Więc tak myśle ,ze pf ... to broń bardzo kontrowersyjna ... lubie pf (jezeli jest po mojej stronie

) lecz gdy jest po drugiej stronie i jaszcze ta osoba z pf
kampuje przy respie to mnie krew zalewa (najczęsciej staram sie kicknąc takiego "dowpipnisia") ... ogólnie na ffa pf powinien być zakazany ale na meczach klanowych (treny ,spary itp) imho powinin być dostępny ... Pf bardzo
porzyteczna broń (broń "ostateczna"

) lecz osoba ,która jest na prawde dobra moze ściągnąć pf-a 2 hs i 1 strzałem w korpus (MP-40/Thompson) (2 strzały hs to łacznie 90 obr ,czyli 1-szy hs to 40 2-gi to 50 a korpus to 15 więc łacznie 105 obr a jak wiadomo soldat ma 100 hp ... ) ... wtedy pf
niema szans ... lecz trzeba to zrobić szybko bo pf inaczej nas zabije ... lecz ogólnie nie przepadam za soldatami a przede wszyskim tymi z pf-em ...
Może jeszcze napisze co to pf na prawde ...
Pancerzownica Panzerfaust wprowadzona została na wyposażenia armii niemieckiej w 1943 roku.
Wraz z pojawieniem się u Aliantów lepiej opancerzonych czołgów zaistniała konieczność
zamiany dotychczas stosowanych przez Wehrmacht rusznic przepipancernych PzB 38 i PzB
39 na bardziej efektywnš broń.Przepipancerne granatniki bezodrzutowe
Panzerfaust produkowane były w kilku wersjach:
- Panzerfaust 30 m
- Panzerfaust 30 m Klein
- Panzerfaust 60 m
- Panzerfaust 100 m
- Panzerfaust 150 m
- Panzerfaust 200 m
- Panzerfaust 250 m
Dwie ostatnie wersje nie weszły nigdy do produkcji seryjnej, Niemcy zdążyli tylko
wyprodukować i przetestować ich prototypy. Z resztą, powiedzmy sobie szczerze, tworzenie
ręcznej wurzutni niekierowanych pocisków przeciwpancernych o zasięgu 200 - 250 metrów jest
chyba tylko sztuką dla sztuki. Celowanie na taką odległość miałoby może i sens w przypadku
karabinu (niekoniecznie nawet snajperskiego), ale z granatnikiem taka sztuka raczej nam nie
wyjdzie.
----- edytowany przez moderatora -----
kampię, kampić, kampiąc
pożyteczna
nie ma