![]() ![]() |
21:33, 6 12 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 30 Dołączył: 21-11-2004 Nr użytkownika: 3255 |
Do grania i ogólnie do domu najlepszy jest imo Win Xp. Ma parę fajnych funkcji (nalepszą jest przywracanie systemu, szczególnie przydatne jak się coś z!@#ie ^ ^). Długo jechałem na Win 98 SE ale dużo aplikacji mi się zacinało i komp się często wieszał więc szybko wybrałem nowego wina
Btw lać na pingwina (linux) ^ ^ co prawda jest za free, ale mi jakoś nie pasi. Tak bywa |
|
|
|
15:13, 10 12 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 14 Dołączył: 3-12-2004 Skąd: Czudec Nr użytkownika: 3346 |
IMO jeśli chodzi o gry to najlepszym systemem jest Win98SE. Praktycznie każda gra działa na nim bez problemów i nie jest "RAM' o żerny". Wydaje mi się, że jeśli nie ma się 512RAM to nie ma sensu instalować XP.
|
|
|
|
23:38, 13 12 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 27-08-2004 Nr użytkownika: 2676 |
Hahaha. Jestescie pr0 nie ma co. Ja mam Winde XP pro pirata i jakos mam Service Pack 2! Jakbys cos wiecej wiedzial o SP2 autorze topicu (nie ma pamietam xywy
|
|
|
|
23:40, 22 12 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 74 Dołączył: 16-11-2004 Nr użytkownika: 3206 |
1.Imo najleprzy do grania i neta jest 2000. Oparcie na technologii NT cos mowi
2.Nie za bardzo rozumiem takiej popularnosci XP w tej sondzie. Jest to imo najwolniejszy sys. No coz... kto co woli |
|
|
|
18:36, 23 12 2004
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
tak naprawde kazdy system operacyjny jest dobry do grania w wolfa, pod warunkiem ze potrafimy go dobrze zoptymalizowac. To zalezy od nas jak nasz system bedzie dzialal, kazdy wie ze zasmiecanie kazdego systemu nie dziala zbyt dobrze na jego prace..
oczywiscie zakladam, ze sprzet jest jako taki, bo wiadomo ze jak ktos ma cel 800 i 128 ramu to windowsy powyzej 98 beda chodzic wolno wsrod nas jest tez wielu fanow linuxa, oni go kochaja, ja nie, pewnie dlatego ze sie na nim nie znam i nie zalezy mi za bardzo na poznawanie jego tajnikow.. Bardzo dobrym systemem jest mac os, ale malo kto ma maca w domu, w sumie mac os to chyba najbardziej stabilny system na ktorym pracowalem kiedykolwiek ^^ |
|
|
|
9:36, 28 06 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 28-06-2005 Nr użytkownika: 4521 |
Witam!
do grania w ET (i nie tylko) najlepszy jest Linuks. najmniej obciąża kompa. bardzo podoba mi się przystępność funkcji "service network restart" który jak sama nazwa wskazuje, restartuje sieć. dzięki czemu nie muszę po zażywaniu muła restartować kompa żeby nie mieć pingu 400 :|. dodatkową zaletą jest to że jak komuś komp stoi 24h/24h to... również nie musi restartować kompa. w Uindołsie męczyło mnie to że jak komputer troszkę dłużej postał bez restartu (no z trzy dni) to mulił, mulił,mulił... dodatkowo bezpieczeństwo. Firestarter - firewall. skuteczny i nie obciąża kompa, dodatkowo jego działanie jest niewidoczne, i jest prosty w konfiguracji^^ dodam że używam Fedora Core 3. z MAndrake szybko się przesiadłem z powodu błędów i trudności z konfiguracją, co zalecam wszystkim jedynymi problemami z jakimi się dotychczas spotkałem z ET w Linuksie to: 1) jak się ET zawiesi to nie wiem co zrobić 2) kończące się miejsce na dysku z systemem. wyjaśnie mapki i profile automatycznie zapisują się na dysku systemowym w katalogu konfiguracyjnym-w profilu. ten problem udało mi się rozwiązać. przeniosłem cały katalog na inny dysk i zrobiłem do niego skrót Pozdrawiam! Gloomwing |
|
|
|
17:14, 28 06 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 8 Dołączył: 25-03-2005 Nr użytkownika: 3967 |
Jesli chodzi O gry (tudziez programy) takie jak ET / RTCW / Q3A / NWN / ZSNES / EPSXE /DOOM3 (Czyli w sumie jedyne w które gram
Nie twierdze ze linux jest idealny, bo nie jest, i czasem z checia bym sie go pozbyl gdyby istniala jakas bardzie userfriendly alternatywa (windows nie jest alternatywa dla linuxa;)!), ale na moje potrzeby mi nic wiecej nie trzeba. Na linuxie niestety w lwia czesc gier nie zagram, bo wiekszosc tworcow olewa ten system, woli pisac endziny pod ''genialny'' directx... a emulacja tegoz mija sie z celem, biorac pod uwage fakt ze do wymagan poszczegolnych gier trzeba by dodac obciazenie sprzetu z samego tlumaczenia funkcji tejze biblioteki, moj sprzet zwyczajnie wysiada przy zwyklym Counter Strajku;) (ba! nawet herosi 3 mi mula;)) Jest jeszcze na linuxie problem z kartami ATI ztcw nie ma oficialnych sterownikow, i wiekszosc osob uzywa fglx or smth nie wnikam w szczegoly bo na szczescie posiadam geforsika. Musze powiedziec ze nie ''dopieszczam'' swojego systemu pod kazdym aspektem. Uzywam dystrybucji Gentoo, super-extra-przymulajacego-srodowiska-graficznego-zwanego-KDE, a i tak takie ET smiga mi szybciej niz na windowsie. Podmiana biblioeki GCC w Doomie3 na self-spreparowana i zoptymalizowana + rozpakowanie pk4 + kilka nieznacznych zmian w .cfg i na 1Ghz, i gf ti 64mb mam 60 klatek/s na 800x600, na windzie te same ustawienia daja mi max 20 klatek, przy wiekszej akcji niemal usypialem podczas czekania na kolejny frejm. Mam rowniez wrazenie ze sama obsluga inetu pod linuxem jest lepsza. na 100% to tego nie moge sprawdzic bo i jak, ale wydaje mi sie ze rzadziej bywal lag wlasnie na linuxie niz na wysluzonym win2k ktorego zreszta od kilku miechow juz nie posiadam - i mi z tym dobrze ;] To tyle, kazdy uzywa co lubi. Az tak wielkeij roznicy w wydajnosci po miedzy systemami Win * / Linux * to nie ma, jesli ktos sie dobrze czuje na windowsie nie ma sensu zmieniac systemu zeby zyskac 10 fps tu czy tam moj 1 , - |
|
|
|
12:34, 7 07 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 45 Dołączył: 5-12-2003 Nr użytkownika: 857 |
Moje testy dawno temu, wykazały że ET najszybciej chodziło bez programów w tle na win2000. Oczywiście włączenie czegokolwiek na windowsie w tle powoduje wysoki spadek wydajności, szczególnie jeśli włączony w tle program zjada dużo pamięci. Widows jest jednozadaniowy (według twórców wielozadaniowy), niech ktoś spróbuje włączyć 20 różnych aplikacji na windowsie i zagrać w cokolwiek nowego. Na linuxie mam włączone prawie zawsze z 40 różnych procesów i jeszcze serwer www i gram swobodnie w ET. Polecam jak najszybsze porzucenie widowsów.
|
|
|
|
16:10, 13 07 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 43 Dołączył: 26-06-2005 Nr użytkownika: 4505 |
temat dłuugi i rozległy. Ogólnie do pracy birórowej (pisanie tekstu) najlepszy jest xp. Dla grafików i osób zajmójących się programowaniem windows 2003 server. Natomiast dla graczy zdecydowanie 98 SE - chociaż coraz więcej gier wymaga xp (bodajże San andreas i doom 3.) Ja przez dwa lata używałem 98 SE i teraz chyba z 1,5 roku XP PRo. Najbardziej uniwersalnym jest jednak XP. PzDr
|
|
|
|
2:48, 14 07 2005
|
|||
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
przykre ale w tej chwili mam odpalonych z 15 aplikacji i moj windows xp jakos sie nie wiesza nie spada jego wydajnosc etc... sprawa jest prosta... wszystko zalezy od tego kto danym systemem sie posluguje.. ja potrafie ustawic winzgroze tak aby dziala poprawnie... duzo zalezy od ilosci posiadania ramu i programow ktore odpalamy.. ja spokojnie moge sobie grac w et zwlaczonym ircem 3ma roznymi przegladarkami www, winampem, windows media palyerem wyswietlajacym film, gadu-gadu, icq i cos by sie jeszcze znalazlo :X kazdy system jest dobry dla tego kto umie sie nim poslugiwac.. imo |
||
|
|
|||
0:21, 15 07 2005
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 14 Dołączył: 14-07-2005 Nr użytkownika: 4606 |
Windows 9x- systemy juz mocno przestarzale
Windows XP- wysiada jeśli chodzi o bezpieczenstwo Windows 2003 Server- dobry stabilny sytem, najlepszy ze znanych mi windowsow Windows XP x64- sporo dziwnych bledow z 32 bitowymi aplikacjami Obecnie uzywam linuxa Ubuntu Hoary Hedgehoag- doskonaly system do netu, duzo bezpieczniejszy od wszystkich produktow z firmy Billa, enemy territory dziala tak samo jak na Windzie. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |