blinkkin
10:38, 8 04 2004
nie chce wylowylac dyskusji, poniewaz jak mielismy okazje sie przekonac zasady erytyki zna tylko kilka osob. reszta stosuje argumenty 'do przeciwnika', wiec nie ma o czym rozmawiac. zamiast tego chce wyjasnic kilka spraw, w ten sposob niektore osoby przestana (słowo na p)ic farmazony. traktujcie to jak chcecie, sa to tylko wypociny. nie musisz czytac, ale mamy demokracje. nawet lepper moze sie wypowiadac, ale nie musi byc wysluchany. do moderatrow: mozecie usnac, zamknac topic, czy wkoncu zalozyc temp bana. ze wzgeldu na moralne przyzwyczajenie, nie wymieniam ludzi po nickach. dobra koniec tej preambuly zaczynamy.
wczoraj na #wolfpl rzucil mi sie w oczy sposob postrzegania sceny przez wiekszosc osob. jest ona czarno-bialo, nie ma kolorow posrednich, sa tylko mocne kontrasty. mianowicie chodzi o slowa pewnej osoby: 'jak mozna mowic, ze scena z dupy nalezac do niej, asymilujac sie z nia?'. otoz mozna i trzeba mowic prawde. to tak samo jak w przypadku zakladu pracy, ktory jest nieretowny. mimo to pracujemy w nim i mamy nadzieje na poprawe, wkladamy sporo wysilku. polska scene et widzialem praktycznie z kazdej perspektywy: poczatkujacy, klanowiec, clan lidder, uczestnik dyskusji na irc i/lub forum (chociaz akurat niektore wypowiedzi mialy sie nijak do dyskusji), moderatow, newswriter, organizator cupa. natomiast spora czesc osob postrzega scene jako wylacznie swoj klan i nic pozatym. w tym momencie przypominacie male dzecko, ktore za centrum swiata uwaza siebie. mysli, ze zamykajac oczy zniknie tez caly swiat. wiec jesli uwazacie, ze jest scena jest fajna, przyjemna etecera etecera to jestescie slepi. wasz obraz postrzegania sceny jest bardzo waski i nie probojecie zmienic perspektywy.
wyjatkowo zrobie akapity, zeby tekst byl czytelniejszy. wrocmy do tych slycnnych podzialow. jak zauwazylem nie ma lame, ani pr0. 90% sceny to analfabecie funkcjonalni, ktorzy dbaja co im kolo dupy lata nic wiecej. co z tymi 10 procentami? sa to osoby, ktore angazuja sie lub angazowaly sie w zycie sceny. jest ich coraz mniej, byc moze traca nerwy lub widzac prawdziwe oblicze sceny rezygnuja. czy nieskromnie mowie o sobie? tak masz racje. jesli sie z tym nie zgadzasz to powiedz co ty zrobiles dla sceny (byl kiedys taki fajny plakat typowy jak na tamte czasy - komunizm). czemu lacze biernosc sceny z podzialami? bo nie wszystko jest czarno-biale i sa kolory posrednie - polcienie, polswiatla. pasywnosc znaczaco odbija sie na wygladzie polskiej sceny. mamy 60 serverow, a czesto pozyczenie jakiegokolwiek mimo znajomosci graniczy z cudem. mamy 1500 userow na forum (jesli dobrze pamietam) aktywnie i z sensem pisze tylko kilka. wiekszosc to glupie pytania i wysmiewajace odpowiedzi. kolejny przyklad: rano w piatek musze prosic o potwierdzenia do cupa, pojawia sie polowa sedziow i otrzymujemy polowe serverow. tc reprezentacji polski zostaje wybrany w iscie groteskowy sposob - 15 minut przed koncem czasu ratuje nas przez menadzerstem frytki. przyklady mozna mnozyc i pozostaje liczyc na ciepliwosc i poswiecenie takich ludzi, mi jej zabraklo.
o czym teraz napisze? moze o graczach rtcw, ktorzy tesknia za starymi czasami i narzekaja na et. jestesci sami soie winni, to nie sila boska zniszczyla scene, ale WY. jak kiedys powiedzialem: 'potraktowaliscie rtcw jak k#!@e, a teraz posuwacie et, zeby utwierddzic sie w przekonaniu ze zwykly wolf jest lepszy...'. SICK!!! zarzucacie nowym graczom lamerstwo, chamstwo, nosicielstwo kily, zabojstwo kenediego.... czemu takie przyklady? poniewaz swiezy gracz et w oczach niektorych wyjadaczy z rtcw to dzieci gorszego boga. jestesmy swiadkiem narodzin jakiegos pieprzonego sterootypu. tymczasem osoby, ktore chce cos zrobic w znaczacej czesci to new players.
kolej na kulture i inteligencje. tutaj moj poglad nadal sie ksztaltuje i musze powiedziec, ze sie zawiodlem. otoz osoby, ktore darzylem szacunkiem wyjezdzaja z bluzgami to osob powszechnie uwazanych za niepoczytalnych lub traktuja forum jak smietnik. takim postepowaniem swiadczycie sami o sobie. oczywiscie sa osoby (slynne geje z #wolfpl), ktore bluzgaja umyslnie, zartobliwie. zreszta temat gleboki jak rzeka. pewnie i tego topicu nie omina takie wypowiedzi.
mialo byc dlugo, ale szkoda tracic czasu, lepiej isc sie napic. moral (bez wymowy morlanej) na koniec: scena et jest z dupy wzieta i tyle. eot.
IMO dobrze gadasz,ale ktos nie jest w pr0 kllanie ,nie ma servera ani znajomosci to ciezko jest zrobic cos dla sceny.Coz,najbardziej mnie denerwuja odpowiedzi na #wolfpl.IMO topic powinien byc cos w stylu "zanim zadasz pytanie wejdz na www.enemyterritory.pl" ,bo po tamtych odpowiedziach nowa osoba ma juz niejako pojecie o scenie.Coz,to prawda ze scena ET jest nieciekawa ale mi sie zdaje ze to glownie dlatego ze wiekszosc to sa osoby ktore maja mleko pod nosem i nie umieja sie zachowac,badz wyzywaja osoby ktore sa od nich slabsze .
czy wy sie czasem nie uzalezniliscie od ET?
co wy pierdo***** kazdy sobie gra jak chce i dla jaj a nie qr** jakas scena
VISTORANTE
11:39, 8 04 2004
| QUOTE (LoLeQ @ 9:13, 8 04 2004) |
| Coz,to prawda ze scena ET jest nieciekawa ale mi sie zdaje ze to glownie dlatego ze wiekszosc to sa osoby ktore maja mleko pod nosem i nie umieja sie zachowac,badz wyzywaja osoby ktore sa od nich slabsze . |
"Pojade cie nawet bez monitora", "Chodź na 1v1 to zamkne ci m@!de" ?
Owszem, scena et jest nieciekawa głównie dlatego że ludzie którzy dobrze grają (czy na pewno?) mają wszystkich innych w przysłowiowej dupie, a ci newbies są zbyt mało doświadczenie żeby coś zrobić (przy czym sa jechani na calego). eot.
BTW może też zbyt źle oceniacie ludzi młodych (dzieci)? niedawno na serverze kosił mnie jak chciał pan o nicku "leon" - jak sie później okazało miał 12 lat. :C
blinkkin
11:40, 8 04 2004
| QUOTE (ursus @ 11:34, 8 04 2004) |
czy wy sie czasem nie uzalezniliscie od ET? co wy pierdo***** kazdy sobie gra jak chce i dla jaj a nie qr** jakas scena |
kazdy skrobie rzepke sobie sam czy jakos tak. powiem tylko graj sobie tak dalej, a scene c@#! strzeli i tyle. zakladajac twoje mniemanie, prawdopodobnie nie istnialoby et.pl, klany czy te forum. po piersze panie k#!@a jego mac ursus nie mam obecnie nawet et na dysku, a dla jaj to wole wypic ze znajomymi. blizej mi do alkoholizmu niz uzaleznienia od komputerow. jednak zauwazyles pewnien aspekt, polska scena et jest groteskowa.
Ja nie mam uprzedzen - tylko po prostu w wiekszosci przypadkow gdy ktos na mnie bluzga to sie pozniej dowiaduje ze ma kilkanscie lat.Wszyscy chca zalatwiac duelem sprawy.Tylko co z tego ze ten koles jest lepszy ode mnie w ta gierke skoro nic nie robi dla sceny i za przeproszeniem (słowo na p)i glupoty ?Ursus jak masz klan to wlasnie to jest element scney tak samo server na ktorym grasz i to forum na ktorym sie wypowiadasz wiec jednak bez sceny nic nie da rady zrobic.
blinkin po(słowo na p)encu jak maja ludzie cos pisac jak zaraz sie przy(słowo na p)isz jak w moim przydadq ze nie na temat i ze wolgule z doopy
A co do nie tolerancji na scenie to spoko z czlowieq dosc rozumnym mozna pogadac ale jak widze jakies sliniace sie warzywo to mi sie az odechcewa
----- edytowany przez moderatora -----
w ogóle
nietolerancja
chinczyk2
12:02, 8 04 2004
a to w takim razie moze cos bardziej w strone organizacji sportowej? niech moze ministerstwo kultury fizycznej czy czegos tam sfinansuje pare serwerkow, ustanowi pare etatow na moderatorow, sedziow, dla reprezentacji...
jak cos gosciu robisz z wlasnej nieprzymuszonej woli, to nie placz, ze inni cie nie doceniaja. caly czas nie moge zrozumiec, dlaczego ocena tzw. sceny opiera sie glownie na ffa i wzajemnym bluzganiu? ze jakis proklanowiec zj... drugiego, to jego sprawa. gnojstwo (nie mowie tu o wieku graczy) znajdzie sie wszedzie - to jest niestety kwestia wychowania w domu. dlaczego co niektorych "profesjonalistow" tak wkurzaja sprawy drugorzedne? robcie swoje i miejcie w dupie baranow, "lamerow", "warzywka", "rzodkiewki" a na pewno bedziecie miec mniej nerwow. w lidze tez chyba lepiej miec pare teamow pewnych niz cala kupe takich, ktorym akurat wypadla imprezka i nie beda q... grac, bo im sie nie chce?
ja osobiscie gram rzadko i przewaznie na serwerach niemieckich albo holenderskich - moga mnie jechac, bluzgac - i tak mam to gdzies. w Polsce tez nie wtracam sie do dyskusji, bo i po co? gram dla przyjemnosci - lepiej czy gorzej - kwestia gustu...
proponuje sobie zaspiewac: robmy swoje.... trala lala la....
a na pocieszenie powiem, ze inne narodowosci graczy wcale nie sa "gorsze" od nas, wiec zacznijmy zmiany od samych siebie, choc wiem ze czasem strasznie ciezko powiedziec: Danke sehr!
pozdrawiam
To pisac na temat nie umiesz?Jak napiszesz madrze i na temat to sie nie bedzie czepial.
blinkkin
12:19, 8 04 2004
| QUOTE (nemroth @ 11:57, 8 04 2004) |
blinkin po(słowo na p)encu jak maja ludzie cos pisac jak zaraz sie przy(słowo na p)isz jak w moim przydadq ze nie na temat i ze wolgule z doopy
A co do nie tolerancji na scenie to spoko z czlowieq dosc rozumnym mozna pogadac ale jak widze jakies sliniace sie warzywo to mi sie az odechcewa |
na wulgarny post odpowiadam wulgarna odpowiedzia:
| QUOTE (urusus) |
czy wy sie czasem nie uzalezniliscie od ET? co wy pierdo***** kazdy sobie gra jak chce i dla jaj a nie qr** jakas scena |
zreszta szkoda slow. co do twoich slow to, ze jesem po(słowo na p)encem nie mowisz jako pierszy.
| QUOTE (blinkkin @ 8:38, 8 04 2004) |
.
o czym teraz napisze? moze o graczach rtcw, ktorzy tesknia za starymi czasami i narzekaja na et. jestesci sami soie winni, to nie sila boska zniszczyla scene, ale WY. jak kiedys powiedzialem: 'potraktowaliscie rtcw jak k#!@e, a teraz posuwacie et, zeby utwierddzic sie w przekonaniu ze zwykly wolf jest lepszy...'. SICK!!! zarzucacie nowym graczom lamerstwo, chamstwo, nosicielstwo kily, zabojstwo kenediego.... czemu takie przyklady? poniewaz swiezy gracz et w oczach niektorych wyjadaczy z rtcw to dzieci gorszego boga. jestesmy swiadkiem narodzin jakiegos pieprzonego sterootypu. tymczasem osoby, ktore chce cos zrobic w znaczacej czesci to new players.
