![]() ![]() |
7:04, 2 08 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Validating Postów: 221 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 20 |
oszukujesz ? w jakim sensie ? w takim, ze robisz cos "nielegalnego" ? - jesli tak, to podpowiem, ze to co jest oszustwem, a co nie, najlepiej rozroznic patrzac czy punk buster to zabrania. a ze pisanie skryptow ( z uzyciem dozwolonych wartosci niektorych zmiennych ) nie jest zabronione, wiec nie oszukujesz... |
||
|
|
|||
| Go��_gnt |
9:07, 2 08 2003
|
|
Goście |
Sytuacja jest jeszcze bardziej zakręcona: wiekszość skryptów jest dopuszczana, jednak istnieja takie, ze wzgl. na które PB nie banuje, chodzi np. o skrypt minimalizujacy odrzut zawodnika, przy wzieciu strzała na klatę, albo likwidujacy odrzut przy strzelaniu z broni (dotyczy to zwłaszcza giwer, kmów i snajperki). W skryptach tych wykorzystywano komendy skadinad dozwolone: bodajże centerview i forcefps... W zwiazku z czym ograniczono max. wart. (wartością newralgiczną było zdaje się 43 albo 76, podobnie zresztą jak w RtCW, gdzie fizyka skoków i biegu zmieniała sie nieznacznie w zależności od ilosci FPS)
|
|
|
|
9:35, 2 08 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 27 Dołączył: 2-08-2003 Nr użytkownika: 60 |
hmm co do polepszania jedyne co mam ztwikowane u mnie to r_picmip 3 i r_gamma 1.5 a w configu grafy mam all na low i vertexowe swiatla (czyli praktycznie brak roznicy w oswietleniu roznych miejsc). No i uwentualnie cg_fov 105 ale to juz wylacznie komfort gry mi poprawia. Gra mi sie o wiele lepiej, chociaz ze mogl bym dac all na high. Troche by mi wieszalo. A wszyscy co napisali ze nie wszystkie kompy sobie radza to jest kompletna bzdura. Po prostu wszyscy najlepsi gracze dochodza do takiej wprawy wlasnie przez takie przerobki w configach. Wiadomo ze dzieki lepszej widocznosci bedziemy lepiej grac np. jak na drodze. Jak rozjasnimy sobie w wolfie, to tak samo, lepiej jechac samochodem w dzien czy w nocy.
|
|
|
|
23:02, 5 08 2003
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 203 Dołączył: 5-08-2003 Nr użytkownika: 69 |
czy da sie jakos [jakims skryptem] wylaczyc spam [kto zablil kogo,itp],przeniesc na srodek miedzy glowa a bronia, zmniejszyc czcionke lub pisac 1 pod drugim [a nie w jedno linijkowym odstepie]??
|
|
|
|
6:49, 8 08 2003
|
|||||
|
Hauptmann Grupa: Validating Postów: 221 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 20 |
to zalezy tylko i wylacznie od ciebie i tego czy twoj plik nie przekracza rozmiarem 12 czy 16kB. ja preferuje mieć wszystko w jednym, ale wydaje się, że używając te wszystkie możliwe do ściagniecia z netu skrypty ciężko będzie sie zmiescic w tym rozmiarze a co do mojego skryptu, jesli istniej 5ty spawn point to ostatnia linjke trzeba poprawic i dodac jeszcze jedna:
|
||||
|
|
|||||
| Go��_gnt |
1:36, 11 08 2003
|
|
Goście |
to znaczy przy obracaniu sie, strzelaniu itp ?
jest odpowiednia komenda (cg_crosshairPulse bodajze) wystarczy wstawic do cfga z parametrem "0" |
|
|
|
11:42, 13 08 2003
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 203 Dołączył: 5-08-2003 Nr użytkownika: 69 |
zapodam sktrypt "SPEED JUMP"
|
||
|
|
|||
| Go��_Guest |
17:08, 13 08 2003
|
||||
|
Goście |
lOl zamiast tyle razy wait mozna wait 12 .... po drugie wait oznacza blokade jakiegokolwiek ruchu na 1 fps .. wiec w zaleznosci od mapy i konfigu moze to zblokowac kogos nawet na pol sekundy ... po trzecie ten skrypt jest bez sensu bo osiangasz to samo trzymajanc klawisz sprint i potem jump a nic nie blokujesz .... |
||||
|
|
|||||
17:46, 13 08 2003
|
|
|
ten skrypt na 2 "bugi":
1. nie mozna uzywac spacji w wodzie i bycia SPEC 2. po przytrzymaniu spacji postac podskoczy pare razy mi sie ten skrypt przydal, poniewaz nie musze trzymac SHIFTu by skoczyc tylko wlaczam i skacze |
|
|
|
18:02, 9 09 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
siema...
mam problem, jak zrobić indywidualne konfigi do każdej z osobna postaci? ( różnych class ) próbowałem zrobić katalogi dla class w folderze .../etmain/profiles/dankan/ , które nazwałem wg class (covertops, fieldsops, etc.). w głównym konfigu mojego profilu wrzuciłem kilka linijek, które powinny odpalić indywidualne konfigi, wygląda to tak: exec etmain/profiles/dankan/covertops/covertops.cfg exec etmain/profiles/dankan/fieldops/fieldops.cfg exec etmain/profiles/dankan/medic/medic.cfg etc.. ale kurna...nic się nie dzieje, konfigi nie działają! próbowałem je odpalić ręcznie z konsoli ale ona nie pokazuje czy się udało czy nie. czy jest ktoś w stanie mi pomóc? |
|
|
|
21:07, 9 09 2003
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 69 Dołączył: 6-08-2003 Nr użytkownika: 72 |
a zrob jeszcze tak :
zbinduj od np od F5 do F8 klawisze zeby sie odpalaly poszczegolne konfigi i tak np : bind F5 "exec medic" bind F6 "exec covertops" i jak zmieniasz na meda to klikasz f5 , na covera to f6 itd mozesz jeszcze do tego dosztukowac skrypt od wyboru klasy , tak ze jak nacisniesz f5 to jestes medykiem i sie odpala od razu do niego konf itd a te konfy to najlepiej do etmain wrzucic |
|
|
|
0:28, 10 09 2003
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 42 Dołączył: 11-08-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 87 |
przykladowe moje ustawienia dla meda
bind F3 "team b 1 8 37;echo ^4Allies ^3Medic; exec medic.cfg" gdzie wciskajac F3 zostaje medem allies i odpala mi config przeznaczony na meda (cfg medic.cfg musi byc w katalogu z gra w katalogu main ) |
|
|
|
17:49, 10 09 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 10 Dołączył: 26-08-2003 Nr użytkownika: 143 |
Konfigi nie musza być koniecznie bezpośrednio w kataogu main. Moga być w oddzielnych podkatalogach. Podałeś tylko złą ścieżke, po odjęciu na początku etmain/ prawdopodobnie by zadziałały. Przykładowo można utworzyć w katalogu "etmain" podkatalog "klasy" i tam wrzucić wszystkie konfigi odpowiadające danym klasom. wtedy bindowanie wygladalo by np przykladowo: bind f3 exec klasy/medic.cfg itd.
|
|
|
|
5:03, 13 09 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
nie chcę robić syfu w topicach na ogólnym, stad tez ten wątek tutaj.
dzięki za pomoc - problem z indywidualnymi konfigami rozwiązany - męczy mnie teraz inna kwestia. od razu mówię, że specem nie jestem ale bzdury na poziomie pewnych skryptów ( tudzież np. menuscript ) doskonale rozumiem - tak mi się wydaje problemy, które napotkałem: - po odpaleniu skryptu (menuscript), który wciągnąłem z tej strony nic się nie dzieje chociaż konsola wypisuje EXECING CHATMENU.CFG - po przerobieniu skrytpu i zredukowaniu poziomów menu do dwóch konsola reaguje pozytywnie ale w dalszym ciągu nic nie działa - po ściągnięciu innych skryptów, niezbędnemu zmodyfikowaniu (zbindowanych klawiszy - jak zawsze), odpaleniu konsola reaguje ale skrypty walą w chuja może wy mi powiecie co robię nie tak, albo jak powinien wyglądać taki skrypt, dla przykładu //początek bind alt "bind 1 vstr m1 ; bind 2 vstr m2 ; vstr m0" set m0 "echo ^1[1: Ostrzezenie]^2[2: Wrog]^3[3: Objektywy]" set m1 "bind 1 say_team ^&::: ^7Wezwalem Nalot ^&::: ; bind 2 say_team ^&::: ^7Wezwalem Artylerie ^&::: ; bind 3 say_team ^&::: ^7Uzbroiłem dynamit na 30s ^&:::" set m2 "bind 1 say_team ^!::: ^7 Widze wroga ^!::: ; bind 2 say_team ^!::: ^7Widze 2-3 postacie ^!::: ; bind 3 say_team ^!::: ^7Widze Covertopsa ^!:::" //koniec (0) - polecenia wewnętrzne ( bind, set, vstr, say_team ) (0) - zmienne zdefiniowane ( m0, m1, m2 ) (0) - nic specjalnego z tego co widziałem wszystkie skrypty menu są zbudowane w TEN SAM sposób, nie mam pojęcia co robię źle - taking fire need help!!! PS. aha, jak z pod konsoli linuxa zalogować się na serwer z hasłem private albo rcona? |
|
|
|
21:38, 13 09 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 127 Dołączył: 23-08-2003 Nr użytkownika: 130 |
bind alt vstr kom set kom vstr kom0 set kom0 "echo 1:Nalot 2:Art 3:Dyna; bind 1 say_team ^&::: ^7Wezwalem Nalot ^&::: ; bind 2 say_team ^&::: ^7Wezwalem Artylerie ^&::: ; bind 3 say_team ^&::: ^7Uzbroiłem dynamit na 30s ^&:::; ; set kom vstr kom1" set kom1 "echo 1:Wrog 2:Wrog 3:Cover; bind 1 say_team ^!::: ^7 Widze wroga ^!::: ; bind 2 say_team ^!::: ^7Widze 2-3 postacie ^!::: ; bind 3 say_team ^!::: ^7Widze Covertopsa ^!:::; set kom vstr kom0" a kolorki to sobie juz sam zrob |
||
|
|
|||
14:57, 14 09 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 214 |
Dzieki Serdeczne . Sorry ze taka glupota zawracalem wam glowe.
Moze to nie nadaje sie do tego topicu ale czy jest tu jakies demko jak w q3 do sprawdzania sredniej ilosci klatek w grze i jaka komenda generuje ilosc klatek ? Aha i jeszcze chociaz moze to nie nadaje sie do tego topicu , ale czy ktos z was ma ablo mial taki bug ze jak sie kladzie albo podchodzi do karabinu to obraz drga w taki dziwny sposob i nie da sie za bardzo do nikogo mierzyc . Z gory dziekuje za odpowiedzi i porady Pozdrawiam Hallis. |
|
|
|
15:16, 14 09 2003
|
|
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 127 Dołączył: 23-08-2003 Nr użytkownika: 130 |
scigamy ten plik http://d61004.u38.mygisol.com/board/index....e=post&id=25774 wrzycamy do etmain\demos
odpalamy et /timedemo 1 /demo test w konsoli wynik |
|
|
|
17:35, 14 09 2003
|
|
|
prosty skrypt do przelaczania z pmove_fixed z 0 na 1
przy 1 mozna dalej skakac i jest latwiej wskakiwac w wyzsze miejsca bind f4 vstr pmov set pmov vstr pmov0 set pmov0 "echo ^4pmove_fixed 0; pmove_fixed 0 ; set pmov vstr pmov1" set pmov1 "echo ^1pmove_fixed 1; pmove_fixed 1 ; set pmov vstr pmov0" // [=||=]lobuzzer //EOF |
|
|
|
20:17, 7 10 2003
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 11 Dołączył: 13-09-2003 Nr użytkownika: 214 |
Moze ktos wie jak wyostrzyc celowik , a dokladniej mowiac to jak mam maly celownik to prawie go nie widac nawet jak ustawie kolor czerowny,
jest poprostu przezroczysty i np na Oasis bardzo slabo go widac. W jaki sposob mozna to zrobic. Dzieki i pordrawiam Hallis |
|
|
|
6:40, 8 10 2003
|
|||
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 197 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 283 |
Po prostu powiększ celownik (ja mam największy i gra mi się z tym bardzo dobrze), wtedy widać, go nawet jak jest biały (ja mam czerwony i fioletowy |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |