![]() ![]() |
17:54, 8 10 2003
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
celownik powyżej średniego rozmiaru ( medium ) wcale nie rasuje celności, nie pomaga a wręcz przeciwnie - przeszkadza jeżeli atakujesz cel na dystans. co do kolorów to do głownego celownika chyba najlepiej dobrać takie które rzadko pojawiają na mapach (np. jaskrawy zielony, jakrawy niebieski, jaskrawy czerwony, etc. ) i podobnie z cel. wspomagającym.
|
|
|
|
8:13, 14 01 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
sry za zbędny temat...ale gatess coś się spóźnia (nie wiedzieć czemu) a ja jestem męczony...
jest on dla tych, którzy w przyszłości mieli by do mnie jakieś pytania odnośnie cfg, chcieliby żebym wysłał im mój cfg (który rewelacją chyba nie jest :/ ) albo cokolwiek.... stąd możecie pobrać mój cfg -> Kliknij tu żeby pobrać cfg ...ci którzy nie wiedzą - ten plik trzeba zapisać w katalogu etmain i uruchomić na jeden z dwóch możliwych sposobów: 1) otwierając w czasie gry konsole , w której należy wpisać exec dankan.cfg 2) utworzyć w katalogu etmain plik autoexec.cfg a w jego treści wpisać exec dankan.cfg i zapisać... aha, krótkie wprowadzenie, bindy: H/J - regulacja gammy (styka do ustawienia odpowiedniego poziomu jasności) CTRL - kucanie ze zmiennym fovem i celownikiem SHIFT - kilka pojazdów KÓŁKO MYSZY (DO GÓRY) - zmiana koloru normalnego celownika KÓŁKO MYSZY (W DÓŁ) - zmiana koloru alternatywnego celownika / (na klawiaturze num) - ustawienie na szybko trzech cvarów na 0 za które pb potrafi kopnąć po zmianie comp settings na clanbase klawiatura numeryczna: numlock - odrodzisz się jako zołnierz (allies) 7 - odrodzisz się jako medyk (allies) 4 - odrodzisz się jako inżynier (allies) 1 - odrodzisz się jako radiooperator (allies) 0 - odrodzisz się jako gej (allies) -> jak przytrzymasz za długo to zostaniesz gejem do końca życia jak np usagi lol axis: * - odrodzisz się jako żolnierz (axis) 9 - odrodzisz się jako medyk (axis) 6 - odrodzisz się jako inżynier (axis) 3 - odrodzisz się jako radiooperator (axis) ./del - odrodzisz się jako gej (axis) -> jak wyżej więcej czitów nie ma -------------------------------------------------------------------------------------- ta część jest dla tych, którzy ciągle mają milion pytań odnośnie movementu i trick jumpów. uprzejmie was proszę, zamiast pytać o rzeczy proste i jasne ściągajcie te stare filmiki, które już jakiś czas temu umieściłem na stronie naszego klanu. można je oglądać na kilka sposobów, zwalniać i przyśpieczać, obserwować skoki, itd. to o wiele lepsza metoda nauki niż słuchanie opowieści. na dniach postaram się nagrać całe sekwencje tjotów na różnych mapach, które będą w jednym pliku.... na razie zadowolcie się tym co jest na stronie i sesją skoków próbnych na mapie rhineland (której wcześniej nie było). stąd można pobierać filmiki z trickjumpami -> Kliknij żeby otworzyć stronę innym dobrym sposobem, chociaż imo gorszym niż dema z et jest ściąganie filmów, których jest naprawdę mnóstwo... szczególnie polecam essentialjumps. mega zbiór filmów znajdziecie -> tutaj to chyba tyle żegnam |
|
|
|
16:35, 14 01 2004
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
hmm
IMO CFG napewno nie ściągne bo nie potrafił bym się nim obsługiwać .. poza tym myśle że dużo osób pyta się Ciebie o wyciąganie modeli 3d z ET Jak byś tu napisał co i jak to uwolniłbyś sie raczej od kolejnych zbędnych pytań do Ciebie ... mnie osobiscie to nie inetsresuje ale często na mIrc'ach itp. pytają się o to .... to tyle z mojej srony jescze raz podziwiam za umiejętnosć kożystaia z tego Cfg |
|
|
|
17:18, 14 01 2004
|
|||
|
haha, tu się mylisz bo jestem w tym temacie okrutnym noobem i właśnie tak się żłożyło, że potrzebuje wyciągnąć model z et a nie potrafię |
||
|
|
|||
2:29, 15 01 2004
|
|
|
rozbieranie et na "czynniki pierwsze" to jedno a radiant to drugie. znam się na graife 2d, 3d, etc. ale radiant jest mi zupełnie obcy. nie powinieneś być w szoku bo nie wszystko można umieć
|
|
|
|
8:32, 15 01 2004
|
|||
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
heh żeby teraz nie wyszło że Cię obwiniam za to czego nie potrafisz ja z tego jestem nakim n00bem ze nawet ie wiem jaki plik za to odpowiada (chyba jakiś pk3 ? A co dopiero o jakiś wyciąganiach modeli itd. dla mnie od zawsze to była czarna magia i jak w GTA III miałem zamienić teksture auta to przygotowywałem się do tego 2 dni .. i tak nic zz tego nie wyszło za pierwszym razem a później okazało się ze mi błąd wyskakuje Dobra nie to chciałem powiedzieć ..... jako że nie chce zaśmiecać forum miałbym w tym utworzonym topicu zapytanie do użytkowników A4Tech (myszki) A minowicie jak zbindować te cholerne 2 dodatkowe guziki ? zrobiłem tak : w ustawieniach mychy zrobiłem iż jeden z nich to F10 a drugi F9 i dla testu zbindowałem na nich "need medic" i "need ammo" ale oczywiście wszedłem do gry zbindowałem need medic i ammo na tych F'ach ale dupa nic sie nie dzieje BTW jak zbindowałem jeden z nich jako "del" to działał bo jak zaznaczyłem ikone i wdysiłem ten przycisk to ją usuwał ... ale w grze już nie działał .. |
||
|
|
|||
10:48, 15 01 2004
|
|
|
które przyciski bo niebardzo rozumiem, sry - wybierz dowolny to powiem ci co zrobić
(1) mouse1 - lewy przycisk myszki (2) mouse2 - prawy przycisk myszki (3) mouse3 - środkowy przycisk myszki / scroll (4) mouse4 - dodatkowy przycisk po lewej stronie myszki (5) mouse5 - dodatkowy przycisk po prawej stronie myszki (6) mwheelup - scroll do góry (7) mwheeldown - scroll w dół aha. z tego co wiem, dużo postaci ma problem z przyciskami (4) i (5) bo różne gry nie potrafią ich samodzielnie zinterpretować - rozwiązaniem jest programik, wypuszczony przez graczy. haha, szkoda, że zapomniałem jak się nazywa |
|
|
|
12:18, 24 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 496 |
Witam!!!
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie cfg Pozdro |
|
|
|
21:55, 6 02 2004
|
|||
|
no wiec robisz plik o nazwie gold.cfg i wklejasz do niego cfg ktore Ci pasuje pozniej kiedy masz ów mapke wpisujesz w consoli /exec gold.cfg oczywiście automatyczne ładowanie się cfg na daną mape jest nie możliwe a bynajmniej nie dotyczy zakresu moich umiejętnosci ( o ile w ogóle jakieś posiadam powinno działać |
||
|
|
|||
22:25, 7 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 157 Dołączył: 2-01-2004 Nr użytkownika: 1025 |
uhm :|
to jest mozliwe, w kaalogu etmain robisz plik autoexec_nazwamapy.cfg czyli autoexec_oasis.cfg autoexec_goldrush.cfg itd.. |
|
|
|
1:29, 8 02 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 168 Dołączył: 8-11-2003 Skąd: Będzin koło Kat. Nr użytkownika: 696 |
a żeby było szybciej to możesz zrobić bind x "exec gold.cfg" i teraz pod x masz cfg na golda. Można też zrobić skrypt żeby pod jednym przyciskiem było kilka cfg na inna mape ale już nie mam siły pisać... |
||
|
|
|||
6:54, 12 02 2004
|
|
|
lol - nie - po co robić milion bindów? takim sposobem jaki opisał adam musiałbyś zrobić tak:
bind x "exec gold.cfg" bind y "exec radar.cfg" bind z "exec oasis.cfg" zrób to tak jak ja ci napiszę. zamiast miliona bindów a katalogu 'etmain' utwórz sobie następnujące pliki: autoexec_oasis.cfg autoexec_battery.cfg autoexec_goldrush.cfg autoexec_radar.cfg autoexec_railgun.cfg autoexec_fueldump.cfg i wklep wewnątrz tych plików odpowiednie instrukcje i parametry - takie jakie uważasz za słuszne na te mapy. pliki te będę odp@!@ne automatyczne bez zbędnego motania z bindami. dodatkowo możesz zrobić sobie takie pliki także na customy. wtedy jednak musisz się zorientować jak wyglądają unikalne nazwy map np. dla tc_base -> autoexec_tc_base.cfg np dla rhine -> autoexec_rhine.cfg itd. pzdr, nara |
|
|
|
11:52, 12 02 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 184 Dołączył: 20-09-2003 Skąd: Polska, Radom Nr użytkownika: 258 |
Samo wyciąganie modeli jest dość proste. Po prostu rozpakuj plik pak0.pk3 i tam masz wszystko pokatalogowane od tekstur po modele 3d i skrypty |
||
|
|
|||
16:18, 10 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 17 Dołączył: 10-03-2004 Nr użytkownika: 1418 |
Czy mozna tak zrobic by pod jakims klawiszem mial zmiene configa i napis?? bo chcesz zrobic co s takiego ze np. mam pod f11 enga i chce ze jak nacisne klawisz zmienila mi sie klasa i config bo do kazde j postaci mam inne bindy:D da sie tak?? odpiszcie szybko:)
|
|
|
|
16:58, 10 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 157 Dołączył: 2-01-2004 Nr użytkownika: 1025 |
tzn chodzi Ci o to ze pod jednym klawiszem miec wszystkie klasy?
oczywiscie ze tak mozna ale tylko w takiej kolejnosci jak sobie ustalisz czyli np jezeli: soldier, medyk, field, eng, covert to po jednokrotnym nacisnieciu klawisza bedzie soldier, po nastepnym bedzie med i tak wkolko |
|
|
|
17:54, 10 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 17 Dołączył: 10-03-2004 Nr użytkownika: 1418 |
spox juz wiem jak:D a powie mi ktos jak dac binda glosowego (Fall Back) i napis razem??
|
|
|
|
18:06, 10 03 2004
|
|
|
bind x "vsay_team ftfallback; say_team cofnac sie!"
|
|
|
|
0:12, 23 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 31 Dołączył: 19-11-2003 Skąd: Siedlce Nr użytkownika: 769 |
Ja wam podam swoje ustawienie :
wasd - chodzenie q - weaponbank 5 e - weaponbank 6 f - activate 4 i 5 - informacja zalezna od mapy r - kill mouse3 - reload whelldown - healme whellup - resupplyme |
|
|
|
22:04, 24 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 16 Dołączył: 5-10-2003 Skąd: Zielona Góra Nr użytkownika: 378 |
Siema
Ja w sprawach o których tu wspominacie jestem kompletne zer0 |
|
|
|
22:44, 24 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 139 Dołączył: 31-12-2003 Nr użytkownika: 1006 |
First person szczerze nie zabardzo czaje o co ci chodzi z uniwersalnym cfg ;o masz cfg na et.pl albo innych stronkach. sciagaj probuj i sobie jakis zostawe.bo uniwersalnego sie raczej nie da zrobic duzo osob gra na strzalkach ;o a inni graja na wsad ;] wiec raczej trudno zrobic uniwersalny cfg
a po 2 dankan na forum zrobil poradnik odnosnie cfg to przeczytasz i nie ma bata bindy zrobisz napewno ;] oblookaj sobie strone http://www.majin.prv.pl/ (klikni mu w baner ;P) i zobacz cfg majin tam ma sporo cfg pr0playr0w |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |