Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kolejny raz scena....
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
Usagi
co do sceny... qed niestety... od tej pory zajmuje sie tylko swoim wlasnym podworkiem (czyt. cc i kontakty ze znajomymi). po prostu nie ma sensu cokolwiek robic jezeli ludzie i tak na to leja cieplym moczem.
od 3ciej strony, bodaj od wypowiedzi dankana, zaczely sie burackie posty, udowadniajace glupote, chamstwo albo jedno i drugie userow. panowie, znam was tyle lat i zdziwilem sie ze jestescie zdolni do masowego floodowania boardu "przecic Kidowi". przeciez w ten sposob rownie dobrze robicie burdel na boardzie tak samo jak warzywa. ktos czasem chce poszukac fajnego topica, przyjrzec sie co sie dzieje, a tu co tekst to spam. poza tym takie rzeczy (teksty) mozna zalatwiac prv, zagadac do kida, swietego bog wie do kogo, a nie zalic sie na forum i tylko je smiecic.

btw, wiem ze podpadne co poniektorym, ale soz, chyba najwyzsza pora zgodzic sie z dankanem, ze ludzie ktorzy najbardziej narzekaja na et (czyli ludzie z rtcw) robia na niej najwiekszy burdel. co zreszta udowodnili w tym topiku. jeszcze raz dziekuje za uwage.
Graszew
Cicho Usagi nie podpadaj:D

Ja na to forum zagladam raz na trzy miesiace, po prostu nie widze sensu zagladac czesciej. A co do podworka, ja tak robie Usi od poczatku jak IC sie przezucilo z rtcw na et:] I jest mi z tym dobrze, bo sensu zupelnie zadnego nie widze w angazowaniu sie jakimkolwiek w ta scene. Zreszta zawsze liczyl sie dla mnie bardziej klan, czasem po prostu nie ma sensu sie uzerac z ludzmi, ktorzy wyzywaja sie caly czas od noobow itp. nie wiedzac nawet o czym mowia.

A czy zrobilem burdel hmmm, bronilem tylko swojego kolegi ( czyt. fara )tongue.gif I TEZ MI Z TYM DOBRZE!:D

PS. lol moj 3 post! żóndzę!
Usagi
piona Graszka smile.gif
wlasnie o tym pisalem poprzednio, ze jezeli komus sie nie podoba scena, to wystarczy zeby cos z nia robil albo zajal sie swoim podworkiem. ja zreszta tez przede wszystkim jestem zajety CC, rzadko kiedy zagladam co sie na scenie dzieje.
ale denerwuje mnie narzekanie... jezeli ktos chce cos zrobic dla sceny, niech to zrobi, ale musi miec na uwadze komentarze, czesto krytyczne pod swoim adresem.
zreszta... naprawde polecam zajac sie przede wszystkim wlasnym klanem (o tym tez pisalem) - jezeli beda zgrane, zgadane klany, moze wyksztalci sie scena. a i tak najwczesniej bedziemy mogli mowic o niej we wrzesniu...
btw graszka, jakis zlocik w wawie w wakacje? :]
Kapral_Dud
bleh - tez tu za czesto nie zagladam a jako ze nie chce smiecic i zakladac nowego topica to lekko wepne tu off topicowo choc nie calkiem off - mianowicie , chcialbym sie z wami pozegnac - z wami polska sceno super za!@#istej gry ET smile.gif Jak moze zauwazyliscie , albo i nie , kapral znikl. koncze w tym miejscu swoja przygode smile.gif nie chce mi sie wszystkiego tlumaczyc - podpisze sie pod Usagim - choc mi nie do konca starczylo nerwow na zajmowanie sie swoim podworkiem.... wiec wypadam z gry. Chciałbym tu podziekować kilku osobom:
na 1 miejscu Usagiemu - Ty dupalu wiesz za co! biggrin.gif
na 2 miejscu Motorkowi - On tez wie za co - dla niewiadomych za to ze mi pokazal ta gre
na 3 miejscu Ginusiowi - ktory kiedys byl lama i go bilem a teraz ja jestem lama i on mnie bije smile.gif
poza tym - Dry'owi ktory odkryl moj talent smile.gif prawda tatus ? smile.gif wszystkim tym z ktorymi gralem w klanach, tym z ktorymi zamienilem jedno badz wiecej przyjaznych slow i usmiechow na ircu smile.gif tym ktorych zownowalem i tym ktorzy mnie zownowali - duzo by tu wymieniac majany, rafrasze, napalmy, babcie tongue.gif - na razie robie sobie totalna przerwe - ale niedlugo wroce i na irca i moze na serwery... Kapral ends his story... he`ll never walk alone ?
Eld
hmmm... no prosze, a ja tydzien temu mowilem Kapralowi, ze po kilku dniach zmieni zdanie tongue.gif nic to, trzymaj sie Kapral i wracaj jak najszybciej

wracajac do tematu (juz widze te tone bluzgow, ale nie czytam forum za czesto, wiec i tak sobie nie poczytam - hehe). scena... coz, taka jest mentalnosc polakow i tego nic nie zmieni. brak kultury i zasciankowa zadziornosc to znak rozpoznawczy naszego narodu. ze scena ET nie bedzie dobrze dopoki:
- klanami beda rzadzic kolesie w wieku 12-13 lat
- zdecydowana wiekszosc graczy bedzie w wieku, gdy najwiekszym problemem sa kolejne pryszcze na nosie
- klanow bedzie 50-60 zamiast gora 20

nic jednak nie zapowiada, aby to sie zmienilo. kazdy klan zlozony z malolatow rozpada sie na 2-3 nowe. jeszcze inna zaraza to klany, ktore w krotkim ida na latwizne i wybieraja czitowanie. myli sie jednak ten kto mysli, ze z chwila zlapania ich przez ACA historia ich sie konczy. przykladem niech bedzie klan, ktory ostatnio w krotkim czasie podniosl niewiarygodnie skilla, potem kilku jego graczy zostalo zlapanych, a po 2 dniach klan zmienil nazwe na UVM (albo jakos tak) i dalej sobie gra jak gdyby nigdy nic...

imo CL powinien tu odegrac duza role. trzymac dzieciakow za m@!de i ich odpowiednio wychowywac. ja nie mam tego problemu dzieki cudownej granicy wieku jesli chodzi o rekrutacje oraz doborowi pod kontem charakteru. ten kto dostanie sie do klanu musi byc na poziomie i dzieki temu unikam niepotrzebnych pyskowek na meczach czy dziwnych akcji. a jesli dowiem sie, ze ktos na ffa rozrabial, to jest rozmowa wychowawcza i oduniecie od grania. skutkuje smile.gif

wniosek z tego taki, ze jak powiedzial Usi lepiej miec to gleboko gdzies i zajac sie wlasnym klanem oraz rozgrywkami w europie. z polskich klanow zagrac z radoscia moge z CC, TS, 4FuN... no i moze jeszcze kilkoma biggrin.gif
sparrow88
wracajac do tematu (juz widze te tone bluzgow, ale nie czytam forum za czesto, wiec i tak sobie nie poczytam -

stary
nie masz się czym przejmować
to co napisałeś jest szczerą prawdą, czy ktoś będzie się tu sprzeczał i mówił że to nieprawda, że ludzie tworzą klany na tydzień, że jest ich około 80, z czego klanów z prawdziwego zdarzenia jest góra 8, kilkanaście, to klany kilkumiesięczne, o niezbyt dobrych wynikach, i ze świecą trzeba szukać klanu, który założony od podstaw w ET miałby dobre wyniki ( miło wspominam, kiedy ludzie z rC! wymieniali się gg na ffa, żeby stworzyć klan,i teraz mają wysokiemiejsce w cb )
kolejna sprawa to brak zaufania ( składki na wynajmowanie serva)- często ludzie poprostu nie ufają sobie i innym graczom, bo jaką mają gwarancję że klan sie nie rozpadnie, i nie stracą pieniędzy, które w niego włożyli
shela
skoncentrujmy sie na topicu...scena jest z dupy trzeba to przyznac (powtarzam sie, wiem)...i na moje oko ma wszelskie zadatki aby chylic sie ku upadkowi. tak ku upadkowi, tak ja to wlasnie widze...jednym z powodow upadku sceny RTCW, wymienionych przez dankana byla hermetycznosc...da sie to rowniez zaobserwowac tu na scenie ET. ktory klan z gornej polki zagra z wiele od siebie slabszym klanem? mozna ich policzyc na palcach jednej reki. 4-fun, Cichociemni, Warriors of Wolfenstein, Superlamy (klan z gornej polki to kwestia subiektywna wiec sie nie czepiac). tak...wlasnie te klany chcialy grac z moim klanem jakim BYL UF a wczesniej UA...teraz klan znajduje sie w koncowej fazie rozkladu (i tak jak na polskie realia pociagnal dlugo-od 17 pazdzienika 2003) tylko te klany poswiecily nam czas zeby pomoc nam choc troche sie podciagnac za co im bardzo dziekuje. dla reszty gra ze slabszym przeciwnikiem jest....strata czasu...jasne mozna tak mowic..czemu nie..jak to mowia, kazdy powod jest dobry....w ten sposob lepsze klany izoluja sie od tych noobowskich/warzywnych/rzodkiewkowych/marchewkowych bo gra z nimi jest strata czasu i wynik jest z gory przesadzony, mecz nic nie wniesie...a czasem jednak moze wniesc, czasem gra ze slabym przeciwnikiem moze przyniesc nieoczekiwane zwroty...przyklad?

mecz Gunslingers-UA

kiedy fuel gs prawie polecial w powietrze...teoretycznie nie powinnismy nawet wyjsc ze spawna a tu takie zaskoczenie....chwila nieuwagi?? byc moze, ale na pewno nie ignorowanie przeciwnika bo jest warzywnym klanem...

co bedzie jak srednie klany zaczna grac lepiej? zaczna grac z lepszymi, bo na warzywa czasu szkoda i kolko sie zamyka. czemu te klany niejednokrotnie poswiecily nam swoj czas? nie wiem, dlatego ze chcialy z nami grac? na odczepke?? nie wazne, wazne ze zagrali za co im wszelki respect sie nalezy

zycze wszystkim wesolych swiat, mokrych jajek, smacznego dyngusa i oby wam sie lepiej powodzilo
Prosper
QUOTE (shela @ 11:23, 10 04 2004)
ktory klan z gornej polki zagra z wiele od siebie slabszym klanem? mozna ich policzyc na palcach jednej reki. 4-fun, Cichociemni, Warriors of Wolfenstein, Superlamy (klan z gornej polki to kwestia subiektywna wiec sie nie czepiac). tak...wlasnie te klany chcialy grac z moim klanem jakim BYL UF a wczesniej UA...teraz klan znajduje sie w koncowej fazie rozkladu (i tak jak na polskie realia pociagnal dlugo-od 17 pazdzienika 2003) tylko te klany poswiecily nam czas zeby pomoc nam choc troche sie podciagnac za co im bardzo dziekuje. dla reszty gra ze slabszym przeciwnikiem jest....strata czasu...

Heh. A co wam da trening z klanem ktory was zamknie w respie na oasi np?
Totalnie nic. To tak jakby np Szczakowianka Jaworzno chciala sobie na sparing jechac do np Bajernu Monachium. Owszem pewnie ci ostatni by sie zgodzili jakby imo slonoi zaplacili.
Niestety ale np klan poison nie ma tyle czasu zeby grac sparingi z kazdym zainteresowanym (duzo slabszym klanem). Bo prawde mowiac to zaden trening, ba- nawet zadna przyjemnosc.
Co nie znaczy oczywiscie ze totalnie olewamy, bo czasem gramy ze "slabeuszami".
I nie chodzi tu o zadzieranie nosa czy wywyzszanie sie. Chodzi o po prostu brak czasu na takie "sparingi".
A wiecej sie nauczycie przegladajac dema np z EC niz grajac z kims kto jest o 3 klasy lepszy.
Z reguly zreszta wszystkich odsylam do cb pl. Chcecie zagrac - wyzwijcie nas smile.gif

A co do rtcw...
Smieszne jest troche ze o upadku sceny wypowiadaja sie osoby ktore z rtcw nie mialy nic do czynienia. I w wielu rzeczach gadaja po prostu bzdury.
Co 2 post widze wypowiedz jakiegos nowego ETplayera ktrory pisze o ex-rtcwplayerach i o tamtej scenie. I co dziwne to wlasnie osoby ktore pojawily sie dopiero w ET pisza takie rzeczy, opierajac sie na swoim doswiadczeniu i swojej doglebnej znajomosci sceny rtcw.
A ja tu po prostu widze jakies z dupy wziete kompleksy i jakas chora zawisc wobecz graczy/klanow ktore wywodza sie z rtcw.
Przyczyn upadku tej sceny w pl bylo bardzo wiele, ale to nie topic sluzacy aby to poruszac.

