![]() ![]() |
19:58, 14 04 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 12 Dołączył: 1-03-2004 Nr użytkownika: 1366 |
witam. wlasnie zaczynam grac w et i chcialbym podsumowujac te wszystkie tematy aby ktos podal mi taka poczatkowa configuracje (likwidacja pogody i inne) wraz z tym jak to trzeba wgrac. i jeszcze druga sprawa - jak ustawic sobie rozne 'odzywki' np. thanks itp.
z gory dzieki |
|
|
|
20:26, 14 04 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 168 Dołączył: 8-11-2003 Skąd: Będzin koło Kat. Nr użytkownika: 696 |
Poszukaj dokładnie forum odnośnie cfg i innych rzeczy a zapewniam Cię że to wszystko znajdziesz. Co do odzywek to znajdziesz je na et.pl
pozdro |
|
|
|
20:58, 14 04 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 12 Dołączył: 1-03-2004 Nr użytkownika: 1366 |
OK, wiec powiedzcie mi czy jest teraz dobrze. Mam w etmain plik autoexec z rozszerzeniem bat (tak ma byc?) i w nim mam te wszystkie skrypty. Dalej, mam plik chatscript w ktorym sa te wszyskie komendy i musze wgrac taka formule- exec chatscript.cfg do tego calego configa. Gdzie jest ten config i jak sie nazywa ? Bo teraz juz nie wiem czy te wszystkie skrypty mam wgrywac do autoexeca czy configa ??? Help me please!
PS. nie moge sobie ustawic jakos tylko tych klawiszy jakich potrzebuje - jaka jest formula do tego i gdzie to wklepac ? |
|
|
|
23:25, 14 04 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Half ProPlay0r Postów: 127 Dołączył: 23-08-2003 Nr użytkownika: 130 |
autoexec.cfg jest domyslnie wczytywany i najlepiej w nim trzymac ustawienia i odwolania do skryptow np: exec klasyv.cfg // wybor klas echo + dzwiek exec pmove.cfg // pmove_fixed // r_ati seta r_ati_fsaa_samples "0" unsafe seta r_ati_truform_tess "0" unsafe // // seta com_maxfps "125" // fps seta com_hunkMegs "256" seta r_flareSize "1" seta r_dlightBacks "0" |
||
|
|
|||
9:22, 15 04 2004
|
|
|
a jak zrobic tego cfg - jakie rozszerzenie ? (cfg???) - jezeli sie go nie ma ?
PS. jak zrobic te wszystkie komendy (bindy)- jak je zapisac i gdzie. i jakie sa ich formuly oczywiscie, bo na et jest ich dla mnie za duzo, chcialbym napisac tylko te ktore sa mi potrzebne, zreszta nie wszystkie z nich rozumiem te skrypty juz w sumie sam zrobilem teraz zostaly mi tylko bindy wiec prosze o pomoc. |
|
|
|
13:10, 15 04 2004
|
|||||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 168 Dołączył: 8-11-2003 Skąd: Będzin koło Kat. Nr użytkownika: 696 |
Nie jestem znawcą ale mam nadzieje że Ci pomoge :
jeśli chodzi ci o etconfig to jest on w katalogu etmain/profiles/Vallpurgius/etconfig.cfg jest on zapisany jako Unicode i tak też należy zapisać.
Tutaj możesz znaleść odpowiedź na Twoje pytanie dotyczące bindom. |
||||
|
|
|||||
15:42, 15 04 2004
|
|
|
thx krecik ze pomoc tylko jeszcze mam pytanie dotyczace odzywek. czy mozna po prostu wklecic cos takiego:
bind x "vsay xxxxxx" (global) bind x "vsay_team xxxxxx" (team only) where xxxxxx is any of the following (in bold) i gdzie to wkleic zeby dzialalo ? |
|
|
|
16:01, 15 04 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 192 Dołączył: 12-12-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 889 |
wklej to tam gdzie masz bindy np. czyli w jakis tam twoj config mozesz tez utworzyc osobny plik *.cfg np: odzywki.cfg w nim piszesz: bind x "vsay xxxx" bind x2 "vsay_team xxxx" bind x3 "vsay xxxx" bind x4 "vsay_team xxxx" [...] potem do pliku autoexec.cfg dopisujesz linie: exec odzywki.cfg i finito |
||
|
|
|||
10:39, 14 05 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 16 Dołączył: 13-05-2004 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 1919 |
A ja chcialbym sie dowiedziec jaka jest rola niektorych plikow. Prosze tez o wyrozumialosc, bo jestem tu nowy
Czy w etconfig.cfg zapisywane sa informacje dotyczace ustawien grafiki? Jest tam strasznie namieszane i trudno mi sie jest tam polapac (tak przy okazji: jest jakis trick, zeby te komendy bylu ustawione jedna pod druga a nie tak w ciagu, poprawilo by to przejrzystosc). Jesli tak to tam nie ma wszystkich "ustawien". Mam problem tego typu, ze podczas gry ustawie sobie wszystko: grafe, wylacze efekty, rozdzielczosc a jak wchodze znowu na serwer to mi sie znowu przestawia na inne wartosci. Czy to zalezy na jaki serwer wchodze? Bo w sumie to te ustawienia raz sie zapamietuja raz nie; nie mam pojecia od czego to zalezy Narazie dam wam spokoj |
|
|
|
12:12, 14 05 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 210 Dołączył: 29-02-2004 Skąd: z elity =0 Nr użytkownika: 1356 |
eh o etconfig i autoexec bylo naprawde duzo... poszukaj dobrze
co do komend jedna pod druga to ja przez chwile nad tym posiedzialem i po kazdej komendzie dalem enter |
|
|
|
15:38, 14 05 2004
|
|||||||||
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 352 Dołączył: 16-04-2004 Skąd: Telefonia Dialog Nr użytkownika: 1724 |
Po pierwsze: dzindybry all A więc do rzeczy.W pliku etconfig znajdują sie wszystkie ustawienia które są automatycznie generowane przez gre. Możesz je zmieniać wpisując różne komendy do konsoli. Natomiast autoexec jest to plik który tworzysz sam i tam wpisujesz swoje komendy. Plik autoexec.cfg jest automatycznie wgrywany przez ET
W etconfig.cfg masz zapisane wszystkie komendy, nie tylko dotyczące grafy. Reszte ustawień masz także w server.cfg i punkbuster.cfg.
Po to są indywidualne configi żeby wpisywać tam swoje komendy np. dotyczące grafy (cg_draw2d, cg_brassTime itp.), widoku(cg_fov) itp. itd.
Nie, możesz tam wpisać te komendy które cie interesują.Nie potrzeba wpisywania wszystkich, gdyż zostaną one wgrane z etconfig.cfg. A co do seta to jest to komenda która na stale przypisuje daną wartość komendy grze. Jeżeli w którymś aspekcie sie myle to poprawcie mnie Pozdro P.S Nie bądz taki ostry nephit. Wiem że piekło robi swoje ale to samo mogło sie przytrafić tobie |
||||||||
|
|
|||||||||
17:16, 14 05 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
Hrhr zacznijmy od początku:
Zeby uporzadkować komendy jedna pod drugą wystarczy spakowac config winrarem i dac podgląd. Prosta sprawa. Potem należałoby ->Kliknąć Tutaj<-, przeczytać do czego służą dane komendy i ewentualnie je pozmieniać. Jednak jeśli nie jesteś pewny którejś komendy to zostaw ją w spokoju lub eksperymentuj jednak tego odradzam. Nastepnie przejrzeć tematy: ->Ten<-, ->Ten<-, ->Ten<-, ->Ten<- i ->Ten<-. Kiedy przejrzysz te tamaty, zapewne nie będziesz mial problemu z cfg. Tak więc następna kwestia to gdzie i jak go zapisać. Zapisz swój config jako np. mojconf.cfg (nazwa dowolna), a w autoexec.cfg wpisz: exec mojconf.cfg. Maxymalny rozmiar configu to 15 kb o ile pamiętam. Gdyby config był za duży, to bindy wrzuc do pliku bindy.cfg a reszte w mojconf.cfg. Wtedy w autoexec ma być: exec bindy.cfg; exec mojconf.cfg. Do autoexec wpisz także potrzebne skrypty (możesz je sobie oddzielać kreskami albo czymś innym dla większej przejrzystości). Wszytkie pliki, tj. mojconf.cfg, bindy.cfg oraz autoexec.cfg wrzuc do pliku etmain. Gdyby odpalał się stary config mimo, ze autoexec.cfg, mojconf.cfg i bindy.cfg sa w etmain, to w folderze etmain/profiles/TwojProfil zamien plik etconfig.cfg na mojconf.cfg (nawet gdy jest bez bind), a z folderu etpro usuń folder profiles. To wszystko. Możesz się cieszyć swoim ownowym cfg. :C Oczywiscie jesli przeczytasz te tematy to sam będziesz wiedział co zrobić. Gdyby jednak mimo wszsytko był problem to pisz na GG (1802424 -> moje GG), zazwyczaj jestem niewidoczny. Master Flamaster -> nephit ma rację, wystarczyło przejrzeć nawet ten temat, by wiedziec nieco więcej. No, ale wytłumaczyłem bo ciągłe odsyłanie do innych topiców też nie jest dobre, by robic to ciągle. Imo lepiej trochę pomóc i dać link, a nie zostawic samemu z linkiem i mętlikiem w głowie, co zaowocuje kolejnymi zbędnymi postami, a może i tematami, które nic nie wniosą. :C |
|
|
|
19:26, 14 05 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 352 Dołączył: 16-04-2004 Skąd: Telefonia Dialog Nr użytkownika: 1724 |
Ja odpowiedziałem mu na jego pytania, a ty napisałeś cały referat na temat "Autoexec.cfg- tworzenie i użytkowanie"
Nawet i dobrze. Przynajmniej wszystko jest przejżyście i łatwo opisane. Ale i tak nie zapobiegniemy pladze zwanej-"Pytania i topici które już były" Nie wierze by komuś sie chciało przeczytać cały temat i wyszukać to co go interesuje. Albo poprostu nie umie szukać. Pozdro |
|
|
|
20:57, 14 05 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 16 Dołączył: 13-05-2004 Skąd: Legnica Nr użytkownika: 1919 |
THX ALL
(Szczegolnie Estaloth) Teraz mam duuuzo do czytania, ale wiem co gdzie jest A z reszta... przeciez specjalisci lubia chwalic sie swoja wiedza Jeszcze raz wielkie dzieki, zabieram sie za lekturke |
|
|
|
11:51, 15 05 2004
|
|
|
Po robieniu swojego configa mam przecietnie 75fps. (poki co na modemie
czy to dobry wynik? im wiecej fps tytm lepiej? |
|
|
|
12:00, 15 05 2004
|
|||
|
Mylisz pojęcia. Szybkość łącza nie ma znaczenia przy wyciąganiu fps'ów. Im mniej fps'ów tym mniej lata ci celownik, masz mniejsze zacięcia przy graniu. Najlepiej ustaw sobie limit com_maxfps na powiedzmy np:43 lub 77. Zależy ile wyciągasz fps. I tyle. Pozdro |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |