IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Indywidualne konfigi, Wasze configi, bindy i skrypty
dNkN!
post 17:54, 8 10 2003
Post #41

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

celownik powyżej średniego rozmiaru ( medium ) wcale nie rasuje celności, nie pomaga a wręcz przeciwnie - przeszkadza jeżeli atakujesz cel na dystans. co do kolorów to do głownego celownika chyba najlepiej dobrać takie które rzadko pojawiają na mapach (np. jaskrawy zielony, jakrawy niebieski, jaskrawy czerwony, etc. ) i podobnie z cel. wspomagającym.
Go to the top of the page

+Quote Post
dNkN!
post 8:13, 14 01 2004
Post #42

sry za zbędny temat...ale gatess coś się spóźnia (nie wiedzieć czemu) a ja jestem męczony...

jest on dla tych, którzy w przyszłości mieli by do mnie jakieś pytania odnośnie cfg, chcieliby żebym wysłał im mój cfg (który rewelacją chyba nie jest :/ ) albo cokolwiek....

stąd możecie pobrać mój cfg -> Kliknij tu żeby pobrać cfg

...ci którzy nie wiedzą - ten plik trzeba zapisać w katalogu etmain i uruchomić na jeden z dwóch możliwych sposobów:
1) otwierając w czasie gry konsole , w której należy wpisać exec dankan.cfg
2) utworzyć w katalogu etmain plik autoexec.cfg a w jego treści wpisać exec dankan.cfg i zapisać...

aha, krótkie wprowadzenie, bindy:

H/J - regulacja gammy (styka do ustawienia odpowiedniego poziomu jasności)
CTRL - kucanie ze zmiennym fovem i celownikiem
SHIFT - kilka pojazdów cool.gif
KÓŁKO MYSZY (DO GÓRY) - zmiana koloru normalnego celownika
KÓŁKO MYSZY (W DÓŁ) - zmiana koloru alternatywnego celownika
/ (na klawiaturze num) - ustawienie na szybko trzech cvarów na 0 za które pb potrafi kopnąć po zmianie comp settings na clanbase

klawiatura numeryczna:
numlock - odrodzisz się jako zołnierz (allies)
7 - odrodzisz się jako medyk (allies)
4 - odrodzisz się jako inżynier (allies)
1 - odrodzisz się jako radiooperator (allies)
0 - odrodzisz się jako gej (allies) -> jak przytrzymasz za długo to zostaniesz gejem do końca życia jak np usagi lol

axis:
* - odrodzisz się jako żolnierz (axis)
9 - odrodzisz się jako medyk (axis)
6 - odrodzisz się jako inżynier (axis)
3 - odrodzisz się jako radiooperator (axis)
./del - odrodzisz się jako gej (axis) -> jak wyżej

więcej czitów nie ma ph34r.gif
--------------------------------------------------------------------------------------

ta część jest dla tych, którzy ciągle mają milion pytań odnośnie movementu i trick jumpów.

uprzejmie was proszę, zamiast pytać o rzeczy proste i jasne ściągajcie te stare filmiki, które już jakiś czas temu umieściłem na stronie naszego klanu. można je oglądać na kilka sposobów, zwalniać i przyśpieczać, obserwować skoki, itd. to o wiele lepsza metoda nauki niż słuchanie opowieści. na dniach postaram się nagrać całe sekwencje tjotów na różnych mapach, które będą w jednym pliku.... na razie zadowolcie się tym co jest na stronie i sesją skoków próbnych na mapie rhineland (której wcześniej nie było).

stąd można pobierać filmiki z trickjumpami -> Kliknij żeby otworzyć stronę

innym dobrym sposobem, chociaż imo gorszym niż dema z et jest ściąganie filmów, których jest naprawdę mnóstwo... szczególnie polecam essentialjumps. mega zbiór filmów znajdziecie -> tutaj

to chyba tyle wink.gif

żegnam

+Quote Post
blacktyger
post 16:35, 14 01 2004
Post #43

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

hmm
IMO CFG napewno nie ściągne bo nie potrafił bym się nim obsługiwać .. smile.gif

poza tym myśle że dużo osób pyta się Ciebie o wyciąganie modeli 3d z ET Jak byś tu napisał co i jak to uwolniłbyś sie raczej od kolejnych zbędnych pytań do Ciebie ... mnie osobiscie to nie inetsresuje ale często na mIrc'ach itp. pytają się o to .... to tyle z mojej srony wink.gif

jescze raz podziwiam za umiejętnosć kożystaia z tego Cfg tongue.gif tongue.gif

+Quote Post
dNkN!
post 17:18, 14 01 2004
Post #44

QUOTE (blacktyger @ 14:35, 14 01 2004)
hmm
IMO CFG napewno nie ściągne bo nie potrafił bym się nim obsługiwać .. smile.gif

poza tym myśle że dużo osób pyta się Ciebie o wyciąganie modeli 3d z ET Jak byś tu napisał co i jak to uwolniłbyś sie raczej od kolejnych zbędnych pytań do Ciebie ... mnie osobiscie to nie inetsresuje ale często na mIrc'ach itp. pytają się o to .... to tyle z mojej srony wink.gif

jescze raz podziwiam za umiejętnosć kożystaia z tego Cfg tongue.gif tongue.gif

haha, tu się mylisz bo jestem w tym temacie okrutnym noobem i właśnie tak się żłożyło, że potrzebuje wyciągnąć model z et a nie potrafię sad.gif w tej kwesti to raczej ja pytam dużo ludzi

+Quote Post
dNkN!
post 2:29, 15 01 2004
Post #45

rozbieranie et na "czynniki pierwsze" to jedno a radiant to drugie. znam się na graife 2d, 3d, etc. ale radiant jest mi zupełnie obcy. nie powinieneś być w szoku bo nie wszystko można umieć

+Quote Post
blacktyger
post 8:32, 15 01 2004
Post #46

Generalmajor
Ikona Grupy

QUOTE (dankan @ 1:29, 15 01 2004)
nie powinieneś być w szoku bo nie wszystko można umieć

heh żeby teraz nie wyszło że Cię obwiniam za to czego nie potrafisz wink.gif poprostu myśałem że UMISZ i już wink.gif

ja z tego jestem nakim n00bem ze nawet ie wiem jaki plik za to odpowiada (chyba jakiś pk3 ? tongue.gif)
A co dopiero o jakiś wyciąganiach modeli itd. dla mnie od zawsze to była czarna magia i jak w GTA III miałem zamienić teksture auta to przygotowywałem się do tego 2 dni .. i tak nic zz tego nie wyszło za pierwszym razem a później okazało się ze mi błąd wyskakuje tongue.gif

Dobra nie to chciałem powiedzieć .....

jako że nie chce zaśmiecać forum miałbym w tym utworzonym topicu zapytanie do użytkowników A4Tech (myszki)

A minowicie jak zbindować te cholerne 2 dodatkowe guziki ?

zrobiłem tak : w ustawieniach mychy zrobiłem iż jeden z nich to F10 a drugi F9 i dla testu zbindowałem na nich "need medic" i "need ammo" ale oczywiście wszedłem do gry zbindowałem need medic i ammo na tych F'ach ale dupa nic sie nie dzieje sad.gif no wiec zbindowalem na F'ach bronie na jednej thompa na drugiej puk puk i dalej nic .. jaki znacie jescze sposob bindowania klwiszy?

BTW jak zbindowałem jeden z nich jako "del" to działał bo jak zaznaczyłem ikone i wdysiłem ten przycisk to ją usuwał ... ale w grze już nie działał ..

+Quote Post
dNkN!
post 10:48, 15 01 2004
Post #47

które przyciski bo niebardzo rozumiem, sry - wybierz dowolny to powiem ci co zrobić

(1) mouse1 - lewy przycisk myszki
(2) mouse2 - prawy przycisk myszki
(3) mouse3 - środkowy przycisk myszki / scroll
(4) mouse4 - dodatkowy przycisk po lewej stronie myszki
(5) mouse5 - dodatkowy przycisk po prawej stronie myszki
(6) mwheelup - scroll do góry
(7) mwheeldown - scroll w dół

aha. z tego co wiem, dużo postaci ma problem z przyciskami (4) i (5) bo różne gry nie potrafią ich samodzielnie zinterpretować - rozwiązaniem jest programik, wypuszczony przez graczy. haha, szkoda, że zapomniałem jak się nazywa biggrin.gif

+Quote Post
Bobin
post 12:18, 24 01 2004
Post #48

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 496

Witam!!!

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie cfg rolleyes.gif Jak zrobic zeby na kazda mape ladowalo sie inne cfg. Pytam bo mam b.dobry config ale np. na goldrush jest zly... Tak wiec jesli mozliwe jest automatyczne ladowanie sie cfg na wybrana mape to prosze o odpowiedz... Z gory thanks tongue.gif

Pozdro

+Quote Post
blacktyger
post 21:55, 6 02 2004
Post #49

Generalmajor
Ikona Grupy

QUOTE (ETboy:) @ 11:18, 24 01 2004)
Witam!!!

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie cfg rolleyes.gif  Jak zrobic zeby na kazda mape ladowalo sie inne cfg. Pytam bo mam b.dobry config ale np. na goldrush jest zly... Tak wiec jesli mozliwe jest automatyczne ladowanie sie cfg na wybrana mape to prosze o odpowiedz... Z gory thanks tongue.gif 

Pozdro

no wiec robisz plik o nazwie gold.cfg i wklejasz do niego cfg ktore Ci pasuje pozniej kiedy masz ów mapke wpisujesz w consoli

/exec gold.cfg

oczywiście automatyczne ładowanie się cfg na daną mape jest nie możliwe a bynajmniej nie dotyczy zakresu moich umiejętnosci ( o ile w ogóle jakieś posiadam biggrin.gif)

powinno działać smile.gif

+Quote Post
sayetan
post 22:25, 7 02 2004
Post #50

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1025

uhm :|
to jest mozliwe, w kaalogu etmain robisz plik autoexec_nazwamapy.cfg
czyli autoexec_oasis.cfg autoexec_goldrush.cfg itd..

+Quote Post
KreciK
post 1:29, 8 02 2004
Post #51

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 696

no wiec robisz plik o nazwie gold.cfg i wklejasz do niego cfg ktore Ci pasuje pozniej kiedy masz ów mapke wpisujesz w consoli

/exec gold.cfg

a żeby było szybciej to możesz zrobić

bind x "exec gold.cfg" i teraz pod x masz cfg na golda. Można też zrobić skrypt żeby pod jednym przyciskiem było kilka cfg na inna mape ale już nie mam siły pisać...

+Quote Post
dNkN!
post 6:54, 12 02 2004
Post #52

lol - nie - po co robić milion bindów? takim sposobem jaki opisał adam musiałbyś zrobić tak:

bind x "exec gold.cfg"
bind y "exec radar.cfg"
bind z "exec oasis.cfg"

zrób to tak jak ja ci napiszę. zamiast miliona bindów a katalogu 'etmain' utwórz sobie następnujące pliki:

autoexec_oasis.cfg
autoexec_battery.cfg
autoexec_goldrush.cfg
autoexec_radar.cfg
autoexec_railgun.cfg
autoexec_fueldump.cfg

i wklep wewnątrz tych plików odpowiednie instrukcje i parametry - takie jakie uważasz za słuszne na te mapy. pliki te będę odp@!@ne automatyczne bez zbędnego motania z bindami.
dodatkowo możesz zrobić sobie takie pliki także na customy. wtedy jednak musisz się zorientować jak wyglądają unikalne nazwy map

np. dla tc_base -> autoexec_tc_base.cfg
np dla rhine -> autoexec_rhine.cfg
itd.

pzdr, nara

+Quote Post
Guy7
post 11:52, 12 02 2004
Post #53

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 258

QUOTE (blacktyger @ 14:35, 14 01 2004)
(...) o wyciąganie modeli 3d z ET Jak byś tu napisał co i jak (...)

Samo wyciąganie modeli jest dość proste. Po prostu rozpakuj plik pak0.pk3 i tam masz wszystko pokatalogowane od tekstur po modele 3d i skrypty laugh.gif . Modele występują w formatach: .md3 (QIII Arena) i .mdc (RTCW). Należy je zaimportować jakimś programem obsługującym te formaty (np. MilkShape 3D). I tyle wink.gif .

+Quote Post
Sarna
post 16:18, 10 03 2004
Post #54

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1418

Czy mozna tak zrobic by pod jakims klawiszem mial zmiene configa i napis?? bo chcesz zrobic co s takiego ze np. mam pod f11 enga i chce ze jak nacisne klawisz zmienila mi sie klasa i config bo do kazde j postaci mam inne bindy:D da sie tak?? odpiszcie szybko:)

+Quote Post
sayetan
post 16:58, 10 03 2004
Post #55

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1025

tzn chodzi Ci o to ze pod jednym klawiszem miec wszystkie klasy?
oczywiscie ze tak mozna ale tylko w takiej kolejnosci jak sobie ustalisz
czyli np jezeli: soldier, medyk, field, eng, covert to po jednokrotnym nacisnieciu klawisza
bedzie soldier, po nastepnym bedzie med i tak wkolko

+Quote Post
Sarna
post 17:54, 10 03 2004
Post #56

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1418

spox juz wiem jak:D a powie mi ktos jak dac binda glosowego (Fall Back) i napis razem??

+Quote Post
dNkN!
post 18:06, 10 03 2004
Post #57

bind x "vsay_team ftfallback; say_team cofnac sie!"

+Quote Post
Remol
post 0:12, 23 03 2004
Post #58

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 769

Ja wam podam swoje ustawienie :
wasd - chodzenie
q - weaponbank 5
e - weaponbank 6
f - activate
4 i 5 - informacja zalezna od mapy
r - kill
mouse3 - reload
whelldown - healme
whellup - resupplyme

+Quote Post
First person
post 22:04, 24 03 2004
Post #59

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 378

Siema

Ja w sprawach o których tu wspominacie jestem kompletne zer0 tongue.gif tzn. znam takie podstawowe komendy jak /com max fps , czy cl_maxpackets ,ale za cholerę nie rozumiem tych wszystkich bindów, skryptów i całych konfigów. Przykładem mojej skrajnej ułomności może być fakt , iż nie potrafię zrobić bind-a do tych pozostałych komend jak "Heal me" czy "Ressuply me" . Ale nie o tym chciałem mówić. Otóż mam pytanie czy można by (przy pomocy np. Dankana , Gatess-a ) utworzyć taki "uniwerslany" konfig ? podobny do tych jakie są do ściągnięcia ( cfg Spanza z C4 , Gatess-a i Krista ) . Ja rozumiem ,że to zależy od łączy itp. ale była by to dobra alternatywa dla nOObów i początkujących, do których ja się zaliczam. Ponieważ te cfg graczy nie wpełni odpowiadają , to był by to taki podręczny konfig biggrin.gif

+Quote Post
buzka
post 22:44, 24 03 2004
Post #60

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1006

First person szczerze nie zabardzo czaje o co ci chodzi z uniwersalnym cfg ;o masz cfg na et.pl albo innych stronkach. sciagaj probuj i sobie jakis zostawe.bo uniwersalnego sie raczej nie da zrobic duzo osob gra na strzalkach ;o a inni graja na wsad ;] wiec raczej trudno zrobic uniwersalny cfg

a po 2 dankan na forum zrobil poradnik odnosnie cfg to przeczytasz i nie ma bata bindy zrobisz napewno ;]

oblookaj sobie strone http://www.majin.prv.pl/ (klikni mu w baner ;P) i zobacz cfg
majin tam ma sporo cfg pr0playr0w

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi