prokiller
13:57, 9 09 2005
Pomózcie!!Pilnie potrzebuje komende na needla i playdead.Byłbym bardzo wdzięczny jak by mi ktos je podal.Z góry dziekuje
Na playdead komenda /playdead. Oczywiście tylko na shrubie, na etpro nie działa. Na to pierwsze nie wiem
Potrzebuje komendy która pozwoli na ustawienie wyższej jasności obrazu "brightness". Ustawienie z poziomu opcji na maxymalną wartość mi nie wystarcza i chciałbym jeszcze bardziej rozjaśnić grę.
do operowania jasnoscia przydaja sie jeszcze te komendy, poniewaz moim zdaniem r_gamma rozjasniona na maxa wyglada bardzo slabo.
r_intensity
r_mapOverBrightBits
r_overBrightBits
2 pytanka:
1) Jakie są maksymalne ilości komend:
r_intensity
r_mapOverBrightBits
r_overBrightBits
r_gamma
I jak JESZCZE bardziej rozjaśnić??

(gdy patrze na confingi innych graczy to widze znaczną różnce pomiędzy moimi, a ich jasnością)
2) Do czego służy komenda "r_lastValidRenderer" i jak działą? (tj. co usuwa). Bo w "FAQ" pisze, że wpływ na FPS jest "masakryczny". Czy dlatego, ze FPSy tak spadają, czy dlatego, że FPSy tak się podnoszą?
3)set "cg_lagometer" "1"
Tak wygląda większość komend u mnie. Czy muszą być w cudzymsłowiu? I jak bardzo rozjaśnić Miernik Lagów (wg.
LagometerAlpha)?? Tzn. na jaką wielkość.
Pozdrawiam
imo gdybys ruszyl tylek i poczytal to co znajduje sie w tym dziale to bys sie nie pytal .. dla leniwego
http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...?showtopic=1869
Ehh... Przeczytałem tatmo kilka(naście) razy już.
Pytanie nr. 1. Przeczytaj UWAŻNIE...
| CYTAT |
| I jak JESZCZE bardziej rozjaśnić?? (gdy patrze na confingi innych graczy to widze znaczną różnce pomiędzy moimi, a ich jasnością) |
Pytanie nr 2 - właśnie w tamtym temacie NIE MA odpowiedzi na to pytanie.
Pytanie nr 3 - Jw.
ad2. jest odpowiedz ...
| CYTAT |
r_lastValidRenderer ostatnie sprawne urządzenie zajmujące się grafiką
|
czyli twoja karta graficzna....trudno sie domyslic prawda?
ponizej przyklad ... wartosc to sie olewa, bo zostaje przypisana domyslnie
r_lastValidRenderer "GeForce4 MX 440/AGP/SSE/3DNOW!"
ad1. kombinowac z komendami ... nie wystarczy ustawic wszystkiego na maxa bo nie tedy droga ... poproboj wielu kombinacji, albo sprawdz jak to maja inni w configach...skoro je masz to zobacz jak to wyglada ... na enemy-territory.com znajduje sie pokazna baza configow ..
ad3. set "cg_lagometer" "1" ten zapis jest jak najbardziej bledny...
powinno to wygladac np.
set cg_lagometer "1"
komenda ma nie byc w cudzyslowie, jedynie wartosc
wartosc tez nie musi.
efekt jaki widzimy na screenach nie jest dokladnie tym co widac w samej grze.
LagometerAlpha to efekt przezroczystosci.
Proszę o pomoc
Bind x ”vstr medic”
Set medic “say Dawaj te apteczki żulu!!; vsay Medic"
to co mam wpisać zamiast x, żeby było zamiast v21 gdzie mówi się "Need a medic"?
shalashaska
8:52, 1 12 2005
Mam problema:P,czasami jak oglądam demko bądz jakis mecz na ETTV to mam cos takiego

Jak zrobic by było normalnie?
Mnie tez sie cos takie zdarzalo. Pomagala reinstalka gry lub mapy (sciagnij z nowego zrodla sd2 i sprawdz czy sie uda).
tester_beta
16:19, 1 12 2005
QUOTE(conish)
Mnie tez sie cos takie zdarzalo. Pomagala reinstalka gry lub mapy (sciagnij z nowego zrodla sd2 i sprawdz czy sie uda).
wykasuj powtarzajace sie mapy lub paki, zbedne pk3. "brak oteksturowania" pojawia sie, gdy tekstura jest uszkodzona i nie mozna jej odtworzyc... albo gdy sa tekstury o tej samej nazwie w roznych pakach wtedy (poniewaz nie moga wystepowac tekstury o tej samej nazwie) sa one ignorowane...
Co jakis czas czysc katalog z pk3 ... gra bedzie sie szybciej ladowac i nie powinnobyc takich kwiatkow
Greeetz
shalashaska
20:44, 1 12 2005
Et usunołem dwa dni temu i wsyztsko od nowa zainstalowałem i pozciągałem mapki.Więc jeszcze raz to zrobić?
Nic nie pomogło.to musi być chyba jakas komenda.Bo mam tak na wiekszosci map,oasis,sw_gold,gold,supllydypot2 itp.
cg_gunz
cg_gunx
cg_guny
cheat protected

lol
southorn
21:09, 10 12 2005
Jest jakaś komenda do ustawienia kolorów RGB, każdego osobno?
...
Nie ma
Kolory RGB możesz sobie ustawić w sterownikach lub np PowerStrip-em.
Czy możecie mi podać komendy jakie mam wkleić do mojego cfg dotyczace :
-low quality sky - no
-reinforcement timer- on
-show compass - on
z góry thx
r_fastsky 1/0
cg_drawreinforcetime 1/0
cg_drawCompass 1/0
i jesczze jedno żeby było widać jak wybucha granat...bo mis ie cos zwalilo i tylko male pykniecie jest bez zadnego efektu tak samo przyt nalotach
southorn
22:41, 12 12 2005
QUOTE(Swiety @ 3:04, 12 12 2005) [snapback]55594[/snapback]
Nie ma
Kolory RGB możesz sobie ustawić w sterownikach lub np PowerStrip-em.
W moim przypadku (ATI Catalyst) działa to tylko do "pulpitu" w 3D bez zmian, dlatego zadałem to konkretne pytanie po wyczerpaniu prób poradzenia sobie z tym w "oczywisty" (np. PowerStrip i inne) sposób.
Ton jakby odrobinę protekcjonalny

trudno zakładać, że każdy kto zadaje pytanie jest... włoszczyzną, zieleniną, jarzyną... hmmm jak to było.... aaaa warzywem.
Bez-atak oczywiście.
Pozdr.
...
QUOTE(southorn @ 21:41, 12 12 2005) [snapback]55622[/snapback]
W moim przypadku (ATI Catalyst) działa to tylko do "pulpitu" w 3D bez zmian, dlatego zadałem to konkretne pytanie po wyczerpaniu prób poradzenia sobie z tym w "oczywisty" (np. PowerStrip i inne) sposób.
Ton jakby odrobinę protekcjonalny

trudno zakładać, że każdy kto zadaje pytanie jest... włoszczyzną, zieleniną, jarzyną... hmmm jak to było.... aaaa warzywem.
Bez-atak oczywiście.
Pozdr.
...
Ok napisze pełnym zdaniem:
W Wolfie nie ma żadnej komendy konsoli/configu którą można regulować składowe RGB
Co do sterowników to akurat nie mam pod ręką kart ATI ale w Nvidiach jest opcja zmian RGB oddzielnie dla pulpitu oddzielnie dla all itd.
Dla hardcorowców zawsze pozostaje grzebanie w monitorze
falubaz
17:37, 13 12 2005
co do ati-polecam sciagnac catalyst control center. bardzo dobry program do rzeczy wlasnie typu rgb(jest mozliwosc ich ustawiania takze dla 3d a osobnie dla pulpitu, mozna sobie ustawic specyfike dla gier(wieksza wydajnosc-wieksza jakosc) itd, tych trybow jest ogrom i mozna ustawiac bindy do zmieniania w "locie" ustawien. ciekawa zabawka
southorn
18:19, 13 12 2005
Problem w tym, że kupiłem używany monitor, który ma tylko regulację temperatury kolorów bez możliwości ustawienia każdej z barw RGB osobno. A w Catach 5.12 (z CCC) dla 3D jest tylko pełna gamma (możliwe, że taka opcja jest tylko przy mojej karcie).
Monitor daje za dużo czerwonego a nieco mało zielonego (chyba z czasem elektronika się rozkalibrowała), w systemie nie przeszkadza ale Oaza w odcieniach czerwieni?

Pozostaje wizyta w serwisie ale myślałem, że do tego czasu coś programowo w ET poradzę.
Dzieki za info.
...
Nie wiem dlaczego, ale od pewnego razu włącza mi się autorecord podczas odliczania do rozpoczęcia gry. Czy to jest jakiś skrypt, czy komenda (jaki/jaka) ? Trza będzie przewertować cfg :u
QUOTE(YANEK! @ 17:46, 9 01 2006) [snapback]56458[/snapback]
Nie wiem dlaczego, ale od pewnego razu włącza mi się autorecord podczas odliczania do rozpoczęcia gry. Czy to jest jakiś skrypt, czy komenda (jaki/jaka) ? Trza będzie przewertować cfg :u
cg_autoaction 0
A ja mam kolejne pytanko. Na pewno było gdzieś na forum, ale nie pamiętam gdzie :/ Przeszukałem pare tematów i nie znalazłem.
No ale przejdźmy do rzeczy:
Co wpisać, aby:
bind F1 "vsay NeedMedic" i żeby to powiedział głosno, a napis brzmiał "What's up doc?" etc.
Najlepiej na tym przykładzie.
Pozdrawiam.
(aha i jakie jest oznaczenia zera na klawiaturze numerycznej? KP_0? Czy KP_Ins?)
bind F1 "vsay NeedMedic What's up doc?"
kp_ins
warzywne pytanie, ale od wczoraj :] mam wkurzajcy problem. Podczas strzelania, caly ekran sie niemilosiernie trzesie. Myslalem ze to tylko moj wybryk po 4-dniowej przerwie od ET, ale moj brat zaczal grac i od razu zwrocil mi na to uwage. Czy jest jakas komenda do tego, i czy w ogole cos takiego jest mozlie?? Z gory dzieki xd
shalashaska
14:49, 14 04 2006
QUOTE(kujaw @ 22:50, 25 03 2006) [snapback]57255[/snapback]
warzywne pytanie, ale od wczoraj :] mam wkurzajcy problem. Podczas strzelania, caly ekran sie niemilosiernie trzesie. Myslalem ze to tylko moj wybryk po 4-dniowej przerwie od ET, ale moj brat zaczal grac i od razu zwrocil mi na to uwage. Czy jest jakas komenda do tego, i czy w ogole cos takiego jest mozlie?? Z gory dzieki xd
Użyj opcji szukaj.Nie da się,mozna to jedynie zmniejszyć
fuzzyPL
12:40, 26 05 2006
jaka jest komenda na wylaczenie:
1. strzałów [bialo-zolte linie idace w cel, w ktory strzelam]
2. ognia z lufy przy strzelaniu
b_tracers 0
cg_muzzleFlash 0
fuzzyPL
14:49, 20 06 2006
jaka jest KOMEDNA na zmiane "textur details" na medium?
Prechcik
11:12, 22 06 2006
Jaka jest komenda do configa servera, by granat nie zabijał tego, co go rzuca?
wiem tylko jak jest na minimum
seta r_detailtextures "0"
Witam czy jest możliwość wyłączenia światła (rozbłyskow) przy lufie broni w trakcie strzelania ?
POzdr
EDIT
Jeżeli kogos to zainteresuje to podaje (bo już się dowiedziałem ;-) )
b_muzzleflash "0"
cg_tracers "0"
czy jest mozliwosc, zebys przeczytal, zanim zapytasz?
Paluszek123
15:32, 18 08 2006
Siemka !!
Mam takie pytanie czy można w skrypcie przyblizanie i zblizanie celownika zamienic zeby zamiast rolki innym klawiszem dało sie przybliżyc ?
bind x zoomin
bind y zoomout
Paluszek123
16:50, 19 08 2006
chodzi mi o przybliznie celownika .
jesli mowisz o scope to tak jak napisalem
Witam ja mam nastepujacy problem: mam karte graficzna Nvidia Riva TNT2 64Model i nie wiem jak dobrze zooptymalizowac konfiguracje grafiki w ET posiadam 128 SDRAM . Interesuje mnie jeszcze bind o nazwie cg_bobpitch --> co to jest??
Z taka karta to nic nie zrobisz :< Ta komenda jest odpowiedzailna za kolysanie w czasie ruchu. Przeczytaj poradnik dunkana tam masz opisane najwazniejsze komendy.
bind x "cg_fov 90"
bind y "cg_fov 120"
pozdrawiam
JC imo nie znalem tej komendy LOL! dziENki
Ty, a wiesz co to znaczy IMO? Jezeli nie wiesz po cos jest, to tego nie uzywaj.
Różne sa spekulacje co do IMO. Ja używam IMO w róznych przypadkach, ale przeważnie kiedy chce napisac 'In My Opinion' albo poprostu coś w stylu 'ty, wiesz że...' Ale to zalezy od przypadku :>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.