IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Dsky - e-stars NO MATCH, e-stars wygrali match walkowerem...
[mageta]
post 18:34, 9 09 2004
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2566

No i tak jak przypuszczałem. Dsky niestety się rozpadło sad.gif Byli potężnym clanem. A tu nagle odzrzucili finał Summer Cup oraz udział we wszystkich Cup'ach (nie mylić z kupami smile.gif ) i turniejach. Szkoda.
Go to the top of the page

+Quote Post
blinkkin
post 22:17, 9 09 2004
Post #22

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

CYTAT (blacktyger @ 16:20, 7 09 2004)
uff blink troszke sie balem Twojego posta że bedzie w stylu

"dsky ma jakies problemy, rozpadnie sie i bedzie kolejny klan na straty"

nie ma takiego posta - dzieki Bogu ...

co tutaj duzo mowic: no more dsky.et. wymyslam niesamowite historie o upadkach najlepszych klanow?

ET IS ALREADY DEAD FOLKS!!!!

btw. far czekam na post w ktorym z!@#iesz moje wrozbiarskie wizje z dupy.

+Quote Post
blacktyger
post 6:50, 10 09 2004
Post #23

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

wiesz blink, mejbi spam ale krfa musze zwrócić Ci honor (omg), widocznie ponad rok dla ET to już za długo i zaraz bedzie rozssyp coraz to większej ilości klanów ...
może to tylko wróży dobrze dla rtcw ;o? (reaktywacja 4k)

+Quote Post
ymma
post 18:33, 10 09 2004
Post #24

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

Jezuuuuu! No ile można o tym samym gadać. Ja pitole, czy naprawdę trzeba w kółko i w kółko tłumaczyć, że takie rozpadanie się klanów jest absolutnie naturalną sprawą? I nie oznacza absolutnie nic innego, niż to, iż ten, czy ów klan zmęczył się grą, jest zniechęcony brakiem postępów, albo ma problemy wewnętrzne. Znikają jedne, pojawiają się inne. A to że znany, nie oznacza, że na jego miejsce nie pojawi się inny, młodszy, być może lepszy, albo przynajmniej porównywalny. Możecie mnie z.!@#.ać, ale moim zdaniem poziom ogólny graczy się podnosi, gra coraz więcej ludzi, a co za tym idzie, jest też większa szansa na pojawienie się naprawdę dużych talentów. W grach, czy sportach drużynowych (amatorskich oczywiście) trudniej jest utrzymywać stały poziom, i jest wiele czynników wpływających na niego. I wbrew bardzo trendi opini, że ET upadnie już już, moim zdaniem jeszcze troszkę pożyje a nawet twierdzę, że apogeum tak popularności jak i pozimu ET jeszcze przed nami.

+Quote Post
night
post 23:37, 10 09 2004
Post #25

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2081

a dupa tam - imo stracili abonament na wh

idle #pyto

a blinkkin - imo typ z dupy dazacy do dupy i tafil tu z dupy

jednym slowem hax z!@# i gej ffa :C

ze tez kolo nie ma bana na ten serwis :C

+Quote Post
blinkkin
post 5:10, 11 09 2004
Post #26

CYTAT (ymma @ 18:33, 10 09 2004)
Jezuuuuu! No ile można o tym samym gadać. Ja pitole, czy naprawdę trzeba w kółko i w kółko tłumaczyć, że takie rozpadanie się klanów jest absolutnie naturalną sprawą? I nie oznacza absolutnie nic innego, niż to, iż ten, czy ów klan zmęczył się grą, jest zniechęcony brakiem postępów, albo ma problemy wewnętrzne. Znikają jedne, pojawiają się inne. A to że znany, nie oznacza, że na jego miejsce nie pojawi się inny, młodszy, być może lepszy, albo przynajmniej porównywalny. Możecie mnie z.!@#.ać, ale moim zdaniem poziom ogólny graczy się podnosi, gra coraz więcej ludzi, a co za tym idzie, jest też większa szansa na pojawienie się naprawdę dużych talentów. W grach, czy sportach drużynowych (amatorskich oczywiście) trudniej jest utrzymywać stały poziom, i jest wiele czynników wpływających na niego. I wbrew bardzo trendi opini, że ET upadnie już już, moim zdaniem jeszcze troszkę pożyje a nawet twierdzę, że apogeum tak popularności jak i pozimu ET jeszcze przed nami.

wystarczy popatrzec na klany grajace w euro cupie. poziom czolowki coraz bardziej sie zaniza, moze u reszty rosnie. niedlugo zostana sami sredniacy.

co do (słowo na p)enia to jeszcze pol roku temu bylem jedna z nielicznych osob gloszacych niedozwolona herezje. za publiczny lincz rzucilem klatwe na et. nie nalezy tego traktowac powaznie.

CYTAT (night)
a dupa tam - imo stracili abonament na wh

idle #pyto

a blinkkin - imo typ z dupy dazacy do dupy i tafil tu z dupy

jednym slowem hax z!@# i gej ffa :C

ze tez kolo nie ma bana na ten serwis :C

kolejna niezadowolona osoba, ktora nie dostala sie do pr0 l33+ klanu QL i wyzywa sie piszac spam posty na forum.

moze i jestem hax z!@#, ale nie gai. natomiast z dupy jest takze swiety - wpisal taka nazwe miejscowosci w informacjach o uzytkowniku, wiec nie jestem jedyny. co do #pyt0 to za pure chan idle mam opka. jestem skromny, wiec sie nie chwale.

kwitujac jeszcze twoje koncowe zdanie: zbanuj all w telewizji podobnych sobie z!@#ow z reklamy i sejmu.

btw. wystarczyl jeden post, aby nakrecic flame (czytaj wioske) na forum. praktyka czy czarodziejskie zdolnosci?

+Quote Post
tranx-san
post 5:22, 11 09 2004
Post #27

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

black fan dsky chyba ohmy.gif
zaloz fan club albo coos... najlepiej przeprowadz sie do finlandii zeby byc blizej ze swoimi idolami... a my zbanujemy na forum all fin i bedzie mniej spamu (no offence black ;U)

mialo byc widowisko ale nie bylo... teraz bedzie eurocup i jeszcze bedziemy mogli poogladac ciekawe demka + posluchac radia ITG, a moze nawet ETTV poogladac :>

tak tak, to koniec calej sceny ET... idzmy grac w simsow.. btw co my wogole tu robimy (pzdr blink i doceniam Twoje zdanie :>)

szkoda klanu ale przyjda nastepcy.. sam za e*star nie przepadam (taki pol produkt dla mas) ale nic im nie zarzucam, fajnie graja chlopaki, zeby chociaz wszyscy grali w polowie tak jak oni (nie obrazajac tych z gornej polki pl sceny)
k

kto wie.. moze //00R nam wyrosnie na nowe polskie DSKY i zownuja nawet e*star
gl chlopaki w EC

blame me... and idle #ipoc@#!dajeszwhois

+Quote Post
blinkkin
post 5:28, 11 09 2004
Post #28

CYTAT (tranx-san @ 5:22, 11 09 2004)
Szkoda ze ktos (blink) nie napisal a moze napisal a ja czytac nie umiem, ze to koniec sceny ET PL(tak tak PL)

pl etmain ffa raczej nic nie ruszy. co do reszty to zachod powoli sie wykrusza (czolowka), a my jako kraj opozniony zostaniemy jeszcze przez pewien czas przy et.

+Quote Post
blacktyger
post 7:57, 11 09 2004
Post #29

Generalmajor
Ikona Grupy

CYTAT
black fan dsky chyba
zaloz fan club albo coos... najlepiej przeprowadz sie do finlandii zeby byc blizej ze swoimi idolami... a my zbanujemy na forum all fin i bedzie mniej spamu (no offence black ;U)

ewidentnie masz na mnie alergie, im0 tak jestem fanem (byłem ;o?) DSky podobala mi sie ich gra i nicki, ich configi i nazwy demek z ICH występem, onanizowałem się kiedy któryś z nich krzyczał need medic , to chciałeś usłyszeć (przeczytać) ? jesli tak to cieszę się że Cię usatysfakcjonowałem

+Quote Post
tranx-san
post 16:30, 11 09 2004
Post #30

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

CYTAT (blacktyger @ 5:57, 11 09 2004)

ewidentnie masz na mnie alergie, im0 tak jestem fanem (byłem ;o?) DSky podobala mi sie ich gra i nicki, ich configi i nazwy demek z ICH występem, onanizowałem się kiedy któryś z nich krzyczał need medic , to chciałeś usłyszeć (przeczytać) ? jesli tak to cieszę się że Cię usatysfakcjonowałem

alergia to za duzo powiedziane :> jestes mi raczej obojetny jak zaszloroczny snieg... czasami mnie draznia twoje teksty, ale w wiekszosci przypadkow nie chce mi sie strzepic klawiatury na Ciebie wink.gif (btw. robimy maly flejmik ? :F)

Skoro tak lubisz DSKY to postaw sobie w domu oltarzyk z wydrukowanymi screenami z demek wink.gif

Ale przyznam Ci jedno, DSKY byl teamem ktory byl klasa sama w sobie i napewno scena ET straci duzo bez nich... bo jak juz wczesniej pisalem e*star jest pol produktem dla mas

blink, moze i czolowka sie wykrusza.. ale kto wie.. moze za jakis czas panowie z finlandii (tak jak teraz 4K) zrobia reaktywacje i znowu beda ownowac wszystkich...
Szczerze mowiac PL scena jest bardzo ospala i malo sie na niej dzieje... moze cos sie ruszy teraz, bo koniec wakacji, klany powracaja do starych harmonogramow cwiczen... jeszcze troche wody uplynie zanim ET w Polsce jak i na swiecie bedzie sie chylic ku upadkowi... jedynego czego ja sie obawiam to wyjscia Halfa 2ki i masowych przerzutow ludzi z czolowki scene na nowego source'a, ale narazie odlozmy czarne wizje przyszlosci na bok i skupmy sie na rozwoju naszej rodzimej sceny..

btw. dobrze ze IC jednak gra w OC, szkoda tylko ze nie w EC sad.gif

+Quote Post
blacktyger
post 18:41, 11 09 2004
Post #31

Generalmajor
Ikona Grupy

CYTAT
alergia to za duzo powiedziane :> jestes mi raczej obojetny jak zaszloroczny snieg... czasami mnie draznia twoje teksty, ale w wiekszosci przypadkow nie chce mi sie strzepic klawiatury na Ciebie  (btw. robimy maly flejmik ? :F)

Skoro tak lubisz DSKY to postaw sobie w domu oltarzyk z wydrukowanymi screenami z demek

Ale przyznam Ci jedno, DSKY byl teamem ktory byl klasa sama w sobie i napewno scena ET straci duzo bez nich... bo jak juz wczesniej pisalem e*star jest pol produktem dla mas

hmm skoro jestem Ci obojętny, to daruj se te teksty bo imo nic nie wnoszą ani do Twojego (chyba że się mylę) ani do mojego ani tym bardziej boardowego życia. ołtarzyka stawiac nie musze, wystarczą mi ich demka (których mam sporo) a screeny byly by brzydkie więc nie robie ich jako np. tapety na pulpit ;[

tak samo bylo z Dignitas, choć moje zainteresowanie nimi bylo mniejsze, lecz nikt nie zalożył topicu na temat ich upadku więc nie mogłem się wypłkać, poza tym oni odeszli z klasą (pozostawiając min. fragmovie ^^) a DSky zrobiło to iście po angielsku z lekką nutką kontrowersji (dla ciężko jażących - choć post kierowany raczej do tranxa - darky z e* )

tak więc podsumowując flame na bok, w miare na poziomie dyskusja why nienawidzimy everybody tygera, i dlaczego DSky > all > e*

+Quote Post
blinkkin
post 3:54, 12 09 2004
Post #32

CYTAT (tranx-san @ 16:30, 11 09 2004)
moze za jakis czas panowie z finlandii (tak jak teraz 4K) zrobia reaktywacje i znowu beda ownowac wszystkich...

wiekszosc klanow z tzw. gory powraca do rtcw, co dobrze widac w eurp cupie.

CYTAT (tranx-san)
jedynego czego ja sie obawiam to wyjscia Halfa 2ki i masowych przerzutow ludzi z czolowki scene na nowego source'a.

valve nie spieszy sie z wydaniem hl2. jeszcze sporo czasu minie zanim gre bedzie mozna dostac w sklepie.

+Quote Post
Swiety
post 22:04, 12 09 2004
Post #33

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Kufa D-Sky które nie raz odwalało różne fochy, pewnie uważali się za tak niezwyciężonych, że po przegranych z e-star stwierdzili że gra jest z dupy, że to nie możliwe i wogóle cały świat przeciwko nim, że przestali grać w ET.
Chyba mało osób płacze po tym klanie (może ktoś jeszcze pamięta że wcześniej kilku graczy klanu będącego protoplastą D-sky wpadło na wallhackach ?) Scena się sypie bo odeszło lamerskie D-sky ? (lamerskie nie pod względem skilla, chociaż zastrzeżenia można było mieć biggrin.gif no ale ja przy ocenie demek mam baardzo wygórowane kryteria)

Wracając do off-topiku na temat sypania się sceny biggrin.gif

- Klany odchodzą i przychodzą, starzy i dobrzy się wykruszają na ich miejsce przychodzą młode wilki - tak było jest i będzie.
W histroii gier fps online rzadko się zdarza żeby jakiś klan był na topie czy wogóle istniał przez kilka lat.
- Coraz więcej graczy z czasem polepsza swojego skilla, sporo graczy wcześniej była warzywami teraz prezentuje conajmniej przyzwoity poziom - to normalne że z czasem poziom każdej sceny idzie w górę - tak było jest i będzie.
- To że coraz więcej dobrych klanów wraca do RTCW nie ma zbyt wielkiego wpływu na ET - wracają klany które albo nie grały w ET albo skończyły z ET już jakiś czas temu a nie dopiero teraz, albo grają w to i w to.
- Popularność kazdej gry (w tym i wielkość sceny) zawsze po jakimś czasie sie kończy - tak było jest i będzie.

Jak wychodziło ET to ja jako wielki prorok dawałem ET 2 lata życia. Jednak po niecałym roku obserwacji sceny stwierdziłem że chyba ET pożyje trochę dłużej.
Ta gra jest niesamowicie popularna - 2 najpopularnijesza gra typu FPS na świecie -szczególnie w naszym pięknym kraju. Jej popularność to samonakręcająca się maszyna (podobnie jak w Cs-ie) - zawsze jest z kim zagrać.
Na przedłużenie żywota ET wpłynie jego popularność i w naszym kraju dochodzi do tego jeszcze darmowość ET (co jedno ma związek z drugim). Poprostu masa warzyw i nie tylko będzie grać w ET bo nie musi za nie płacić.
To co może skrócić żywot ET to brak jakiegokolwiek zainteresoawnia ze strony producentów, brak jakichkolwiek wielkich imprez. Poza CB to imprez tutaj tyle co w jakiejś zabitej dechami wsi. Wystarczy popatrzeć na polską scenę - poza jedyną imprezą z prawdziwego zdarzenia czyli CGC, interforce cup dla klanów mówiąc delikatnie z dolnej półki, Poison cup którego już nikt nie pamięta i symbolu dlaczego ET ssie - czyli niedkończonego turnieju ctf organizowanego przez Blinkkina nic się nie dzieje. Brak jakichkolwiek Lan-party, nielicząc kilku zlotów ochlajm@!d (gdzie zamiast ETplayerów mogłybybyć równie dobrze jakieś żule spod budki z piwem) jak np opisany w ostatnim topiku Interforce.

A o żywotności sceny decyduje najwięcej data wydania kolejnego sequela czy nowej gry (obojętnie czy będzie się nazywał ET 2, RTCW 2) - tak było jest i będzie.
Zawsze jak pojawiał się kolejny Quake czy kolejny UT to stara scena kurczyła się, ludzie przechodzili na nową grę.

Osobiście nie wierzę (chociaż chciałbym) aby RTCW spowrotem powróciło do dawnej świetności - to że W EC zagra pare dobrych klanó to jeszcze o niczym nie świadczy, chociaż oczywiście to spowoduje zwiększenie popularności.
Swoje złote lata RTCW ma już za sobą i nie mógłbym sobie wyobrazić że większosc graczy ET przerzuciłoby się na RTCW biggrin.gif

Tak czy siak maniacy ET mogą spać spokojnie bo ET pożyje jeszcze conajmniej rok. A później się zobaczy. Albo się nie zobaczy bo poprostu wyjdzie nowa gra na którą wszyscy się przerzucą a przy RTCW albo ET zostanie tylko jakiś beton czy hardcore.

+Quote Post
blacktyger
post 16:51, 13 09 2004
Post #34

Generalmajor
Ikona Grupy

czuję się urażony, pogwałciłeś moje uczucia ;[! ale kazdy ma swoje zdanie, dla mnie Dsky pozostawi dziure na scenie tak jak i dignitas i tyle, imo grali dobrze skillowo i taktycznie, o czym świadczy ich dość długa pozycja lidera, to że znalazł się ktoś lepszy to normalne - zawsze się znajdzie ktoś lepszy - tak było jest i będzie

o upadku sceny się nie wypowiadam, bo imo i tak sie nie znam, co sie stanie to sie stanie na razie et ma sie dobrze ale c@#! wie jak bedzie po wyjsciu nowych mp (np. hl rtcw,et 2)

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi