![]() ![]() |
14:01, 16 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 7 Dołączył: 29-05-2004 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 2017 |
Server disconnected- You have been
kicked via PunkBuster (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Inadequate O/S Privileges Wiem ze jest to zwiazane z administrowaniem kompa, ale z powodu mi znanego nie moge byc adminem kompa. Jak ja te przywileje moge sobie nadac?? Moze sie przydac wiadomosc ze mam Windows'a 2000. |
|
|
|
15:35, 19 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 7 Dołączył: 29-05-2004 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 2017 |
dla tych co maja takie problemy jak ja:
http://www.evenbalance.com/index.php?page=faq-et.php |
|
|
|
12:50, 20 07 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 2-03-2004 Nr użytkownika: 1373 |
moglibyscie rozwinac troche ten problem bo niedosc ze ta instrukjca jest po angielsku to jeszcze mam windowsa po polsku a cierzko sie domyslic co to moze znaczyc (wymyslone nazwy )
|
|
|
|
13:18, 20 07 2004
|
|
|
znam twoj bol wiec ci pomoge =)
otwierasz: moj komputer-->panel sterowania-->narzedzia administratora-->(0_o nie pamietam jak sie to nazywalo masz tam cala liste roznych przywilejow, interesuja nas: -analiza progamow -"zabawa" ze sterownikami -zarzadzanie dziennikiem inspekcji czegos tam :/ -modyfikowanie srodowiska zabezpiczen -cos z procesami i profilami :/ a nadajesz te przywileje: klikajac 2x na dany przywilej-->dodaj grupe lub uzytkownika-->wybierasz z listy to co trzeba i dajesz OK i tak z karzdym PS:sry za to ze tak nie dokladnie podawalem nazwy spowodowane pisaniem "z pamieci". Jedym slowem nie mam akurat dostepu do profa admina. |
|
|
|
15:43, 12 05 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 12-05-2005 Nr użytkownika: 4258 |
Mam pewien problem i niewiem co zrobic. POMOCy po wejsciu na serwer po 3 sek wywala mnie z niego i pojawia sie taki komunikat:
http://img158.echo.cx/my.php?image=et5ol.jpg |
|
|
|
21:02, 29 05 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 4 Dołączył: 29-05-2005 Nr użytkownika: 4328 |
najprawdopodobniej trza ci zaktualizowac PB (PunkBuster).
Zrobisz to tak... W katalogu z gra jest katalog "pb" i tam jest plik .exe odpal go poczekaj chwilke i powinno zalatwic problem... |
|
|
|
9:57, 30 05 2005
|
|
|
Oberst Grupa: Moderatorzy Postów: 1267 Dołączył: 9-08-2003 Nr użytkownika: 79 |
Najprawdopodobniej masz winxp i smigasz na koncie innym niz administrator. Aktualizacja pb nie ma tu nic wspolnego.
|
|
|
|
15:51, 1 06 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 348 Dołączył: 7-11-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 687 |
Blad ten wystepuje najczesciej w systemach operacyjnych WIN XP Pro i Win 2K i polega na niedostatecznych uprawnieniach przypisanych uzytkownikowi.
Nalezy odpowiedziec sobie na pytanie: dlaczego PB wykopuje uzytkownikow nie bedacych administratorami komputera? Odpowiedz jest prosta: PB nie moze w tym czasie wykryc niektorych cheatow/hackow Aby pozbyc sie tego problemu nalezy nadac uprawnienia użytkownikowi, ktory będzie grał w sieci (a nie jest Administratorem komputera). Pierwszym krokiem jest zalogowanie się do komputera jako Administrator. Następnie należy wejsc w Panel Sterowania/ Narzedzia Administracyjne/Ustawienia zabezpieczeń lokalnych. Jeżeli juz znalazles sie w "Ustawieniach zabezpieczeń lokalnych" wybierz "ZASADY LOKALNE" a w nich "PRZYPISYWANIE PRAW UŻYTKOWNIKA" Uzytkownikowi należy nadac prawa do opcji: ANALIZOWANIE PROGRAMÓW ŁADOWANIE I USUWANIE STEROWNIKOW URZADZEN ZARZADZANIE INSPEKCJA I DZIENNIKIEM ZABEZPIECZEN MODYFIKOWANIE ZMIENNYCH SRODOWISKOWYCH SYSTEMU PROFILOWANIE POJEDYNCZEGO PROCESU Prawa nadajemy przez "dwuklik" w dana opcje. Pojawi nam sie okienko w którym nalezy wcisnac guzik dodaj, wybrac odpowiedniego uzytkownika z listy, dodac go (nalezy upewnic sie wy wszystkie 3 okienka zostaly zaznaczone) i zatwierdzic operacje przyciskiem OK . Proces należy powtorzyc przy reszcie uzytkownikow z listy. Jesli wszystko poszlo dobrze od teraz mozesz grac na serwerach z PunkBusterem tekst zaczerpniety z innego forum wiec nie bic w razie czego |
|
|
|
10:59, 20 08 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 19-08-2005 Nr użytkownika: 4807 |
acha dobra juz wiem czemu.
PB mymaga zeby na windozie XP i 2000 gra byla uruchomiona przez administratora |
|
|
|
23:42, 20 08 2005
|
|
|
<brawo>
Nikt o tym wczesniej nie pisal ? |
|
|
|
21:27, 22 08 2005
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 352 Dołączył: 16-04-2004 Skąd: Telefonia Dialog Nr użytkownika: 1724 |
Najwidoczniej przyda sie panu pare lekcji sprawnego działania na forum
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja1.swf http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf Zycze miłej nauki... |
|
|
|
14:50, 30 01 2006
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 18-12-2003 Nr użytkownika: 937 |
Zainstalowalem świezego ET, zainastalowałem patcha 2.60, wrzuciłem ET PRO 3.2.5, zauktualizowałem PB programem pbweb. Ale jak wchodze na kazdy serwer po kilku sek, mnie wywala i pojawia się taki komunikat:
![]() Co robić?? Proszę o pomoc. |
|
|
|
15:11, 30 01 2006
|
|
|
Nalezy grac z konta admina w winxp
|
|
|
|
15:59, 30 01 2006
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 18-12-2003 Nr użytkownika: 937 |
A to ma cos wspólnego?? No ale i tak cały czas loguje sie jako admin. Aha jeszcze zanim mnie kopnie to wyświela się komunikat na niebiesko: CODE PunkBuster Client: Warning: PB Kicks for Non-standard Characters and All PB Restrictions on this Server |
|
|
|
17:06, 31 01 2006
|
|
|
Ma. Jesli grasz z konta administratora zrob tak:
Panel sterowania->narzedzia administracyjne->zasady zabezpieczen lokalnych->zasady lokalne->przypisywanie praw uzytkownika I tam sprawdzasz czy masz mozliwosc: ANALIZOWANIE PROGRAMÓW ŁADOWANIE I USUWANIE STEROWNIKOW URZADZEN ZARZADZANIE INSPEKCJA I DZIENNIKIEM ZABEZPIECZEN MODYFIKOWANIE ZMIENNYCH SRODOWISKOWYCH SYSTEMU PROFILOWANIE POJEDYNCZEGO PROCESU Ewentualnie przypisz do kazdego swoje konto. |
|
|
|
19:14, 17 07 2006
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 29-04-2005 Nr użytkownika: 4187 |
witam,
chcialbym przedstawic problem, ktory uniemozliwil mi gre w ET, mija mnie wiele trenow i meczy przez to, staralem sie jakos sam to zrobic, ale nie wyszlo, potrzebuje fachowej pomocy, a oto problem: wlaczam gre, podlaczam sie do byle jakiego server;a na mod'dzie ETpro badz ETmain podlaczam sie normalnie do server'a, mam widok jako spect na gre - czyli wszystko wporzadku, lecz po 5-6 sekundach staje sie to wlasnie w linijce "echo" wyskakuje mi blad jak na screen'ie: sprawdzajac po wyrzuceniu z server'a prosze zwrocic uwage na powod wyrzucenia przez PB: meapheru has been kicked ... mam teraz kompletnie uwiazane rece, probowalem reinstalowac ET 2 razy, nie wiem co mam z tym zrobic dodatkowa informacja: stalo sie to na dzien po tym jak chello odlaczylo servery proxy, nie sa juz dluzej uzywane, nie mam pojecia czy moze miec to jakis zwiazek ze soba, przytocze mail'a otrzymanego od provider'a: TREŚĆ LISTU "Witam serdecznie, Prawdopodobnie z dniem dzisiejszym zostały wyłączone wszystkie serwery proxy UPC (chello). Osoby, które mają skonfigurowane przeglądarki tak, aby łączyły się przez serwer proxy, nie będą mogły się połączyć z żadną stroną WWW. Pozwolę sobie zacytować komunikat UPC (który pewnie niewielu z Was widziało): .::zmiana ustawień serwera proxy::. Uwaga! UPC Polska zdecydowało o zmianie ustawień sieci polegającej na wyłączeniu z eksploatacji serwerów proxy jako części usługi chello. Jednocześnie informujemy, iż wprowadzone zmiany nie mają wpływu na jakość korzystania z usługi chello. Podczas konfiguracji aplikacji internetowych należy stosować bezpośrednie połączenie z internetem bez wykorzystania serwera proxy. Aby wyłączyć proxy w Firefoxie: Narzędzia -> Opcje -> Ustawienia połączenia -> Bezpośrednie połączenie z Internetem Aby wyłączyć proxy w Operze: Narzędzia -> Preferencje -> Sieć -> Serwery proxy -> odznaczamy wszystkie pola (HTTP, HTTPS, FTP) Aby wyłączyć proxy w Mozilli: Edycja -> Preferencje -> Zaawansowane -> Serwery proxy -> Bezpośrednie połączenie z Internetem Aby wyłączyć proxy w Internet Explorerze: Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka Połączenia -> Ustawienia sieci LAN -> odznaczamy: - Automatycznie wykryj ustawienia - użyj serwera proxy dla sieci LAN... To jest jedyna zła wiadomość Druga zła jest taka, że nastąpiła również awaria serwerów DNS chello. Osoby, które nie mogą otworzyć żadnej strony: 1. mogą ustawić w systemie Windows dodatkowy serwer DNS. Aby to zrobić wchodzimy we właściwości połączenia sieciowego, następnie właściwości protokołu TCP/IP. Dla Windows XP będzie to nastepująca lokalizacja: Start -> (ustawienia) -> Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> prawym klawiszem klikamy połączenie z Internetem i wybieramy właściwości -> zaznaczamy Protokół internetowy TCP/IP -> Właściwości -> zaznaczamy "Użyj następujących adresów serwerów DNS -> klikamy Zaawansowane -> przechodzimy do zakładki DNS i klikając "Dodaj" wpisujemy: 62.179.1.60 62.179.1.61 212.83.64.138 2. mogą wejść na nasze forum pod adresem: http://chellopl.one.pl/forum/ lub (jeśli komuś nie działa ten adres) http://212.186.80.37/forum/ i tam uzyskają dalszą pomoc. Pozdrawiam i życzę spokojnego niedzielnego popołudnia, Administrator chelloPL" KONIEC LISTU bardzo prosze o pomoc, z gory bardzo dziekuje EDIT[1]: dzieje sie tak ze wszystkimi grami, ktore ochrania PB, takze WarRock : ( |
|
|
|
22:05, 17 07 2006
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
1. To pierwsze to nie błąd tylko ostrzeżenie i dostaje je każdy kto ma PB
2. Zostałeś wykopany za Inadequate OS privileges, pewnie masz Windowsa XP i nie grasz z konta admina. O tym błędzie już pisano na forum ze 100 razy. Serwer proxy (www) nie ma zbyt dużo wspólnego z grą w ET po sieci, podobnie jak serwer DNS. Uwaga! UPC Polska zdecydowało o zmianie ustawień sieci polegającej na wyłączeniu z eksploatacji serwerów proxy jako części usługi chello. Jednocześnie informujemy, iż wprowadzone zmiany nie mają wpływu na jakość korzystania z usługi chello. ROTFL - Nieźle lecą z ludźmi w chuja i robią z nich idiotów |
|
|
|
1:30, 18 07 2006
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 20 Dołączył: 29-04-2005 Nr użytkownika: 4187 |
przepraszam, ze zakladam po raz 100 ten sam topic
zalogowalem sie na administatora, odpalam ET, wyskakuje info od PB patrze ze specta 5-6 sekund, na lagometrze widze pojawiajacy sie cienki zielony wysoki pasek i PACH gra sie wylacza i wyskakuje : jesli nie uda mi sie tego naprawic w przeciagu kolejnego dnia to koniec : ( prosze o pomoc |
|
|
|
11:30, 18 07 2006
|
|
|
Major Grupa: Użytkownicy Postów: 584 Dołączył: 17-11-2004 Skąd: położenie horyzontalne Nr użytkownika: 3234 |
panaceum:
format |
|
|
|
22:50, 8 10 2006
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 348 Dołączył: 7-11-2003 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 687 |
QUOTE(gallean @ 22:18, 8 10 2006) [snapback]59267[/snapback] Witam ... mam pytanie i prośbę ... Za kazdym razem jak proboje sie dolaczyc do byle jakiego server ET to wyskakuje mi blad z PunkBusterem ... nie wiem co z tym zrobic chyba z 10 razy przeinstalowywalem gre wszystkie patche robilem kilkanascie roznych rzeczy zeby mi to dzialalo i nie dziala :/ Wczesniej bylo wszystko ok i dzialalo normalnie Jak wiecie co zrobic to prosze o odpowiedz z gory thX jaki k#!@a blad? bledow PB sa miliony |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |