![]() ![]() |
2:16, 3 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 172 Dołączył: 12-11-2003 Skąd: Luboń Nr użytkownika: 717 |
Pierwsze strzały sa najwazniejsze, a potem chodzi jedynie o to zeby trzymać celownik na przeciwniku, no i sprawnie strejfować. O to chodzi w całej grze, zeby robić wszystko jak najsprawniej i jak najcelniej.
|
|
|
|
19:18, 3 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 90 Dołączył: 16-11-2003 Nr użytkownika: 751 |
Wszystko jest ok dopuki obydwie ze stron maja ping ponizej 100, sprawa pogarsza sie kiedy jedna ze stron ma zbyt duzego lossa (zjawisko teleportacji) wtedy robi sie naprawde nieciekawie.....
|
|
|
|
23:57, 4 02 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Ściagnicie sobie lamaki poradnik Raziela
ftp://ftp.ludd.luth.se/pub/misc/swertcw/m...aimingbyraz.zip Wiedziałem o nim wcześniej ale nie sciągałem go bo ważył prawie 100 MB, ale zachęcony przez inco w końcu ściągnałem go. Dotyczy on RTCW ale w końcu w ET też się podobnie strzela. Dla przypomnienia Raziel to jeden z najlepszych graczy RTCW w Europie, gracz mn Rewind jednego z najlepszych klanów w historii RTCW i klanu który obecnie jest w czołówce europejskich klanów ET. W sumie 100 MB i tak mało materiału, ale myślę że warto. To co najważniejsze w tym poradniku - utrzymywać celownik cały czas na celu. Niby to takie banalne i oczywiste, gorzej z wykonaniem. Do tego jest potrzebny odpowiedni dobór sensitivity i odpowiednie ćwiczenia. Jak to zrobić - wszystko jest w zamieszczonych filmikach i plikach txt z opisem (po angielsku). Oprócz tego kilka poglądowych filmików typu jak się zachowywać w odpowiedniej sytuacji. Dla ludzi nie grających wcześniej w RTCW niektóre filmiki mogą wydawać się jakby były nagrane na speedzie kilka razy większym bo RTCW jest grą bardziej dynamiczną od ET z broniami 3 razy szybciej strzelającymi. Ale w gruncie rzeczy chodzi o to samo - celne strzelanie z mp40 lub thompsona. |
|
|
|
14:15, 5 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
nie zawsze hełm spada przy hs, zdarza sie że trafisz gościa w ryjek, wtedy ma -50 hp ( przydatne dla snajperów). Jednak thompson to nie snajperka, i wali troszke niecelnie, dlatego cieżko jest trafić gościa w pysk
|
|
|
|
14:59, 5 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
hmm nie jest zbyt ciezko . Po paru miesiacach ten nawyk przychodzi sam i trzymasz celownik na glowce automatycznie(cos w stylu aimbota tylko wyrobionego gra
|
|
|
|
15:13, 5 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 192 Dołączył: 12-12-2003 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 889 |
kucanie ma tylko sens jesli odleglosc pomiedzy Toba a przeciwnikiem jest troche wieksza... przy typowym duelu, kiedy przeciwnik jest blisko, kucanie nie ma w ogole sensu, wazne jest aby pierwsze strzaly weszly w leb (tu sie chyba wszyscy zgadzamy), natomiast pozniej najlepszym sposob jest szybko strafeowac i walic mu nadal w leb krotkimi seriami po 3-5 pociskow (no chyba ze masz malo HP to walisz serie w korpus ile wlezie), zaleta strzelania krotkimi seriami jest to ze podczas duela mozesz sobie nawet raz poraz podskoczyc (wtedy jestes dla przeciwnika o wiele trudniejszym celem)
]]]]]][[[[[[ [[[[[[]]]]]] ]]]]]][[[[[[ [[[[[[]]]]]] |
|
|
|
16:46, 5 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
hmm no nie wiem grajac na servie mam przewaznie kolo 40-60 hs i okolo 50-60 kili (medykiem) i zawsze w duelach jak strzele hs kucam . ALe moze i faktycznie to jest zle rozwiazanie . Hm jeszcze co do tej sprawnosci zauważyłem ze z mp-40 strzela sie latwiej niz z thomsona (moze to tylko moje odczucie )
|
|
|
|
1:42, 7 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 90 Dołączył: 16-11-2003 Nr użytkownika: 751 |
Rzeczywisci wiekszy komfort odczowam szczelajc z MP-40, niewiem co powoduje ze zawsze wole mp nic poczciwego "tomigo".
P.S nikt nie napisal co robic w naprawde trudnej sytuacji podacza duela. kiedy zarwiemy w glowe i HP spadnie do bardzo niskiedo pozmu mozna sie polozyc co czasem dezrientuje przeciwnika( oczywiesci wrog musi byc oddalany o jakie 7-8 m, ta metoda naprawde sie sprawdza gdy mamy do czynienia z mniej zawansowanymi graczami. Sytuacja komplikuje sie gdy jest to prawdziwy profesjanalista |
|
|
|
1:55, 7 02 2004
|
|||
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 13 Dołączył: 31-01-2004 Skąd: Białystok Nr użytkownika: 1193 |
Też wiekszy komfort odczuwam strzelając z "Shmeiser'a" (MP40). Moim zdaniem to wina odgłosu wydawanego przez broń. Może też to zauważycie, usłyszycie, iż ten w Thompsonie jest trochę dekoncentrujący. Takie mechaniczne "TUM TUM TUM" (onomatopeja Tak na newbie'ów takie zachowanie skutkuje (położyć się i strzelać, dezoriętując nagle wroga), lecz nie tylko na nich nawet na pro'sów. Leczu tu zaś to jest już czysta loteria |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |