IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

15 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Komendy (komendy do configów i konsoli), których nie znamy.., Tu wpisujcie zapytania o komendy
LoLek
post 16:45, 15 11 2003
Post #21

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 421

Ja z koleji mam inne pytanie no może dwa: smile.gif
1 Jak zrobic zeby kompas byl na dole?? (widzilem juz takie możliwości na screenshotach)
2 Jak zrobic zeby zamiat słupków z umięjętnoścami byly cyferki?
w sposób znaczący daje to dużow wiecej miejsca na monitorze biggrin.gif tylko jak to zrobić, za pomoc bardzo dziękuję smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
n00b
post 15:47, 17 11 2003
Post #22

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 36

Czytajac poradnik strzelania FarSight wspomnial o odpowienich ustawieniach w configu dla myszorka. Konkretnie chodzi mi o cvary z m_ jak m_pitch, m_yaw, m_forward, m_side, m_filter. Czy ktos moze mi podpowiedziec za co one sa odpowiedzialne i jakie opytmalne paramtery w warunkach bojowych powinno sie dla nich ustawic ?smile.gif)

Dziekuje za pomoc !

+Quote Post
Swiety
post 20:19, 19 11 2003
Post #23

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Nie prawda że wait 1000 to oznacza 1 sekunde.

Wait jest ściśle powiązane z com_maxfps.

Jeśli com_maxfps mamy ustawione 75 to wait 1 oznacza przerwe 1/75 s wait 2 to 2/75 s a wait 75 to cała sekunda.

com_maxfps 75
bind enter "say czesc;wait 150;say czesc"
Po naciśnięciu enter powiemy czesc w odstepie 2 sekund.

Prawda że podczas czasu trwania waita nie możemy nic robić ale działają czynności które zaczęliśmy robić (i nie skończyliśmy) przed ropoczęciem działania waita (np +forward, +left itp). Dlatego jest to wykorzystywane do pisania różnych skryptów.

+Quote Post
mark[PL]
post 21:43, 24 11 2003
Post #24

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 532

Widziałem na scren'ach na stronie http://www.team-arise.com/config/etcfgs.php że można przerobić pulipit w ET. Szukam komend do przesuniecia elementów na pulpicie np. przesunięcie kompasu w inne lub np. usuniecie głowy/popiersia

+Quote Post
ArmaGedoN
post 0:39, 27 11 2003
Post #25

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 265

LoLek, mark[PL] <-----

Samemu byłem ciekaw jak to zrobić, no i dowiedziałem się jak biggrin.gif Nie da się modyfikować poszczególnymi elementami "pulpitu" dry.gif ale całym "pulpitem" wink.gif Są trzy wersje do wyboru, oto i one:

/b_althud 0 - Wersja podstawowa, jaką każdy gracz w ET chyba zna
/b_althud 1 - Wersja niestandardowa
/b_althud 2 - Wersja niestandardowa (osobiście ta mi najbardziej przypadła do gustu tongue.gif )

Powyższe modyfikacje działają tylko na modzie ET Pro dry.gif

Pozdrawiam ArmaGedoN ph34r.gif

+Quote Post
RuDy
post 19:19, 27 11 2003
Post #26

Schutze

Nr użytkownika: 820

Siemanko all. Co wpisać w autoexec.cfg zebym mowil do teamu a nie na Global bo jak pisze bind ' "vsay FTHealMe" to on to mówi na Global a ja chce to powiedziec do Teamu. Więc co mam pisać np. "xsay FTHealMe" albo cos innego tylko zeby to szlo do Teamu a nie na Global pleas help me !! ph34r.gif blink.gif

+Quote Post
ArmaGedoN
post 19:42, 27 11 2003
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

Nie możesz się dopisać, chodźby do mojego tematu o komendach? mad.gif

"Komendy konsoli, których nie znamy..." <-----

A ta komenda, to będzie "/bind x vsay_team xxx" x - zastąp literą, pod którą ma być takowy voice, a xxx oznaczeniem voice-a wink.gif

+Quote Post
Gooral
post 14:18, 28 11 2003
Post #28

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 283

Nie możesz się dopisać, chodźby do mojego tematu o komendach?  mad.gif

przecież oni się nigdy nie nauczą...

a tak apropos to twój bind Heal me powinien wyglądać tak bind [klawisz, np end] "vsay_team FTHealMe"

Pozdrawiam ph34r.gif

+Quote Post
Swiety
post 6:54, 3 12 2003
Post #29

General
Ikona Grupy

1) A ja mam takie pytanko ...powszechnie wiadomo jest ze należy ustawic textury postaci na max a tła na min ...ale jak to zrobic.Szukałem i nie znalazłem w ET aby mozna to bylo bezposrednio zrobić ,no chyba ze slepy jestem .

2) Moje drugie pytanko -czy mozna wyłączyc to ze tak strasznie trzęsie celownikiem jak mnie trafiają - jestem prawie pewnien ze nie ,ale pytam (domyslam sie tez ze mozna ale wtedy PB bedzie mial pretensje).
Z góry dzieki

1) Za tekstury ogólen odpowiada r_picmip
Za tekstury modeli, graczy odpowiada r_picmip2

2) Nie nie można, jest to celowe. Wszelkie próby obejścia tego to czit.
Wcześniej były skrypty wykorzystujące niektóre komendy dzięki czemu niwelowało się częsciowo efekt podbijania broni. Jednak obecne dozwolone wartośći przez PB powodują że tamte skrypty są nie bezużyteczne.
A propo podbijania gdy was trafiają - jest to tylko efekt graficzny a nie fizyczny. Gdy sami strzelacie wasze pociski lecą w to miejsce gdzie byłby celownik bez podbijania.

jaka komenda odpowiada za wyświetlanie strzałów (dokładnie chodzi mi o przebłyski-kreski podczas strzelania, które lecą w stronę przeciwnika)?

cg_tracerlength
cg_tracerSpeed
cg_tracerwidth
cg_railtrailtime
i jeszcze pare innych.
Ale i tak nie da się ich ustawić bo to są komendy typu cheat-protected, czyli na serwerze musi być możliwość włączania czitów gry (ale nie chodzi o aimboty czy wallhacki tylko o god mode albo no clip). Żeby to zrobić admin musi załadować mape komendą devmap nazwa_mapy.
Natomiast używanie tych komend podczas oglądania dem czy kręcenia własnych filmów jak najbardziej przydaje się (uzyskać można efekt spowolnienia strzałów ala Matrix)

Ja mam pytanko o komende wylaczajaca complain menu.

cg_complaintpopup 0

mam pytanko jak zrobic binda żeby po wykonaniu czegoś np.przebrałem sie i chce żeby on automatycznie wywalil np. "BUCHLEM CIUCHY' i jak robic duze litery w bindach?

Nie da się zrobić takie automatycznego binda. Trzeba sobie zrobić dodatkowy.
DUŻE LITERY ROBI SIĘ NORMALNIE

1) seta r_ati_truform_tess
2) seta r_uiFullScreen

1) Nie wiem dokładnie do czego służy pierwsza komenda ale dotyczy ona tylko użytkowników kart na chipie ATI.
2) r_uifullscreen - w ET nic nie daje, dawało w RTCW - duże rozjaśnienie całego obrazu na niektórych mapach poprzez eliminowanie mgły - polepszało bardzo widoczność na mapach z mgłą.

+Quote Post
mark[PL]
post 14:46, 4 12 2003
Post #30

Gefreiter
Ikona Grupy

Pytanie: jak zlikwidować opis i pasek stanu energii/"życia" przy najechaniu kursorem na postać gracza?

+Quote Post
Swiety
post 15:15, 4 12 2003
Post #31

General
Ikona Grupy

QUOTE (mark[PL] @ 12:46, 4 12 2003)
Pytanie: jak zlikwidować opis i pasek stanu energii/"życia" przy najechaniu kursorem na postać gracza?

to jest chyba Cg_DrawCrosshairNames 0

Ale nie ma sensu tego wyłączać bo:

- nie pożera to fpsów
- przydaje się podczas gry bo widzisz z kim biegniesz
- przydaje się podczas identyfikacji przebranego covertopsa (4 lvl signals)

+Quote Post
mark[PL]
post 16:00, 5 12 2003
Post #32

Gefreiter
Ikona Grupy

Ciekawostka

Przy wpisaniu:

cg_drawCrosshairNames "0"

faktycznie nie widze nick'ów graczy swoich --- ALE przebrany cover na byle jakim poziomie (nawet schutze)ma nick gracza z mojej druzyny i wale w niego serią od razu............

Sprawdzone na serwerach ET Pro

+Quote Post
Swiety
post 16:59, 5 12 2003
Post #33

General
Ikona Grupy

Thx za info. Nie sprawdzałem tego że wyłączenie tej komendy nie wyłącza ksywek przebranych covert opsów.

Co do przebranych covertopsów to nawet nie potrzeba patrzeć na ich nick.
Przebrany covert ops ma swoją broń covert opsa (sten ,garand, fg42) a nie broń tego za którego się przebrał.
Przebrany covert ops dziwnie się zachowuje - pojawia się w miejscach z których normalnie nie wychodzą nasi, dziwnie się zachowuje w obecności przeciwnika.
Przebrany covert ops axis ma lornetke i sattel charge w kolorze allies (i na odwrót)
Przydatność przebranego covera w klanówkach czy FFA z kumatymi graczami jest znikoma.

+Quote Post
Jędras
post 18:31, 5 12 2003
Post #34

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 305

Hhhhhhhhmmmm - a nie rozpoznajecie coverta po tym, że go na kompasie/mapce nie widać??
Bo to mój główny sposób na rozpoznanie. Niestety po broni za bardzo nie moge poznać, bo mam detale i wszystko na minimum a nawet jeszcze niżej biggrin.gif , chociaż jak jest blisko to nawet zarys broni widzę biggrin.gif .
Ale polecam spoglądanie na kompasomapkę smile.gif .

+Quote Post
chinczyk2
post 9:32, 15 01 2004
Post #35

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 170

wiem, ze to juz tysiac razy bylo walkowane, ale mam problem. otoz "krew mnie zalewa" i nijak tego nie moge wylaczyc. wpisywalem w konsoli i recznie w cfg we wszystkich profilach i we wszystkich modach. bardzo prosze o pomoc.

+Quote Post
blacktyger
post 8:10, 16 01 2004
Post #36

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

QUOTE (chinczyk2 @ 8:32, 15 01 2004)
cg_bloodTime - wyłączanie krwi
cg_blooddamageblend
cg_showblood

To komendy odpowiadające za krew .. muszą działać, jeśli nie to reinstal innej rady nie ma wink.gif

+Quote Post
dNkN!
post 23:48, 28 01 2004
Post #37

Nr użytkownika: 200

z poziomu rcona nie zwiększysz tylko samej częstotliwości pukania broni ale możesz zwiększyć tempo całej gry. żeby to zrobić musisz wykonać następujące czynności:

1) rcon devmap oasis
2) rcon timescale 1.2
3) ref map oasis

w ten sposób serwer będzie hulał na 120% tempa gry, będziesz szybciej biegał, szybciej strzelał, etc. ale nie przesadzaj z timescale bo serwer może zacząć lagować.

+Quote Post
ArmaGedoN
post 11:57, 30 01 2004
Post #38

Hauptmann
Ikona Grupy

Widzę że moderatorzy wzbogacili mój temat o wcześniejsze, na temat komend konsoli smile.gif Good Work, nareszcie zlikwidowaliście te badziewne tematy na temat pojedyńczej komendy cool.gif

Co do rozmazania tekstór ostatnio chciałem to wypróbować metodą WOLFszLAGIER-a czyli r_picmip i r_picmip2, ale niestety r_picmip2 w ET chyba nie działa... tylko w zwykłym RtCW... sad.gif

Istnieje może inny sposób?

+Quote Post
blinkkin
post 3:33, 1 02 2004
Post #39

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

QUOTE (ArmaGedoN @ 10:57, 30 01 2004)
Co do rozmazania tekstór ostatnio chciałem to wypróbować metodą WOLFszLAGIER-a czyli r_picmip i r_picmip2, ale niestety r_picmip2 w ET chyba nie działa... tylko w zwykłym RtCW... sad.gif

dziala dzial, tylko moze nie wiesz co dokladniej za co odpowiada r_picmip2. widze, ze swiety pisal o rozmazywaniu tekstur postaci, mimo, ze efekty sa slabo widoczne to jednak maja przelozenie na fps. w niektorych miejscach moze to miec wplyw na wzrost fps o 20 (przy kilkudziesieciu osobach na serverze, kiedy wyskoczi ci wieksza ilosc na ekran). wiele parametro w et jest niewidoczna golym okiem, ale ma jakies przelozenie na plynnosc gry etc.

+Quote Post
evil_lord
post 12:12, 1 02 2004
Post #40

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

Witam, mam pytanko.......na pewno każdy zna odpowiedź, ale ja nie sad.gif Czym się różni np. say_team od echo?

+Quote Post

15 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi