Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasza Ulubiona Profesja - Sonda
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
Sagitarius
ja ostatnio czesto gram coverem ale nie zawsze bo np jak jest dziesiec coverantow to nie bende tym jedenastym tylko bende enginierem ktorych jest tylko dwoch nie?A pozatym trzeba umiec sie dopasowac do teamu nie mozna sie zablokowac ja zawsze gram tym i koniec kropka..To nie ma wogule najmniejszego sensu jak sie dolanczam do gry to zawsze patrze kogo ile jest i chwile lokam jak graja poszczegolnymi postaciami..to sie oplaca.. smile.gif
Enzo
Ja gram wszystkim , wiec nie moge zaglosowac ,zalezy od tego ile jest profesji w teamie,jak jest 0 engow to biore enga.
Buli
gram ta klasa ktora jest potrzebna w teamie . rozwalaja mnie totalnie teamy w ktorych na 3 soldatow 3 coverow 1 eng 1 fo & med to normalnie rozbraja psychicznie nastawienie do gry
imo najczesciej gram medem i czasem zdaza mi sie zapomniec grac teamowo i lece na rzez ,aktualnie pracuje nad tym =] rambo mode rox rox

pisalem tutaj glownie o ffa bo jestem bezklanowy =]
LameBoy
ja gram zazwyczaj engiem biggrin.gif granatnik + miny roxxują biggrin.gif ale fakt, bez dobrego medyka w pobliżu ciężko oj ciężko biggrin.gif
a na FFA lubię sobie polatać covertem, soldierem z czymkolwiek czy medykiem dla zabawy - ale to zazwyczaj jak gram na XP zeby zdobyc stopnie generalskie to się tak bawię biggrin.gif
mark[PL]
Fantastycznie gra się engiem - to wyznaczanie trajektorii lotu granatka........
Po za tym to chyba najważniejsza postać........dynamit
Nie lubię medyków....szczególnie tych czających się przy spawn-pointach wroga i strzelających w plery wroga....hańba........a kto mnie ożywi przy np. czołgu?
owicz_12
Ja gram wrzystkimi...ale moją profesją jest ENG !! biggrin.gif
GenQcide
A ja bardzo lubię grać medykiem "walczącym" (czyli takim ,który przez większość czasu gry fraguje a nie leczy).....może też covert ze Sten'em.......chyba tylko te klasy innymi grałem ale mi sie nie spodobały .....no może czasami snajper......może....smile.gif
damian
ja najczesciej gram jako coverops
2. medic
3. field's op
radziek
W grach klanowych medyk a dla zabawy to panzer
Saganov
No ja zagłosowałem na meda, bo nim gram na klanówkach. Może to takie zboczenie zawodowe bo w służbie zdrowia robie tongue.gif .
maestro
Ja nie lubie byc medykiem. Lubie byc Fieldem i soldierem z pf(lub mg42)smile.gif. Toleruje tez cvopa ze stenem lub fg42 wink.gif
Spl!nt3r
Oczywiście że eng ( ale z miotełką ) oprócz enga to jeszcze med i field op ewentualnie covrt, a w ostateczności soldat. Ale najbardziej lubie "zamiatać" laugh.gif
Ulyssess
Spojszcie na wyniki sondy. mozna wywnioskowac ze polowa graczy Et gra medem. A medyk to najszybsza i najprostsza droga do wysokiego skilla. Przewaznie maja przypuscmy 40/5 i sie strasznie zachwlaja. Niech taka osoba zagra inna profesja. Od razu okaze sie przecietnym graczem a czasami moze okazac sie ze jest zwyczajnym noobem... Osobiscie gram wszystkimi klasami w zaleznosci od mapki i potrzeby gram engem fieldem ORAZ MEDEM. Sa przypadki kiedy allies atakuja po wysadzeniu muru a w ich skladzie na 5 jest 1 eng 3 medow i jeden soldier. I zaden z tej czworki nie chce grac kims innym bo mu nie pasuje albo bo nie umie. Czy to nie jest smieszne. mad.gif
blacktyger
QUOTE (Ulyssess @ 0:32, 13 03 2004)
Spojszcie na wyniki sondy. mozna wywnioskowac ze polowa graczy Et gra medem. A medyk to najszybsza i najprostsza droga do wysokiego skilla. Przewaznie maja przypuscmy 40/5 i sie strasznie zachwlaja. Niech taka osoba zagra inna profesja. Od razu okaze sie przecietnym graczem a czasami moze okazac sie ze jest zwyczajnym noobem... Osobiscie gram wszystkimi klasami w zaleznosci od mapki i potrzeby gram engem fieldem ORAZ MEDEM. Sa przypadki kiedy allies atakuja po wysadzeniu muru a w ich skladzie na 5 jest 1 eng 3 medow i jeden soldier. I zaden z tej czworki nie chce grac kims innym bo mu nie pasuje albo bo nie umie. Czy to nie jest smieszne. mad.gif

lul? nie to nie jest smieszne ale calkowicie poprawne, gdyby tego soldiera zmienic na lojta to to jest dream team ohmy.gif ile ty byś chciał tych engów? a moze chodzi o coverta ? kiedy atakuje sie cos trzebamiec obstawe a pokaz mi lepsza niz medyk - fulll HP jescze Tobie daje HP, tak am być, na klanówkach w 6 osób tym field, eng,eng,med,med,med lol ...
Ulyssess
Co ci da jeden eng na 5 graczy.
cyp!s
QUOTE (Ulyssess @ 11:25, 13 03 2004)
Co ci da jeden eng na 5 graczy.

Ja chyba gralem w inna gre niz Ty - jesli eng np. z obstawa dwoch medow malo moze, to jaki jest optymalny sklad wg. Ciebie?
Ulyssess
Cypis mowie o serwerach publicznych gdzie przewaznie jeden drugiego nie zna. W klanie oczywiscie opowiednie zgranie i taktyka wystarczy zeby przejsc mapke z jedny engem. Ale po wysadzeniu muru na oaosis gra MOIM podkerslam moim zdaniem jest troche ryzykowna sad.gif Napewno wiekszosc z was gra dluzej ode mnie wiec mozecie miec inne zdanie i byc moze to ja sie myle.(wiec spowadzcie mnie na ziemie i prosze o zabranie glosu kogos takiego kto ma tu 6 gwiazdek biggrin.gif) Krytyke przyjme z pokorą wink.gif
cyp!s
Graj na serkach Toadie, odpusc sobie te typu tenbit - tam zwykle sa gracze skillowo lepsi i bardziej orientujacy sie w grze, ktorzy wiedza, ze nie stara sie wysadzic dziala samemu, tylko poczekac na obstawe.
Jesli dalej bedziesz zawiedziony, dolacz do jakiegos klanu, bo na ffa raczej nie masz szans na rozwoj swojego skilla.
Imo wysoka ranga/ilosc gwiazdek nie jest potrzebna do wykombinowania czegos takiego wink.gif
Red
Najbardziej popularne klasy to medyk postac posiadajaca tyle zalet ze bije na glowe inne klasy, engiem zazwyczaj gra sie kiedy chcesz wykonac objective i tu sprawdza sie zarowno w atatku jak i w obronie(miny np. w strategicznych waznych do obrony miejscach or spawn mining cool.gif ) kolejna zaleta enga to garand/k43 zwany takze miotla smile.gif a szczegolnie jego granaty ktore kierowane precyzyjna reka potrafia narobic niezle szkody, do tego dochodzi rowniez flack jacket ktory ciezko wyrobic na klanowce ale znacznie ulatwiaja zycie naszemu engowi, czesto na kampani wyrabia sie engiem flacka by potem cieszyc sie nim innymi klasami(co wazne xp za granaty z garanda/k43 licza sie do umiejetnosci enga wiec nie musisz naprawiac zeby zrobic sobie 4 level tongue.gif ) nastepny jest fild przydatny do zapatrywania zwlaszcza medykow napoczatku ubogich w ammo a ktorego arty/air striki wprowadzaja chaos i zamet w szeregach wroga dodatkowo doswiadczony gracz moze kierowac wybuchami tak aby uderzaly tam gdzie by chcial a na 4 poziomie rozpoznawac coverta w przebraniu co do gaszenia air strikow poprzez zaslanianie puszki to umiejetnosc przydatna ale dosc ryzykowna wiec z reguly "probuje" ja stosowac w wypadku gdy w jego zasiegu znajduje sie duza liczba zagrozonych smiercia swoich zolnierzy lub gdy w gre wchodzi objective (czasami sie udaje wystarczy ze cien musi padac na puszke ,szczegolnie sprawdza sie to na oasis i innych pustynnych mapach) cvops jest klasa raczej tylko do rozrywki na ffa , na klanowkach co tu kryc raczej sie nie sprawdza z 6 podstawowych map covert przydaje sie tylko na battery(wpusic kogos od tylu) i fuelu(przy rozwalaniu bramek do fuela) ale mimo tego czesto zdarza mi sie brac coverta na chwile zeby odkryc miny na mapie moim zdaniem raczej jedyna umiejetnosc ktora ma zastosowanie poza ffa(4 lev cvopsa oczywisicie pozwala na odkrywanie innym postaciom)soldier....no tu ciezko znalezc jakies zalety chociaz czasem przydaje sie jako ogien zaporowy z mg42 lub jesli czlowiek chce sobie polamic z pfa smile.gif Kogo wybierzecie decyzja jest wasza, ja osobisice gram medem no i to sie raczej nie zmieni. Jesli chodzi o klanowki to zgrane grupki medow z engami sa dosc trudne do zatrzymania wiec to chyba najlepszy uklad. cool.gif PS. Revie `em all biggrin.gif
Outs!d3r
Na poczatku był chaos...hehe przejdzmy do rzeczy smile.gif Gdy zaczalem swoja przygode z ET, strasznie podobał mi sie CvOps z Fg42 wink.gif Wiec gralem nim przez ok. miecha. Potem zafascynowałem sie medem i soldem z pf...i tak teraz zostało smile.gif. Czasem pogrywam również loit/eng. Na klanowkach etc gram czym mi każą smile.gif
Ulyssess
QUOTE (cyp!s @ 14:10, 13 03 2004)
Graj na serkach Toadie, odpusc sobie te typu tenbit - tam zwykle sa gracze skillowo lepsi i bardziej orientujacy sie w grze, ktorzy wiedza, ze nie stara sie wysadzic dziala samemu, tylko poczekac na obstawe.
Jesli dalej bedziesz zawiedziony, dolacz do jakiegos klanu, bo na ffa raczej nie masz szans na rozwoj swojego skilla.
Imo wysoka ranga/ilosc gwiazdek nie jest potrzebna do wykombinowania czegos takiego wink.gif

Dzieki Cypis za rade. Juz probuje swoich sil w klanie ale to dopiero poczatki wink.gif
NW_Mr. General
moja dewiza: raz a porzadnie ---> tzn. jak zabijac to z czegos duzego i skutacznego. z panzerfaustem jest zabawa. (f u c k t) ze czlowiek zachowuje sie z tym jak duze dziecko ale JA CHCE BYC SPOWROTEM DZIECKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak apropos, czy ktos wie jaki mogel panzera jest w ET ?
wyglada jak 60 ale strzela jak 30 .... blink.gif
ronin
QUOTE (Ulyssess @ 23:32, 12 03 2004)

:C facet ty chyba nie wiesz o czym piszesz...
niejedonkrotnie pro klany graja w skladzie nawet 6 medow!

imo med jest klasa samowystarczalna i dlatego wlasnie nim gram smile.gif
Ulyssess
lol to jak wysadzisz dzialo blink.gif . Chodzilo mi tylko o konkretny przypadek na oasis po wysadzeniu muru na przyklad. Wiesz atakujac na old city - masz racje - mozna grac 6 medami. Ale zamnijmy juz te podtemat ktory ja zaczalem bo iwdze ze nikt sie ze na nie zgadza czyli nie mam racji unsure.gif
blacktyger
heh ulysses nie masz racji smile.gif ale to nie powód żeby sięsmucić, też kiedyś myślałem podobnie do Ciebie, a to ze względu na to iż byłem umiłowany w Eng'u czasy mineły i na ziemie sprowadził mnie WOLFszLAGIER (aka Święty) od tego czasu patrze na to przytomniej i wiem ka jest

imo pro klany nigdy nie graja w 6 med bo musi być conajmniej jeden lojt (najczęściej 2) ale to tylko przy obronie albo ataku na radarze po rozwaleniu sciany
Slash_PL
Ja gram prawie tylko medem (ale głupio brzmi tongue.gif)... No oczywiście jak jakaś dłuższa kampania to po koleji: Field, Eng, Pf tongue.gif
Valkir
Ja gram medem i fdopsem - największa frajda biggrin.gif I
Co do squadów klanów, to zależy to od sytuacji (mapy, axis/allies). Ale medowie to z reguły 2/3 squadu, do tego eng+fdops.
Edi
Swoją przygodę z ET zacząłem od grania fieldem... później mi się znudził i przerzuciłem się na enga. Minki rulez po dziś dzień ale chyba lepsze jest 156 życia meda... no i ta adrenalinka:D

Szakunec 4all
MPM
Najfajniej gra mi się engiem - ale czasami gdy gram kampanie i nie mam zadnej ochrony od swoich i wszystkomusze sam robic to zaczyna byc denerwujace wtedy zamieniam się w meda i staram sie pomagac - chronic innych engów w ich zadaniach.
Sno0p
hmm najlepiej mi się gra Medykiem :] ponieważ mogę się uleczyć apteczkami ale jest problem z ammo biggrin.gif
Fieldem lubie grać ale żadko ponieważ średnio jak wychodzi się z akcji zostaje 30/40 hp są tylko 2 plusy fielda biggrin.gif może żucać naloty/arty i dać sobie ammo
z0rika
field i eng - to moje dwie ulubione profesje tongue.gif
Capt.gregos.pl
Ja na początku grałem enginer'em ale przesiadlem sie na medyka... jak wiadomo im wiecej dobrych medykow tym lepiej tongue.gif
xyvec
A ja lubię grać medykiem, ponieważ zawsze mogę wytłumaczyć się z dużej ilości własnych śmierci tym, że poświęcałem sie dla rannych biggrin.gif (a mam z czego się tłumaczyć sad.gif )
sparrow88
ja lubie najbardziej meda, ale w klanie ostatnio gram fieldem, i wkurza mnie że ludzie na ffa wchodzą mi pod art i dają complaina mad.gif
[RaIn]S0uL
Grałem engiem, ale od jakichś 3 tygodni gram wyłącznie medem i wkurza mnie, że co po niektórzy na ffa po tym jak ich zabiję żeby uzdrowić dają complaina, by za chwilę powiedzieć: "Thanks"... mad.gif
gutek
też gram medykiem choć czasem i sodlierem z flametouwerem lub pancerfaustem lubie grać medykiem bo jak podejde pod lufy przeciwników i mnie zabią to zawsze moge powiedzieć że rannych szukałem smile.gif
WOJTEQ
JOŁ ja lubie być medicem i fild opsem, napoczątku grałem fildem a obecnie medic lecz czasami na tej samej mape zmieniam postacie tongue.gif
eFeCT
hmm.. dla mnie profesja to medol i czarnuch (fops) .... moze troche eng z miotla ale to juz dla 4fun .. raczej siebie niewidze z kombinerkami w rekach biggrin.gif...... inne klasy jak dla mnie powinni wykasowac tongue.gif
Konik
Ja lubie grac kazda klasa postaci a w szczegolnosci med i field. najmniej lubie eng. nic dziwnego ze granie medem jest na 1 miejscu, tymbardziej na publicznych serwach gdzie wiekszosc ludzi gra dla xp. taki med to dla doswiadczonego gracza chodzaca forteca! niedosc ze mozna sie leczyc w kazdym momencie, to jeszcze ma o polowe wiecej hp od innych klas. no i dochodzi do tego odnawianie sie hp. o kozysciach plynacych z gry nim przy zdobywaniu xp nie wspomne bo na mapach to kazdy ginie i jest ranny a taki med to tylko na to czeka zeby sobie nabic xp podnoszac zabitych i leczac rannych. dry.gif
AdI-O
Nie ma to jak covert. Postać jedynie dla spryciarzy. Szybko uderzasz, szybko uciekasz wink.gif
Jakoś najbardziej przypadła mi do gustu już od samego początku. Dodatkowo bronie covert opsa mają większą moc uderzenia, nieporównywalnie większą od MP 40 i Thompsona.

Gdy wqrwie sie na gości, biore medyka ( ale tylko kiedy nie ma zbyt dużo medyków w grupie).
140 HP i odnawianie zdrowia robią z niego prawdziwego terminatora.

Choć tak naprawde wybór postaci, jest uzależniony od rozkładu sił w grupie.
Nigdy nie biore takiej postaci, której jest nadmiar w drużynie.
Niedaje to żadnych efektów, a jedynie pogarsza ogólną sytuację.
Zawsze należy sie dostosować do wymagań.
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.