IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> polowanie na czito/czarownice
ymma
post 18:47, 22 09 2004
Post #41

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 2258

CYTAT
tymbardziej ze ffa to ta gorsza strona gry, niech sobie tam czituja...

No wybacz Tranx, ale przegiąłeś! Co to w ogóle jest za podejście co? Jestem w klanie to jestem lepszy? Ci co nie mają czasu, albo zwyczajnie ochoty na bawienie się w klany to sa jacyś podgracze? Weźcie się stuknijcie w łeb wy wszyscy wielcy klanowicze z pretensjami do bycia, właśnie, do bycia kim? Nie bierz tego Tranx osobiście, ale bardzo mnie takie myślenie irytuje. ET to przede wszystkim gra służąca do zabawy, do zabawy dla wszystkich na tych samych prawach. Nie ma lepszych, czy gorszych (nie mówię o poziomie gry, czy kulturze). Dlaczego więc utarło się, że na ffa można robić co się podoba co? Tam można testować czity, robić głupie numery, wyzywać warzywa itd.? A prawda jest taka, że największy syf robią na ffa durni klanowicze uważający sie za jakąś pier...ną elitę, co jest gówno prawda! Jak wam się tak ffa nie podoba to po ch... tam łazicie? Macie przecież klanówki. Zostawcie ffa w spokoju i niech tam się ludziska bawią.
A co do czitowania, to powywieszać takich tongue.gif Jak chce se taki przetestować to czy owo. to niech to robi jeden z drugim na własnym serwerze i we własnym gronie, nikt się wtedy nie będzie czepiał. Zresztą to takie sranie w banie, że się chciało sprawdzić, większości chodziło o zaszpanowanie jaki to ze mnie mastah! Kurcze ludzie żyjcie i dajcie żyć innym, czy to takie trudne?
Go to the top of the page

+Quote Post
blacktyger
post 19:33, 22 09 2004
Post #42

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

ja jestem ffa pr0 operaczem smg i tyle ;X na klany nie mam czasu a i nawet zbytniej ochoty, codzienne stawianie sie na trenach itd. moze dorosne. wystraczy mi ts i geje z tychów podający spawn przeciwnej druzyny. co do czitów to myśle że topic poniżej lepiej się do tego nadaje

ymma => nie irytuj sie smile.gif

+Quote Post
tranx-san
post 20:31, 22 09 2004
Post #43

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

ohmy.gif czuje sie urazony wink.gif

a mnie irytuje podejscie ludzi ktorzy traktuja ffa zbyt powaznie... powaznym ffa mozna by nazwac gather, gdzie ludzie sie zbieraja nawet i na TS'ie i tam graja na objective...
na 90% zwyklych ffa panuje zasada, idz zabij, idz zabij, reszte teamu miej w dupie

dla mnie cw to pelnia zabawy bo gram z moimi znajomymi o cos, kazdy wie co ma robic kazdy wie po co gra

zgadzam sie ffa jest tez zabawa, ale zeby zaraz kazdego brac pod lupe bo on czituje on sruje on pierdzi ohmy.gif
teraz zeby znalezc dobre dzialajace czity, trzeba sie naszukac, to nie jest wcale takie proste ze wpisujesz w googlach czity i znajduje ci 1000 stron... glownie czity rozprowadzana sa posrod znajomych i dzieki m.in. pracy ACA czy tez evenbalance odsetek graczy czitujacych jest bardzo mala..

zanim oskarzycie kogos o cokolwiek, zadajcie sobie pytanie "czy mam jakis dowod ze on czituje"
Mnie np draznia takie osoby ktore uwazaja siebie za super ownerow ffa i jak ktos im skopie dupe to leca teksty "aimbociarz" "walhacker" itp

innocente until proven gulty - tym sie kierujcie :E

Nigdzie nie pisalem ze ffa jest miejscem do czitowania, bo nie powinno byc, ale znajac zwykla ludzka nature i ciekawosc, mozna zalozyc ze ok 40% graczy czy to na ffa czy gdzie indziej testowalo czity... ktos sie zapyta po co ? ja uwazam ze kazdy powinien zagrac raz na czicie zeby zobaczyc jak to wszystko dziala + wiedziec jak wykrywac cziterow... bo np to ze ktos po zakonczeniu rundy ma statsy 50/5 nie oznacza ze jest cziterem.. glownie to oznacza ze albo jest dobrym graczem, albo reszta graczy to jakies noobki

btw: nie pisalem ze jestem uber graczem bo gram w klanie, ale chyba et jest gra teamowa, glownie pod rozgrywki klanowe a nie ffa, to nie quake gdzie jestes sam i jedyne co muszisz robic to wybijac all znajdujace sie na twojej drodze, tutaj liczy sie teamplay

Jezeli ktos lubi et bo lubi grac pfem na ffa i zdejmowac po 10 osob supportem na serwerach z 64 slotami to gg i krzyz na droge
o tyle mam do powiedzenia ze swojej strony

+Quote Post
ymma
post 21:20, 22 09 2004
Post #44

Hauptmann
Ikona Grupy

Rany Tranx, ty ciągle mówisz o ludziach należących do różnych klanów i grających również na ffa. A mi chodzi o takich co grywają tylko na ffa, z różnych powodów. Oni też chcą normalnie sobie pograć, ba, nawet spróbować coś zdziałać jako team. Wiem, bo znam takich. Jednak często się zniechęcają właśnie po grze z klanowiczami, którzy robią sobie jaja, olewają obj. i resztę teamu itd. Nie twierdzę, że trzeba poważnie traktować ffa, ale tak, by nie psuć innym zabawy. Pomyśl, ty masz swój klan, mecze itd, a oni nie! I tylko o to mi chodzi, czy to takie szokujące?!!

Ps. Tranx nie czuj się proszę urażony, bo nie było to moim zamiarem, ja tylko próbuję dyskutować, a właściwie, to odbiegając lekko z tematu, wyrażam swoją opinię. To nic osobistego.! wink.gif

+Quote Post
dNkN!
post 2:45, 23 09 2004
Post #45

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

nie bardzo was rozumiem. widzę, że macie jakiś problem bo każda dyskusja w tym temacie rysuje coś na wzór wielkich problemów, ale... co jest właściwie problemem, który tak was męczy?

cienka granica pomiędzy skillem a możliwościami czitów? nie, cziterzy? też nie, może więc chodzi o tą - samą w sobie - obecność czitów? to bardzo dziwne, ale to też nie jest to! jakby tego było mało, można by odnieść wrażenie, że i w tej gadce o czitach (uogólniając) znowu nie chodzi o czity. haha, chodzi o to, że wszyscy mniej lub bardziej pospolici gracze miewają takie pojęcie o skillu, że nie potrafili by zdefiniować wstępu do tego rozdziału a mimo wszystko na serwerach ffa i meczach wyłapują cziterów - jak to kur.wa możliwe? nie mało jest takich, którzy nigdy nawet nie przeanalizowali sobie w bani całej sprawy tylko z miejsca przyłączyli się do "spazmowania" forum. nie mało jest takich, którzy po zainstalowaniu kilku czitów na lanie wypowiadają się wylewnie o nich, w analizach, które liczą nawet do 40 znaków na post (wliczając w to spacje i sygnature). faken, jakie to dziwne - bywało tak, że najlepsi w tym fachu nie potrafili zdecydować co jest skillem, a co czitem oglądając filmy z archiwum ACA i wiele pytań pozostawało bez odpowiedzi, a tutaj cały czas było tylu fachowców. no nic, nie ma się tu co dziwić powszechnemu przekonaniu inteligentnych ludzi o poziomie warzywności przypadkowych ffa, i pogardzie społczeności warzywnych wobec kumatych, skoro tych pokrzywdzonych nieprzerwanie od miesięcy jara chaotyczna gra i skok przez mur na oazie, a sprawcom coraz wygodniej jest sobie tłumaczyć pewne "nieścisłości" własnego skilla mało prawdopodobnymi argumentami... co prawda jedni i drudzy widzą między sobą przepaść ale reakcje na nią są skrajnie różne. jedni wk#!@iają się bo nie potrafią za nic dogonić tych lepszych, a drudzy rozczulają się bo ci gorsi już nie znikają tak szybko w tyle jak kiedyś... szkoda tylko, że kiedy przegrywa się w końcu/znowu duela nie myśli się o tym, że "ten typ ze z!@#anym nickiem" to jakiś cyborg pod fejkiem (a na bank cziter), albo że "ten typ ze z!@#anym nickiem" to być może postać, która właśnie w tej akcji wykorzystała moce na najbliższe kolejne trzy miechy.... a ludzie patrzyli, czterech było na spekcie .... pewnie widzieli, że dostałem w(słowo na p) - kulawo k#!@a.... tymi hardcorowymi słowami chciałbym zakończyć naświetlanie kwesti i przejść do konkluzji.

to nie cziterzy, czity, czitowanie grają rolę główną bo w naszej rzeczywistości nie ma już czegoś takiego, czity - kurtyna za która lubią się chowac ludzie naprawdę różni - nie chodzi o to, że lubią korzystać z czitów, ale posuwać się w ich kontekście do śmiesznych tekstów. to jest po prostu wygodne i wygląda całkiem nieźle, nawet w swojej przepastnej rozciągliwości ale panowie (panie raczej nie smucą) nie da się do za!@#ania formułować bliżej nie określenych alertów o zagrożeniu którego nie ma i smażyć nikczemnych postów o małyczytelnych problemach (jak np ten blink.gif ) bo wszystko zaczyna przypominać 13 urodziny.

btw. witaminy, które dają upust mojej wylewności to nie vitaral huh.gif stąd te dziwne posty, hahaha. normalnie pisze wiersze

+Quote Post
ymma
post 5:36, 23 09 2004
Post #46

Hauptmann
Ikona Grupy

Hmmm dNkN! chciałabym skomentować twojego posta (bo cierpię obecnie na bezsenność i czymś trza się zająć tongue.gif ), ale:
a ) nikogo w nim nie obraziłeś - a przynajmniej imiennie
b ) nie było żadnych aluzji do sexu tongue.gif
c ) wypowiedź Twa lekko mi zdaje się być pogmatwaną, a ja jakowoż weny nie mam, by i swą takową uczynić.
Dobrze chociaż, że użyłeś kilku wulgaryzmów, bo i przyjemniej się to zaraz czyta, a i niektórzy przynajmniej to (owe, z rzadka występujące w słownikach pięknej mowy, wyrazy) zrozumieją smile.gif
A co do polowań na czarownice (niekoniecznie te czito), to znam jedną, zgadnijcie kto to taki? laugh.gif
CYTAT
normalnie pisze wiersze

A ja sztuki tongue.gif

+Quote Post
blacktyger
post 6:55, 23 09 2004
Post #47

Generalmajor
Ikona Grupy

a ja opowiadania happy.gif

czitera na polskich serverach nie spotkałem już naprawdę dawno, może też dlatego że wcale nie staram się ich wyłapać, jakoś niechce mi się wierzyć że ktoś na tych czitach ma zamiar grać cały czas (co innego CW ale na ffa ?, przecież FFA to "trening" a jak trenować można z czitem ? albo ffa to zabawa ale jaką może być zabawą widzenie zchaczonej gry ... ) dla tak naprawdę problem nigdy nie istniał do tego stopnia, żebym się sprężać ze screenami i demkami o cziterach, ponieważ wyłapywanie czitów na ffa jest im0 lekko bez sensu (kto się przejmie panem "lol" z czitem). natomiast nigdy nie brałem udziału w meczach klanowych, gdzie miałbym obecność z cziterm/podejżeniem więc stąd ta moja obojętność. oczywiście wiem że aca zrobiła duzo w tym kierunku, abym właśnie ja pr0 0perat0r smg ffa mógł tak myśleć, że problem nie istnieje, ale cóż bywa

+Quote Post
R383L!4N7
post 10:02, 23 09 2004
Post #48

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2578

prawdziwy cheater powinien nie ginąć lub ciagle zabijać wroga w pobliżu
a co do ich wyłapywania - troche irytuje mnie ich obecność nawet na ffa bo jaka to przyjemność jak ktoś gorszy zabija cię po raz e-nty a ty nic poradzić nie możesz na to(przynajmniej do czasu), ludzie grają też na ffa by dopracować sobie troche tego skilla

+Quote Post
falubaz
post 14:54, 23 09 2004
Post #49

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

CYTAT
czitera na polskich serverach nie spotkałem już naprawdę dawno, może też dlatego że wcale nie staram się ich wyłapać,

hrhr, to chyba dzieki aca.

moze kiedys juz ktos to tutaj wklejal ale byla taka rozmowka na stronie Kompyter swiat gdzie mowili o programie aca ph34r.gif i kodach do et. ;x i lolki odradzaly uzywania czitow ;x

+Quote Post
dNkN!
post 8:32, 24 09 2004
Post #50

CYTAT (R383L!4N7 @ 8:02, 23 09 2004)
prawdziwy cheater powinien nie ginąć lub ciagle zabijać wroga w pobliżu
a co do ich wyłapywania - troche irytuje mnie ich obecność nawet na ffa bo jaka to przyjemność jak ktoś gorszy zabija cię po raz e-nty a ty nic poradzić nie możesz na to(przynajmniej do czasu), ludzie grają też na ffa by dopracować sobie troche tego skilla

...fajnie, że umiesz się wypowiadać ale gdybyś jeszcze nauczył się czytać i rozumieć, to co czytasz... :/

o których serwerach ffa mówisz? ja miałem na myśli polskie serwery kiedy mówiłem, że cziterzy są tylko w bajkach dla małych dzieci, i z tego co wiem reszta europy też nie narzeka na cziterów.

inna sprawa.
nie spodziewaj się wiele po serwerach, które stoją etmain i bez pb. drugie tyle co punkbuster daje etpro >2.8.

+Quote Post
R383L!4N7
post 15:53, 24 09 2004
Post #51

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2578

no qrwa wiem sie nie musisz wymądrzać że cheaterów jest mało - ale nawet jak są - wszystkich wykryjesz ??? taki mądry jestes ??? chodzilo mi o to że jak są przeszkadzają - więc może ty sie nauczysz czytać ze zrozumieniem a nie mnie tu że ja nie umiem czytać qrwa mad.gif

+Quote Post
dNkN!
post 16:31, 24 09 2004
Post #52

uuu, to mi kur.wa powiedziałeś blink.gif

bez względu na to co jeszcze sobie w bani wymyślisz zawsze będę miał na ten temat większe pojęcie od ciebie, co nie znaczy, że ty będziesz miał kiedyś pojęcie większe niż teraz (czyt. różne od zera).

powiedzmy sobie (żebym się znowu nie wymądrzał), że pracuje dla mnie wróżka z za!@#istym zmysłem prekognicji (sprawdź w słowniku), która powiedziała mi tak:
wróżka:
źli ludzie - rozumisz bracie, nie? wyczerpali dzięki waszej pracy - rozumisz bracie, nie? wyczerpali już niemal wszystkie - rozumisz, nie? sposoby na to by zło dalej czynić - rozumisz bracie, nie?

dNkN!:
co ty mi tu k#!@a (słowo na p)isz?

wróżka:
... już na samym początku do czynienia zła przystąpiło tak wielu, i tak mądrych ludzi, że w ciągu pół roku czasu wymyślili (i wskazali jasnej stronie) niemal wszystkie możliwe sposoby na wykorzystanie architektury opengl bez której wasza łupanka nie jest w stanie się uruchomić. mało tego, niebiosa zesłały białego rycerza jedi o przydomku Bani, który zabronił grze korzystania z plików spoza środowiska et.

dNkN!:
Oops!

narrator:
dNkN! - disconnected

tak więc niepełnosprawny umysłowo obszczymurku zanim następnym razem powiesz coś za co uhonorować będzie cie można tylko bananem - pomyśl.

+Quote Post
tranx-san
post 17:12, 24 09 2004
Post #53

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 551

Dankan>all biggrin.gif

Zgadzam sie z postem przedmowcy ohmy.gif Skonczcie ta nagonke na cziterow, bo wiekszosc z was nawet nie ma pojecia co to czit jak dziala itp itd

Zamiast polowac na ffa na cziterow, zajmijcie sie gra, bo to ma niby byc zabawa, a ze ktos wam skopie dupe, ew ma duzo szczescia nie oznacza to ze trzeba go zaraz brac pod lupe, albo rzucac tekstami typu "ty czicie". Wyjatkiem jest stwierdzenie "imo czit" ktore ma wydzwiek raczej pozytywny - sam czesto rzucam ten tekst jak jakis koles zrobi cos fenomenalnego (patrz rzuci farciarski nalot, czy granat i zdejmie kilku graczy naraz)

A wykrywaniem czitow niech zajma sie ludzie ktorzy maja o tym pojecie (np ludzie z ACA).

btw chba najwazniejsze jest to, iz wy nie czitujecie i jestescie uczciwi, kazda spolecznosc et jest jak duze miasto, a w ktorym miescie nie ma przestepcow? Zawsze sie znajdzie ktos ktory nie postepujezgodnie z utartymi zasadami czy etyka :E Zastanowcie sie czy jak komus cos ukradnie ktos czy wy sie tym przejmujecie ? Chyba nie. Wiec dajcie sobie siana z polowaniem na cziterow, zajmijcie sie swoimi sprawami, grajcie i czerpcie z tej gry przyjemnosc puki tylko mozecie :F

ps. rebeliant zownowales swoim postem, jestem pod wrazeniem ohmy.gif

+Quote Post
ymma
post 17:23, 24 09 2004
Post #54

Hauptmann
Ikona Grupy

CYTAT
zajmijcie sie swoimi sprawami, grajcie i czerpcie z tej gry przyjemnosc puki tylko mozecie :F

tranx cziterze biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , dobrze mówisz, wódki mu dać!!!

+Quote Post
smoke
post 14:37, 26 09 2004
Post #55

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 28

Powiem tylo tyle: AMEN Bracie! AMEN!

+Quote Post
koopa
post 0:06, 17 10 2004
Post #56

Schutze

Nr użytkownika: 3030

Ujme to tak cheterzy sa beda i tak pozostanie. Oczywisice nie mozna odrazu panikowac ze ktos cheatuje bo cie zabija:). Sa pewne dopuszczalne normy tego zabijania:) jesli zobczysz ze ktos juz naprawde w niewiarygodny sposob zabila 3kolesi naraz robi przy tym kazdemu heda to cos w tym momecie jest nie tak, ale w sumie skad mozna wiedizec czy on tak naprawde gra czy cheatuje??? jesli by tak kady sobie zapczotal glowe cheatmi to wolfa by juz dawno nie bylo, nikt nie moze okreslic kiedy ktos cheatuje nie mozesz wiedziec czy on gra tak czy inaczej od tego sa ludzie ktorzy to sprawdzaja i dajcie im to robic a nie ze ktos was zabije to odrazu cheater.

+Quote Post
blacktyger
post 7:13, 18 10 2004
Post #57

Generalmajor
Ikona Grupy

znam ludzi robiących tak jak opisujesz w tym przykładzie, zresztą trudno zabić 3 nie walać im hedów o0 oglądasz frag movie ohmy.gif? skoro są takie akcje na klanówkach to co za problem zrobić to na ffa ... czy wy wszedzie widzicie cziterów ? it's only game, please remember :U

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi