| QUOTE |
| Chodzim mi o etconfig.cfg i autoexec.cfg. Co w koncu znajduje sie w etconfig.cfg a co ma sie znajdowac w autoexec.cfg |
Po pierwsze: dzindybry all
A więc do rzeczy.W pliku etconfig znajdują sie wszystkie ustawienia które są automatycznie generowane przez gre. Możesz je zmieniać wpisując różne komendy do konsoli. Natomiast autoexec jest to plik który tworzysz sam i tam wpisujesz swoje komendy. Plik autoexec.cfg jest automatycznie wgrywany przez ET
| QUOTE |
| Czy w etconfig.cfg zapisywane sa informacje dotyczace ustawien grafiki? Jest tam strasznie namieszane i trudno mi sie jest tam polapac |
W etconfig.cfg masz zapisane wszystkie komendy, nie tylko dotyczące grafy.
Reszte ustawień masz także w server.cfg i punkbuster.cfg.
| QUOTE |
| Moze moge sobie utworzyc jakis plik, np. grafa.cfg, wrzucic "exec grafa.cfg" do autoexec.cfg, ale wtedy moge sobie wybrac jakie chce komendy i tam wpisac, np. seta r_mode 3?? |
Po to są indywidualne configi żeby wpisywać tam swoje komendy np. dotyczące grafy (cg_draw2d, cg_brassTime itp.), widoku(cg_fov) itp. itd.
| QUOTE |
| Czy musialbym wpisac tam wszystkie komendy odnoscie grafy?? Czy wtedy mam dodawac "seta" czy nie ?? |
Nie, możesz tam wpisać te komendy które cie interesują.Nie potrzeba wpisywania wszystkich, gdyż zostaną one wgrane z etconfig.cfg. A co do seta to jest to komenda która na stale przypisuje daną wartość komendy grze. Jeżeli w którymś aspekcie sie myle to poprawcie mnie
Pozdro
P.S Nie bądz taki ostry nephit. Wiem że piekło robi swoje ale to samo mogło sie przytrafić tobie