Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Global Ban - na komputerze kupionym w komisie
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Stron: 1, 2
bassegio
Oblukaj to - może pomuc - Ja już tego xxxxxxxxxx Global HD Bana mam za sobą ....

1. Download hdspooferv2.0.rar (or newest hdspoofer) from http://taurine.da.ru/
2. Download smac.zip form http://www.google.com/search?hl=en&q...=Google+Search (5th link form the top. I wasn't sure if I can post direct link here to the download page so I posted results form google search.)

-----------------GET STARTED-------------------------------------------------------
1. Use SMAC first (READ THE readme.htm CERFULLY) to spoof your MAC address and change you IP address. (See below for details)
2. Use hdspoof.exe to spoof your hard drive information. (READ THE README.TXT CERFULLY FIRST to avoid future system crashe!)
3. Delete your ET profile.
4. Delete you etkey.
5. Delete pbcl.db in the game folder (folder where the ET.exe is located).
6. Delete all .htm, .dat and .log files located in "pb" and "pb/htm" folder.
-------------------------------------------------------------------------------------------

======Details on using SMAC (Changing your MAC and IP address)======
UPDATE: For those who have routers (NETGEAR. Also might work for other brands; you just gonna have to check) first log in to you router's "Basic Settings" and under "Router MAC Address" choose "Use Computer MAC Address". This way your router's MAC address will always be the same as you network-card MAC address, therefore spoofable/changeable.

First go to http://www.whatismyip.com and write down your IP address.
Then go to Command Prompt (In WinXP go to Start->Programs->Accessories->Command Prompt). Type "ipconfig /release" (without quotations marks) to release your IP.

a) Run SMAC
cool.gif Click Refresh button (write down your original MAC address)
c) Click the up-arrow next to "Active MAC address" to fill out the "New spoofed MAC address" field.
d) Change at least 2 digit/letters in the 3 last fields of the "New spoofed MAC address" field.
e) Click the Update button to fill out the "Spoofed MAC address" field
f) Now on your machine go to "My Network Places" Properties (Right click on "My Network Places" and choose Properties)

Warning: Make sure you understand that you WILL lose the network connection after completing step "g" below.

g) Right click on "Local Area Connection" and click Disable.
h) Wait few seconds and again right click on "Local Area Connection" and click Enable to get back your network connection.

Now you should have new MAC and IP address.

i) In SMAC click the refresh button to confirm new MAC. "Active MAC address" should be same as "Spoofed MAC address" but they should differ from your original MAC address (remember you suppose to write down your original MAC; now compare them)

j) Go to http://www.whatismyip.com and confirm you have new IP address.
================================================== ======

REMEMBER: Above method was not tested on any other machine but mine. -WinXP, SP2, Cable Internet (external modem connected thru RJ45 cable with my network card), no router-. It worked for me fine and it might work for you but it also might not.

Bamm! Now you're able to connect to any ET server again.
The method worked for me on my machine and I was PERMANENTLY HARDWER BANNED (see picture. I wiped out the ban number for security reasons). Hehehe,

F**K PB. The control freaks from EvenBalance are asses and they'll never win.
And anyway PB is a f**king spyware software collecting your personal info of your machine just to sell it later to different companies which then use it for marketing purposes. Just read the PB_EULA.rtf located in "Docs" folder. Here is a little sample of what you agreeing to by installing PB on your machine; "Licensee understands and agrees that the information that may be inspected and reported by PunkBuster software includes, but is not limited to, devices and ANY files residing on the hard-drive and in the memory of the computer on which PunkBuster software is installed." Yeah you read that right, ANY information from the hard-drive on which the PB is installed!!
But what can you do when almost everybody plays on PB?
But hell, they'll never win. The longest I was banned by PB was one hour, hahahhaha.
cormack
Nie pomoglo bo ja mam neo i zabardzo siecioka sie niechce zmienic:/
bassegio
TUTAJ masz UnBana , tylko nie wiem czy bedzie działał....
Sprawdz!
cormack
Nie no mi to chyba nic nie pomoże szukalem wszędzie by było git ale karty sieciowej nie posiadam. Guida zmienialem tylko MACa nie moge prosze o pomoc posiadam neostrade i łącze sie przez modem!
cormack
Namieszałem pokombinowałem i teraz nie pisze ze mam bana tylko po kilkunastu sekundach wyskakuje mi Server disconnected- punkbuster via violation (GAME INTEGRITY) #20006 czy cos takiego prosze o pomoc!
Kol
OmG, ja też poszedłem do kibla na 2min i stary sie dorwał do kompa i mam teraz HarDware Ban. Ludzie pomocy z klanu mnie wyrzucą omg chyba sie powiesze pliz dajcie UNBana Help...........................BuhahhahahahMuhahaah laugh.gif
Ej dobra teraz na poważnie mam malutki, problemik otóż dostałem na gwiazdeczkę GF 6600GT zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty i do proca i teraz jak gram w ET prze około ee 5min to CPU nagrzewa mi sie do 80C a zwykle było 70C, lecz jak gram w DooM3 na High i w Call of Duty 2 ze wszystkimi bajerami oprócz optymalizacji pod SLI(posiadam agp). Komp zachowuje normalna temp 69C. Pliz może mieliście już takie coś no, bo po 5 min gry komp mi wywala System Shoutdown 3 2 1 ......sad.gif.
Procek to 4 3.0E 800FSB a MB to MSI Neo 2 865PE.
Byłbym wdzięczny za pomoc:]
cormack
To jest temat o global banie imo. ZAloz nowy topic o twoim problemie lub poszukaj go na forum!
omg dalej mam bana moze ktos cos pomoze?
Swiety
Idź poszukaj na jakiś forach o haxach albo czitach.
Tutaj zasadniczo nie udziela się informacji jak obchodzić bany.
cormack
No niby tak wszystko bylo by pieknie ale mi sie MAC niechce zmienic myslicie ze jak wymienie modem to pomoże?~!
cormack
zna ktoś jakis program zeby zmienic MACa w sagem`mie f@st 800 guida udalo sie zmienic wsztsko bylo by "good" wlasnie gdyby nie ten MAC widze ze nikt nie ma chęci na o odpowiadac ale imo i tak proszę o pomoc!?. OMG pomozcie!
shela
OMG .. idz grac na serwerach bez pb z takimi jak ty .. powinienes byc usatysfakcjonowany ..
cormack
Boshe takim to nic nie idzie wytlumaczyc. duel?!. no ile grasz w et w jakich klanch grales no prosze mozesz mi powiedziec czy sie wstydzisz bo ja zadnego shel`y nie znam a uwierz mi ja jestem w miare rozpoznawalnym graczem.

Prosze o pomoc!?
shela
QUOTE(cormack @ 17:00, 28 12 2005) [snapback]56167[/snapback]

Boshe takim to nic nie idzie wytlumaczyc. duel?!. no ile grasz w et w jakich klanch grales no prosze mozesz mi powiedziec czy sie wstydzisz bo ja zadnego shel`y nie znam a uwierz mi ja jestem w miare rozpoznawalnym graczem.

Prosze o pomoc!?

w et gram wystarczajaco dlugo zeby wiedzec jak sobie radzic z ET i cala mechanika gry ... zreszta jak bardzo chcesz wiedziec mozesz sie popytac Thoro (ktoremu pomagalem stawiac poczatki w tej grze), Elda czy krc (pozdro dla nich) ile juz gram w ET .. notabene z krc wyrosl potwor odkad go ponad 2 lata temu przyjmowalem do klanu jako kompletnego nooba tongue.gif a Thoro dalej jest misiowaty tongue.gif pamietam jeszcze te czasy ..

i w ET gram wystarczajaco dlugo zeby wiedziec ze Global Bana albo Hardware Bana bardzo latwo zdjac...oraz rzeczy najwazniejszej .. tych banow NIE DOSTAJE SIE SIEDZENIE I PIERDZENIE W STOLEK ...

dla mnie jestes nikim i nie zamierzam udzielac ci wiecej zadnych rad ...

ps. a ja nie znam zadnego cormacka ... i co z tego? gowno .... z tekstem typu chcesz duela to mozesz wyskoczyc na jakims warzywniaku ...
mozesz byc rpozpoznawany ... ale chyba w gronie "swoich"

ps2. widze ze odmiana wyrazow tez sprawia ci trudnosci wiec radzilbym posiedziec troche nad gramatyka
conish
A moze chodzi o Jasia Carmacka? Tego to znam. I jednego Cormacka tez. Laureata nagrody Nobla w dziedzinie medycyny (jesli dobrze pamietam). Ale sadze, ze watpie zeby gral w et. Jestes rozpoznawalny jak Beata Kozidrak wsrod Zulusow.
Zico
a moze pbm'a dla pana cormack'a ?biggrin.gif
btw ostatnio sie strasznie namnorzyło ludzi z hardware banami... czyżby panowie od pb wzięli się do roboty?! :>
a tak wogóle to halloha szelski :*biggrin.gif
cormack
M0j nick to nie cormack zico ty mnie znasz i wiele innych osob nie bede wymienial mojego real nicku bo naprawdę Hardware ban wcale mojej reputcji nie pomoze:(. Unbana bym juz dawno mial ale nie dziala u mnie SMAC i nie moge zmienic MACa... Guid all zmienione. Shela nie chcę się z tobą kłócić ale ten ban to naprawdę nie z mojej winy. Nic do ciebie nie mam. Błedów się nie czepiaj imo to nie zeszyt do języka Polskiego. Proszę o pomoc!
ymma
Kim jest cormack? No kim? Kim?
Wszyscy gryzą paznokcie próbując dojść - kim jest cormack? Któż taki słynny kryje się za tym enigmatycznym nickiem? Może Lock? Albo Tass - w końcu nie gra ostatnio - pewnie przez tego bana!!! :DDD
Wiem! To napewno Święty - od tego ciągłego grania Alies/axis dostał rozdwojenia jaźni - ma dwa kompy, dla każdego z wcieleń - dobrego i złego - dobry odpisuje na głupawe posty i rozwala szafe Termitowi, a zły chituje na warzywniakach i dostaje hbany! Jak mu pomóc? Święty - znajdź se żone, to zajmie miejsce cormacka, lepiej nie będzie, ale przynajmniej pomasuje plecki wink.gif
Zico
ehm wymieniłeś go kilkanaście postów temu biggrin.gif!
Ev0x... nie kojaże ? =o)
Marycha
"Namieszałem pokombinowałem i teraz nie pisze ze mam bana tylko po kilkunastu sekundach wyskakuje mi Server disconnected- punkbuster via violation (GAME INTEGRITY) #20006 czy cos takiego prosze o pomoc"

odpal plik pbweb.exe w folderze PB w katalogu et i czekaj az wszystko sciagni happy.gif
Geratrix
QUOTE(cormack @ 22:31, 27 12 2005) [snapback]56148[/snapback]

zna ktoś jakis program zeby zmienic MACa w sagem`mie f@st 800 guida udalo sie zmienic wsztsko bylo by "good" wlasnie gdyby nie ten MAC widze ze nikt nie ma chęci na o odpowiadac ale imo i tak proszę o pomoc!?. OMG pomozcie!

a-Mac Address Change tym sie da z neo zmienic mac
blckns
Cześć wszystkim,

Nie wiem czy mogę was prosić o prośbę bo wiem, że takich ludzi jak ja nie nawiedzi większość z et graczy i się im nie dziwie! Powiem tak; czitowałem i dostałem HWBAN'a. Potrafię się przyznać do błędu, używałem multihaka na serwach z PB. Bana już prawie calutki rok, w tym czacie grałem na serwerach bez pb i na nich już nie używałem czitów. Dopiero wtedy gdy zabiłem przeciwnika poczułem prawdziwą satysfakcje. Spotykałem też dużo cziterów na serwerach, i mogłem zobaczyć jak kto jest gdy ktoś strzela Ci 3 hs za każdym razem gdy go spotkasz. Gdy jeszcze nie miałem bana grałem w pewnym klanie ( nie chce podawać nazwy ) i to właśnie taka gra w zespole nakłoniła mnie do użycia czitów, bo chciałem aby mój klan wygrywał mecze...
Do rzeczy, mam pytanie do specjalistów. Czy jeśli zakupie nowy dysk zainstaluje na nim linuxa, będę posiadał dalej bana? Jeśli tak... to bardzo bym prosił żeby mi ktoś pomógł ściągnąć tego cholernego bana. Myśleć że rok to jest sprawiedliwa kara. Wiem, że większość mnie wyśmieje, ale może znajdzie się ktoś kto mi pomoże. Już nigdy więcej nie sięgnie po czity. Amen unsure.gif . Jeśli ktoś zechce jednak pomóc moje gg: 1785594. Dziękuje
Swiety
Musisz kupić cały nowy komputer. Stary sprzedaj Pryszczojadowi[PL] - on takie trefne sprzęty skupuje i nawet daje większą kasę niż za nowe.
Jak nie będzie chciał kupić to powiedz że QPA mu jebnie.
blckns
QUOTE(Swiety @ 17:12, 1 01 2006) [snapback]56322[/snapback]

Musisz kupić cały nowy komputer. Stary sprzedaj Pryszczojadowi[PL] - on takie trefne sprzęty skupuje i nawet daje większą kasę niż za nowe.
Jak nie będzie chciał kupić to powiedz że QPA mu !@#nie.

aha ph34r.gif
cormack
QUOTE(blckns @ 17:20, 1 01 2006) [snapback]56323[/snapback]

aha ph34r.gif

MAsz internet przez sieciowke :?:
blckns
QUOTE(cormack @ 10:09, 2 01 2006) [snapback]56336[/snapback]

MAsz internet przez sieciowke :?:

Mam internet przez kablówke, modem USB
topkiller
Cormack to mój kumpel z klanu. Grałem z nim prawie 2 miechy w klanie:D i uwierzcie mi że dostał tego bana niesłusznie mad.gif
Estaloth
QUOTE(topkiller @ 20:38, 8 01 2006) [snapback]56449[/snapback]

niesłusznie mad.gif

c@#! mnie to boli
PRYSZCZOJAD [PL]
PONIEWAŻ POCZUŁEM PO WCZORAJSZYM FINALE WIELKIEJ ORKIESTRY POŚWIĄTECZNEJ POMOCY CHEĆ NIESIENIA POMOCY Oo
MOJA RADA NA HARDWARE BANY BRZMI :

WSADZIC KOMPUTER DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA 3 ZDROWAŚKI , JAK SIE WYJMIE HARDWARE BANA JUZ NIE MA CO NAJWYZEJ POZOSTAJE LIGHTWARE BANAN
tester_beta
QUOTE(Swiety)
WSADZIC KOMPUTER DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA NA 3 ZDROWAŚKI , JAK SIE WYJMIE HARDWARE BANA JUZ NIE MA CO NAJWYZEJ POZOSTAJE LIGHTWARE BANAN

panowie z sikawkami nie pozwolili mi dokonczyc 3 zdrowaski.. wydzierali sie w sumie i mowili cos o zatruciu.. hmm moze hban to przez to zatrucie?! a i grzanki juz nie smakuja jak zawsze....

....

celuloza podobno pomaga...
shela
celuloza, w pozywieniu zwana rowniez blonnikiem dziala oslonowo na przewod pokarmowy, jak rowniez zmniejsza wchlanianie przez ten przewod niektorych substancji .... czy na zatrucie pomaga? nie wiem ... nie probowalem ... ale cos w tym musi byc
tester_beta
celuloza ... pomaga pomaga.. przeczyszcza ;]
michaln007
QUOTE(Geratrix @ 20:47, 31 12 2005) [snapback]56296[/snapback]

a-Mac Address Change tym sie da z neo zmienic mac

A co to jest to MAC i co daje jego zmiana??
egzystor
QUOTE(bassegio @ 12:36, 1 12 2005) [snapback]55139[/snapback]

Skąd mam sobie ściągnąć te haxy ? - szukałem w necie 2 h i nie znalazlem !
Znasz jakiś link może ?
HEHEHE juz niedlugo z wieskiem zakladamy Organizacje Karajaca Cziterow i Plebanow w Real Life'e, twoj adres domowy ustalimy za pomoca adresu ip ktory poda nam swiety, jako admin tego forum ma do tego dostep, my zawitamy do ciebie i niestety bedziesz musial sobie wymienic twarz po naszej wizycie sad.gif

moze muzg tez wymienisz przy okazji..
KOLEŚ NIE BĄDZ ŚMIESZNY ! CZITERZY BYLI SĄ I BĘDĄ !!!!!!!! - CZY CI SIE TO PODOBA CZY NIE!
A MOJ ADRES IP NIE WIEM SKAD BEDZIESZ MIAŁ JAK JA ZAWSZE UZYWAM PROGRAMU Steganos Internet Anonym Pro 7 - WOGULE WIESZ CIECIU DO CZEGO ON SŁUŻY ????

Ps: Co za idioci na tym świecie sie rodzą !!!!

bassegio, smieszny jestes maly noobek, z warzywem zamiast mozgu i na dodatek podniecasz sie, ze grasz na czitach. lol bo inaczej nie ustrzelibys nikogo nawet na jarzynowych ffa. chlopak musi sie dowartosciowywac czitami, bo go wszyscy w piaskownicy kopia. szkoda mi cie bardzo bo malutki jestes jak pikus sasiadki z naprzeciwka.
jarpen
A MOJ ADRES IP NIE WIEM SKAD BEDZIESZ MIAŁ JAK JA ZAWSZE UZYWAM PROGRAMU Steganos Internet Anonym Pro 7 -

ten program jest c h u j o w y sam go uzywalem to wiem.
co do ip to da sie zmienic, ale za pomoca sarego da sie namierzyc wlasciwy komputer itd.
znajomy sie na tym zna to wie o co chodzi.
w kazdym razie policja lapie pedofili z dynamicznym ip.

btw. za pomoc ip, ktore podal swiety wiem ze masz inicjaly WB albo MP

a ja majac neta przez lana w ok. 150 osob to dowiecie sie najwyzej cos o adminie lol
sam przed chwila sie skapowalem ze mam polpaka a nie dsla
egzystor
QUOTE(jarpen @ 21:22, 26 02 2006) [snapback]56982[/snapback]

sam przed chwila sie skapowalem ze mam polpaka a nie dsla

LOL! umieram ze smiechu laugh.gif "mam polpaka a nie dsla" tekst miesiaca!
jarpen
CODE
inetnum:      83.16.*.* - 83.16.*.*
netname:      ARTpip
descr:        ART. CHEMICZNE I PRZEMYSLOWE
descr:        OSTROLEKA
descr:        POLAND
country:      PL
admin-c:      MP7012-RIPE
tech-c:       TPHT
status:       ASSIGNED PA
mnt-by:       TPNET
source:       RIPE # Filtered

role:           TP S.A. Hostmaster
address:        TP S.A. "POLPAK"
address:        ul. Nowogrodzka 47A
address:        00-695 Warszawa
address:        Poland
phone:          +48 22 6252383
fax-no:         +48 22 6225182
remarks:        trouble:      Network problems: [email protected]
remarks:        trouble:      Abuse and spam notification: [email protected]
remarks:        trouble:      DNS problems: [email protected]
remarks:        trouble:      Routing problems: [email protected]
admin-c:        TK569-RIPE
tech-c:         TK569-RIPE
tech-c:         JS1838-RIPE
nic-hdl:        TPHT
remarks:        ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - !
remarks:        Please send spam and abuse notification only to [email protected]
remarks:        ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - ! - !
mnt-by:         TPNET
source:         RIPE # Filtered
abuse-mailbox:  [email protected]

person:       M***** P*******
address:      ART. CHEMICZNE I PRZEMYSLOWE
address:      TRAUGUTTA
address:      07-400 OSTROLEKA
address:      POLAND
remarks:      phone to TP CALL-CENTER
phone:        +48 801 120 811
nic-hdl:      MP7012-RIPE
mnt-by:       TPNET

% Information related to '83.0.0.0/11AS5617'

route:        83.0.0.0/11
descr:        TPNET
descr:        for abuse: [email protected]
origin:       AS5617
mnt-by:       AS5617-MNT

nie podaje danych admina, bo jeszcze mnie znajdzie i odetnie mi neta xD
zamiast artc i p pojawia sie artpip. to chyba ta blokada na forum xD
bassegio
QUOTE(egzystor @ 21:59, 26 02 2006) [snapback]56980[/snapback]

bassegio, smieszny jestes maly noobek, z warzywem zamiast mozgu i na dodatek podniecasz sie, ze grasz na czitach. lol bo inaczej nie ustrzelibys nikogo nawet na jarzynowych ffa. chlopak musi sie dowartosciowywac czitami, bo go wszyscy w piaskownicy kopia. szkoda mi cie bardzo bo malutki jestes jak pikus sasiadki z naprzeciwka.

Może i Ty masz ważywo zamiast mozgu ! - Palpitacja twojej mentalności nie obliguje mnie na prowadzenie z tobą dalszej konwersacji !! ph34r.gif tongue.gif
tranx-san
... i nie obrosniety mieczyk!
conish
palpitacja ż I, DCMs. ~cji, blm
«zbyt silne i przyśpieszone bicie serca; kołatanie serca»
ymma
Palpitacja :DDDDDDDDD
bassegio palpitacje to ja dostaje jak czytam takie wypociny - ze śmiechu jej dostaje, za to u ciebie zdecydowanie można zaobserwować pogłebiającą sie pauperyzacje Twojej mentalności prowadzącą Cię nieuchronnie wprost do poziomu intelektualnego pantofelka!
conish
pauperyzacja
ubożenie, zubożenie ludności

jakby kto nie wiedzial smile.gif
bassegio
Palpitacja :DDDDDDDDD
bassegio palpitacje to ja dostaje jak czytam takie wypociny - ze śmiechu jej dostaje, za to u ciebie zdecydowanie można zaobserwować pogłebiającą sie pauperyzacje Twojej mentalności prowadzącą Cię nieuchronnie wprost do poziomu intelektualnego pantofelka!

Przezywasz, jak mrowka okres.... , zgasiłabym Cię! Ale główno się nie pali!
jarpen
bassagio, fajnie jest jechac warzywka na czitach na pubie, nie? ^^
na grasz na private czitach, czy na tych publicznych?
no wiesz, ja sie do Ciebie nie umywam mistrzu.
a co do tych danych z ip to nie p i e r d o l glupot ze to nie twoje dane albo admina z sieci.
conish
Bassiego
do tej pory myslalem, ze jestes dzieckiem, z ktorego mozna sie posmiac w przyplywie dobrego humoru. Teraz wiem ze jestes niedobzykanym ch.u.jem ktorego nawet nie warto patykiem pchnac.
shela
conish pwnd
MAGIRUS
witam all,zasadniczo nie biorę udziału w dyskusjach,jestem tzw.biernym forumowiczem-ograniczam sie tylko do czytania tongue.gif , poruszył mnie problem bassegio .....prawie do łez sad.gif .Wiem że to nie ładnie tongue.gif ale ciesze się że miśki takie jak bassegio dostają gb ,im mniej geyków z czitami tym milej się gra.

Pozdr.. dla all forumowiczów,dla tych pokroju bassegio tez wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.