IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Parada debili, jw
Sn!per
post 0:18, 17 11 2005
Post #61

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: Zbanowany
Nr użytkownika: 3329

CYTAT (conish)
->Covert jest zbedny na battery. Przeciez mozna wysadzic tylnie drzwi dyna. Oczywiscie jesli serek jest dobrze skonfiguowany. Jest tez zbedny na kazdej innej mapie, proczy wyjatkowych sytuacji gdy przydaje sie na jednego spawna (kosciol na dubrovniku np)

Rampa. Tyle...
CYTAT
->Fuel jest niestety cholernie dlugi. Etpro poprawilo blad pielgrzymek (jak to nazwal Thoro, a ja sciagne) ze spawna do obj, ale charakteryzuje sie duzym wspolczynnikiem fh.

No, nie jest aż tak źle... A oasis? A radar? Tam jest krótsza droga? Nie...
CYTAT
->A teraz najwazniejsze... Jesli ktos gra ffa, to nie liczy na teamwork, tylko na zabawa polegajaca na pobieraniu. Uzyje tego slowa, mimo ze go nie lubie. Pobieraniu. Pieprzyc obj, pieprzyc calosc. Liczy sie frag! A najlepiej multifrag. Odbierajac mozliwosc sk, /kill itd odbierasz mozliwosc gry tym, ktorzy z tego korzystaja. A przeciez to GRA.

Hmmmm... To ostatnie zdanie jest ciekawe. Tzn. dla niektórych spawnkill i /kill w walce to cała gra? Dziwne.
CYTAT
->Fuel jest slaby bo: Daleko od spawna do obj. Latwa obrona na kazdej dlugosci mapy. Mapa jest dluuuga (30 min byla runda? Chopie... wiesz co mozna zrobic w 30min?)

No daleko, ale przy inteligentnym graniu idze długo przeżyć. Łatwa obrona? Niekonieczne. Ale się zdarza. 30 minut to długo?!? 4 z 6 standardowych map mają 30 minut czas - co w tym dziwnego?
CYTAT (shela)
dalej ... nie ma prawdziwych covertow  covert to jednostrzalowiec ... bierzesz go na 1-2 spawny i zmieniasz sie w cos bardziej uzytecznego w danej chwili .... eliminowaniem mort, mg etc. rownie dobrze moze sie zajac sold z MP 40 i to z wiele wieksza skutecznoscia niz covert .. powod? wieksza sila ognia ... proste? prawda ze proste?

Są. Patrz kilka cytatów niżej (tzn. odpowiedzi na nie) .
CYTAT
zmiana spawna ZAWSZE MA SENS ... chyba ze jest to railgun gdy nie masz depota i graz axisami ... wtedy jest z dupy ....

Battery, po raz kolejny. Spawn w bunkrze obrywa mortarem. Więc spawnujesz się w bunkrze i bijesz Korzeniowskiego w chodzie na dlugie dystanse? Wow. Fascynujące.
CYTAT
ja na ffa sie relaksuje bedac rambo medem w randze majora i biegajac z nozem  wiec sn!per ... powiedz mi .. czemu sie wypowiadasz de facto za innych, a nie tylko za siebie?

Mówię za siebie, ci "inni" mówię ci którzy tak uważają - nie mówię, że KONKRETNA grupa tak uważa, tylko ci, którzy realnie tak uważają.
CYTAT (Thoro)
Przepraszam o prawdziwy covercie .. bede musial zobaczyc cie chyba w akcji, zeby poznac prawdziwe znaczenie tego slowa.

Nie mówię o sobie. Czasami idzie mi dobrze, ale rewelacyjny nie jestem. Mówię bez bicia...
CYTAT
To ciekawe stwierdzenie. Gram w ta gre juz jakis czas i o tym nie wiedzialem. Co prawda podczas gry czasami zdarza sie, ze zostaje jedyny medyk na oasis zabija enga gibuje go i ratuje dupe kolega, tudziez skampiony medyk/lojt/eng na mapie, z dluzsza droga z obj, przykladowo na goldzie, gdzie kampi sie, zeby przyrushowac na osobe z obj, ewentualnie jesli chodzi o atak dobra puszka na respa, ktora kosi wiecej niz polowe przeciwnej druzyny i daje otwarta droge do obj., ale coverta, ktory wygrywa mape, tudziez ja ratuje jeszcze nie widzialem. Chociaz jak gralismy kiedys na 6 covertow z jakims klanem ze sceny gadu gadu, to rzeczywiscie coverci uratowali mape (to byla ironia jakbys nie zauwazyl). Teraz powiedz mi .. skoro covert to taka zbawienna klasa, ktora moze uratowac mape tudziez ja wygrac, to dlaczego najlepsze klany nie maja taktyk z uwzglednieniem coverta ? Wiecej .. srednie klany tez nie uzywaja coverta. Poczatkujacym klanom sie zdarza, ale one niestety wszystko przegrywaja. Moze nas jednak w tajemniczysz w tajnik covertowania i wygrywania map. Moze dzieki temu jakis polski klan zownuje parodie ?

Ehhhh... Pamiętasz ten topic o śmiesznych sytuacjach, gdzie pisałem o tej sytuacji na radarze? No. Przykład 1. Możliwa sytuacja numer 2 - przebrany covert przełazi między armią Allies i strzela 3 ładne headshoty inżynierowi podkładającemu dynamit pod obj. Takich moze być mnóstwo - tylko to trzeba umieć. I umieć myśleć.

Dlaczego klany nie używają covertów? Tego, niestety, za cholerę nie wiem. Za to zadam Tobie teraz pytanie.

Jeśli covert jest bezużyteczny, to dlaczego soldier jest uważany za użytecznego? Zrobisz cos innego od fragowania soldierem? Nie. A covertem? Tak. Więc teraz mi objaśnij, dlaczego covert to niby do d... klasa, a soldier rządzi? Myślałeś/myśleliście choć o tym?
CYTAT
mg zdejmuje sie rownie latwo rifla, arta, a nawet zwyklym smg, mortar ma pasek na 2 strzaly z rzedu, wiec mozna go wyczuc i podkladac/budowac/etc po tym jak spadnie drugi pocisk. Co do snajperow to znasz moje zdanie.

Tja. W ciągu 1 sekundy, które zajmie gościowi przy mg wycelowanie, ustrzelisz gościa z smg albo wymierzysz i strzelić riflenadem. Tjaaaaa. Dobre, naucz mnie!
CYTAT
Wyjatek, o ktorym zreszta wspominalismy. Axis battery na plazy, sw_oasis do zniszczenia depota i mapy, w ktorych trzeba zniszczyc cp, zeby przejac spawn wymagaja coverta, ale tylko na chwile, zeby zrealizowac jakis cel, a pozniej znow zmiana na medyka/lojta/enga.

Ehhhh... Nawet mi się komentować nie chce.
CYTAT
hmmm .... jesli nie zauwazyles flage mozna przejac kazda klasa i niepotrzebny jest do tego covert.

Mam rozumieć, ze albo jesteś niewidzialny, albo wrogowie są ślepi, i jesteś w stanie bez problemu przekraść się pomiędzy całą armią przeciwnika. blink.gif
CYTAT
Ostatnio gralem covertem wczoraj przez cale 20 sekund, zeby zniszczyc cp na sw_goldzie, ale nie wiem co to ma do rzeczy.

Oczekiwałem podobnej odpowiedzi. To mnie ko(s)micznie rozbawiło.

Atakowaliście mnie, ze mówię o klanach, jak nie jestem w klanie. A ty co teraz robisz? Mówisz o klasie, którą grałeś kilka, góra kilkanaście razy po parę minut, jak co najmniej znawca, i uważasz za n00ba w tym temacie kogoś, kto coverta zna na wylot. Czy to ma sens? IMO żaden.
CYTAT
Kazda mapa wymaga teamworku.

Miałem na myśli, że NIC ci nie da bieganie rambo medykiem po bazie wroga. Na Oasis na przykład każdym teamem w ten sposób zrobisz bardzo dużo...
CYTAT
I tu sie mylisz ... /setspawn 4 i respawnujesz sie z boku ... zawsze jest jakies wyjscie.

A jak pucha już jest, jak respawnujesz się normalnie? Ale zazwyczaj jest wyjście, muszę się zgodzić...
CYTAT
Stan po drugiej stronie barykady. "To zalozcie sobie serwer FFA pt. "Tylko dla super snajperow" i nie rujnujcie gry ludziom, ktorzy na ffa chca sie zrelaksowac poprzez postrzelanie sobie. W ogóle widać, że bez obrazy, ale ffa chyba na ciebie źle działają. ET to GRA, nie jakieś wielkie mistrzostwa świata. GRA, do cholery, GRA!!! Jest dla WSZYSTKICH. Nie tylko dla warzyw, którzy chcą grać covertem, dla wszystkich, nie wszyscy grają w ET dla ffa, niektórzy grają, no, dla gry, dla relaksu po pracy/szkole, rozrywki itd. To aż TAK trudno pojąć". Wszyscy gramy dla zabawy, bo przeciez nie dla pieniedzy. Niektorzy sie relaksuja wybiegajac na jakims smiesznym ffa na 5 i zabijajac ich. Nie pluja sie oni jednak jak ty, ze ktos gra covertem. Nie rozumiem w jaki sposob oni psuja ci gre. Czy w taki, ze cie zabijaja ? Chyba o to chodzi w tej grze ?

Nie. Właśnie tu dochodzimy to tematu trochę innego, ale też mnie denerwującego...

Czyli "uber1337" (<-ironia) . Wpada taki na serwer, jak są zasady ma je gdzieś, lata rambo medykiem, jak ktokolwiek mu powie, że ma się zająć obj. to zaczyna się - n00b, warzywo itd. No normalne, dobre itd. ? Widziałem ludzi NAPRAWDĘ dobrych tak w strzelaniu jak w graniu medykiem... Tyle, ze wiedzieli, co to ET.

Mam pytanie - kolejne proste, i kolejne istotne. Jak chcesz TYLKO fragować, to po co grasz w ET? Typowe fragowanie masz w Quake'u, fragowanie na drugiej wojnie masz też w CoD... (Nie tylko, ale głównie)

Tyle. Po ostatnich postach nie oczekuję sensownych odpowiedzi...

Wiem, wiem, jestem n00b, warzywo itd. Już napisałem - odpowiadam tylko na ewentualne pytania "techniczne" . Fizycznie mnie tu nie ma. Dziwnie brzmi, wiem.
Go to the top of the page

+Quote Post
conish
post 0:33, 17 11 2005
Post #62

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Moderatorzy
Nr użytkownika: 79

Jak nie ma? To co ogladaliscie w Toruniu? sad.gif

CYTAT
z jakims klanem ze sceny gadu gadu

^^

edit: Darkes:

Covert w axis na bateryjce wchodzi na zmiane. Tylko zeby rzucic plecak.

Oasis... hmm... sw_oasis tak, radar to juz w ogole jest szybki.

Moze nie cala...Ale fajnie sie sprawdza gdy nie masz nic fajnego do robienia.

Ze standardow gra sie tylko radar na cw. Czas 12 min.

I na koniec... Thoro piszac o tym, ze gral 20 sekund co wyrazil swoja opinie na jego temat. Klasa z dupy. Na sile doczepiona. Ale wierz mi, ze Thoro (kurde... bede adwokatem) ze swoim stazem wie do czego moze sie przydac co na goldzie, oasie, lna itd. Tylko na chwile coby sprzedac fajny plecak. Koniec.

+Quote Post
falubaz
post 0:43, 17 11 2005
Post #63

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

chodz thoro mnie bije we wszystkim to odpowiem tobie na te farmazony bo nie trzeba byc einsteinem by znac odpowiedzi na te pytania

CYTAT
Ehhhh... Pamiętasz ten topic o śmiesznych sytuacjach, gdzie pisałem o tej sytuacji na radarze? No. Przykład 1. Możliwa sytuacja numer 2 - przebrany covert przełazi między armią Allies i strzela 3 ładne headshoty inżynierowi podkładającemu dynamit pod obj. Takich moze być mnóstwo - tylko to trzeba umieć. I umieć myśleć.

moze thoro nie ale ja pamietam bardzo, musialem po nim umyc rece!
myslacy eng zauwazylby na radarze lub spostrzeglby ze k#!@a cover jest czarny czy cos takiego. przebrany covert nie przejdzie miedzy armia allies bo allies nie maja coverta ale maja mozg i zauwazaja ze gej sie przebral.

CYTAT
Dlaczego klany nie używają covertów? Tego, niestety, za cholerę nie wiem. Za to zadam Tobie teraz pytanie.

bo sux

CYTAT
Jeśli covert jest bezużyteczny, to dlaczego soldier jest uważany za użytecznego? Zrobisz cos innego od fragowania soldierem? Nie. A covertem? Tak. Więc teraz mi objaśnij, dlaczego covert to niby do d... klasa, a soldier rządzi? Myślałeś/myśleliście choć o tym?

bo kurcze soldier nie potrzebuje 15 strzalow z pfa by zabic caly spawn. k? chodzi o damage zadawany przez soldiera jest mega wiekszy!!!!1111111111

CYTAT
CYTAT
mg zdejmuje sie rownie latwo rifla, arta, a nawet zwyklym smg, mortar ma pasek na 2 strzaly z rzedu, wiec mozna go wyczuc i podkladac/budowac/etc po tym jak spadnie drugi pocisk. Co do snajperow to znasz moje zdanie
.

Tja. W ciągu 1 sekundy, które zajmie gościowi przy mg wycelowanie, ustrzelisz gościa z smg albo wymierzysz i strzelić riflenadem. Tjaaaaa. Dobre, naucz mnie!

nie widze problemu w tym.

CYTAT
CYTAT
hmmm .... jesli nie zauwazyles flage mozna przejac kazda klasa i niepotrzebny jest do tego covert.

Mam rozumieć, ze albo jesteś niewidzialny, albo wrogowie są ślepi, i jesteś w stanie bez problemu przekraść się pomiędzy całą armią przeciwnika.

jezeli nie potrafisz tego zrobic bedac rambo medykiem to nie nasz problem tylko braku skilla. z wiadomej strony.

CYTAT
Atakowaliście mnie, ze mówię o klanach, jak nie jestem w klanie. A ty co teraz robisz? Mówisz o klasie, którą grałeś kilka, góra kilkanaście razy po parę minut, jak co najmniej znawca, i uważasz za n00ba w tym temacie kogoś, kto coverta zna na wylot. Czy to ma sens? IMO żaden.

idz pan w c@#! z takim zartem. zapewne on przez te x minut zrobil wiecej pozytecznego niz XXX godzin.
jak widzisz nie grales w klanie zadnym to po co sie udzielasz. ffa to nie jest gra w ktorej mozna ocenic kogos skill/przydatnosc/madrosc/inteligencje/itd itd prawdziwa gre w fpp poznaje sie dopiero grajac w klanach.
i po raz kolejny mowie, podejscie do tego wszystkiego w et zmienia sie bardzo zaczynajac grac w klanie. a to ze mowisz ze tyle grasz covertem na ffa to mnie lotto, to tak samo jakby powiedziec jezdze za!@#iscie samochodem po pustym placu manewrowym i uwazac ze sie za!@#iscie jezdzi, nie wyjezdzajac na ulice czy droge. prosze darkes7 zrozum nas. :[ to nie jest trudne

+Quote Post
Thoro
post 1:43, 17 11 2005
Post #64

Major
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 519

CYTAT
Spawn w bunkrze obrywa mortarem. Więc spawnujesz się w bunkrze i bijesz Korzeniowskiego w chodzie na dlugie dystanse? Wow. Fascynujące.

3 sekundy tarczy, podczas ktorych nic nie jestes w stanie cie uszkodzic ... Wow .. fascynujace.

CYTAT

rofl nie rozsmieszaj mnie ... kazdy kto gra choc troche w ta gre i ma jakies pojecie o niej, rozpozna przebranego coverta i go zabije. Nie da sie przejsc obok kogos kto potrafi troche grac, chocbys nie wiem jak myslal. To jest tylko mozliwe na prawdziwych warzywniakach. A jezeli przechodziles przebrany kolo przeciwnikow to nie swiadczy o twojej inteligencji czy sprycie, a jedynie o warzywnosci przeciwnikow.

CYTAT
Jeśli covert jest bezużyteczny, to dlaczego soldier jest uważany za użytecznego? Zrobisz cos innego od fragowania soldierem? Nie. A covertem? Tak. Więc teraz mi objaśnij, dlaczego covert to niby do d... klasa, a soldier rządzi?

A kto napisal, ze soldier w et rzadzi ? Soldier w et ssie. Uzywa sie go jak coverta do "stalych fragmentow gry" tylko troche czesciej niz coverta. Co do roli soldiera to rzeczywiscie sluzy do fragowania, ale niestety jest to przykre, ale o to w tej grze chodzi. Wybic jak najwiecej osob, zeby obronic/dojsc bez problemu do obj w zaleznosci czy bronisz czy atakujesz.

CYTAT

Zdjecie mgty rifla nie jest jakims specjalnym wyczynem. Zabicie jej smg tez nie jest jakims specjalnym wyczynem. Mgta ma to do siebie, ze lezy w miejscu i sie nie rusza, a co za tym idzie latwo wchodza w nia 3 heady. Jesli tylko wyczaisz gdzie mgta stoi, co nie jest specjalnie trudne, bo chyba czujemy z ktorej strony dostajemy to wystarczy ukucnac i zabic. Pograsz troche to sie nauczysz.

CYTAT
Ehhhh... Nawet mi się komentować nie chce.

A moze nie masz argumentow ?

CYTAT
Mam rozumieć, ze albo jesteś niewidzialny, albo wrogowie są ślepi, i jesteś w stanie bez problemu przekraść się pomiędzy całą armią przeciwnika. 

Jak wyzej ... o to samo sie zapytam ciebie. Jestes niewidzialny i wrogowie sa slepi, ze jestes w stanie bez problemu przekrasc sie pomiedzy cala armia przeciwnika ? Problemu z wykreciem przebranego coverta naprawde nie ma i nie ma szans, zebys podczas klanowki czy nawet na ffa sie przekradl, chyba ze jest to ffa o najwyzszym stopniu warzywnosci.

CYTAT

Przez pierwsze tygodnie gry w et, gralem tylko covertem i uwazalem, ze jest to swietna klasa. Na szczescie szybko mi to przeszlo, ale nie w tym rzecz. Wydaje mi sie jednak, ze mam (tak jak kazdy wypowiadajacy sie w tym temacie poza toba)duzo wieksze doswiadczenie w tej grze od ciebie, poniewaz po pierwsze o wiele dluzej w ta gre gram, po drugie gralem i na ffa i klanowki i duzo podczas tych klanowek nauczylem sie i zobaczylem. Ta gra nie ma przed nami zadnych tajemnicy, a co za tym idzie wiemy, ze covert jest klasa nieuzyteczna. Ale spoko zyj w swoim przeswiadczeniu, ze my nie mamy pojecia o klasie coverta i jego nieocenionej roli w et, a ty znasz coverta na wylot i zownujesz nim cala scene et.

CYTAT
Czyli "uber1337" (<-ironia) . Wpada taki na serwer, jak są zasady ma je gdzieś, lata rambo medykiem, jak ktokolwiek mu powie, że ma się zająć obj. to zaczyna się - n00b, warzywo itd. No normalne, dobre itd. ? Widziałem ludzi NAPRAWDĘ dobrych tak w strzelaniu jak w graniu medykiem... Tyle, ze wiedzieli, co to ET.

Zapewniam cie, ze jak ktos naprawde potrafi strzelac to wie o co chodzi w et. Poza tym tacy rambo medycy zabijaja przeciwnikow, wiec tak jakby rowniez graja na obj, bo zabijaja przeciwnika i utrudniaja mu atak tudziez ulatwiaja kochanym kolega z druzyny ffa w wypelnieniu obj.

CYTAT
Mam pytanie - kolejne proste, i kolejne istotne. Jak chcesz TYLKO fragować, to po co grasz w ET? Typowe fragowanie masz w Quake'u, fragowanie na drugiej wojnie masz też w CoD... (Nie tylko, ale głównie)

Hmmm raz na miesiac gram godzine na ffa, codziennie gram po 2-3h klanowek, gdzie wypelniam zalozenia taktyczne i gram teamowo. Dlatego gram w et.

+Quote Post
blacktyger
post 23:37, 18 11 2005
Post #65

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

Nie wiesz kiedy przestac, dalej sie kompromitujesz. Grasz 1,5 roku? Zachowanie i styl wypowiedzi ocenil bym na max 0,5, ale to inna sprawa. Poprostu nie wiesz o czym mowisz i tyle.

+Quote Post
Swiety
post 23:37, 18 11 2005
Post #66

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Wogóle bardzo ciekawe losy tego topiku.
Na tym forum jest zarejestrowanych setki a być może nawet tysiące warzyw.
Jednak w przeciwieństwie do innych topików w tym żadne z nich nie pisze.
Mamy jedynie dyskusję Sn!per vs reszta graczy.

W sumie to można podawać kolejen argumenty itd które jak widać nic nie dają.
Ja jak zawsze w takich przypadkach porównuję to z sytuacją gdzie ktoś tam próbuje udowadniać że 2+2=5.
I jak zawsze ze względu na poprawność polityczną, próby zachowania kultury inne osoby próbują prostować w to w następujący sposób "Mimo wszystko uważam, moim skromnym zdaniem 2+2=4 i całą sprawę powinniśmy od nowa przemyśleć".
Zamiast powiedzieć odrazu "No k#!@a ja (słowo na p)e, co ty (słowo na p)isz, nie znasz się jesteś noob, 2+2=4".
W końcu i tak niektórzy przechodzą na powyższy ton, a ten co twierdzi że 2+2=5 obraża się
"Pieprzona pro-elita, to że są pro nieoznacza że mogą ludziom wciskać kit iż 2+2=4, nie bawię się z nimi więcej i zabieram swoje zabawki z tej piaskownicy"

+Quote Post
Swiety
post 23:53, 18 11 2005
Post #67

General
Ikona Grupy

Niektórzy nie wiedzą kiedy skończyć i brnąć w jakimś gównie coraz bardziej się ośmieszają, jak np jakaś podstarzała gwiazda sportu, która kiedyś była podziwiana a teraz jest tylko powodem do śmiechu bo nie wiedziała kiedy skończyć i zamiast kilka lat wcześniej przejść na emeryturę w glorii chwały, ciągnęła ten cały shit dalej.

Poprostu Sniper swoimi wypowiedziami coraz bardziej się ośmieszasz - szczególnie tymi poniżej.

Cała prawda o tobie jest taka że chyba nigdy nie zagrałeś jakiejkolwiek klanówki czy nawet mixa, żebyś przynajmniej oglądał dema dobrych klanów. Czyli nie masz pojęcia jak wygląda prawdziwa gra w ET bo to właśnie clanwars to esencja takiej gry jak Wolf.
Całe twoje doświadczenie to FFA z jeszcze jakiś podrzednych pod względem poziomu serwerów - czyli gówno nie doświadczenie.
I na tej podstawie próbujesz przekonywać ludzi którzy często mieli okazję zagrać z najlepszymi teamami w Europie, którzy zęby zjedli na niejednej lidze czy meczu w CB i odnosili jakieś tam sukcesy ?

Być może aima (nie powiem skilla bo do skilla opórcz aima trzeba posiadać znajomość gry) bo jakiegoś tam masz i ownujesz lokalnie może na jakimś serwerze ale pojęcia o grze to ty nie masz, o czym świadczą twoje wypowiedzi.

CYTAT (Sn!per @ 22:18, 16 11 2005)

No daleko, ale przy inteligentnym graniu idze długo przeżyć. Łatwa obrona? Niekonieczne. Ale się zdarza. 30 minut to długo?!? 4 z 6 standardowych map mają 30 minut czas - co w tym dziwnego?

Inteligentne granie ? Długo przeżyć ? o czym ty pieprzysz ? Albo robisz wjazd wszystkimi siłami do bazy przeciwnikowi w odpowiednim momencie i wybijasz go albo wasz atak załamuje się i on was wybija po czym ponownie robicie pielgrzymkę z respa.
Co do timelimit to popatrz sobie na configi ligowe (CB) - żadna mapa nie ma tam timelimit 30.

Tą wypowiedzią najbardziej ośmieszasz się i jeszcze mówisz że trzeba umieć myśleć.

1) Po pierwsze każdy normalny team w obronie jest odpowiednio rozstawiony tak żeby był najskuteczniejszy cross-fire i obstawione (przynajmniej częsciowo) wszelkie możliwe strategiczne wejścia do objective.
Każdy zna miejsce w obronie, wie gdzie ma stać/ruszać się, czego bronić, w którym kierunku strzelać, wie co robić gdy padnie obrona w innym miejscu itd. Wie kto powienien być przed nim a kto go ubezpieczać z tyłu bo przed meczem na trenie były takie a nie inne założenia taktyczne.
W takich warunkach przedarcie się pojedyńczego ciała obcego (niech to będzie ten przebrany covert) jest niemożliwe. Jeśli nawet wychodzi np jakiś covert przebrany jednym wyjściem, powiedzmy że z 6 luf obrońców mapa i obrana taktyka umożliwa żeby na dane miejsce były skierowane jednocześnie 4.
I tych 4 obrońców się zastanawia - a ten k#!@a to skąd się wziął - co to za koleś ? wychodzi od strony przeciwnika, czy ktoś z naszych w obornie zrobił sobie wycieczkę na przeciwnika. Przecież przed meczem były ustalenia - żadnych rambo i żadnych wycieczek. Na TSie nikt nie mówi że wychodzi, każdy jest na swoim miejscu. Nie pozostaje nic innego jak otworzenie ognia do tego kolesia.

2.
Kazdy normalny gracz rozpoznaje przberanego coverta po:
a) broni coverta
cool.gif nie ma go na radarze
c) z reguły głupio się zachowuje (np wychodzi/chodzi razem z przeciwnikiem)

3.
Przy graniu dobry team vs dobry team cała sztuka wygrania polega na przełamaniu obrony, wybicia przeciwnika czyli czystych fragach i teamworku w ataku/obronie (głównie podnoszenie przez medów). Pomaga w tym odpowiednio obrana taktyka/ustawienie. Wszystko po to aby uzyskać chwilę wolnego czasu na uzyskanie objective do czasu aż przeciwnik się nie zrespawnuje znowu.

W jaki sposób pojedyńczy przebrany covert może przełamać obronę np niech to będzie przejęcie flagi na oasis ? pisałem już o tym powyżej. Zresztą w jaki sposób miałby wziąść ciało do przebrania jeśli obrona ani drgnie ? Jeśli już obrona będzie przełamana to po cholerę przebierać się ?

Widać po tym zdaniu że nie miałeś okazji grać nawet z przeciętnie dobrym graczem. Więc daruj sobie bajki o tym że na warzywniakach gdzie grasz gra często dużo dobrych graczy.
Taki nieruchomy cel jak stacjonarne mg dobra riffla zdejmuje nie w 1 sekundę ale w 0,1 sekundy potrafi przymierzyć wystrzelić schować się i czekać na wynik (korzystny). Spytaj się pierwszych lepszych riffle-lam jak Meskal albo Zaskro.
Gorzej jest z smg ale i tutaj najlepsi wymiatacze potrafią bez problemu ściągnąć z smg rozłożone mg (zwłaszcza ci którzy mają dobrze opanowanego głębokiego prona biggrin.gif).
Rozłożone mg najczęsciej jest skuteczne na słabych FFA. Nie mówie że nie zaskoczy dobrych zgranych graczy ale oni szybko potrafią się otrząsnąć po przygodzie z mg. Dlaczego słabe FFA ?
Raz że słaby gracz nie zdejmie z smg rozłożonego MG, będziem miał problemy ze zdjęciem go rifflą pfem czy mortarem.
Dwa że na FFA nie ma teamworku czyli mp medycy nie podnoszą. Jesli po spokaniu z MG cała druzyna sie podniosła i pobiegła dalej to MG jest już bezuzyteczny. tak jak by zabrać jednego gracza mniej.

Jeśli covert jest bezużyteczny, to dlaczego soldier jest uważany za użytecznego? Zrobisz cos innego od fragowania soldierem? Nie. A covertem? Tak. Więc teraz mi objaśnij, dlaczego covert to niby do d... klasa, a soldier rządzi?

Soldier podobnie jak covert używany jest sporadycznie w niektórych przypadkach.
Jeszcze kiedyś kiedy nie było z!@#anego confa CB i pf ładował się normalnie od 1 lvl-u 1 pf na team to było coś normalnego, obecnie częściej zamiast pfa wykorzystuje się riffle która oprócz sybstytuta pfa czyli samego wyrzutnika granatów może jako tako strzelać oraz stawiać miny/robić objective itd.
Druga sprawa mortar - nawet dzisiaj na niektórych mapach jest bardzo użyteczny i może decydować o wyniku gry. W tym sęk że bardzo trudno spotkać mortara który bez problemu wali do dział na oasis czy też ostrzeliwuje bezbłędnie poruszający się czołg.
MG i flame - nie ma tematu.

Jeśli chodzi o coverta i jego bronie. W RTCW nie było coverta, był soldier który oprócz pfa o znacznie większym polu rażeniu niż w ET (dzięki czemu często decydował o meczu) miał snajperkę. Snajperka była silna bo 1 hs zabierał na dzieńdobry 120 hp. Co mamy w ET ? Napieprzanie w pączkującego meda do usranej śmierci co dostanie strzała to se rzuci 5 apteczek pod nogi i tak wkółko.
Dlatego covert sux bo jego broń sux. Samo operowanie snajperką nie jest lamerskie to wymaga skilla. W RTCW na assault czy beach w początkowej fazie dobry snajper czy nawet dwóch mógł decydować o wyniku. Takie klany jak iNfensus czy Rewind miały w swoich szeregach wspanaiłych snajperów.
Ale w ET snajperka sux.
Dlatego śmieszne są ogłoszenia "dobry covert szuka klanu" Jak można być dobrym covertem ? Dobrym w czym ? w wykrywaniu min ? w rzucaniu satchela ? w przebieraniu się ? dobrym covertem można być w snajpieniu a to w ET jest z!@#ane. Już kilka lat temu na tym forum powtarzał to często Prosper, który sam był dobrym snajperem.

Dobry może być:
med w podnoszeniu (podnoszenie w ogniu też wymaga skilla plus ogólna orientacja czyli jak ja to mówią ciąg do trupa - jak najszybsze podnoszenie wszystkich w pobliżu)
fops (gdzie i jak i kiedy rzucić arta lub puchę, kontrolować pasek stanu itd)
eng-riffla (wymierzyć kąt, obliczyć odbicie i te sprawy)
mortar (tak samo kąty,plus wyobraźnia)
pf (to też wymaga skilla wbrew temu co się wielu wydaje)
Reszta nie wymaga żadnego skilla. Co prawda snajpienie covertem wymaga skilla tylko na c@#! nam snajpienie w ET ?

Imo nie ucz ojca dzieci robić

Jedyny punkt gdzie zdrowo myślisz. Mnie też kiedyś wk#!@iało że na FFA grają tylko na fragi albo na coś innego byle nie objective. I albo to akceptujesz albo dajesz sobie spokój, z tym nie wygrasz to walka z wiatrakami. Fakt że grając na fragi lepiej zagrać sobie w Quakea

+Quote Post
jarpen
post 0:23, 19 11 2005
Post #68

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

CYTAT (Sn!per @ 19:52, 4 10 2005)

26) Bind na /kill i nagminne używanie go w czasie walki, gdy się przegrywa to przejaw prawdziwego skilla.

dobrze użyty kill może wkurzyć przeciwnika do krwi [np. mnie jak to bywało z rzucaniem klawiaturą o monitor ;D] co znacznie osłabia jego wolę walki tongue.gif poza tym technicznie rzecz biorąc to przeciwnik który chciał nas zabić nie ma za nas XP, a my możemy się zespawnować zamiast biec po apteczki jak to jest blisko spawna.

imo reszta punktów też jest niezła co sie czepiacie-może nowy jest, ale wie co to warzywo i może wyjdzie na dobra drogę..

+Quote Post
tranx-san
post 1:55, 19 11 2005
Post #69

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

mylisz pojecia sn!per covert jest przydatny na klanowkach, ale tylko w niektorych sytuacjach np wyadzenie rampy na battery czy rozwalenie cp. Na cholere grac cale 20/30 min covertem? aby wykrywac miny? wrog za chwile i tak postawi nowe, bo mozna sie przebierac i np otworzyc engowi drzwi na oasis ? kazdy dobry team nawet nie da covertowi w przebraniu tam dojsc.
Jak pisal swiety, w et cw nie ma czasu ani miejsca na coverta, ktory moglby sobie hasac bezmyslnie po polu bitwy, tracimy w ten sposob zawodnika ktory moglby byc medykiem czy lojtem. Trzeba pamietac ze przeciwnik ma respa co 30 sekund, w latwy sposob on wykryje coverta, a nam zalezy na dobrym wybiciu przeciwnika, a nie mozolnym przedzieraniu sie przez tylu wroga bo moze nam sie uda cos zdzialac. gra jest za szybka.

Grasz ciagle na ffa, dla ciebie to wyznacznik wiedzy, dla mnie ffa jest zwyklym polem bitewnym na ktorym mozna sobie postrzelac pofragowac.. zastanawiales sie wogole nad senssem grania na ffa? dla mnie poza zwyklym relaksem patrz - strzelanie nie ma ono wiekszego sensu. Wchodzisz grasz nawet jak robisz objective i wygrywasz mape jako allies czy tez bronisz fullholda jako axis, konczy sie mapa i co dalej? kolena i tak w kolko. Moze troche jestes z dnia na dzien lepszy ale co to ci daje? opinie dobrego gracza wsrod swoich znajomkow z ffa? jaki masz w tym postep? A wez sobie na przyklad gre klanowa. Codziennie grasz z roznymi przeciwnikami, lepszymi lub gorszymi. Wygrywajac mecze wasza reputacja na scenie rosnie, wygrywajac ligi masz juz cos czym sie mozesz pochwalic, masz grupe znajomych/przyjaciol z ktorymi grasz, rozmawiasz na zywo, wymieniasz uwagi, staracie sie byc coraz lepsi aby ogrywac kolejnych przeciwnikow, tak jak dobra praca w pewnym momencie masz satysfakcje z tego co osiagnales, mozesz sie pochwalic mamie/tacie/babci.. a po ffa co mozesz zrobic? napisac po oazie "oba moje" i wyjsc z serwera.

+Quote Post
shela
post 1:59, 19 11 2005
Post #70

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 687

CYTAT
...przy inteligentnym graniu idze długo przeżyć. Łatwa obrona? Niekonieczne. Ale się zdarza. 30 minut to długo?!? 4 z 6 standardowych map mają 30 minut czas - co w tym dziwnego?

same dziwne rzeczy prawisz ... obecnie mapy maja po gora 20 min ...

CYTAT
CYTAT

dalej ... nie ma prawdziwych covertow  covert to jednostrzalowiec ... bierzesz go na 1-2 spawny i zmieniasz sie w cos bardziej uzytecznego w danej chwili .... eliminowaniem mort, mg etc. rownie dobrze moze sie zajac sold z MP 40 i to z wiele wieksza skutecznoscia niz covert .. powod? wieksza sila ognia ... proste? prawda ze proste?

Są. Patrz kilka cytatów niżej (tzn. odpowiedzi na nie) .

nie ma .... bo powiedz co niby moze covert uzytecznego, zeby brac go pod uwage jako stala profesje do gry??? czyzby nic? czy covert da ci ammo, podniesie cie, zaminuje, podlozy dynie pod dzialo, (słowo na p)nie z pf'a, morty or sth?

NIE... wezmie satchela, zepsuje cp na sw_goldzie lub radarze, wysadzi wejscie na sw_oasis i tym podobne rzeczy, a potem zmieni sie na cos uzytecznego .. np. meda
CYTAT
CYTAT

zmiana spawna ZAWSZE MA SENS ... chyba ze jest to railgun gdy nie masz depota i graz axisami ... wtedy jest z dupy ....

Battery, po raz kolejny. Spawn w bunkrze obrywa mortarem. Więc spawnujesz się w bunkrze i bijesz Korzeniowskiego w chodzie na dlugie dystanse? Wow. Fascynujące.

o spawnach widze tez masz pojecie zadne .... w obrebie jednego spawna masz zwykle przynajmniej 2 spawnpointy czasem sa to 3 .. glownie zalezy od fazy w jakiej znajduje sie mapa ... 3 sec tarczy i co mi morta zrobi jak sie cofne 2 kroki w tyl z tego samego spawna, ale ze spawnpoita znajdujacego dalej niz morta pada? czyzby nawet mnie nie polaskocze? wiec sie zastanow co piszesz albo troche poczytaj jeszcze bo widac, ze dalej masz mgliste pojecie o grze ... fascynujaca teoria o pielgrzymkach ...
CYTAT

Jeśli covert jest bezużyteczny, to dlaczego soldier jest uważany za użytecznego? Zrobisz cos innego od fragowania soldierem?

nie uzywaja covertow bo ci sa bezuzyteczni ... a soldier? moze wy(słowo na p)ic caly spawn przeciwnika w powietrze 1 strzalem i ma sie 20-30 sec spokoju...a powiedz mi co ty covertem zrobisz?

CYTAT

jak juz wyzej bylo wspomniane ... mg jest statyczne ... wystarczy (słowo na p)nac w miejscegdzie lezalo ostatnio ... 99% szans na powodzenie ... nie mowie juz o kompletnie statycznych mg, ktore sie sciaga bez wchodzenia w pole widzenia mg ... a co do rifli ... mg mozna sciagnac bez wiekszych problemow zanim to zacznie strzelac ..

CYTAT

Miałem na myśli, że NIC ci nie da bieganie rambo medykiem po bazie wroga.

da .... duzo fragow na ffa ... bo na klanowkach nie ma xp i nie zrobisz sobie rambo medyka .... a tu ci niespodzianka ....

powiem tak .. kazdy na poczatku mysli ze covert jest boska klasa, och ach ech ... i orgazm .... rzeczywistosc ma sie inaczej ... bo co mi zrobi przebrany covert ktory wyglada jak med/lojt/sold/eng, tylko trzyma w lapach fg/stena/garanda/k43? imo moze mnie rozbawic do lez, bo z takim zestawem med/lojt/sold/eng wyglada przynajmniej idiotycznie i co z tego ze wyglada jak moj skoro moge w niego na slepo strzelic i mam pewnego fraga? widac nie znasz coverta na wylot bo ktos kto ma chociaz mgliste pojecie o grze nie nabierze sie na przebranego coverta ....

reasumujac ... covert jest klasa dobra na 1-2spawny i to wszystko ...

+Quote Post
Swiety
post 3:58, 19 11 2005
Post #71

General
Ikona Grupy

CYTAT (jarpen @ 22:23, 18 11 2005)
imo reszta punktów też jest niezła co sie czepiacie-może nowy jest, ale wie co to warzywo i może wyjdzie na dobra drogę..

No właśnie jest z nim problem.

Koleś potrafi się wysłowić, nie fluga na wszystkich, prowadzi normalną dyskusję.
Czyli nie ma cech warzywa.

Z drugiej strony jego niektóre podkreślam niektóre poglądy na temat gry są warzywne.
Co więcej jest bardzo przekonany do tych poglądów czyli to już cecha warzywa.
Niektóre sprawy dla nas białe są dla niego czarne. Czarne jest białe, białe jest czarne.

Przykład: Wchodzimy na jakiś serwer, grają na nim jacyś conajwyżej przeciętni gracze. Zaczynamy ownować staty robią się coś w stylu 100-1.

Jeden z graczy zaczyna flugać - cziter wy!@#ać go itd. A przecież my jesteśmy przeciętnym graczem, gramy w przeciętnym klanie, gdzie wcale nie jesteśmy najlepsi. No ale w opini tego flugacza jesteśmy - czyli dla nas coś jest białe a dla niego na odwrót - białe jest czarne - Najważniejsza cecha warzywności.

Druga sprawa:
koleś sam mówi że gra półtora roku i nadal ma takie a nie inne poglądy - tzn że zatrzymał się w miejscu gdzieś na etapie nooba poznającego ET.

+Quote Post
YANEK!
post 12:19, 19 11 2005
Post #72

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2676

Darkes, jeśli jeszcze wchodzisz na ten board, to posłuchaj: uważam, że dalsza dyskusja nie ma sensu, dopóki nie znajdziesz jakiegoś chociażby przyzwoitego klanu. Grasz 1.5 roku, na pewno jakiś znajdziesz, chyba że grasz tylko covertem. Zrozumiesz wtedy, że dłuższa gra covertem nie ma sensu. Owszem, na ffa może lepiej się nim gra, bo tam jest chaos, a to sprzyja grze covertem. Więc jak chcesz to pojąć, to znajdź jakiś klan - na początek poczytaj ogłoszenia na et.pl, może Ci się uda. Gwarantuję - zrozumiesz to, co Ci all wałkują. Tylko niech ten klan będzie conajmniej PRZYZWOITY, tzn. niech ma treny, sparingi, jest zapisany do jakiejś ligi (chociażby pif-paf), ma TS, stronkę, rozgrywa często clanwary. Dziękuję za uwagę.
P.S. Ja na początku też miałem warzywne poglądy, pisałem trochę bezmyślnie na forum. Ale wystarczył pbm (za co dziękuję (Swietemu?)), bym zmądrzał ^^.

+Quote Post
Sn!per
post 12:40, 19 11 2005
Post #73

Leutnant
Ikona Grupy

Bez wszelkich (moich) wątpliwości - ostatni mój post tak w tym topicu, jak i na tym forum. Będzie trochę nie po kolei "chronologicznie" , ale dla mnie sensownie...

CYTAT (Swiety)
Koleś potrafi się wysłowić, nie fluga na wszystkich, prowadzi normalną dyskusję.

No właśnie. Pierwsza osoba, która to zauważyła. A co robią inni?

CYTAT
Z drugiej strony jego niektóre podkreślam niektóre poglądy na temat gry są warzywne.
Co więcej jest bardzo przekonany do tych poglądów czyli to już cecha warzywa.
Niektóre sprawy dla nas białe są dla niego czarne. Czarne jest białe, białe jest czarne.

I już zapominasz o powyższym zdaniu niestety. Nikt nie ma wątpliwości, że nazywanie kogoś warzywem JEST obraźliwe. A na czym to opierasz?

Na moich iluśtam postach na tym forum, w których nie napisałem nawet 10% o sobie i swoim stylu gry? Bo na czym innym? Widziałeś mnie kiedykolwiek w grze? Widziałeś choć demo mojej gry? SŁYSZAŁEŚ choć jedno zdanie na mój temat, kto widział mnie w grze?

Nie. Nie. Nie.

Mimo wszystko, razem z innymi, nazywasz mnie warzywem. Całkowicie bezpodstawnie. Bo to, co napisałem, może jest dość oryginalne wg was, ale na pewno nie obraźliwe dla kogokolwiek. A co dostałem w zamian (nie wspominając już o tym, że starałem się być pomocny i dość często pisałem w dziale dla początkujących) ?

Przenoszenie moich postów do osobnego tematu, a tam wyśmianie, bluzgi i flame. Czy tak zachowuje się nie tylko DOJRZAŁA osoba (za jakie się uważacie, z tego co widać było w topicu dot. wieku graczy) i DOBRY gracz?

Może to znowu moje "głupie i warzywne poglądy" ale według mnie wręcz przeciwnie.

A teraz ci/wam powiem jedną rzecz na temat mojej gry, żebyś(cie) nie myśleli, że dla mnie cvops to cała gra i nie gram, ani nie umiem grać nikim innym.

Jestem w stanie grać KAŻDĄ klasą, od soldiera po coverta, na każdej mapie jaką znam każdym teamem. Oprócz coverta bardzo dobrze (dla teamu) gram inżynierem i medykiem, jestem w stanie nieźle grać field opsem albo soldierem (oprócz moździerza) . Zaś chronię coverta, bo IMO jest to całkiem niedoceniona klasa. Na pewno medyk, inżynier czy field ops są 3x bardziej użyteczni, i nigdzie nie pisałem, że tak nie jest. Ale czy covert ops jest CAŁKIEM do d..., bezużyteczny, strata gracza itd. ?

Może się mylę, ale IMO nie. Jeden może się przydać - jak WIE, co ma robić, i po co właściwie gra covert opsem. Jest niestety mnóstwo ludzi którzy po prostu biegają z FG42 w skradzionych mundurach i strzelają. Po co? I tacy ludzie niestety psują wizerunek tej klasy (że tak to nazwę) . To samo robią ludzie, którzy grają covert opsem, mimo, że w teamie ich już jest 4 (raz było 6... a inżyniera ani jednego. Oczywiście na mojej ulubionej mapie - fuel dump...) . IMO ta klasa ma sens - jeśli odpowiednio się ją wykorzysta.

Ale przypuszczam, że powyższy akapit to strata moich palców i klawaitury - bo i tak przeczytacie i zapomnicie... W waszym przypadku to niestety JEST walka z wiatrakami. I patrząc na to co mówicie, to też jesteście częściowo warzywami, bo NIC do was nie dociera... Sami to mówicie, więc bez pretensji do mnie.

Co do serwera, na którym gram.

To już całkiem kpina. W kilku miejscach padło tu hasło, że jest on warzywny i grają tam tylko nooby i warzywa. Tyle, że o nim nie macie ŻADNEGO pojęcia. Nawet nazwy (jedynie to, że jest na etpro i ma 32 sloty) .

A jaka jest prawda? Serwer należy do klanu. Sami gracze z tego klanu są w większości bardzo dobrzy, tak skillowo, jak i aimowo, i - UWAGA! - wiedzą, co to teamwork. A reszta graczy? Oczywiście, są nowi gracze, są przeciętni. Ale są też NAPRAWDĘ dobrzy. I to wcale nie tak rzadko - znam kilku takich, właśnie z tamtego serwera...

Rozpisałem się... Ale to tyle. Ostatni post tego warzywa, które tak bardzo wam przeszkadzało...

No. To tyle. GL & HF, GG, KTHX itd. itd. itd. Cześć...

PS. O. Yanek, ja szukam klanu, i nie mówię, że wiem wszystko... Po prostu się bronię przed ich atakami... Mimo wszystko dzięki za sensowny post...

Ten post edytował Sn!per 12:41, 19 11 2005

+Quote Post
blacktyger
post 23:10, 22 11 2005
Post #74

Generalmajor
Ikona Grupy

Chcesz dowód na to co mówimy ? Prosze bardzo, oto moja wypowiedź z przed 2 lat, porównaj ją do moich dzisiejszych :

-W prawie wszystkich poradnikach na temat klas i tak dalej (w tym na enemyterritory.pl też), pisze, że Coverops jest najmniej potrzebną klasą, a zarazem najlepiej wyposażoną ... hmm nie wiem jak wy, ja widze tu pewną sprzeczność ale pominmy ten fakt ... jeśli CoverOps jest mało potrzebny...hmmm to w takim razie Soldat, FieldOps są w ogóle nie potzrebni dry.gif przecież ta klasa jest wręcz nie zbędna ... jasne da się bez niej obejść jak bez wszystkich prócz Enga .... myśle, że każda klasa umiejętnie wykorzystywana jest niezbędna, poza tym Cover to szybki "nabijacz" xp, przebierzesz się raz już 5 xp smile.gif no to na tyle odbiegłem troszke od tematu ale to mój topic więc mi wolno biggrin.gif

+Quote Post
tranx-san
post 12:24, 24 11 2005
Post #75

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

Wiesz sn!per, czesciowo przyznam ci racje jezeli chodzi o cv opsa, TAK moze on sie czasem przydac na ffa, bo ty mowisz o ffa, o klanowkach nie masz pojecia bo nie grasz w klanie wiec o przydatnosci cov opsa na klanowkach nawet z nami nie dyskutuj. Jak napisalem przydaje sie cv ops.. ale do czego? bo przeciez na ffa nikt nie gra na obj, wytlumacze to w prosty sposob.. ja nie gram czesto na ffa, ale ciesze sie jak i u mnie w teamie i w druzynie przeciwnej sa soldierzy z mp40 i masa cv opsow.. czemu? bo wtedy wiem ze bede mogl do konca mapy postrzelac, ze nikt nie wykona obj, ze bede mogl sie spokojnie skupic na fragowaniu, kampieniu respa, a przeciez cv opsow sie zabija w bardzo latwy sposob bo najczesciej graja nimi warzywa bez aima ktore nie potrafia zupelnie strzelac.

to byla lekka ironia - podp dla malo spostrzegawczych.

pozatym powinienes sie przyzwyczaic ze termin warzywo na scenie et pl = noob, newbie ktos poczatkujacy, slabo grajacy, majacy nikle pojecie o grze... nikt tutaj nikogo nie obraza, bo kazdy, nawet swiety byl kiedys warzywem. :]

+Quote Post
yamaro
post 15:08, 24 11 2005
Post #76

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1870

No co ty wszyscy som pro !

+Quote Post
Artlight
post 13:15, 28 11 2005
Post #77

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 765

QUOTE(Swiety @ 21:53, 18 11 2005) [snapback]54885[/snapback]

MG i flame - nie ma tematu.

eee tam ;) przez dosc dlugi czas obrona kranu na sd2 obywala sie z must be flamer. wprawdzie teraz lepsze klany juz tak nie graja, po czesci dlatego, ze z obrana kranu zjezdza sie na dol,a glownie dlatego, ze rozpracowano zdejmowanie gornej obrony z flamerem czy to przy pomocy rifli, pfa, albo granatem.

btw. Świety podziwiam Cie za ta ciagla chec sprowadzania zblakanych owieczek na wlasciwa droge. Ile to juz lat? :] Przeciez czlowieka cholera bierze, jak zamiast napisac w paru meskich slowach, stara sie w przystepnie wytlumaczyc pewne aksjomaty ET, a tu i tak jak grochem o sciane.

Sniper.
Nie pisz, pograj przynajmniej pol roku w jakims klanie (w przyblizeniu dowolny z CB). Potem pogadamy.
Jest przepasc pomiedzy Twoimi twierdzeniami, a doswiadczeniem niektorych forumiowiczow. Zilustruje to przykladem.
Gdyby zdarzylo Ci sie teraz rozegrac mecz klanowy, w ktorym gralbys przeciwko znanemu klanowi pl lub eu, podczas ktorego druzyna przeciwna nagle zaczelaby grac na 6ciu covertow, to prawdopodobnie zaraz bylbys tu na forum i zachwycony opowiadal, jak to pOr tez graja covertami i wygrywaja dzieki temu.
Gdyby taka sytuacja przytrafila sie Thoro, Tranxowi, czy innym, ktorzy tutaj z Toba dyskutuja, prawdopodobnie po meczu mieli by kwasne miny i to nie dlatego, ze Twoja teoria odnosnie covertow okazalaby sie prawdziwa. A dlaczego??? Pograj pol roku klanowki to poznasz odpowiedz :]

+Quote Post
Sn!per
post 21:00, 30 11 2005
Post #78

Leutnant
Ikona Grupy

Minął już jakiś czas od mojego odejścia - i rzeczywiście odeszłem. Tylko krótkie podsumowanie.

Teraz widze, że tu nie pasuję, bo niestety często mam inne poglądy niż reszta, a na tym forum to mniej więcej tak inteligentne jak rush Allies z nożem na battery. Tak samo jak takiego rodzaju gościu, nie mam pojęcia, że skończyć się to może zmasakrowaniem. Cóż. W tym kraju tolerancja nie jest na porządku dziennym.

Klan już znalazłem. Nie polski. I nie klan pr0-ownorów. Tylko klan taki, jakiego szukałem. Jaki - nieważne.

Grałem już kilka klanówek, i moje zdanie jest dalej takie samo: jeden covert na team, dobrze użyty, się przydaje, spawnkill na FFA i na klanówkach to coś zupełnie innego.

Jeszcze parę rzeczy do konkretnych osób:
Thoro, Tranx, Conish: dzięki za RZECZOWE posty bez bluzg. Jedne z niewielu osób, które były w stanie dokonać tak prostej rzeczy.
Blacktyger: próby nazwania kogoś noobem, jakkolwiek kreatywnie byś tego nie dokonał, nie są mądrym sposobem prowadzenia dyskusji.
Swiety: posty raczej rzeczowe. Ale ludzie mają prawo mieć swoje zdanie, nieważne, czy jest takie samo jak twoje, czy zupełnie inne. Według ciebie tak nie jest, co udowadnia zdanie, że "zatrzymałem się na etapie nooba poznającego ET" . Dla mnie takie stwierdzenie może tyczyć się ludzi, których dotyczyły moje punkty. I obydwie strony mają rację - wg. swojego zdania.
Falubaz: no cóż... Momentami przy twoich postach się po prostu śmiałem. Bo twoje posty nie były nawet obraźliwe. Były ŚMIESZNE. I bluzgi na prawo i lewo NIE są inteligentną formą dyskusji. Zwłaszcza te bez jakichkolwiek argumentów.

To tyle. Co do niektórych osób, ten posta można naturalnie zbluzgać, pogryźć, opluć, zjeść z masłem itd. itp. GL & HF. rolleyes.gif

Tyle żartów. Teraz poważniej.

Z taką postawą, niestety nie wróżę wielu nowych użytkowników. Nie wiem, czy ktoś będzie chciał ryzykować zbluzganie, bo zaczyna grać w ET.

Żegnam wszystkich. Bawcie się dobrze - beze mnie. Nie będę wam już przeszkadzał moim zdaniem.

+Quote Post
blacktyger
post 21:22, 30 11 2005
Post #79

Generalmajor
Ikona Grupy

Zaraz sie poplacze sad.gif. Wytlumaczylem Ci co znaczy noob, a jesli jestes odporny na wiedze to juz Twoja i policjanta sprawa.

Baw sie dobrze w swoim klanie i obys od nich bardziej przyswajal wiedze niz od nas, bo najwidoczniej tak ma juz byc.

+Quote Post
falubaz
post 21:32, 30 11 2005
Post #80

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

sad.gif sad.gif sad.gif

o k#!@a mam pojechane. blame me.

tymczasem pozdro i 3m sie w kla(u)nie z co na kazde cw.

tymczasem chlopie masz nie rowno poukladane w glowie i nie wroze ci nic wiekszego niz bycie moja ofiara i wystapienie w deflekt0r fm vol.2

Z taką postawą, niestety nie wróżę wielu nowych użytkowników. Nie wiem, czy ktoś będzie chciał ryzykować zbluzganie, bo zaczyna grać w ET.

jesli bedzie uparty i slepy jak jelen noca to bedzie zbluzgany, a jak uzna ze osoby typu thoro, swiety, tranx sa dobrymi wzorami do gry w ta gierce to gl.

+Quote Post

13 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi