Zagladam dzisiaj na strone CB, wchodze na polski ladder, czy aby moj klan nie stracil pozycji wywalczonej przed swietami (nie stracil

), patrze na wyniki ostatnich meczy i nagle pelna konsternacja. Co sie dzieje??
Sunday 28 Dec
SoW - GM: 2-0
FM - Arecze: 4-0
FM - Arecze: 50-0
FM - Arecze: 3-1
Nowopowstaly klan chcial chyba od razu wybic sie na drugie miejsce i powbijal sobie 5 wygranych. No wielkie brawa za pomyslowosc. Klanu oczywiscie nie ma juz w CB i brawa dla CB za szybka reakcje, ale mnie zastanawia jedno. Czy goscie z FM mysleli, ze taki numer im ujdzie na sucho?? Moze mysleli, ze nikt nie zauwazy?? Jeszcze taka rada. Gdyby nie ten wynik 50-0, to by na 100% nikt nie zauwazyl <zart>. Nie no ludzie przeciez to nawet nie jest smieszne. To jest raczej zalosne :/. Jeszcze smieszniejsze jest to, ze nawet im sie nie chcialo utworzyc nowego klanu, tylko grali przeciw pojedynczej osobie. Nie wiem jak to mozliwe, ale Areczek to nie klan, ale pojedyncza osoba (jak zglosila sie do tej drabinki nie wiem) :/.
Conajmniej komiczna jest tez wypowiedz areczka gdy uszatek z klanu sow napisal cos o nabijaniu punktow
Areczek.C (Areczek.C) 28 Dec 18:38 Reply
CO?? kurde jak nie wiesz, to sie nie czepiaj.
MY GRALIŚMY NA FRAGI. tak sie nie gra?
było 5 na 1 i tak wyszlo....
Swego czasu jeden polski klan (ja nie bede podawal nazwy

), robil przekret grajac mecz z fikcyjnym klanem, ale to byl jeden mecz i juz zostawmy tamta sprawe, ale tutaj to juz kompletne nieporozumienie. To sa ludzie myslacy inaczej.
Jeszcze raz wielkie LOL
Tutaj macie linka do polskiej drabinki CB.
Klan FM zostal usuniety?
wyniki zostaja nie ma sensu by sie bawic w reczny edit.
kk thx bye.
Zaskroni3c
7:09, 29 12 2003
lol idioci ownz

btw ten Areczek to tez kawal pozadnego idioty :DDDDD
Nie no fakt idioci... Mogli od razu zagrac z klanem np. "C3" i powiedziec ze sie ktos pomylil w pisowni...
blacktyger
11:32, 29 12 2003
a ja tego areczka znam

to był mój CL z kalny (bez rejklamy pozieważ się rozpadł

) ACOS heh prze koleś nie podejżewałem go o to

no nic bywają ludzie i parapety ... a FM myslałem ze fajny klan
Hehe, a mój klan miał grać jutro w CB mecz z FM właśnie

. Ale zanim ich usunięto, to zdążyli jeszcze mecz odwołać

.
blinkkin
13:09, 29 12 2003
| QUOTE (Thoro @ 1:01, 29 12 2003) |
Swego czasu jeden polski klan (ja nie bede podawal nazwy ), robil przekret grajac mecz z fikcyjnym klanem, ale to byl jeden mecz i juz zostawmy tamta sprawe, ale tutaj to juz kompletne nieporozumienie. To sa ludzie myslacy inaczej. |
slynna historia z bad boys czy tez bed boys. w kazdym razie nie bede przypominal komedi w wykonianiu bb. fikcyjny polski klan, ktory gral tylko 2 mecze z tymi samymi osobami. kto nie wie to i sie nie dowie, ale mysle ze wiekszosc zna te opowiadanko. zreszta mozna zalozyc klan o nazwie martwa dusza i grac mecze tylko z nimi i dolem tabeli, oczywiscie bez przesadyzmu w wykonaniu fm. zreszta w cb mozna robic machlojki jak sie patrzy, a ze polak potrafi. jedynym rozwiazaniem wydaje sie scisla kontrola nowych klanow, ale kto tym sie zajmie? ciezko udowodnic takie rzeczy. wiec zycze niepowodzenia wszystkim takim sk#!@!#ynom, ktory robia (słowo na p)one sztuczki magiczki o te kilka punktow.
historia jest bardzo fajna

a FM to debile

tu sie trzeba śmiać,
choć jak tak zaczną robić inni to szlag trafi tą naszą scenę
hahaha, nie moge sie powstrzymac od smiechu
evil_lord
21:50, 29 12 2003
Także znam Areczka z ACOS.........nie przypuszczałbym że on może to zrobić. No cóż po upadku ACOS może wpadł w depresję chłopaczyna......swoją drogą to ten klan wciąż istnieje, (FM)bo spotykam "klanowiczów" latających z ich tagiem. 50:0 ---------> yeah !!
No i dzien minal, a klan powraca do CB, tylko pod zmieniona nazwa PZ (Plantatorzy Zioła - coz za oryginalnosc!! ). Te same osoby (tylko troche ich mniej - moze niektore osoby nie chca byc kojarzone z tak idiotycznym klanem), ta sama strona, o tym samym adresie, na ktorym jeszcze nie zmieniono nazwy. Mysle, ze trzeba miec na tych cwaniaczkow oko, zeby nie robili podobnych machlojek w przyszlosci.
btw. mnie w tym klanie denerwuje nick jednego z klanowiczow, mianowicie Thor, ale coz takie jest zycie

, mam nadzieje, ze nikt nie bedzie mnie z nim kojarzyl

.
PS. Zeby nie bylo, ze sie skarze. Poprostu zauwazylem ten nick to napisalem cos o tym

. Nie mam do goscia zadnych pretensji, zebyscie mi potem nie wmawiali

. Istotne jest to, ze na klan PZ trza miec oko, bo to sa cwaniaczki
Jak słyszałem od CL klanu FM, to Areczek (były ich klanowicz) wszystko zrobił. Ale też było potwierdzenie CL Jakub'a !! Na szczęście się wypisali i znowu się wpisali pod inną nazwą !! Mam nadzieje że takich "Cyrków" nie bedzie !!
Pozdrawiam czytających
Uszatek
SpajdaPL
23:57, 29 12 2003
Witamm!!!!!
Ja tam oko mam na moim celowniku

Jeżeli w Clan Base nagle znajdą się na 2 miejscu dzięki machlojkom, to będą musieli grać z dobrym klanem z góry tabeli. A oni nie dadzą sobie w kaszkę dmuchać. A poza tym jak sa ciency, to nawet rasowanie tabeli nie pomoże, i sztuczne punkty mogą sobie wsadzić do ****, bo kazdy będzie po nich jechał jak chce.
Pozdrawiam.
Outs!d3r
19:24, 1 01 2004
Thoro : Rzeczywiście nie powinieneś mieć do tego Thora pretensji, ponieważ zapewne koleś albo grał w Age of Mythology (Thor byl jedym z Bogów wikingów), albo poprostu gość zna sie na mitoligii :-). O ile wiem to Areczek był TL klan FM.
blacktyger
19:36, 1 01 2004
outsider widocznie jest 2 areczków

Areczek C. i Oskar S. to kolejno Cl i Tl klanu ACOS który powstał z pierwszych liter imenia i nazwiska

(możesz sprawdzić jak nie wierzysz

) więc to był MÓJ CL Boże aż wstyd się przyznawać ...... co do FM a terażniejszych PZ często ich spotykam ... oni nie mają pojęcia o tej grze

przynajmniej Ci z którymi grałem takie lole że dupa szczypie
Moim zdaniem sprawa z klanem (byłym klanem) FM jest już zakończona !!
Klan się rozpadł bez znaku i powstał nowy co mam nadzieje że takich lub podobnych cyrków do nabijania sobie pkt w CB nie bedzie !!
=================================R=E=K=L=A=M=A========================================
Z.A.P.R.A.S.Z.A.M.
www.sow.friko.pl
Ja uwazam ze nie trzeba tej sprawy tak szybko zamykac. Takie przekrety zle swiadcza o polskij lidze ET

trzeba na tych PZ uwazac bo nie wiadomo co moga zrobic
evil_lord
18:20, 3 01 2004
Racja Phantom ten temat jest wart uwagi......z drugiej strony może lepiej dać im szansę? Przecież nie można w nieskończoność ich "tępić". Może pod nową "intligentniejszą" nazwą będą grali uczciwie? Zobaczymy !!
No prosze krucjata glupoty ciag dalszy. Zapraszam do poczytania komentarzy po meczu PZ (czykli byle FM, o czym traktuje ten topic) z demiurgiem.
LinkChlopaki z PZ umia robic syf i najwyrazniej sprawia im to przyjemnosc, zeby na kogos na wrzucac itp.
A tak poza obrazaniem demiurga podobala mi sie wypowiedz jednego goscia z PZ jacy oni to sa dobrzy (a na potwierdzenie podal, ze zajmuja 8 miejsce

) LoL - grali ze slabymi klanami i sie szczyca, ze maja 8 miejsce

Brawo!!
Jeszcze ktos, napisal: szkoda, ze nie pisza po angielsku moznaby sie posmiac. Jak ja czytalem te teksty pisane po polsku (a raczej po polskawemu) mial beke, wiec nawet nie chce sobie wyobrazac ich angielskiego. Boze podstawy gramatyki i ortografii chyba sa w podstawowce (zreszta nie wiem, jak to jest po tych reformach

)
Można wykluczyć z CB? Bo ci goście na to zasługują!
evil_lord
15:04, 11 01 2004
UWAGA UWAGA Clannoweli ciąg dalszy. Ciekawsze cytaty:
z CB FM nie wywalili
sami odeszli...Debilu - JAKUB - PZ
ty sie tak nie madruj szczurek i porownaj miejsca 22 a 8 ehhhhhh tylko plakac........................ - CRONX - PZ ( PO WYGRANIU Z KLANAMI Z GORSZYCH MIEJSC, Z PEWNOŚCIĄ TEŻ Z MNIEJSZĄ ILOŚCIĄ ZAWODNIKÓW

)
oooooooooooooooooo boshe............................................... ci z dEmirg sa naprawde slepi............ nie widzieli ze po nicku naszych bylo napisane przez ponad pol mapy "conn" i to jeszcze na zolto naprawde do okulisty i jakies okulary wielkosci kola od roweru starcza.......................... - CRONX -PZ
I NAJWŁAŚCIWSZY KOMENTARZ:
Lamy z PZ ... a pochwaliliscie sie wszystkim ze graliscie juz na CB tyle ze pod inna nazwe
... a tak konkretnie to graliscie jako FM ... jak kogos interesuje za co ich wywalili z CB to zajrzyjcie na RECENT MATCHES ... 28 grudnia
:D
PZ = FM = lamy!!!
:D
... nie umiecie ani grac ani sie zachowac...
... dEmiurg zycze powodzenia w meczu
- EXODUS
PISOWNIA ORYGINALNA
| QUOTE |
CBoW]Shinok (20:22) jako cl cbow ogloszam oficjalnie ze jestescie nieodpowiedzialni i nie wywiazaliscie sie, mecz wygralismy walkowerem, dziekujemy za wspolprace i zyczymy milej nocy, shinok D3V (20:22)ha ha
D3V (20:22) chyba zartujesz
D3V (20:22)wlaz i graj
D3V (20:23) tak sie spraw nie zalatwia
[CBoW]Shinok (20:23) czlowieku
[CBoW]Shinok (20:23) PO!@#ALO CIE DO RESZTY!
[CBoW]Shinok (20:23) TAM W @#! RZECZY CHCE SIE CIAGNAC!
D3V (20:23) to wylacz sobie downloady[
CBoW]Shinok (20:23) KONIEC
D3V (20:23) tyle razy tam gralismy i bylo ok
|
Jaahaha!!
Polskie klany rulezzzz!! 
Mysle, ze nie ma co komentowac, ale i tak skomentuje
. Po prostu nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac jak to zobaczylem (wybralem smianie sie
). Towarzyski mecz (nie zaden mecz w CB), po prostu zwykly spar. Klan despair zalatwil serwer SoH, na gameservers (czyli bardzo dobry
). Panowie z CBoW nie mogli wejsc, poniewaz im sie jakies mapki sciagaja (prawdopodobnie tc_base), po czym nastepuje rozmowa, ktora jest wyzej. Dodam ze bylo to pierwsze zwyciestwo klanu CBoW i byli z niego niesamowicie dumni. I cytacik ze strony klanu CBoW.
| QUOTE |
Ave. Mam dobra i zla wiadomosc - of coure najpierw zla. Mianowicie przegralismy z klanem GoP (CBoW - GoP) 0:4. Good game boys ! Teraz ta lepsza wygralismy walkowerem z klanem /despair. Hehe to na tyle ..
|
Brawo brawo panowie. I taki ktos wystepuje w CB :/
tranx-san
21:19, 26 01 2004
Szczerze mowiac jest tylko kilka klanow w clan base, z ktorymi sobie mozna spokojnie pograc...
co do klanu despair, to bardzo milo sie z nimi gra, nie robia nigdy zadnej wiochy itp... nie wiem, z klanem CBOW nie gralem, i pewno nie zagram, ale cala ta sytuacja opisana w poscie powyzej to dla mnie przejaw skrajnej glupoty.. bo po co komus w/o w meczu towarzyskim, czy jak kto by to nie nazwal...
jednym slowem OMG
a co do klanu pz/winet/c@#!ter czy jak ten klan sie nazywal... to mi sie wydaje ze chyba ich nie wyrzucono z cb... jak wszyscy wiemy mozna bylo spokojnie sobie zalogowac sie jako jakub z winter (umiescili link do cb z zalogowanym jakubem na ich stronie), a jezeli jestes zalogowany jako CL klanu to mozesz wszyztko... dlatego klan zmienial nazwy.. itp.. rozwnie dobrze mozna bylo klan ustawic ze jest "dead" czyli martwy...
SpajdaPL
1:36, 27 01 2004
Witammm!!!
Ja mam receptę: Trzeba grać z klanami, które sa powyżej środka tabeli.
Z moich doświadczeń:
gram od niedawna w CB, tylko 2 mecze

ale z klanami: SoW oraz WoW. Pozdrawiam serdecznie tych gości, bo naprawdę prezentują wysoki poziom kultury osobistej, i traktują ET i CB jako zabawa, i chęć sprawdzenia się. Oczywiście wynik jest na 2 miejscu, bo przecież określa naszą pozycję, doświadczenie, itp. Ale panowie.. trzeba pamiętać, że to jest gra !!
Jezeli jakiś klan składa się z samych bluzgaczy, to nie traktują CB jako zabawy tylko muszą cos komuś udowodnić. Narazie udawadniają głupotę i brak wychowania, więc z takimi klanami nie warto nawet rozmawiać o meczu a co dopiero tracić czas na granie.
Najlepszym sprawdzeniem "porządności" klanu jest przekładanie meczu (to bardzo ważne!).
Mieliśmy na starcie trochę problemów, ale w klanie WoW są spoko ludzie, więc poczekali te 30 (40?) minut, aż stutuacja wróci do normy, i mogliśmy spokojnie grać.
Wielkie dzięki chłopaki, i mam nadzieję, że więcej klanów będzie miało podejście takie jak wy!
No, i należy pamiętać o etykiecie CB (wiem, ze jest po angielsku, ale warto poczytać).
Pozdrawiam.
blinkkin
2:16, 27 01 2004
nie wiem moze sie czepiam, ale opisze akcje klanu nK. 3/4 skladu to stare LP, wiec ludzie z doswiadczeniem. mielismy zagrac spara chyba 24 stycznia w sobote. zaczelem zbierac sklad, poniewaz decyzja o zagraniu meczyka zapadla w ostatniej chwili. jednak kiedy zebralem praktycznie caly sklad dowiaduje sie, ze mecz odwolany. pozniej chlopaki mieli grac podobno z soa, ostatecznie zagrali z wss. tak chyba sie nie robi? obecnie w k!AA mamy 7 osob, wiec nie gramy meczykow, a juz napewno nie w cb. zeby grac mecz przy takiej ilosci osob potrzebna jest praktycznie 100% frekwencja, a problemow nie da sie uniknac, wiec lepiej zajac sie trenami etc (jednak tez ich nie robimy).
tranx-san
4:05, 27 01 2004
dzieki spajda.. i pozdro dla 303 :>
Ja zauwazylem, ze wiele klanow traktuje gre zbyt powaznie..

Czyli np jezeli juz przegrywaja, to zzaczynaja wrzucac itp.. nie chodzi mi tu o te lepsze i bardziej stabilne klany, ale o te klany, ktore graja slabo a wyzywaja przeciwnikow o wiele lepszych..
przytocze wam taka sytuacje... klan ma ze 2 miesiace i my gramy kolejno z klanami C4, poison, IC... wiadomo ze dostaniemy baty, ale to nic.. my gramy.. a dlaczego?? Bo ci panowie traktuja gre tez jako swietna zabawe... wiedzieli ze nie mamy z nimi szans, wiedzieli ze dla nich to marny trening i ze sie beda nudzic, jednak zagrali z nami, to sie nazywa full profesjonalizm i czerpanie z gry przyjemnosci... a wszyscy ci co np nie poczekaja tych 20-30 min jezeli trzeba, zaczynaja wrzucac ze ktos jest cziter bo przeskoczyl mur na oazie, to dno i 100 metrow mulu polskiej sceny ET
tym optymistycznym akcentem bede konczyl swojego posta...
pozdro for all, ktorzy grac umieja i nie, ale potrafia sie zachowac :>
A ja pozrawiam Swietego ktory teraz wlasnie przeglada tego boarda.
Ciesze sie ze nie mam tkich problemow jak wy. Dlatego tez poison nie gra sprarow z pl klanami. Nie ma po co. Jak ktos chce zarezerwowac czas neich nas wyzwie w cb. Pozdro dla all ktorzy musza walczyc z lolkami.
No wiec odnosnie CBoW-u

na poczatku meczu bylo dosc smiesznie bo zaczeli rzucac wyzwiskami pozniej jeden sie w@#rwil i wyszedl z serwka

na koncu gralismy po 5 mecz sie skonczyl i kumpel siedzial tam jeszcze i uslyszal (byl to mecz treningowy nie powiem ze byl ciekawy

) ze jak by nie czitowali (czyt.skakali przez murek to w zyciu by nie wygrali)

zalosne skoro ich mape (tzn.fuel dumpa obskoczylismy w 8 min) pozdro dla tego klanu
tranx-san
11:22, 27 01 2004
| QUOTE (BuzKa @ 9:06, 27 01 2004) |
ze jak by nie czitowali (czyt.skakali przez murek to w zyciu by nie wygrali) zalosne skoro ich mape (tzn.fuel dumpa obskoczylismy w 8 min) pozdro dla tego klanu |
ehehehe fajne :> btw to sztuka dla coniektorych przeskoczyc ten murek :> na szczescie przeskoczenie murka na oazie to jest banal, tylko trza wiedziec jak 
i co to znaczy ich mape.., wybrali taka mape ?? czy moze uwazali ze ta mapa to ich najbardziej wytrenowana mapa ?? zreszta whatever... ale klocic sie o wynik jakiegos spara/trena ? :> LOL
blinkkin
13:26, 27 01 2004
z tego co wiem panuje taki obyczaj, ze wynikow z treningow sie nie podaje, a juz napewno nie demek. jednak niektore 'wysoko stojace' klany traktuja tren jako oficjalny mecz. mam pytanie jaka jest przyjemnosc grania z przeciwnikiem o klase gorszym? chyba zadna, bo kosic warzywa to mozna na ffa stopwatch. przypomniala mi sie jeszcze jedna akcja z owczesnym klanem as. gralem wtedy jeszcze w ua. mecz odbyl sie na mapach fuel i oasis. powinien trwac max. 1,5 godziny. jednak przedluzy sie chyba do 3 czy nawet 4. na poczatku czekalismy 30 minut na przeciwnika. pozniej problemy z ati - kolejne 30 minut w plecy. nastepnie chyba 3 pauzy po 200 sekund po kilku z druzyny przeciwnnej polecialo. za zgoda obu stron zmiana servera, wiec znowu strata czasu. mecz konczy sie zwyciestwem ua. jednak as nie chce zaakceptowac wyniku i do tego zada przelozenia meczu, ktoryu juz sie odbyl. dochodzi do malej klutni, naszczescie sa demka i autoscreeny, wiec ostatecznie akceptuja porazke. oby takich klanow bylo mniej.
ich mape tzn. wybrali ale nie o to mi chodzi.chodzilo mi o to ze nie dosc ze tylko mowili miedzy soba (bo nikogo z klanu od nas nie bylo,byl kumpel ale to tak wszylo

) i nic przy nas nie szepneli mowili ze gg sprawidliwie powyzywali inny klan

i w dosc przyjacielskim nastawieniu zniknelismy
P.S a na poczatku byl hit bo jakas mape musili 80MB ciaganac nie wiem skad im sie to wzielo bo nikt od nas jej nie sciagal i nas objechali ze chcilismy TRENA walkowerem wygrac

jak im powiedzilame ze sciaganie wystarczy wylaczyc to mowili ze maja wyl. i dalej im sciagalo ale mniejsze z tym
VISTORANTE
15:25, 27 01 2004
Mecz ac z nK (na czele nK pan sylphir za którym nie przepadam z racji tego że jest piepszonym przemądrzalcem).
CL aC po rozmowie z Sylphirem ogłosił wszystkim że gramy 2x GoldRush. Przygotowaliśmy taktyke, wszystcy byli już na TSie i na czacie. Tu pojawił się problem bo szanowny pan Sylphir zmienił zdanie - jednak gramy na Oasis. aC wkurzone na maxa bo na oaze nie przygotowali nawet taktyki, jednak szanowne nK zdania nie zmieni - nie gramy na Oazie to walkower dla nich. Jako że jednak bez walki aC nie chciało sie poddać, pomyśleli że co zaszkodzi spróbować. Tak wiec wszyscy czekają na pozwolenie CL aC i by wejść na server WW który go nam udostępnia. Tu jednak nK znów wybrało server od SoH, holenderski gdzie wszyscy mieli problemy z wejściem - PB kopał za cvary z d.upy i za brak map (missing pak). No więc na server weszło ok 3 osoby. nK dumne z siebie postawiło kolejny warunek - jak nas jest tak mało to wypier.dalamy (pisownia oryginalana) z servera, walkower i nK robi sobie tam trening. CL aC wkurzony już na maxa (w tle padały obelgi nK skierowane na aC w stylu "ale solidarny klan nie ma co", "ssij", "za!@#i.sty klan nie ma co"), lecz ciągle opanowany, zaczął tłumaczyć panu Sylphirowi że mają taktyke na Gold i żebyśmy zmienili server, co pan Sylphir skomentował zdaniem "nara AC" i aC polecieli z servera z banami.
To tyle, starałem sie żeby nie było stronniczo (jestem w aC), dziękuje za uwage, oddaje głos do studia.
Pozdro dla nK.
evil_lord
15:37, 27 01 2004
Widzę że nie tylko stare FM robi takie przekręt.......ale ja właśnie o FM chciałbym napisać. Klan FM po wielu nauczkach ze strony CB i Forumowiczów (po meczu z Areczkiem.C), jakby przycichło. Zaczęli nawet grać z zespołami bardziej znanymi niż Demiurg lub HKC (bez obrazy dla tych klanów, ale taka jest prawda) np. SOH. Na razie mają 5 wins i 1 loss. Czyli jednak jak sie ośmieszy klan, lub wywali z CB to potrafią się "sprężyć"? Nie wiem, ale jestem zdumiony
blinkkin
17:39, 27 01 2004
nK to 3/4 starego LP, do tego cl'em jest sylphir, ktory sra wyzej niz siega. taka jest prada. w sumie nie powinienien tego pisac, ale ostro mnie wkurzyl z tym sparem. powoli zaczynamy zakladac sie z maxtrixem ile czasu przetrwa nK. pozniej znowu zmiana nazwy, a sklad ten sam. zreszta polska scena to karuzela, w ktorej zmieniaja sie tylko nazwy, a nie ludzie.
btw. vis, moze jakis trening? nieoficjalny kameralny meczyk?
| QUOTE (blinkkin @ 12:26, 27 01 2004) |
| z tego co wiem panuje taki obyczaj, ze wynikow z treningow sie nie podaje, a juz napewno nie demek. jednak niektore 'wysoko stojace' klany traktuja tren jako oficjalny mecz. mam pytanie jaka jest przyjemnosc grania z przeciwnikiem o klase gorszym? chyba zadna, bo kosic warzywa to mozna na ffa stopwatch. przypomniala mi sie jeszcze jedna akcja z owczesnym klanem as. gralem wtedy jeszcze w ua. mecz odbyl sie na mapach fuel i oasis. powinien trwac max. 1,5 godziny. jednak przedluzy sie chyba do 3 czy nawet 4. na poczatku czekalismy 30 minut na przeciwnika. pozniej problemy z ati - kolejne 30 minut w plecy. nastepnie chyba 3 pauzy po 200 sekund po kilku z druzyny przeciwnnej polecialo. za zgoda obu stron zmiana servera, wiec znowu strata czasu. mecz konczy sie zwyciestwem ua. jednak as nie chce zaakceptowac wyniku i do tego zada przelozenia meczu, ktoryu juz sie odbyl. dochodzi do malej klutni, naszczescie sa demka i autoscreeny, wiec ostatecznie akceptuja porazke. oby takich klanow bylo mniej. |
Ale ale. Fakta faktem, ze wtedy stracilismy wiele nerwow na AS i jeszcze te klotnie. Cl-em AS byl U.F.O. Po wyjsciu z serwera widzialem w jego opisie gg, ze nie ma juz AS, a jest SoH
i wynik zostal potwierdzony
.
Nastepnego dnia pojawil sie na forum temat przeprosiny dla klanu UA napisany przez U.F.O
. Od tamtego meczu minelo troche czasu i zagralismy z SoH. Mecz odbyl sie w naprawde milej atmosferze a U.F.O to byl zupelnie inny czlowiek. Jednak ludzie sie zmieniaja i potrafia sie reflektowac
. GL & HF SoH.
| QUOTE |
| Widzę że nie tylko stare FM robi takie przekręt.......ale ja właśnie o FM chciałbym napisać. Klan FM po wielu nauczkach ze strony CB i Forumowiczów (po meczu z Areczkiem.C), jakby przycichło. Zaczęli nawet grać z zespołami bardziej znanymi niż Demiurg lub HKC (bez obrazy dla tych klanów, ale taka jest prawda) np. SOH. Na razie mają 5 wins i 1 loss. Czyli jednak jak sie ośmieszy klan, lub wywali z CB to potrafią się "sprężyć"? Nie wiem, ale jestem zdumiony |
Tu nie chodzi o to z kim grali, tylko jak sie zachowywali. Zagrali mecz z demiurgiem i wskoczyli na miejsce 8 (bodajze) i ich txt-y mnie rozwalaly. Oni maja 8 miejsce, wiec oni sa super klanem, a ci co sa nizej to cieniasy. Pozniej trafila kosa na kamien w meczu z wild_a i pierwsza porazka i klan winter od razu jest w hibernacji, zeby na nastepny dzien z niej wrocic. Po co?? A no po to zeby anulowac wszystki mecze (m.in z poison, WoW, UF
). Pozniej zmiana nazwy na winter the gay clan, i inne takie po prostu sa zenujace.
| QUOTE |
| Tu jednak nK znów wybrało server od SoH, holenderski gdzie wszyscy mieli problemy z wejściem - PB kopał za cvary z d.upy i za brak map (missing pak) |
Gralem raz na serwie SoH i jest on bez zarzutow, zreszta postawiony przez moim zdaniem najlepsza firme stawiajaca serwery.
tranx-san
2:48, 28 01 2004
ehh... btw ja to sie wam dziwie... w sumie... bo szczerze mowiac z klanow wymienionych powyzej to znam tylko winter the gay clan (gramy tylko w rajstopkach

- text na miano pulicera).
Odkad gram w klanie, nie spotkalem sie jeszcze z takimi problemami... owszem byly cvary z ati, (hehe Thoro pamietasz ?

), byly dziwne lagowania na serwach, ale nie bylo nigdy takich cyrkow, typu wynik jest zdupy, my mamy racje (oprocz meczu z Wild_A, lecz sytuacja zostala rozwiazana przez pana cb supervisora i ww sumie po czasie nie wazne kto mial racje)
Panowie, mala rada, nie boojcie sie zagrac z klanami ktore prezentuja juz jakis tam poziom, niewazne czy dostaniecie czy nie, wazna jest sama gra, bo grajac ze slabszymi duzo sie nie nauczycie... nie chodzi mi odrazu rzeby sie rzucac na poiso, C4, IC, zagrajcie sobie z SoW'kami, AoD, WoW (

), UF, 303, te klany naprawde nie beda miec problemow z zaakceptowaniem wyniku, serwa, poczekaniem paru min, z cvarami...
btw mam pytanko ?? ten caly jakub to jest z bylego klanu ACOS ?? czy ten areczek jest z tego klanu... ?? Ja juz sie pogubilem szczerze mowiac... nie mam nic do graczy z bylego ACOS, ale podczas meczu wlasnie to z tym klanem gdy panowie z ACOS nie mieli skladu zawolali sobie niejakiego ryan'a z klanu 13th, ktory sobie zmienil tag'a na ACOS i R na koncu i gral normalnie w meczu :\ gdyby nie fakt ze bardzo chcielismy tego dnia pograc to klan ACOS by dostal w/o poniewaz zgodnie z przepisami niezarejestrowany zawodnik nie moze grac w meczu... :/
pozdro dla ch.UJter (czy jak sie to pisze) - the gay klan, areczka, jakuba i wszystkich tych ludzi, przez ktorych scena et schodzi na psy.. niestety
Slash_PL
20:48, 16 03 2004
FM - Arecze: 50-0 - to gośc musiał być naprawdę nie tego... jeśli by kilka klanów utworzył i wpisywał np 3-1 to by było nonas problemas a tu... szkoda gadać... szczęście, że tylko jeden tak próbował i niech tak zostanie
SpajdaPL
21:38, 16 03 2004
Witamm!!!
CO racja to racja.
Kombinowanie w ladderze, żeby zdobyć tylko te kilka(naście) punktów mija się z celem.
Hibernowanie, omijanie, zawyżanie wyników.. po co to komu?
PRzecież jak klan jest cieniutki, to wyjdzie to "w praniu" z lepszym klanem.
303 nie boi się porażek, ani nie wstydzimy się, ze jesteśmy na 36 pozycji (a 37 nie ma :/).
Jeśli jakiś LOL powie mi, że przez to, że jesteśmy lamy, warzywka, itp... niech spojrzy na nasze mecze - graliśmy z jednymi z LEPSZYCH klanów - Sow, WoW, 4Fun, SS, NF(AoD?), GP.
Nie boimy się porażek, jednak C4 nie wyzwiemy (chociaż niektórzy z nas w duelach objeżdżają niektórych z C4 ale ciiiii).
Po prostu grajcie dla zabawy - nie stresujcie się głupią gadką marnych klanów (czyny świadczą o człowieku).
POzdrawiam
Napisze tu wam krótką historie klanu wiNtEr.
Otoz zalozycielem i Cl'em bylem ja

klan mail kilku graczy nie pamietam chyba okolo 4-5 ... i Jakub z klanu Pz wyskoczyl z pytaniem czy bysmy nie połączyli klanów .. po namyśle zgodziłem się na to [nie wiedziełem ze PZ to był taki

klan ] nazwa zostala nasza [wiNtEr] ale ich ID w cb oraz wygrane mecze

..... Jako polaczony klan zagralismy pare meczykow [nie byly one zachwycajace] chcialem wiec aby klany sie rozdzieliły ponieważ ludzie z tamtego klanu naprawde pokazywali "ogromy poziom gry i kultury" ... Jednek Jakub sie nie zgodził i coś marudził potam się zaczeło klan nagle zniknal z CB poczym wrocil , inni gracze mi czesto mowili ze klan wiNtEr to "lamki" potem "dziwnym" sposoben wiNtEr w cb zmieniło nazwe na cHu.jtEr ........ [czy cos takiego] Jakub posądził oto mnie wiec prawie cały klan się rozleciał i większośc osób poszła razem z nim i stworzyli inny klan ... jaki to nie wiem .... potem nastepny i tak dalej ... wiem ze teraz strają sie o wjeście do tabeli CB pod nazą klanu "craZy canibaLs" ... Napisałem to poniewarz niechem aby był "obrażany i wysmiewany" cały klan wiNtEr bo na to nie zasłurzył ...ale tamci gracze co przeszli do nas z PZ :/
.... Sorry za błedy
Panowie to jeszcze nic. Niedawno na forum naszego klanu (sl) doslo do pewnego ciekawego wydarzenia. A mianowicie ktos pod fejkiem zostawil nastepujaca wiadomosc:
| QUOTE |
| Chcialem oglosic ze SL to geje i cioty !!!! Oszukiwaliscie w CB, jak wam nie wstyd. Pierwsze pkt zdobywaliscie na fikcyjnych klanach kur** jego mac i to ma byc fair play??dupa nie fair play i jeszcze qr** sbieracie ludzi..po co? po to zeby za walony server mial kto placic, ale niestey sa debile .. naszczescie odeszlem z tego badziewia. Moze z nami zagracie????? SL vs dot to moze byc fajne zwyciestwo dotu |
Oczywiscie nasza riposta byla natychmiastowa. Jakie srodki zastosowalismy i jak cala historia sie rozwijala mozecie zobaczyc tu: http://slboard.wz.cz/viewtopic.php?t=55&start=0
Do czego zmierzam... Bardzo chcialem dowiedziec sie kim jest nasz nieznajomy rozmowca i po adresie IP oraz dzieki pomocy kilku znajomych mialem kolesia na tacy. Rozmawialem z nim na IRCu. Oczywiscie walil sciemy i wymyslal niestworzone rzeczy oto log:
| QUOTE |
(22:21:19) (kilgore|sl|^aw) tylko jedna sprawa (22:21:27) (craZy^Kubus) tak? (22:21:32) (kilgore|sl|^aw) sa ludzie ktorzy twierdza iz o ty jestes autorem : (22:21:33) (kilgore|sl|^aw) Chcialem oglosic ze SL to geje i cioty !!!! Oszukiwaliscie w CB, jak wam nie wstyd. Pierwsze pkt zdobywaliscie na fikcyjnych klanach kur** jego mac i to ma byc fair play??dupa nie fair play i jeszcze qr** sbieracie ludzi..po co? po to zeby za walony server mial kto placic, ale niestey sa debile .. naszczescie odeszlem z tego badziewia. Moze z nami zagracie????? SL vs dot to moze byc fajne zwyciestwo dotu (22:21:58) (kilgore|sl|^aw) i jesli to okarze sie prawda to uwierz mi ze zajmiemy sie ta sprawa (22:22:04) (kilgore|sl|^aw) jesli jednak nie (22:22:09) (kilgore|sl|^aw) to big sorry (22:22:11) (craZy^Kubus) ???????????????????? (22:22:20) (craZy^Kubus) o co Ci chodzi? (22:23:22) • Joins : craZy^Kubus ([email protected]) : [ #sohet ] (22:23:50) (kilgore|sl|^aw) chodzi o to (22:23:59) (craZy^Kubus) ??????????? (22:24:05) (kilgore|sl|^aw) ze ktos powiedzial iz wie kto jest tajemniczym !!!! z naszego forum (22:24:11) (kilgore|sl|^aw) i tyle (22:24:15) (kilgore|sl|^aw) twoje IP (22:24:16) (kilgore|sl|^aw) : (22:24:26) (craZy^Kubus) i wy myslicie ze ja? (22:25:10) (kilgore|sl|^aw) [email protected] (22:25:12) (craZy^Kubus) a tak wogle to moj brat jest w dot ;p (22:25:12) (kilgore|sl|^aw) jego ip (22:25:27) (kilgore|sl|^aw) ds170.neoplus.adsl.tpnet.pl (22:25:31) (kilgore|sl|^aw) wiedzac ze sa zmienne (22:25:42) (kilgore|sl|^aw) chyba sam mi przyznasz racje (22:26:07) (craZy^Kubus) masz gg do mojego brata a nie mnie sie czepiaj o antysemityzm :] (22:26:17) (kilgore|sl|^aw) po co mi ono (22:26:21) (kilgore|sl|^aw) nie interesuje mnie to (22:26:42) (kilgore|sl|^aw) po prostu mowie ze takie mnie doszy sluchy (22:26:50) (craZy^Kubus) bo on jest w dot (22:26:54) (craZy^Kubus) jak chcesz (22:26:56) (kilgore|sl|^aw) jesli to on to tylko o nim swiadczy (22:27:00) (craZy^Kubus) ja nie mam z tym nic wspolnego (22:27:01) (kilgore|sl|^aw) prosze zapodaj mi (22:27:11) (kilgore|sl|^aw) gg (22:27:22) (craZy^Kubus) w8 spytam sie go :/ (22:27:34) (kilgore|sl|^aw) ... (22:30:22) (craZy^Kubus) powiedzial ze nie ale i tak maasz - bo on jest dziwny (22:30:44) (craZy^Kubus) qrwa jaki debil (22:30:47) (craZy^Kubus) :/ (22:30:50) (craZy^Kubus) skasowal pol listy (22:30:55) (craZy^Kubus) poczkeaj...poszukam na stronie (22:31:35) (craZy^Kubus) xxxxxxx <---- byl adres gg ale go z wiadomych wzgledow nie zamieszczam (22:32:49) (craZy^Kubus) ide spac (22:32:50) (craZy^Kubus) nara :/ (22:55:49) • Quits : craZy^Kubus ([email protected]) : [ Quit ] |
Po tej rozmowie oczywiscie pojawil sie kolejny poscik:
| QUOTE |
| Pozdro dla SL od crazy - www.teamcrazy.prv.pl . Moze zagramy sparing :/ ale z waszym drugim skladem bo z pierwszym to z respa nie wyjdziemy |
Na koncu kiedy sprawa naprawde sie juz wydala, a nasz bohater zostal przyparty do walla pojawilo sie cos takiego:
| QUOTE |
Postanowiles sie nie ukrywac, wiecie kim jestem i dobrze. Tamtego posta napisalem po tym jak SL na ffa powiedizlao - cytuje " sl to najlepszy klan reszta tego lamerskiego gowna powinna sie go sluchac" nie bylo tak, ale cos w tym stylu - juz nie pamietam. Dalej sprawa XXXXX - z gory przepraszam XXXXX ze o tym pisze. Chodzi o to ze XXXXX poszedl do mojego klanu i wszystko bedzie bylo ladnie, pieknie dopoki nie wrocilem z miasta i sie nie dowiedizalem ze sl go skusilo do opuszczenie pragow klanu. Pokluclislismy sie, potem przez 2-3 h gadalismy, pogodzilismy sie - przy tej rozmowie az sie poplakalem bo to moj kolega ! Podsumowujac Sl uwaza sie tak jak hitler niemcy za rase panow ! Zastanowcie sie ale i tak - GL ciekawy jestem odpowiedzi - ban? mail? wyzywanie na stronie klanowej? ban na servy et? przeparaszam ze zaklucam spokoj ale coz - ale ok i tak juz nie mam nic do SL bo to nie ma sensu
|
Myslalem dlugo czy napisac to tutaj. Stwierdzilem jednak ze mam juz dosc loli ladujacych sie na fora klanow i bawiacych w bezpodstawne wyzywanie ludzi. To po prostu taka mala historyjka o tym jak bardzo anonimowym sie jest w sieci i jak placi sie za swoje chamstwo i prostactwo. Tyle na temat niejakiego CRAZY-JAKUBA co do jego klanu sienie wypowiadam ... zkoda ze maja takiego CLa.
VISTORANTE
8:53, 18 03 2004
OMG!!! Żałosne - a ile prawdy pokazuje o polskiej scenie ET...
btw ten jakubek ma pewnie max. 12-13 lat...
mnie sie najbardziej podoba argumentacja dlaczego nie lubi SL, ktora tlumaczac na polski z tego belkotu dzieciaka wyglada tak "nienawidze ich bo zbluzgali moj klan na ffa. to znaczy nie zbluzgali, ale mogli zbluzgac i za to ich nienawidze"
btw: na miejscu brata tego szczeniaka skopalbym mu dupe, bo dzieciak wyrabia rowniez zla opinie Kropkom. jesli oczywiscie brat istnieje, a nie jest to wyimaginowana postac z umyslu CLa Crazy
| QUOTE |
| Chcialem oglosic ze SL to geje i cioty !!!! Oszukiwaliscie w CB, jak wam nie wstyd. Pierwsze pkt zdobywaliscie na fikcyjnych klanach kur** jego mac i to ma byc fair play??dupa nie fair play i jeszcze qr** sbieracie ludzi..po co? po to zeby za walony server mial kto placic, ale niestey sa debile .. naszczescie odeszlem z tego badziewia. Moze z nami zagracie????? SL vs dot to moze byc fajne zwyciestwo dotu |
boshe , to jest dno
Całe szczęscie że nick to nie wszystko a najważniejsze staje się ip użytkownika.
Jeszcze tylko brakuje screenów jakiś sk#!@!#ynów podszywaczy złapanych z jakimś gównem.
| QUOTE |
| btw: na miejscu brata tego szczeniaka skopalbym mu dupe, bo dzieciak wyrabia rowniez zla opinie Kropkom. jesli oczywiscie brat istnieje, a nie jest to wyimaginowana postac z umyslu CLa Crazy |
Zapewniam Was że nikt z graczy naszego klanu nie pisałby takiego gówna poniewaz mamy już głęboko w dupskach z kim gracie, jak gracie,po co gracie i co o nas myślicie
Gdyby się jednak okazało ze ów wielbiciel w co niewierzę gra w naszym klanie to poleci z niego bez pożegnania.
A tak btw fajnie ze tagi zmieniliscie : .kowal/SL a .dot ma .termit , troche z dupska z waszą wyobraźnią . Przypominam że . =dot i jest to nasz tag . A zresztą grajcie z czym chcecie bo to też mamy już w dupsku
PS: Pozdrowienia od Majina , wiecie już dla kogo
troche z dupska to z twoja wyobraznia termit

tag SL to /sl/, a nie zadna kropka

to juz chyba bardziej 17 moga sie czepiac, ze jest / /

no chyba, ze dot ma zamiar zakazac wszystkim graczom ET uzywania kropek w tagach i nickach? zreszta co to ma do rzeczy, w dupie to mam jak wyglada tag czy ksywka i czy dot czituje czy nie, o czym sie wszedzie mowi. gram dla zabawy, a nie zeby klocic sie o kropke przed nickiem.
| QUOTE |
| w dupie to mam jak wyglada tag czy ksywka i czy dot czituje czy nie, o czym sie wszedzie mowi |
w dupie mam że Ty masz w dupie ze ja mam w dupie , a i nie mówi się wszędzie, to s(słowo na p)ona lameria która niby gra dla zabawy ale jak dostaje w dupsko to płacze i sieje takie ploty , ich tez już mam głęboko w dupie , mam w dupie to ze są c@#!a wartą bandą zapchlonych penisów

Jeszcze apropos tagu to jest on zazwyczaj na poczatku , przed nickiem a z tego co widziałem ostatnio na serku macie . , ale masz racje mozecie sobie nawet zrobic C4.kowal /sl/ to tez mam w dupsku .
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
dlatego właśnie nie gramy na polskiej scenie... nie ma się co czepiać poszczególnych ludzi, bo więszkość z nich jest w porządku, po prostu cała scena jest jaka jest... poza jej granicami tego nie ma...
btw. termit też jest pro
kilgore
13:49, 18 03 2004
| QUOTE |
| Jeszcze apropos tagu to jest on zazwyczaj na poczatku |
No tak zapomnielismy o najwazniejszym "WIELKIEJ-NIEISTNIEJACEJ-KSIEDZE-TWORZENIA-POPRAWNYCH-TAGOW tom 3. TAGI DLA GRY ET". Jesli kiedys jeszcze postanowimy cos zmienic to zglosimy sie do ciebie o weryfikacje... no chyba ze bedziesz w dupie... to mial.
ale wy macie ludzie k#!@a problemy.
jeżeli twój klan ma różny tag od już istniejących to sraj na to co mówią inni. jak chcesz możesz mieć tag:
- superlamy*kilgore
- /sl/ kilgore
- sl|kilgore
- .kilgore /sl/
- sl.kilgore
jaki tylko chcesz.
| QUOTE (dankan @ 11:41, 18 03 2004) |
dlatego właśnie nie gramy na polskiej scenie... nie ma się co czepiać poszczególnych ludzi, bo więszkość z nich jest w porządku, po prostu cała scena jest jaka jest... poza jej granicami tego nie ma... |
a ja podziwiam CC za to jakim sa klanem, bo sa wyjatkowi. gramy ze soba co jakis czas, dostajemy w tylek regularnie, a slowa zlego od nich nie uslyszymy
i dlatego CC tak lubie. to naprawde wyjatek, bo jak gramy z innymi to bez wzgledu na wynik i tak jestesmy smieciami i lamami. paradoksalnie nasila sie to tym bardziej im wiecej komu dokopiesz. jeszcze bardziej rozczula mnie sytuacja, gdy kogos zapraszamy do siebie, a ci zaczynaja nas wyzywac. nie wiem, moze to tez taki niepisany zwyczaj, zeby nawrzucac gospodarzowi? a dzien pozniej przylazi koles z tego klanu i prosi o pozyczenie serka. wczoraj bylismy dla nich lamami, bo wygrywalismy z nimi, dzisiaj prosza nas o serek... gdzie tu logika? klany z ktorymi dobrze sie gra i nie slyszy sie na do widzenia wyzwisk mozna policzyc na palcach jednej reki: CC, TS... no i dalej mam juz klopot
ps. Kil ja zglaszam propozycje umieszczenia tagu SL w srodku ksywki. u ciebie pomiedzy l i g, a u mnie miedzy l i d. nie wiem tylko co na to Najwyzszy Zwierzchnik Akceptacji Tagow Klanowych Termit
heh... a ja sobie siedze i czytam.... i tak sobie mysle ze trzeba wyjasnic pare spraw... no to tak :
po 1: te przekrety z "Areczek.C" sam nic o tym nie wiedzialem... Jakub ( nasz cl ) mowil cos o tym zeby zrobic fejk klan ale ja sie nie zgodzilem (bylem wtedy vcl) i powiedzial dobre nie robimy. Wszystko bylo w porzo gdy nagle sobie ze skoolki wracam spogladam na cb a tu zonk !! 4 czy 5 meczy wygranych z jakims klanem areczka.... moja reakcja... pogadalem z Jakubem... wiem ze to moj zaufany loodz =] wiec to nie on.... Areczek mial "*" czyli trustee czy jakos tak wiec sam zatwierdzil wynik... od razu wylecial z klanu a nasz klan usunal z CB Jakub. No i coz od razu wielka afera na polskiej scenie ET, jak by moglo byc inaczej...zaczynaja nas wszyscy wyklinac ze lamy ze cioty ze nie potrafimy wygrac z dobrymi klanami... wszyscy wqrwieni... przez takiego areczka stracilismy zaufanie i szacunek wieli porzadnych klanow i ludzi grajacych tylko 4fun... postanowilismy sie nie zalamywac i stworzyc znow klan ze starych czlonkow bez areczka...
po 2: winter.... i astro.... polaczylismy klany wszystko bylo ok dobrze sie gralo gdy pewnnego razu wchodze na CB i patrze... c@#!ter.... tylko krotkie k#!@* powiedzialem...od razu do Jakuba ktory jeszcze nic nie wiedzial.. okazalo sie ze astro juz znudzil sie i chcial zalozyc nowy klan a ze mial linka do zalogowanego Jakuba to sie jescze pobawil w CB..... my wyszlismy na idiotow... a astro zalozyl nowy klan silver bodajze......
teraz gramy pod nazwa craZy*cannibals... narazie jest spoko... mam nadzieje ze wiecej takich zeczy nie bedzie.... i prosze wszystkich graczy na polskiej scenie ET... najpierw dowiedzcie sie co i jak sie stalo a nie od razu bluzgi leca na nas... ehhh to by bylo na tyle...
ps. za bledy ortograficzne wielkie sorry...
kilgore
14:48, 18 03 2004
| QUOTE (dankan @ 12:59, 18 03 2004) |
ale wy macie ludzie k#!@a problemy.
jeżeli twój klan ma różny tag od już istniejących to sraj na to co mówią inni. jak chcesz możesz mieć tag: - superlamy*kilgore - /sl/ kilgore - sl|kilgore - .kilgore /sl/ - sl.kilgore
jaki tylko chcesz. |
Przepraszam ale chyba nie doczytales postow powyzej.Uwierz mi ja nie ma problemu w zwiazku z ta sprawa. Prawde mowiac smieszy mnie jak ktos twierdzi ze .=dot i to jest wlasnie ich klan. Osobiscie do klanu dot nie mam nic a to ze u nas kropeczka znajduje sie przed nickiem... coz kiedy powstanie klan BackSlash zapewne wszystkie klany beda musialy zrezygnowac z "/". Swoja droga to durny temat, nie bede go wiecej komentowal. Nick jest taki jaki sobie ustali klan i nikt nie ma prawa sie do niego czepiac chyba ze rzeczywiscie jest on identyczny z jakims juz istniejacym.Dot i Sl chyba roznia sie od siebie wystarczajaco. Bylbym naprawde wdzieczny gdyby ta kwestia nie byla juz poruszana. To nie ma sensu, szkoda czasu i slow...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.