Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Global Ban - na komputerze kupionym w komisie
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Stron: 1, 2
bassegio
Jestem zdruzgotany....... Kupiłem sobie fajnego kompa z komisu i mam ciekawą niespodziankę w postaci Global Bana ! - Pomocyyyyyyyyyyyyy !!!!! - Jak takie cos można usunąć ????

Bardzo bym chciał zagrać w jakimś klanie ale nie mogę sad.gif ponieważ moge grać tylko na serwerach gdzie nie ma Punk Bustera ! - Co robić ???????????????

Jeżeli ktoś wie jak można sie pozbyć tego to proszęo pomoc !!!!!!!!!
conish
Wiesz co? Jakos nie wierze.
shela
skomentuje to tak
blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif

ohmy.gif
YANEK!
To może najpierw powiedz, jaki jest "objaw" tego bana. Czy są jakieś komunikaty etc. ? Jeśli tak, to jakie ?
st4rf!sh
moze zainstaluj od nowa et?
conish
Heheh... ostatnie dwa posty sa fajne smile.gif

Global Ban to ban od pb za cheat na wszystkie serwery z pb. Takie sa jego objawy, ze pb kobie z reasonem Global Ban.

Instalacja od nowa nic nie da po pb zaklada bana po guidzie. I to jest w sumie odpowiedz.
tester_beta
Tutaj jest artykul na temat PB i Hardware Bana [POLSKI]
>>>TUTAJ<<<

Tutaj jest dokladniejszy opis jak Tolek dostal Banana... [ENG]
>>>TUTAJ<<<

2 link ladnie opisuje rodzaje banow i w jaki sposob takiego nabyc....

TEN LINK >>>TUTAJ<<< moze pomoze Ci w Twoim problemie.... sprawdz

Greetz
bassegio
Juz mam sposób na bana- hahahahaha ! Ten artykół jest nieprawdziwy! Piszą w nim ze bede potrzebował nowego komputera ! To jest oczywiscie nieprawda !! Wystarczy zmienic jedną część w kompie !

Moja tajemnica jaką !

Udało mi sie juz nie mam bana !!!!!!!!

Pozdrowionka !
YANEK!
QUOTE(conish @ 18:05, 24 11 2005) [snapback]54952[/snapback]

Heheh... ostatnie dwa posty sa fajne smile.gif

Global Ban to ban od pb za cheat na wszystkie serwery z pb. Takie sa jego objawy, ze pb kobie z reasonem Global Ban.

Instalacja od nowa nic nie da po pb zaklada bana po guidzie. I to jest w sumie odpowiedz.

Chodziło mi o to, że po prostu bassiegio pomylił się może z tym global banem i kopało go pb za coś innego.

Juz mam sposób na bana- hahahahaha ! Ten artykół jest nieprawdziwy! Piszą w nim ze bede potrzebował nowego komputera ! To jest oczywiscie nieprawda !! Wystarczy zmienic jedną część w kompie !

Moja tajemnica jaką !

Udało mi sie juz nie mam bana !!!!!!!!

Pozdrowionka !

Podejrzewam, że dysk twardy ;>
conish
brawa i wieczny szacun dla Bassegio! No po prostu zaimponowal mnie tak ze hej! Takie mleko bylo.
tester_beta
QUOTE(bassegio)

...drukarke happy.gif

co nie zmienia faktu, ze czytanie nie boli:]
i pomaga

Greetz
bassegio
Ani to nie jest dysk ani.......... drukarka , chociaż muszę pomyśleć o kupnie nowej ! smile.gif

Ruszcie swoimi muzgami............ co jest potrzebne w kompie zeby muc się łączyć min. z internetem ?! - i to wystarczy wymienić i ma sie spokuj z "Global Banikiem" i moge dalej grać na czitkach.............. hehehehehe!
Fasolka
N/C blink.gif
Marycha
bassiago jestes idiota ze cos kupowales rolleyes.gif
global bana mozna sciagnac w 7 minut nie robiac niczego wiec po prostu jestes kolejnym debilem ktory wydal nie potrzebnie te 20 zl na karte sieciowa, jnuz lepiej bys kupil priv haxy a nie wydajesz co jakis miech kase na karte jak sobie nie umiesz sciagnac biggrin.gif i zeby nie bylo ja z czitow nie korzystam ^^
Shynshylla
o bosz co za głąb he he ale ubawiłem sie po pachy , nastepnym razem jak cię będzie boleć głowa to idź na transplantacje mózgu (btw. może już czas vide twoje "muzgu" ) zamiast łyknąć ibuprom .
max lol n/c
tester_beta
Muahahhahaha ... N/C

HELL`o ]:-> Shynshylla

idle#I_Have_No_Brain

Co do sieciowki.. .. to co maja zdobic ludzie jadacy na USB ^^ wg Ciebie ^^^^^^^

P.S> Z drukarka to zartowalem.. chodzilo pewnie o myszke...

Greeetz
conish
Co do sieciowki.. .. to co maja zdobic ludzie jadacy na USB ^^ wg Ciebie ^^^^^^^

Podciac zyly? sad.gif
DM.PL
Siema all!! Mam problem podczas instalacji!!! A mianowice

Gdy instaluje mi sie plik >>> pak0.pk3 <<< NAGLE!!!! wyskakuje mi komunikat

An I/0 occurred while installing a file. This is normally
caused by bad installation media or a corrupt
installation file.

Myslalem na poczatku ze to problem z OpenGL ale to nie to!!

Prosze o pomoc
tranx-san
QUOTE(DM.PL @ 11:05, 29 11 2005) [snapback]55080[/snapback]

Siema all!! Mam problem podczas instalacji!!! A mianowice

Gdy instaluje mi sie plik >>> pak0.pk3 <<< NAGLE!!!! wyskakuje mi komunikat

An I/0 occurred while installing a file. This is normally
caused by bad installation media or a corrupt
installation file.

Myslalem na poczatku ze to problem z OpenGL ale to nie to!!

Prosze o pomoc

sciagnij et z innego zrodla poniewaz ta wersja instalatora ktora masz ma zapewne uszkodzone archiwum.

"Ruszcie swoimi muzgami............ co jest potrzebne w kompie zeby muc się łączyć min. z internetem ?! - i to wystarczy wymienić i ma sie spokuj z "Global Banikiem" i moge dalej grać na czitkach.............. hehehehehe!"

HEHEHE juz niedlugo z wieskiem zakladamy Organizacje Karajaca Cziterow i Plebanow w Real Life'e, twoj adres domowy ustalimy za pomoca adresu ip ktory poda nam swiety, jako admin tego forum ma do tego dostep, my zawitamy do ciebie i niestety bedziesz musial sobie wymienic twarz po naszej wizycie sad.gif

moze muzg tez wymienisz przy okazji biggrin.gif!
Termit
ales ich tranx przestraszyl az im kredki z piornika powypadaly biggrin.gif , global bany ostatnio sie troche posypaly , nie wiem czy dzieci maja juz nowa wersje programu do sciagania banow ale najbardziej roz!@#al mnie tekst Skyline ktory po tym jak oberwal global bana stwierdzil ze ma nietypowa plyte glowna, wogole niektorym kolesiom wiara wlazi do domu z ulicy i odpala czity , babcie siadaja do kompa sciagaja haxy i graja , ale najbardziej ownuje kompy rodzenstwo pozdro nubal aka angel z FBI nie mylic z Angelem z C4
falubaz
HEHEHE juz niedlugo z wieskiem zakladamy Organizacje Karajaca Cziterow i Plebanow w Real Life'e, twoj adres domowy ustalimy za pomoca adresu ip ktory poda nam swiety, jako admin tego forum ma do tego dostep, my zawitamy do ciebie i niestety bedziesz musial sobie wymienic twarz po naszej wizycie

a siebie sami tez bedziecie bic? czy szukacie kogos do pomocy?

ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif
bassegio
QUOTE(Marycha @ 9:57, 28 11 2005) [snapback]55047[/snapback]

bassiago jestes idiota ze cos kupowales rolleyes.gif
global bana mozna sciagnac w 7 minut nie robiac niczego wiec po prostu jestes kolejnym debilem ktory wydal nie potrzebnie te 20 zl na karte sieciowa, jnuz lepiej bys kupil priv haxy a nie wydajesz co jakis miech kase na karte jak sobie nie umiesz sciagnac biggrin.gif i zeby nie bylo ja z czitow nie korzystam ^^

Skąd mam sobie ściągnąć te haxy ? - szukałem w necie 2 h i nie znalazlem !
Znasz jakiś link może ?

HEHEHE juz niedlugo z wieskiem zakladamy Organizacje Karajaca Cziterow i Plebanow w Real Life'e, twoj adres domowy ustalimy za pomoca adresu ip ktory poda nam swiety, jako admin tego forum ma do tego dostep, my zawitamy do ciebie i niestety bedziesz musial sobie wymienic twarz po naszej wizycie sad.gif

moze muzg tez wymienisz przy okazji..

KOLEŚ NIE BĄDZ ŚMIESZNY ! CZITERZY BYLI SĄ I BĘDĄ !!!!!!!! - CZY CI SIE TO PODOBA CZY NIE!
A MOJ ADRES IP NIE WIEM SKAD BEDZIESZ MIAŁ JAK JA ZAWSZE UZYWAM PROGRAMU Steganos Internet Anonym Pro 7 - WOGULE WIESZ CIECIU DO CZEGO ON SŁUŻY ????

Ps: Co za idioci na tym świecie sie rodzą !!!!
shela

A MOJ ADRES IP NIE WIEM SKAD BEDZIESZ MIAŁ JAK JA ZAWSZE UZYWAM PROGRAMU Steganos Internet Anonym Pro 7 - WOGULE WIESZ CIECIU DO CZEGO ON SŁUŻY ????

wiem do czego on sluzy .. do tego zeby tacy kretyni mysleli, ze sa anonimowi

adres IP zasze da sie sprawdzic ... nawet jak bedziesz uzywal programu o nazwie "uber 1337 pr0 haxor ukryj moje IP" ... IP jest przekazywane, ZAWSZE i wbij to sobie to tej pustej paly ... ja nie widze zadnego problemu zeby zdobyc twoje IP.... wiesz dlaczego? bo zaden serwr nie odpowie ci pod adres IP ktory nie istnieje lub ktorego nie da sie zidentyfikowac lub nie bedzie mial twojego IP z powodu tego ze jest ono ukryte, wiec przestan (słowo na p)ic o anonimowosci, bo gdyby twoj adres IP byl naprawde ukryty to bys nie mogl z internetu korzystac geniuszu od siedmiu bolesci ... nabadz podsawowa wiedze na temat internetu a potem sie wypowiadaj w takich kwestiach ... wystarczy ze uzyje najzwyklejszego tracert'a zeby przesledzic trase pakietu ohmy.gif

i masz racje ... co zaidioci sie rodza ... tacy jak ty
conish
Anonimowosc w internecie... buahahahahahaha.
bassegio
QUOTE(shela @ 15:54, 1 12 2005) [snapback]55143[/snapback]

wiem do czego on sluzy .. do tego zeby tacy kretyni mysleli, ze sa anonimowi

adres IP zasze da sie sprawdzic ... nawet jak bedziesz uzywal programu o nazwie "uber 1337 pr0 haxor ukryj moje IP" ... IP jest przekazywane, ZAWSZE i wbij to sobie to tej pustej paly ... ja nie widze zadnego problemu zeby zdobyc twoje IP.... wiesz dlaczego? bo zaden serwr nie odpowie ci pod adres IP ktory nie istnieje lub ktorego nie da sie zidentyfikowac lub nie bedzie mial twojego IP z powodu tego ze jest ono ukryte, wiec przestan (słowo na p)ic o anonimowosci, bo gdyby twoj adres IP byl naprawde ukryty to bys nie mogl z internetu korzystac geniuszu od siedmiu bolesci ... nabadz podsawowa wiedze na temat internetu a potem sie wypowiadaj w takich kwestiach ... wystarczy ze uzyje najzwyklejszego tracert'a zeby przesledzic trase pakietu ohmy.gif

i masz racje ... co zaidioci sie rodza ... tacy jak ty

Moje szlacheckie pochodzenie zabrania mi sie wdawać w rozmowy z takim plebsem jak ty ...... !

Mając moj adres ip moższ gówno zrobić ! - Nic nie możesz zrobić - Za głupi jesteś............

k#!@a haker od 7 boleści mnie straszyyyyy........... ojjj.... BOJE SIĘ !!!!!

Tu jest stronka którą powinieneś odwiedzić www.haker.com.pl - i rozwijaj sie w tym kierunku a nie mnie wk#!@iasz !!!!
RazoR
Mając moj adres ip moższ gówno zrobić ! - Nic nie możesz zrobić - Za głupi jesteś............

Hehe cfaniaczku... To już zależy co to za adres ip. Powiem tyle, to jest mozliwe, ale taką szlachtą nikt se nie będzie dupy zawracał...

Tu jest stronka którą powinieneś odwiedzić www.haker.com.pl - i rozwijaj sie w tym kierunku a nie mnie wk#!@iasz !!!!

h4x0r2>all
shela

Moje szlacheckie pochodzenie zabrania mi sie wdawać w rozmowy z takim plebsem jak ty ...... !

k#!@a haker od 7 boleści mnie straszyyyyy........... ojjj.... BOJE SIĘ !!!!!

plebsem to se nazywac mozesz swoich starych

majac twoje IP moge wszysto tak na prawde ...

nawet znalezc twoja chalupe :C jedyna za glupia osoba tutaj jestes imo ty ... bo nie pieprzysz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia i rzucasz plebsami na okolo ... fachowiec sie znalazl o mentalnosci niedorozwinietego 3latka.

i to ty przestan ludzi wk#!@iac bo cos czuje ze piekny pbm sie szykuje

poza tym jesli sadzisz, ze hakerstwo polega na uzywaniu trojanow to chyba rodzice musza cie odeslac do 1szej klasy podstawowki ....

a swoja droga strona jest fajna .. znajduje sie tam trojan ktorego wspoltworzylem tongue.gif
milo wspominam te czasy liceum...
a tak dla twojej informacji ten trojan znalazl sie tam za czasow kiedy strona dopiero sie tworzyla i miala jeszcze adres achates.prv.pl

czyli kilka ladnych lat temu ...przykro mi ale niestety twoje proby wkurzenia mnie spelzna na niczym ...
Swiety
Nie ma to jak 12-letni hakerzy którzy są tak dobrzy jak dobry jest soft który ściągnęli a sami ledwo potrafią włączyć komputer.

Domain object:
domain: tvknet.pl
registrant's handle: nsk240952 (CORPORATE)
nservers: ns3.tvknet.pl.[81.210.33.195]
ns.tpnet.pl.[80.50.50.50]
ns1.tvknet.pl.[217.96.13.211]
ns2.tvknet.pl.[80.51.40.195]
created: 2001.03.14
last modified: 2005.03.18
registrar: NASK
ul. Wawozowa 18
02-796 Warszawa
Polska/Poland
+48.22 5231300
[email protected]

option: the domain name has not option

Holder's Contact object:
company: AUTOMATIC-SERWIS SP. Z O.O.
street: UL. WYSPIANSKIEGO 10a
city: 87-300 BRODNICA
handle: nsk240952
phone: +48.523521044
last modified: 2003.04.05
ul. Wawozowa 18
02-796 Warszawa
Polska/Poland
+48.22 5231300
[email protected]

A więc Bassegio STFU !#!@ING NOOB
conish
Tak sie tylko jeszcze zastanawiam... Swiety nie dales pbm bo czekasz na jakas fajna odzywke Bassiego coby zapewnic nam ubaw na ten zimne wieczory czy zapomniales ?:>

edit: Kiedys na tvknecie byl najlepszy serwer mohaa... sad.gif
tester_beta
Heh.. jak widzisz Swiety bez wiekszych problemow.. pokazal Ci lokalizacje twojego providera.. podkreslam bez wiekszych...

a co do znalezienia Twojego utajnionego IP to ... uwierz mi .. nie potrzeba nawet komputera....

btw. to ze znasz kilka adresow stron "hakerskich" to raczej niewiele swiadczy.... ale to, ze rzucasz plebsem... dosc sporo... nastepnym razem uzyj swoich "harcerskich" zdolnosci przy mysleniu.. moze uda Ci sie przelamac przez firewalla twojego mozgu... Powodzenia
tranx-san
czyzby swiety pokaral? idac dalej tym tropem, teraz wystarczy zadzwonic do providera, podac sie za jakiegos funkcjonariusza policji, pracownik twojego providera zesra sie w majty i sam poda twoj adres domowy - dzieki czemu jezeli naprawde ktos chcialby ci wpierd.olic moglby to zrobic. Mozemy sobie zadac pytanie po co?
moj tekst byl lekko ironiczny, widocznie nie skonczyles jeszcze gimnazjum aby rozumiec znaczenie tego slowa.

Tak naprawde 99% uzytkownikow tego boarda ludzie ktorzy nie czitowali a graja w te gre maja gleboko w du.pie takich patafianow jak ty, chcesz sobie czitowac, czituj, od czasu do czasu bedziesz dostawal global bana co uniemozliwi ci gre w jakims real klanie. Twoje czitowanie na ffa sprawi ze od czasu do czasu wyjdziemy sobie na specta na jakims serwerze coby pobrechtac sie z ciebie ze nawet z haxami grasz jak p!#@a.

Co do slusznego wniosku termita o "ludziach z dziwnymi plytami glownymi z komisu" wszyscy znaja tych uber pro trickjumperow z 1337 klanow i jakos nie kwapia sie do gry z nimi. najlepszy sposob na cziterow ktorzy chca zablysnac na scenie to opcja /ignore, niech sobie siedza sami w swojej zasranej piaskownicy \o/
yamaro
Tranx nie przeciazaj MUZGU ! on nic nie kapuje ZiOOm ... biggrin.gif

Boze ta gra z dnai na dzien schodzi coraz nizej ;]
Swiety
Koleś napoczątku nie wie jak ominąć global bana a później robi z siebie wielkiego hakera.

Nawiasem mówiąć to słowa plebs, pro itd najczęściej używają ci którym bliżej do plebsu niż do pro. Taka moja mała dygresja.

Wracając do tematu to adres ip, adres MAC można próbować oszukać podając inny ale nie ukryć.
Polecam lekture podstaw protokołów sieciowych.

Wracając jeszcze bardziej do tematu to od początku ET wiadomo było, że problem czitowania (i banowania cziterów) będzie dużym problemem. Raz że gra bardzo masowa, dwa że darmowa.

Bany mogą być na GUID (CD-Key), ip/klase ip, nick i ostatnio hardawre PB ban.

Z guidem/cd-key to jest taka śmieszna sprawa że system ten powstał w celu ograniczenia piractwa co oczywiście w darmowym ET jest bezsensowne. W płatnych grach gdzie na nowy egzemplarz gry (nowy cd-key) trzeba często wydać blisko 200 zł nikt nie będzie ryzykował głupimi zabawami zabanowanie swojego Guida. W ET nowy guid to 10 sekund roboty i nic się za niego nie płaci.
Zresztą prawdziwi haxorzy i w płatnych grach mogą mieć setki guidów.

Z banowaniem ip też jest problem bo połowa userów ma dynamiczne ip. Co prawda można banować całe klasy ale przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie banował całej neostrady i przez kilku loków odcinał tysiące niewinnych userów. No ale w małych sieciach można zwłaszcza gdy roi się na nich od cziterów. Wtedy kilku niewinnych pokrzywdzonych nie jest aż takim problemem.
Zresztą prawdziwi haxorzy dysponują często kilkoma tysiącami vhostów.

Banowanie nicków - sprawdza się sytuacji gdy nie chcemy aby na serwer wchodzili ludzie z nickami chuj czy kurwa ale do banowania cziterów.

Pozostaje hardware ban. Najczęściej jest to banowanie po unikalnym adresie MAC karty sieciowej.
Zresztą prawdziwi haxorzy i to potrafią ominąć.

Pozostaje oprogramowanie u klienta sprawdzające komponenty kompa ich serie, numery seryjne, biosy itd (tak gdzie się da oczywiście bo nie z każdego podzespołu wyciągniemy wszystkie informacje)

Jednak najlepszym lekiem jest niezawodnie działający PB wykrywający wszystkie czity i czujność współgraczy (czujność ale nie panika bo on zabił mnie 2 hsami i ma staty 50-1 to musi być cziter )

Jak wiadomo walka z czitami to tak samo jak walka z wirusami. Powstają nowe wirusy i nowe oprogramowanie antywirusowe. Najczęściej najpierw pojawia się choroba a później lek, który nie zawsze dobrze działa jak widać czasami.
bassegio
QUOTE(Swiety @ 21:10, 2 12 2005) [snapback]55198[/snapback]

Nie ma to jak 12-letni hakerzy którzy są tak dobrzy jak dobry jest soft który ściągnęli a sami ledwo potrafią włączyć komputer.

Domain object:
domain: tvknet.pl
registrant's handle: nsk240952 (CORPORATE)
nservers: ns3.tvknet.pl.[81.210.33.195]
ns.tpnet.pl.[80.50.50.50]
ns1.tvknet.pl.[217.96.13.211]
ns2.tvknet.pl.[80.51.40.195]
created: 2001.03.14
last modified: 2005.03.18
ul. Wawozowa 18
02-796 Warszawa
Polska/Poland
+48.22 5231300
[email protected]

option: the domain name has not option

Holder's Contact object:
company: AUTOMATIC-SERWIS SP. Z O.O.
street: UL. WYSPIANSKIEGO 10a
city: 87-300 BRODNICA
handle: nsk240952
phone: +48.523521044
last modified: 2003.04.05
ul. Wawozowa 18
02-796 Warszawa
Polska/Poland
+48.22 5231300
[email protected]
A więc Bassegio STFU !#!@ING NOOB

Zastanawia mnie jedno , czemu tu tyle tych adresów ip a zaden z nich nie jest moj !
Inwigilatora z gg też umiem używać smile.gif
Swiety
217.98.71.13 - do tego w miarę stałe. Czyli uważaj.
shela
bo to nie mialbyc twoj adres ... to sa informacje na temat domeny twojego dostawcy.

kolejno od gory:
nameserver twojej sieci
nameserver tpsa
2x nameserver twojej sieci

na tych nameserverach twoj dostawca trzyma domene.

Swiety nie wkleil calego whoisa ... bo po co

bassegio
QUOTE(Swiety @ 5:12, 12 12 2005) [snapback]55595[/snapback]

217.98.71.13 - do tego w miarę stałe. Czyli uważaj.

Uważaj ???? - lol !!!
conish
Wyraze prawdopodobnie ogolna opinie...

Bassegio? Ssij!
bassegio
QUOTE(conish @ 10:11, 15 12 2005) [snapback]55732[/snapback]

Wyraze prawdopodobnie ogolna opinie...

Bassegio? Ssij!

Widze że masz bardzo wysoką kulture osobistą - widać że wioch-man !
falubaz
kultóre

a ty nie masz muzgu!
conish
XD
tester_beta
^^
Swiety
Bassiego jesteś tak śmieszny że nawet nikomu nie chce się banować ciebie biggrin.gif
Thomaszek
Eh... Jezdzic po innych to potraficie (wiem, ze jest za co), ale moze ktos by mi pomogl bo juz od srody nie gram w ET i to tylko przez zmiane ip sad.gif...
cormack
Ej siemka moj nick to Ev0x. Mam bana na ET i niewiem co zrobić a dysku nie bedę wymieniał prosze o pomoc! Aimbota nie używałem poprostu ustawiłem w antivirze ze ma byc agresywny na virusy itp bo strasznie mi komputer muliło. A tu patrze wczoraj chce sie wbic na serwerek i pisze HARDWARE BAN PERNAMENTLY BAN U HAS BEEN BANNED FOR THIS GAME 5fa34r. Poprostu antivir zablokował pb a pb dało mi bana...sad.gif prosze o pomoc!!! sad.gif
conish
A moze masz specyficzna plyte glowna ?
cormack
Mam jakies K7VT2/SA/LAN/ASRK to jest ASRock cos tam jezeli ktos moze pomoc to pisac! wczesniej byla mowa o jakis hax`ach jakis link albo cos jakby ktoś dał może się uda!?
conish
Czlowiek... za blokowanie pb nie ma bana tylko jest kick. Jakos nie kupuje tekstu, ze masz hwb za niedzialajacego pb.
shela
taaa .. historie typu moj brat siadl do kompa, kolega chcial pograc, mam nietypowy hardware ....

ja tez nie kupuje jak pb jest zblokowane (czymkolwiek, lag etc.) dostajesz najwyzej kick .. wsio ..

hwb nie dostaje sie za free...
cormack
Pb się uruchomił (nie pisało init failure), ale porty pb były zablokowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.