Sagitarius
20:35, 29 04 2008
Kurde kopę lat minęło :D To było moje pierwsze forum i chyba przezemnie założno coś takiego jak grupę pbm3 :D Ostatnio gram trochę więcej w nieco zmodyfikowanego ET'a no quater i mocno się zdziwiłem jak wpisując adres starej, dobrej strony wyskoczyła strona esports.pl ... Jezu jak patrzę na swoje posty, to mam zamiar popełnić samobójstwo :D
Szkoda tej sceny, szkoda. Nigdy jakoś na poważnie się nie zanagażowałem w grę klanową ale gram w to coś licząc rtcw jakieś 5, 6 lat..
Mucha Emila
20:48, 29 04 2008
Ogólnie Enemy Territory chyba powilo odchodzi w niepamięć... Pamiętam jak zaczynałem grać w ET jakies 3-4 lata temu, to zainteresowanie grą było ogromne. Wszyscy moi kumple gadali tylko o tym ile fragów zdobyli, ile nabili expa. Klanów było pełno, serwery były pełne (czego nie uważam zbytnio za plus, ale jednak) i ludzie się tym interesowali. Jak napisał Swiety, forum tworzą ludzie... a coraz mniej ludzi przypomina sobie o starym ale, przynajmniej dla mnie "jarym" ET. Nie ma już tylu cup'ow (o ile w ogóle jakieś są) ludzie albo przestali grać bo im się to znudziło, albo poprostu z tego wyrośli :). Szkoda, bo jakby nie było to spędziłem niezliczone godziny tłukąc kumpli na serwerach, zdarzyło się nawet grać w klanie gdzie poznałem świetnych ludzi... niby tylko graliśmy ze sobą w gre, mimo to mam z nimi dobry kontakt do dziś, (klanu nie ma już od 2,5 roku). Trochę się żalę tutaj do was ale chyba każdy kto poświęcił trochę czasu na forum podziela moje zdanie. Nie będzie już drugiej takiej gry jak ET...
~wasza za!@#iście aktywna od roku :P Mucha Emila :)
Nie wiem czy ktos jeszcze odwiedza to forum, niedawno jakos tak rozmyslalem sobie jak to zaczynalem grac w et w grudniu 2006r. To bylo moje 1 forum, 1 posty, 1 pomoc z waszej strony. Wtedy juz scena et nie byla moze juz w rozkwicie, ale nadal wiele osob w to gralo. Gby ja rozpoczynalem gre idolami, najlepszymi graczami byli chociazby mystic, reveneye, night, reload, wielu bym mogl wymieniac, teraz oni juz chyba przestali grac ( mystica ostanni raz widzialem w 2007 r. podczas NC chyba). Bardzo podziwiam Świetego, chyba nie gra w to juz dawno, ale chociazby poswiecal swoj czas dla tego forum. od samego poczatku. CHyba w rtcw jeszcze gral.... Dzisiaj wchodze na to forum, pewnie i tak nikt tego nie przeczyta... i tak pisze... Wspominam stare czasy, FAjnie by bylo jak by ktos jeszcze odpisal cos ale watpie. Pamietam poczatek wakacji 2007 chyba jak na stronie enemyterritory.pl Widnial napis ze wracamy po wakacjach, potem ze domena na sprzedaz. Zostalo jedynie to forum....
Nie tylko Święty grał w rtcw :U, jak chcesz pogadać o et to #wolfpl
Wiem ze nie tylko Świety gral w rtcw.. tylko tutaj tak napisalem....
SPIDIvonMARDER
15:16, 4 09 2008
Też zaczynałem od RTCW, ale szybko sie przeniosłem na ET.
To forum faktycznie jest (a raczej... było) chyba najważniejszą rzeczą związaną z Wolfensteinem na polskiej scenie, oczywiście poza samą grą i graczami.
Dla jego twórców, osób je prowadzących oraz tych, którzy jak najdłużej podtrzymywali przy życiu powinien być oddany hołd.
www.wolfonline.pl
A ty jeszcze w et grywasz?
Kojarze jak grales w team-aqua;p. Wtedy w god gralem...
SPIDIvonMARDER
16:36, 5 09 2008
O rany, to ci dopiero :P
Pamiętam, pamiętam, jak dostaliśmy od was 4:0 :)
W ciągu ostatnich miesięcy mało grałem, bo poświęcam się raczej pisaniu.
Ale Wolf cały czas ma stałe miejsce na moim dysku i ikonkę, czasem sobie strzelę parę rundek na Fuelu.
78.47.103.66:27960 <- tu mnie można czasem zobaczyć.
tranx-san
7:41, 9 10 2008
zmienmy moze temat na: martwe forum, martwego serwisu ;)
SPIDIvonMARDER
21:50, 10 10 2008
Jakie martwe?! Jest aż jeden post na dwa tygodnie! xD
Martwe martwe martwe, ale my żyjemy!!!!!! :D
Witam serdecznie,
Chciałbym polecić stronę Wolfonline.pl - jest nowa ale skutecznie ją rozwijamy, wraz ze SPIDI'm.
Jest to strona poświęcona nie tylko ET ale i RtCW oraz przyszłemu Wolfenstein'owi.
Pzdr. Adios (The Insider)
Tranx, Ymma... Mój Borzó wy dalej żyjecie? Zgredy :D
blacktyger
15:30, 27 10 2008
HEJ! JA TEZ ZYJE! :(
O ja (słowo na p)e.
Moja pierwsza wizyta na tym forum od pół roku (albo i roku)
Kiedyś to pisałem tutaj po kilkanaście postów A4 na dzień :D Teraz tutaj jest jeden post wogóle na miesiąc :D Teraz też piszę mnóstwo postów A4 ale to już na całkowicie innych forach o całkowicie innej tematyce :D
Jeśli chodzi o mnie to nadal gram w ET i to nawet regularnie. Od 5 lat pod tym samym fake-nickiem znanym np przez locka i kilku innych starych graczy. Bo tak naprawdę Święty to był tylko w RTCW (2001-2004) i trochę w ET (2004).
Tak się zastanawaim czy czasami nie jestem jednym z najdłużej grających w Wolfa ludzi z tego forum.
Jeśli chodzi o mnie na scenie ET (o ile takowa jeszcze istnieje) to kompletnie zwarzywniałem. Bynajmniej nie chodzi o skill, który z latami ulega systematycznej poprawie.
Kompletnie nie interesuje mnie od dłuższego czasu scena klanowa, Lany itd. Raz na miesiąc wejdę na #wolfpl - zresztą oprócz kilku starych opów nie znam tak nikogo.
Czasami zagram jakiegoś mixa, czasami wpadnę na jakieś warzywne FFA np na upc a najczęściej gram na purefrag - ot taka duelowa rzeźnia w typie ctf czy innych duelowych map.
Gatess zrobił niezły interes sprzedając tą domenę za 2 tysiące. 1 post na miesiąc - niezły interes zrobili nowi właściciele. Zabrali mi wtedy admina i jakoś przeszła mi chęć do pisania tutaj ale to i tak było tylko kwestią czasu kiedy to forum też zrobi się martwe. Gdyby jeszcze funkcjonował jakiś serwis jakieś newsy to forum też mogłoby żyć trochę dłużej,
Szkoda. Jakby nie patrzeć trochę czasu, pracy i serca człowiek tu włożył. Nie chcę być patetyczny ale to jednak kawałek historii, kilku nowych znajomych. Najbardziej mnie bolało że to forum było uznawane za warzywne i pomimo wysiłków nie udało się wokół tego forum zintegrować sceny (może na samym początku w 2003 r tak było ale później było gorzej)
A co do samego ET to może jest i w stanie rozkładu ale z perspektywy czasu lepiej się trzymał niż RTCW i nadale w niego jakieś tam ludki grają.
SPIDIvonMARDER
15:53, 21 11 2008
CYTAT(Swiety @ 7:33, 20 11 2008)

Najbardziej mnie bolało że to forum było uznawane za warzywne
Pomimo śmierci to forum jest nadal olbrzymim zbiorem informacji o Wolfie, co daje mu obecnie IMO wysoki status. Chyba nie zachowała się druga tak wielka biblioteka...
Co z tego jak i tak nikt tutaj nie zagląda? DRZEWIEJ te forum żyło i było wielką skarbnicą wiedzy o ET. Do teraz pamiętam jak podniecałem się poradnikiem dankana:D Teraz już dużo rzeczy jest nieaktualnych lub po prostu lamerskich :D
Nom a liczba zarejestrowanych/napisanych postow tez robi wrazenie ;]
blacktyger
22:55, 25 11 2008
Święty linki do tych forumów plx, chętnie poczytam :D.
sobotni wieczór i ni c@#!a nie ma co napisać
gg>irc>marek z m jak miłość
Tak się zastanawaim czy czasami nie jestem jednym z najdłużej grających w Wolfa ludzi z tego forum.
A ja mam najnizszy nr uzytkownika XD
też bym pewnie grał ale nie robiłem formata od kiedy zainstalowałem et w 2003 ;)
evil_lord
17:37, 29 12 2008
siema geje
Siema :D
Zajrzałem na to forum po dłuuuuuuugim czasie, i widze że jeszcze dogorywa :D
Mnie pewnie nikt nie kojarzy nawet tutaj ani ogólnie ze "sceny" bo jestem takie uber-warzywko co sobie pyka na ffa i czasem mixy (czasy killnetu minęły...), ale za to ja prawie wszystkich tu kojarze :> Swięty co ja bym zrobił bez Twoich wypocin, pewnie do dzisiaj bym jechal na defalutowym cfg :-)
Pozdrawiam :)
Sagitarius
20:47, 17 01 2009
Pozdro dla wszystkich wyjadaczy :D Kiedy jakaś rundka w RTCW :D ?
P.S to chyba jakaś tradycja - jeden wpis raz na rok :D
tester_beta
15:10, 19 01 2009
To i ja zaspamuje..
Czesć wszystkim.. .
... Stara gwardia nie umiera ...
Pozdrawiam
tester_beta... [keNOOBie]
blacktyger
2:18, 20 01 2009
Nicki, które kojarzą mi się ze starymi czasami, geez robię się sentymentalny :O.
tranx-san
9:05, 20 01 2009
HALLO :D!
jak milo znow zobaczyc Wasze fajne m@!dy :D (nicki)
jak ten czas leci... jak zaczynalem grac w wolfa to mialem jakies 19 lat... teraz to az strach sie przyznac do wieku :D
szczegolne pozdrowienia dla: blektajgera, ymmy aka matsu, swietego aka wolfszlagiera, gisa aka geja, evil lorda z rydzykowa i wszystkich innych weteranow z ktorymi mialem okazje wypic piwo lub wodke dzieki grom mp ;)
evil_lord
0:43, 24 01 2009
Mam nadzieje, ze powstanie jakiś dobry multi RTCW w 2 i wszyscy się tam spotkamy :)
Wiecie co? Jakby zrobili dobrego RTCW2 to tak sobie myślę, że nie dość żebym pewnie spotkała mase znajomych nicków, to tak czuję w kościach że bym wymiatała :D Naprawdę czuję, że wszystkich bym pobrała choć nie gram w strzelanki ^^ od czasów ET, taaaak najlepsze czasy chyba jeszcze przede mną :D Czy macie podobne odczucia? ^^
tranx-san
8:12, 26 01 2009
Ja tam uważam, że jak dożyje emerytury i bedzie mnie stać na opłacenie internetu, to na pewno bede gral w gry online i bede wymiatal, no chyba ze bede mial parkinsona, wtedy zostana jedynie szachy on-line ;)
a czy to bedzie rtcw 19 czy jakies et 2047 to ine ma roznicy ;)
maciesz
13:42, 17 12 2009
z parkinsonem bedziesz mogl grac w click challange na fesjbuku :P
SPIDIvonMARDER
23:32, 20 12 2009
Ew. myszka 20 kilowa...
SPIDIvonMARDER
16:27, 15 07 2010
Forum martwe, ale żyje. Śmieszny paradoks, zwłaszcza że kilku ludzi tutaj jeszcze zagląda w poszukiwaniu artykułów.
Sama scena ET moim zdaniem nie istnieje... no chyba że te warzywne serwy NQ nazwiemy "sceną", ale to tak jakby powiedzieć, że wspólczesna Macedonia jest imperium Aleksandra Wielkiego.
Co jakiś czas wyrywkowo wchodzę na rózne serwy ET. Wyróżniłbym kilka typów:
-XP SAVE FOR EVER NQ^#%#(* LOVE NEO (śrendo powyżej 30 graczy w każdej chwili). Brak zasad
-Martwe serwery etpro (brak graczy)
-Średniej jakości serwy nq (średnio po 10 graczy), kilka zasad obowiązuje, ale ludzie prezentują zerowy skill (tzn, wymiatają w duelach, ale nigdy nie słyszeli o taktyce).
Szkoda, bo to fajna gra była :(
tranx-san
21:22, 1 10 2010
CYTAT(Thoro @ 9:59, 22 09 2010)

Szkoda, bo to fajna gra była :(
no szkoda Łukaszu, szkoda :(
pozdrawiam starych wyjadaczy :>
blacktyger
0:46, 3 10 2010
A ja zainstalowałem 2 dni temu :>. Lamie okrutnie, ale gra jednak ma taki klimat, jakiego już nigdy nie poczuję. Pewnie w głównej mierze sentyment ale masakra.
Jak macie chwile spróbuje - świetna sprawa wczuć się na chwilę w to jak kiedyś się spinało przy tej grze - walczyło nawet sercem :D.
Tranx ty żyjesz :D. Jednak nostalgia każe raz na rok sprawdzić co się dzieje na starych śmieciach co? :) Odezwij się kiedyś na gg czy skype.
A tak w ogóle offtopnę. Ja tak mało postów miałem, czy jakiś admin mi wyedytował ich liczbę? :P
Mamo, to jeszcze ktoś tutaj zagląda? :D
Fajnie że jeszcze ktoś o tym miejscu pamięta, to tak jak z odwiedzaniem cmentarza. :P
Pozdro.
SPIDIvonMARDER
17:02, 8 11 2010
Ostatnio czytuję topici z lat 2004-2005. Szczerze mówiąc, to wiele się z nich nauczyłem o scenie Et w Polsce... jej rozkład jednak zaczął sie dużo wcześniej, niż sądziłem. Tak myślałem, by na podstawie tego, kilku innych jeszcze rzeczy napisać swego rodzaju historię polskiej sceny ET. Zwłaszcza, że wielu mlodych graczy, co np. grają od 2008 roku w ogóle nie wie, że była kiedyś jakaś scena ET. Scena.. albo raczej "scena", bo tutaj zdania są podzielone.
Napisz SPIDIvonMARDER. Chętnie poczytam i powspominam :), aczkolwiek tutaj znajdziesz tylko część historii naszej sceny, bo forum z czasem straciło na popularności, a scena klanowa skupiała się na ircu. Kurcze muszę sobie kiedyś zainstalować ET i pobiegać z karabinem... to były fajne czasy.
tranx-san
11:16, 19 08 2012
LOL!!
Mamy jakies 2012 rok, w sumie to nawet druga polowa tego 2012 roku... ostatni post Thora widze swieta 2010, nice!
Thoro łobuzie! dzwonilem kiedys do ciebie to nawet nie odebrałes telefonu! :< hehe, chyba ze juz dawno numer zmieniles :< Ja mam caly czas ten sam numer. 696 668 939 - jak tu kiedys wejdziesz i przeczytasz tego posta i bedziesz mial ochote to dzwon! W sumie to kazdy kto mnie znal/zna i ma ochote pogadac to niech dzowni! :)
Pozdro 4 all!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.