IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Indywidualne konfigi, Wasze configi, bindy i skrypty
kober
post 7:04, 2 08 2003
Post #21

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

QUOTE (DjkZ @ Aug 1 2003, 12:48 PM)
Czy nie oszukuję używając config.przekazanym przez kobera zmiana narodzin/F4 ?

oszukujesz ? w jakim sensie ?
w takim, ze robisz cos "nielegalnego" ? - jesli tak, to podpowiem, ze to co jest oszustwem, a co nie, najlepiej rozroznic patrzac czy punk buster to zabrania. a ze pisanie skryptow ( z uzyciem dozwolonych wartosci niektorych zmiennych ) nie jest zabronione, wiec nie oszukujesz...
Go to the top of the page

+Quote Post
Go��_gnt
post 9:07, 2 08 2003
Post #22

Goście

Sytuacja jest jeszcze bardziej zakręcona: wiekszość skryptów jest dopuszczana, jednak istnieja takie, ze wzgl. na które PB nie banuje, chodzi np. o skrypt minimalizujacy odrzut zawodnika, przy wzieciu strzała na klatę, albo likwidujacy odrzut przy strzelaniu z broni (dotyczy to zwłaszcza giwer, kmów i snajperki). W skryptach tych wykorzystywano komendy skadinad dozwolone: bodajże centerview i forcefps... W zwiazku z czym ograniczono max. wart. (wartością newralgiczną było zdaje się 43 albo 76, podobnie zresztą jak w RtCW, gdzie fizyka skoków i biegu zmieniała sie nieznacznie w zależności od ilosci FPS)

+Quote Post
Melvin.FoX
post 9:35, 2 08 2003
Post #23

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 60

hmm co do polepszania jedyne co mam ztwikowane u mnie to r_picmip 3 i r_gamma 1.5 a w configu grafy mam all na low i vertexowe swiatla (czyli praktycznie brak roznicy w oswietleniu roznych miejsc). No i uwentualnie cg_fov 105 ale to juz wylacznie komfort gry mi poprawia. Gra mi sie o wiele lepiej, chociaz ze mogl bym dac all na high. Troche by mi wieszalo. A wszyscy co napisali ze nie wszystkie kompy sobie radza to jest kompletna bzdura. Po prostu wszyscy najlepsi gracze dochodza do takiej wprawy wlasnie przez takie przerobki w configach. Wiadomo ze dzieki lepszej widocznosci bedziemy lepiej grac np. jak na drodze. Jak rozjasnimy sobie w wolfie, to tak samo, lepiej jechac samochodem w dzien czy w nocy.

+Quote Post
SCORPiON
post 23:02, 5 08 2003
Post #24

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 69

czy da sie jakos [jakims skryptem] wylaczyc spam [kto zablil kogo,itp],przeniesc na srodek miedzy glowa a bronia, zmniejszyc czcionke lub pisac 1 pod drugim [a nie w jedno linijkowym odstepie]??

+Quote Post
kober
post 6:49, 8 08 2003
Post #25

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Validating
Nr użytkownika: 20

QUOTE (Keruj @ Aug 6 2003, 11:38 AM)
Lepiej miec wszystko w jednym czy osobno ... np. 1. Klawisze 2. Voice 3. Grafa 4. Klasy i spawn ?? ph34r.gif

to zalezy tylko i wylacznie od ciebie i tego czy twoj plik nie przekracza rozmiarem 12 czy 16kB. ja preferuje mieć wszystko w jednym, ale wydaje się, że używając te wszystkie możliwe do ściagniecia z netu skrypty ciężko będzie sie zmiescic w tym rozmiarze huh.gif ja nie mam tego problemu - pisze sobie wszystko po swojemu, bez wodotryskow i moze nie tak rewelacyjnie, ale mimo wszystko jest moje własne smile.gif

a co do mojego skryptu, jesli istniej 5ty spawn point to ostatnia linjke trzeba poprawic i dodac jeszcze jedna:

CODE
seta spawn4   "setspawnpt 4;echo Respawn: Spawn Pt 4;set spawntoggle vstr spawn5"
seta spawn5   "setspawnpt 5;echo Respawn: Spawn Pt 5;set spawntoggle vstr spawn0"

+Quote Post
Go��_gnt
post 1:36, 11 08 2003
Post #26

Goście

to znaczy przy obracaniu sie, strzelaniu itp ?

jest odpowiednia komenda (cg_crosshairPulse bodajze) wystarczy wstawic do cfga z parametrem "0"

+Quote Post
SCORPiON
post 11:42, 13 08 2003
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

zapodam sktrypt "SPEED JUMP"

CODE
bind x "vstr sj1"
set sj "+sprint; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; +moveup; wait; -sprint; wait; -moveup"
set sj1 "bind SPACE vstr sj; bind ctrl vstr sj2; echo ^7speedjump ^2enabled"
set sj2 "bind SPACE +moveup; bind ctrl vstr sj1; echo ^7speedjump ^1disabled"

+Quote Post
Go��_Guest
post 17:08, 13 08 2003
Post #28

Goście

QUOTE (SCORPiON @ Aug 13 2003, 09:42 AM)
zapodam sktrypt "SPEED JUMP"

CODE
bind x "vstr sj1"
set sj "+sprint; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; wait; +moveup; wait; -sprint; wait; -moveup"
set sj1 "bind SPACE vstr sj; bind ctrl vstr sj2; echo ^7speedjump ^2enabled"
set sj2 "bind SPACE +moveup; bind ctrl vstr sj1; echo ^7speedjump ^1disabled"

lOl zamiast tyle razy wait mozna wait 12 .... po drugie wait oznacza blokade jakiegokolwiek ruchu na 1 fps ..
wiec w zaleznosci od mapy i konfigu moze to zblokowac kogos nawet na pol sekundy ... po trzecie ten skrypt jest bez sensu bo osiangasz to samo trzymajanc klawisz sprint i potem jump a nic nie blokujesz ....

+Quote Post
SCORPiON
post 17:46, 13 08 2003
Post #29

Hauptmann
Ikona Grupy

ten skrypt na 2 "bugi":
1. nie mozna uzywac spacji w wodzie i bycia SPEC
2. po przytrzymaniu spacji postac podskoczy pare razy

mi sie ten skrypt przydal, poniewaz nie musze trzymac SHIFTu by skoczyc tylko wlaczam i skacze

+Quote Post
dNkN!
post 18:02, 9 09 2003
Post #30

Nr użytkownika: 200

siema...

mam problem, jak zrobić indywidualne konfigi do każdej z osobna postaci? ( różnych class )

próbowałem zrobić katalogi dla class w folderze .../etmain/profiles/dankan/ , które nazwałem wg class (covertops, fieldsops, etc.). w głównym konfigu mojego profilu wrzuciłem kilka linijek, które powinny odpalić indywidualne konfigi, wygląda to tak:

exec etmain/profiles/dankan/covertops/covertops.cfg
exec etmain/profiles/dankan/fieldops/fieldops.cfg
exec etmain/profiles/dankan/medic/medic.cfg
etc..

ale kurna...nic się nie dzieje, konfigi nie działają! próbowałem je odpalić ręcznie z konsoli ale ona nie pokazuje czy się udało czy nie.

czy jest ktoś w stanie mi pomóc?

+Quote Post
stona
post 21:07, 9 09 2003
Post #31

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 72

a zrob jeszcze tak :
zbinduj od np od F5 do F8 klawisze zeby sie odpalaly poszczegolne konfigi
i tak np :
bind F5 "exec medic"
bind F6 "exec covertops"

i jak zmieniasz na meda to klikasz f5 , na covera to f6 itd

mozesz jeszcze do tego dosztukowac skrypt od wyboru klasy , tak ze jak nacisniesz f5 to jestes medykiem i sie odpala od razu do niego konf itd

a te konfy to najlepiej do etmain wrzucic

+Quote Post
Pio
post 0:28, 10 09 2003
Post #32

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 87

przykladowe moje ustawienia dla meda
bind F3 "team b 1 8 37;echo ^4Allies ^3Medic; exec medic.cfg"

gdzie wciskajac F3 zostaje medem allies i odpala mi config przeznaczony na meda (cfg medic.cfg musi byc w katalogu z gra w katalogu main )

+Quote Post
Stark
post 17:49, 10 09 2003
Post #33

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 143

Konfigi nie musza być koniecznie bezpośrednio w kataogu main. Moga być w oddzielnych podkatalogach. Podałeś tylko złą ścieżke, po odjęciu na początku etmain/ prawdopodobnie by zadziałały. Przykładowo można utworzyć w katalogu "etmain" podkatalog "klasy" i tam wrzucić wszystkie konfigi odpowiadające danym klasom. wtedy bindowanie wygladalo by np przykladowo: bind f3 exec klasy/medic.cfg itd.

+Quote Post
dNkN!
post 5:03, 13 09 2003
Post #34

Nr użytkownika: 200

nie chcę robić syfu w topicach na ogólnym, stad tez ten wątek tutaj.

dzięki za pomoc - problem z indywidualnymi konfigami rozwiązany - męczy mnie teraz inna kwestia. od razu mówię, że specem nie jestem ale bzdury na poziomie pewnych skryptów ( tudzież np. menuscript ) doskonale rozumiem - tak mi się wydaje tongue.gif hy hy hy...dobra, chciałem zrobić sobie menu oparte o textchat ale budową zbliżone do voicechat'a.

problemy, które napotkałem:
- po odpaleniu skryptu (menuscript), który wciągnąłem z tej strony nic się nie dzieje chociaż konsola wypisuje EXECING CHATMENU.CFG sad.gif
- po przerobieniu skrytpu i zredukowaniu poziomów menu do dwóch konsola reaguje pozytywnie ale w dalszym ciągu nic nie działa dry.gif
- po ściągnięciu innych skryptów, niezbędnemu zmodyfikowaniu (zbindowanych klawiszy - jak zawsze), odpaleniu konsola reaguje ale skrypty walą w chuja mad.gif

może wy mi powiecie co robię nie tak, albo jak powinien wyglądać taki skrypt, dla przykładu

//początek

bind alt "bind 1 vstr m1 ; bind 2 vstr m2 ; vstr m0"
set m0 "echo ^1[1: Ostrzezenie]^2[2: Wrog]^3[3: Objektywy]"

set m1 "bind 1 say_team ^&::: ^7Wezwalem Nalot ^&::: ; bind 2 say_team ^&::: ^7Wezwalem Artylerie ^&::: ; bind 3 say_team ^&::: ^7Uzbroiłem dynamit na 30s ^&:::"

set m2 "bind 1 say_team ^!::: ^7 Widze wroga ^!::: ; bind 2 say_team ^!::: ^7Widze 2-3 postacie ^!::: ; bind 3 say_team ^!::: ^7Widze Covertopsa ^!:::"

//koniec

(0) - polecenia wewnętrzne ( bind, set, vstr, say_team )
(0) - zmienne zdefiniowane ( m0, m1, m2 )
(0) - nic specjalnego biggrin.gif

z tego co widziałem wszystkie skrypty menu są zbudowane w TEN SAM sposób, nie mam pojęcia co robię źle - taking fire need help!!! biggrin.gif

PS. aha, jak z pod konsoli linuxa zalogować się na serwer z hasłem private albo rcona?

+Quote Post
czlowiek
post 21:38, 13 09 2003
Post #35

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 130

QUOTE (dankan @ Sep 13 2003, 03:03 AM)

z tego co widziałem wszystkie skrypty menu są zbudowane w TEN SAM sposób, nie mam pojęcia co robię źle - taking fire need help!!! biggrin.gif

bind alt vstr kom
set kom vstr kom0
set kom0 "echo 1:Nalot 2:Art 3:Dyna; bind 1 say_team ^&::: ^7Wezwalem Nalot ^&::: ; bind 2 say_team ^&::: ^7Wezwalem Artylerie ^&::: ; bind 3 say_team ^&::: ^7Uzbroiłem dynamit na 30s ^&:::; ; set kom vstr kom1"
set kom1 "echo 1:Wrog 2:Wrog 3:Cover; bind 1 say_team ^!::: ^7 Widze wroga ^!::: ; bind 2 say_team ^!::: ^7Widze 2-3 postacie ^!::: ; bind 3 say_team ^!::: ^7Widze Covertopsa ^!:::; set kom vstr kom0"

a kolorki to sobie juz sam zrob

+Quote Post
Hallis
post 14:57, 14 09 2003
Post #36

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 214

Dzieki Serdeczne . Sorry ze taka glupota zawracalem wam glowe.
Moze to nie nadaje sie do tego topicu ale czy jest tu jakies demko jak w q3 do sprawdzania sredniej ilosci klatek w grze i jaka komenda generuje ilosc klatek ?
Aha i jeszcze chociaz moze to nie nadaje sie do tego topicu , ale czy ktos z was ma ablo mial taki bug ze jak sie kladzie albo podchodzi do karabinu to obraz drga w taki dziwny sposob i nie da sie za bardzo do nikogo mierzyc .

Z gory dziekuje za odpowiedzi i porady
Pozdrawiam Hallis.

+Quote Post
czlowiek
post 15:16, 14 09 2003
Post #37

Leutnant
Ikona Grupy

scigamy ten plik http://d61004.u38.mygisol.com/board/index....e=post&id=25774 wrzycamy do etmain\demos

odpalamy et
/timedemo 1
/demo test
w konsoli wynik

+Quote Post
czlowiek
post 17:35, 14 09 2003
Post #38

Leutnant
Ikona Grupy

prosty skrypt do przelaczania z pmove_fixed z 0 na 1
przy 1 mozna dalej skakac i jest latwiej wskakiwac w wyzsze miejsca

bind f4 vstr pmov

set pmov vstr pmov0
set pmov0 "echo ^4pmove_fixed 0; pmove_fixed 0 ; set pmov vstr pmov1"
set pmov1 "echo ^1pmove_fixed 1; pmove_fixed 1 ; set pmov vstr pmov0"

// [=||=]lobuzzer
//EOF

+Quote Post
Hallis
post 20:17, 7 10 2003
Post #39

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 214

Moze ktos wie jak wyostrzyc celowik , a dokladniej mowiac to jak mam maly celownik to prawie go nie widac nawet jak ustawie kolor czerowny,
jest poprostu przezroczysty i np na Oasis bardzo slabo go widac. W jaki sposob mozna to zrobic.

Dzieki i pordrawiam Hallis

+Quote Post
Gooral
post 6:40, 8 10 2003
Post #40

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 283

QUOTE (Hallis @ Oct 7 2003, 06:17 PM)
Moze ktos wie jak wyostrzyc celowik , a dokladniej mowiac to jak mam maly celownik to prawie go nie widac nawet jak ustawie kolor czerowny,
jest poprostu przezroczysty i np na Oasis bardzo slabo go widac. W jaki sposob mozna to zrobic.

Po prostu powiększ celownik (ja mam największy i gra mi się z tym bardzo dobrze), wtedy widać, go nawet jak jest biały (ja mam czerwony i fioletowy tongue.gif

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi