![]() ![]() |
20:17, 4 02 2007
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
hi!
Scena sie wyraznie zmiejszyla? no wai! chyba klanowa... Ja ostatnio powrocilem z zaswiatow, mam chec na gry, moze powrot do et? (kto mnie przygarnie? Jezeli chodzi o QW, to jej glownym aatutem bedzie swiezosc (o ile bedzie grywalna). Ludzie tacy np jak ja, mieli glownie dosyc et, z powodu braku powiewu swiezosci, ciagle to samo i to samo, i to samo... nowych map zbyt malo, czlowiek osiagnal pewien poziom, swoj szczyt, przestal sie rozwijac.. przyszla emeryturka.. Z wytesknieniem czekam na jakas gre mp, ktora jak swojego czasu et czy nawet wow przyciagnela moja uwage na dlugie zimowe wieczory... pozdr dla starych forumowych wyjadaczy! |
|
|
|
20:31, 4 02 2007
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 14 Dołączył: 22-01-2007 Nr użytkownika: 7341 |
imo tranx watpie zeby quake wars mialo wieksza grywalnosc od et. QW bedzie jak bf, jedynie moze przyciagnac graczy bfa i et i sie zrobi taki mixi0r
|
|
|
|
21:55, 4 02 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 499 Dołączył: 15-11-2004 Skąd: 20x z dupy Nr użytkownika: 3186 |
CYTAT(Thoro @ 23:41, 3 02 2007) [snapback]59917[/snapback] to scena ET straci troche mniej. albo zyska ze wzgledu na promocje tytulu. czesc graczy, ktora nie wiedziala czym jest enemy territory w znaczeniu seria gier, zainteresuje sie qw, co za tym idzie, ze wzgledu na serie zacznie grac w zwykle et, bo jest darmowe i niby demo qw. a moze zwykle et bedzie dorzucane do qw- cos jak rtcw-platinum edition z et, jako dodatek |
|
|
|
14:09, 5 02 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 324 Dołączył: 1-02-2007 Skąd: Golub-Dobrzyn Nr użytkownika: 7344 |
Sprawa jest taka, ze ET robi sie monotonne. Ciagle te same mapy, ET_pro jest prawie takie same od dwoch lat. Potrzeba zmian, odswiezenia.
Tutaj wielka role odgrywa CB. Jezeli oni zechcieli by zaakceptowac jakies customy mapy, ET przybralo by innego wygladu. Ja jestem za tym, by wyrzuc all mapki z CB oprocz radaru i wrzuc jakies customy albo wersje SW straych map, np. railguna albo fuel (ten drugi tez jest fajny, ale bardziej przepadam za railgunem) No i mody. Mozna by bylo cos zmienic w etpro. Nie wiem co, sam nie mam pomyslow, ale wiem, ze odswiezenie moda by nam wszystkim dobrze wyszlo |
|
|
|
14:33, 5 02 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 58 Dołączył: 28-05-2006 Skąd: Wrocław Nr użytkownika: 6469 |
KOD No i mody. Mozna by bylo cos zmienic w etpro. Nie wiem co, sam nie mam pomyslow, ale wiem, ze odswiezenie moda by nam wszystkim dobrze wyszlo etpro zostało odswiezone - działa teraz na nim także script lua jesli komuś nie udąło się odpalić etadmin moda badz mod nie działal stabilnie to mozna mieć wszelkie dostepne ustawienia z etadmin moda w postaci skry[tu lua (first blood, automute, limit sk na mape, a takde z jakiej odległości zostałes zabity i wiele innych) |
|
|
|
16:11, 5 02 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 324 Dołączył: 1-02-2007 Skąd: Golub-Dobrzyn Nr użytkownika: 7344 |
Mi bardziej chodzilo o wizualny wyglad ET. Pamietasz pierwsze ETpro? I pamietasz ostatnie? To porownaj to sobie i chcialbym zeby takie roznice byly miedzy terazniejszym etpro a przyszlym
|
|
|
|
17:54, 5 02 2007
|
|
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
Wizulane...?
W CSa graja od 8 lat nieprzerwanie i wciaz na turniejach ta gra ma 3x wiekszej wartosci nagrody, jest najpopularniejsza gra online. I jak widac nuda nie ma tu nic do tego... Nie mowiac juz, ze gra sama z siebie jest nudniejsza (imo). ET raczej niczego nie brakuje. Sa ludzi, ktorzy nieprzerwanie graja w nia od kilku lat, a inni co pol roku daja se siana (np. ja?...). I moja ulubiona mapa dalej jest oasis i eot :-asd! BTW: forum cos odzywa, wow! |
|
|
|
20:35, 5 02 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 499 Dołączył: 15-11-2004 Skąd: 20x z dupy Nr użytkownika: 3186 |
@ blek
v51 imo z rtcw byla podobna sytuacja, ale scena teraz stoi jak ch.uj po wiagrze, zasluga tego jest sekwel-et, a nie nuda czy monotonnosc. afaik cs tez ma jakies nowe wersje /source itp/, ktore cos tam zmieniaja, a nowa wersja jest jeszcze drozsza i lud w nia gra. z rtcw sytuacja jest obiema stronami medalu diametralnie rozna /cena produktu i jakosc/, ale sytuacja gry tak samo debilna /brak naplywu nowych graczy/. poczekamy na qw, rtcw2, zobaczymy jakie zmiany zajda imo rtcw2>qw btw. et zaczelo mi sie nudzic po 4 latach, a rtcw dalej mnie zacheca do wspolnej zabawy, lecz odpycha mnie liczba graczy i skill innych :/ |
|
|
|
20:57, 5 02 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 385 Dołączył: 8-07-2004 Skąd: Toruń - tak, jestem Krzyżakiem! Nr użytkownika: 2258 |
CYTAT lecz odpycha mnie liczba graczy i skill innych :/ znaczy biją? |
|
|
|
11:03, 6 02 2007
|
|
|
@blacktyger
Nie porownuj ET do CS, bo CS to inna bajka, ktora jest o 100 razy gorsza niz ET :C Pozatym nie uwazasz, ze ET powinno miec jakies odswiezenie? Jezeli juz nie wizualnie, no moze chociaz 'mapowo'? Ja bym sobie pogral na fuel dumpie albo na rail gunie, bo goldursh, sd2 czy braun juz nudza. A moze nowy patch? Jaka nowa bron czy postac, bylo by bardziej ciekawie. A co do forum - forum ozywa, gdyz www.EnemyTerritory.pl ozywa @jarpen Ja z niecierpliwoscia czekam na QW is rtcw2. Tylko problem w tym, ze QW mi sie raczej nie spodoba, za duzo Quke'a, a RTCW2 pewnie gdzies za 2 lata wyjdzie :/ |
|
|
|
14:26, 6 02 2007
|
|
|
http://www.rtcw.jolt.co.uk/content/faq/rtcw2faq.html
rtcw 2 robia juz przynajmniej rok i 4 miesiace, czyli mozna powiedziec, ze powowa juz jest zrobiona, mam nadzieje, ze nie bezdie tak jak z DNF |
|
|
|
21:35, 6 02 2007
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 673 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 519 |
CYTAT(MorFeuS @ 10:03, 6 02 2007) [snapback]59952[/snapback] @blacktyger Nie porownuj ET do CS, bo CS to inna bajka, ktora jest o 100 razy gorsza niz ET :C Pozatym nie uwazasz, ze ET powinno miec jakies odswiezenie? Jezeli juz nie wizualnie, no moze chociaz 'mapowo'? Ja bym sobie pogral na fuel dumpie albo na rail gunie, bo goldursh, sd2 czy braun juz nudza. A moze nowy patch? Jaka nowa bron czy postac, bylo by bardziej ciekawie. A co do forum - forum ozywa, gdyz www.EnemyTerritory.pl ozywa Z twoich wypowiedzi wynika, ze traktujesz gre typowo jako zabawe, wiec dla takich osob jak ty sa tworzone nowe mody takie jak jaymod (czy jakos tak), gdzie sa rozne nowe bronie i rozne nowe badziewia, ktore urozmaicaja gre. Jesli zas chodzi o gre klanowa to takie cos jak wprowadzenie nowych bronii czy zmiany tego typu raczej bylyby nie na miejscu. Co do map to rzeczywiscie powinna byc raz na sezon wprowadzana zmiana 1-2 map, ale coz jest jak jest. W csie graja duzo dluzej te same mapy i zyja. Porownanie do csa jest akurat na miejscu, bo mimo ze ta gra ssie, to wciaz jest to najbardziej rozwinieta gra jesli chodzi o e-gaming. CYTAT afaik cs tez ma jakies nowe wersje /source itp/, ktore cos tam zmieniaja, a nowa wersja jest jeszcze drozsza i lud w nia gra. Mimo ze source wyszedl juz poltorej roku temu to wiekszosc i tak gra w starego 1.6 i na tym glownie opiera sie scena i sponsorzy, a w source'a gra garstka osob. Jezeli nie orientujesz sie w temacie to nie wprowadzaj w blad innych. Poza tym source to jest tak jakby et w stosunku do rtcw i gracze csa musieli duzo dluzej czekac na "nowa wersje" anizeli gracze rtcw |
|
|
|
23:19, 6 02 2007
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
Mapy!!! Nowe mapy i nic wiecej (ewentualnie rozsadny update etpro). Szkoda jak cholera, ze nie przyjmuja sie nowe (crevasse bylo calkiem ok... No... pierwsza wersja bez bledow bylaby ok) i ciagle trzeba grac/ogladac mapy oblatane po calosci.
A jesli chodzi o szczyt konserwy to imo mohaa. Gralem troche w to, przez prawie dwa lata w 2 mapy, potem doszla trzecia i koniec. A dalej mohaa imo zywe. |
|
|
|
0:43, 7 02 2007
|
|
|
Major Grupa: ProPlay0r Postów: 852 Dołączył: 24-10-2003 Skąd: Płock Nr użytkownika: 551 |
a ty thoro nie traktujesz et klanowo jako zabawe? Troche kasy z tego bylo, ale to chyba nadal za malo by sie z tego utrzymywac. Jezeli chodzi o profesjonalny e-gaming, to te turnieje z ktorych jest kasa to nadal za malo yb przyciagnac rzesze graczy, jezeliby sie doszukiwac analogii do cs'a. Tam tego jest mnostwo dlatego ludzie w to graja od 8miu lat (czy tam ile). Scena jest bardziej konkurencyjna. U nas niestety nie ma ani supportow tworcow, a rodzima scena raz na jakis czas wyda 1-2 mapy i jakas nowa wersje etpro. Klany nie lubia grac meczy na nowych mapach, bo wtedy uklad sil ulega zmianie, trzeba mape na nowo trenowac, poznac. Zamykamy sie wiec w jednym blednym kole, bo turniejow jest zbyt malo, by przyciagnac nowych graczy. Mamy zerowy przyrost naturalny raczej, bo jak pojawiaja sie nowe klany to czesc graczy rezygnuje z gry z nudy. Klany i rozgrywki klanowe nie lubia jakichs rygorystycznych zmian bo boja sie o swoje pozycje, kazda nowosc jest odbierana przez ogol raczej sceptycznie.. Dobrym przykladem moze byc proba zrezygnowania z gry 6v6 na rzecz 5v5. Wiekszosc klanow high skill top eu byla jak najbardziej za, bo ich przybijala nuda, jednak wszystkie klany low i med oponowaly za starym 6v6. Wlodarze cb musieli w ten sposob pod presja tych srednich skillowo grup zostac przy 6v6 bo grozili oni bojkotem.
Kolejnym problemem na brak rozwoju sceny, to brak wkladu graczy high w rozwoj mlodszych jednostek. Odkad pamietam z grupy pro-playorow tylko neiwielka ich ilosc probowala cos ze swojej wiedzy przekazac mlodszym graczom. Gdyby nie swiety czy dankan to forum dawno by zginelo. Tak zazwyczaj jest, gdy dany gracz osiagnie swoj maksymalny pozom gry, to gra zaczyna mu sie powoli nudzic, bo szuka nowych wyzwan i ich nie znajduje, a rzadko kiedy ma ochote by przekazac cos ze swojej wiedzy innym. Wiekszosc gwiazd sceny zamyka sie w swoim gronie tworzac tak zwane "celebrities", wyzywajac wszystkich innych od warzyw i plebsu... Mnie et znudzilo, to moje obektywne spostrzezenia. Sam nie raz traktowalem graczy slabszych jak zwykle potencjalne "warzywa" majac w du.pie ich rozwoj... W ten sam sposob przyczynilem sie do slabszego rozwoju sceny bojac sie o swoja pozycje... sami ukrecilismy sobie poniekad bata, a teraz siedzimy na swoich pro kanalalach ircowych, dyskutujac o tym ze dzisiejsza scena et, to nie to samo co kiedys... |
|
|
|
14:17, 7 02 2007
|
|
|
CYTAT(Thoro) Z twoich wypowiedzi wynika, ze traktujesz gre typowo jako zabawe, wiec dla takich osob jak ty sa tworzone nowe mody takie jak jaymod (czy jakos tak), gdzie sa rozne nowe bronie i rozne nowe badziewia, ktore urozmaicaja gre. Jesli zas chodzi o gre klanowa to takie cos jak wprowadzenie nowych bronii czy zmiany tego typu raczej bylyby nie na miejscu. Co do map to rzeczywiscie powinna byc raz na sezon wprowadzana zmiana 1-2 map, ale coz jest jak jest. W csie graja duzo dluzej te same mapy i zyja. Porownanie do csa jest akurat na miejscu, bo mimo ze ta gra ssie, to wciaz jest to najbardziej rozwinieta gra jesli chodzi o e-gaming. Dlaczego mam traktowac ta gre jako zabawe? Oczywiscie, ze traktuje ta gre jako zabawe, ale dlaczego nie maja powstac nowe bronie dla tych, co graja na powaznie? Caly czas sie czepiam tego odswiezenia. Jezeli bedziemy znowu grali przez rok te same map z tym samym CFG to bedzie nudno. Dlatego mowie, dlaczego nie dodac nowej borni/postaci? Dlaczego nie dodac nowej mapy? Dlaczego nie zmienic CFG dodajac morte (swoja droga bez morty jest nudno |
|
|
|
4:51, 8 02 2007
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 55 Dołączył: 29-09-2004 Nr użytkownika: 2922 |
CYTAT(tranx-san @ 19:17, 4 02 2007) [snapback]59922[/snapback] hi! Scena sie wyraznie zmiejszyla? no wai! chyba klanowa... Ja ostatnio powrocilem z zaswiatow, mam chec na gry, moze powrot do et? (kto mnie przygarnie? Jezeli chodzi o QW, to jej glownym aatutem bedzie swiezosc (o ile bedzie grywalna). Ludzie tacy np jak ja, mieli glownie dosyc et, z powodu braku powiewu swiezosci, ciagle to samo i to samo, i to samo... nowych map zbyt malo, czlowiek osiagnal pewien poziom, swoj szczyt, przestal sie rozwijac.. przyszla emeryturka.. Z wytesknieniem czekam na jakas gre mp, ktora jak swojego czasu et czy nawet wow przyciagnela moja uwage na dlugie zimowe wieczory... pozdr dla starych forumowych wyjadaczy! Szczerze powiedziawszy to bardziej mnie "martwi" RTCW2 aniżeli QW, gdyż to drugie będzie - przynajmniej dla mnie - czymś takim jak q4 w porównaniu do q(123) - zupełnie inna bajka. Ja na pewno gdyby mi nawet sprzęt na to pozwolił nie zainteresuje się QW, czytałem recenzje, oglądałem screeny, zapowiedzi to wystarczy, tak jak ktoś powiedział będzie to coś jak bf i zrobi się "taki mix", a tak nawiasem mówiąc to zaczerpnięcie nazwy quake warsa jest niekoniecznie zabiegiem wskazującym jakoby miał być to sequel, sądzę, że chodziło tu raczej o coś innego, wiadomo trzeba zwrócić na siebie uwagę. CYTAT(MorFeuS @ 13:09, 5 02 2007) [snapback]59936[/snapback] Sprawa jest taka, ze ET robi sie monotonne. Ciagle te same mapy, ET_pro jest prawie takie same od dwoch lat. Potrzeba zmian, odswiezenia. Tutaj wielka role odgrywa CB. Jezeli oni zechcieli by zaakceptowac jakies customy mapy, ET przybralo by innego wygladu. Ja jestem za tym, by wyrzuc all mapki z CB oprocz radaru i wrzuc jakies customy albo wersje SW straych map, np. railguna albo fuel (ten drugi tez jest fajny, ale bardziej przepadam za railgunem) No i mody. Mozna by bylo cos zmienic w etpro. Nie wiem co, sam nie mam pomyslow, ale wiem, ze odswiezenie moda by nam wszystkim dobrze wyszlo Te same mapy? Człowieku dotychczas powstało kilka tysięcy map, z czego docenionych i rozpowszechnionych zostało jedynie no chyba nie przesadzę jak powiem: kilkadziesiąt. Bo mapy, które spotykamy na polskich ffa można policzyć "na palcach". Podejrzewam, że z tych kilku tysięcy nawet kilku procent nie znasz, nie widziałeś i zapewne nie zobaczysz. A to, że ciągle widzisz te same mapy na ffa to nie wina mapperów, którzy notabene odwalają kawał dobrej roboty, ani też wina adminów, którzy są zmuszeni dawać takie, a nie inne mapy, a do czego to się sprowadza? Do tego, że ludzie nie chcą innych map, myślisz, że ja prowadząc serwer nie próbowałem wdrożyć takich projektów jak crevasse, et_mor2, baserace (z tym ostatnim mi się udało po wielu trudach) czy nawet świetnej mapy jaką jest warbell, nie wspominając już o innych. mniej znanych mapach? Czyja to jest wina jak sądzisz? Graczy, którzy gdy widzą niestandardową mapę uciekają z serwera bo nie chce im się ściągać, ale i wina Polskich realiów, mamy takie, a nie inne łącza, nie każdego stać na szybkie, wygodne łącze. Zresztą nie ma co gdybać, na tej linii nic się nie zmieni. ETPro takie same od dwóch lat? Nie będę się rozpisywał bo nie ma sensu, ETPro to Competition Mod, przeznaczony jest do gry "na poważnie", a gdy zaczniemy wrzucać do etpro jakieś "ulepszacze", to to już nie będzie etpro. Masz wiele innych modów, tak jak noquarter, który notabene zyskał ostatnio swój polski serwer i mało tego serwer ten jest oblegany przez graczy, bo mod jest naprawdę dobry. Rail w cb? I co jeszcze? Może lnatrickjump? CYTAT(blacktyger @ 16:54, 5 02 2007) [snapback]59945[/snapback] Wizulane...? W CSa graja od 8 lat nieprzerwanie i wciaz na turniejach ta gra ma 3x wiekszej wartosci nagrody, jest najpopularniejsza gra online. I jak widac nuda nie ma tu nic do tego... Nie mowiac juz, ze gra sama z siebie jest nudniejsza (imo). ET raczej niczego nie brakuje. Sa ludzi, ktorzy nieprzerwanie graja w nia od kilku lat, a inni co pol roku daja se siana (np. ja?...). I moja ulubiona mapa dalej jest oasis i eot :-asd! BTW: forum cos odzywa, wow! ta cs to jest dopiero wizualnie za!@#isty... jak ch.. CYTAT(Thoro @ 20:35, 6 02 2007) [snapback]59960[/snapback] Z twoich wypowiedzi wynika, ze traktujesz gre typowo jako zabawe, wiec dla takich osob jak ty sa tworzone nowe mody takie jak jaymod (czy jakos tak), gdzie sa rozne nowe bronie i rozne nowe badziewia, ktore urozmaicaja gre. Jesli zas chodzi o gre klanowa to takie cos jak wprowadzenie nowych bronii czy zmiany tego typu raczej bylyby nie na miejscu. Co do map to rzeczywiscie powinna byc raz na sezon wprowadzana zmiana 1-2 map, ale coz jest jak jest. W csie graja duzo dluzej te same mapy i zyja. Porownanie do csa jest akurat na miejscu, bo mimo ze ta gra ssie, to wciaz jest to najbardziej rozwinieta gra jesli chodzi o e-gaming. Mimo ze source wyszedl juz poltorej roku temu to wiekszosc i tak gra w starego 1.6 i na tym glownie opiera sie scena i sponsorzy, a w source'a gra garstka osob. Jezeli nie orientujesz sie w temacie to nie wprowadzaj w blad innych. Poza tym source to jest tak jakby et w stosunku do rtcw i gracze csa musieli duzo dluzej czekac na "nowa wersje" anizeli gracze rtcw Thoro nie mów mi, że włączyłeś ET z myślą "na tym zarobię", jak inaczej można traktować ET aniżeli jako zabawę? Co do tego mają pieniądze, pieniądze to nie cel to tylko środek, a zdobywać je można w różny sposób, ot na przykład BAWIĄC się przy tym. CYTAT(tranx-san @ 23:43, 6 02 2007) [snapback]59964[/snapback] a ty thoro nie traktujesz et klanowo jako zabawe? Troche kasy z tego bylo, ale to chyba nadal za malo by sie z tego utrzymywac. Jezeli chodzi o profesjonalny e-gaming, to te turnieje z ktorych jest kasa to nadal za malo yb przyciagnac rzesze graczy, jezeliby sie doszukiwac analogii do cs'a. Tam tego jest mnostwo dlatego ludzie w to graja od 8miu lat (czy tam ile). Scena jest bardziej konkurencyjna. U nas niestety nie ma ani supportow tworcow, a rodzima scena raz na jakis czas wyda 1-2 mapy i jakas nowa wersje etpro. Klany nie lubia grac meczy na nowych mapach, bo wtedy uklad sil ulega zmianie, trzeba mape na nowo trenowac, poznac. Zamykamy sie wiec w jednym blednym kole, bo turniejow jest zbyt malo, by przyciagnac nowych graczy. Mamy zerowy przyrost naturalny raczej, bo jak pojawiaja sie nowe klany to czesc graczy rezygnuje z gry z nudy. Klany i rozgrywki klanowe nie lubia jakichs rygorystycznych zmian bo boja sie o swoje pozycje, kazda nowosc jest odbierana przez ogol raczej sceptycznie.. Dobrym przykladem moze byc proba zrezygnowania z gry 6v6 na rzecz 5v5. Wiekszosc klanow high skill top eu byla jak najbardziej za, bo ich przybijala nuda, jednak wszystkie klany low i med oponowaly za starym 6v6. Wlodarze cb musieli w ten sposob pod presja tych srednich skillowo grup zostac przy 6v6 bo grozili oni bojkotem. Kolejnym problemem na brak rozwoju sceny, to brak wkladu graczy high w rozwoj mlodszych jednostek. Odkad pamietam z grupy pro-playorow tylko neiwielka ich ilosc probowala cos ze swojej wiedzy przekazac mlodszym graczom. Gdyby nie swiety czy dankan to forum dawno by zginelo. Tak zazwyczaj jest, gdy dany gracz osiagnie swoj maksymalny pozom gry, to gra zaczyna mu sie powoli nudzic, bo szuka nowych wyzwan i ich nie znajduje, a rzadko kiedy ma ochote by przekazac cos ze swojej wiedzy innym. Wiekszosc gwiazd sceny zamyka sie w swoim gronie tworzac tak zwane "celebrities", wyzywajac wszystkich innych od warzyw i plebsu... Mnie et znudzilo, to moje obektywne spostrzezenia. Sam nie raz traktowalem graczy slabszych jak zwykle potencjalne "warzywa" majac w du.pie ich rozwoj... W ten sam sposob przyczynilem sie do slabszego rozwoju sceny bojac sie o swoja pozycje... sami ukrecilismy sobie poniekad bata, a teraz siedzimy na swoich pro kanalalach ircowych, dyskutujac o tym ze dzisiejsza scena et, to nie to samo co kiedys... Mmm, mądre słowa, aczkolwiek ameryki nie odkryłeś, ja osobiście nie znam osoby, która zaczęła coś robić, by, że to tak ujmę kształcić graczy z własnego doświadczenia, a jeśli już się tak dzieje to zazwyczaj nie są to ludzie z e-sportu, a ludzie młodzi (cokolwiek by to nie znaczyło). Zapewne odezwie po moim komentarzu robol wraz z polowa netrunners, którego uderzyło tak bardzo moje westchnienie dotyczące potraktowania nc, w stosunku do ec w tak trywialny sposób i zostałem nazwany gówno wiedzącym idiotą (o co oczywiście żalu do nikogo nie mam, tak jak i za w/w okoliczności gdyż doskonale zdaję sobie sprawę z tego co i w jaki sposób jest traktowane), ALE dowodzi to tak właściwie prawdy, o której mówi tranx-san: "Wiekszosc gwiazd sceny zamyka sie w swoim gronie tworzac tak zwane "celebrities", wyzywajac wszystkich innych od warzyw i plebsu..." Trzeba podlizać dupkę żeby się w to wkręcić, pokazywać wszystko w dobrym świetle, że wszystko gra, że jest w porządku, sztama itd. Nie, tak być nie może i nie będzie dopóty do póki ktoś nie spojrzy prawdzie w oczy i nie powie "kogo ja tak naprawdę oszukuję, przecież jestem takim sam jak on". I do takich ludzi można mieć szacunek, bo oni potrafią rozmawiać jak ludzie, potrafią przyznać Ci rację, ale i kopnąć w dupę jeśli trzeba, ale mimo wszystko są z Tobą fair, nie mają wody w mózgu tylko dlatego, ze są "kimś" (w ich przekonaniu, bądź przekonaniu ich otoczenia). Szanujmy się. c0m4r |
|
|
|
22:09, 8 02 2007
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
QW ? Atuty ? Świeżość i pewnie lepszy engine graficzny. To wielu przyciągnie ale dla mnie świeżosć i lepsza grafika nie jest atutem w grze multiplayer.
QW idzie w kierunku BF - jak dla mnie to wada, zanika w tym wszystkim prawdziwe FPS, mniejszy nacisk na skill graczy - te całe jeżdzenie pojazdami itd. No ale takie są światowe trendy żeby z gier FPS robić wszystko oprócz FPS, i niestety (dla mnie) to ludziom się podoba. Napewno pewnego rodzaju wadą Qw dla mnie będzie brak realiów WW2. Jakoś brak realiów WW2 nie przeszkadza mi np W Quaku Jesli chodzi o monotonie - jeśli gra jest wystarczająco dobra to nie przeszkadza mi granie cały czas na tych samych mapach itd. Pytanie czy ET jest wystarczająco dobre aby nie znudziło się po kilku latach. Zawsze bedzie grupa graczy którym znudzi sie granie w to samo nawet nie wiem jak dobre by to było i grupa graczy którzy mogą katować non stop to samo. Jeśli chodzi o mapy. To właśnie był jeden z powodów upadku RTCW - może nie brak nowych dobrych map (bo takie były) ale niechęć wielu do gry na nowych mapach. W ET było lepiej bo CB częsciej wprowadzała customy i wszyscy chcąc nie chcąc musieli na nich grać. I takie prowadzenei za mordę i wciskanie na siłę nowości mimo wszystko oceniam pozytywnie bo to przyczynia się do rozwoju gry. Z drugiej strony ile customów faktycznie nadaje się do klanówek ? |
|
|
|
0:56, 9 02 2007
|
|
|
Oberst Grupa: Half ProPlay0r Postów: 1087 Dołączył: 3-10-2003 Skąd: jelito grube Nr użytkownika: 367 |
^^
Albo ile customow zginelo w tlumie. Np. taki wielbiony przeze mnie Nachteinbruch. Jak dla mnie byla to bardzo dobra mapa na cw. |
|
|
|
11:25, 9 02 2007
|
|
|
Napewno sporo customow nie nadaje sie na klanowki, ale sa takie, ktore zrobily by furore.
A jezeli chodzi o malejaca scene ET. CS tez sie nudzi wielu graczom, wola pograc w cos innego albo poprostu skonczyc z e-gamingem. Ale na ich miejsce przychodza nowi. Dlaczego? Bo CS jest znan gra, maja wielu sponsorow i przewaznie tylko ta gra kojarzy sie z FPS. A co z ET? W mojej szkole tylko 3 osoby wiedzialy co to ET 3 osoby na 1000 Oo Troche malo. I jak starzy wyjadacze odchodza to nowi gracze nie przychodza i scena sie kurczy :/ Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
2:08, 10 02 2007
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 354 Dołączył: 1-08-2005 Nr użytkownika: 4712 |
CYTAT(falubaz @ 1:56, 9 02 2007) [snapback]60002[/snapback] ^^ Albo ile customow zginelo w tlumie. Np. taki wielbiony przeze mnie Nachteinbruch. Jak dla mnie byla to bardzo dobra mapa na cw. Nie tylko Nacht.. bylo wiele map.. na prawde dobrych.. ale z braku ich promocji.. i jak juz wczesniej bylo wspomniane.. braku wiekszych zmian w cb.. nie ma szans.. na jakikolwiek ruch.. w interesie |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |