Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komendy (komendy do configów i konsoli), których nie znamy..
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Komendy, Configi, Problemy z ET
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
prokiller
Pomózcie!!Pilnie potrzebuje komende na needla i playdead.Byłbym bardzo wdzięczny jak by mi ktos je podal.Z góry dziekuje biggrin.gif
csajolo
Na playdead komenda /playdead. Oczywiście tylko na shrubie, na etpro nie działa. Na to pierwsze nie wiem ph34r.gif
szumek
Potrzebuje komendy która pozwoli na ustawienie wyższej jasności obrazu "brightness". Ustawienie z poziomu opcji na maxymalną wartość mi nie wystarcza i chciałbym jeszcze bardziej rozjaśnić grę.
conish
r_gamma
nephit
do operowania jasnoscia przydaja sie jeszcze te komendy, poniewaz moim zdaniem r_gamma rozjasniona na maxa wyglada bardzo slabo.

r_intensity
r_mapOverBrightBits
r_overBrightBits
Murdoc
2 pytanka:
1) Jakie są maksymalne ilości komend:
r_intensity
r_mapOverBrightBits
r_overBrightBits
r_gamma

I jak JESZCZE bardziej rozjaśnić?? biggrin.gif (gdy patrze na confingi innych graczy to widze znaczną różnce pomiędzy moimi, a ich jasnością)

2) Do czego służy komenda "r_lastValidRenderer" i jak działą? (tj. co usuwa). Bo w "FAQ" pisze, że wpływ na FPS jest "masakryczny". Czy dlatego, ze FPSy tak spadają, czy dlatego, że FPSy tak się podnoszą?

3)set "cg_lagometer" "1"
Tak wygląda większość komend u mnie. Czy muszą być w cudzymsłowiu? I jak bardzo rozjaśnić Miernik Lagów (wg.
LagometerAlpha)?? Tzn. na jaką wielkość.

Pozdrawiam biggrin.gif
shela
imo gdybys ruszyl tylek i poczytal to co znajduje sie w tym dziale to bys sie nie pytal .. dla leniwego

http://www.board.enemyterritory.pl/index.p...?showtopic=1869
Murdoc
Ehh... Przeczytałem tatmo kilka(naście) razy już.
Pytanie nr. 1. Przeczytaj UWAŻNIE...
CYTAT
I jak JESZCZE bardziej rozjaśnić??  (gdy patrze na confingi innych graczy to widze znaczną różnce pomiędzy moimi, a ich jasnością)

Pytanie nr 2 - właśnie w tamtym temacie NIE MA odpowiedzi na to pytanie.

Pytanie nr 3 - Jw.
shela
ad2. jest odpowiedz ...

CYTAT

r_lastValidRenderer
ostatnie sprawne urządzenie zajmujące się grafiką

czyli twoja karta graficzna....trudno sie domyslic prawda?

ponizej przyklad ... wartosc to sie olewa, bo zostaje przypisana domyslnie

r_lastValidRenderer "GeForce4 MX 440/AGP/SSE/3DNOW!"

ad1. kombinowac z komendami ... nie wystarczy ustawic wszystkiego na maxa bo nie tedy droga ... poproboj wielu kombinacji, albo sprawdz jak to maja inni w configach...skoro je masz to zobacz jak to wyglada ... na enemy-territory.com znajduje sie pokazna baza configow ..

ad3. set "cg_lagometer" "1" ten zapis jest jak najbardziej bledny...

powinno to wygladac np.

set cg_lagometer "1"

komenda ma nie byc w cudzyslowie, jedynie wartosc

conish
wartosc tez nie musi.

efekt jaki widzimy na screenach nie jest dokladnie tym co widac w samej grze.

LagometerAlpha to efekt przezroczystosci.
Ruto
Proszę o pomoc
Bind x ”vstr medic”
Set medic “say Dawaj te apteczki żulu!!; vsay Medic"
to co mam wpisać zamiast x, żeby było zamiast v21 gdzie mówi się "Need a medic"?
conish
Primo ten skrypt co podales jest beznadziejny.
secudno http://board.enemyterritory.pl/index.php?showtopic=6352
shalashaska
Mam problema:P,czasami jak oglądam demko bądz jakis mecz na ETTV to mam cos takiego
IPB Image

Jak zrobic by było normalnie?
conish
Mnie tez sie cos takie zdarzalo. Pomagala reinstalka gry lub mapy (sciagnij z nowego zrodla sd2 i sprawdz czy sie uda).
tester_beta
QUOTE(conish)
Mnie tez sie cos takie zdarzalo. Pomagala reinstalka gry lub mapy (sciagnij z nowego zrodla sd2 i sprawdz czy sie uda).

wykasuj powtarzajace sie mapy lub paki, zbedne pk3. "brak oteksturowania" pojawia sie, gdy tekstura jest uszkodzona i nie mozna jej odtworzyc... albo gdy sa tekstury o tej samej nazwie w roznych pakach wtedy (poniewaz nie moga wystepowac tekstury o tej samej nazwie) sa one ignorowane...

Co jakis czas czysc katalog z pk3 ... gra bedzie sie szybciej ladowac i nie powinnobyc takich kwiatkow

Greeetz
shalashaska
Et usunołem dwa dni temu i wsyztsko od nowa zainstalowałem i pozciągałem mapki.Więc jeszcze raz to zrobić?

Nic nie pomogło.to musi być chyba jakas komenda.Bo mam tak na wiekszosci map,oasis,sw_gold,gold,supllydypot2 itp.
Bordini
cg_gunz
cg_gunx
cg_guny
cheat protected ohmy.gif lol
southorn
Jest jakaś komenda do ustawienia kolorów RGB, każdego osobno?

...
Swiety
Nie ma

Kolory RGB możesz sobie ustawić w sterownikach lub np PowerStrip-em.
Duczek
Czy możecie mi podać komendy jakie mam wkleić do mojego cfg dotyczace :
-low quality sky - no
-reinforcement timer- on
-show compass - on

z góry thx
conish
r_fastsky 1/0
cg_drawreinforcetime 1/0
cg_drawCompass 1/0
Duczek
i jesczze jedno żeby było widać jak wybucha granat...bo mis ie cos zwalilo i tylko male pykniecie jest bez zadnego efektu tak samo przyt nalotach
Swiety
/cg_showparticles
southorn
QUOTE(Swiety @ 3:04, 12 12 2005) [snapback]55594[/snapback]

Nie ma

Kolory RGB możesz sobie ustawić w sterownikach lub np PowerStrip-em.

W moim przypadku (ATI Catalyst) działa to tylko do "pulpitu" w 3D bez zmian, dlatego zadałem to konkretne pytanie po wyczerpaniu prób poradzenia sobie z tym w "oczywisty" (np. PowerStrip i inne) sposób.

Ton jakby odrobinę protekcjonalny biggrin.gif trudno zakładać, że każdy kto zadaje pytanie jest... włoszczyzną, zieleniną, jarzyną... hmmm jak to było.... aaaa warzywem.

Bez-atak oczywiście.
Pozdr.

...
Swiety
QUOTE(southorn @ 21:41, 12 12 2005) [snapback]55622[/snapback]

W moim przypadku (ATI Catalyst) działa to tylko do "pulpitu" w 3D bez zmian, dlatego zadałem to konkretne pytanie po wyczerpaniu prób poradzenia sobie z tym w "oczywisty" (np. PowerStrip i inne) sposób.

Ton jakby odrobinę protekcjonalny biggrin.gif trudno zakładać, że każdy kto zadaje pytanie jest... włoszczyzną, zieleniną, jarzyną... hmmm jak to było.... aaaa warzywem.

Bez-atak oczywiście.
Pozdr.

...

Ok napisze pełnym zdaniem:

W Wolfie nie ma żadnej komendy konsoli/configu którą można regulować składowe RGB

Co do sterowników to akurat nie mam pod ręką kart ATI ale w Nvidiach jest opcja zmian RGB oddzielnie dla pulpitu oddzielnie dla all itd.
Dla hardcorowców zawsze pozostaje grzebanie w monitorze biggrin.gif
falubaz
co do ati-polecam sciagnac catalyst control center. bardzo dobry program do rzeczy wlasnie typu rgb(jest mozliwosc ich ustawiania takze dla 3d a osobnie dla pulpitu, mozna sobie ustawic specyfike dla gier(wieksza wydajnosc-wieksza jakosc) itd, tych trybow jest ogrom i mozna ustawiac bindy do zmieniania w "locie" ustawien. ciekawa zabawka
southorn
Problem w tym, że kupiłem używany monitor, który ma tylko regulację temperatury kolorów bez możliwości ustawienia każdej z barw RGB osobno. A w Catach 5.12 (z CCC) dla 3D jest tylko pełna gamma (możliwe, że taka opcja jest tylko przy mojej karcie).
Monitor daje za dużo czerwonego a nieco mało zielonego (chyba z czasem elektronika się rozkalibrowała), w systemie nie przeszkadza ale Oaza w odcieniach czerwieni? smile.gif

Pozostaje wizyta w serwisie ale myślałem, że do tego czasu coś programowo w ET poradzę.

Dzieki za info.

...
YANEK!
Nie wiem dlaczego, ale od pewnego razu włącza mi się autorecord podczas odliczania do rozpoczęcia gry. Czy to jest jakiś skrypt, czy komenda (jaki/jaka) ? Trza będzie przewertować cfg :u
shela
QUOTE(YANEK! @ 17:46, 9 01 2006) [snapback]56458[/snapback]

Nie wiem dlaczego, ale od pewnego razu włącza mi się autorecord podczas odliczania do rozpoczęcia gry. Czy to jest jakiś skrypt, czy komenda (jaki/jaka) ? Trza będzie przewertować cfg :u

cg_autoaction 0
Murdoc
A ja mam kolejne pytanko. Na pewno było gdzieś na forum, ale nie pamiętam gdzie :/ Przeszukałem pare tematów i nie znalazłem.
No ale przejdźmy do rzeczy:
Co wpisać, aby:
bind F1 "vsay NeedMedic" i żeby to powiedział głosno, a napis brzmiał "What's up doc?" etc.

Najlepiej na tym przykładzie.
Pozdrawiam.

(aha i jakie jest oznaczenia zera na klawiaturze numerycznej? KP_0? Czy KP_Ins?)
conish
bind F1 "vsay NeedMedic What's up doc?"

kp_ins
kujaw
warzywne pytanie, ale od wczoraj :] mam wkurzajcy problem. Podczas strzelania, caly ekran sie niemilosiernie trzesie. Myslalem ze to tylko moj wybryk po 4-dniowej przerwie od ET, ale moj brat zaczal grac i od razu zwrocil mi na to uwage. Czy jest jakas komenda do tego, i czy w ogole cos takiego jest mozlie?? Z gory dzieki xd
shalashaska
QUOTE(kujaw @ 22:50, 25 03 2006) [snapback]57255[/snapback]

warzywne pytanie, ale od wczoraj :] mam wkurzajcy problem. Podczas strzelania, caly ekran sie niemilosiernie trzesie. Myslalem ze to tylko moj wybryk po 4-dniowej przerwie od ET, ale moj brat zaczal grac i od razu zwrocil mi na to uwage. Czy jest jakas komenda do tego, i czy w ogole cos takiego jest mozlie?? Z gory dzieki xd

Użyj opcji szukaj.Nie da się,mozna to jedynie zmniejszyć wink.gif
fuzzyPL
jaka jest komenda na wylaczenie:
1. strzałów [bialo-zolte linie idace w cel, w ktory strzelam]
2. ognia z lufy przy strzelaniu
conish
b_tracers 0
cg_muzzleFlash 0
fuzzyPL
jaka jest KOMEDNA na zmiane "textur details" na medium?
Prechcik
Jaka jest komenda do configa servera, by granat nie zabijał tego, co go rzuca?
jarpen
wiem tylko jak jest na minimum

seta r_detailtextures "0"
ajven
Witam czy jest możliwość wyłączenia światła (rozbłyskow) przy lufie broni w trakcie strzelania ?
POzdr
EDIT
Jeżeli kogos to zainteresuje to podaje (bo już się dowiedziałem ;-) )
b_muzzleflash "0"
cg_tracers "0"
kaurz
czy jest mozliwosc, zebys przeczytal, zanim zapytasz?
Paluszek123
Siemka !!
Mam takie pytanie czy można w skrypcie przyblizanie i zblizanie celownika zamienic zeby zamiast rolki innym klawiszem dało sie przybliżyc ?
conish
bind x zoomin
bind y zoomout
Paluszek123
chodzi mi o przybliznie celownika .
conish
jesli mowisz o scope to tak jak napisalem
Gladki
Witam ja mam nastepujacy problem: mam karte graficzna Nvidia Riva TNT2 64Model i nie wiem jak dobrze zooptymalizowac konfiguracje grafiki w ET posiadam 128 SDRAM . Interesuje mnie jeszcze bind o nazwie cg_bobpitch --> co to jest??
metyu
Z taka karta to nic nie zrobisz :< Ta komenda jest odpowiedzailna za kolysanie w czasie ruchu. Przeczytaj poradnik dunkana tam masz opisane najwazniejsze komendy.
JC
bind x "cg_fov 90"
bind y "cg_fov 120"

pozdrawiam
MorFeuS
JC imo nie znalem tej komendy LOL! dziENki ohmy.gif
falubaz
Ty, a wiesz co to znaczy IMO? Jezeli nie wiesz po cos jest, to tego nie uzywaj.
MorFeuS
Różne sa spekulacje co do IMO. Ja używam IMO w róznych przypadkach, ale przeważnie kiedy chce napisac 'In My Opinion' albo poprostu coś w stylu 'ty, wiesz że...' Ale to zalezy od przypadku :>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.