Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy z PB
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy Techniczne z Enemy Territory > W:ET - Problemy z PB
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
mess
jak w topicu, mam najnowszego pb... zarowno w q3 jak i w ET po dolaczeniu sie do serva komp przestaje odpowiadac... WTF? moze ktos pomoc?
TheAbyss
To nie jest wina najnowszego pb, tylko najnowszych Detonatorów (just a wild guess).
mess
WOW, jestem pod wrazeniem, !!! miazga... naprawde zainstalowalem nowe detonatory 52.16 , szok, wiec wracam na jakies inne, mam nadzieje ze pomoze :-) ciekawi mnie tylko, dlaczego moge grac na servach bez pb? ohmy.gif

anyway thx
TheAbyss
To siakiś konflikt nowy PB + nowe detonatory. Nie wiem dokładnie osochodzi, nie wnikałem, nie wiem, co ma sterownik karty graficznej do oprogramowania antyczitowego (może przy testowaniu drivera przed wallhackami się jakoś wiesza?), ale wiem, że dopiero zainstalowanie detków z serii 4x pomogło :\ (EDIT: ja chcę moje backslashe!) (na 52.13 jeszcze wywalał).
mess
uzywam teraz 45.23 (na 40.72 textury w unreal2 sie psuly), jest good
blinkkin
ostatnio sciagnelem aktualizacje, najnowszego pb. ku mojemu zaskoczeni mam teraz niesamowite pingi. na kazdym servie jest prawie tak samo, lag ciagly (magiczna liczba 999). moze ktos wie czym jest to spowodowane. raz, ze wywala mnie z wielu serverow, druga sprawa z pingami, czy najnowszy pb ma wieksze ograniczenia, jakies bledy? moze ktos wie.
Zaskroni3c
sprawdz swoje ustawienia sieciowe

/rate
/cl_maxpackets
/snaps

i dostosuj do optimum
ja mam kablowke 128kbs i gram na :
/rate 25000 jak mam ping 50 jak skacze mi powyzej 90 zmieniam na 11000
/cl_maxpackets 60 jak ping powyzej 90 zmieniam na 30
/snaps 40 jak ------||------ zmieniam na 20

Swiety akka Szlagier pewnie zaraz zacznie pierolic ze jestem lamer :C
ale nie wiem czemu na rate 25000 maxpacketach 60 i snaps 40 gra mi sie lepiej niz na optymalnych ustawieniach dla danego loncza
blinkkin
chodzi mi o to, ze config jest ten sam z tym ze na nowym pb mam strasznie wysokie pingi.
Killeros
Mój problem jest o tyle ciekawy, że mało kto może pomóc. Pytałem się już wielu osób o jakieś logiczne wyjaśnienie, ale mimo dobrych chęci, nie potrafiły mi one pomóc sad.gif
W takim razie postanowiłem poprosić o pomoc szanownych użytkowników tego forum- zacznę więc od początku smile.gif
Otóż dwa dni temu zaktualizowałemswoje PB do wersji 1.057, a zrobiłem to za pomocą PBWEB (program sam aktualizuje PB, pod warunkiem że umieścimy go w katalogu pb). Wszytko było pięknie do czasu aż postanowiłem zagrać. Wtedy właśnie się zaczęło: otóż po kilku(nastu) minutach gry zosatwałem wyrzucany z serwera bez uprzedniego WARNINGU. Grałem na różnych serwerach (głównie polskie), na których był włączony PB. Dla próby postanowiłem zagrać na tenbicie- zjawiska owego Disconnectu nie uświadczyłem...
Tak więc zacząłem kojarzyć fakty i pomyślałem, że problem jest związany z nową wersją PB. Jako, że żaden warning się nie pojawiał, postanowiłem poprosić o pomoc znajomych, którzy odnotowali komunikat towarzyszący mojemu kickowi, a który brzmi następująco:

QUOTE ("PB")

PunkBuster Client: Removing 'Killeros/SoA' (0 minutes) General PB Client
Authentication Failure - Reinstall PB if pro

Cóż- takie oto info ukazało się moim znajomym zaraz potym jak zostałem wykopany z serwera. Co dalej? Otóż postanowiłem sprawdzić czy ma to związek z moją grą (która mogła byc uszkodzona or smthg), więc zagrałem na ET mojego brata (mamy 2 wersje ET na jednym kompie, tak żeby nie było niepotrzebnych problemów z configami etc.), ale musiałem zaktualizować PB do v.1.057. Jak się okazało- problem tutaj także sie powtórzył mad.gif
Co więc postanowiłem zrobić? Odinstalowałem ET, a następnie wszystko zainsatlowałem od nowa ( patch, cfg, PB itd.). Ku mojemu zdziwieniu problem nadal się powtórzył ... Dodam jeszcze, że uzywam WinXp Pro ( a dotychczas nie miałem żadnych problemów z ET czy też z PB).
Tak jak już wcześniej wspomnialem- wszystko zaczęlo się od aktualizacji PB...
Jeżeli ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem, lub wie (domyśla się) jak temu zaradzić, to proszę o pomoc.
Swiety
Spróbuj z następującymi komendami

/pb_system 1
/pb_security 0
Jędras
U mnie tez pojawił się dziwny problem jeżeli chodzi o Punkbustera. Otóż po zainstalowaniu najnowszego PB 1.057, przy wejsciu na niektóre serwery np. Kicior pojawia mi się komunikat: "*WARNING* PunkBuster Reports PB Server Running Old Version Cl.054" po czym wywala mnie z serwera po jakiejś minucie.
Usunąłem zatem najnowszy plik PB z folderu pb i też nic nie pomogło.
Odinstalowałem wolfa, usunąłem stare foldery (pb też) i zainstalowałem na nowo i problem zniknał, ale tylko na kilka godzin, dopóki nie wszedłem na serwer po raz drugi.
Nie wiem co robić. Moze mam znowu zaktualizować PB?
Na szczęście ten problem pojawia się na nielicznych serwerach, ale istnieje sad.gif
hxs
Ja nie sciagalem nowej werscji PB, albo to sie samo zrobilo, bo misie nie pojawiaja zadne Warningi... Choc rpzyznam, ze raz zdarzylo mi sie Warning, który pisał, żemam starsza wersje PB, ale pokazalo to mi sie z 3 razy i zniknelo a ja gralem dalej smile.gif
fastnick
Ello!
Mi tez sie !@#ie cos z PB nie wiem co jak wlaze m.in. na DoD lub SzMER to mam jakies bledy "Warning costam costam " nie pamietam dokladnie jak zapisze to podam na forum.
Nie wiem dlaczego tak sie dzieje instalowalem et jeszcze raz i nic. Wpisywalem komendy podane przez Wolfa
i tez nic blink.gif . Narazie h.. polozylem na te servy. Ale dziala mi np serwer 4 Fun i teraz tam gram tongue.gif.
A tak po za tym pozdrowienia dla WOLFszLAGIERa tongue.gif i dla calej reszty tongue.gif.
Jak macie jakies rozwiazania to piszcie!! tongue.gif (nie bac sie tongue.gif)
Swiety
Spróbujcie aktualizować PB nie przez pbweb.exe tylko ściągać recznie z www.evenbalance.com wsyztkie pliki do ET
Killeros
Dzięki za odpowiedzi, jednakże to nie rozwiązało mojego problemu. Otóż zaznaczę, że nie pojawiają mi się żadne warningi, aczkolwiek wiem jaki jest komunikat, gdy PB mnie kopnie ( cały czas taki sam jak w moim poprzednim poście). Grę odinstalowałem, zdefragmentowałem dysk, wyczyściłem rejestr. Następnie zainstalowałem grę na nowo, dodając patcha i to wszystko. Grałem na defaultowym configu (zupełnie inna gra biggrin.gif ) i tym samym na starej wersji PB. Jednakże w międzyczasie PB sam się zaktualizował, po czym wyleciałem z serwera ( a grałem 3-4 kampanie 3 mapowe i nagle kick). Cóż- postanowiłem sprawdzić jak to wygląda u innych. Po wpisaniu w konsoli

/pb_plist

wyświetlają się informacje o poszczególnych graczach (a raczej info o ich klientach PB). Tak więc zrobiłem zrzut z konsoli do pliku txt, co by pokazać na przykładzie jak wygląda sytuacja:

QUOTE ("/pb_plist")

pb_plist
PunkBuster Client: Player List: [Slot #] [GUID] [Status] [Auth Rate] [Recent SS] [Name]
PunkBuster Client: 1  ba961834(?) OK   2.9 0 kuzynkiller
PunkBuster Client: 2  f9397e48(?) OK   3.0 0 dyha
PunkBuster Client: 3  6fac89a3(?) OK   3.0 0 Piecja
PunkBuster Client: 4  7061319b(?) OK   2.8 0 Czosneq
PunkBuster Client: 5  99d68542(?) OK   3.0 0 Thoms
PunkBuster Client: 6  0a3a16f7(?) OK   3.0 0 adam
PunkBuster Client: 7  8698d9b5(?) OK   3.0 0 cpt_underpants
PunkBuster Client: 8  ae210f79(?) OK   2.8 0 DANIEL<pl>
PunkBuster Client: 9  7ace6604(VALID:2) OK   0.4 0 K1ll3r0s
PunkBuster Client: 10 15e587eb(?) OK   2.9 0 Crusher
PunkBuster Client: 11 b299322b(VALID:91) OK   2.9 0 John Smith
PunkBuster Client: 12 2e140653(VALID:27) OK   2.9 0 Buzka -=GoP=-
PunkBuster Client: 13 522650a4(VALID:183) OK   3.0 0 etplayer
PunkBuster Client: End of Player List (13 Players)
Server disconnected for unknown reasonResolving etmaster.idsoftware.com
etmaster.idsoftware.com resolved to 192.246.40.60:27951
PunkBuster Client: Not Connected to a Server

(Akurat zaraz po wyświetleniu się tej listy zostałem wykopany dry.gif )

Jak wnioskuję- mój problem może dotyczyć GUIDA, ale wydaje mi się, że raczej zależy to od Auth Rate. Dlaczego tak twierdzę? Otóż jeżeli zwrócimy uwagę na:

PunkBuster Client: 13 522650a4(VALID:183) OK 3.0 0 etplayer

to zaobserwujemy, że etplayer ma "trochę" więcej Validów niż ja, a grał sobie dalej... (wiem, bo wchodziłem na ten serwer po każdym wykopaniu).
Cóż- zostaję wykopywany za Autha, ale zauważyłem, że jego wartość jest zmienna (grając na innym serwerze miałem Autha 1.2 , a pozostali gracze 3.0 lub 2.9). Od czego to zależy? Jak sprawić, żeby Auth był w normie (czyli około 3.0)? Z góry dzięki za pomoc.
-------------

Święty: co do komend które mi podałeś- niestety nie rozwiązały problemu, ale thx. A co do ściągania plików prosto ze strony EVEN BALANCE- to także nie pomogło.

Fastnick: co do warningów: jeżeli dotyczą one jakiś ustawień, tzn. że musisz sobie dopasować config do wymogów jakie stawia PB. Jeżeli pamiętasz treśc tych ostrzeżeń, to możesz wpisać w konsoli wartość jakiej czepia się PB (must be equal to " XX")- wpisujesz tą wartość której PB oczekuje zamiat tej którą masz.

Innym rozwiązaniem jest pomoc techniczna Even Balance- sam napisałem do nich list w mojej sprawie, po czym otrzymałem odpowiedź. Jednakże polecili mi zaktualizować PB poprzez PBWEB mimo, że zaznaczyłem w liście, że w ten sposób aktualizowałem PB kilkanaście razy blink.gif Jeszcze jedna wada- znajomość angielskiego , ale to chyba nie będzie stanowiło dla was przeszkody. Bo jak Evenbalance nie pomoże to już nie wiem... W każdym bądź razie nie zaszkodzi się zapytać o pomoc: pytania kierujcie pod ten adres: [email protected]. Jeżeli już macie jakieś problemy z PB to jedna ważna rada: OPISUJCIE DOKŁADNIE na czym wasz problem polega, bo bez tago ani rusz.
Pozdrawiam smile.gif
qBa3oo3
"*WARNING* PunkBuster Reports PB Server Running Old Version Cl.054"
Wynika z tego jasno ze SERWER z ktorym chcecie sie polaczyc ma starego PB odpalonego, a nie wy!
Czyli brakuje wam starszych plikow od PB, dokladniej cl001054.htm (chyba wink.gif ) ktory powinien sie znajdowac w katalogu *.*/enemy territory/pb/htm Niestety na punkbuster.com nie ma tego..... trza poszukac, np. na google.
Powodzenia !
Swiety
etmaster.idsoftware.com resolved to 192.246.40.60:27951

Problemy z authem to zazwyczaj problemy z połączeniem z serwerem autoryzacji.
Mam coś takiego od dłuższego czasu ciągle w RTCW co dziwne w ET i innych grach ID nie mam tego ale też zdarza się to czasami.
A ping do serwera autha działa bez problemu :/

Pisałem do adminów swojej sieci niestety nie mogą rozwiązać tego problemu.
Serwery autha działają zazwyczaj na dziwnych niestandardowych portach, które mogą być poblokowane lub w jakiś inny sposób ograniczona komunikacja z tym ip i z tym portem.

Najlepiej samemu sprawdzić (jesli mamy firewalla) czy wszystko jest ok (adres,port), albo napisać do swojego providera o skontrolowanie ruchu na tym ip i porcie. Może będziecie mieli więcej szczęścia niż ja u swojego providera :/

GenQcide
Jeżli ktoś ma problemy z PB (czyli wchodzi na serw i pisze ,że ma starego PB a po chwili go wywala) to powinien wejść do pliku z grą (czyli tam gdzie ją zainstalował smile.gif ) i tam powinien być plik pb, kliknąć na niego dwukrotnie smile.gif i nacisnąć (dwukrotnie) na plik pbweb....zaczną mu się ściągać pliki, a po około 10 min może grać, PB jest już nowy...

PROSTE CO NIE tongue.gif smile.gif

PB-Punk Buster
Thoro
Problem nie jest w tym, ze gracz ma starego PB, tylko w tym ze ma nowego :/. Wielu graczy nie omze grac na niektorych serwerach nie moze grac bo ich wywala dlatego, ze serwer jest uruchomiony na starej wersji PB, a gracz ma nowa, a nie odwrotnie, wiec twoja rada nie przyniesie ulgi wiekszosci graczy. Ja na szczescie nie mialem jeszcze tego problemu, bo a starego PB i nie ma na razie zamiaru go aktualizowac biggrin.gif (aczkolwiek nie jestem pewien czy czasami on nie aktualizuje sie sam), b nie chce miec takich problemow. Niestety czesc graczy z mojego klanu ma czasami ten problem i to kopmliuje sprawy. Najsmieszniejsza sytuacja miala miejsce wczoraj. Wchodzimy na jeden serwer, gdzie miala byc klanowka i 2 wywala, bo maja za nowego PB :/. Niektorzy tez dostali warnign z tego powodu, ale tylko raz i nie wywalo ich. Zmienilismy serwer i tamci dwaj, ktorzy mieli problem teraz dostali jeden warning i spokoj, za to inni z drugiego klanu byli wywalani z powodu swojego nowego PB :/. Czy kazdy serwer sprawdza sobie wyrywkowo kilku graczy??? Bo inaczej nie moge sobie tego wytluaczyc :/
mrluki3

PungBuster Client: Warning: PB Kicks for Non-standard Characters and All PB Restrictions on this Serwer

Ludzie piszcie co to znaczy moz eprzez to wink.gif ohmy.gif wink.gif piszcie coś bo nie moge grac jak wychodzi z gry co kilka minut POMOCY!!!!!
Killeros
Jeżeli PB cię kopie to zapewne jest ku temu jakiś powód. Aby ktoś mógł ci pomóc musisz bardziej naświetlić sprawę. PB przed wykopaniem może dawać ci rozmaite warnigi- wtedy bez problemu będziesz wiedział co mu nie odpowiada (zazwyczaj wina złego configu). Jednakże może sie zdarzać, że PB kopie bez ostrzeżenia ( np. za mały Auth Rate sad.gif ) i w takim wypadku nie pozostaje ci nic innego jak poprosić znajomego o pomoc. Zagrajcie sobie we dwójkę na serku z którego cie kopie i poproś go, żeby zapisał sobie komunikat za jaki PB pozbawił cię dalszej możliwości gry na danym serwerze. Poprostu musisz podać więcej szczegółów smile.gif
blinkkin
zaloze sie na 100%, ze to zle ustawione cvary. pewnie dostajesz komunikaty w stylu:
warning bad restriction cvar r_ati_truform_ssu
pozniej wywala i pojawia sie komunikat, ze z niewiadomych przyczyn. wiec wystarczy zmienic zle cvary i problem z glowy.
PunkBuster Client: Warning: PB Kicks for Non-standard Characters and All PB Restrictions on this Server

standardowy niebieski (zwroc wuage na kolor, czerwony to zle, inny to dobrze) napis za pomoca ktoreg wita nas pan pb, kiedy wchodzimy na server.
Fistach
Jak zupdateowaca punk bustera klikam na tym programiku pbweb.exe i sciaga wszystko itd ale na serwerze dalej mi sie wyswietla:

Serwer running old version itd

Co po sciagnieciu tych plikow mam jeszce zrobic??

takie cos sie wyswietla: http://iris.qwe.streamcn.pl/~mchuchro/etblad.jpg << kliknij na link
SpajdaPL
Witamm!!!

Tu jest ewidentnie napisane, że server miał starą wersję PB. Nic nie zrobish, tylko admin moze serka update`ować. Admini niecodziennie upgrade`ują serki, więc za 1-2 dni powinieneś już normalnie grać. Musisz poczekać, albo napisać do admina, zeby upgrejdował serka, albo odtworzyc stary katalog PB. Ja zabezpieczam sie każdorazowo przed upgrejdem PB kopiując katalog PB w bezpieczne miejsce. Zalecam to samo.

Pozdrawiam
logres
Po 1 ten temat powinien być w dziale problemy techniczne !!!!. Po 2 powiedzmy , że zainstalowałes wolfa ET na dysku d . Więcy wchodzisz po koleji D:Wolfenstein - Enemy Territorypb tam zjanduje sie program z rozszerzeniem exe pbweb klikasz dwukrotnie na niego i update gotowy biggrin.gif i nie trzeba reinstalowac Et blink.gif . Jeżeli mówisz , że to ci nie zadzialało (a napewno dziala) tzn , że admin danego servu nie zaktualizował wersji pb. A wtedy to choćbyś niewiem jak sie staral to nie wejdziesz bo zawsze cie będzie kikowało mad.gif

ps. też mam czasem taki problem tylko związany nie z samym pb ale z r_ati_truform_tess i r_ati_sample czy jakoś tak rolleyes.gif
dadi
Otoz zreinstalowealem Winxp i gre et rowniez, ale teraz PB wyczynia cuda, jak wejde na jakis serwer to po minucie max 3 minutach wyskaluje w konsoli PB client in distress, cannot Authenticate with PB Serwer (A1321) i mnie kopie z serwerow, a koledze jak looka co mi sie dzieje to ze PB init failed, kurcze i na kilku confach to samo, macie pomysl o co chodzi bo garc nie moge nigdzie:([
Gooral
Otwórz folder pb, który jest w katalogu z grą i tam jest plik pbweb.exe to powinno zaktualizować twojego punkbustera.
Więcej pomysłów nie mam sad.gif
evil_lord
Ludzie na niektórych servach.......włączają mi się takie ostrzeżenie:
/Cvar r_ati_truform_tess =1
/Cvar r_ati_fsaa_smaples =1

Co to oznacza i co mam robić w takiej sytuacjii....?
qBa3oo3
Dość proste - musisz zmienić te wartości na "0"
Najlepiej dopisz sobie w cfg:

seta r_ati_truform_tess "0"
seta r_ati_fsaa_samples "0"

...i nie bedziesz mial z tym nigdy wiecej problemow.
Thoro
A jesli potrzebujesz to zrobic na szybko, to jak cie wywali z gry, nie bierz od razu reconnect tylko wlacz konsole tylda (`) i wpisz
/seta r_ati_truform_tess 0
/seta r_ati_fsaa_smaples 0
evil_lord
QUOTE (qBa3oo3 @ 11:55, 22 12 2003)
Dość proste - musisz zmienić te wartości na "0"
Najlepiej dopisz sobie w cfg:

...i nie bedziesz mial z tym nigdy wiecej problemow.

Chyba jestem lama........ale nie wiem co to te cfg?...jakiś plik? huh.gif
Gooral
cfg = config, w którym są zapisane wszystkie twoje ustawienia, bindy itp.
Domyślnie w katalogu etmailn, pod nazwą etconfig.cfg
Otwórz to za pomocą notatnika, albo wordpada i dodaj na koniec takir dwie linijki:
albo posłuchaj Thoro'a
Outs!d3r
Witam. Mam duży kłopot z PunkBusterem. Oto, co mi się wyświetla po tym jak mnie kopnie :
(cos takiego wyswietla mi sie np. ^2CLan^7P^1L^2Hunter & ^1ICP ^4Christmas Server|87ms|62.21.98.6:27964

PunkBuster Client : PB Client in Distress - Cannot Authenticate with PB server (A1321)
PunkBuster Client : Master query sent to (ET1.evenbalance.com) 216.40.250.82
PunkBuster Client : Received Master Security Information.

Na serq np. .pl^7-= RENTA=- ^1[SzMER] ^7Clanserver|100ms|217.153.86.42:27960 wyswietla mi sie z kolei :

*WARNING* Server Running Old Version v.1059. Wyswietla sie to ok.9x i dostaje kopa z serka.

To by bylo na tyle. Z góry dziękuję za pomoc !!

Jak cos to moje gg : 1111664. Wolę jednak, aby ktoś napisal posta na forum ;[

evil_lord
Ciągle mam ten sam bład choć w cofigu wpisałem wszystko i jest
seta r_ati_fsaa_samples "0" unsafe
seta r_ati_truform_tess "0" unsafe

czy to jest dobrze........i po co te unsafe??
blinkkin
wiem o co chodzi, zaraz poszukam i dam ci odpowiedz. musisz chyba najpierw zmienic wartosc com_error, zreszta zobacze to dam znac, bo podobne gowno mi kiedys wyskakiwalo.

juz wiem. pewnie wyskakuje ci cos takiego jak wpiszesz:

/seta r_ati_fsaa_samples 0
seta r_ati_fsaa_samples 0 is unsafe change com_crashed

lub cos w tym rodzaju, w kazdym razie wystarczy zmienic wartosc:

/com_crashed 0

i powinno byc juz dobrze. teraz mozesz zmienic wartosci:

/r_ati_truform_tess 0
/r_ati_fsaa_smaples 0

jesli nic to nie dalo pisz, postaram sie pomoc.
blinkkin
najlepeij sciagnij recznie punk bustera. wszystkie pliki pokopiuj zgodnie z zaleceniami do katalogu pb. jesli i to nie pomoze to sproboj zainstalowac et jeszcze raz.

*WARNING* Server Running Old Version v.1059. Wyswietla sie to ok.9x i dostaje kopa z serka.

co do tego to jest wina serveru, ktory jest odpalony na starym pb. wiec radze albo zmienic serva albo meczyc adminow z prosba o aktualizacje pb. masz za nowego pb smile.gif.
DaBi
Mam kolegę ktory wstydzi się pisać na forum bo go wyśmieją a że mnie katuje już od jakiegoś czasu abymn " mu naprawił Et bo nie ma w co grać" To postanowiłem mu pomóc.
twierdził że mu PB wiesza kompa. Powiedziałem ze lamka jest i poewnie nie ma updatu czy czegoś tam . Polazłem sprawdzic sam bo marudził dalej.
no i przychodze i wlaczamy serwer jakies z Pb. I co ? I zwis.. kompa pomógł twardy restart. Po bliższych badaniach stwierdziłem co nastepuje.

komputer wiesza się tylko podczas wejścia na serwer z PB

komputer nie zawiera żadnych czitów

inne gry działają ok

reinstal nic nie daje -> reistalowałem sam .. po kolei ET instalka później patch .. później umiesczzone na dysku et pro ściagniete kiedyś na pulpit z katalogu z grą.

configi są rózne róznych graczy

robiony był update pb przy użyciu pbweb

wcześniej to nie wystepowało

Komputer
Athlon Xp 1,8
GF 3 Ti 500
256 ddr ram 266 mhz

Jak mu nie pomogę to mi zabierze wszystkie gry jakie od niego pożyczylem a to mnie zaboli wiec prosze o stuteczną pomoc wink.gif

inco
sterowniki do karty graficznej 44.03 lub STARSZE zainstalować i powinno być po kłopocie.
Stick
Do nie dawna nawet ja nie widziałem co zrobić z durnym i ... *WARNING* -iem !!
Od dobrych znajomych i kolegów z ET pomogli mi wyleczyć tą chorobe !!

Jak się pojawia WARNING na rzeba pisać (jak ktoś nie wiem:D, zależy też co bedzie pisalo jaki typ WARNING-a się nam pojawia. Chyba najwięcej razy WARNING taki wyskoczył: /Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) ; / Cvar r_ati_truform_tess (=1) . Żeby się nie pojawiało to trzeba przepsiać ale bez "Cvar" /r_ati ... i po samples lub po tess napisac 0 (zero:))

Jak by ktos mial jakies WARNING-i to z chęcią pomoge mu tę chorobe ET zwalczyć biggrin.gif !!!

GG -> 2593736
E-mail: [email protected]
IRC: #sow.et @ QNet
=================================R=E=K=L=A=M=A========================================

Z.A.P.R.A.S.Z.A.M.
www.sow.friko.pl

user posted image
evil_lord
Ostatnio przy aktualizacji PB, ujrzałem takie oto komunikaty:

[01.26.2004 20:01:04] File already exists: htm\wa001327.htm
[01.26.2004 20:01:04]
ERROR: Htm-to-Binary Conversion Failed ... htm\wa001327.htm Removed

[01.26.2004 20:01:04] File already exists: htm\la001327.htm
ERROR: Htm-to-Binary Conversion Failed ... htm\la001327.htm Removed

[01.26.2004 20:01:04] File already exists: htm\ma001327.htm
ERROR: Htm-to-Binary Conversion Failed ... htm\ma001327.htm Removed

[01.26.2004 20:01:04] File already exists: htm\wc001068.htm
ERROR: Htm-to-Binary Conversion Failed ... htm\wc001068.htm Removed

[01.26.2004 20:01:04] File already exists: htm\lc001068.htm
[01.26.2004 20:01:05]
ERROR: Htm-to-Binary Conversion Failed ... htm\lc001068.htm Removed

[01.26.2004 20:01:05] File already exists: htm\mc001068.htm
[01.26.2004 20:01:05]
ERROR: Htm-to-Binary Conversion Failed ... htm\mc001068.htm Removed

Czy to jest normalne??
EDIT: Znalazłem rozwiązanie problemu. Po farmacie dysku, nie włączając ET, chciałem zaakutalizować go - okazało się to niemożliwe w związku z nie włączeneniem "Enabled PB". Sorry za rozpoczęcie 4 strony sad.gif
Swiety
Zauważyłem ostatnio że bardzo dużo ludzi jest kopanych za PB init failure.
Jak już wcześniej było powiedziane to nie żaden czit, tylko lagi na łączu pomiędzy nami a głównymi serwerami PB (które to serwery stoją w USA).

Nie sądzę żeby nagle wielu osobom pogorszyło się łącze, to raczej problemy ze swoimi serwerami ma evenbalance. Imo serwery PB umieszczone tylko w USA to nie najlepszy pomysł
zuker
Cze, mam problem z pb, mam domyslne sterowniki z pb (te ktore sa po zainstalowaniu ET) i mam problem bo mnie wywala z gry. Oto co sie pojawia:

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) must be EQUAL TO 0

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_truform_tess (=1) must be EQUAL TO 0

I po okolo minucie wywala mnie z serwera, mam tak np. na Toya Wolf. A gdy wchodze na DoD1 lub DoD2 to jest spox.

Moze ktos pomoc?? co wpisac w configu zeby sie to nie pojawialo??

cyp!s
QUOTE (zuker @ 11:29, 18 02 2004)
Cze, mam problem z pb, mam domyslne sterowniki z pb (te ktore sa po zainstalowaniu ET) i mam problem bo mnie wywala z gry. Oto co sie pojawia:

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) must be EQUAL TO 0

*WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_truform_tess (=1) must be EQUAL TO 0

I po okolo minucie wywala mnie z serwera, mam tak np. na Toya Wolf. A gdy wchodze na DoD1 lub DoD2 to jest spox.

Moze ktos pomoc?? co wpisac w configu zeby sie to nie pojawialo??

po prostu admin serka z wlasnym widzimisie ustawil taka, a nie inna maksymalna wartosc cvarow. Po prostu musisz zmienic wartosc cvarow na taki, jaki ustawil admin, np jesli masz *WARNING*: WARNING!: Cvar r_ati_fsaa_samples (=1) must be EQUAL TO 0, to wpisz w konsoli r_ati_fsaa_samples 0 itp (jaka ma byc wartosc danego cvara masz " mus be equal to [cyferka]).
Jesli chcesz sobie komfrtowo pograc, to zbinudj np. zmiane tych cvarow pod jednym klawiszem i kiedy wyskoczy Ci ten komunikat nie musisz tego mozolnie wpisywac. Swoja droga niektorzy admini naprawde maja problemy bo spotkalem sie np. z r_picmip 2, czy tez cg_atmo 1 (sic!!)
cyp!s
pewnie wyjde na nooba, ale czy czasami czitowe cvary nie sa "cheat protected" w grze? unsure.gif
skrzat
Witam!!!
Mam problem z pb. Otóż kiedy instaluje sterowniki w wersi 53.04 i po włączeniu gry włączam pb, ekran mi sie psuje, tak samo po instalaci sterów w wersi 43.45. Mam zaktualizowanego pb (ostatnio robiłem update) Jedyna wersia sterów na której mi chodzi pb to 30.82 no ale wtedy mam mniej fpsów. Mam geforca 2 100/200. Pb updatowałem u kolegi tzn. on ściągnoł najnowszą wersję i przeniosłem do siebie folder pb, ale przed aktualizacją pb było to samo sad.gif Proszę o pomoc
evil_lord
POMOCY !!!
WCHODZE NA SERV 18.NET STOPWATCH, A TAM WYSKAKUJE MI TAKIE COS:
ATTEMPTING PB WEB UPDATE
Swiety
QUOTE (skrzat @ 2:25, 24 02 2004)
Witam!!!
Mam problem z pb. Otóż kiedy instaluje sterowniki w wersi 53.04 i po włączeniu gry włączam pb, ekran mi sie psuje, tak samo po instalaci sterów w wersi 43.45. Mam zaktualizowanego pb (ostatnio robiłem update) Jedyna wersia sterów na której mi chodzi pb to 30.82 no ale wtedy mam mniej fpsów.

Hmmm być może deinstalacja sterów 5x.xx nie jest kompletna i zostają jakieś śmieci w windows/system i rejestrze które trzeba wykasować ręcznie, które to śmieci mogą mieć wpływ na PB.
Obawiam się że w twoim przypadku szybciej będzie przeintsalować system niż szukać przyczyny co jest powodem zwisu pomimo wcześniejszych wersji sterowników :/
dNkN!
QUOTE (skrzat @ 2:25, 24 02 2004)
Witam!!!
Mam problem z pb. Otóż kiedy instaluje sterowniki w wersi 53.04 i po włączeniu gry włączam pb, ekran mi sie psuje, tak samo po instalaci sterów w wersi 43.45. Mam zaktualizowanego pb (ostatnio robiłem update) Jedyna wersia sterów na której mi chodzi pb to 30.82 no ale wtedy mam mniej fpsów. Mam geforca 2 100/200. Pb updatowałem u kolegi tzn. on ściągnoł najnowszą wersję i przeniosłem do siebie folder pb, ale przed aktualizacją pb było to samo sad.gif Proszę o pomoc

święty ma racje - chociaż nie do końca. zamiast brać się za formatowanie dysku i instalowanie nowego systemu znajdź w sieci program do usuwania resztek po detonatorach, które powinno się AFAIK usuwać przy każdym apdejcie, przy każdej reinstalacji sterów. taki program znajdziesz bez problemu na stronach traktujących o rasowaniu kart graficznych.

btw.
napisałem kolejny poradnik / faq, w którym tym razem będę wkręcał o problemach pb i ich rozwiązywaniu. od czasu napisania kilku słów o komendach, których nie znacie spoktałem się już z pytaniem - a po co to? po to żeby stworzyć małe kompendium, gdzie nie będziesz musiał się przewijać przez tonę opinni, komentarzy, uwag i w ogóle wszystkiego. identycznie jak w poprzednim przypadku - konkretne pytania odznaczajcie kolorem czerwonym albo ślijcie na pm - będę starał się odpowiedzieć w miarę możliwości, a odpowiedzi dopisywał do poradnika. temat znajduję się tutaj
Gollum
Mam mały problemik.. taki tyci tyci.. jak wchodze na serwer z pb pojawia mi sie taki ładny komunikacik .. pb failed to resolve pb guid authtech from idsoftware.com
to jeszcze nic .. poradziłem sie kumpli i odinstalowałem wolfa. Usunałem wszystkie resztki z dysku ( nie wiem jak z resjestrem) doinstalowałem patcha i wio chce grac nio i znowu dupa bo tym razem mam za starego punkbustera huh.gif no to dobra jakos mi zrobił update do 1.69 i nio wchodze na serwer nadal mam ten sam bład w co wtedy ale tym razem sie podłaczam do serwera widze co sie dzieje i nagle po komuniakcie satnadardowym pb ze kickuje za name stealing i cheating juz mnie nie ma a ET pisze ze server disconected from unknown reason mad.gif dobra wiec nie chcac sie dac komputerkowi robie koeljnego reinstala .. robie to samo biore cfg od kumpla a folder pb przesyła mi mój kumpel z klanu .. znowu wchodzac na serwer jest ten sam komunikat ..
pb failed to resolve pb guid authtech from idsoftware.com
ale zaraz obok mi durne et pisze ze nie moze znalezc cd=keya do et na partycji na której mam et
teraz to ja juz nie wiem co sie dzieje ... wiec jakby ktos mógł mi pomóc .. to bym był wdzieczny
dNkN!
pb failed to resolve pb guid authtech from idsoftware.com
ciężko mi charakteryzować ten błąd i doszukać się w nim schematu. występuje w dziwnych momentach, na serwerach gdzie wcześniej było wszystko ok, czasami wystarczy kilkakrotny reconnect, czasami trzeba na jakiś czas odpuścić sobie grze na serwerze, prawdopodobnie powodują go packetlosty do masterserverów pb.

co do name stealling - miałeś w nicku ciąg znaków nicka, który został wcześniej zarestrowany, albo na serwerze znajdował się ktoś z identycznym nickiem jak twój

Gollum - każdy twój podwójny post będzie kasowany, a licznik postów zerowany jeżeli nie będziesz korzystał z możliwości edycji swoich postów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.