![]() ![]() |
13:52, 17 04 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 31 Dołączył: 19-11-2003 Skąd: Siedlce Nr użytkownika: 769 |
Heh rodzina może w tej sprawie zmienić wszystko... Właśnie gadałem wczoraj z wujkiem, który pracuje w Warce, czy da się załatwić takowy sponsoring. Chodzi o server lub komp i łącze, by samodzielnie postawić serv. Warunkiem sponsoringu bedzie umieszczenie na naszej stronie pop-upa reklamującego warkę, za którego kliknięcie otrzymuję 10 gr, tak samo bannery i buttony oraz reklama na ircu. Jeszcze promowanie koszulkami, bluzami itp., jakieś parasole i ławeczki dla czlonków posiadających ogródek w domu, reklama w czasie loadingu serva, i tam jakiś tag w nicku. Na efekty mam troszkę poczekać. jeżeli dobrze pójdzie, już w wakacje będzie wszystko na chodzie.
|
|
|
|
16:31, 17 04 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 220 Dołączył: 12-09-2003 Nr użytkownika: 210 |
CHCE BYC SPONSOROWANY PRZEZ WARKE!!! :]
co mam zrobic? |
|
|
|
15:27, 18 04 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 78 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 18 |
a co do sponsoringu to jakos juz w to watpie.... kiedys zalatwialem dla multiclanu EliteMates - 3M - sponsoring i pisalem dziennie po 100 maili w sprawie sponsoringu... po kilku tygodniach zmudnej roboty dorwalem firme internetowa www.idg.pl ktora się zgodziła... po kilku telefonach postawili nam serwery do roznych gier (chyba MoH CS itd). Ja jednak odszedlem z 3M ale sponsora zostawilem powiem jedno sponsora znalezc w polsce takiego zeby postawil serwer trudno nie jest ( w zamian reklama na www przy nicku itp ) ale jak dlugo temu sponsorowi bedzie sie to podobalo ? miesiac ? dwa ? nie wiecej.... nic oprocz straconego czasu laczu i kompa ktory zre prad nie maja :/ tak wszyscy mowia.... nie wiem moze wy chcecie dostawac jakies pr0 pady czy karty graficzne procki czy c@#! wie co jeszcze chcecie miec server ? najlepiej zebrac sianko i wykupic w jakiejs zagranicznej firme (gs.net itp) no chyba ze macie kumpla (or smth) ktory ma dostep do dobrego lacza i mozliwosc postawienia serwera (tak jak swietej pamieci serwery Toadiego |
|
|
|
11:40, 19 04 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 78 Dołączył: 25-03-2004 Nr użytkownika: 1597 |
Zaraz ,zaraz.Jakiś polski CS klan ma sponsora ,który im daje karty graficzne ,sponsoruje wyjazdy itp. W Polesce to jeszcze rzadkość ,ale na zachodzie to w sumie normalka - i nie tylko dotyczy najlepszych klanów. |
||
|
|
|||
13:41, 16 07 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 28 Dołączył: 20-05-2004 Skąd: świętochłowice Nr użytkownika: 1950 |
szczerze to sponsoring w polsce to teoria , kontaktowalem sie z 120 roznymi firmami 3 odp. ze sie zastanowia i potem zamilkły , to chyba o czymś swiadczy?? nie poprostu nie ma kasy , rzad robi wszytko zeby wycisnac firmy do cna..
|
|
|
|
14:47, 16 07 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Half ProPlay0r Postów: 25 Dołączył: 11-05-2004 Nr użytkownika: 1907 |
To nawet nie teoria. Nie ma i na razie nie bedzie sponsoringu w Polsce. Stawianie sewrwera czy rozdwnictwo gadzetow komputerowych to jest tylko symboliczna sprawa. Dopoki media nie zainteresuja sie e-gamingiem, czy i-gamingiem, to na sponsoring nie ma szans. Prezes firmy wydajac pieniadze na takich graczy/druzyny zainteresowany jest reklama a nie finansowaniem rozrywki paru malolatow. Rownie dobrze moglby sobie zafundowac luksusowa dz!#@e za ta kase i mialby z tego wiecej przyjemnosci a reklama podobna ;-) Natomiast mysle ze przyszlosc rysuje sie w rozowszych kolorach. Coraz wieksza dostepnosc netu i zwiekszajaca sie liczba graczy, spowoduje ze wczesniej czy pozniej jakas wieksza firma dostrzeze w nich spory rynek konsumentow. Wtedy zaczna sie interesowac w idolach takiej grupy i ich wykorzystywac poprzez reklame. Niestety to dlugotrwaly proces. Ja jako stary piernik przezylem pierwszy bum komputerowy w Polsce. Grupa dzieciakow grajacych wtedy byla postrzegana prawie jak wariaci. Minelo 20 lat i dzis granie to normalana, niomal standardowa rozrywka mlodziezy. Trudno wyobrazic sobie dzis szanujaca sie TV w ktorej nie byloby programu o grach komputerowych. Mysle ze za nastepne 20 lat e-gaming zacznie powoli konkurowac z muzyka czy sportem zabierajac dla siebie czesc zainteresowania mediow. Ale z obecnych graczy nikt tego juz aktywnie nie doczeka ;-) |
||
|
|
|||
20:01, 8 08 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 34 Dołączył: 18-07-2004 Skąd: Wrocław Nr użytkownika: 2334 |
OMG
"Trudno wyobrazic sobie dzis szanujaca sie TV w ktorej nie byloby programu o grach komputerowych" Ja sobie wyobrazam, nie mam kablówki ani satelity i w TV ktora moge ogladac jest jeden program (żałosny) Game Box. Polacy ciagle nie zdaje sobie sprawy jakim rynkiem sa kompy, my przyszłosc narodu nie mozemy sobie wyobrazic zycia bez tego, a ludzie na stanowiskach tego nie widza i nie chcą zauwazyc... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |