IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Sponsoring, czyli kto chce kaske za gre??
Remol
post 13:52, 17 04 2004
Post #21

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 769

Heh rodzina może w tej sprawie zmienić wszystko... Właśnie gadałem wczoraj z wujkiem, który pracuje w Warce, czy da się załatwić takowy sponsoring. Chodzi o server lub komp i łącze, by samodzielnie postawić serv. Warunkiem sponsoringu bedzie umieszczenie na naszej stronie pop-upa reklamującego warkę, za którego kliknięcie otrzymuję 10 gr, tak samo bannery i buttony oraz reklama na ircu. Jeszcze promowanie koszulkami, bluzami itp., jakieś parasole i ławeczki dla czlonków posiadających ogródek w domu, reklama w czasie loadingu serva, i tam jakiś tag w nicku. Na efekty mam troszkę poczekać. jeżeli dobrze pójdzie, już w wakacje będzie wszystko na chodzie.
Go to the top of the page

+Quote Post
Usagi
post 16:31, 17 04 2004
Post #22

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 210

CHCE BYC SPONSOROWANY PRZEZ WARKE!!! :]
co mam zrobic? wink.gif

+Quote Post
Majin
post 15:27, 18 04 2004
Post #23

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 18

ohmy.gif a ja wole debowe mocne !:D

a co do sponsoringu to jakos juz w to watpie.... kiedys zalatwialem dla multiclanu EliteMates - 3M - sponsoring i pisalem dziennie po 100 maili w sprawie sponsoringu... po kilku tygodniach zmudnej roboty dorwalem firme internetowa www.idg.pl ktora się zgodziła... po kilku telefonach postawili nam serwery do roznych gier (chyba MoH CS itd). Ja jednak odszedlem z 3M ale sponsora zostawilem biggrin.gif:D i wiem ze teraz juz ich idg.pl nie sponsoruje.... z tego co wiem firma zrezygnowala....

powiem jedno sponsora znalezc w polsce takiego zeby postawil serwer trudno nie jest ( w zamian reklama na www przy nicku itp ) ale jak dlugo temu sponsorowi bedzie sie to podobalo ? miesiac ? dwa ? nie wiecej.... nic oprocz straconego czasu laczu i kompa ktory zre prad nie maja :/ tak wszyscy mowia....

nie wiem moze wy chcecie dostawac jakies pr0 pady czy karty graficzne procki czy c@#! wie co jeszcze biggrin.gif to jest w polsce nie mozliwe :/ nieda sie z nikim dogadac bo jestesmy zacofani... (z tego co pamietam CL EliteMates prowadzil rozmowy z Gainwardem... i co ? dupa biggrin.gif)

chcecie miec server ? najlepiej zebrac sianko i wykupic w jakiejs zagranicznej firme (gs.net itp) no chyba ze macie kumpla (or smth) ktory ma dostep do dobrego lacza i mozliwosc postawienia serwera (tak jak swietej pamieci serwery Toadiego biggrin.gif)

+Quote Post
kr0pa
post 11:40, 19 04 2004
Post #24

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1597

QUOTE (Majin @ 14:27, 18 04 2004)
nie wiem moze wy chcecie dostawac jakies pr0 pady czy karty graficzne procki czy c@#! wie co jeszcze biggrin.gif to jest w polsce nie mozliwe :/ nieda sie z nikim dogadac bo jestesmy zacofani... (z tego co pamietam CL EliteMates prowadzil rozmowy z Gainwardem... i co ? dupa biggrin.gif)

Zaraz ,zaraz.Jakiś polski CS klan ma sponsora ,który im daje karty graficzne ,sponsoruje wyjazdy itp.

W Polesce to jeszcze rzadkość ,ale na zachodzie to w sumie normalka - i nie tylko dotyczy najlepszych klanów.

+Quote Post
tanaka
post 13:41, 16 07 2004
Post #25

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1950

szczerze to sponsoring w polsce to teoria , kontaktowalem sie z 120 roznymi firmami 3 odp. ze sie zastanowia i potem zamilkły , to chyba o czymś swiadczy?? nie poprostu nie ma kasy , rzad robi wszytko zeby wycisnac firmy do cna..

+Quote Post
RobertG
post 14:47, 16 07 2004
Post #26

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1907

QUOTE (tanaka @ 12:41, 16 07 2004)
szczerze to sponsoring w polsce to teoria

To nawet nie teoria. Nie ma i na razie nie bedzie sponsoringu w Polsce. Stawianie sewrwera czy rozdwnictwo gadzetow komputerowych to jest tylko symboliczna sprawa.
Dopoki media nie zainteresuja sie e-gamingiem, czy i-gamingiem, to na sponsoring nie ma szans. Prezes firmy wydajac pieniadze na takich graczy/druzyny zainteresowany jest reklama a nie finansowaniem rozrywki paru malolatow. Rownie dobrze moglby sobie zafundowac luksusowa dz!#@e za ta kase i mialby z tego wiecej przyjemnosci a reklama podobna ;-)

Natomiast mysle ze przyszlosc rysuje sie w rozowszych kolorach. Coraz wieksza dostepnosc netu i zwiekszajaca sie liczba graczy, spowoduje ze wczesniej czy pozniej jakas wieksza firma dostrzeze w nich spory rynek konsumentow. Wtedy zaczna sie interesowac w idolach takiej grupy i ich wykorzystywac poprzez reklame. Niestety to dlugotrwaly proces.

Ja jako stary piernik przezylem pierwszy bum komputerowy w Polsce. Grupa dzieciakow grajacych wtedy byla postrzegana prawie jak wariaci. Minelo 20 lat i dzis granie to normalana, niomal standardowa rozrywka mlodziezy. Trudno wyobrazic sobie dzis szanujaca sie TV w ktorej nie byloby programu o grach komputerowych. Mysle ze za nastepne 20 lat e-gaming zacznie powoli konkurowac z muzyka czy sportem zabierajac dla siebie czesc zainteresowania mediow. Ale z obecnych graczy nikt tego juz aktywnie nie doczeka ;-)

+Quote Post
Dud
post 20:01, 8 08 2004
Post #27

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 2334

OMG
"Trudno wyobrazic sobie dzis szanujaca sie TV w ktorej nie byloby programu o grach komputerowych"

Ja sobie wyobrazam, nie mam kablówki ani satelity i w TV ktora moge ogladac jest jeden program (żałosny) Game Box. Polacy ciagle nie zdaje sobie sprawy jakim rynkiem sa kompy, my przyszłosc narodu nie mozemy sobie wyobrazic zycia bez tego, a ludzie na stanowiskach tego nie widza i nie chcą zauwazyc...

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi