Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Spawnkilling, a bany
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
Loco
Ja gram tylko na FFA, bo moje łącze nie pozwala mi na grę w jakimkolwiek klanie (transfer zbyt często jest za niski) i na szczęście na spawnkilling trafiam rzadko. Ale potrafię sobie wyobrazić, że wielu osobom psuje to zabawę.
Usagi
QUOTE (Loco @ 12:11, 26 03 2004)
Ty chyba dalej nie rozumiesz, o co chodzi. Ta "taktyka" jest ŁATWA. Nie wymaga prawie żadnych umiejętności. Taktyki, które nie wymagają umiejętności są uważane za niesportowe. A za głupi żeby grać w ET są IMO ci, którzy nie chcą fragować w uczciwy sposób.

nie moglem sobie odpuscic przyjemnosci odpowiedzi.
ta "taktyka" jest trudna, bo wymaga dobrego ukrywania sie, wyczucia sytuacji, umiejetnosci korzystania z mapy, timera i czesto glupoty przecwinika. wymaga dobrego skilla, by sciagnac jak najwieksza ilosc wrogow, rozeznania, by nie zostac zabitym/znalezionym itd.
nie lubie spawnkillerow, bo tez czasem uda mi sie od nich zginac. ale, jakby na to nie patrzec, jest to jeden ze sposobow gry. calkowicie legalny, czy sie to komus podoba, czy nie.
xyvec
Swoją drogą gdyby autorzy ET nie chcieli za wszelką cenę dopuścić do spawnkillingu to zastosowaliby jakieś środki zaradcze typu "pole siłowe" biggrin.gif . Tak więc spawnkilling to element tej gry. Równie dobrze możemy się wkurzać na blokowanie czołgu na fueldumpie przez 2 ukrytych w głównej bazie field opsów. Ale po co?

PS. Dwa zrównoważone teamy nigdy nie pozamykają się w spawnpointach
shela
QUOTE (Loco @ 13:10, 24 03 2004)
Najlepszy przykład to spawn w Old City na Oasis - tam nie ma drugiego wyjścia, jest tylko malutki domek. Jeden strzał z panzera = czystka. Zmiana spawna na pierwszy (grając allies) = bezsens i strata cennego czasu.

no coz moge powiedziec.. ja tam zawsze widzialem 2 wyjscia...czy tak trudno jest wyjsc tylem i poswiecic te 4s na to zeby wybic tego goscia zanim zaladuje pf'a? nie sadze.... jestem za SK i wszystko...lubie sobie ganiac po mapie z pf i strzelac do wszystkiego co nie w mojej druzynie...jak przy okazji uda mi sie z teamem zamknac spawna to luzik...jak mnie bija to nie mam pretensji, bo o co....bija_mnie_w_spawnie=lamie...
mowi sie trudno...na klanowkach nie ma zmiluj...

co nie jest zabronione to jest dozwolone, a nie widzialem nigdy w zyciu zeby SK byl zabroniony (wiem powtarzam sie)...mi to sprawia przyjemnosc a na FFA gra sie 4fun...czyli dla wlasniej przyjemnosci....a nie dla przyjemnosci innych (to tez juz bylo-respect dankan)...jak gram na ffa to wale staty, exp (to zawsze wale) itp...liczy sie przyjemnosc...a jak chce porzadnej gry to ide na jakis dobry serwer (nie jakis warzywniak, tylko taki na ktorym siedzi porzadna ekipa znajaca sie na rzeczy)...i co wtedy?? gra wyglada podobnie z ta roznica ze jest lepiej zorganizowana bo ludzie sie znaja na rzeczy i nie ma jeczenia ze znow jakis LoL robi sobie SK pf'em ...

dolaczam sie do ruchu "Ban dla tych, ktorzy daja bany za SK"....

to tyle.
Eld
QUOTE (xyvec @ 17:21, 5 04 2004)
Swoją drogą gdyby autorzy ET nie chcieli za wszelką cenę dopuścić do spawnkillingu to zastosowaliby jakieś środki zaradcze typu "pole siłowe"  biggrin.gif .

przeciez tarcza nad lbem to nic jak taki srodek zapobiegawczy. zagrajcie w battlefield vietnam, to poznacie co to znaczy kampa... durnie z electronic arts nie zrobili tarczy. budzisz sie w respie i dostajesz od razu na twarz z bazooki biggrin.gif
SoH|Apollo13
Mnie osobiscie spawn killerstwo nie irytuje, czasami samemu sobie lubie narobic kilku fragow smile.gif. BTW... na ffa spawnkiller nie powinien miec bana, nigdzie nie jest zapisane, ze to zabronione. Zazwyczaj konczy sie na kilku bluzgach smile.gif. Pozdro ph34r.gif
HawK_
Moim zdaniem ban to jest za duza kara. Czy nalezy karac kogos banem za umiejetnosci przewyszajace innych graczy. To ze ktos jest lepszy lub potrafi dziala w parach (med i leut). W takiej sytuacji admin powinien dac "suffa" i powinno jest ok a jesli nie ma admina no coz "suffa" nie bedzie no i bana raczej tez nikt nie zalozy. A wszyscy czepiaja sie pf :/ przeciez to jest bron taktyczna (np. powstrzymanie respa) wiec koncze posta do dzwonek w szkolce dzwoni......
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.