ciekawią mnie wasze poglądy polityczne
ja osobiście jestem raczej lewicowy, i uważam że ( bez obrazy) Giertycha i Leppera powinni powiesić za głupotę
edit. to tylko mój pogląd cypis, nie musisz sie z nim zgadzać
| QUOTE (cyp!s @ 22:12, 2 04 2004) |
| W ankiecie powinna tez byc opcja "zadna" - dla zagorzalych anarchistow |
| QUOTE |
| Skoro jestesmy przy polityce, to komunizm rzadzi (ten teoretyczny, nie mowie tutaj o tym, ktory byl wprowadzony). |
| QUOTE (RyFeK @ 6:03, 4 04 2004) |
| za komuny było lepiej ... |
| QUOTE (Evingolis @ 9:33, 5 04 2004) |
| 2. "Komunizmu- ehh... nigdy nie było i nie będzie, nikt tego nie wprowadzi, bo to doprowadzi do załamania gospodrki i społeczeństwa. " Komunizm był i doprowadził do załamania gospodarki. Gdzieś ty sie uczył historii współczesnej? Utopią jest socjalizm nie komunizm. Komunizm jest jak najbardziej realnym (choć strasznie niesprawnym |
| QUOTE |
| Samoobrona to imo partia ekeonomicznych analfabetów i dyletantów z wodzem Lepperem który rządi wewnątrz partii niczym władca absolutny. Przecież jak oni dojdą do władzy to kompletnie s(słowo na p)ą cała gospodarkę, która obecnie nie jest w stanie najlepszym ale odbija się powoli od dna - kompletnie się na niej nie znają a ich hasła na polepszenie gosporadrki jeżą włos na głowie każdemu kto ma o ekonomii jakieś minimalne pojęcie. |
| QUOTE |
| Były tylko nmazwijmy to odłamy jak stalinizm, leninizm. Sory ale mam bardzo dobrego nauczyciela historii i jak była lekcja o sposobach sprawowania rządu to popwiedziała że komunizmu nigdzie nie wprowadzono w czystej formi. Był socjalizm, ale komunizmu nie było. Wracając do mojej starej wypowiedzi: Napisałem, że znajde pare osób co uważają, że było dobrze, ale czy napisałem, że ja tak uważam?? SLD to banda złodziei i komuchów vel. socjalistów (PZPR i inne takie) |
| QUOTE |
niedawno usłyszałem że samoobrona miuała projekt ustawy, który rzekomo miał poprawić sytuację najbiedniejszych, mianowicie minimum socjalne 900 zł, a temu kto tyle nie zarabia państwo z budżetu powinno dopłacać , więc ja się pytam, skąd skarb państwa dziurawy jak ser szwajcarski ma wziąść na to pieniądze?? |
| QUOTE |
| więc ja się pytam, skąd skarb państwa dziurawy jak ser szwajcarski ma wziąć na to pieniądze?? |
| QUOTE (blinkkin @ 19:49, 3 04 2004) |
| abstynecja polictyczna, a anarchizm to dwie rozne rzeczy. czlowiek noszacy A na szyi nie pozostaje obojetny. zreszta nie bede tlumaczyc. |
| QUOTE |
| za komuny było lepiej ... |
| QUOTE |
| jakby wcześniej nie mógł wziąc Husnera żeby wymyśłił plan ylko jakieś Kołodki co kroją chleb |
| QUOTE (Chronos @ 21:48, 5 04 2004) |
| Proste obniżyć diety poselskie. |
| QUOTE (Chronos @ 9:12, 4 04 2004) |
| Znajde kilka osób które powiedzą że za komuny było lepiej, bo: 1. Wszyscy mieli pracę (duża większość). 2. Wszyscy mieli pieniądze, bo nie bybło co za nie kupować.( no może to raczej minus) 3. Pewexy i pare inych rzeczy. |
| QUOTE |
| dotowanie nierentownych państwowych firm (kopalnie) |
| QUOTE |
| 3. Parlamentarzysta, który byłby w sejmie pierwszą kadencję powinien uczestniczyć w czymś w rodzaju stażu (o 50 % mniejsze zarobki od "starych wyjadaczy") 4. Można by było być w sejmie tylko przez 2 kadencje 5. Maksymalny wiek posła w czasie wyborów - 50 lat |
| QUOTE (falubaz @ 22:06, 8 04 2004) |
| Suma sumarum, jedna kadencja, Imo punkt 4 wyklucza 3 bo starych wyjadaczy by nie bylo :C W ogole projekt ustawy(Twojej) laduje w koszu |
| QUOTE (xyvec @ 15:03, 8 04 2004) |
| Nie popieram żadnej partii z sondy, zagłosowałem na "inną". Chciałem jednak napisać o czymś innym. Według mnie, to powinni zrobić reformę sejmu (senatu oczywiście też). Miałbym wtedy takie postulaty: 1. Zmniejszyć liczbę posłów do co najwyżej 300 2. Zmniejszyć o 50 % diety poselskie 3. Parlamentarzysta, który byłby w sejmie pierwszą kadencję powinien uczestniczyć w czymś w rodzaju stażu (o 50 % mniejsze zarobki od "starych wyjadaczy") 4. Można by było być w sejmie tylko przez 2 kadencje 5. Maksymalny wiek posła w czasie wyborów - 50 lat Może wtedy szanowne pasożyty (czyt. parlamentarzyści) zaczęliby by się przykładać bardziej służbie społeczeństwu. |
| QUOTE (blinkkin @ 12:16, 9 04 2004) |
| posel dostaje sie na staz na jedna kadencje. zeby troche zarobic robi przekrety (ile wlezie), bo i tak wie ze w nastepnej nie ma szans. max. 50 lat, wiec stara sobie zalatwic jak najszybciej dogodna emeryturke z lewych interesow. takie pomysly to w dupie sobie wsadzcie. co prawda posel ma za duze przywileje, ale obnizanie diet jest najgorszym rozwiazaniem. |
| QUOTE |
| 1. I tak robią ciągle przekręty - i nic prócz dokładnej kontroli przez obywateli ich nie powstrzyma. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc jakkolwiek wielkie pensje by dostawali, to i tak będą kraść. 2. Te 50 lat to stąd, że generacja polityków z okrągłego stołu i tak już niczego nie dokona i powinna odejść na emeryturę, czyli dać szansę młodym 3. Dlaczego mamy martwić się o to, że jak dostaną mniejsze diety to będą mniej kraść? A jak pensje zwykłym obywatelom obniżają to co - czy wszyscy idą kraść? Czas, żeby posłowie zrozumieli, że mają służyć narodowi, a nie naród im. |
| QUOTE (sparrow88 @ 17:06, 10 04 2004) |
| xyvec (słowo na p)isz wyższa płaca ciągnie za sobą wyższe stanowisko, wyższe stanowsiko ciągnie za sobą większe możliwości przekrętu, i nie wmówisz mi że jeżeli poseł będzie zarabiał 4000zł to zrobi mniejszy przekręt, niż jeżeliby zarabiał 8000 zł |
| QUOTE |
| 4. A jeśli to by nie poskutkowało to ja już nie wiem co zrobić z tym burdelem na ulicy Miejskiej M-->W |

| QUOTE |
| Za młody jestem |
| QUOTE (falubaz @ 20:47, 14 04 2004) |
| Widac po twoich z!@#anych i bezsensowynych pomyslach :C |
| QUOTE |
| 4. A jeśli to by nie poskutkowało to ja już nie wiem co zrobić z tym burdelem na ulicy Miejskiej M-->W |

| QUOTE (xyvec @ 12:36, 13 04 2004) |
| Kombinujecie z tymi pensjami (sparrow88, blinkkin) jak |
| QUOTE (Swiety @ 12:35, 5 04 2004) |
| Giertych nie jest głupi. |
| QUOTE (xyvec @ 18:28, 21 04 2004) |
| PS. na przyszłość pisz mniej bluzgowato i obraźliwie, i wysuwaj jakieś dobre argumenty, a nie tylko, że jest głupi bo jest Giertych. |
| QUOTE (xyvec @ 14:50, 22 04 2004) |
| może nie dostaniesz bana. |