[SIZE=7][COLOR=red]Witam wszystkich mam pewien problem z wejsciem na serwer gram na nim od prawie roku teraz zrobilem formata i ni chu chu niemoge se pograc hodzi mianowicie o serwer silmnan pl gra mi wchodzi na serwer i po kilku sekundach dostaje bana pisze mi nastempujaco ,, you haw been kiked via pb(for 0 min).....this serwer reqested (a1355 ci.185) '' wszystko fajk\nie tylko co to jest do jasnej ciasnej (a1355 ci.185) . prosze pomocy!!!!!!!!
Być może uzywasz ustawien niezgodnych z pb, lub masz stara wersje. Ściagnij sobie najnowszego pb i odpal gra - może pomoże.
Witam mam takli problem : nie moge sie podlanczac na wienkszocs serverow poniewaz pb mnie wykopuje po 1 minucie grania np z serva kicior pojawia sie taki komunikat : You have been kicked via PunkBuster (for 1 minute ) ... Violation (GAMEHACK)#89103
Oco tu chodzi co mam nie tak ? Większość z Was radzi rozwiązywac takie problemy wpisując cos w konsoli a ja nie wiem juak to sie robi :| Prosze o pomoc zarowno jak sie wpisuje polecenia do konsoli i jak rozwiązać ten problem :{
Witam ponownie , powyższy problem już rozwiązałem ale pojawił się inny , natomias na większości serverow wszystko jest ok ale przy moim ulubionym servie UPC mam Warningi ze jakas old version pb i po kilku warningach mnie wywala i pojawia się ten komunikat : Server Disconcted - You have been kicked via PunkBuster (for 0 minute)... This PB Server Requires (A1356C1.167) Error load pbag czy jakos tak :{ , Ktos mi poradzil zebym wpisal do konsoli /pb_security=0 ale to nic nie daje

HELP
Podczasz wchodzenia na serwer z pb komputer sie zawiesza. Na serwerach bez pb ten problem nie wystepuje. Komputer był formatowany, et było przeinstalowywane, nowe etpro i pb wgrywane, nic nie pomaga. Dodam ze ten problem pojawił sie nagle, nic w przecie, grze ani łaczu nie było zmieniane. Jedyne co w konsoli sie pojawia to:
"PunkBuster Client: PB Server assigned guid = f2ef1890b03c5bacf58917dc2c047664"
"PunkBuster Client: Receiving from PB Server (l v1.149 | A1355 C1.190)"
"PunkBuster Client: 0 Current Cvar Violations"
Mainboard: "GA-K8NF-9 nVidia nForce4-4X", Processor: "AMD Athlon 64 3000+", Graphics: "Gigabyte nVidia GeForce 6600GT 128MB VV EXP", RAM: "Kingston 2x512 DDR 400", Keyboard: "Xpower",Internet: neo128, Mouse: "Logitech MX 518" - tak sie prezentuje nowy kompa. Na ktorym nie chce chodzic et, komp zacina sie od razu jak sie wejdzie na serwer z pb. Wyskakuje w consoli tylko:
"PunkBuster Client: PB Server assigned guid = f2ef1890b03c5bacf58917dc2c047664"
"PunkBuster Client: Receiving from PB Server (l v1.149 | A1355 C1.190)"
"PunkBuster Client: 0 Current Cvar Violations"
Tak to blad pbcll.dll jak sie go pozbyc mam to samo a getrighta odinstalowalem i wszystkie klucze po nim usunolem co robic pomocy!!
Mam problema z PB

wiadomo, nic nowego na tym forum hehe
Otóz w domu ja i ojciec gramy w wolfa, z tym, ze na moim koncie uzytkownika windows mam problem z PB bo tam gdzie jest PB tam odrazu po wejsciu na serwer wywala mnie - ale nie ojca który odpala wolfa ze swojego konta - oi tylko na jego koncie chodzi :/
Przeinstalowałem wolfa, dałem mu patcha 2.60, ma etpub etpro, ma także pbweb a ktalogu PB- nic to nie dało
Taki komunikat wystawia mi PB:
"..." You have been kicked via Punkbuster (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Inadequate 0/S Privilages
Nie wiem o cho chodzi pomocy ! Mam dość grania z chiterami !
Heh... a obiecywalem sobie ze nigdy wiecej...
Nie graj z konta gosc na winxp.
eee niestety sposób : panel sterowania >narzedzie adm. >zasady zabezpieczeń lokalnych>przypisywanie praw uzytkowników > analiza programów >dodaj uzytkownika lub grupę> zaawansowane>znajdź teraz>wybieramy i ok " niestety nie działa :/ nadal mnie kicuje punkbuster ma ktos jeszcze jakis pomysł ? a moze ja źle robie
Nie mozesz grac z konta administratora?
panel sterowania->konta uzytkownikow-> itd ?
No niestety nie moge kozystac nie mam hasła i go nie dostane :)ale jakos Ku..wa musi sie dac grac w innych kont - co jest Microsoft nie przewidział takiej sytuacji złamasy jedne , a może to cos producent Wolfa cos zje...ł
P.S> prosze mi pomóc - ma ktos jeszcze jakis pomysł - ten sposób nie działa albo ja coś źle raobie albo ktoś rąbnał sie w opisywaniu tego sposobu - postepowalem zgodnie z instrukcjami jak w poscie na poprzedniej stronie .
A uciekanie przed problemem i iście na łatwizne poprzez logowanie sie na innym koncie nie jest rozwiazaniem - nie dajmy sie zwariować - to my jesteśmy Panami swoich komputerów a nie one naszymi !!!
Więc jak pomoże mi ktos , kto sie na tym zna ?
tranx-san
3:15, 13 07 2005
niestety jest to nadwyraz przykre ale jezeli uzywasz windowsa xp i nie masz dostepu do profila ktory ma full admina nie pograsz sobie w et.. czemu? i tu nie wina microsoftu tylko tworcow punkbustera czyli evenblanace ktorzy wykryli iz jakis cheat, ktorys z kolei wykorzystywal to jako exploit dzieki czemu ktos mogl np korzystac w jakiejs grze z czitow.. zeby bylo im latwiej czyli poszli najmniejsza linia oporu i jezeli ktosnie makonta z prawami admina niestety sobie nie pogra.. napewno molgi by to rozwiazac w jakis sposob..
wiedza cos o tym organizatorzy et.us cupa... tam gralismy wkafejce i niestety nie mielismy na kompach prawadmina wiec musielismy grac na serwerach bez punkbustera...
wiec jak widzisz drogi forumowiczu nikt nie jest w stanie ci pomoc.. dlatego albo graj na serwerach bez pb albo zalatw sobie to haslo na konto administracyjne :x
| CYTAT (tranx-san @ 1:15, 13 07 2005) |
niestety jest to nadwyraz przykre ale jezeli uzywasz windowsa xp i nie masz dostepu do profila ktory ma full admina nie pograsz sobie w et.. czemu? i tu nie wina microsoftu tylko tworcow punkbustera czyli evenblanace ktorzy wykryli iz jakis cheat, ktorys z kolei wykorzystywal to jako exploit dzieki czemu ktos mogl np korzystac w jakiejs grze z czitow.. zeby bylo im latwiej czyli poszli najmniejsza linia oporu i jezeli ktosnie makonta z prawami admina niestety sobie nie pogra.. napewno molgi by to rozwiazac w jakis sposob.. |
Nie znam dokładnie tego problemu ale imo to się kupy nie trzyma.
Na logikę i zdrowy chłopski rozum łatwiej jest używać czity i różne exploity kiedy mamy pełne prawa dostępu niż kiedy mamy ograniczone.
Tutaj mamy na odwrót - bez problemu gramy z pełnymi prawami dostępu a z ograniczonymi wywala PB. Może to ktoś wyjaśnić ?
Moim zdaniem PB musi mieć admina, bo inaczej nie może przeszukiwać całego kompa, sterów (po prostu musi mieć pełne uprawnienia) itd... Przecież nie wiadomo gdzie siedzą czity
Chociaz ze zwykłego konta też można (chyba) wszystko oglądać, ale szystkiego już zmieniać nie można (PB chyba nie musi edytować żadnych plików).
Wymyśliłem to sam i moge sie mylić, ale to tylko moja teoria
TheAbyss
5:09, 18 07 2005
| CYTAT (gzo @ 21:19, 23 06 2005) |
| no a ja mam tak ze mi sie wiesza gra ja ktylko wejde do gry i pogram jakies 10 sec czyli jak dojdzie do mnie jakies info od pb mam najnowszego podobno to od sterow mam radka 9550 uzylem najnowszych jak i staryh i nic nadal lipa po 10 sec sie wiesza problem sie zaczol od pacza 2.60 i etpro 3.2.0 jakies pomyly ? |
Miałem dokładnie to samo... kombinowanie z cvarami, pb_security 0, 1, sterowniki z nVidii instalowałem chyba wszystkie od 45.53 po 7x.xx. Ni ch*.* nie pomogło. W czym leżał problem? W odpalonym kur*.*a GetRightcie, który gryzie się z PunkBusterem (moja pierwsza myśł była "przecież to niemożliwe" ale wyłączyłem i fakt - działa). Jak się w ten sposób wiesza to polecam właśnie powyłączać wszystko z kompa poza samym ET - jak widać nawet głupi GetRight...
Krzysztof265
21:46, 27 07 2005
Po kilu minutach nieraz dłużej nieraz krócej wyrzuca mnie z serwera bez żadnego WARINGU. I cały czas jest ten sam opis od PB - LOSINK KEY PACKETS. Nie wiem co począć już ,chyba 20 razy instalowałem ET ,ale to nic nie daje. Aktualizuję PB też nic. Prosze o pomoc z góry THX
problem z loosing packets wystepuje w wypadku gdy masz duze packet losty, badz cholernie wysokiego laga ... sproboj przeinstalowac PB, zupdejtowac go lub pogrzebac cos w firewallu..stawialbym jednak na lagi (przeciazona siec, lipny provider)
Krzysztof265
18:18, 28 07 2005
Gram juz w et od roku i nigdy niemailem takiego problemu. Mam tego samego dostawce internetu i takie same niske pingi. Prubowalem juz komendy /pb_security 0 i /Cl_maxpackets 30 i 60 .Usuwalem plik etkey. Usunolem wszystkie programy szpiegowskie a na poczatku przy wejsciu na serwer mam takie ostrzezenie.
PungBuster Client: Warning: PB Kicks for Non-standard Characters and All PB Restrictions on this Serwer
no i po jakims czasie kick i napis LOSINK KEY PACKETS
Pytania do SCHELA co to sa te packetlosty. I o firewall niewiem gdzie takiego szukac bo sam za moja wiedza nigdy niezakladalem zadnych blokad. I co to znaczy lipny prowider sadze ze to cos z internetem ale jesli przez te 1,5 roku niemialem takiego roblemu to w takim razie ta przyczyna odpada
Mimo ze pytanie bylo do shela (a nie SCHELA) to odpowiem.
Klient z serwerem (czyli nasz komputer z serwerem) komunikuje sie przy pomocy pakietow. Sa to drobne (kilkukilobajtowe) pliki z informacja co dzieje sie w grze. Taki pakiet wysylamy my (co robimy) i wysyla nam serwer (co sie dzieje, co robia inni itd). Packetlost (w skrocie pl) podawany jest zazwyczaj w wartosciach procentowych. Im wyzszy tym gorszy. Im wiekszy jest ten procent tym wiecej pakietow nie zostaje odebranych i nie zostaje przez nas wyslanych. Najczesciej (ale nie tylko i wylacznie) problem jest po naszej stronie ze wzgledu na asynchronicznosc lacza (neostrada 512 wcale nie ma uploadu 512 kb/s, jesli mnie pamiec nie myli stosunek jest 1:8 badz 1:4 [bardziej ta pierwsza opcja...]).
Alert PunkBuster Client: Warning: PB Kicks for Non-standard Characters and All PB Restrictions on this Serwer (widze ze troche do dupy przepisales... to jest punkbuster a nie pung...) oznacza, ze pb wywali nas z serka za niestatandardowe znaki w ksywie (i nie pytajcie mnie jakie sa standardowe) oraz za wszelkiego rodzaju przekroczenia w cfg (zly rate itd...)
Losing key packets to problem z laczem. Pb nie otrzymuje pakietow skierowanych do master serwera. Rozwiazanie -> lepsze lacze.
Sagitarius
17:47, 1 08 2005
Przedtem miałem problem z Cd keyem, ale po reinstalce błąd zanikł. Niestety teraz, gdy pogram jakieś 5,10 minut PB wywala mnie tym razem pod innym pozorem: Zostałeś wyje$#%^ przez PB w czasie (0s)
| CYTAT |
Restriction: Currupted File/Memory [81080] |
Osoby, które siedzą w komendach i mają pojęcie, co znaczy ten komunikat proszę o szybką odpowiedź. Z tego, co widzę mój plik dostał łapówkę
Thomaszek
21:25, 30 08 2005
Witam...
Mam kolorowy nick i przy wlaczaniu jakiegokolwiek serwera od momentu zainstalowania patcha i etpro 3.2.0 wyskakuje problem z PB, ze ukradlem komus nick lub mam niedozwolone znaki w nicku. Czy ktos sie spotkal z problemem? Powoduje to zawieszenie gry i nie ma mozliwosci dalszej gry. Wywala mi komunikat czy powiadomi o boledzie (kontrola jakosci czy cos takiego). Zawsze i tak klikam "Nie wysylaj".
Pracuje na WinXP.
tester_beta
1:46, 1 09 2005
Thomaszek .. napisz dokladniej jak brzmi ten komunikat , albo dodaj screena...
Wczoraj przeinstalowalem ET, patch 2.60, etpro 3.20 i odtad mam problem z PB.
Podczas gry w konsoli pojawia sie taki blad:

Pojawia sie on kilka razy po czym wywala mnie z komunikatem PB Init Failure lub o dziwo missing etmapcycle.pk3
Updatowalem PB poprzez pbweb.exe, recznie ze strony evenbalance tez, ale to nic nie daje :/ Ponowny reinstall takze nic nie daje.
sprawdz czy pliki nie maja argumentu tylko_do_odczytu...
Dzieki, pomoglo. Ze tez na to nie wpadlem
Witam
Kolega ma przykry problem. Mianowicie wejściu na serwer po kilku chwilach gra całkowicie mu się wiesza, pomaga tylko twardy restart. Jak sie okazało, problem ten całkowicie znika gdy wchodzi na serwery bez PB. Czy ktos mial kiedys podobny problem? Pomocy!
| CYTAT (Boevulf @ 0:03, 10 09 2005) |
Witam
Kolega ma przykry problem. Mianowicie wejściu na serwer po kilku chwilach gra całkowicie mu się wiesza, pomaga tylko twardy restart. Jak sie okazało, problem ten całkowicie znika gdy wchodzi na serwery bez PB. Czy ktos mial kiedys podobny problem? Pomocy! |
Ja mam podobny problem! I to bylo tak: wchodze bez PB dziala przez jakies 30 min i sie zawiesza. REinstaluje wlaczam PB wchodze i sie wiesza po sekundzie. Wchodze jeszcze raz to za kazdym razem daje mi kika za niestandardowe ustawienia postaci kiedy ja NIC nie zmienialem. Panika
| CYTAT (bobbek @ 7:05, 23 09 2005) |
| daje mi kika za niestandardowe ustawienia postaci |
Co rozumiesz przez "niestandardowe ustawienia postaci"
slayero1
19:41, 15 10 2005
Pomocy
Od 2 dni mam duzy problem z PB ,probowalem juz chyba wszystkiego o czym pisaliscie
Wchodzenie na serwer trwa pare minut ,po jakims czasie pojawia komunikat ze zostalem wywalony za Upddate PB client
probowalem aktualizowac przez pbweb ale to nic nie daje
jak uda wejsc mi sie na serwer mam pingi w granicach 50-100
[10.15.2005 19:12:03] htm\wa001360.htm successfully converted to dll\wa001360.dll
[10.15.2005 19:12:03] Attempting to download htm\wc001202.htm (please wait)
[10.15.2005 19:12:27] Received File wc001202.htm (113880 bytes)
[10.15.2005 19:12:27]
ERROR: Htm-to-Binary Conversion Failed ... htm\wc001202.htm Removed
cos takiego mi sie pokazuje w pliku tekstowym obok pd
mam LAN 128
serdzecznie prosze o pomoc
slayero1
13:51, 16 10 2005
yh
szkoda slow nic nie dziala je*** Pb ,mam dosyc ,ale dzieki za info
pozdr.
Bobenek
23:25, 29 10 2005
Na pewno to juz bylo, ale mimo wszystkonie mogłem znaleśc odpowiedzi, ani w tym topicu ani w FAQ, wiec pytam sie teraz, co zrobic kiedy pojawia sei komunikat: "Server disconnected - you have been kicked via PunkBuster (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Inadequate 0/S Privileges", i prosze bez glupich komentarzy typu: "to już było lamo!", "a FAQ to co?? pies", wiec mówie że we wszystkich topicach takie wypowiedzi właśnie są a w FAQu jest link to tego topicu.
PS:conish, grales kiedys w TFL-de??
Gralem gralem

a Twoj problem rozwiazuje sie przez granie z konta admina w winxp a nie goscia.
ja mam zupełnie inny problem niż poprzednicy, przynajmniej tak mi się wydaje.
Kiedy wejdę na serwer PB to mi się komp resetuje. Nie mogę sprawdzić, co się stało itp. bo nie mam takiej możliwości. Ten problem jest w każdej grze, w której jest Pb, np. BF2, AA itp. Nie mam pojęcia co się dzieje, może coś mi się ze sprzętem gryzie, bo to zaczęło się po wymianie kompa. Męczę się na serwerach bez PB już chyba dziewiąty miesiąc.... wcześniej pytałem się na wielu forach, ale w końcu zdałem sobie sprawę, że tuttaj chyba powinniście najlepiej wiedzieć, o co mniej więcej chodzi.
Instalowałem grę na 3 różnych dyskach, po uprzednim formacie tych dysków, aktualizowałem PB milion razy.. nie mam pojęcia co się dzieje.
chciuałbym pograć w jakimś klanie, ale przez ten problem nie mogę...
ktoś coś wymyślił??
W folderze z pb jest kolejny folder co sie nazywa svlogs. Cos tam jest z aktulna data?
no powiedzcie czy macie jakiekolwiek pomysły.. nawet jesli nie macie to powiedzcie :]
Próbuj z różnymi wersjami sterowników do wszystkiego
no dobra, jeszcze nie sprawdzałem sterowników ale na wstępie mogę powiedzieć, że od grafiki nie mogę zmienić, bo BF2 mi nie pójdzie
ale w m@!de co z tymi logami z pb ?
Witam, mam identyczny problem jak tytułowy, tyle że z kartą ATI radeon 9550, czy jest jakaś na to rada?
kolega podrzucil mi jakies forum zagraniczne, gzdie było napisane trochę o pb. Niestety ani on ani ja nie mamy już adresu tego forum. O ile pamięam to tam było napisane, że pb ma jakieś ograniczenia sprzętowe, tzn. na wielu płytach gigabyte'a nie działa. może to wina chipsetu... Ale teoretycznie to by się sprawdzało, bo ja mam problem z PB akurat od czasu, kiedy zmienilem płytę na gigabyte'a.
Blacharz
12:56, 13 12 2005
Server Disconnected-You have been kicked via Punkbuster (for 0 minutes) ... Restriction: o/s Privileges Zna to ktoś?

:D:D czytalem caly ten topic jak i pare innych... Z tym, że ja gram na koncie administratora kompa - i nic... wyskakuje mi to caly czas... mam z tym problem bo jak gralem w et wczesniej przez dobry rok to mi nie pokazywalo sie to bedziewie... a teraz mi ży... grać nie daje... Czy ktoś wie co z tym zrobić? Pls help.
k_szymon
19:51, 14 12 2005
Ja to znam, mam ten sam problem co ty i rownież nie wiem jak temu zardzić, aktualizuje Pb jak wychodzi najnowsza wersja i nic, wciąż to samo tylko kicki z serwów z Pb

.
Tutaj:
http://www.board.enemyterritory.pl/?act=Search :C
No dobra, poświęcę się i wam powiem: trza się zalogować jako admin.
Thomaszek
20:24, 15 12 2005
A mnie PB kopie za to, ze zmienilem dostawce internetu (doslownie)...
Zmienilo mi sie IP zewnetrzne (bylo stale) i rozpoczal sie problem. Nic nie zostalo zmienione poza dostawca internetu (nawet karta sieciowa ta sama).
Tuz po zaladowaniu mapy wyskakuje blad z moim assigned guid i opisem wersji PB (chyba)... Jak to teraz zmienic? Kiedys jak przy tym stalym IP zamontowalem proxy (niechcacy) tez nie wiedzialem czemu dziala ET a efekty byly te same... Wiec jest to pewnie wina innego IP... No, ale do starego nie powroce

.
Blacharz
16:38, 17 12 2005
Yanek! - moze nie przeczytales dokladnie ale napisalem, ze jestem na koncie admina - A-D-M-I-N-A

juz nie raz czytalem, ze trzeba byc zalogowanym jako admin - a ja zawsze jestem jako admin. No ale nic -dzieki za poswiecenie ;] Moze jednak ktos wie co z tym fantem zrobic?
Pablo988
14:27, 24 03 2006
Proszę o usunięcie tego posta.
Mojemu koledze po uruchomieniu gry wywala blad krytyczny windowsa i restartuje kompa.
Mówi że wywalilo mu 2 nr. Stop: 0x0000008E (0xC0000005,0xBFA88AD5,0xAA7FA2E0,0x00000000), i *** ati3duag.dll - adress BFA88AD5 base at BFA33000 datastamp 3f627fb6.
Moze to byc zwiazane z PB ? Czy cos sterami od grafy ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.