IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pół martwe forum martwego serwisu, Czy jest to sens dalej ciągnąć ?
Nexilis
post 15:02, 10 02 2007
Post #61

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 594

Pozdro dla wszystkich z zaświatów.
Go to the top of the page

+Quote Post
MorFeuS
post 17:38, 10 02 2007
Post #62

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 7344

PZDR!

+Quote Post
jarpen
post 19:34, 10 02 2007
Post #63

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3186

widze, ze dzieki liftingowi portalu wiele starych userow sie obudzilo ;0

co do map to nachteinbruch jest bardzo dobra mapa na cw, jest jeszcze cala ich masa np. transmitter, northpole.
a mi zawsze bedzie brakowac fayum oasis sad.gif
coz moze w rtcw 2 ;p

+Quote Post
blacktyger
post 10:46, 11 02 2007
Post #64

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

A ja wole randomy sad.gif.

+Quote Post
tranx-san
post 13:37, 11 02 2007
Post #65

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

aja wole coca-cole, znaczy sie pepsi...

co do customowych map, osobiscie bardzo podobala mi sie kiedys cathedral_b4..

jezeli chodzi o odrzucanie map, to nie chodzi tutaj o brak promocji, czy niechec... Scena klanowa czesto boi sie nowych map na waznych turniejach (open cup czy euro cup), bo nowa mapa, to nowa taktyka, nowe ustawienie, trzeba dlugo trenowac by wyczaic niektore schematy, a na starych mapach oni robia to wszystko mechanicznie, maja zgranie...
niektore mapy wchodza w kanon jak np aldernest czy nawet braundorf..
Mi zawsze podczas clanwarsow brakowalo railguna czy nawet fueldumpa, a pamietam czasy gdy gralo sie jedynie sw_oasis, golda, sd2.. reszta map jak ktos raczyl wybrac, to slychac bylo od razu whine przeciwnika.. ja rozumiem ze high skilled gracze moga sobie ponarzekac na mala ilosc fpsow, chu.jowe polskie polaczenia, ale bez przesady..

na szczescie na ffa mozna spotkac wielka ilosc map, szkoda tylko ze na serwerach z kampania a nie w trybie stopwatch.

gre w gry mozna porownac z seksem. jezeli w ciagu prawie 4rech lat posuwa sie zone/dziewczyne po 3-4 razy dziennie, to ta nasza przyslowiowa "dziura" przestaje juz nas w pewien sposob podniecac i idzie sie na lewizne...

ps. comar ja wiem ze nie odkrylem zadnych nowosci, ale malo kogo na tej scenie po prawie 4rech latach gry i integralnego jakiegos zycia scenowego, stac jest na napisanie tych kilku slow, ktore ja nadmienilem...

+Quote Post
ymma
post 23:50, 11 02 2007
Post #66

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2258

CYTAT
Pozdro dla wszystkich z zaświatów.

O la boga i kogóż to moje piękne oczy widzą?! biggrin.gif Faktycznie chyba z dalekich zaświatów się wróciło - tylko na forum, czy do et też?
A teraz napiszę coś pewnie dla niektórych, delikatnie mówiąc, kontrowersyjnego - czego spodziewacie się po tzw "scenie", skoro tworzą ją w zdecydowanej większości, jakby to ująć, nie całkiem jeszcze rozgarnięte małolaty? Specjalnie pisze małolaty a nie np młodzież. Sprawdza się tu zasada, że głupia większość sprowadza resztę do swojego poziomu. Niektórzy się pewnie temu podporządkowują żeby mieć święty spokój inni zwyczajnie milczą. Uogólniam oczywiście, ale poziom mojej tolerancji na głupotę zwłaszcza tą co nie ma związku z wiekiem, na nieżyczliwość, chamstwo, cwaniactwo, agresję spadł drastycznie. A jeżeli to właśnie ma być zabawa, to chyba faktycznie za stara na nią jestem. Trudno w tym "światku" wyjść z jakąś inicjatywą (lepszą, czy gorszą) żeby nie narazić się na głupkowaty śmiech a to zniechęca. Ta gra jako darmowa pozostawiona została łasce graczy i cudem jest, że coś się w niej dzieje pozytywnego (tu sama sobie przeczę, wiem) i cudem jest, że nie posypała się a nawet wzrasta ilość ciekawych imprez. To jest dla mnie jakaś sprzeczność. Kiedy np wejdę na irca i poczytam to i owo, albo kiedy widzę co wypisuje się w komentach pod newsami itd to się zastanawiam czy są to ci sami ludzie, którzy ciągną jakoś ten cały bajzel, czy może są krzykacze i ci co robią, ale nie wdają się w całe to ujadanie? A może tu nie chodzi o zabawę? Może to jakiś straszliwy wojskowy eksperyment społeczny? ^^ W sumie...

+Quote Post
MorFeuS
post 13:20, 12 02 2007
Post #67

Hauptmann
Ikona Grupy

Ciezko powiedziec o co tak naprawde na scenie ET chodzi... Napewno swietnosc sceny ET dawno przeminela( a raczej klanow i graczy, bo o ETTV i shoutcastach wspominac nie bede bo nie bylo takiego zapotrzebowania tak jest dzisiaj aby scene utrzymac). Dawno minely czasy kiedy sie normalnie gadalo i komentowalo rozne rzeczy.. teraz glownym celem 'dzieci neostrady' jest to aby ublizac innym osobom, nie wazne jak. Nie wiem, czy oni czuja sie jakos lepiej jak wyzwa kogos od debila itp. Byc moze to im pomaga w zyciu, czuja sie lepsi i wazniejszi... Wiem tylko to, ze ja nikomu nie ublizam bo to ani mi nie pomaga w zyciu ani w grze, a na dodatek jak kogos wyzwe to czuje sie jak taki d#@ek :U Ale to pewnie efekt dojrzewania, bo pamietam jak w wieku 14 lat (kiedy zaczynalem grac w ET) bylem, ze tak powiem - nieujarzmiony biggrin.gif A teraz kiedy mam 17 lat (wciaz malo ale wiecej niz 14:P) jakos tak jestem bardziej ustatkowany? Moze to brak poprostu doroslych osob na scenie ET? Albo brak ich udzialy w roznych flejmach sprawia, ze na wyzyny debilizmu i chamstwa wybijaja sie czternasto-letnie dzieciaki....

+Quote Post
Nexilis
post 21:43, 12 02 2007
Post #68

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 594

CYTAT(ymma @ 22:50, 11 02 2007) [snapback]60044[/snapback]
O la boga i kogóż to moje piękne oczy widzą?! biggrin.gif Faktycznie chyba z dalekich zaświatów się wróciło - tylko na forum, czy do et też?

Baaaardzo dalekich zaświatów. smile.gif
Się grało w bf2, q4 potem się pracować zaczęło... w wielu miejscach się bywało. biggrin.gif
Ostatnio wszedłem na et.pl i patrze coś się layout zmienił. No to chciałem zobaczyć czy forum jakieś nowe. No i nowe, ładniejsze... Patrze jakiś 'topic z dupy' - czyli jednak nic się nie zmieniło biggrin.gif. No to przetestowałem czy stary login działa... a jak się już zalogowałem to głupio nic nie napisać... no to napisałem sleep.gif... i teraz mnie kusi żeby zainstalować et!...

a zaczęło się tak niewinnie...

+Quote Post
blacktyger
post 22:36, 12 02 2007
Post #69

Generalmajor
Ikona Grupy

Taaa, ja tez ostatnio zainstalwoalem et i gram! Standartowo ffa ale jakis fun jest ^^.

+Quote Post
D!z3l
post 13:54, 20 02 2007
Post #70

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

Na temat sceny ET nie będe się wypowiadał bo nie interesuje mnie ona i nic ciekawego powiedzieć nie mogę dlatego też odpowiem na pytanie które jest zawarte w temacie. Moim zdaniem jest sens ciągnięcia tego wózka gdyż napewno jeszcze troche ludzi w ET gra systematycznie oraz interesuje sie tymi wszystkimi rozgrywkami w różnych turniejach. Dlatego też szkoda by było pozostawiać Ich wszystkich na lodzie i olać portal i forum. No oczywiście jeżeli osoby które opiekują się tymi dwoma sprawami nie widzą podstaw do tego aby wkładać swoją prace dla małej liczby ludzi a i nastepców którzy ewentualnie mogli by ich zastąpić też nie widać to juz będzie ich tylko wybór. Ja jednak dobrze bym się dwa razy zastanowił przed podjęciem jakichś ważnych decyzji.

Co do obecnego wyglądu forum i portalu to musze powiedzieć że dla mnie jest za.!@#isty. Nie pamietam już jak wyglądała szata graficzna jak się rejestrowałem tutaj na forum ale zapewne jest dużo lepsza teraz niż wtedy.

Aha Black gdzie się podział twój czarny kot z avataru ?? ^^

+Quote Post
blacktyger
post 14:03, 20 02 2007
Post #71

Generalmajor
Ikona Grupy

Widzisz, The World Is Change ^^. Postanowilem zmienic juz ten infantylny gif :asd.

+Quote Post
dicon
post 15:44, 20 02 2007
Post #72

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2809

Szkoda troszq tego serwisu, bo to jednak pierwszy w polsce. Zdecydowanie najlepszy, biorąc pod uwagę chociażby domenę czy też wystrój graficzny strony. Stronka marnieje, sentyment pozostał..

+Quote Post
splajn
post 3:38, 24 02 2007
Post #73

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 190

wow! po dluzszej przerwie (bedzie z 12 mies.) zajzalem tu i nawet udalo mi sie zalogowac smile.gif co widze : jest jakis ruch w interesie, cos ludzie "piszom", odzywaja sie ci ktorzy od dawna milczeli (dluzej niz ja:). moze juz czas znowu zainstalowac et?
pozdrawiam wszystkich nowych i stara gwardie.
ps. moze ten kto ma dostep do sql tego forum zrobi "za wczasu" jakas kopie dla potomnych, by nie powtorzyla sie sytuacja z hive.pl ktore chetnie bym z lezka w oku poczytal (chyba ze swiety ma a nie da - juz pytalem kiedys:)

+Quote Post
gatess
post 9:33, 24 02 2007
Post #74

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Administratorzy
Nr użytkownika: 2

Kopia robiona jest obecnie codziennie o godz. 3,00, takze o tej godz. nie poczytacie sobie boarda :>

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 11:19, 25 02 2007
Post #75

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 7078

Dobrze, że enemyterritory.pl przeszło mały renesans. To może ożywi trochę społeczeństwo. thumbsup.gif thumbsup.gif

+Quote Post
MorFeuS
post 13:48, 26 02 2007
Post #76

Hauptmann
Ikona Grupy

Staramy sie robic co w naszej mocy smile.gif Narazie nie jest zle, ani dobrze, ale bedzie bardzo dobrze biggrin.gif To tylko kwestia czasu. Zalezy tez czy uzytkownicy beda odwiedzac nasza strone, bo w koncu dla nich piszemy, a bez aktywnosci naszych uzytkownikow redaktorzy tez traca checi do pisania! Zapraszam wiec na www.enemyterritory.pl i komentowac newsy!!! :DDDDD

+Quote Post
Konik
post 22:07, 26 02 2007
Post #77

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1690

Za dawnych czasow, gdy et.pl jeszcze skupialo wokol siebie prawie cala scene, zycie towarzyskie krecilo sie glownie na forum. Wiekszosc ludzi potrafila napisacsensowne teksty a ich wypowiedzi nie ograniczaly sie do rownowaznikow zdan, lub zdan pojedynczych. Kultura tez byla wyzsza, a spory toczyly sie poprzez wysuwanie nowych tez i obalanie teori innych uzytkownikow. Komentarze pod newsami byly gorace i jakos przyjemniej sie je czytalo. Teraz ograniczaja sie one do wyzwisk i obelg. Pewnie duzo ma z tym wspolnego wiek obecnej sceny i to, ze starzy wyjadacze przeszli na emeryture- zajeli sie prawdziwym zyciem, rodzina, praca, szkola. Kiedys to co oni powiedzieli bylo niepodwazalne i mozna powiedziec, ze kazdy chcial im dorownac madroscia wypowiedzi jak i dlugoscia postow( pozdro dla Swietego biggrin.gif ). Teraz ,dzialalnosc forum ogranicza sie jedynie do pomocy poczatkujacym graczom, ktorzy badz co badz, albo z lenistwa albo z niewiedzy, nie uzywaja opcji "szukaj". Wiekszosc problemow, ktore oni poruszaja juz byly opisywane i sa zgromadzone w tej skarbonce jakim jest forum. Naleza sie tutaj podziekowania Gatessowi, ktory nie zlikwidowal go. Pozdrawiam wszystkich "starych wyjadaczy" jak i "swieza krew". thumbsup.gif

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 20:44, 27 02 2007
Post #78

Major
Ikona Grupy

Kolejna nadzieja jest ET Quake Wars starwars.gif . Mam nadzieje, ze to przedluzy zywot Wolfa.

+Quote Post
Tapp
post 12:49, 28 02 2007
Post #79

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3197

Jako bierny widz i bierny czytelnik forum od dawna, wypowiem się wink.gif Gram w ET jakieś 2 lata, spędziłem przy tej grze więcej czasu niż przy nauce ( ale jakoś dostałem się na studia wink.gif ), i jak wspomniałem wcześniej, od zawsze biernie obserwowałem co się dzieje na "scenie" ET, nie przesiadywałem na IRCu, nie pisałem commentów ani postów - poprostu po cichutku patrzyłem jak to wszystko się zmienia.

Wiadomo, początek grania jest najlepszy, pełno graczy,serwerów, klanów, fragmovies, flame'ów, duża aktywność w CB. Poznawanie nowych ludzi, granie godzinami, aby osiągnąć "skill", czytanie FAQ-ów, poradników, wchodzenie na enemyterritory.pl co 5 minut, w oczekiwaniu na jakieś news. Ogólnie - stadium początkującego wink.gif

Następnie nadchodzi faza "udoskonalenia", czyli poznanie co to jest config i że można go zmienić, trickjumpy, nowe mapy, zagraniczne serwery, klanówki itp. Coraz dłuższe granie, aby być już nie tylko "dobrym" w ET, ale żeby być "pr0"

Potem długo, długo, długo bez zmian. Potem następne stadium, "jaki to ja nie jestem uberpr0", czyli nadmierna wiara w swoje umiejętności, dopóki nie zagrasz z kimś lepszym wink.gif oraz pierwsze spotkania z cheaterami. Ogólne zgorzkienie, że ktoś jest lepszy odemnie, więc trening, trening, trening - ale zawsze się znajdzie ktoś, kto szybciej walnie heda niż ty wink.gif

Potem przesiadywanie z "elitą" na IRCu, i to, że jak masz moda, to jesteś już "mega uber pr0 play0r", i tracisz zdolność do normalnej komunikacji, używając różnych ciekaweych zwrotów vide "buahaha, idź stąd śmierdząca lamko na swój warzywniak, bo cię zOwnuje x_X" , wchodzisz na warzywniaki, pokazując swój mega uber pr0 skill, ale gdy znajdzie się ktoś lepszy, odpalasz bota bo "tak nie może być, aby mnie plebany pobierały" A potem to już jest czarna przepaść... wink.gif

Oczywiście, to nie jest moja historia grania, to jest historia przeciętnego gracza, który zaczyna grać w ET wink.gif Znałem wielu takich, co na początku byli normalnymi ludźmi, ale z czasem stawali się ub3r pr0 - i można rzec, "zmieniał" się ich charakter i szacunek do ludzi. Przez co ? Przez jedną gre wink.gif

Co zabiło ET ? ( bo wg. mnie ta gra już nie żyje wink.gif ) Krótko:

- olewka ze strony wydawcy
- darmowość gry
- flejmy z dupy oraz opisany wcześniej proces "pr0"
- brak odpowiedniego supportu ze strony PB, i co za tym idzie
- cziterzy
- cziterzy
- cziterzy ( specjalnie 3 razy )
- dzieci neostrady, które zamiast na komunie dostać rower czy zegarek, dostają Neo
- trolle
- głupota ludzka
- Kaczyńscy( wink.gif )

Ogólnie, grając przez te lata w ET, zwątpiłem w ludzką inteligencje, wyrozumiałość i inne ludzkie cechy. I jednocześnie zrezygnowałem z gier Online wink.gif Jednak wole sztuczną inteligencje, gdyż momentami jest o wiele mądrzejsza niż niektórzy ludzie wink.gif

THE END

+Quote Post
SPIDIvonMARDER
post 17:37, 1 03 2007
Post #80

Major
Ikona Grupy

Zauwazylem, ze na forum jest malo dyskusji na tematy blisko zwiazane z Wolfem, np. Ulubiona klasa, czy wymiana pogladów na temat map. Nic tylko ciagle narzekania na upadajace ET i forum. Nic dziwnego, ze sie sypie. Powinno byc wiecej rozmow na takie fajne tematy! thumbsup.gif

+Quote Post

8 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi