IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

15 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Komendy (komendy do configów i konsoli), których nie znamy.., Tu wpisujcie zapytania o komendy
ronin
post 20:49, 20 02 2004
Post #61

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Skąd: z miasta (co nie widac? hmm przynajmniej nie czuc... ;))
Nr użytkownika: 96

potrzebuje 2 komendy:

1) na zmiane "pulpitu" chodzi mo o to by usunac glowe tego zelnierzyka i zmienic ikonki poziomow(np battle sense itp) zeby byly same liczby (wiem ze juz ktos o to pytal ale mi to nie dziala huh.gif )

2) zeby ilosc HP wyswietlala sie np. na czerwono kiedy mam malo zielono kiedy duzo itp

z gory thx
Go to the top of the page

+Quote Post
blacktyger
post 22:24, 20 02 2004
Post #62

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Ronin - BOSHE
powiem tylko tyle

b_althud "2"
.... podawane conajmniej 3 Topicach ... tam chyba jest tez ten czit z HP ... Gdzie wy macie oczy?

+Quote Post
Ziele
post 20:24, 29 02 2004
Post #63

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1236

Siemka!
Wartość komendy r_picmip jest ograniczana przez PB?? Jaka wartość jest max.??
pzdr tongue.gif

+Quote Post
dNkN!
post 21:43, 29 02 2004
Post #64

Nr użytkownika: 200

bardziej praktycznie niż teoretycznie limity cvarów monitorowane przez pb są określane różnie, w zależności od ustawień serwera, fochów adminów. nie ma sensu wypisywać jakimi ograniczeniami dysponują poszczególnie serwery et, w zamian za to podam wam komendę, która naświetli wam sprawę bardzo jasno.

po wbiciu na dowolny serwer et otwórz konsole (klawisz ~) i wklep: pb_cvarlist
konsola wypisze ci standardowe / unikatowe ograniczenia jakie nakłada pb na danym serwerze - zastosuj się do tego albo unikaj "wyjątkowych" serwerów z limitami z dupy.

+Quote Post
blinkkin
post 22:35, 29 02 2004
Post #65

Nr użytkownika: 547

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 22:53, 6 02 2004)
Faktycznie w ET nie ma komendy r_picmip2. Była w Q3 była w RTCW czemu wycięli ją z ET ? nie wiem, co nie zmienia faktu że takiej komendy w ET nie ma i pomyliłem się mówiac o tej komendzie w ET.

walnijcie czyta instalke et. komende usuniete w patch z tego co wiem, poniewaz nie dawala widocznych rezulatatow. albo mi sie calkiem po(słowo na p)ilo z rtcw.

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 3:38, 1 03 2004
Post #66

Goście

heh... aby sprawdzic wartosc cvara, bindy itp...
wystarczy wpisac to czego szukasz, bez wartosci tzn...

np: /bind mouse1 (enter)
/r_gamma (enter)

Pozdrawiam

+Quote Post
virusek
post 18:33, 1 03 2004
Post #67

Schutze

Nr użytkownika: 962

Jak zbindowac na klawiszah teksty z vois chata kiedys gdzies to widzialem a teraz znalesc nie moge sad.gif

+Quote Post
Ziele
post 19:18, 1 03 2004
Post #68

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1236

THX za wszystkie rady, dzięki wam udało mi się dwukrotnie zwiększyć ilość hs tongue.gif biggrin.gif laugh.gif W ciagu jednej planchy udało mi sie nabic 4 gwiazdki light w.
PS
Albo nie wim czego szukać, albo nie działa mi r_intensity sad.gif dry.gif ph34r.gif blink.gif unsure.gif mad.gif sad.gif
Pomocy
Z góry THX

+Quote Post
nephit
post 19:28, 1 03 2004
Post #69

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1356

virusek:

wpisz: /bind x vsay xxx

gdzie x = klawisz, pod krotym chcesz zbindowac
xxx = komenda (np. FTattack)

vsay mozna takze zastapic vsay_team, zeby powiedziec do teamu.

+Quote Post
dNkN!
post 21:37, 1 03 2004
Post #70

dla tych, których interesują znane i nieznane komendy konsoli mające wpływ na gre zapraszam do lektury poradnika, w którym uchyliłem rąbek tajemnicy. topic znajduje się tutaj.

Temat jest zamknięty dlatego, że już istnieje podobny temat, i z tego względu, że planami na przyszłość jest stworzenie małego czytelnego kompendium wiedzy w różnych dziedzinach z zakresu et, co jak sądzę powinno was w pewnym stopniu uwolnić od - jak że przerażającego i męczącego - korzystania z przycisku Szukaj, w który klikaliście dziesiękrotnie rzadziej niż w przycisk Nowy temat. Przy okazji powinno tu także pomóc ekipie czuwającej nad porządkiem poprzez zmniejszenie ilości kliknięć w Usuń temat, co z kolei być może sprawi, że ten board stanie się boardem technicznym z prawdziwego zdarzenia, gdzie będą zadawane tylko konkretne pytania, i udzielanie wyłącznie treściwe odpowiedzi, a board ten przestanie być czatem.

Mimo wszystko umówmy się - jeżeli w w/w poradniku brakuje komendy, której działania nie znacie wklepcie ją w ten topic na czerwono (samą tylko komende). Będę wtedy sprawniej wyszukiwał to, co potrzebujecie znaleźć. Have fun

+Quote Post
ArmaGedoN
post 0:04, 3 03 2004
Post #71

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 265

Bardzo dobry poradnik, aczkolwiek go nie czytałem szczerze... ph34r.gif Jednak po ogólnym wglądzie, wnioskuje że dobra robota...

Co do kompedium o CFG, to bardzo dobry pomysł cool.gif
Chciałbym pomóc jeżeli można cool.gif
Jest to świetny pomysł gdyż byłby to jeden z niewielu (jak nie jedyny blink.gif) spis komend do ET... Dlatego uważam że powinien być w wersji PL i ENG cool.gif

Pozdrawiam ArmaGedoN ph34r.gif

P.S.
Nie wiem czy ktoś tam odpowiedział na pytania... PB dopuszcza r_picmip od 0-3, a cg_fov od 90-120 wink.gif

+Quote Post
dNkN!
post 0:14, 3 03 2004
Post #72

Nie wiem czy ktoś tam odpowiedział na pytania... PB dopuszcza r_picmip od 0-3, a cg_fov od 90-120

PB dopuszcza takie ustawienia jakie wymyśli sobie admin danego serwera, admini danej ligi, którzy konfigurowali PB

+Quote Post
Go��_keNOOBie|PL
post 11:26, 3 03 2004
Post #73

Goście

Jaki wpływ na komendy (o ile jakis ma) dopisek unsave ??? z czym to sie je.

Pozdrawiam

+Quote Post
dNkN!
post 0:22, 7 03 2004
Post #74

QUOTE (Scorpi @ 18:43, 6 03 2004)
A jak mam takie dosc trudne pytanko.... chcem siem dowiedziec czy jest mozliwe zrobienie czegos takiego:
Zalozmy ze jestem medykiem i pod klawiszem 5 mam taki bind: "medyk w drodze". Dobra wszystko pieknie chodzi, ale w pewnym momecie chce zmienic klase na engineer' a. I wtedy jest problem bo jak chce sobie wziasc kombinerki(obcążki) to mi sie pokazuje "medyk w drodze" mad.gif . Wiec pytam sie, czy jest jaka mozliwosc, aby przy zmianie klasy zmienialy sie rowniez bindy, jednak nie zmienal sie klawisz pod ktorym on jest blink.gif

pytanie jest raczej dość łatwe i powinno być zaane raczej na forum dla początkujących.

do tego potrzebujesz prostego lub złożonego skryptu do zmiany klas lub zewnętrznych bindów.
w jednym i w drugim przypadku jesteś zmuszony utworzyć sobie pliki z bindami dla różnych klas, dla przykładu:
- stwórz w etmain katalog bindy
- umieść wewnątrz 5 plików o nazwach sol.cfg , med.cfg , fop.cfg , eng.cfg , cov.cfg
- w treść każdego wpisz potrzebne ci bindy.

plik z odpowiednim bindem może być odp@!@ny automatycznie na poziomie skryptu do zmiany klas (i jego bindów) lub poprzez dodatkowe bindy. bez względu na to skąd będą odp@!@ne bindy dla różnych klas musisz użyć/dopisać komendy /exec bindy/xxx.cfg, dla przykładu:

bind f11 "exec bindy/fop.cfg"
bind f12 "exec bindy/med.cfg"

thats all, proste?

+Quote Post
dNkN!
post 0:34, 7 03 2004
Post #75

QUOTE (keNOOBie|PL @ 9:26, 3 03 2004)
Jaki wpływ na komendy (o ile jakis ma) dopisek unsave ??? z czym to sie je.

Pozdrawiam

dopisek unsafe powoduje, że nie możesz zmienić wartości danej komendy w trakcie gry bez względu na to czy komenda jest "wolna" czy monitorowana przez PB. unsafe jest dopisywane przy niepewnych/niestabilnych komendach, które mogą powodować zwisy gry, lub poprzednim razem spowodowały zwis gry

+Quote Post
evil_lord
post 16:15, 7 03 2004
Post #76

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 952

Mam dość dziwne pytanie: jaka komenda odpowiedzialna jest za zmiane Chatu literowego na chat liczbowy ?? Z góry dziękuje za odpowiedz !!

+Quote Post
dNkN!
post 18:35, 8 03 2004
Post #77

odpowiedź na swoje pytanie bez problemu znajdziesz tutaj!

btw. nie odpowiadajcie mu na tego posta, nie po to piszę ze świętym poradniki żeby odpowiadać po 10 razy na te same pytania bo kolesiowy nie chce się uderzyć w przycisk szukaj. powtarzam jeszcze raz - forum to nie czat.

+Quote Post
skrzat
post 6:53, 26 03 2004
Post #78

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 871

Mam pytanie czy jest taka komenda która zmienia grafikę w et na czarno-białą???? Zapewne poprawiłoby to znacznie fpsy.

+Quote Post
logres
post 0:39, 8 04 2004
Post #79

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 584

ja mam pytanko czy istnieje komenda w et w stylu "+dropweapon" ??? jak tak to jak ona brzmi ??

+Quote Post
czlowiek
post 23:20, 8 04 2004
Post #80

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 130

QUOTE (logres @ 22:39, 7 04 2004)
ja mam pytanko czy istnieje komenda w et w stylu "+dropweapon" ??? jak tak to jak ona brzmi ??

nie ma

+Quote Post

15 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi