Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PanzerFaust
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Dla początkujących
Stron: 1, 2
LOKI 65t
IMO obecnosc pfa zapewnia tyle samo frajdy co frustracji. Jasne - nikt nie lubi ginac od kamikadze w tunelu , albo pfem po plecach dostac. Ale z drugiej strony sporo satysfakcji daje gdy spotykasz sie z pfem oko w oko i masz dosc zimnej krwi zeby zaladowac mu dosc headow przed wystrzeleniem.

eInHeRjER_pL
Fakt ustrzelenie kogos z panzera zanim zdazy wystrzelic przynosi bardzo duzo satysfakcji. Ale wkurzajace jest to ze czesto ta bron jest wykorzystywana w frustrujacy sposoob np. ledwo wybiegasz z respa i giniesz (30 sekund czekania) i historia lubi sie powtarzac bo nastepnym razem to samo. Mooglby miec naswet caly team pf ale ja sie dopieor zacze o to czepiac jak mnie zaczna wk#!@iac np. Dostane 10 x z rzedu po wyjsciu z respa od tego samego goscia.
Thoro
Dostane 10 x z rzedu po wyjsciu z respa od tego samego goscia.

Mozna sie wqrzac na goscia z PF typu kamiakadze, ale skoro ty dajesz sie zabijac 10 razy z rzedu przez tego samego goscia, no to sorry, ale to nie swiadczy o tym, ze on lami. On spelnia swoje zadanie. Spawnkilling jest czescia gry, o czym juz wielokrotnie pisano na forum. Skoro wiesz, ze gdzies w poblizu sie czai, to powinienes wzmoc czujnosc, wyjsc drugim wyjsciem, wykombinowac cos.
cyp!s
QUOTE (Thoro @ 14:12, 8 01 2004)
wykombinowac cos.

np. puscic kolegow z druzyny przodem? ph34r.gif
Cienki Bolek
IMO lepszy mortar smile.gifsmile.gif ale PF mnie nie denerwuje bardziej niz snajpa smile.gif Ja osobiscie nie umiem nim grac i podziwiam tych co potrafia, a smiesza mnie ci co vaporized himself smile.gif A PF w respa?? super sprawa... a gra sie tak jak przeciwnik pozwala smile.gif
Pozdro CB

dorbi
Nie znam dziwniejszego dźwięku od przelatującego nad głowa pfa biggrin.gif albo odgłosu rozlatujących się flaków. Czasami grasz i nie wiesz kiedy nagle czekasz już na respa smile.gif To fajna broń. Zmusza do kombinowania i myślenia
Drizzt
nie wiem czemu sie tak denerwujecie:
1. Jak macie znalezc dobrych soldierow z PFami skoro nie dajecie sie im wytrenowac
2. Mnie bardziej wkurza nalot (gram Field OPem) i mimo iz sam go robie - to denerwuje mnie - jak sie tworze i ine od nalotu
3. Snajperka to dobra rzecz - bardziej mnie wkurza - jak sie rozstawi taki z mobile MG-42 i juz jestes blisko i nagle jestes daleko:(
4. Pancer mnie nie denerwuje bo:
a. lubie odglos ladowanie
b. sam z nim nie chodze
c. lubie odglos rakiety przelatujacej nade mna
d. czym mozna rozwalic czolg z daleka jak nie PF-em
e. PF przydaje sie tez jak ja np. mialem taka sytuacje - bedac fieldem - ze polozylem sie z MP 40 przy przejsciu - ale tak - ze mialem zaslone z 2 stron - tam byliprzeciwnicy - i walilem z MP-40 kazdego w glowe - bo bylem wyzej od nich - a oni nie wiedzieli co jest - i wtedy jakis PF-iak poszedl z chyba 5 osob i poprostu nie zdazylem wszystkich zawalic
f. gralem kiedys na serwie -gdzie wszyscy mieli tylko PF-y - nikt nie mial nic innego - zero medow i innych - tylko PF-y - walka 32v32 - taka rozpierducha ze chej - ubaw po pachy !! - przez 30 min grania tam wyzylem sie tak - jak przez caly dzien grania normalnie w ET biggrin.gif !!
Blitztrager
Panzer jest jak najbardziej potrzebny ale jako bron taktyczna - do zgarniania wielu dusz na raz w kluczowych miejscach.

Osobiscie nie znosze sytuacji, gdy gine od strzalu przez jakiegos napalencai jednoczesnie on sam ginie dry.gif .
Jasne zdarza sie ze nie mamy wyjscia i albo on albo ja ale nie pare razy pod rzad.

Co do uwag to jestem za wprowadzaniem ograniczen w dostepnej ilosci tej broni ( 1-2 na druzyne w zaleznosci od liczebnosci druzyny) oraz zwiekszeniu czasu przeladowania- skutecznie ograniczy to checi graczy ktorzy licza tylko na fragi i rzez. biggrin.gif
phant0m
Ja napisze tylko tyle. IMHO panzer smierdzi tongue.gif nie trzeba wcale celowac - ot tak walisz 3 metry od potencjalnego celu - wynik -> I tak zginie. Kiedys jak sobie gralem na publicu spotkalem sie z przypadkiem skrajnego lamerstwa. Lolek z pf'em siedzial w poblizu spawna i walil w nieswiadomych graczy (przy tym cieszyl sie jak malpa dynamitem swoim expem dry.gif ). Zeby bylo smieszniej nie zawsze trafial nawet z odleglosci 2 metrow - rakieta np. smignela ci gdzies kolo glowy (probowal zrobic mi HS ? : huh.gif ).
Po skonczonym meczu spytalem wlasciwie sam siebie "Po co w ET takie cos jak Panzer... ?" i 80% ludu na servie odpowiedzialo -zeby lamic itp. Wniosek jest taki ze malo kto lubi ten kawal zelastwa blink.gif .
ArmaGedoN
A ja podziwiam graczy którzy jednym pociskiem potrafią zabić 4-5 osób (oczywiście nie mam tu na myśli kampy na respa blink.gif) zgodzę się że na FFA granie PF przez graczy z nikiem typu "n00b z PF" to czyste lamerstwo, a strzelenie z 0,5 m w ziemię żeby zabić siebie i przeciwnika to już totalna porażka. Jednak kiedy ktoś umi grać PF to nawet na FFA mi to nie przeszkadza, nie dziwie się również tym którzy mają "kosmiczne" pingi... (nie mam tu na myśli łącza satelitarnego tongue.gif a masywnie zalagowane sieci graczy) i sięgają po PF żeby w miarę jako tako pograć...

Pozdrawiam ArmaGedoN ph34r.gif

P.S.
Jakaś dziwna ta ankieta szczerze to sam nie wiem jaką pozycję wybrać, wezmę "inne"...
MastaBlasta
Ogólnie we wszystkich grach FPP bronie masowego rażenia używane są za lamerstwo. Podobnie jest z PF .Wole byc pod dobrej stronie lufy tongue.gif:P:P
Phantom
IMO pf tak jak kazda inna bron ciezka powinna byc 1 na team smile.gif niektore serwery maja tak ustawione i za to je cenie. Bo nie ma nic gorszego niz 5 pf ustawionych obok siebie dry.gif nawek wirus nie przetrwa laugh.gif Lubie pf-a i nie mam nic do tego gdy gine z 10 razy pod rzad o ile osoba ktora mnie zabija nie czai sie przed respawnem blink.gif ale najlepsza bronia jest mortar na battery kazdy wie dlaczego wink.gif
Link
To poprostu @#^%$^# @%(*^$#@@ lamerstwo 0 umjętności strzelania !!!
ArmaGedoN
Link <-----

Jak czytam posty ludzi takich jak Ty, to mam niezły humor... "0 umiejętności strzelania" laugh.gif
To spróbuj sobie ubić na FFA 4 naraz, jednym pociskiem cool.gif
W ogóle posty takie jak twoje powinny być usuwane blink.gif nie dość że ledwo parę słów to jeszcze literówki...

Swiety
QUOTE (MastaBlasta @ 2:41, 11 02 2004)
Ogólnie we wszystkich grach FPP bronie masowego rażenia używane są za lamerstwo. Podobnie jest z PF .Wole byc pod dobrej stronie lufy tongue.gif:P:P

Co to znaczy lamerska broń. Bronie masowego rażenia ? Grałeś wogóle w jakiegoś Quakea na necie ?
Przecież rocket launcher jest tam podstawową bronią i nikt nie płacze że ginie od pfa (rl-a), co więcej do używania rl-a trzeba mieć skilla i to raczej niezłego.
Lamerska bo skuteczna ? Może wszyscy mają grać nożami bo noże nie są bronią masowego rażenia.
Tutaj chodzi o eliminowanie przeciwnika - skoro jakaś broń jest skuteczna to jej się używa, a nie tworzenie jakiś z dupy kodeksów honorowych, że nie używamy pfów.

Takie pfowe płaczki użalające się że kolejny raz dostają z pfa dzielą się na
- bardzo dobrych skillowo zawodników, podstawowych zawodników drużyny, którzy wk#!@iają się że dostali z pfa i przez to znacznie osłabiają swój tema (mniejszość)
- lamerzy, których tak samo łatwo zabić można z pfa czy mp40 (większość)

Ja sie zastanawiam czy któraś z tych lamek płączących że dostaje pfa widziała osobiście czy na jakimś demku, kolesia bardzo dobrze grającego pfem, np n2y z reprezentacji Austri/plan-B czy np Redcross z D-sky/Finlandia. Obawiam się że nie widzieli - grają na warzywniakach, dem nie oglądają.

Dla nich nie ma różnicy czy dostaną z pfa od kolesia który stoi metr od nich, czy dostaną z pfa od kolesia który strzela z drugiego końca mapy. Siedzać w czołgu i dostająć z pfa też krzyczą pf-lama pf-lama chociaż aby skutecznie użyć pfa przeciwko kolesiowi siedzącemu w czołgu i ostrzeliwującemu się to naprawdę trzeba mieć niezłego skilla.

Nie potrafią wychodzić z respa, mają klapki na oczach, kiedy 5 razy pod rząd giną w tym samym miejscu z pfa, 6 raz idą w taki sam sposób i kiedy znowu dostaną z pfa znowu krzyczą pf-lama, pf-lama (idioci)

QUOTE (Phantom)

IMO pf tak jak kazda inna bron ciezka powinna byc 1 na team smile.gif niektore serwery maja tak ustawione i za to je cenie. Bo nie ma nic gorszego niz 5 pf ustawionych obok siebie dry.gif nawek wirus nie przetrwa laugh.gif Lubie pf-a i nie mam nic do tego gdy gine z 10 razy pod rzad o ile osoba ktora mnie zabija nie czai sie przed respawnem blink.gif ale najlepsza bronia jest mortar na battery kazdy wie dlaczego wink.gif

Dlatego grajcie na normalnych serwerach (stopwatch, max kilkanaście slotów, ustawienia CB czyli team_maxpanzers 1). Nie będzieice wtedy płakać że przeciwnik ma 10 pfów ładujących się co 10 sekund.
Sam nie wiem czemu np ostatnio na Toya nie ma ograniczenia na pfy, dzięki czemu cała drużyna może grać pfami - to jest zarówno śmieszne i żałosne.

Jeszcze jendna sprawa - o ile nikt normalny nie będzie bluzgał na pfy gdy się gra np 6/6 7/7 i jest 1 pf na team (czyli normalne warunki) to już przy grze 3/3 na FFA używanie pfa jest przyjęte poprostu za zwykłe.
lamerstwo. PF to nie jest gra do 2/2 czy 3/3 - lepiej zagrajcie sobie już lepiej w Quakea. PF jest stworzony do gry przy liczniejszych teamach gdzie ma okazję ściągnąć 1 strzałem więksą ilość przeciwników.

Jeśli już tak płaczecie nad pfem to dlaczego nie nad k43/garand riffle grenade - Imo to jest bardziej farciarska broń wymagająca mniej skilla od posługiwania się pfem. Oczywiście do obsługi każdej broni (oprócz flamera) trzeba mieć skilla tylko imo do granatnika mniejszego niż do pf-a.
Zresztą wystarczy popatrzeć jak grają lepsze klany - często nie używa się pf-a za to częśćiej używa się granatników. Wogóle pf jest dość rzadko używany na klanówkach, a teraz dzięki nowym przepisom CB (sold raczej nie będzie miał szans na osiągnięcie 1 levelu i tym samy przyspieszenia ładowania paska o 1/3) będzie używany jeszcze rzadziej.
kot
Swiety, poruszyles chyba bardzo wazny temat. Te cholerne rifle. Imo tez powinni to ograniczyc do 1 na team, bo to jest jeszcze gorsze niz pf. Nic nie denerwuje bardziej, niz jakis granat z dupy lecacy przez pol mapy i przypadkiem trafiajacy Cie w biegu :C
ArmaGedoN
Granatnik powinien być jeden na team cool.gif

Wkurzające jest jak wszyscy Inżynierowie tym nawalają dry.gif

Z moich obserwacji wynika, że w niedługim czasie coś zostanie zrobione z tym problemem...
(Opieram się na nowej wersji ET Pro)

blinkkin
QUOTE (ArmaGedoN @ 0:31, 18 02 2004)
Granatnik powinien być jeden na team cool.gif

Te cholerne rifle. Imo tez powinni to ograniczyc do 1 na team

Jeśli już tak płaczecie nad pfem to dlaczego nie nad k43/garand riffle grenade

moim zdaniem rife to bron samobojcow, zazwyczaj pomaga szybki srafe jump w dowolna strone, szybkie podbiegniecie do przodu lub schylenie sie. mozna wrecz powiedziec bron samobojcow, poniewaz granat przyjety na glowke czesto wraca do wlasciciela. druga sprawa po nieskutecznym wystrzale eng zazwyczaj ginie, taka jest prawda. co do pf to tutaj jest problem z osobami, ktore z niego korzystaja. popatrzcie na seawolfa, gdzie czesto koles z allies strzela na slepaka w bunkier i dosyc farciarsko zgarnia fragi, poniewaz kolesie nie zdarzyli rozbiec sie po spawnie. pozniej koles podnieca sie statami. jak wyglada gra pf? zazwyczaj czeka sie kampiac na przeciwnika, przytrzymanie fire i wyskakujesz zza rogu. wrog nie ma praktycznie szans ucieczki. pozniej znowu czekamy na przeciwnika tym razem z grnatem w reku czekajac na przeladowanie sie pfa. ja zazwyczaj grajac pf zbieram okolo 40 fragow (celnosc powyzej 100%) z pf i okolo 15 z granatow. z tym pancerem to jest kurewski problem, poniewaz w przeciwienstwie do thomsa/mp40 czesto bez zgonem nie widzimy wogle przeciwnika. tak sie gra pfem, potwierdzaja to przyklady podane przez swietego, czyli redcross i n2y. jelsi natomiast gine z pfa, gdzie koles gra stylem kamikadze to mozna dostac k#!@icy. wyskakuje taki zabije ciebie i przy okazji sie siebie.
MPM
Pf hmm ciężko w sumie mi napisać czy jaki mam do niego stosunek. Gdy 4 czy 5 raz dostaje z pf to sie zaczyna robić wkurzacjące bo w sumie traci się przyjemnośc z gry ale czasem po calym dniu na uczelni gdy wracam zmęczony do chaty i zaczynam grac w ET to biore soldata z pf to pomaga rozladowac nerwy i stres i wtedy śmieje się z innych jak na mnie bluźnią że jestem lama ze nie potrafie grac itd smile.gif
ChoX
Pf ma zbyt duży zasięg i siłę rażenia dlatego prawie w ogóle nie trzeba nim celować
aby kogoś zabić dry.gif ...
Imo pf jest dla tych którzy chcą szybko nabić XP.
dNkN!
QUOTE (FBI|Ghost @ 20:37, 22 03 2004)
Pf ma zbyt duży zasięg i siłę rażenia dlatego prawie w ogóle nie trzeba nim celować
aby kogoś zabić dry.gif ...
Imo pf jest dla tych którzy chcą szybko nabić XP.

pf nie ma dużego zasięgu, dlatego, że jego skuteczność jest uwarunkowana od rzeźby terenu, im dalej tym gorzej bo zmniejsza się kąt nachylenia względem obranego punktu - pfem strzela się pod nogi. owszem, trzeba nim celować (chciałeś powiedzieć ajmować?), większość z was powinna już wiedzieć - jeżeli nie z doświadczenia to z forum - że pf w et jest gówniany bo ma mniejszony splash damage i działa raczej jak granat a nie pf. btw. celować nie trzeba było redimeer'em (nie pamiętam jak to się pisze) w unrealu, który miał taki splash, że w et jeden strzał zabiłby oba teamy na raz.
PainLucyfer
Nienawidze.Ogólnie staram sie ich gnębić snajperką tongue.gif Idzie taki gosc z pf(bo biegac to sie raczej z nim nie da tongue.gif ) i celuje we mnie a ja mu kulke w łepek :biggrin.gif laugh.gif Ale zazwyczaj jak jest dużo gosci z pf to zmieniam server.Najbardziej nienawidze gdy na serverach z tk wypada goscio co sie ledwo dorwał do gry bierze pf i wali z niego.Oprócz tego że zabije siebie to i puszcza z dymem połowe drużyny mad.gif
dorbi
Granie z pfem to tak jak gra w piłkę reprezentacji Niemiec. Liczy się skuteczność, a nie styl. Jeżeli w teamie gra pfami 3 na 8 to nic nie ugrają i tyle. Kiedyś jednak graliśmy późno w nocy, właściwie nad ranem. i było po 3 pfy w teamie. W pewnym momencie gdzieś tam na mapie wszyscy się spotkali! Uuuuuuuuuuu! Wojna rakietowa! Śmigały nad głowa aż miło. Przecież to tylko gra polegająca na wyeliminowaniu przeciwnika. Nie ma się czym podniecać czy ktoś gra pfem czy nie. Najbardziej przypadkowa broń w ET to granatnik. Sam ostatnio sobie tym przyrządem pykam. Strzelam na ślepo tam gdzie często pojawia się przeciwnik i bardzo często trafiam. Ta broń nie daje szansy, a do pfa można jeszcze seryjkę puścić. Trzeba pamiętać, że dobrego pfa ciężko spotkać. przeciętniacy chodzą utartymi szlakami i łatwo przewidzieć gdzie kampią. Nie ma co dyskutować tylko trzeba porobić ograniczenia ze serkach albo poprosić żeby inni odłożyćli te 3, 4 pfy i wzieli medyka czy coś tam. To bardzo często działa, bo część ludzi poczuwa się jednak żeby grać w teamie.
Loco
QUOTE (dorbi @ 8:20, 25 03 2004)
Najbardziej przypadkowa broń w ET to granatnik. Sam ostatnio sobie tym przyrządem pykam. Strzelam na ślepo tam gdzie często pojawia się przeciwnik i bardzo często trafiam. Ta broń nie daje szansy, a do pfa można jeszcze seryjkę puścić.

Nooo, to zależy do sytuacji (jak większość akcji w ET). Na Battery na przykład, ładowanie w Niemców z tej broni przed zdobyciem bunkra to pewne fragi, bo celuje się tylko w dwa miejsca. Nie mówiąc już o tym, że możesz się doskonale przygotować przed graniem w sieci - zakładasz własny serwer, znajdujesz oddalone od chokepointów miejsca, zapamiętujesz dokładnie, gdzie się rozstawiłeś, strzelasz, sprawdzasz na mapie miejsca trafień i już tylko zapisujesz na kartce kąty (ew. robisz screenshoty). Kiedyś przygotowałem tak Oasis i grając mortarem po raz pierwszy, miałem highest fraggera, highest accuracy i highest battle sense.
[RaIn]S0uL
Osobiście nie mam nic do gości biegających z pf'ami. Wydaje mi się, że uznawanie ich za lamy jest naprawdę niesprawiedliwe, gdyż z pf'a także trzeba potrafić strzelać. Kto uważa inaczej ten sam niebezpiecznie zbliża się do zaszczytnej rangi lamera. Jedyne, co mnie denerwuje, to kampienie z pf'ami przy respach wroga i wyp@!@nie wybiegającym w plery. Ale to temat innego topiku...
xyvec
Chciałbym obalić kilka mitów dotyczących panzerfausta:
1. Unik przed strzałem z panzerfausta, jak już ktoś to tutaj załuważył, jest możliwy, chociaż nie zawsze - ale czy da się zrobić unik przed strzałem ze snajperki??

2. W wypadku duela 1 panzer vs. 1 żołnierz z karabinem, nie zawsze dochodzi do samobójstwa panzera i zabicia w skutku wybuchu przeciwnika - to tylko jedna z możliwości. Często panzer jest zabijany zanim wystrzeli, tudzież wystrzeli tak dobrze, że sam przeżyje, a przeciwnik nie. Spotkałem się także z odwrotnymi sytuacjami - soldier z panzerem zabijał się a przeciwnik przeżywał. Czasami to przeciwnik panzera powodował jego samobójstwo - gdy wiedział on już, że nie ma ucieczki, specjalnie podbiegał jak najbliżej soldiera, żeby zginąć razem z nim rolleyes.gif

3. W czasie II Wojny Światowej używano panzerfaustów jako broni przeciwczołgowej, a nie przeciwpiechotnej - zgoda, to oczywiście prawda. Ale równie dobrze można by wysunąć zarzut, że strzykawki medyków w czasie II Wojny Światowej nie przywrócały rannych żołnierzy w jednej chwili do zdrowia. ET to tylko uproszczenie realnego świata, nie 100% odwzorowanie, więc nie kłóćmy się o przeznaczenie panzerfausta.

Nie jestem jakimś maniakiem panzerfausta - zazwyczaj gram medykiem albo fieldem, a jako soldier występuje tylko od czasu do czasu. I szczerze mówiąc, to bardziej wkurza mnie zabicie przez snajpera niż przez soldiera z panzerem mad.gif
Loco
Panzery dla mnie to najnormalniejsza broń... też trzeba umieć z niej strzelać (co z tego, że jest to o wiele łatwiejsze, niż strzelanie z SMG i innych). Zgadzam się natomiast z tymi, którzy chcą maksymalnie dwóch PFów na drużynę - więcej to IMO już za dużo.
dorbi
Fajnie, że nastawienie w dyskusji do pf się poprawiło biggrin.gif. Fakt, że jak jest ich za dużo to gra robi się mniej ciekawa. W każdym razie mój kolega pf Sliw@ się ucieszy tongue.gif
xyvec
Hey, Panzerfaust Rulez!! biggrin.gif
gutek
Pancerfaus rulez!!!dlatego go nie lubie smile.gif
D!z3l
[B] PF jest super. Musze powiedzieć że "poluje" w każdej mapie na jak największą ilość killsów za jednym strzałem. Po takim "super strzale" w więcej niż 2 axisów krew zaczyna się we mnie gotować i z jeszcze wiekszą determinacją posyłam axisów do piachu biggrin.gif . Niech wszyscy się odczepią od pf, ponieważ to jest metoda np. na zapobiegnięcie dojechaniu kolejki do punktu przeładunku podczas gdy cała drużyna walczy w innej części mapy a ja akurat mam możliwoś przejęcia kolejki w nierównej walce z 1 lub większą ilością przeciwników.!!!
GenQcide
Więc tak myśle ,ze pf ... to broń bardzo kontrowersyjna ... lubie pf (jezeli jest po mojej stronie biggrin.gif ) lecz gdy jest po drugiej stronie i jaszcze ta osoba z pf kampuje przy respie to mnie krew zalewa (najczęsciej staram sie kicknąc takiego "dowpipnisia") ... ogólnie na ffa pf powinien być zakazany ale na meczach klanowych (treny ,spary itp) imho powinin być dostępny ... Pf bardzo porzyteczna broń (broń "ostateczna" biggrin.gif) lecz osoba ,która jest na prawde dobra moze ściągnąć pf-a 2 hs i 1 strzałem w korpus (MP-40/Thompson) (2 strzały hs to łacznie 90 obr ,czyli 1-szy hs to 40 2-gi to 50 a korpus to 15 więc łacznie 105 obr a jak wiadomo soldat ma 100 hp ... ) ... wtedy pf niema szans ... lecz trzeba to zrobić szybko bo pf inaczej nas zabije ... lecz ogólnie nie przepadam za soldatami a przede wszyskim tymi z pf-em ...

Może jeszcze napisze co to pf na prawde ...

Pancerzownica Panzerfaust wprowadzona została na wyposażenia armii niemieckiej w 1943 roku.
Wraz z pojawieniem się u Aliantów lepiej opancerzonych czołgów zaistniała konieczność
zamiany dotychczas stosowanych przez Wehrmacht rusznic przepipancernych PzB 38 i PzB
39 na bardziej efektywnš broń.Przepipancerne granatniki bezodrzutowe
Panzerfaust produkowane były w kilku wersjach:
- Panzerfaust 30 m
- Panzerfaust 30 m Klein
- Panzerfaust 60 m
- Panzerfaust 100 m
- Panzerfaust 150 m
- Panzerfaust 200 m
- Panzerfaust 250 m
Dwie ostatnie wersje nie weszły nigdy do produkcji seryjnej, Niemcy zdążyli tylko
wyprodukować i przetestować ich prototypy. Z resztą, powiedzmy sobie szczerze, tworzenie
ręcznej wurzutni niekierowanych pocisków przeciwpancernych o zasięgu 200 - 250 metrów jest
chyba tylko sztuką dla sztuki. Celowanie na taką odległość miałoby może i sens w przypadku
karabinu (niekoniecznie nawet snajperskiego), ale z granatnikiem taka sztuka raczej nam nie
wyjdzie.

----- edytowany przez moderatora -----
kampię, kampić, kampiąc
pożyteczna
nie ma
m!cHu
po pierwsze witam po drugie moim zdaniem skromnym poczatkujacego gracza jest tak : pf dobra bron bo jest dostepna po trzecie odbiegne od tematu i powiem cos o k43/g.... nie mowcie mi ze to lamerstwo bo ja ciezko cwiczylem i nadal cwicze gre miotla i jestem w stanie walnac w kazde miejsce ktrore mi niewierne tomasze wskazecie gra miotla wymaga duzo pracy i czasu trzeba wiedziec o kazdym kacie i zalamaniu na mapach rzeby wiedziec jak strzelic wiec nie mowcie ze to lamerstwo i was denerwoje jesli wiecie ze jest taka bron ktorej pociski sie odbijaja i giniecie to znaczy ze wy jestescie lamami nie potraficie przewidywac przyklad : dzisiaj mialem okolo 40 kill miotla na gold rashu i nie walilem w resp. i co powiecie ze to lamerstwo bo kazdy tak potrafi zabic??????? powiem wam jak jest skoro wiem ze enemy stoi za rogiem a ja mam szanse go zabic to zrobie to bo o to wlasnie chodzi zeby eliminowac wrogow pozdro m!cHu tongue.gif

Shynshylla
W sumie nie lubie ani panzera ani garanda z granatem a to nie dlatego że mnie zabijają wrogie pukawki. bardziej wkurzają mnie kolesie z mojego teamu którzy mają zero skilla i idą na łatwizne , i jak reszta coś robi pożytecznego a obok pojawi się jeden wróg to taki d#@ek z pfem czy miotłą nie patrzy że zabijając gościa rozpier.....li przy tym 5 swoich , którzy z palcem w dupie poradzili by sobie z jednym kolesiem .
Także moje zdanie jest takie pf i miotła ok , ale w rękach gracza który ma pojęcie o używaniu tego , a nie znerwicowanego lola który ma ciężką łapę na myszce gdy tylko zobaczy wrogi mundur z daleka bez oceny sytuacji i wali byle walić ( 4 tk + 1 kill; imo za!@#isty bilans )
SoH|Apollo13
Wydaje mi sie, ze jesli chodzi o panzera to 1 na team jest tolerowany przeze mnie. Jesli team dobrze go wykorzystuje, moze sie cholernie przydac. Jesli wiecej niz 1 na druzyne, powoli zaczyna mnie to irytowac smile.gif
Sir_Ace[PL]
Wszystko jest dla ludzi biggrin.gif . Jeśli ktoś lubi z pf grać i PRZEDEWSZYSTKIM umie (lub pragnie sie nauczyć) to nie jest to powód do nazywania go lamą. 4 gości z rurą obchodzących się z nią po mistrzowsku i odpowiednim wsparciem to po prostu rzeź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.