Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kultura na serwerach do gier
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
r33tosław
Witam jak zwykle bardzo serdecznie^^

Wlasnie wracam z nadzwyczaj emocjonujacej rozgrywki ET, po ktorej mam ochote zwrocic. Chcialem sie z Wami, drodzy forumowicze, podzielic niezwykle waznymi w moim mniemaniu przemysleniami dotyczacymi multiplayerowych serwerow growych, do ktorych dostep ma dzis doslownie kazdy.

Wraz z coraz bardziej upowszechniajacym sie dostepem do internetu, czy to w domach, czy to w tzw. kafejkach internetowych (dzieki ktorym do sieci czesto dostaje sie najmniej pozadany element), rosnie w zastraszajacym tempie liczba osob wykorzystujacych na wszelkie mozliwe sposoby dobrodziejstwa internetu, w tym graczy. Na pierwszy rzut oka wydaje sie to byc bardzo pozytywnym zjawiskiem, bo przeciez panstwo sie informatyzuje, ludzie zyskuja dostep do informacji i kontakt z calym swiatem; gracze natomiast ozywiaja male polskie scenki growe, ktorym z pozoru lekkie przybranie na wadze nie powinno zaszkodzic. Jednak po dokladniejszym przyjrzeniu sie sytuacji panujacej na wielu forach i serwerach do gier wiekszosc z nas dochodzi do slusznego wniosku, ze bez tych nowych internautow moglibysmy sie obyc i ze bez nich, kiedys, bylo jednak lepiej.

Odnosze wrazenie, iz nowi internauci sa nowi glownie z trzech powodow:
1. Wczesniej nie bylo ''kanterrr strrrajka'' i komputery nie byly popularne. A teraz sa i przeciez ''za...iscie'' jest komputer miec, a najlepiej taki z super marketu, nawet jesli nie ma sie zielonego pojecia o jego obsludze, nie mowiac juz o bardziej skomplikowanych sprawach.
2. Wczesniej nie bylo ich jeszcze na tym swiecie, albo po prostu zajmowali sie bardziej przyziemnymi rzeczami, jak slinienie dywanow i brudzenie pieluch.
3. Wczesniej nie bylo SDI/Neostrady, ktorych koszty utrzymania moga podzielic po rowno na 10 osob i w ten dac sobie rade z oplatami, z ktorymi wczesniej rady by sobie nie dali z prozaicznego powodu - braku pieniedzy, ktorych nie mieli, a jesli nawet mieli to i tak woleli spozytkowac je w inny sposob, np. siedzac pod budka z piwem/winem w towarzystwie kolegow cechujacych sie wzmozonym pociagiem do wszystkiego, co zawiera w sobie alkohol.

Coz z tego wynika? Do internetu trafiaja ludzie, ktorzy powinni jeszcze bawic sie klockami lego, albo dalej stac w bramie/pod blokiem. Szerzy sie wtorny analfabetyzm, chamstwo i glupota. Potwierdzeniem moich slow niech beda np. fora onetu, najpopularniejszego w Polsce portalu, gdzie wypowiada sie bardzo duza liczba osob, ktorych kultura osobista, wiedza i umiejetnosc poslugiwania sie jezykiem ojczystym pozostawiaja bardzo wiele do zyczenia. Na serwerach do gier jest w zasadzie to samo, tyle ze nie czyta sie tylu bzdur, bo nikt nie ma czasu ich tyle podczas gry naplodzic. Gry typu FPS sa fajne, ale (co stwierdzam ze smutkiem) dzialaja jak lep na debili, dzieci oraz czesto ludzi doroslych, ktorzy z nieopisanym zapalem przescigaja sie z dwoma pozostalymi grupami w osiaganiu coraz to glebszych nizin intelektualnych. U nas nie jest jeszcze tak zle, spoleczenstwo jest biedne i nie wszyscy moga sobie pozwolic na staly dostep do internetu i na stale uprzykrzanie zycia osobom potrafiacym sie zachowac i wyslowic, ktore zdaja sie byc wymierajacym gatunkiem, ale zobaczycie co sie bedzie za pare lat - dokladnie to samo co za nasza zachodnia granica.

Jak z tym walczyc? Nie da sie. Chyba zeby zalozyc zahaslowana, odrebna czesc internetu, do ktorej wstep mozna byloby uzyskac rozwiazujac serie losowo generowanych testow IQ.

Jezeli sie ze mna nie zgadasz, to widocznie jestes jednym z ''nich''.

Co sprowokowalo mnie do napisania tego posta? Wiele rzeczy, zbieralo sie to od dluzszego czasu... Jak juz mowilem, z biegiem czasu internet napelnia sie smieciem i zdarzaja sie dosc ciekawe sytuacje, przytocze moze kilka z nich:

- Kilka miesiecy na jednym z serwerow AvP2 DM, jeden z adminow mowi do mnie cos w stylu: stop killing me. On wciaz mnie atakuje, ale z wiekszosci pojedynkow to ja wychodze calo. Po kilku minutach na moim ekranie pojawia sie okienko z informacja dla mnie, ze zostalem wyrzucony i zbanowany.
- Kilka miesiecy na jednym z serwerow AvP2 DM, grajacy tam ludzie (wlacznie z adminem) zaczynaja sie oburzac, bo wygrywam i szybko dochodza do wnioski, ze bez cheatow bym tego nie osiagnal, po czym dostaje kicka i bana.
Trzeba przy tym wspomniec, ze granie alienem szlo mi zawsze nadzwyczaj dobrze... Nie chwalac sie (tylko stwierdzajac fakt), praktycznie zawsze zajmowalem pierwsze miejsca i skaczac po mapach z wdziekiem oraz gracja baletnicy roznosilem wszystkich.
- Kilka tygodni temu (ze dwa, nie wiecej, moja kariera w ET nie jest az tak dluga) na serwerze klanu [NF] postrzelilem niechcaco medyka z naszej druzyny (to byl takze ktos z [NF]), ale praktycznie nic mu sie nie stalo, wiec jak zawsze przeprosilem i wyrzucilem pare apteczek, zeby je sobie zjadl... po czym on mnie z wielkim trudem zabil (bo robilem uniki, ale nie atakowalem) i cos powiedzial. Zapytalem go, czy mu przypadkiem nie odbilo i juz pare sekund pozniej moglem patrzec na okienko z informacja, ze dostalem kicka i bana. Mam rade dla tego kolegi, jesli przypadkiem mnie teraz czyta: w przyszlosci zebrane apteczki proponuje przykladac do glowy, a nie do ran. W ten sposob ocalisz siebie i innych
- Dzisiaj znowu ET, serwer Dialogu i sytuacja taka sama jak wszedzie - naduzywanie wladzy, zachowanie na poziomie wczesnych klas szkoly podstawowej: bieglem sobie na railgun i zobaczylem alianta stojacego sobie kolo sciany (jakby kampowal, czy cos) - nie namyslajac sie wiele wypalilem serie, ktora trafila go prosto w czolo. Delikwent upadl, ale ku mojemu zaskoczeniu, glos wydal z siebie dopiero pare sekund po zdarzeniu. Powiedzial: pisalem cioto. Na co ja odpowiedzialem mu: to nie pisz to nie chat, dodajac z ironia: ''cioto''. Najwyrazniej koledze (misz@pl(Wr0) - pozdrawiam) ton mojej wypowiedzi sie nie spodobal, czego efektem bylo pojawienie sie na moim magicznego okienka, ktore poinformowalo mnie o tym, ze dostalem kicka i bana.

Dziekuje za uwage, to by bylo na tyle. Zycze milego weekendu i goraco pozdrawiam^^,
r33tosław
TheAbyss
Jak widać, admina / rcona / refa na serwerach też mają nie bardzo odpowiednie osoby... no cóż, tak to jest, jak się propaguje akcje 'i ty możesz być adminem' tongue.gif Wypowiedź ze strony admina o treści 'pisałem cioto' uważam za łagodnie rzecz biorąc niedopuszczalną... no, ale to nie ja decyduję o obsadzie adminów na tamtym serwerze, może tamtejszy administratorzy mają inne poczucie kultury i przyzwoitości :
blinkkin
pierlem rzyglem i wyszlem bo chamstwa nie zniese ....

to jest juz oklepany temat, troche zmiksowany - najgorzy server, co mnie wqrwia i innych topicow, wiec nie ma sie co wypowiadac w sumie. wiekszosc twoich wnioskow popieram, oprocz tego ze kultura osobista i znajomosc na kompach swiadczy o wysokosci iq, takiego czy innego osobnika. przynajmniej ja tak to odczytalem. i jeszcze jedno czy ty od poczatku dobrze znales sie na komputerach itp. ja swietnie pamietam czasy (to bylo dawno i to nieprawda) jak chyba z 3 dni meczylem sie z formatem dysku - szukalem w faqach itp.
Prosper
Nic dodac nic ujac. Zal tylko znowu bierze ze zniknely 2 serwery na toadim.. gdzie adminami byli powazni w sumie ludzie, i gdzie byl trzymany wysoki poziom nie tylko zachowania ale takze grania..
tsc
kiedys wdawalem sie w utarczki slowne z zasady, ze mam prawo sie bronic. Od pewnego (raczej dlugiego) czasu poprostu ignoruje takie wypowiedzi. na ffa polecam wylaczenie globalchatu.
lkts
Nie rozsmieszaj mnie prosper , nie raz byłem świadkiem sytuacjii kiedy to z ust adminów padaly słowa typu : " osoby z pingiem ponad 150 dostaną kicka " czy też " wypierdalaj z mojego servera " , ten pierwszy cytat to pochodzi o ile pamiętam z Twoich ust , a ten drugi to od jakiegoś fejka .
doomi79
Hmm nie możecie mniećpretęsji do refoow że prosza o opuszczenie serwera ludzi z pingiem pow 150: przeciez oni tylko zajmuja sloty nie przedstawiaja zadnej wartosci w grze...

a co do chamstwa tego sie nie wypleni ale jest na to sposob ignorowac ignorowac ignorowac!!znudzi sie prostakowi wreszcie;]{zawsze mozna dac vota} cool.gif
ronin
"Jezeli sie ze mna nie zgadasz, to widocznie jestes jednym z ''nich'' " . - i ty mowisz o kulturze??!! bardzo smieszne... moze jeszcze o tolerancji huh.gif

a jesli o ciebe chodzi to do idealu wiele ci brakuje np. gralem kiedys z toba na fueldump. gra byla dosc nudna wiec postanowilem pocwiczyc trick jump'y skakalem tak moze 2 min. a ty zdjales mnie seria dry.gif (bylem w moim teame) powtorzylo sie to kilka razy, kiedy pytalem dlaczego tak robisz odpowiedziales ze nie gram,
i chciales dac mi kicka, z calym szacunkiem ale ty mowisz o "niesprawiedliwym" kickowaniu?? - ciekawe

kolejna sprawa: co do komputerow i internetu czy myslisz ,ze je jestes wypra... sorry wybramy i tylko ty i ty
twoje haslo to "smierc lamerom "??
wielki mastah sie znalazl...
rozumiem i nie neguje tego ze trafiaja sie osoby chamskie w sieci, grach, forach, ale na ulicy, w szkole, pracy
moze im tez zabronisz egzystowac...

ech hipokryzja sie szerzy...
eXtreme
QUOTE (tsc @ 13:47, 1 11 2003)
kiedys wdawalem sie w utarczki slowne z zasady, ze mam prawo sie bronic. Od pewnego (raczej dlugiego) czasu poprostu ignoruje takie wypowiedzi. na ffa polecam wylaczenie globalchatu.

-Popieram. Ja tez nie zwracam uwagi na takie teksty.
Zresztą gdy toczy sie walka nie mam czasu na czytanie wypocin lamy,
tak L-A-M-Y bo tylko one rzucają błotem i flodują.
Gdy jednak gość jest w stanie dotrzeć do mnie
(z wypocinami słownymi) mówię mu delikatnie by spadał na drzewo banany prostować.
gdy to nie pomaga daje vota, przeważnie przechodzi, gdyż taki gość już w międzyczasie
nabluździł prawie wszystkim i mają go dość.
-Gorsza sprawa jest wtedy, gdy gość nie jest lamą a adminem
(choć ja osobiście nie spotkałem się z taką sytuacją).
-Jeszcze jedna sprawa. Ping=150 wcale nie jest jeszcze pingiem wykluczającym
z gry, osobiście wiele razy grałem przy takim i nie było wcale tragicznie (z wynikami)
-A jeszcze o IQ
czego my wymagamy od ludzi?Każdy z nas zna ludzi bądź widział gości,
których IQ mieści sie w zakresie 0-50, a wiadomo jeżeli takiemu dać komputer i klawiaturę
to da nam do zrozumienia, że ma mniej o przynajmniej 49 punktów

r33tosław
przynajmniej ja tak to odczytalem. i jeszcze jedno czy ty od poczatku dobrze znales sie na komputerach itp. ja swietnie pamietam czasy (to bylo dawno i to nieprawda) jak chyba z 3 dni meczylem sie z formatem dysku - szukalem w faqach itp.

Ja sie bawilem w formatowanie pierwszych dyskow, instalowanie systemow itp. za czasow ktoregos DOSa, a wtedy dostepu do internetu jeszcze nie mialem, takze ciezko byloby z FAQami i ich wyszukiwaniem.

moze jeszcze o tolerancji

Jestem bardzo tolerancyjny. Jest jednak ogromna roznica pomiedzy tolerowaniem innych swiatopogladow, subkultur, religii, a tolerowaniem bezdennej glupoty (chociaz to sie czasem laczy w rozne kombinacje).

a jesli o ciebe chodzi to do idealu wiele ci brakuje np. gralem kiedys z toba na fueldump. gra byla dosc nudna (...)

Wiesz, moge sie mylic, bo w gry FPS przez internet gram dopiero od 7 lat, a w te z nastawieniem na gre w druzynie dopiero 4, ale WYDAJE mi sie, ze na serwery gier takich jak ET wchodzi sie po to, zeby grac w druzynie, z grupa innych ludzi i przynajmniej starac sie wspolpracowac, a nie odstawiac jakies piruety za domkiem ignorujac prosby o pomoc i blokujac serwer osobom, ktore swoje zadanie wykonalyby znacznie lepiej od ciebie. Prosilem cie pare razy o pomoc - bez skutku. Trick jumpy mozna sobie samemu cwiczyc na przez siebie uruchomionym serwerze - nikt by ci wtedy nie przeszkadzal, nikt by cie nie chcial kicknac.

twoje haslo to "smierc lamerom "??
wielki mastah sie znalazl...

Uderz w stol, nozyce sie odezwa... Skad ci to przyszlo do glowy? Ja tym ''lamerom'' bardzo czesto z checia pomagam, do normalnych ludzi jestem z reguly bardzo przyjaznie nastawiony.
Prosper
QUOTE (lkts @ 14:05, 1 11 2003)
Nie rozsmieszaj mnie prosper , nie raz byłem świadkiem sytuacjii kiedy to z ust adminów padaly słowa typu : " osoby z pingiem ponad 150 dostaną kicka " czy też " wypierdalaj z mojego servera " , ten pierwszy cytat to pochodzi o ile pamiętam z Twoich ust , a ten drugi to od jakiegoś fejka.

Jasne.
Po pierwsze nie ukrywam- lagmeni, warperzy i rosliny byly kopane i admini zawsze to mowili- dlatego to byly jedyne serwery w pl gdzie mozna czasem bylo pograc ffa o naprawde wysokim poziomie. Bo sry ale gosc z pingiem 400 psuje zabawe 15 innym osobom.
Po drugie nigdy nie uzylem slow "wypierdalaj z mojego serwera" i nigdy nie powiem, bo nie jestem taka osoba wiec nie obrazaj mnie. A nieodpowiedzialne uzywanie refa przez niektorych graczy poison spowodowalo zmiane tego refa - ale ty oczywiscie nie mozesz tego wiedziec.
I nie mam zamiaru zaczynac dyskusji na temat czy posiadacze serwera maja prawo kopac innych ludzi- tych tematow bylo multum.

I nadal bede twierdzic ze to byly najlepsze serwery w pl - pod wzgledem poziomu ffa, kultury, tolerowania czitow jak i pilnowania ich przez posiadaczy refa/rcona.
blinkkin
co to faqow, to neta mam dopiero niecale 2 miesiace, a kompa od 7 lat. szukalem informacji w windowsowskich readme po angielsku. jeszcze jedna rzecz co do pingow - sytuacja tu opisana jest pokroju polityki rasistowskiej. ja mam non stop pingi 150 - 250 - jak jest 100 to ciesze sie jak cholera. a mimo to czesto wyciagam 1000 - 1500 xp po kampani 6 mapowej. co do iq to bull shit. jakie iq moze miec 5 letni dzieciak co? 60-80 punktow, a mimo to znam kilka takich osob w bardzo mlodym wieku, ze zadziwiaja znajomoscia komputerow. zaraz ktos powie, ze sa osoby po 30 i nie znaja sie wogle. tak, ale nie kazdy jest w tym dobry, moze sie wykazac czyms innym. obejrzycie sobie programy dokumentalne - jeden z przykladow. koles ma prawie 50 lat, nie skonczyl zadnej szkoly, do kompow sie nie dotyka, a ma iq 200. dokladniej potrafi wyciagac pierwiastki szescienne z liczb powyzej miliona. dlatego musze powiedziec, ze nawet najwiekszy debil moze byc super obcykany z komputerkami i zarazem najwiekszy geniusz moze byc lolem w tych sprawach.
LETKAS
USAGI - z niecierpliwością czekam na twój komentarz. Nie wierze że jeszcze nic nie napisałeś... Proszę - napisz coś... (sic!) Zdisuj gościa - przeciez to umiesz najlepiej - disować gości na free
FarSight
Heh nie czytalem posta r33tosława ... bo i temat mam w dupie i czensc dyskutantow nigdy w zyciu nic sensownego nie powiedziala ... ale nasuwa mi sie pewna mysl ... rosnie nam drugi Swiety (dlugość postoff etc) .... SWIETY beweare r33tosław is around ....
narazie jest imo:

Swiety > r33tosław > All > Vegeta

ale moze byc niedlugo:

r33tosław > Swiety > All > Vegeta

PS. Niestety (a moze na szczescie) na tym forum nie jest aktywny Bel .....
PSS. Lektas ... Usagi moze i robi wrazenie swoimi wypowiedziami na takich jak ty ... ale to all .....
PSSS. Bynajmniej nie mam nic do r33toslawa i wrecz imponuja mi ludzie ktorym kce sie tyle pisac .. keep up good work a moze bedziesz poster No.1 !
r33tosław
Od razu widac, ze nie doszedles do najwazniejszej czesci mojego posta ohmy.gif
FarSight
QUOTE (r33tosław @ 20:00, 1 11 2003)
Od razu widac, ze nie doszedles do najwazniejszej czesci mojego posta ohmy.gif

Nawet nie zaczelem go czytac .... temat po prostu oklepany etc ... nie interesuje mnie .....
logres
laugh.gif No właśnie otóż dziś gram sobie na serverze [NF] i nagle wchodzi pewien ziom o niku chyba po ojcu tak przynajmniej sądze o(słowo na k)ieniec . Gram sobie jest wszystko spoko aż tu nagle on do mnie tekst "Lamko może byś nie przechodził do lepszego teamu" .Mówie spox . Po jakimś czasie na serv wchodzi spoko ziomek cool.gif z son Winters ii zaczelo sie . Jak zaczał sie wszystkich czepiać wyzywac od lam choć jak przyszło co do zego ie miał szans 1 na 1 . Potem od ciot , cziterów , idiotów nie dosłownie ale tak to można było rozumieć , Jak tu można walczyć z takimi cieciami ponadto jest w klanie (tam chyba jakaś kultura obowiązuje, tak sądze ale okazuje sie , że w niektórych nie ma kultury) . I co takiemu można zrobić ip nikt nie zna ban lub kik nic nie pomaga a taki lamus poniża dobrych graczy . To przesada . Myśle że należało by wszcząć jakieś środki w takich sprawach blink.gif biggrin.gif laugh.gif
LETKAS
Kurde jestem załamany. Usagi jeszcze nic nie odpisał - np. w stylu - "znam tych gości Lorges - są spox. Na pewno to ty ich wyzywałeś a te ziomki są ode mnie i nie mogą być lamusami".
Usagi!!!! Żyjesz? No napisz pare złotych myśli w tym topicu! Pleeease , I beg you on my knees!!!!
inco
Usagi nic ne napisał, za to ja mam kilka pytań do Ciebie. Czy Ty nie jesteś czasem niedorozwinięty? Próbujesz jakiś flame war rozpocząc w tym topicu? Jest to głęboko niepokojące, że 90% sceny ET (nie licząc osób, które przeszły z RTCW bo to w znacznej większości ludzie bardzo fajni) jest kompletnymi idiotami. W sumie gdyby nie ten board to prawdopodobnie te proporcje wyglądałyby inaczej dla mnie (nie gram zbyt często w ET). Ale skoro dużo ludzi pisze tu zakładając różne różniste topici moja ocena jest taka a nie inna...

Prawdopodobnie coś tam mi odpowiesz LETKAS, ale po mnie to spłynie, więc nie przemęczaj się niepotrzebnie.
LETKAS
QUOTE (inco @ 23:25, 1 11 2003)
Usagi nic ne napisał, za to ja mam kilka pytań do Ciebie. Czy Ty nie jesteś czasem niedorozwinięty? Próbujesz jakiś flame war rozpocząc w tym topicu?

Niedorozwinięty? Nie narzekam. Wojny nie zaczynam. Pokazuję tylko ewidentną niekonsekwencję "kolegi" U. That`s all. A jeśli nazywasz mnie idiotą - chociaz nie jesteś w temacie - ja cię nazwę jedynie ignorantem.
Bo mam dzisiaj za...isty humor przyjacielu mr. U
DaBi
Kurde jestem załamany. Usagi jeszcze nic nie odpisał - np. w stylu - "znam tych gości Lorges - są spox. Na pewno to ty ich wyzywałeś a te ziomki są ode mnie i nie mogą być lamusami".

Kurde... zaraz się załamię. Letkas jeszcze nic na temat w tym topicu nie napisał - np. w stylu : Czesć jestem Letkas i uważam , że chamstwo to zła rzecz tak mi mówiono od małego a tera dużo chamstwa. Za dużo źle... " Nie znałem tego użytkownika forum ale własnie poznałem i musze stwierdzić ze nie jest on OK ani jego posty też nie sa spoko. A tak wogule to ...

Potraktuj to jako przyjazne ostrzeżenie żeby nie zbaczać za bardzo z tematu oraz przede wszystkim aby nie załatwiać tu swoich jakis porachunków. Jak Cie coś swędzi i chcesz komuś coś wygarnąć to zrób to na privie.
Albo policz do 10 może Ci przejdzie.
A jak nie umiesz liczyć do 10 bo wszakże to dość trudna sztuka to pooglądaj Teletubisie a wtedy może się uspokoisz.

Ma być topic o chamstwie to niech już będzie.. ale ludzie chyba możemy się obejść bez takich przykładów.

Pozdrawiam
LETKAS
QUOTE (DaBi @ 23:42, 1 11 2003)
[

Tak jak myślałem. Towarzycho wzajemnej adoracji się powiększa. Tak na prawdę nie chodzi o to czy na forum ma ktoś rację czy nie. Liczy się tylko żeby pomóc biednemu, znękanemu koledze. Bo jesteś kolejnym który tym textem udowadnia że trzymasz jego stronę ze względu na znajomość. Po moim zapodaniu topica (który został wycięty) 60% gości nawinęło nie w temacie. Były tam za to pojazdy na mnie, jakieś "entelegentne" porady próbujące w prymitywny sposób zmieszać mnie z błotem. Zaczeło niektórych bardzo bolec że się bronię. I jeszcze na dodatek jak ewidentnie pokazuję niekonsekwencję niektórych osób które ze mna jechały za free - to dalej wam to nie pasuję. Więc spox - robie pass. Odpuszczam. Wiem już to co chciałem wiedzieć - forum nie jest obiektywne. Bo "grupa trzymająca władze" (określenie na czasie) bez względu na racje i tak za...ie gościa spoza "grupy" bo przecież śmiał skrytykować zioma. Moje posty i ja nie jestem ok - na pewno - dla kumpli znękanego (ale nie o niego mi chodzi - bo dla mnie to nie on jest problemem)
Faktem jest że moje posty są nie na temat. Ale kto jest kumaty to czaił o co mi cho. Faktem jest że porachunków nie powinno się załatwiac na ogólnym. Zgadzam sie bez bicia. Dlatego zgodnie z twoim "przyjaznym ostrzeżeniem" (to chyba groźba) krańcuję ten motyfff. Pozdro
PS. wole gumisie i to żelowe "HARIBO"
A do dziesięciu zliczę, jakbys chciał to nawet w 4 językach
Usagi
jeeny, fajnie, az chce wziac udzial w dyskusji (a nie chcialem okrutnie). mowisz grupa trzymajaca wladze i towarzystwo blablabla, nie za bardzo. spojrz na przyklad na odp$ fara na twoj post. to tak a propos.
a co do reszty. po prostu zrazasz sobie ludzi i tyle. caly czas mi udowadniasz ze jestes zbuntowanym dzieckiem z bogatymi rodzicami, ktory uznal ze system-sam-nie-wiesz-jak-ale-jakos-cie-krzywdzi. koniec tematu.
co do chamstwa, moje ad. kiedys popieralem "ksztalcenie" poczatkujacych, podrzucanie konfow, jakies porady, blablabla, ale jak zobaczylem ile buractwa sie pojawilo na scenie ET (inco o tym pisal) i ilu buraczeje i chamieje to czasem im zazdroszcze...
i zastanawiam sie czy to nie jest tak wygodniej...
jak sie wejdzie miedzy wrony trzeba krakac jak one...
pozdrawiam
Usagi
QUOTE (FarSight @ 19:49, 1 11 2003)
PSS. Lektas ... Usagi moze i robi wrazenie swoimi wypowiedziami na takich jak ty ... ale to all .....

odbierac to jako najazd...? ostatnio cos mnie humor opuszcza
r33tosław
Ale fajny thread zrobilem...

BTW Skad ja cie pamietam Usagi? ohmy.gif
FarSight
Widzisz Usi .... chyba sie pomylilem ... z wypowiedzi ketyna na L wywnioskowalem ze on ma nadzieje ze napiszesz posta ktory objedzie r33tosława .... a ja co prawda nie przeczytałem jego posta ale zrobilem skana na wystepowanie słow "k.u.r.w.a, lama, n00b" etc i ich tam chyba nie ma ... wiec uznalem z o czymkolwiek jest ten post napisala go osoba inteligetna majaca cos do powiedzenia poza ww "k.u.r.w.a, lama, n00b" .... i stwierdzilem ze bede bronił jej wypowiedzi/tez/wnioskow o czymkolwiek by one nie byly (słuszne czy nie) bo moze ci kretyni, lamy czy n00by wkoncu zobacza jak sie prowadzic powinno dyskusje .....

PS. Co do:

.... hmmm czasem jedziesz z takimi tekstami jakby byly kierowane do 13 latkow etc ... ja wiem ... wrony , kruki , kaczki i geganie : D ...... ale nie all tu maja dysgrafie, dyslekcje, dysfunkcje mozgu ....

PSS. Nowy ranking Swiety > r33tosław > All > LEKTAS > Vegeta ..... ciekawi mnie czy r33t przeskoczy swietego a moze LEKTAS cos napisze ciekawego i z0wnuje Vegete ???
Kleryk
Letkas, nie rob z siebie ofiary, od napisania tego "biednego" postu jak Cie wykopali z serwa to juz u wiekszosci sam zapracowales u innych na negatywna opinie o sobie. I sie chlopie nie dziw, ze po tym popisie glupoty i braku kultury w privie do Usagiego teraz duzo osob jezdzi po tobie jak po lysym koniu :/ Poslugujac sie takim dziecinno, salngowo hiphopowym stylem pisania dajesz naprawde przykry obraz swojej osobowosci i uludzi doroslych (czyt. nie dzieci) jak sadze wzbudzasz odwrotna wrazenie niz Ci sie wydaje. Co ciekawe kilka razy z Toba gralem i zachowywales sie i wyslawiales normalnie, a teraz totalnie mnie zniecheciles do swojje osoby - hmm na przyklad teraz mam przeczucie, ze napiszesz cos w stylu , ze masz w dupie co o tobie mysle. O taka rekacje innych na siebie Ci chodzilo? Nowy watek, zero aktywnosci Usagiego , a ty znowu robisz jakies osobiste wycieczki do niego... nie amsz zadnych qmpli na tym forum ktorzy ci prywatnie powiedza,ze robisz z siebie debila? Osobiscie Twoja osoba mnie malo obchodzi, nie chcialbym tylko zeby to forum "schamialo" przez tobie podobnych :/
DaBi
Bo "grupa trzymająca władze" (określenie na czasie) bez względu na racje i tak za...ie gościa spoza "grupy" bo przecież śmiał skrytykować zioma.

I tu się mylisz i to dość grubo. Ani z Usagim nigdy za bardzo się nie kochaliśmy ani nie było jakiś starć i kłotni. Ot żyjemy obok siebie , scena duża nie bijemy się nie kłocimy nie mówimy sobie codziennie ale "Łał ale Ty jesteś super !!!" itp. Pozatym do żadnej grupy trzymającej władze nie należę. Nie należę ani do klanu który jest powrzechnie szanowany czasami nawet zdarzają się wypowiedzi że 4 Fun to pośmiewisko sceny ani nie gram dobrze i każdy wie ze lamię ani nie mam znajomych wielu w innych klanach które by według Ciebie trzymały władze wiec naprawde akurat wrzucanie mnie do tejże grupy jest dość śmieszne.

Musze Cię zresztą rozczarować na tym forum nie ma takowej. Przynajmniej dla mnie jeśli napisze ktoś post bez sensu uwłaczający komuś innemu to nie wazne czy jest z Poison czy też jest bezklanowcem to po prostu taki post skasuje bądz powiem co na ten temat myśle.
Topic Usagiego gdzie wkleił jakąś prywatną wiadomosć z priva zamknąłem jak tylko zobaczyłem i skomentowałem że to nie miejce na prywatne porachunki.
Sam zresztą zgadzasz się że to nie było na temat ani nie jest to miejsce na takie porachunki wiec o co chodzi ? dry.gif
W regulaminie jest zapisane że posty takie mam prawo kasować. Mi się chciało napisac i wskazać błedy aby uniknąć ich w przyszłości.
A i jescze jedno Usagi nie pisz 2 postów pod rząd używaj edycji
LETKAS
Farsight - nie wytykaj komuś dyslekcji i dyskografi bo sam nie potrafisz nawet przepisać bez błędu 5 literowej ksywy napisanej z dużych liter. "ketynem" to ty jesteś dla mnie.
Kleryk - nie ma nic do ciebie - uważam że jesteś spox - tylko szkoda że Usagi np. nie udostępnił ci swoich textów do mnie a jedynie 1 - moją - i to odpowiedź. Rozumiem że wyrobiłeś sobie zdanie na podstawie tego jednego postu ale gdybyś przeczytał resztę - zapewniam cię - że nawet gdyby okazało się że ci podpierdalam weki z piwnicy - to przyznał byś mi rację. Bo ja nie jestem psychiczny i nie wymyslam sobie problemu jak go nie ma. Ja jestem normalny i normalnie rozmawiam - ale gdy ktoś mnie bezpodstawnie atakuję to po prostu mu odpowiadam - zresztą na tym samym poziomie.
R33tosław - przepraszam cię że wywołałem dyskusję nie na temat w twoim topie.
Pozdro but not 4 all.
lkts
Prosper najpierw dokładnie przeczytaj mojego poprzedniego posta , a dopiero później odpowiadaj na niego . Ten drugi niecenzuralny cytat nie dotyczył ciebie , nikogo nie obraziłem więc nie wyjeżdżaj mi tu z takimi tekstami . Nie opowiadaj mi tu bajek , kozaczyłeś refem na serverach Toudiego i to nie raz . Nie chce się tu w jakiś konflikt wdawać - broń Boże , ale mówie to co widziałem . Ja wiem swoje , ty wiesz swoje i niech każdy zamilknie i będzie szczęśliwy . EOT
blinkkin
|| tak won z mojej piaskownicy, zabieraj grabki, wiaderko i spierdalaj od mojego czystego piaseczku. ||
ludzie (z etosem jak za komuny) co wy piszecie? z tego topica mozna byloby zrobic niezly meksykanski, argentynski, badz brazylijski serial (popularnego tasiemca typu zbuntowany aniol, luz maria itp). nie wiem co sadzic o zebranych tu osobach, mialem wczesniej o was bardzo dobre zdanie. teraz jednak musze stwierdzic, ze wiekszosc osob udzielajacych sie na tym topicu przejawia widoczne objawy debilizmu (ja mam juz zolte papiery dlatego nikt sie do mnie nie przyczepi). temat jest i nikt go nie przestrzega, jedziecie po sobie nawzajem. do tego mieszacie polityke (grupa trzymajaca wladze itp.). tak jak mowilem nalezy zamknac tego topic lub usunac, bo widze ze sluzy jako pole manewrowe na rozwiazywanie konfliktow.

DO ADMINA - PLEASE DELETE THIS TOPIC
Kleryk
Letkas, no fakt, przeczytalem tylko 1 post z watku Usagiego (bo czytania takiego syfu mam juz dosc z innych forow), ale czytalem Twoj post oraz ten, i to mi wystarczylo by wyrobic sobie o Tobie opinie. Internet, forum to nie "podworko", ocenia m kogos po tym jak i co pisze.
LETKAS
Mogę tylko wyrazić głęboki żal że ty i inni (chociaż chyba nie wszyscy) wyrobili sobie o mnie taką a nie inną negatywną opinię. Zdaję sobie sprawę że ma na to wpływ styl moich wypowiedzi. Ale nie będę go zmieniał i łagodził bo kogoś to uraża i powoduje niesmak - bo już taki jestem. I się nie zmienię - bo nie jestem pipą co pod wpływem krytyki będzie się kajał i przepraszał za to że żyje. Może i jestem niekulturalny, bezczelny. Sygnalizuję pewne problemy i zdaję sobie sprawę że będę atakowany. Liczę się z tym. Nię będę się biczował bo ktoś tam mnie nie lubi i mówi że jestem nie w porządku wyrabiając sobie tą opinię po paru postach. To trochę za mało żeby kogoś oceniać. Ale chuj z tym. Ja swoje powiedziałem i zdania nie zmienię. Nawet jeśli zaprosicie na forum samego papieża który mnie z...ie jak szmaciarz konia.
Pozdro pozdro
Usagi
offtopic:
Far: sorka, zle zrozumialem intencje... ostatnio cos mam sredni humor sad.gif
Letkas: coby zakonczyc raz a dobrze. dla info wszystkich. Letkas zbluzgal mnie na priv i tak sie bluzgalismy przez dwa posty. w tym ze... moje bluzganie bardziej mialo podloze pscyhologiczne (bez skromnosci ale ostatnio mam jakies ciagoty do psychologii). no wiec... dla letkasa wszyscy ktorzy nie mysla jak on to leszcze (np wszystko procz warszawy jest prowincja), ma bardzo zawezony tok rozumowania (totalny dualizm w mysleniu. "wszyscy jarajacy blanty sa spox, ty jestes pipa wiec nie mogles nigdy jarac") plus silne kompleksy w rzeczywistosci (wszedzie widzi grupe trzymajaca wladze) probujace byc zaslaniane przerosnietym ego na et (ja taki od zawsze jestem, p...e was, nie zmienie sie bo mam racje, i to ja mam racje) oraz anonimowoscia (z checia podalem wiek i osiagniecia, Letkas oczywiscie sprowadzil wszystkie moje do minimum oraz nie podal swoich).
no i na koniec, co by bylo do topica. wkurza mnie takie zapatrzone w siebie buractwo jak ty, letkas. jezeli nie potrafisz sie dostosowac i nie chcesz sie zmieniac, to jestes chory psychicznie albo nadal mnie utwierdzasz w przekonaniu ze jestes 16-letnim skejcikiem, ktorego swiatopoglad zostal wyrobiony przez Legie, Moleste i blanty. nie potrafisz znalezc tutaj swojego miejsca? to co tu dalej robisz (procz obrazania a ostatnio siania teorii spiskowych), wracaj do countera. bo cos mam wrazenie, zes stamtad sie urwal.

"Nię będę się biczował bo ktoś tam mnie nie lubi i mówi że jestem nie w porządku wyrabiając sobie tą opinię po paru postach." (Letkas)
spoko, wyobraz sobie te sytuacje. wchodze do Kosciola, grono ludzi modli sie, ksiadz przygotowuje sie i ludzi do eucharystii, a ja wpadam na podest, zabieram ksiedzu mika i wolam "(słowo na k)a! co za po...ana hierarchia! pewnie mnie wy...iesz z kosciola, bo jestes wiekszy cwaniak a wy jestescie lizodupami!". potem wywalony z kosciola kombinuje "pewnie wieksza grupa tam rzadzi, jakies wieksze cioty. ciekawe czemu mnie stamtad wykopali. przeciez nie moga po jednym zachowaniu mnie oceniac..." chwytasz?

hyhy i love it. teraz czekam odpowiedzi w stylu ze jestem *%$&%& $%&@& $&$@ &$@. smile.gif
pozdrawiam wszystkich smile.gif
vril
Ojojoj:) Lubie jak sie moi ziomkowie produkuja i probuja byc tacy polityczni, e-lo-kwen-tni i wogole smile.gif Bardzo tez lubie czytac posty takich ludzi jak r33tosław. Tak ziona fiu-fiu inteligencja ze az strach z nimi grac na tym samym servie; madrosci ktore wyglaszaja powoduja packet lossy a w najgorszym przypadku crash servera smile.gif

R33toslaw zapomina o jednej rzeczy. Gry online, szczegolnie FPS nie sa zajeciami ktore wymagaja wiele inteligencji. Gram online zeby zrobic sobie przerwe od studiow, wylaczyc mozg i poownowac:) Zeby bys dobrym graczem potrzeba dobrej motoryki i refleksu (sprzetu tez sad.gif ). Co do Inteligoncji to trzeba jedynie wiedziec co wysadzic/obronic i ze te czarne cosie ktore wrodzy rzucaja robia AU-AU. Kropka.

Uwazam ze r33toslaw, jako niesamowicie inteligentny, elokwentny, politycznie poprawny, dobrze wychowany, multikulturalny czlowiek z gigantycznym penisem powinien dac sobie spokoj i pojsc na uniwersytet i studiowac np. fizyke kwantowa albo cos rownie wyzywajacego dla jego omnipotentnego inteleku. Granie online po prostu jest za malo wyzywajace dla niego.
Dostep do ET maja ludzie ktorzy maja komputer i lacze. I sa to rozni ludzie, z roznym wychowaniem, i wiekiem. Oczywiscie, jezeli ktos lamuje to daje mu sie kicka, mute albo po prostu zabija:) Ale wszyscy powinni miec prawo grac. I tyle. Nie ma co nad tym sie rozwodzic.

Natomiast wkurzaja mnie teamleaderzy jak r33toslaw (pozdrowiena dla Jacqa tez). To jest moja sprawa co chce robic na FFA. Jezeli chce pocwiczyc trickjumpy, stabowanie nozem/strzykawka, FFA, to moja sprawa, nie uczcie mnie grac. Jezeli uwazacie ze brakuje wam za malo teamworku to grajcie wiecej sparow:) Od tego sa klany.

Podsumowujac: r33toslaw, daj sobie spokoj. To jest granie online, jezeli uwazasz ze samo granie jest niesamowicie wazne, to wydaje mi sie ze masz albo za duzo wolnego czasu, albo masz zaklucone poczucie rzeczywistosci. Zamiast rozwodzic sie nad inteligencja i stopniem kulturalnym graczy, najlepiej usiadz i przemysl sobie to wszystko:)

Teraz smutna prawda dla wszystkich graczy/fanatykow ktorzy biora to wszystko na serio : granie online jest do dupy:) Nie ma ono nic wspolnego z realnym zyciem ktore sie jedynie liczy. Nie otrzymuje sie nic produktywnego z tego. Jest to jedynie pewnym sposobem ucieczki od wyzywajacego, prawdziwego zycia. Chwyccie byka za rogi, czy jak to sie mowi:D
Usagi
r33t: nie wiem skad mozesz mnie znac... =] a co do tematu: internet mniej lub wiecej zapewnia anonimowosc, dlatego tez mozna pozwolic sobie na wiele, nie ryzykujac w tym nic. jeszcze jak byly czeste zjazdy w rtcw, a ludzie znali sie lepiej niz dobrze, to kazdy wyrabial sobie realne zdanie o innym graczu. tutaj mozesz pozwolic sobie na wszystko, bo i tak to nie moze zostac zweryfikowane... taka anonimowosc i wmieszanie w tlum smile.gif
Vril: ok, fajnie, teraz ty stajesz z pozycji mentora wink.gif trudna sprawa smile.gif a tak szczerze, uwierz mi, tez sie wkurzysz, jak ktos zacznie najezdzac na Twoja matke, oskarzajac ja m.in. o sodomie (for example). tak bywa i ja takich scierw ublizajacych rodzine (bo nigdy nie poniosa konsekwencji) nigdy-nigdy nie bede tolerowal [przyklad jaskrawy i nie dotyczy osoby Vrila. po prostu sa takie scierwa ze lubia obrazac na najnizszym poziomie, vide XY czy XX]. no i jeszcze jedno, rtcw/et to gry wymagajace jednak myslenia (w odroznieniu od wszystkich ctf). co z tego ze bedziesz mial skill a nie bedziesz mial pojecia o teamplay? druzynowe granie, dostosowanie do sytuacji, obrona object to wlasnie skutki myslenia, a nie bezmyslnego klikania. reasumujac: nie do konca zgadzam sie z Twoim postem wink.gif
dlatego uwazam ze troche kultury i zabawy for fun i for all by sie przydalo. next example? jak wejde na znany serwer i zaczne biegac z flamerem przy okazji palac 3 swoich, tez polece. why? 1) et to gra druzynowa 2) wolnosc osobista konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego czlowieka, to tez dotyczy wolnosci slowa, czynow etc.
pozdrawiam
vril
Usagi, wlasnie ze nie.... Whinowanie jest muzyka dla moich uszu:) Nie ma nic bardziej zabawnego niz jakis palant ktory sie budzy i pieni na ciebie:) Jezeli bierzesz to osobiscie to twoj wlasny problem.... Ja wogole nie mam zamiaru sie wdawac w dyskusje z jakims palantem ktory podwaza ilosc moich kromosomow.... Uwazam ze najlepiej wpakowac takiemu kulke w leb i tyle (w grze oczywiscie:) )
Wierz mi ze slyszalem duzo oskarzen i obelg w mojej karierze online. Po prostu najlepiej zamknac na to uszy.
Cyborg
zgadzam sie w wiekszosci z opinia usagiego. nie mozesz wchodzic na serwer i psuc ludziom zabawe tylko dlatego ze mozesz. jest to dosyc niedojrzale podejscie. jezeli podlaczasz sie do danej gry to znaczy ze masz zamiar wziac udzial w zabawie i zeby ona pozostala zabawa dla wszystkich bioracych w niej udzial trzeba przestrzegac pewnych regul. musze tez przyznac czesc racji vrilowi. sa gracze, ktorzy po grze ffa spodziewaja sie poziomu ligowego. organizuja wszystkich wokul siebie, kiedy ludzie glownie graja po to zeby sie zrelaksowac, a nie stresowac tym ze ktos jest troche bardziej zajety fragowaniem niz samym celem misji.

cyborg
LETKAS
Taki jesteś psycholog? Haha. Twoje porównanie do sytuacji w kościele nie ma nic wspólnego z zaistniałym tematem. Człowieku - żebym dorwał sie do mica i zapodał taki text musiałbym najpierw byc za cos z...any bez powodu. Czyli oczywiście twoje porównanie i wyjasnienie to jak zawsze kula w płot. Sprawa nr dwa - grupa trzymająca władzę - bo widze że jesteś za tępy żeby zrozumieć kogo miałem na myśli - to grono kolesi (włączając w to ciebie) która się zna i pomaga sobie nawzajem gdy ktoś wali prawdę w oczy i jest to niewygodne. Nieźle to działa bo temat sie rozmywa a gość (w tym przypadku ja) jest zakrzyczany.
Kolejna sprawa - i znowu zacytowałeś tylko moje texty z priva - oczywiście o swoich nie wspominając a jeśli już to oczywiście opisując je jako wysoce wyrafinowane (sic!). Chcesz moje dane - proszę - mam 28 lat, chowałem się w biedzie - ale skończyłem studia - od 5 lat pracuje w banku na nienajgorszym stanowisku. Wszystko co mam to zawdzięczam sobie - w przeciwieństwie do ciebie - bo zapewne jestes bananowcem. Za buractwo uważasz wszystko z czym się nie zgadzasz i co nie jest zgodne z linią twojego "rozumienia i pojmowania"- więc to chyba dowodzi że ty jestes najwiekszym burakiem. Ale chuj z tym. Nie jeden pyszałkowaty filozof chodzi po earth.
Twoje obluzganie miało charakter psychologiczny - "ciągniesz loda na stojąco i tam same takie blabla". jak to ma podłoże psychologiczne to nazywam się USAGi lamus. Kończę już. Bo nudne się staję odpisywanie na twoje żałosne o wartości spammu texty. Więc odpisuj sobie co tam chcesz - i tak wbijam w to ch...j.
PS. Dowiedziałem się od młodszej siostry skąd pochodzi twoja ksywa - mianowicie od jakiejś po(słowo na k)ionej postaci jakiejś dziewczynki z mangii. Teraz juz rozumiem twoje nastroje - jesteś chłopie transwechem i masz problemy o podłożu psychosomatycznym. Zrób zbiórkę na operację zmiany płci to się może dołożę. Przestaniesz może wtedy byc wiejskim filozofem, i sie uspokoisz.
LOKI 65t
Hmm odczuwam.... nutke... ekhm niecheci .. w twoim glosie ?

A tak powaznie ten tekst "wbijam w ciebie [...] " to widzialem na pmce zaprezentowanej wczesniej przez Usagiego. Jezeli to ty jestes jej autorem to tak szczerze mowiac koles przegiales.
cytuje
"Jak juz jestes taki cwaniak - to chyba zrozumiesz moje ostatnie zdanie - chuj w ciebie wbijam - mógłbym z toba tak jechac i z godzine - ale po prostu nie jestes tego warty."

I pomimo ze przez wieksza czesc swoich postow starasz sie powaznie bronic to jednak takie teksty zwyczajnie nie daja ci wiele miejsca na kontrargumenty. Bo na nadepniecie na odcisk to zwykle przepraszam styknie , ale na salwe takiego lajna prosto w gebe to nie odkrecisz.

Jezeli to nie twoje dzielo to z gory przepraszam i kloccie sie dalej. Ale jezeli to twoje to wlasciwie juz jest pozamiatane.
logres
No właśnie otóż dziś gram sobie na serverze [NF] i nagle wchodzi pewien ziom o niku chyba po ojcu tak przynajmniej sądze o(słowo na k)ieniec . Gram sobie jest wszystko spoko aż tu nagle on do mnie tekst "Lamko może byś nie przechodził do lepszego teamu" .Mówie spox . Po jakimś czasie na serv wchodzi spoko ziomek z son Winters ii zaczelo sie . Jak zaczał sie wszystkich czepiać wyzywac od lam choć jak przyszło co do zego ie miał szans 1 na 1 . Potem od ciot , cziterów , idiotów nie dosłownie ale tak to można było rozumieć , Jak tu można walczyć z takimi cieciami ponadto jest w klanie (tam chyba jakaś kultura obowiązuje, tak sądze ale okazuje sie , że w niektórych nie ma kultury) . I co takiemu można zrobić ip nikt nie zna ban lub kik nic nie pomaga a taki lamus poniża dobrych graczy . To przesada . Myśle że należało by wszcząć jakieś środki w takich sprawach

Sprostowanie nie chodzi tu o wintersa z son tylko o o(słowo na k)ieńca z niewiadomo jakiego klanu :/ mówi że jest w jakimś (pewnie JWT -- jelenie w terenie)
Usagi
ahahaha to sie usmialem... masz 28 lat tak? i tak traktujesz ludzi w banku? olol nie moge. "idz stad klient bo patrzec na ciebie nie moge, pewnie bananowiec jestes bo chcesz kase zostawic" smile.gif
ahahaha nie moge smile.gif ale dobry wkrecik... ciekawe kto to lyknie smile.gif
spoko, nie chce mi sie kontynuowac tematu, bo po prostu nie ma po co. Vril, tutaj masz racje, takich ludzi po prostu trzeba ignorowac.
Letkas: takiej grupy nie ma. ty sobie ja wmowiles. co zreszta swiadczy o twoim wieku. z pewnoscia nie jest to 28 lat. ya know, ludzie starsi (np ode mnie) inaczej sie zachowuja, maja inny dobor slownictwa, kloca sie tez na innym poziomie. chyba ze za duzo wodki wypija wink.gif
a co do ksywy... tez niefart, bo usagi yoimbo, to krolik - wojownik honoru, ronin bez pana w komiksach pana stana sakai. ale widzisz? blisko byles.
przepraszam za zasmiecanie boarda takimi postami, ale jak widze wywody Letkasa to nie moge sie powstrzymac od odpowiedzi. niestety, nie tak cietych i trafiajacych w sedno jak Letkasa, ale widac, ze zebral wieksze zniwo doswiadczenia ode mnie. a ze starszym i madrzejszym wink.gif nie mozna sie klocic, wiec koncze... po prostu nie chce mi sie juz tego kontynuowac...
r33tosław
vril, na poczatku chcialbym ci podziekowac. Jestes najlepszym do tej pory dowodem na to co napisalem wink.gif

Ironiczny ton twojego postu wypadl podwojnie zabawnie, biorac pod uwage, ze calkowicie nie zrozumiales przeslania mojej wiadomosci. Nie winie cie za to, bo wiem, ze czytanie ze zrozumieniem to problem, z ktorym boryka sie ponad 50% Polakow. Ja nie twierdze, ze wysokie IQ jest wymagane do przynoszenia czesci radaru z punktu A do punktu B... Moze jak przeczytasz ten tekst jeszcze raz, to zrozumiesz o co mi chodzilo.

Ja nie jestem zadnym teamleaderem. Mowie po prostu, ze to jest gra stworzona dla ludzi, ktorzy chca sie bawic w teamplay. Jesli nie masz ochoty na gre w teamie, to wyjdz z serwera i graj sam, albo graj w Quake'a 1/1 i nie psuj zabawy innym. Zachowujac sie w ten sposob, pokazujesz tylko jakim dojrzalym emocjonalnie studentem jestes. Wiesz, ja tez przez ''okres buntu'' kiedys przechodzilem i sprzeciwialem sie wszystkim i wszystkiemu bez zadnego szczegolnego powodu, ale to bylo dawno temu, mialem wtedy 12-13 lat...
LETKAS
QUOTE (Usagi @ 19:51, 2 11 2003)
ahahaha to sie usmialem... masz 28 lat tak?

Jak zwykle króliku sam spamm. Zero argumentów. Piszesz żeby pisać. Żeby mieć ostatnie zdanie. Nawet jeśli jest żałosne - żałosne jak króliki z kreskówek. Żeby zaistnieć. Żeby zagłuszyć kompleksy - może nie spowodowane z twojej winy. Może koledzy cię krzywdzili, może rodzice. Trudno. Życzę ci powrotu do świata rzeczywistego. Bo wirtualny chyba trochę ci wypaczył postrzeganie tego naookoło.
A czym mam 28 lat to przekonasz się w styczniu. Pamiętasz że obiecałeś mnie odwiedzić. Przypominam ci to na forum gdybyś przypadkiem zapomniał.
POzdro all

PS. Adminie przyrzekam że to juz przedostatni raz złamałem reg forum. (bo ostatni to przed śmiercią).
vril
Kochanie, przeczytalem twoj tekst, moze tylko w miare pobieznie ale wystarczylo.
Mozna go tak podsumowac: Bleble, jestem najmadrzejszy, ble ble, 90% innych ludzi to idioci, bleble, mimo ze jestem taki madry to gram w ET, (jakies niesamowicie dlugie, wielosylabowe slowo), bleble, itd itp.

Coz z tego wynika? Do internetu trafiaja ludzie, ktorzy powinni jeszcze bawic sie klockami lego, albo dalej stac w bramie/pod blokiem. <= No coz... Jezeli tak patrzysz na wiekszosc graczy online, to tez moge ci powiedziec ze gry online nie jest czyms co przyciaga smietanke intelektualna... Badz co badz to jest tylko gra, i nie ma raczej nic w niej wyzywajacego. Chyba ze sie ze mna nie zgadzasz:D..... Jest powiedzenie; maly umysl, male przyjemnosci biggrin.gif

Jak z tym walczyc? Nie da sie. Chyba zeby zalozyc zahaslowana, odrebna czesc internetu, do ktorej wstep mozna byloby uzyskac rozwiazujac serie losowo generowanych testow IQ. <=== Ooooo, dobry pomysl:) Myslalem ze powiedziales ze granie nie ma nic wspolnego z inteligencja w ostatnim poscie... No i do dupy z demokracja tez, niech tylko smietanka ma glos smile.gif

Jezeli sie ze mna nie zgadasz, to widocznie jestes jednym z ''nich''. <=== Hehehehe biggrin.gif Czytaj: Jezeli sie ze mna nie zgadzasz to jestes idiota. Twoje IQ jest niskie i wogole jestes za glupi zeby grac:D Co za argument biggrin.gif

Co sprowokowalo mnie do napisania tego posta? Wiele rzeczy, zbieralo sie to od dluzszego czasu... (teraz nastapi mnostwo smutnych historii) <=== Co moge na to powiedziec? Jest to wkurzajace ale po prostu nalezy do uroku internetu. Jakis gowniarz z kompleksami dostaje wladze adminowska i kozaczy... Jedynie co zrobic to znalezc inny server, a nie pisac posta i mialczec. Najlepiej wyzwac jego klan i zrobic im z tylka wiatrak.

Ja nie jestem zadnym teamleaderem. Mowie po prostu, ze to jest gra stworzona dla ludzi, ktorzy chca sie bawic w teamplay. Jesli nie masz ochoty na gre w teamie, to wyjdz z serwera i graj sam (...) <=== kochanie, to jak ludzie graja na FFA to ich sprawa. Jezeli chcesz zagrac z teamwork to zagraj w spara. Jezeli twoja druzyna sklada sie z warzyw to albo znajdz inny serv, przylacz sie do innej druzyny, albo potrenuja aima. To nie jest twoim zadaniem ustawiac ludzi, mowic im jak maja grac. Wydaje mi sie ze po prostu brakuje ci sparow...

Nie wiem.... nie mieszkam w Polsce od 9 lat i tutaj jest wogole inna atmosfera w srodowisku online.... Wydaje mi sie ze polacy po prostu lubia narzekac, mialczec i pisac forumy. Na pewno nigdy przedtem nie slyszalem o mieszaniu IQ z graniem online:) Prawdopodobnie dlatego ze to nie ma jedno z drugim nic wspolnego...
Miejmy tez nadzieje ze internet bedzie dostepny dla wszystkich ludzi, nawet tych mlodych i glupich, i ze naprawde inteligentni ludzie zajma sie czyms bardziej inteligentnym:)

TheAbyss
Wiesz, vril, nie wiem, może to ja jestem jakiś nieobyty, nieświatowy i w ogóle, ale wszędzie, gdzie grałem na zachodzie, ludzie generalnie starali się jednak robić coś żeby team wygrał. Piszesz, że jeśli domagasz się teamplaya, to żeby pograć sobie spara? A ja odpowiem inaczej - jeśli chcesz potrenować sobie trickjumpy, to załóz sobie serwer na 127.0.0.1 i trenuj do woli, bo na serwerze tylko slota zajmujesz, na którym ktoś chciałby jednak pograć. Na większości forów zachodnich nie ma dyskusji takiej jak tutaj, bo tam po prostu nikt nie ma wątpliwości, że nawet na FFA najważniejszy jest teamplay i granie dla teamu - i może dlatego na zachodnich serwerach tak przyjemnie się gra... to chyba tylko u nas w Polsce dominuje indywidualizm i 'mam w d*.* resztę teamu nikt mi nie będzie mówił, co mam robić'. Jasne, czasami ludzie przesadzają z wymaganiami (Jaceq też biggrin.gif), bo ustawianie teamu że 'ty weź medyka, ty leuta, ty enga i wy idzcie przodem a ty bokiem' to jednak przesada, ale jak na 10 osób w teamie jest 8 pfów (przykład skrajny), to trochę można sie wkurzyć :
Usagi
QUOTE (LETKAS @ 21:16, 2 11 2003)
Jak zwykle króliku sam spamm. Zero argumentów. Piszesz żeby pisać. Żeby mieć ostatnie zdanie. Nawet jeśli jest żałosne - żałosne jak króliki z kreskówek. Żeby zaistnieć. Żeby zagłuszyć kompleksy - może nie spowodowane z twojej winy. Może koledzy cię krzywdzili, może rodzice. Trudno. Życzę ci powrotu do świata rzeczywistego. Bo wirtualny chyba trochę ci wypaczył postrzeganie tego naookoło.
A czym mam 28 lat to przekonasz się w styczniu. Pamiętasz że obiecałeś mnie odwiedzić. Przypominam ci to na forum gdybyś przypadkiem zapomniał.
POzdro all

PS. Adminie przyrzekam że to juz przedostatni raz złamałem reg forum. (bo ostatni to przed śmiercią).

nie, naprawde mam tego dosc... jak ktos moze mnie oceniac nie znajac mnie? nie uznaje czegos takiego jak swiat wirtualny. wchodze, pogram w et, pogadam ze znajomymi z rtcw, z ktorymi pilem lub nie pilem, posciagam rzeczy i na tym konczy sie moj swiat wirtualny. jestem zalosny? spox, twoja opinia. dla mnie ty jestes zalosny i wszystko jest klar. ale prosba, cokolwiek, cokolwiek piszesz nie wlaczaj do tego moich rodzicow. po prostu nie rob tego. to jest zerowanie na najnizszych instynktach...
od tej chwili jestes dla mnie chodzacym scierwem, nie chce cie widziec/slyszec/znac.
mam nadzieje ze to byl twoj ostatni post, panie rozdwojenie jazni.
aha, wiesz co mnie wkurza najbardziej? ze masz 16 lat a budujesz jakis pseudo wizerunek. mnie co poniektorzy ludzie widzieli i znaja. ciebie nie. kto jest bardziej wiarygodny?

ps: postuluje o bana na forum dla letkasa. jezeli ma to sie skonczyc banem dla niego i dla mnie (obraza, no topic etc) zgadzam sie. chociaz... letkas stara sie obrazic wielu, ja tylko niego. nie nawidze zaklamania i narcyzmu a on dla mnie pod tym wzgledem jest idealem.
vril
Z tymi zachodnimi serverami sie nie zgadzam calkowcie.... 80% mojej kariery FPS odbylo sie na skandynawskich/niemieckich serverach. Poziom skilla byl wysoki, wiele znanych postaci tam gralo. Ale rzadko ktos z nas bral enga zeby radar wysadzic:)
Wydaje mi sie ze polacy graja za malo sparow... Np. jak gralem w Instant Defeat, mielismy przecietnie poltora spara na dzien, gdzie wszystko musialo chodzic dokladnie jak w zegarku (i to bez krzykow:D (pozdrowienia Jaceq)). Przed takim sparem lubialem wejsc na jakis serv i po prostu rozgrzac mojego aima, sprobowac wejsc na jakas trudno dostepna lokacje, slowem pograc FFA.
Natomiast denerwoja mnie blazni z jakiegos podmorkowego klanu ktorzy mowia mi jak ja mam grac. I do tego ublizaja mojej inteligencji:)
Swiety
Heh nie czytalem posta r33tosława ... bo i temat mam w dupie i czensc dyskutantow nigdy w zyciu nic sensownego nie powiedziala ... ale nasuwa mi sie pewna mysl ... rosnie nam drugi Swiety (dlugość postoff etc) .... SWIETY beweare r33tosław is around ....
narazie jest imo:

Swiety > r33tosław > All > Vegeta

ale moze byc niedlugo:

r33tosław > Swiety > All > Vegeta

PS. Niestety (a moze na szczescie) na tym forum nie jest aktywny Bel .....
PSSS. Bynajmniej nie mam nic do r33toslawa i wrecz imponuja mi ludzie ktorym kce sie tyle pisac .. keep up good work a moze bedziesz poster No.1 !

Akurat tego że ktoś prześcignie mnie w ilości postów i ich długości tak jak to czyniłem na Hive to ja wcale nie beweare się.
Nie gram aktywnie w ET, większość spraw typu czity, kultura, czy dziesiątki innych jakże poczytnych i wartościowych i głębokicj intelektualnie tematów mało mnie interesuje. Tematy powtarzają się, te same tematy mieliśmy w RTCW to po ch.uj tracić czas na czytanie czy odpisywanie. Bardzo duży procent idiotów piszących idiotyczne posty powoduje że lubie sobie czasami odpisać jeszcze bardziej idiotycznym postem ale to wszystko.

Również żałuje że na tym forum nie jest aktywny bel. Tandem Swiety+bel rozp.ierdoliłby to forum w drobny mak. A gdyby jeszcze Swiety+bel byli tu moderatorami to rozpier.doliliby to forum w drobny mak x2

A wracając do teamatu chmastwa to ja to podsumowuje (już ktoś to chyba zrobił) jakże trafnym zdaniem

Wszedłem, pierdłem, bekłem i wyszedłem bo chamstwa nie zniese.
LETKAS
QUOTE (Usagi @ 22:05, 2 11 2003)
a on dla mnie pod tym wzgledem jest idealem.

proszę nie róbcie mi tego.... chlip chlip, już więcej nie będę... chlip chlip. Przyrzekam że nie nazwę już mr. U inaczej jak różyczką... chlip chlip.
Nareszcie przyznałeś żę przegrałeś. Skończyły ci się argumenty. Nie dałeś rady niestety. Nic nie udowodniłeś - więc zosatało ci tylko jedno - żebranie o bana dla mnie. Pathetic. RIP - w twoim przypadku - REST IN PAIN
Pozdro all
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.