Siemka wszystkim!:)
Mam pytanie odnosnie jak mozna sobie ulatwic gre(nie chodzi mi o czity bo to dla lamosow.) Chodzi mi bardziej o to co wpisac sobie w consoli.. co jest najlepshe?? Pishe to dla poczatkujacych i jak ktos moglby im pomoc bo ja znam tylko takie proste komendy.. A wiem ze tu pokazuja sie spece od et
prosze bardzo
tu mosz
Configi od wielu graczy ET
tu możesz zrobić
własny config jeśli tylko znasz troche angielskiego :]
Co do konfow z team.arise to trzeba uwazac, bo tam cfg mzoe wyslac kazdy, niektore z nich sa tak denne, ze zal dupala sciska. Dlatego zanim braniem przykladu z ktorego kolwiek z cfg radze zorientowac sie w amerykanskiej scenie ET.
Aha jesli ktos chce cfg na maximum fpsow to smialo pisac do mnie. z tymze 1 uwaga - on jest naprawde kurewsko brzydki.
Dobry config to wlasny config
kazdy ma indywidualne predyspozycje , rozmiary palcow;] itd... z czasem sam dochodzi czowiek do wniosku co nalezalo by zmienic a co poprawic....
TRENING czyni mistrza!!
A ja mam pytanie jak daleko mozna zajsc podczas robienie konfigu. Czy jak wylacze sobie efekty atmosferyczne tzn deszc snieg itp to juz bedzie be czy jeszcze styknie.Mam wyłączoną krew. Czy mozna tez wylaczyc pulsujacy celownik??
| QUOTE |
| Czy jak wylacze sobie efekty atmosferyczne tzn deszc snieg itp to juz bedzie be czy jeszcze styknie.Mam wyłączoną krew. Czy mozna tez wylaczyc pulsujacy celownik?? |
To co wymieniłeś to nie są zmiany wielkie ale już coś dające. Naturalnie że można to zmienić i to bez żadnych konsekwencji
blinkkin
23:45, 1 11 2003
ja natomiast musze powiedziec, ze gram na standardowym konfigu. zero zmian, tylko czulosc myszki zmienilem. kiedys mialem noobskiego cfg do quake 3 - kazda funkcja byla praktycznie zbindowana pod jakims klawiszem (okolo 20 odzywek itp.). teraz sam smieje sie z siebie. probowalem co prawda zagrac na jakims porzadnym configu do et, jednak denerwowal mnie on (r_picmip + zmieniona alfha - nie da sie grac wedlug mnie).
Ta najlepszy config to wlasny config

I tu sie zgodze z Doomim. Ja mam tylko binda na killa, na napis o nalocie (bo czesto mi ludzie wlaza i complejny wala). Tak to nie mam nic ciekawego. Gram na defaulcie, tylko sensitivity mam na 2.54

A w ogole co chcialbym binda ze zmienianiem respa jest cos takiego? I ze zmienianem klasy bo juz myslalem nad tym ale nie wiem jak to napisac. z gory thx...
Edit: Juz znalazlem... wysililem sie i wszedlem na portal
Hej. Ja mam propozycje:) Jesli znacie jakies komendy aby poprawic fps to piszcie je tutaj. Tylko nie te w stylu seta cg_atmosphericEffects "0" bo to chytba kazda lamka zna a pozatymi nie wiele daje. A wiec zachecam do wypowiadanie sie na temat:)
witam wszystkich forumowiczow,
uwazam ze jednymi ze skryptow najbardziej poprawiajacych widocznosc sa ponizsze:
cg_complaintPopUp "0" (nienawidze tego zoltego napisu, zaslania wieksza czesc ekranu, jezeli ktos cie zdazy ozywic, tak samo nienawidze vote'ow - w srodku duella wyskakuje ci takie gowno i nic nie widac)
cg_drawSmallPopupIcons "1"
cg_drawgun "0" (sam tego nie uzywam, wole widok pukawki na ekranie

)
jak chcesz tweakowac grafe to poszukaj sobie w inecie przepisow, jest tego pelno.
cyborg
1/ Dabi gdy cos zapomne bede robil jak mowisz:D
2/ Ja nie musze tweakowac grafy bo juz to zrobilem:P
3/ Warto zajrzec na stronke o ktorej pisze Dajmos
4/ Teraz ja napisze te komendy (ktore znam) na poprawienie fps: seta r_lodbias "0", seta cg_wolfparticles "0", seta cg_atmosphericEffects "0", seta r_flares "0", seta r_drawsun "0"
5/ Na widocznosc: gamma, mapoverbits "1" (zalezy od jasnosci komputera) , seta cg_bloodFlash "0"
6/ Jesli sie myle to mnie poprawcie
LOKI 65t
17:26, 2 11 2003
Moze ktos wie jaka komenda jest odpowiedzialna za jakosc znakow na helmach - bo mam confa od znajomego ale chcialbym poprawic to bo pracuje na awanse a na helmie i w momencie awansu wygladaja jak kleksy

.
ok, oto scree na moim cfg, oczywiscie nie jest tak brzydki jak w grze =)
tsc cfg r_mode 1scr 2scr 3
Ja zdecydowanie polecam wszystkim poczatkujacym
http://www.team-arise.com/config/etcfgs.php Mozna tam znalesc naprawde niezle konfy, najczesciej w nich jest wytlumaczone co i jak zmienia gre. Zanim jednak cos z tamtad sciagniesz to poczytaj komenatrze na temat tego cfg.
| QUOTE (Runos) |
Jak ty grash?? Ja to razcej bym nie kcial grac z taka grafa:P |
n44444444h, da sie grac. Tyle, ze granie na takim cfg wymaga juz wiecej ogrania, jezeli celownik przyslania z daleka 1/2 modelu nie znaczy, ze nie da sie trafiac hsow, trzeba tylko wiedziec, gdzie w tmy momencie znajduje sie glowa wroga i gdzies jst srodek celownika, mozna sie nauczyc. Co do cfg to nie ukrywam, ze nie przepadam za hiperjasnymi cfg, kwestia gustu.. A, no i jestem uzalniony od rtcw we wszelkiej formie i duzej ilosci fpsow.
chinczyk2
9:11, 7 11 2003
a czy da sie wylaczyc ta morde zolnierzyka, bo nie dosc, ze wkurza, to jeszcze pewnie zzera fpsy
Hannibal
10:12, 7 11 2003
| QUOTE (tsc @ 6:55, 7 11 2003) |
| n44444444h, da sie grac. Tyle, ze granie na takim cfg wymaga juz wiecej ogrania, jezeli celownik przyslania z daleka 1/2 modelu nie znaczy, ze nie da sie trafiac hsow, trzeba tylko wiedziec, gdzie w tmy momencie znajduje sie glowa wroga i gdzies jst srodek celownika, mozna sie nauczyc. Co do cfg to nie ukrywam, ze nie przepadam za hiperjasnymi cfg, kwestia gustu.. A, no i jestem uzalniony od rtcw we wszelkiej formie i duzej ilosci fpsow. |
qcze ale ty masz configa. Chyba masz zmniejszone wszystko co sie da
Mysle ze jedynie co moznaby jeszcze ulepszyc to jakby byl caly czarny ekran
Gwarantowane 100 fps
A tak powaznie to jakiego ty masz kompa ze jestes zluszony przez takie katusze przechodzic?
z moim kompem sa tylko 2 problemy - gf2mx i za...iscie zasmiecony rejestr, a cfg ten zrobilem, bo teraz czekam na nowa plyte glowna, jak juz ja dostane powinienem wroci do normalnego cfg (czytaj taki jak na screenach tylko w 640x480) =)
Ja chcialbym poprosic tylko jeszcze o dwie komendy.
1. Jak wylaczyc trawe. Po co mi to dziadostwo, kradnie fps'y i psuje widocznosc.
2. Zwiekszyc kat widzenia, o ile sie da - przydaloby mi sie widziec o kilka stopni szerzej

.
Z gory big thx
blinkkin
0:37, 28 01 2004
ad1. obecnie nawet jakbym podal ci komedne to nic nie da. pb zacznie kopac za force cvar, wiec poczekaj az zmiany wejda w zycie.
ad2. kat widzenia zwiekszasz za pomoca komendy cg_fov (wartosci 80-120, jesli dobrze pamietam). do tego przy wiekszym kacie radze usunac widok broni za pomoca komendy cg_drawgun 0. to tyle.
phant0m
19:06, 28 01 2004
Po pierwsze primo - big thx blinkinn - kat zwiekszylem i lepiej sie gra

( ale tak btw -bron juz od dawna mam schowana

).
Po drugie chcialbym raz jeszcze poprosic o pomoc, mianowicie potrzebuje wylaczyc wybuchy (strike'y
, granaty , arty). Pewnie trace na tym z 6-5 fps a ze mam sredni komp (1,2 gHz, 256 ram simm, geforce 2 mx 400 - 32mb na pokladzie + gowniany rejestr

) zalezy mi na klateczkach

. Jak zawsze z gory thx
cg_wolfparticles 0 <- chyba już to było gdzieś na forum
Cześć
Co zrobić by gra pozwalała na przypisanie większej ilości ramu dla gry niż 250mb mam 768mb.
Mój pierwszy post

Chce sie zapytac profesjonalistow

o to czy maja drawgun 0 czy 1, bo nie wiem na co sie zdecydowac. I jaki najlepiej ustawic mouse sensivity bo mialem 11 ale czytajac wasze posty odrazu zmienilem na 5,96 ;]
Czy tak moze byc ? :>
| QUOTE |
| Co zrobić by gra pozwalała na przypisanie większej ilości ramu dla gry niż 250mb mam 768mb |
seta com_soundMegs
seta com_hunkMegs
seta com_zoneMegs
| QUOTE |
| drawgun 0 czy 1 | mouse sensivity bo mialem 11 ale czytajac wasze posty odrazu zmienilem na 5,96 |
drawgun 0 ale tylko na slot 2 i 3 =]
sens mialem 21 ! przeskoczylem od razu na 4,5. pogralem troche na tym i dalej bede zmniejszal
qBa3oo3
13:39, 29 01 2004
Co do sensa to juz jest o tym oddzielny topic
A drawgun to indywidualna sprawa. Wiecej widac bez modelu broni, ale moze byc ci ciezko sie przestawic,
musisz poprobowac. Ja gram na 0 bo jestem juz tak przyzwyczajony - quake i CS .
Cześć.
Pierwszy raz używam cytowania
| QUOTE |
zUBER napisano 11:08, 29 01 2004 -------------------------------------------------------------------------------- QUOTE Co zrobić by gra pozwalała na przypisanie większej ilości ramu dla gry niż 250mb mam 768mb
seta com_soundMegs seta com_hunkMegs seta com_zoneMegs |
Chodzi o to że urzywając komendy :
com_hunkMegs mogę przydzielić grze 250mb ram,przy próbie określenia wyrzszej wartości gra wywala taki text:
Hunk data failed to allocate xx megs.(gdzie xx to ilość ramu większa niż 250).
eInHeRjER_pL
14:48, 30 01 2004
| QUOTE (Zu8eR @ 9:39, 29 01 2004) |
I jaki najlepiej ustawic mouse sensivity bo mialem 11 ale czytajac wasze posty odrazu zmienilem na 5,96 ;] Czy tak moze byc ? :> |
Mialem ten sam problem gralrem tak samo jak ty tzn. na 11 a zminilem na 5,90 i po pewnym czasie efekty widoczne. Teraz gra mi sie rulzzz. A do n00boow -----> zanim pobawicie sie w zmiany w konfigu to sprawdzcie nastepujaca rzecz. Zmiencie se brightnes na praie full tzn. rozjasncie. Mi to pomoglo jak cholera bo powlaczalem sobie z powroitem efekty i roozne bajer np. wybuchy zwiekszylem detale i gra chodzi lepiej niz wczescniej. A kmpa wcale nie mam takiego mocnego no moze poza karta graficzna --> pentium III ghz, szajski dysk twardy (komp mi sie wlacza 2,5 minuty
256 ramu no i fajna karte graf a mianowicie radeonka 9700.
blacktyger
12:08, 31 01 2004
no Kur.wa ... to chyba jakiś 5 post w którym wszyscy wymieniają swoje parametry kompów czy aż tak zalezy wam na pochwaleniu się ? tytuł tpica wyrazie brzmi
"Przydatne Configi"
ehh...
ja mam pare dla ludzi którzy chcą sobie gre ulepszyć ..
// Sterowanie r_gamma
bind "j" "vstr gamma_up"
bind "h" "vstr gamma_down"
set gamma_up vstr gamma15
set gamma_down vstr gamma15
set gamma10 "set r_gamma 1.0;set gamma_down vstr gamma10; set gamma_up vstr gamma11; echo ^1Gamma ^0|^2O^7==========^0|"
set gamma11 "set r_gamma 1.1;set gamma_down vstr gamma10;set gamma_up vstr gamma12;echo ^1Gamma ^0|^z=^2O^7=========^0|"
set gamma12 "set r_gamma 1.2;set gamma_down vstr gamma11;set gamma_up vstr gamma13;echo ^1Gamma ^0|^z==^2O^7========^0|"
set gamma13 "set r_gamma 1.3;set gamma_down vstr gamma12;set gamma_up vstr gamma14;echo ^1Gamma ^0|^z===^2O^7=======^0|"
set gamma14 "set r_gamma 1.4;set gamma_down vstr gamma13;set gamma_up vstr gamma15;echo ^1Gamma ^0|^z====^3O^7======^0|"
set gamma15 "set r_gamma 1.5;set gamma_down vstr gamma14;set gamma_up vstr gamma16;echo ^1Gamma ^0|^z=====^3O^7=====^0|"
set gamma16 "set r_gamma 1.6;set gamma_down vstr gamma15;set gamma_up vstr gamma17;echo ^1Gamma ^0|^z======^3O^7====^0|"
set gamma17 "set r_gamma 1.7;set gamma_down vstr gamma16;set gamma_up vstr gamma18;echo ^1Gamma ^0|^z=======^1O^7===^0|"
set gamma18 "set r_gamma 1.8;set gamma_down vstr gamma17;set gamma_up vstr gamma19;echo ^1Gamma ^0|^z========^1O^7==^0|"
set gamma19 "set r_gamma 1.9;set gamma_down vstr gamma18;set gamma_up vstr gamma20;echo ^1Gamma ^0|^z=========^1O^7=^0|"
set gamma20 "set r_gamma 1.0;set gamma_down vstr gamma19;set gamma_up vstr gamma20;echo ^1Gamma ^0|^z==========^1O^7^0|"
wkleić do autoexec.cfg od teraz na "j" i "H" macie zmiane gammy ..
//Kucanie
set kucam "+movedown; cg_fov 90; cg_drawcrosshair 9;cg_crosshairsize 58; cg_crosshairAlpha 0.200000; cg_crosshairAlphaAlt 1.200000"
set stoje "-movedown; cg_fov 110; cg_drawcrosshair 5; cg_crosshairsize 48; cg_crosshairAlpha 1.000000; cg_crosshairAlphaAlt 1.000000:
bind c "+vstr kucam stoje"
Od teraz na "c" kucacie i wasze cg_fov (kąt widzenia) zmienia się na 90 i widzieice wszytsko jakby bliżej poza tym wasz celownik się zmienia i jest bardziej "snajperski" jak wstajecie wszystko wraca do normy
widzę blacktyger, że dobrze ci idzie dystrybowanie mojego cfg

ale spoko, większość z tych rzeczy to modyfikacje innych skryptów, zaczerpnięte pomysły, etc. jak chcecie to piszcze jakich skryptów potrzebujecie postaram się wam je napisać... tylko bez czitowania
A więc prośba spełniona

. Nie wiem czy ktoś już o to pytał, ale ja sie pytam czy jest jakaś komenda żeby ten głupi celownik sie nie powiększał ? ja np biegam czy strzelam to mi sie ten celownik powiękasza i jak poluje na hs'y to nie widze głowy delikwenta.Aha i mam celownik kropke bez rzadnych obwódek i innych takich pierdółek.
Powiększanie się celownika przy strzelaniu likwidujesz komendą cg_crosshairPulse "0" tzn. zmieniasz wartość z 1 na 0.
Estaloth
15:43, 10 02 2004
Ja ze swojej strony chciałbym się zapytać, czy mieszanie w Confingu jest dozwolone, ponieważ ostatnio wyszedł nowy Update PunkBustera i "nagradza" Globalnym Banem każdego, kto miesza w plikach gry. News był na stronie www.enemyterritory.pl.
Podpisuję się również pod prośbą Switcha. Jednak dla niektórych podstawowe komendy to takie ułatwiające grę, a dla niektórych podstawowe komendy to te, dzięki którym mamy trochę więcej FPS'ów. Dlatego jeżeli ktoś podejmie się tego zadania niech napisze, które to te ułatwiające grę, a które te od FPS'ów. Można by pisać od czego te efekty. O ile w przypadku tych ułatwiających grę jest to oczywiste to o ile w przypadku tych zwiększających wydajność już nie. Jeżeli był już taki temat to bardzo był prosił o link i/lub skopiowanie treści tamtego posta/postów.
Ten globalny ban to pic na wodę. Ciekawe jak chcą banować ludzi ze zmiennym ip w grze gdzie każdy może sobie bez problemu wygenerować nowy CD-key.
Grzebanie w configu to wogóle inna sprawa. Config właśnie po to jest aby w nim grzebać i ustawiać według własnych upodobań. Inaczej nie nazywałby się configiem. Gdyby producent gry nie chciał aby gracze nim grzebali to by zrobił tak żeby nie można było grzebać. A zbyt dalekie zapędy w grzebaniu w configu ogranicza PB.
Imo każdy kto pieprzy o tym że grzebanie w configu to czit to zwykły lamer, zbyt bardzo przyzwyczajony do Cs-a czy Mohaa, w których to grach grzebać w configu zbyt bardzo nie można a pomimo tego i tak CS jest jedną z najbardziej zaczitowanych gier na świecie

Co innego grzebanie w plikach .exe .dll i .pk3 - to już są ewidentne czity, na szczęscie w większości wyłapywane przez PB lub ustawienie serwera jako pure.
A o komendach zwiększających fpsy jest już ten topic:
http://board.enemyterritory.pl//index.php?...14&t=1156&st=20
keNOOBie|PL
4:21, 11 02 2004
poprawka ... do cg_fov skala dopuszczalna przez PB to 90-120...
w razie pytan.. lokknij do punkbuster.cfg w katalogu etmain
Pozdrawiam...
keNOOBie|PL
22:30, 11 02 2004
hmm.. mam takie pytanie dotyczace confa... bo mnie juz ***** bierze jak musze za kazdym uruchomieniem bindowac kucanie...
... mam w konfigu ustawione
bind mouse2 "+moveup" czarno na bialym...
i jak wchodze do gry .. tego jednego ustawienia nie mam musze bindowac jeszcze raz...???
co jest nie tak?
Pozdrawiam
blacktyger
22:35, 11 02 2004
co jest nie tak? zadawałem se to pytanie przez miesiąc i mam

poprostu wklej to do autoexec.cfg :0
jeśli nie masz to go utwórz (ale raczej masz

)
a ja mam bardzo wielkie pytanie jaka trzeba wpisać komendę w tak zwanej tyldzie w menu WF zeby odtworzyc confing z pliku autoexec.cfg ???? Prosze to wazne.
wszystkie pliki uruchamiasz poprzez komendę exec
czyli np. /exec du.pa.cfg
imo autoexec.cfg sam sie uruchamia na starcie tylko wrzuc go do katalogow: etmain,etpro i do innych modow
Co mam zrobić by textury były "wypalone"?? No takie dziwne, jaśniejsze... Dankan tak ma:D
Vallpurgius
19:58, 14 04 2004
witam. wlasnie zaczynam grac w et i chcialbym podsumowujac te wszystkie tematy aby ktos podal mi taka poczatkowa configuracje (likwidacja pogody i inne) wraz z tym jak to trzeba wgrac. i jeszcze druga sprawa - jak ustawic sobie rozne 'odzywki' np. thanks itp.
z gory dzieki
Poszukaj dokładnie forum odnośnie cfg i innych rzeczy a zapewniam Cię że to wszystko znajdziesz. Co do odzywek to znajdziesz je na et.pl
pozdro
Vallpurgius
20:58, 14 04 2004
OK, wiec powiedzcie mi czy jest teraz dobrze. Mam w etmain plik autoexec z rozszerzeniem bat (tak ma byc?) i w nim mam te wszystkie skrypty. Dalej, mam plik chatscript w ktorym sa te wszyskie komendy i musze wgrac taka formule- exec chatscript.cfg do tego calego configa. Gdzie jest ten config i jak sie nazywa ? Bo teraz juz nie wiem czy te wszystkie skrypty mam wgrywac do autoexeca czy configa ??? Help me please!
PS. nie moge sobie ustawic jakos tylko tych klawiszy jakich potrzebuje - jaka jest formula do tego i gdzie to wklepac ?
czlowiek
23:25, 14 04 2004
| QUOTE (Vallpurgius @ 18:58, 14 04 2004) |
OK, wiec powiedzcie mi czy jest teraz dobrze. Mam w etmain plik autoexec z rozszerzeniem bat (tak ma byc?) i w nim mam te wszystkie skrypty. Dalej, mam plik chatscript w ktorym sa te wszyskie komendy i musze wgrac taka formule- exec chatscript.cfg do tego calego configa. Gdzie jest ten config i jak sie nazywa ? Bo teraz juz nie wiem czy te wszystkie skrypty mam wgrywac do autoexeca czy configa ??? Help me please!
PS. nie moge sobie ustawic jakos tylko tych klawiszy jakich potrzebuje - jaka jest formula do tego i gdzie to wklepac ? |
autoexec.cfg jest domyslnie wczytywany i najlepiej w nim trzymac ustawienia i odwolania do skryptow
np:
exec klasyv.cfg // wybor klas echo + dzwiek
exec pmove.cfg // pmove_fixed
// r_ati
seta r_ati_fsaa_samples "0" unsafe
seta r_ati_truform_tess "0" unsafe
//
//
seta com_maxfps "125" // fps
seta com_hunkMegs "256"
seta r_flareSize "1"
seta r_dlightBacks "0"
Vallpurgius
9:22, 15 04 2004
a jak zrobic tego cfg - jakie rozszerzenie ? (cfg???) - jezeli sie go nie ma ?
PS. jak zrobic te wszystkie komendy (bindy)- jak je zapisac i gdzie.
i jakie sa ich formuly oczywiscie, bo na et jest ich dla mnie za duzo, chcialbym napisac tylko te ktore sa mi potrzebne, zreszta nie wszystkie z nich rozumiem
te skrypty juz w sumie sam zrobilem teraz zostaly mi tylko bindy wiec prosze o pomoc.
Nie jestem znawcą ale mam nadzieje że Ci pomoge :
| QUOTE |
| a jak zrobic tego cfg - jakie rozszerzenie ? (cfg???) - jezeli sie go nie ma ? |
jeśli chodzi ci o etconfig to jest on w katalogu etmain/profiles/Vallpurgius/etconfig.cfg jest on zapisany jako Unicode i tak też należy zapisać.
| QUOTE |
PS. jak zrobic te wszystkie komendy (bindy)- jak je zapisac i gdzie. i jakie sa ich formuly oczywiscie, bo na et jest ich dla mnie za duzo, chcialbym napisac tylko te ktore sa mi potrzebne, zreszta nie wszystkie z nich rozumiem te skrypty juz w sumie sam zrobilem teraz zostaly mi tylko bindy wiec prosze o pomoc. |
Tutaj możesz znaleść odpowiedź na Twoje pytanie dotyczące bindom.
Vallpurgius
15:42, 15 04 2004
thx krecik ze pomoc tylko jeszcze mam pytanie dotyczace odzywek. czy mozna po prostu wklecic cos takiego:
bind x "vsay xxxxxx" (global)
bind x "vsay_team xxxxxx" (team only)
where xxxxxx is any of the following (in bold)
i gdzie to wkleic zeby dzialalo ?
| QUOTE (Vallpurgius @ 14:42, 15 04 2004) |
thx krecik ze pomoc tylko jeszcze mam pytanie dotyczace odzywek. czy mozna po prostu wklecic cos takiego:
bind x "vsay xxxxxx" (global) bind x "vsay_team xxxxxx" (team only)
where xxxxxx is any of the following (in bold) i gdzie to wkleic zeby dzialalo ? |
wklej to tam gdzie masz bindy np. czyli w jakis tam twoj config
mozesz tez utworzyc osobny plik *.cfg np: odzywki.cfg
w nim piszesz:
bind x "vsay xxxx"
bind x2 "vsay_team xxxx"
bind x3 "vsay xxxx"
bind x4 "vsay_team xxxx"
[...]
potem do pliku autoexec.cfg dopisujesz linie:
exec odzywki.cfg
i finito
w ten sposob mozesz utworzyc dowolna ilosc konfigow ktore sa wykonywane z pliku autoexec.cfg poleceniem: exec [nazwa].cfg
KleSzczU
10:39, 14 05 2004
A ja chcialbym sie dowiedziec jaka jest rola niektorych plikow. Prosze tez o wyrozumialosc, bo jestem tu nowy

Chodzim mi o etconfig.cfg i autoexec.cfg. Co w koncu znajduje sie w etconfig.cfg a co ma sie znajdowac w autoexec.cfg
Czy w etconfig.cfg zapisywane sa informacje dotyczace ustawien grafiki? Jest tam strasznie namieszane i trudno mi sie jest tam polapac (tak przy okazji: jest jakis trick, zeby te komendy bylu ustawione jedna pod druga a nie tak w ciagu, poprawilo by to przejrzystosc). Jesli tak to tam nie ma wszystkich "ustawien". Mam problem tego typu, ze podczas gry ustawie sobie wszystko: grafe, wylacze efekty, rozdzielczosc a jak wchodze znowu na serwer to mi sie znowu przestawia na inne wartosci. Czy to zalezy na jaki serwer wchodze? Bo w sumie to te ustawienia raz sie zapamietuja raz nie; nie mam pojecia od czego to zalezy

Moze moge sobie utworzyc jakis plik, np. grafa.cfg, wrzucic "exec grafa.cfg" do autoexec.cfg, ale wtedy moge sobie wybrac jakie chce komendy i tam wpisac, np. seta r_mode 3?? Czy musialbym wpisac tam wszystkie komendy odnoscie grafy?? Czy wtedy mam dodawac "seta" czy nie

??
Narazie dam wam spokoj

ale to nie koniec...
eh o etconfig i autoexec bylo naprawde duzo... poszukaj dobrze
co do komend jedna pod druga to ja przez chwile nad tym posiedzialem i po kazdej komendzie dalem enter
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.