Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy z PB
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Problemy z PB
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Swiety
QUOTE(urban @ 10:07, 19 06 2006) [snapback]58090[/snapback]

Czy cos sterami od grafy ?

Tak
fajter
yyyy.....witam....mam taki problem....
http://img214.imageshack.us/img214/3158/enemyxz3.jpg

otoz wchodze sobie na serwerek, wybieram postac, i po jakis 30 sekundach wyskakuje mi wlasnie ten komunikat.... updatowalem pb, jestem na koncie admina....co robic? pomozcie...gralem w et prawie 3 lata i nic takiego nigdy sie nie pokazywalo...
shela
QUOTE(fajter @ 14:15, 19 08 2006) [snapback]58658[/snapback]

yyyy.....witam....mam taki problem....
http://img214.imageshack.us/img214/3158/enemyxz3.jpg

otoz wchodze sobie na serwerek, wybieram postac, i po jakis 30 sekundach wyskakuje mi wlasnie ten komunikat.... updatowalem pb, jestem na koncie admina....co robic? pomozcie...gralem w et prawie 3 lata i nic takiego nigdy sie nie pokazywalo...

trzeba bylo nie uzywac haxow to by sie moglo grac ... poza tym od kiedy to w ET sa jakies konta admina?
fajter
QUOTE(shela @ 14:24, 19 08 2006) [snapback]58659[/snapback]

trzeba bylo nie uzywac haxow to by sie moglo grac ... poza tym od kiedy to w ET sa jakies konta admina?

chodzilo mi o konto admina w komputerze ^^ no i wlasnie w tym problem ze zadnych hackow nigdy
nie mialem :/ nie da sie nic zrobic?
fajter
prosze pomozcie.... sad.gif co mam robic sad.gif
conish
Ty chyba nie rozumiesz... global bana nie dostaje sie za nic. miales czity i dostales bana. zmien gre.
·70R·
Witam.

Nie znalazłem podobnego problemu, a przynajmniej nie widzę, może ominąłem temat, w każdym razie nieistotne.

Chodzi o problem z PB. Jeszcze jakiś czas temu normalnie grałem w ET bez żadnego problemu, wszystko cacy, zainstalowany od nowa OS, nagle jakimś trafem gra przestała się po prostu uruchamiać. Znalazłem oczywiście powód, gdy włączam w grze PB, to gra bez żadnego komunikatu po prostu się wyłącza i wychodzi do OS, ot tak. Bez włączonego PB normalnie można pograć. Problem dotyczy samego PB (może z czymś się gryzie, tak jak gdzieś wyczytałem, z detonatorami - ja używam sterowników z www.nvidia.com do GF 7600GS, to tak na marginesie), otóż zainstalowałem parę dni temu grę F.E.A.R. i ten sam problem pojawił się w tej grze. Podczas próby inicjacji PB, gra się wyłączyła. Zaznaczam przy okazji, że update'owałem PB za pomocą automatycznej aktualizacji (to samo z instalacją ponową ET), nie próbowałem jednak przeinstalować sterowników od karty graficznej.

Nie jestem pewien, ale problem pojawił się prawdopodobnie podczas zmiany poziomu jasności w grze lub zmiany rozdzielczości w configu spowrotem z 1280x1024 na 1024... Podkreślam jednak, że nie jestem pewien, w każdym razie, nieważne.

Jeśli zna ktoś potencjalne rozwiązanie problemu, proszę o odpowiedź.

Dziękuję i pozdrawiam.
Fabianos
Witam

W ET gram (grałem) Jakieś 2 miesiące, zrobiłem sobie przerwe (miesięczną) i ostatnio chciałem uruchomić ET żeby sobie pograć a tu podłączam sie pod serwer i po 30 sek. wywala do Menu :| Niewiem o co chodzi ! Przed Przerwą nic takiego nie miałem a teraz nagle wywala sad.gif o to co pisze po wywaleniu [CLICK Prosze pomóżcie !! Widze, że u góry PODOBNY problem był ale ja nie dostałem bana chyba !! A o istnieniu czitów do ET nawet nie wiedziałem !! Myślałem, że chociaż ta gra jest czysta od cziterów ^^ No dobra wiec proszę o Pomoc !! Aha i jeszcze coś jak właczyłem po przerwie to mi się serwery nawet nie wyszukiwały ! Więc odinstalowałem te gre. Ściagłem jeszcze raz (przez przypadek usunąłem) zainstalowałem ... serwery wyszukuje ale gre nadal wywala. PB też aktualizowałem smile.gif (Lub może mi sie tak wydaje tongue.gif)
conish
·70R· sprawdz to: http://www.board.enemyterritory.pl/index.php?showtopic=6782

Fabianos
przeczytaj faq. tam znajdziesz rozwiazanie mowiace o tym, ze nalezy grac z konta administratora.
·70R·
QUOTE(conish @ 22:59, 21 08 2006) [snapback]58702[/snapback]

Dzieki, rzeczywiscie, to o to chodzi. Teraz sobie przypominam, ze co pewien czas instalowalem rozne aktualizacje, ktore notorycznie pojawialy sie niedlugo po zainstalowaniu swiezego systemu rolleyes.gif
Odinstalowalem KB917422 i dziala bez problemu smile.gif Ciekawe.

Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam.
Fabianos
Mógłbys mi podac Linka :\ bo jak wchodze w FAQ to nie ma nic do kliknięcia są tylko same kategorie ... PROSZE TYLKO O LINKA smile.gif
Lolen
Witam!
Moze i pisze na ten temat poraz 101 ale sprawdzalem wszystko na temat tego bledu
http://img134.imageshack.us/my.php?image=beztytuulh2.jpg
-Jestem Administratorem (XP Pro)
-Dodałem swoje konto do wszystkich funkcji lokalnych
-Update`owalem PB
-Przeinstalowalem ET
Prosze o pomoc sad.gif(
fajter
QUOTE(conish @ 22:30, 20 08 2006) [snapback]58672[/snapback]

Ty chyba nie rozumiesz... global bana nie dostaje sie za nic. miales czity i dostales bana. zmien gre.

jak moglem miec czity jak nie mialem ^^ nawet po reinstalce systemu wyskakuje ten blad, caly dysk sformatowalem
conish
Global bany rozdaje eb po indywidualnym rozpatrzeniu sprawy. Jesli uwazasz, ze dostales bana za niewinnosc to napisz tu:
https://ssl.evenbalance.com/troubleticket/

Chyba niewiele osob zdjeto hdbana
mk89
Witajcie

Czytałem tutaj dużo tematów odnośnie zwisów na serwerach z PB. Znalazłem tylko te sensowne (przeglądając forum i FAQ) rozwiązania:

- Zainstalowanie sterowników pod płytę główną (z chipsetem nForce 4, bo taką posiadam)
- Update PB (pb/pbweb.exe)
- Wpis w konsoli (pb_system / pb_security)

Jednak żaden nie pomógł.

Tak jak ktoś napisał to przez problem leży w płytach Gigabyte, posiadam taką. A na płycie ECS chodziło wszsytko ok.

Na serwerach bez PB, na localhost problemu nie ma. Tylko na serwerach z PB.

Pozdrawiam i liczę na to że w końcu ktoś napisze sensowne rozwiązanie.
Murdoc
Witam
Mam problem.
Ostatnio kickuje mnie z serwerów z powodu cvar rate=5000.
A wymagan jest od 10000 do 25000.
Jaka jest komenda aby to poprwaić? To wina PB?
nephit
Komenda to rate
Rybka
Ja też mam problem z PB.

W Wolfa gram już od jakiegoś czasu, w tym czasie nie robiłem żadnych uaktualnień, i nie miałem też żadnych problemów, wchodziłęm też na serwery z PB. Wczoraj też chciałem zagrać, ale PB odmówił mi chyba grania sad.gif . Podłączam się pod mój ulubiony serwer na którym siedzę najczęściej, i gdy tylko pojawił się napis "Awaiting Gamestate" nagle gra wyszła do Menu z informacją, że muszę włączyć PB, co też mam zamir zrobić, ale na tym się moja "władza" kończy. Przy "Enable PB" Klikam do upartego "Yes", ale nic się nie włącza! W dodatku nie wiem z jakiej paki ten PB się wyłączył...

No nic, proszę o pomoc. Tylko proszę - nie radźcie mi czegoś w stylu "przeinstaluj Wolfa" bo tych wszystkich map trochę mam i nie chcę znów tego ściągać...
Swiety
QUOTE(Rybka @ 19:22, 30 08 2006) [snapback]58901[/snapback]

No nic, proszę o pomoc. Tylko proszę - nie radźcie mi czegoś w stylu "przeinstaluj Wolfa" bo tych wszystkich map trochę mam i nie chcę znów tego ściągać...

Przeinstaluj Wolfa. Nikt ci nie każe od nowa wszystkiego ściągać (i grać w 100 róznych map też )
Rybka
Zatem jak - nie ma innego sposobu?
A tak poza tym - w folderze pb nie mam pliku pb.exe czy jakoś tak - w każdym bądź razie tego do przeinstalowania pb.
keks
pojawia się to przy dołączeniu do serwera, którego jako jedynego znam ip. do reszty się podłączyć, bo po prostu nie odświeża mi listy. ktoś wie może ocb?
conish
podpowiedz: poszukaj sobie.
keks
problem polega na tym ze szukalem, ale nie wiem czemu nic przydatnego nie znalazlem, wiele bylo problemow z cd keyem lecz nie tej natury z tego co pamietam. prosilbym o jakiegos linka do topicu w takim wypadku, bylbym wdzieczny bardzo.
conish
powiedzmy ze moge byc mily i nie podac linku tego:
http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...1203&st=160
tylko ten: http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...ost&p=30618
keks
dowpip polega na tym, że nie mam takiego pliku, to raz, dwa -reinstalowałem grę już kilka razy i w dodatku nie wyszukuje mi serwerów, także nie mam jak się podłączyć...
conish
Jesli wejdziesz na jakikolwiek powazny serwer z pb to etkey Ci sie utworzy sam. Jesli gra Ci nie wyszukuje serwerow to po pierwsze jest dziwne (sprawdz czy source jest ustawione na internet a nie na local), a po drugie uzywaj eye.
keks
et mi już działa, możliwe że coś się skopało w rejestrze i mimo reinstala poprawne działanie nie było możliwe. dzięki za poświęcony czas.

pzdr.
iGod.Teutates
Mam duży problem... Gdy włączam jakikolwiek serwer w Et po załadowaniu się planszy po 2-3 sec. gra się zwiesza i nie odpowiada... Mam najnowsze (dzisiejsze) aktualizacje PB ale problem pojawił sie już 2 tyg temu... Mam Sapphire Radeon 9800... Czy to może być spowodowane sterownikami??

proszę o odpowiedź na forum lub gg : 5995019

P.S. Gram jako Admin winXP... kurde nie wiem co jest... gram od 3 lat i nigdy takich jaj nie miałem... prosze pomóżcie...
Marcjan
Mam problem z PB poniewaz gdy mialem patcha ET 2.5 to wszystko bylo ok problem sie zaczol gdy zainstalowalem 2.6 niemoglem wlaczyc PB poniewaz po naciśnięciu na Enable PunkBuster wyskakiwal mi krytyczny blad windowsa i zamykało mi gierke
Rybka
Ja swój problem z pb rozwiązałem całkiem prosto:
Wchodzisz do folderu "pb" i odszukaj pliku "pbweb" - włącza się takie jakby DOSowe okienko - czekasz sobie tylko i niekiedy dusisz jakiś Enter czy coś... Reszta się sama ściąga i "robi".

W każdym bądź razie mi to pomogło.
Marcjan
Zrtobilem aktualizacje Pb i dalej to samo. Co mam robic ?
szpa
ja mam cos takiego

dodam ze pb mam najnowszy, probowalem pbweb i pbsetup i wszystko sie zaaktualizowało ale dalej moge połączyc sie z ŻADNYM serwerem z PunkBuster, te bez chodzą normalnie. HELP
szpa
dopisuje w konsoli:

pb_system 1
pb_security 0

czasem sie łączy ale w wiekszosci przypadkow nie!!!!

HELP ph34r.gif
terrante
Mam problem z Gra Enemy Territory . Wygląda on tak :
Moj problem wiąże się z odblokowywaniem PB w profilu domyślnym w
ET.
Otóż tak :
1.Instaluje gre na dysku D:\ET
2.Wlaczam patcha 2.60 , paczuje się
3.Zcigam etpro 3.2.6 wypakowuje w folderze z grą
4.Zamieniam nowego patcha czyli 2.60b z 2.60
5.Aktualizuje pb , poprzez pb setup
6.Wlaczam gre , laduje cfg ( z pliku etconfig.cfg )i wyskakuje mi taki
blad
http://img246.imageshack.us/my.php?image=shot0000lt0.jpg

To jeszce nie koniec tongue.gif
Jak juz to wszystko zrobie , uruchamiam pierwszy raz po reinstalu ET i pokazuje mi sie abym
stworzył profil . Tak też robie , jednak nie odblokowuje PB w profilu
domyslnym .
Ładuje cfg , wszystko ladnie pieknie ( oprócz tych komend ) ,
włączam TheAllSeeyingEye wybieram serwer najnowszy , czyli z patchem
2.60b i etpro 3.2.6 , lacze sie pisze juz "awaiting chalenge " wychodzi
mi do menu w et z komendą "Please enable punkbuster " , daje OK i sie
gra wyłącza ;(
Nie mam pojecia co trzeba zrobic , robilem einstal juz chyba ze 7 razy
i nic , na innych dyskach instalowałem i tez nic . Naprawde nie wiem ,
moze ktos juz zna rozwiazanie na to pytanie ? Jezeli tak to będę
bardzo wdzięczny . unsure.gif

Procek: AMD Sempron 3000+ 64bit s.754
Grafa : GeForce 7300GS 256DDR3
Internet : Chello 1,5 mbit/s
Płyta gł: Epox cos tam pod s.754
Ram : 512 RAM PC-400 mHz
jarpen
ja (słowo na p)e czytaj faq. masz napisane zeby podawac jakiego masz kompa
tomi1699
[b][/color]Witam mam na Was prośbe. Grajac koło 15 min w Wolfa kopie mnie PB pisząc
Server Disconnected- has ben kicked via PB Time Out trying to UBdate PB Client.
Bardzo bym was prosił o Pomoc co moge zrobic, aby grac normalnie.

[color=#3366FF] unsure.gif Z góry Dziekuje
Swiety
PB próbuje się sam zaktualizować ale masz łącz z dupy i nie łączy cię poprawnie z serwerem PB. Ręcznie zaktualizuj PB.
Trong
cześć Panowie, nie widze aby ktoś z Was miał taki problem jak ja...
zainstalowałem wczoraj " Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.303 PL " no i dupa mam teraz problem z PB, moge wchodzic tylko na servery, które PB małą wylączone ;/ czy ktoś z Wam miał taki problem z Kasperskim??
może macie jakąś radę na to?? z góry dziękuje smile.gif
jarpen
moze ten antywirus ma wbudowanego firewalla blokujacego porty pb.
podaj tresc komunikatu
twt
Bardzo zwalnia kompa ?.
Polacz sie z servem majac otwarte ET w malym oknie aby moc obserwowac antyvirusa, moze cos wtedy pokazuje. W wolnym czasie sprobuje zainstalowac demko i sprawdzic.

Wejdz na stronke Kaspersky.pl i poczytaj, bo faktycznie moze miec zaimplementowanego firewalla
#Pain#
Mam problem raczej to PB
Na poczatku mapy mam potezne lagi
To chyba wina PB, albo cfg

Moj cfg
CODE
http://www.board.enemyterritory.pl/index.php?showtopic=6951
Erektus*
Witam! mam problem z PB. Gdy odpalam ET i wchodze na jakis server z PB po jakims czasie dostaje kicka!
W oknie wyskakuje mi nastepujacy komunikat "Server disconnected -has been kicked via Punkbuster (for 0 minutes)... RESTRICTION - Corrupted: File/Memory [81080] . Jak to naprawic?? Robilem update Pb, format dyskow, reinstal ET, sprawdzalem ram, instalowalem rozne sterowniki. Nic jednak nie pomaga a wiec HELP biggrin.gif
MorFeuS
KORUPCJA!

A tak na serio: Nie rob update PB, tylko zaladuj nowy. Albo odinstaluj ET jeszcze raz, usun wszystkie pliku i od nowa zainstaluj ET i zaladuj pliki NOWE. Powinno pomoc.
blazejp
Witam.
Mam problem z PB

Po np. 30min gry na serverach CYBERGAMES wywala mnie z servera i jest napisane że mam starą, wersje pb i musze ją zaktualizować. Jak to zrobie to gdy spoworotem wejde do ET i po kliknięciu ENABLE PUNKBUSTER nic się nie dzieje :( PB cały czas jest wyłączone i niemoge grać.
Jedynie co moge robić to ciągle przegrywac to stare PB z innego folderu ET. Powoli zaczyna to być frustrujące :/
Teesik
Witam,mam taki pewien problem z ET-
Dawno,dawno temu(z miesiąc) ściągnąłem ET,pacza 2.60 i 2.60b z servera ftp.vectranet.pl,
Po zainstalowaniu całej tej mieszanki gdy włączałem PB wyskakiwał ekranik "ET zostanie teraz zamknięty.Chcesz wysłać tą informację firmie microsoft?".Nie przejąłem się zbytnio tym problemem,i grałem....
Po miesiącu grania na serverkach owned by cheater's i bannowany że mam wallhacki(a ja naprawdę czegoś takiego nie mam...)postanowiłem przywrócić do życia PB.
Dalej PB nie działało,więc odpaliłem taki plik jak "pbweb.exe" z folderu pb.Ale oczywiście nie działa(log)
I tu moje pytanie-Ściągać od nowa ET z nowego serva?
Piecetowa konfiguracja to:
2,2 GHZ Althon64,
512 ram,
Dysk Twardy(Nie miękki) 200
Grafa Nivida 7300.
crazy13
Pomocy :D
gdy wbijam na serwer czekam jakies 10 s i wywala mnie z niego po czym pisze: server disconnected has been kicked via PunkBuster ( for 0 minutes ) RESTRICTION: Inadeguate 0/S Pririleges
jak rozwiazac ten problem
prosze o pomoc confused.gif
Gladki
Witam

Mam problem z chyba z PB, mianowicie jak juz jestem na serwie po pewnym czasie mnie wywala i pisze Lost Packs
etmain/suply.pk3

o co chodzi ???
Luxury
CYTAT
Witam

Mam problem z chyba z PB, mianowicie jak juz jestem na serwie po pewnym czasie mnie wywala i pisze Lost Packs
etmain/suply.pk3

o co chodzi ???

Chyba o to chodzi, ze brakuje Ci tej mapy (suply) w "etmain" i nie mozesz jej sciagnac, poniewaz masz wylaczana opcje sciagania plikow z servera!
Luxury
CYTAT
Pomocy :D
gdy wbijam na serwer czekam jakies 10 s i wywala mnie z niego po czym pisze: server disconnected has been kicked via PunkBuster ( for 0 minutes ) RESTRICTION: Inadeguate 0/S Pririleges
jak rozwiazac ten problem
prosze o pomoc confused.gif

Przeczytaj sobie tu: http://www.punkbuster.com/index.php?page=faq-et.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.