|
Heh z ust mi to wyjąłeś.
Ja niestety nie mogłem grać w o jakże boskie RTCW multi, bo net mam od niedawna. Ale często spotykam się z wypowiedziami, że RTCW to takie za!@#icho było a ET to jego marna podróba i ssie. To po co oni w to ET grają? Równie dobrze mogę powiedzieć, że Mario Bros wymiatało a Super Mario Bros shit największy, bo qrwa Luigi miał za duże wąsy. Jak mi się nie podoba to nie gram. Jak nie gram to się nie wypowiadam. Bo najgorszą rzeczą jest grać i bluzgać na to w co się gra. Po co??? Żeby new players wiedzieli jaka to z!@#ana gra??? Żeby w nią nie grali bo przez przypadek okażą się lepsi od "pr0"??? Może właśnie o to chodzi??? O wypieprzenie ze sceny nowych graczy, a starzy wyjadacze niech grają dalej...
Może w ostatnim zdaniu posunąłem sie za daleko, ale ci wyjadacze nieświadomie mogą w znacznym stopniu osłabić polską scenę ET.
Zaraz powiecie, że nie wiem co piszę bo Was nawet nie znam itp.... wali mnie to.
blink ty nie pieprz o scenie i o zachowaniu bo sam kilka razy widzialem jak na serwie do zupelnie przypadkowych osob jedziesz tekstem :"P.IERDOL SIE", "CH.UJ CI W DUPE", wiec stfu, nie bede plakal ze jakis kolo rozdmuchal sprawe ze przestal grac w et...
nie odpowiadaj, just stfu
blinkkin
14:44, 8 04 2004
| QUOTE (Surge0 @ 13:24, 8 04 2004) |
blink ty nie pieprz o scenie i o zachowaniu bo sam kilka razy widzialem jak na serwie do zupelnie przypadkowych osob jedziesz tekstem :"P.IERDOL SIE", "CH.UJ CI W DUPE", wiec stfu, nie bede plakal ze jakis kolo rozdmuchal sprawe ze przestal grac w et...
nie odpowiadaj, just stfu |
te slowa byly skierowane bezposrednio do ciebie. czemu? nie moge rozgrysc twojego poczucia humoru, powiedziales cos do mnie na servie. nie pasowalo mi to, wiec dostales taka, a nie inna odpowiedz. btw:
| QUOTE |
| nie musisz czytac, ale mamy demokracje. nawet lepper moze sie wypowiadac, ale nie musi byc wysluchany. |
moge (słowo na p)ic co chce i gdzie chce. i na koniec mala grafika:
| QUOTE |
| moge (słowo na p)ic co chce i gdzie chce. i na koniec mala grafika |
Czyzby ? 
BTW: Mniej obelg a wiecej merytorycznej dyskusji.
Pozdro
blinkkin
15:00, 8 04 2004
| QUOTE (KiD @ 14:57, 8 04 2004) |
Czyzby ? 
BTW: Mniej obelg a wiecej merytorycznej dyskusji. |
tak tylko z kim? na razie polowa postow to bluzgi, a na takie nie pozostaje dluzny.
FarSight
15:52, 8 04 2004
blinkkin byl taki progs w TV ... Wybecz Mi czy jakos tak ... szkoda ze jush go zdjeli bo bys mogl tam swoje zale przed kamerami wylac ... i kwiatki bys dostal ..... i moze pani prowadzaca by ci possala zeby choc troche naprawic krzywdy jakich doznales od tzw sceny .....
Prosilem bez obelg : user Far - 2 tyg temp ban.
Pozdro
Pokaz mi Kid gdzie niby Far rzuca obelgami. Zbanuj kazdego kto sie nie zgadza ze smiesznym blinkkinem
| QUOTE |
| i moze pani prowadzaca by ci possala |
Coz,mimo ze to jest dwuznaczne to wiemy co far mial na mysli - o to chodzilo Ant,chociaz 2tyg to troche za dlugo.
| QUOTE |
| o czym teraz napisze? moze o graczach rtcw, ktorzy tesknia za starymi czasami i narzekaja na et. jestesci sami soie winni, to nie sila boska zniszczyla scene, ale WY. jak kiedys powiedzialem: 'potraktowaliscie rtcw jak k#!@e, a teraz posuwacie et, zeby utwierddzic sie w przekonaniu ze zwykly wolf jest lepszy...'. SICK!!! zarzucacie nowym graczom lamerstwo, chamstwo, nosicielstwo kily, zabojstwo kenediego.... czemu takie przyklady? poniewaz swiezy gracz et w oczach niektorych wyjadaczy z rtcw to dzieci gorszego boga. jestesmy swiadkiem narodzin jakiegos pieprzonego sterootypu. tymczasem osoby, ktore chce cos zrobic w znaczacej czesci to new players. |
i tu sie zgadzam w 100 procentach... czytajac forum, grajac na ffa czesto widac, ze progracze mowia (raczej stekaja) jakie to ET jest z dupy, jak ten pf ssie, a snajperka to juz w ogole totalny shit... to dlaczego qrwa nie wrococie do rtcw ? mi tez sie wydaje, ze orginal wolf jest troche lepsze (testowalem fizyke gry itp.) ale w et gram i nie pierdze ze jest z dupy poniewaz to tylko kwestia gustu, a mi sie podoba. tak wiec moze by tak zamiast na serwery et zaczac wlazic na te, ktore maja ikonke rtcw
? bo tak to juz bedzie : stekanie, plakanie, marudzenie, a problem jest prosty do rozwiazania. zmiencie gre
co do wieku - totalna bzdura jest ze wiek odgrywa kluczowa role w poziomie gry (skil, taktyka) gdzies tam pisal ze d0ktOr jest wyjatkiem. oczywiscie tak nie jest - szkoda ze nie widzieliscie SzYbkiego w akcji.. Natomiast gdy juz chodzi o kulture to cala prawda zostala powiedziana
kolejne "tabu" - polskie ffa. nie rozumiem ludzi, ktorzy mowia, ze mamy najgorsze ffa
grajac na innych po prostu z nudow mozna zasnac
rzadko zdarza sie zagraniczne, dobre ffa (nie mowie o zamknietych, gdzie graja gracze takich klanow jak : dsky, royal itd) sa lepsze - niektore w niemczech, wlk brytania itp. ale nie placzcie ze mamy warzywniak w kraju bo tak nie jest - tenbit, toya, 18 net - tu zawsze mozna spoko pograc, chyba, ze jest sie prOsnobem i mowi - jezu jakie warzywa!! idzcie w p!#@u! najczesciej te zdania padaja z ust graczy sredniej klasy.
pasywnosc sceny - najgorsze jest to ze gracze ktorzy maja mozliwosci zoorganizowania turnieju tego nie robia
bo glupstwem jest rzucanie miesem w strone ludzi dla ktorzych ta gra jest wylacznie przyjemnoscia i graja od swieta oraz tych niemogacych nic zrobic. reasumujac jak mowi to moja baba od matmy
sceny faktycznie jest z dupy, ale jesli ktos gra dla funu to sie nie martwi
a najbardziej zalosne jest to jak zjechano Niedziowiedzia, za to , ze rzekomo chce byc najpopularniejsza osoba na scenie
osoba ktora zrobila dla tej scenki najwiecej ( jeszcze Gates bo prowadzi serwis).
aa jeszcze repra - tej to zycze gl@hf bo tylko dzieki temu moze cos wyniknac (czyt. wygrac jakis mecz
)
PS. prosba do moderatorow o nie kasowanie posta jesli zawiera sporo bledow (mysle, ze nie) bo to rypany tasiemiec i calego nie sprawdze
pozdro 
Hmm post edytowany z "grzecznosci" (na prosbe). Mala radar skoro tlumaczycie sie tym ze przez wasz komp przewija sie duzo graczy, to zadbajcie o to zeby na wejsciu na serwer miec neutralny nick...
Shynshylla
17:09, 8 04 2004
Ten kto mówi że polskie ffa jest o dupe rozbić niech se wejdzie na niemieckie jeżeli nasze to warzywniaki to te niemieckie to chyba pietruszka z hipermarketu . Tam największe warzywo z ffa od nas jest mastahem - kto nie wierzy niech zobaczy . Ale tam jest więcej kultury i czerpania zabawy z gry a nie tak jak u nas , i to może powoduje u nas niechęć do polskich ffa mimo że poziom gry jest wyższy niż na niemieckich.
blinkkin
17:09, 8 04 2004
| QUOTE (Ant @ 16:30, 8 04 2004) |
| Pokaz mi Kid gdzie niby Far rzuca obelgami. Zbanuj kazdego kto sie nie zgadza ze smiesznym blinkkinem |
i znowu 'afera'. jestem juz specjalista w tej klasie. btw. kid zdjemij tego bana, bo i tak zdanie fara mam w dupie (poza takimi postami nie napisal niczego sensownego). czysta beka....
Co do poziomu FFA w innych krajach to sie zgadzam.Gralem na servie bodajze z Wlk. Brytani i byl tam wiekszy warzywniak niz w polsce (ja - gracz baaardzo sredniej klasy mialem 2hs/1kill ).No tak,niby jeden server ale to byl serv klanu z czolowki cb uk.Bobin ,ja nie mowilem ze skill zalezy od wieku,ale kultura i owszem.Wiesz,jak sie mowi tym bylym zabijakom RTCW zeby wrocili to mowia ze nie ma servow itd.Czyli ejdnak ET musi byc lepsze skoro do RTCW nie ma servow ,nie ?Bo w koncu wiekszosc ludzi z RTCW to ludzie w pr0 klanach z mozliwoscia stawiania serva.
Dla wszystkich sceptykow - nie czytajcie tego posta,bo sie skonczy epitetami typu "idealista" i tekstami typu "to sie nigdy nie uda".
Coz wady latwo wytykac ,a sposob zeby zaradzic ?Pomyslalem z LoCoO nad tym.Oto co wymyslilsmy,jednak potrzeba do tego poparcia klanow i poniekad pomocy z ich strony ,zacznijmy od najprostszego :
1.Temat na #wolfpl / #etpl .Dobrze by bylo dodac "Zanim zadasz pytanie wejdz na www.enemyterritory.pl",ale to raczej drobnostka.
2.Malo klanow ma servery,co uniemozliwia prowadzenie treningow i zarazem ogranicza rozwoj umiejetnosci.Jak wiadomo istnieje kanal #admin.prv .Jednak jest tam raczej paru adminow a Polskich serverow znacznie wiecej.Wiem,ze to duzo ale rozne klany maja servery na ktorych nie gra zbyt duzo osob - moze zrobic z tego server do trenow/sparow dla przeroznych klanow?Klan gra mniej wiecej 2h czyli zostaje jeszcze 10h (biorac pod uwage godziny 12-24[bo raczej o 6 nikt by nie chcial grac]) czyli jeszcze 5 klanow w ciagu dnia.
3.Moze szkolka to za duzo powiedziane,ale zeby lepsze klany czesciej sie zgadzaly na gre ze slabszymi klanami (moze byc nawet to CB - niech maja punkty...) ,aby im pomoc - bo jak wiadomo gra z lepszymi podnosi skilla.Nie mozna zyc C4 ,Poison itd. - niech nowe klany ucza sie od lepszych dzieki czemu moze ktos sie chociaz zblizy do skilla lepszych klanow (nie mowie zeby przerosly,ale zeby nie bylo rywalizacji tylko pomiedzy paroma klanami)
4.Dobrze by bylo udostepnic demka z tego zblizajacego sie polskiego et cupa (oczywiscie jesli oba klany sie zgodza),dzieki czemu nowe klany moglyby skubnac co nieco z taktyki.
5.Wiecej poradnikow (wierze jednak ze powstana po nowym layoucie enemyterritory.pl i po przyjeciu nowych memberow do redakcji).
6.Przydaloby sie wytlumaczyc slabszym klanom zeby troche potrenowaly zanim wejda do CB ,bo mozna sie zniechecic po wielu porazkach co nie raz prowadzi do sporow wewnatrz klanu.
7.Poza tym byloby dobrze gdyby podczas meczu nie bylo przeklinania - nie trzeba nawet przekonywac ,ale niech ktos nagrywa demo to pozniej spor rozpatrzy sila wyzsza.Moze przy okazji zrobic cos w stylu archiwum demek ET ?
Do wiekszosci z tych punktow trzeba pomocy "osob ktore moga" - tak wiec bez tekstow typu "sami to zrobcie" itd.Poza tym chetnie zobacze tu nowe propozycje ,ale tak czy inaczej potrzebne jest poparcie tych na gorze.
Nie mowie ze to przyjdzie latwo i szybko,ale zawsze bedzie sukces gdy zrealizujemy choc jeden z tych punktow.
fakt. tymaczasowo za duzo serwow do wyboru to nie ma, ale pomimo tego problemu dalej nie widze

przeciez gdyby lud zaczal grac w RTCW to admini postawiliby serwy w wolfie, a nie et

poza tym niektore klany maja swoje serwy (wiekszosc klanow) i moga zrobbic to co wyzej napisalem. nie ma gadki ze nie mozliwe, bo jak sie chce to wszystko mozliwe
1.Nie o tym byl topic co w ostatnich postach jest.
2.Blinkkin - spoko mozesz sie wqrwic, chwala dla ciebie za tego cupa, ale krew mnie zalewa gdy robisz z siebie ofiare- bo tak to odbieram noł ofens.
3.Blinkkin - czy Ty przypadkiem nie masz jakiegos kompleksu w stylu "a wacek ma wiekszego"??
4.Do konca real to nie wiem o co Ci chodzilo w tym topie.
A jaka scena jest taka jest i chyba juz nic nie da rady zrobic.
jeszcze zeedytuje
Pozdro
Przestańcie pieprzyć o RTCW vs ET a zacznijcie poważnie analizować sytuację sceny. Scena ET nie wygląda najlepiej nie tylko na tle (byłej) sceny RTCW ale na tle innych też.
A tak się składa że najwięcej ownują ludzie którzy grali wcześniej w RTCW (C4 IC Hunter Poison 4fun easy dot) albo byli na innych scenach gier (Q1 Q2 Q3 Cs Mohaa) gdzie też ownowali (C4 Poison 4fun). I czy to się warzywom podoba czy nie tak jest i nie zanosi się aby w najbliższej przyszłości to się zmieniło.
Pomijając poziom gry i serwis et.pl kto zajmuje się prowadzenim stron poświęconych ET i organizuje większość (nielicznych) polskich turnieji ? też ludzie z RTCW.
Tak naprawdę większość dobrych graczy ET (ex-RTCW) w ogóle nie dyskutuje na tym forum (co zawsze mnie smuciło) oni siedzą cicho, wpadną tu czasami pośmiać się cicho z warzyw lub pokłócić

. Nie bluzgają na noobów (w przeciwieństwie do warzyw). Czasami pomagają noobom coś zrobią dla sceny (imo za mało ale przecież nikt im za to nie płaci - mają jakiś obowiązek czy co ?) i jeszcze za to często zbierają z!@#y. Warzywa wszczynają większość konfliktów a później biadolą na forum jaka to elita jest zła.
Ja rozumiem Blinkkina i imo nie robi z siebie męczennika. Zawsze chciał zrobić coś dobrego dla sceny ale prawie każda jego inicjatywa kończyła się porażką bo samemu nic się nie zrobi. Zawsze pisał o patologiach tej sceny ale pisał to dla dobra sceny bo był jednym z nielicznych który chciał coś poprawić.
Nieliczne osoby podawały przykłady ze sceny RTCW jak może dobrze rozwijać się scena, bo chciały aby również w ET było tak samo dobrze. Nie chciały powrotu wszystkich do RTCW (bo to jest już chyba nierealne) tylko chciały coś polepszyć w ET. A to że sceny padają - to przecież normalne - każda gra prędzej czy później traci popularność ale nie rozumieją tego z!@#y dla których ET jest pierwszą grą i jak podaje się przykład innej gry to zaraz wyjeżdzają - przecież ta gra padła. Zresztą tematów na temat porównania sceny RTCW z ET było już mnóstwo a nagły upadek RTCW w Polsce to był ewenement na skalę europejską (nigdzie tak szybko nie padło jak w Polsce)
Bobin ksywki wymiataczy poniżej 15 roku życia, które podałeś po prostu na sam ich dźwięk daje /kill - lol.
Zanim napiszesz bzdury na forum to zorientuj się w jakim wieku są najlepsi gracze i ludzie działający dla sceny (nie tylko ET). Popatrz na składy klanów, wiek najlepszych newsmanów i organizatorów dobrych turnieji i lig.
Co do serwerów. lol nie porównujcie poziomu gry w danym kraju na podstawie kilku serwerów. To tak jakby wyrobić sobie opinie o polskiej scenie na podstawie gry na serwerze u Cioci

Na zachodzie jest mnóstwo warzywniaków i bardzo dobrze.
Ale wystarczy porównać poziom gry na niby sztandarowym polskim serwerze tenbit.pl Hunter&Soh np z serwerem klanu Bio.
| QUOTE |
Bobin ksywki wymiataczy poniżej 15 roku życia, które podałeś poprostu na sam ich dźwięk daje /kill - lol. Zanim napiszesz bzdury na forum to zorientuj się w jakim wieku są najlepsi gracze i ludzie działający dla sceny (nie tylko ET). Popatrz na składy klanów, wiek najlepszych newsmanów i organizatorów dobrych turnieji i lig. |
hehe no tak... nie podalem wszystkich nickow bo byscie mnie wysmiali... tzn rzecz w tym ze mi chodzi o skila, a nie o poziom gry w klanie, ani redaktorow czy jeszcze tam kogo.. do skila sa mapki - huntplace, silly, multi itp. gdy jakis wymiatacz dostaje w dupe od noba to ida texty w stylu "!@#a** farciuch" albo "lol". nob sie wkurza i mowi, ze chcialby zagrac 1vs1 to wtedy zostaje wysmiany...
bo rzadko ktory pro gdy trzeba wejdzie na multi itd. tlumaczenia sa w stylu - "w ta gre gra sie teamowo". na nastepny dzien lokam w eyu a gosciu na duelowce siedzi
do turnieji tez sie zapisuja ale jak sie chce zagrac z dobrym duela to sie nie uda...zaraz beda tlumaczenia "turniej to turniej, a nie warzywne ffa" ale co mi tam - jak wiekszosc to powtarza sram na to
SpajdaPL
23:38, 8 04 2004
Witamm!!!
Przemyślenia wszystkich są słuszne - scena suxxx.
Więc jeśli scena suxx to zgadnijcie kto tą scenę tworzy? (pytanie retoryczne - oczywiście że WY, MY ONI, ONE

WASI, NASI, ICH........)
Więc jeśli twierdzicie, że scena jest do dupy - oceniacie sami siebie.
Blink ma rację - każdy powinien sobie zadać pytanie: '
CO TY ZROBIŁEŚ DLA SCENY????'
A doskonałym przykłądem jest MAG ET.... Blink dał dobry pomysł, kupa szumu, ludzie się deklarowali, zaczął organizować, szło dobrze....lecz po 2-3 tyg wszystcy o MAGu zapomnieli. Oczywiście, że się można załamać.....widziałem jak na stworzonym kanale irc (#Eee-TaM), na którym postawiłem L i siedziałem ciągle ubywało ludzi....To jest idealny przykład na to, co się dzieje w scenie: jedni chcą, inni troszkę pomogą, a reszta ma to w dupie i zabija warzywa na FFA.......
Jeśli chodzi o wyklinanie ET, że ssie, że RTCW, Q3, CS, MOHA(itd) jest lepsze od ET, to IMO: kick + ban = idz sobie do lasu i porzucaj szyszkami do wiewiórek. Rozumiem, że każdu ma prawo do swojej opini, ale jest po prostu hipokrytą jeśli twierdzi, że ET sux, i gra dalej......Ja spotykam się z ludźmi, którzy grają w CSa, i twierdzą, że ET, czy Q3 sux, bo to to to i to ...... te opinie szanuję, bo jedni wolą gruszki, a inni śliwki, a jeszcze inni pomarańcze, to przecież kwestia gustu, a o gustach sie NIE DYSKUTUJE !.
Warzywniak.pl: chciałbym wiedzieć, gdzie wszystcy PROgamerzy uczyli się grać? Nie wszystcy rodzą się z aimbotem w mózgu i rękach, do dobrego skilla dochodzi się czasami latami.... Jeśli scena ET suxx dlatego, że grają same warzywa, to zróbmy scenę ONLY PRO, ONLY NOOB, ONLY WEGETABLES. O przejściu graczy między nimi będzie decydował guru każdej mni-sceny.
TA GRA JEST DLA WSZYSTKICH! Można ją ściągnąć z dużej ilości FTPów, i może grać KAŻDY - nie zabronicie mu, chyba, że nie przestrzega zasad panujących na serwach/forum.
A snajperka i tak ROXX, tylko trzeba to pokochać.
Bez krytyki, ale zacznijmy coś robić, a nie tylko gadać (najczęściej bluzgi).....
A ludziom (i niedźwiedziom

) należy się szacunek za to co robią (nie tylko dla "sceny"- bo MY ją tworzymy) nie oczekując nic w zamian (tylko odrobinę kultury)........
Pozdrawiam
ej jaka beka ja !@#ie :S blinkin czego Ty oczekujesz od tak wielkiej sceny? za kolejny rok bedziesz mial scene a'la cs i wysrasz jelita, a i tak bedzie to samo, bo wszechobecne gowniarstwo tylko umie siedziec, bluzgac sie i przechwalac kto z nich jest debesciak. moze najwyzszy czas zeby dotarlo do Ciebie, ze trzeba porzucic bzdurne idealy i zajac sie soba, bo "scena", ktora tak Cie skrzywdzila na 99,9% sie nie zmieni? a Ty siedzisz i placzesz jak zgwalcona przez bande arabow sierotka marysia.
Kid ownujesz mnie czasem. zaloz sobie bana na masowanie sie wieczorami lepiej, lol na 2 tyg

mialem Cie za racjonalnego goscia, ale widze ze czasem trzeba przykozaczyc. ciekawe czemu bana dostal far, a nie jakis ciot ktory sie na prawde bluzgal wyzej ( nie pamietam ksywki). przez takie akcje wchodze na to forum, tylko po to zeby posmiac sie z bzdur jakie tu niektorzy wypisuja i wyglada na to, ze jeszcze dlugo tak zostanie :F
btw wlasnie far mi zaglada przez ramie, bana mi lol!
| QUOTE (rover @ 23:52, 8 04 2004) |
| ej jaka beka ja !@#ie :S blinkin czego Ty oczekujesz od tak wielkiej sceny? za kolejny rok bedziesz mial scene a'la cs i wysrasz jelita, a i tak bedzie to samo, bo wszechobecne gowniarstwo tylko umie siedziec, bluzgac sie i przechwalac kto z nich jest debesciak. moze najwyzszy czas zeby dotarlo do Ciebie, ze trzeba porzucic bzdurne idealy i zajac sie soba, bo "scena" ktora tak Cie skrzywdzila na 99,9% sie nie zmienie? a Ty siedzisz i placzesz jak zgwalcona przez bande arabow sierotka marysia. |
rover krotko i na temat, z taka robota to do dupy. nie wiem jak ty, ale samo granie mi nie wystarcza. wiec lepiej rzucic to w p!#@u.
chcialem poczatkowo porownac scene et na tle fallout tactics, jednak mija sie to z celem. et < all < ft.
| QUOTE |
| przez takie akcje wchodze na to forum, tylko po to zeby posmiac sie z bzdur jakie tu niektorzy wypisuja i wyglada na to, ze jeszcze dlugo tak zostanie :F |
obecnie nie ma porzadnego polskiego forum et.pl i pewnie nie bedzie. niedoscignionym idealem jest shamo (znowu fallout). kk thx bye.
dziendobry czesc i czolem , pytacie skad sie wzialem ...... jestem wesoly romek , mam na przedmiesciu domek , a w domku WODE! , SWIATŁO!, GAZ! , wiec zaspiewam jeszcze raz!
łubudubu łubudubu , niech nam zyje prezes naszego klubu , niech zyje nam!
to bylem ja , spanzik.
Bylem wczoraj w hali mirowskiej , mialem ze soba aparat , zorke numer pięc! ........ i zrobilem kilka zdjec.
temp ban na miesiac plx ,
www.knight-online.com.my
coz , w sumie moj post nie rozni sie trescia od innych , no moze jest troszke bardziej wyrazisty

a co do ET to gra ta jest no coz syfna :/ zaluje jedynie ze stracilem pol roku klepiac w to badziewie , a co do sceny i txtow o klanach pr0 buahaha , jakie pro

co wy piepszycie. Banda nubow z kolorowymi nikami i jeden na drugiego nubie wola

Mentalnosci polaka nie zmienisz , niestety , juz my taki narod , od dawien dawna uciskani , zawsze trzeba bylo stawac okoniem a nagle wolnosc tomku w swoim domku , do tego dzieciaczki , ktore za pieniadze rodzicow wisza na kompach i oczy psuja (ja juz popsulem :/ ) , w szkole koledzy z klasy pokreca beke z niego , mowi ze go nie rusza a w poswiadomosci zostaje , i pozniej mamy kwiatki typu ty @^%?^ i taki i siaki , no bo przecie tutaj nie dostanie kuksanca za swoje szelmowskie wypowiedzi. Takie zachowania wstepuja na kazdej scenie <- (zawsze mialem beke z tego okreslenia ) w polsce i chyba w kazdej w internecie, anonimowosc brak kontaktu fizycznego etc. Ale, w polsce naszym kochanym z!@#anym kraju gdzie samoobrona i naczelny pan blokada ma 28% spolecznego poparcia (sic!) wszystko musi byc PRO i wogole w pipe , wiec i zachowania sa pro.
Coz , et jak bylo kicha tak pozostanie, wolfpl jak bylo tak pozostanie , dekle i dekielki beda dalej graly , kazdy bedzie chcial byc pro ,dalej beda "afery" (buahaha) na boardzie , dalej sklad team poland bedzie tak bekowy jak 3x odcinek jackass'a , z malutenkim tylko wyjatkiem. Pozostane z boku i bede mial niezly ubaw wpadajac na ten board raz na miesiac , aby zobaczyc topiki z przed pol roku odgrzewane jak stare kluchy , i kolejne apele o "zmiany na scenie" .
Jedna konkluzja , rpgi online sa lepsze

ale co ja wam bede prawic moraly
poszarpanych nerwow , rozwalonch myszy , polamanych klawiatur , okularow +0.5 ,10 calowych monitorow mono , lacza z kablowki osiedlowej 16/8 b/s
Zyczy wam wasz kochany spanzik
wesolego alleluja, smierdzacego jajka itd itd
łubudubu łubudubu niechaj nam zyje prezes naszego klubu , niech zyje nam!
to bylem ja spanzik
| QUOTE (LoLeQ @ 14:37, 8 04 2004) |
| Coz,mimo ze to jest dwuznaczne to wiemy co far mial na mysli - o to chodzilo Ant,chociaz 2tyg to troche za dlugo. |
Rzeczywiście straszna obelga, chyba dla geja
| QUOTE (blinkkin @ 15:09, 8 04 2004) |
| i znowu 'afera'. jestem juz specjalista w tej klasie. btw. kid zdjemij tego bana, bo i tak zdanie fara mam w dupie (poza takimi postami nie napisal niczego sensownego). czysta beka.... |
Piszesz o kulturze i tolerancji, po czym sam mówisz, że masz w dupie zdanie człowieka, który sie z tobą nie zgadza
LOL
Topic jest niespojny jak cholera. Kazdy tylko pisze co "madrego" akurat przyjdzie mu do glowy a co niewiele ma wspolnego z tematem.
1. Blinkkin- nie wychylaj sie nie warto. Kondycja sceny ET to tabu w pl- podobnie jak jest ze sluzba zdrowia. Robisz z siebie meczennika i stajesz sie posmiewiskiem dla tych ktorzy przeszli przez co co ty i nie chce im sie juz nic robic.
2. Pokazcie mi nowa osobe w ET - ktora nie przeszla z rtcw i ktora cos zrobila dla tej SCENY (blinkkin jest wyjatkiem) a pozniej mozecie zaczac (słowo na p)ic o waszym wkladzie i o tym jak to elyta was wyzywa od warzyw i jak po was jezdzi. Bo z tego co widze od pol roku jest owczy ped warzy o to ze sa nazywani warzywami. Jedynie swiety ma odwage nazywac po imieniu warzywa.
such true, hehehe
...i wonder if anyone remember me :>
User Rover : temp ban 2 tyg.
Pozdro
| QUOTE |
| Ja tez uwazam ze RtCW > ET |
No raczej ! RtCW > ET !!! Pewno spytacie to dlaczego olalem RtCW i przeszedlem na ET ? Dla mnie scena RtCW is dead... dlatego... moze gra tam troche klanow ale dead :/
to bylo offtopic
??
Imo scena ET jest sux dlatego ze jest duzo dymu... kazdy robi afere za byle gowno... (mi tez sie czasami zdaza
ale potrafie dac sobie luz...) ja bym byl za tym zeby zamknac CB PL nie organizowac zadnych lig przez pol roku i wszyscy "new" zobacza co sie zacznie ze scena dziac... (jezeli zostanie z wszystkich was 30% to bedzie HUK!!) taka prawda ze wszystkie "warzywa" (sa moze 2? wyjatki) gowna robia i tylko czekaja az inni cos zrobia, a najlepsze jest to ze pozniej jak cos im nie pasuje to tworza topic na et.pl i nie wiadomo co jeszcze... kto za to wszystko obrywa ? organizatorzy itd.
A co do banow to sa r0x
(szkoda ze niektore sa nieslusze... no ale to nie jestem tutaj adminem czy moderatorem
)widze ze forum zaczynaja idlowac nawet "pr0plajers"
!!
Witam!
Zasady są po to, żeby je przestrzegać

A z pomocy słabszym klanom w CB wystarczy np. kilke demek jak grają prawdziwi zawodowcy, i an podst. tych demek można podpatrzyć kilak istotnych sztuczek.
Imo jeszcze jednym wielkim plusem jest granie w reprezentacji - to motywuje słabszych graczy do pracy i częstszego grania

ALe jesli ktoś bluzga na kolesia, że jest warzywem, bo nie wie co ma robić (a gra w ET 1 raz w życiu), albo jakis początkujący klan w CB.....Przecież gramy na tych serwerach WSZYSTCY: i słabi i dobrzy... Jeśli nie będzie zgody, to będzie to wyglądało tak jak teraz.....
IMO: PIS ENT LOF, ENT Bozia niech wam w dzieciech wynagrodzi..........
Pozdro,
NOOB.
hm to sie porobilo...
przede wszystkim ludzie spoza rtcw ktorzy zrobili cos dla et? hmm... zapomniales o dankanie (aca), kidzie (et/forum et), eldowi (propagowanie et na lamach cda) i pewnie o kilku jeszcze. to tak btw.
co do sceny rtcw - ona byla na tyle mala i hibernetyczna, ze kazdy, kto tylko chcial, mogl poznac praktycznie wszystkich graczy przy browarze/wodce/blancie kto co woli. z jednej strony to byla wada - scena byla zamknieta dla nowych graczy, z drugiej zaleta - nie bylo burdelu na scenie, kazdy mowil to co myslal, klotnie byly na porzadku dziennym ale klotnie raczej prowadzone na wysokim stylu a nie konczace sie epitetami. wytworzyla sie za!@#ista wiez miedzy graczami. pewnie dlatego ludzie tak czesto wspominaja klimat rtcw.
co do sceny et - ona nadal jest w powijkach, klany pojawiaja sie i upadaja, praktycznie zaden klan, procz poison, 4fun, hunter, iron i moze 3 innych nie wytrzymal dluzej niz z 5 miechow. wszystko jest tak niestabilne, ze nie ma szans mowic o jakiejkolwiek scenie.
sprobuje to usadowic na konkretnej teorii, czyli na typowym liberalizmie.
tozsamosc grup liberalnych (i dalej, na przyklad komunitarnych) bierze sie do zamiany "ja" w "my". taka zamiana powinna nastepowac na najnizszym poziomie (klanie) i powoduje utozsamianie sie czlowieka z tym klanem (np kid to 4fun, kermit to dot i tak dalej), jezeli oni sie utozsamiaja z tym klanem, tworzy sie tam wiez relacji - chcemy wygrywac, robimy to razem, laczy nas wspolny cel. jezeli kazdy klan bedzie sie rozwijal w podobny sposb - pojawi sie owa wiez miedzy klanami oraz wspolny cel, niech to bedzie wspolne tworzenie rep polski. wtedy bedziemy mogli mowic o scenie i wzajemych zaleznosciach. wtedy tez bedziemy mogli eliminowac ludzi ktorzy nie chca uczestniczyc na scenie, czyli 15letnich dzieciakow, ktorzy potrafia tylko krzyczec.
jezeli na dole nie bedzie harmonii, czyli wsrod samych klanow, nie bedzie mozna mowic o scenie.
grajac w et caly czas widze poprawe w tym klimacie. tak jak pisalem, kilka klanow przetrwalo dlugi okres czasu, w miare stabilne wydaja sie takze dot, cichociemni, superlamy. mowie tu takze o stalym skladzie, znaczku i tak dalej (nie ma czegos takiego ze klan zmienia nazwe co dwa tygodnie, to tak jakby Polska co rok zmieniala swoja nazwe). uwazam ze scena sie rozwija, rozwija sie w dobrym kierunku, ale to bedzie trwac przynajmniej do konca wakacji. wtedy tez bedziemy mogli mowic o jakiejkolwiek scenie. to bylo optymistycznie.
pesymistyczne jest to, ze sami mozemy ja zniszczyc od srodka, buractwem i zawiscia. przykladem moga byc ludzie ktorzy chcieli cos zrobic dla sceny: prosper, niedzio, dankan, blinkkin czy teraz swiety. najgorsze jest to ze sa oni krzywdzeni przez dwie strony: dawnych graczy rtcw ktorzy szydza ta gra i zawsze staja na strazy dorobku rtcw (nie dziwie sie, scena rtcw byla bardzo egalitarna i zzyta), z drugiej strony naplyw graczy et, ktorzy maja kompleks nie grania w rtcw, zreszta podtrzymywany przez ludzi z rtcw. w ten sposob naprawde czlowiek o jak najszlachetniejszych pobudkach i jak najszczerszych ambicjach po prostu nie ma juz sily. znam to od srodka, widzac jak ludzie traktuja aca, ktorej jestem czlonkiem.
niesienie pomocy. jest tak, ze ten kto chce znalezc pomoc, doksztalcic sie, zrobi to. sorry, ale nikt nikogo za reke tutaj nie bedzie prowadzil. po to macie mozliwosc sciagania configow, przykladowych takt, boardy polskie i zagraniczne, dema z potyczek klanow zeby korzystac zen. jezeli jakis cl dobrze kombinuje, moze wykorzystac p.r., znajomosci z innymi by wprowadzic swoj klan na wyzszy poziom. soooz, ale to ze chcemy budowac te scene nie znaczy ze mamy empatycznie pomagac kazdemu zuczkowi kosztem swojego klanu czy rl.
marudy. marudom radze po prostu zaszyc sie w swoich pieleszach i robic co im najlepiej wychodzi. wyjsc jest kilka: mozna opuscic calkowicie scene et, wrocic do rtcw/poprzedniej gry lub na przyklad zainwestowac w klan w ktorym sie gra, czyli postawic na komunitaryzm. ja dla przykladu wybralem te trzecia droge - rzadko kiedy staram sie udzielac na scenie et uwazajac, ze pojedynczy ludzie jej nie zmienia. to powinno rozwijac sie spontanicznie za pozwoleniem i checia innych. jezeli tak nie bedzie? coz... mam nadzieje ze poison, iron cross, easy, 4fun, dot, hunter, hunters group, cichociemni czy superlamy /o tych co zapomnialem przepraszam/ przynajmniej cos zwojuja w europie.
swieta ida, nie ma co wylewac lzy nad scena et (zreszta w narzekaniu polacy zawsze rzadzili), swieta za pasem, wiosna idzie, powoli matury i sesje. czas zajac sie rzeczami powaznymi... i miec nadzieje ze z tej sceny wyklaruje sie cos pozytywnego.
jezeli doczytales do konca to zycze Ci wesolych swiat, smacznego jajka, mokrego dyngusa i dziekuje Ci za poswiecenie czasu na przeczytanie tego przydlugawego posta.
Usagi jak zawsze z powaznymi wypowiedziami chwala ci za to

... nie ktorzy maja po czesci racje i po czesci sie myla ... Moim zdaniem scena sie rozwija w dobrym kierunku lecz czasem denerwuje gra na ffa

ale jak ktos powiedzial wczesniej kazdy umie grac lepiej lub calkowicie z dupy. Blinkin dzieki za CTF cup bylo fajnie pograc z lepszymi od siebie i chwala ci za to ... jedynie bym mial pretensje do tych co wystawili swoja dupe na tego cupa mimo tego ze deklarowali swoja pomoc

. Sam moze nie zrobilem za wiele dla sceny i jak dla klanow co gralem w nich sam prowadzilem jeden niestety upadl po 3 miesiacach

... moze popelnilem blad moze nie trudn ostalo sie ... Mam nadzieje ze wiekszosc co przeczyta ten topic postanowi wlaczyc sie w budowanie sceny .....
..pozdrawiam wszystkich i zycze milego mokrego jaja i pomalowanego zajaca to tyle cya

szczegolnie dla:
» CichoCiemni
» SuperLamy
» .Dot
» _easy
» C4
» Poison
» CrossFire
» IronCross
» *SoW*
» I reszta...
... zapewne wielu wyda się to bardzo dziwne i trudne do zaakceptowania, będzie pod-(słowo na p)ło jednym ze "scenowych kompleksów" (omg - co to za bzdury?) albo c@#! wie co jeszcze ale prawda jest taka, że...
to elita - czyt. dobrzy, średni, nikczemni gracze, inteligentni, taktowni, zje.ba.ni, po.pier.do.le.ni ludzie ale ludzie ex-rtcw - uwzględniając przy tym tych, którzy et nie odpalili nigdy, "pięc razy w życiu", albo w od dawna nie grają ani w rtcw, ani w et - robi tyle samo dla sceny co popularne nuby i warzywa (chociaż ci w większości są zorganizowani, mają własne serki, itd), najwięcej mąci, widzi najwięcej problemów. no sry, ale tegp co dla sceny stara się robić Święty, Prosper czy Berti (jest ktoś jeszcze?) nie można przypisywać całemu gronie ex-rtcw - a to właśnie grono przy każdej jednej okazji do pojazdu zasłania się tarczą zasług tychj trzech ludzi.
to elita - czyt. grono za!@#istych ludzi, hermetycznie zamkniętych, bardzo doświadczonych zresztą i niezwykle inteligentych, itd. itd. - doprowadziłą do upadku za!@#istej sceny w za!@#istym klimacie. na pytanie: dlaczego scena rtcw padła? niemal wszyscy jednoznacznie odpowiadają, że przyczynami było:
- granie trzech map
- mało serwerów
- hermatyczność (którą sami stworzyliśmy ale sobie jej nie przypiszemy)
- zapewne jeszcze kilka innych rzeczy, o których nigdy się nie dowiedziałem bo raczej średnio mnie to podniecało.
teraz kolejne pytania, w tym samym kierunku ofcoz - dlaczego graliście tylko trzy mapy? dlaczego było tak niewiele polskich serwerów? dlaczego zahermetyzowaliście scenę? dlaczego dzisiaj nie organizujecie parciaków w tym samym gronie? czy patologicznie ignorując wszystkich poza sobą nie hermetyzujecie także tej sceny?...
obadajcie - ci sami ludzie, którzy wykluczają z miejsca wszystkich, którzy nie należą do grona elity, którzy nie są sceną, tych których nawet nie znają twierdzą, że scena jest pasywna - ale nie my

jeżeli ktoś mi powie, że to nie jest poronione i chore to nie uwierzę w miłość.
to elita - czyt. ludzie, którzy świadomie zamienili lepsze na gorsze, patalogicznie narzekają, mają żal do c@#! wie kogo ale nie do siebie, przy każdej mniej lub bardziej śmiesznej okazji powiedzą ci, że et ssie po całości, ma w c@#! bugów, nie ma wsparcia od producenta, minął już prawie rok i et jest ciągle tak samo z!@#ane jak było - trafiła na ślepy zaułek, i ze względu na niezmienną od samego początku (sceny rtcw) pasywność wielu postaci nie ma zamiaru burzyć ściany, i najwyraźniej nie jest świadoma tego, że można w każdej chwili zawrócić. wiadomo - istnieje taka opcja, w której nie chcecie zawrócić ale wyklucza ją wypowiedź na temat et każdego jednego ex-rtcw. skoro ta gra jest maksymalnie spier.do.lo.na to po c@#! w nią gracie? przywiązaliście sie, eee? nie potraficie funkcjonować bez kompa i fpp? imo dr. naprawiam głowy się kłania.
to elita teraz ownuje i jest jednymi z lepszych graczy - ale kogo to k#!@a obchodzi? ownują swoje podwórka bo na Waszym ffa elity nie widać, i srajcie na to - oni są dwa lata masturbowania się przed kompem przed wami, za dwa lata (obyście nie marnowali tyle czasu bezmyślnie na bzdury) niektórzy z was będą ich ownowali bo trzeba tu powiedzieć, że 2+1=3, a 3>1 - co chyba jest logiczne, hy?
pomimo tego, że to co czuje brzmi dosyć odpychająco są ludzie, którzy nie odbiegli znacząco od normalności, dlatego nie myślcie, że wszyscy ex-rtcw bez wyjątków są być może inteligenti ale przy.pier.do.le.ni i ograniczeni przez swoje sentymenty.
a tak w ogóle to wesołych.
Outs!d3r
11:16, 9 04 2004
Hmm....Ciekawy topic......
Co do starych wyjadaczy ex-rtcw zgodze sie, ponieważ wiele razy spotkałem sie z takim czymś na ffa oraz na ircu. Przykład : Kiedy zaczynałem grać w ET (Październik 2003), wszedłem na #wolfpl , aby zapytać się o jednego z cvarów (było to r_ati_fsaa_samples, ale zrozumcie, bylem noobem).
Odrazu kilku ludzi (nie pamietam juz nickow) zaczelo na mnie bluzgac, nie mieli najmniejszego zamiaru mi pomóc. Wreszcie postanowiłem odezwać się na prv do kogoś, byl to bodajze Swiety. Udzielil mi kulturalnie pomocy, chwała mu za to. Wiecej mnie nie kicklo z serwa

. Aha macie racje, ludzie którzy bluzgają na ET, za przeproszeniem !#!@ OFF idzcie "reaktywowac" scene rtcw czy wroccie do starej gry, pozwólcie scenie iść do przodu, a nie się cofać/zatrzymywać. Chyba nie o to wam chodzi ? Aha KiD mysle, ze te bany nie były fair wobec FarSighta i rovera....
Bobin napisał :
| QUOTE |
| Taisio, [agd] peef, =wod= maly, [nf] soker (? nie wiem ile ma ale pasuje do grona debili) i wielu wielu innych, ktorzy of korz maja ponizej 15 lat i te wlasnie typki sa debesciackim przykladem porypanych malolatow |
Hmmm panie Bobin...
>> Nie powinieneś jechać po nickach
>> IMO nie jest ważny wiek, tylko skill i kultura (ew. teamwork). Czasem nawet do starszego od siebie (ja btw mam 13 lat i nie wstydze sie podać mojego wieku) jeżeli np. mnie zbanuje za nic, albo publicznie wyzwie mnie lub moją rodzinę nie w sensie żartu (bo na #wolfpl czesto jadą po starych itp:>, nie mam do nich za to żalu
) powiem : DZIECKO. On odrazu wali do mnie od warzyw, mówi : "i kto tu jest dziecko"....Koles widac nie rozumie o co mi chodzi. Nie mam na mysli wieku, a dojrzałość umysłową i intelektualną. Mysle, ze jest wiele osób, które chciałyby pomóc scenie, lecz ci wielcy PRO gracze popularnie ich spławiają...EOT.
----- edytowany przez moderatora -----
od razu
whatever
11:37, 9 04 2004
tu rover: zlamalem zasade "zawsze zgadzaj sie z adminem" - prosze o przebaczenie. Kid dopisz cos takiego do regsa moze, zeby wiecej osob nie popelnialo tego, jakze fatalnego w skutkach, bledu :S jak tak dalej pojdzie wielebny Kid zbanuje pol forum, jak tylko ktos sie z kims nie zgodzi lol.
pozdro o wszechwiedzacy
ps - nie zbanuj przypadkiem tego konta, pisze stad, bo z whateverem pracuje
User whatever : temp ban 2 tyg
Pozdro
| QUOTE (KiD @ 9:58, 9 04 2004) |
User whatever : temp ban 2 tyg
Pozdro |
No MEGA LOL, za co ten ban?
1. Udostepnianie konta osobom trzecim.
2. Nie po to banuje czyli zabraniam postowania Roverowi ,zeby mi sie przez konta innych userow odszczekiwal lub duplikowal nowe - co samo w sobie jest zalosne.
Pozdro
blinkkin
12:53, 9 04 2004
| QUOTE (Ancik @ 0:11, 9 04 2004) |
Piszesz o kulturze i tolerancji, po czym sam mówisz, że masz w dupie zdanie człowieka, który sie z tobą nie zgadza |
| QUOTE |
| blinkkin byl taki progs w TV ... Wybecz Mi czy jakos tak ... szkoda ze jush go zdjeli bo bys mogl tam swoje zale przed kamerami wylac ... i kwiatki bys dostal ..... i moze pani prowadzaca by ci possala zeby choc troche naprawic krzywdy jakich doznales od tzw sceny ..... |
to jest zdanie? xero wypowiedz gejow z #wolfpl. szanuje kazda sensowny post, ale tego typu wypociny kolo c@#! mi lataja. to sie nazywa 'inteligentna' dyskusja. znajdz mi jeden sensowy post fara, ktory nie jest szyderstwem lub bluzgami....
| QUOTE |
szczegolnie dla: » CichoCiemni » SuperLamy » .Dot » _easy » C4 » Poison » CrossFire » IronCross » *SoW* » I reszta...
|
nie .Dot tylko .dot to jest zasadnicza roznica
a po 2 imo zamknac topic bo znowu sie robi dym
i zamiast sobie pomagac, pomagac scenie to takimi topicami tylko wszystko psujemy... zamiast isc do przodu sie cofamy... niszczymy to na co tak dlugo pracujemy...
| QUOTE |
>> Nie powinieneś jechać po nickach >> IMO nie jest ważny wiek, tylko skill i kultura (ew. teamwork). Czasem nawet do starszego od siebie (ja btw mam 13 lat i nie wstydze sie podać mojego wieku) jeżeli np. mnie zbanuje za nic, albo publicznie wyzwie mnie lub moją rodzinę nie w sensie żartu (bo na #wolfpl czesto jadą po starych itp:>, nie mam do nich za to żalu ) powiem : DZIECKO |
no wlasnie
najbardziej chamskie jest to, ze niektorzy wala tekstami typu "twoj stary, twoja stara" jak cos sie ma do kogos, to mu sie to mowi, a nie wyzywa jego rodzine. jesli chodzi o peefa to chyba sie wyjasnilo. (jezeli mnie nie oklamal) to jego brat gral i to on mnie kiknal oraz robil "wioche"(czyt. bluzgal - wszystko na nicku [agd] peef
) nicki - to ze jade po nickach uwazam jak najbardziej za sluszne. niby jest priv, ale jak sie taki typ skapnie ze ty jestes osoba ktora on zbluzgal/kicknal/czy jeszcze cos tam to daje ignora.
Barbapapa
13:23, 9 04 2004
To pisze ja: Barbapapa ale wiem ,ze zrobie przysluge paru zbanowanym!!!!zanim zaloguja sie na innym koncie :buahahaha
Kid poprostu osmieszasz sie, wyluzuj i nie psuj wizerunku swojego (obojetnie jaki on juz jest)
ani tez tego boarda (ktory ssie jak i cala scena w opini guru)
Pozdrawiam i Wesołych Swiat.
Pr0SELER
A to ja Frania :POZDRO@LL
| QUOTE |
| Pokazcie mi nowa osobe w ET - ktora nie przeszla z rtcw i ktora cos zrobila dla tej SCENY |
Malo osob ma taka szanse ,bo starzy wyjadacze z RTCW albo maja servery (tzn. ich klany) ,a samemu bez serverow,poparcia tych z gory za duzo sie nie zrobi - bo to na opinie tych najlepszych ludzie patrza a co do tego ze mam pomysl jak uzdrowic scene skoro bez pomocy czolowych klanow nic nie moge zrobic ?Nawet podalem razem z LoCoO w punktach sposob uzdrowienia sceny - zadnego odzewu,bo co nie jestem z pr0 klanu to kazda moja wizje mozna olac.Nawet nie ma bluzg pod moim adresem - bo kogo interesuja teksty jakiegos kolesia co nie wali nawet 2hs.
Poza tym,wrocmy do rozmowy o scenie IMO ,bo to KiDa jest forum i moze nawet dac bana za to ze napisze posta(chociaz tez sie nie zgadzam z terminem ,bo mogl dac na jeden dzien np.) - nie podoba sie to do widzenia.