Z tego topika wynika natomias jedna wazna rzecz. bezsensowny podzial ktory zaczal powstawac pomiedzy ex-rtcw graczamy a ETplayerami. Podzial ktory zapoczatkowali "pro" playerzy z rtcw, a ktrorzy w tej grze byli najczesciej.... warzywami, a grupie udzielajacych sie na tym forum "pro" ETplayerow, ktorzy sa przekonani o poczuciu spelnienia jakiejsc chorej misji wyslania wszystich rtcwplayerow na marsa, sciecia na szafotach kazdego przedstawiciela "elyty" ktora gnebi biednych graczy i nie daje im rozwijac skrzydel.
Sry ale absurd goni absurd. To tylko gra i zacznijcie grac na nie (słowo na p)ic. Bo (słowo na p)eniem na pewno nie osiagniecie tego na co niektorzy poswiecili lata.
Evingolis
1.
"Z tego topika wynika natomias jedna wazna rzecz. bezsensowny podzial ktory zaczal powstawac pomiedzy ex-rtcw graczamy a ETplayerami. Podzial ktory zapoczatkowali "pro" playerzy z rtcw, a ktrorzy w tej grze byli najczesciej.... warzywami, a grupie udzielajacych sie na tym forum "pro" ETplayerow, ktorzy sa przekonani o poczuciu spelnienia jakiejsc chorej misji wyslania wszystich rtcwplayerow na marsa, sciecia na szafotach kazdego przedstawiciela "elyty" ktora gnebi biednych graczy i nie daje im rozwijac skrzydel.
Sry ale absurd goni absurd. To tylko gra i zacznijcie grac na nie (słowo na p)ic. Bo (słowo na p)eniem na pewno nie osiagniecie tego na co niektorzy poswiecili lata. "

To odcinek nr 124124912049 wojny "elity" vs reszta. Teraz "elita" = ex rtcw i to wszystko, co się zmieniło pod tym względem od czasu rtcw. Bo przecież każdy chyba pamięta, że ten podział to nie wynalazek sceny ET. Wtedy też "elita" gnębiła, izolowała się i to ona doprowadziła do upadku rtcw w Polsce. O tej godzinie nie chce mi się już wnikać skąd ten debilny podział się wziął. Ten podział zawsze był sztuczny i istniał tylko w głowach bojowników-o-wolnośc-uciskanych-wolplayerów. Nic i nikt tego sposobu myślenia nie zwalczy. Zresztą, co ja będę pisał jest mi to całkowicie obce myślenie, więc i tak nie wydumam, o co chodzi z tą złą elitą.

2.
Izolacja jest dobra. Izolujcie się. To nie dom pomocy społecznej. Jak ktoś chce to osiągnie wszystko. Sam. Nie jest mu do tego potrzebne prowadzenie za rękę. Zrobiliście poradniki, odpowiadacie na pytania poszczególnych graczy. Są demka, są strony. Czemu by nie. Ale o masowej pomocy wszystkim nie macie, co marzyć, bo to nie realne. Z gówna miecza nie wykujesz. Jak ktoś chce to szybko sam udowodni, że jest coś wart i można się nim zająć. Masy noobów (wyrażenie warzywo jakoś mi nie leży, za dużo w nim pogardy) jednak nie zbawicie. Szkoda nerwów i czasu. Nie ma, co płakać nad głupotą ogółu. Dawno zresztą nikt tego już nie robił. Nie martw się Blinkkin, zobojętniejesz albo zupełnie rzucisz grę. Nie jesteś pierwszy, pewnie nie ostatni. ET nigdy nie rozwinie się w takim kierunku jak RtCW, ale koniec będzie bardzo podobny.

3.
Scena ET sux wink.gif.

4. A nic nie mówiłeś Kapral jak się widzieliśmy.

Hallelujah.
czlowiek
*słyszy nadlatujące śmigłowce* Ludzie skończcie się bezsensownie kłócić, róbcie swoje, grajcie, żyjcie itp. itd. Jak denerwuje was FFA to grajcie tylko mecze. Jak denerwują was bluzgi wyłączcie czata. Jak nie macie siły do IRC polecam /ignore *kończy bo resp się zbliża*
PS. Do moderatora: Jak będę wklejał prace do hydeparku mogę liczyć na poprawę ortografii i gramatyki?
falubaz
wlasnie przestancie (słowo na p)ic a grajcie co sie wam nie podoba to ignorujcie i juz biggrin.gif a jak dalej wam sie nie podoba to zmiencie gre bo jak mi sie nie podoba kanal tv to zmieniam kanal.
Te wszystkie niby rozlamy klotnie sa bezsensowne , sztuczne i jak sami widzicie nic nie zmienia, a co jedynie pogorsza wiec wyluzujcie biggrin.gif

Z dyngusowym pozdro
LoLeQ
No tak - najlepiej przestac w to grac jak jest nienajlepiej i czekac az ktos inny to zrobi ,co nie ?Coz,mi sie ta gra podoba ,ale glownie poprzez najrozniejsze osoby z tej sceny,wiec mi zalezy by ta scena dalej instniala,ale i tak nic nie zrobie i nie mam nic do gadania smile.gif.Coz,nie kazdy exRTCW masta@#!e,a Ci co masta@#!a to po prostu dupki - co z tego ze sa pr0 w ET skoro sa idiotami ?smile.gif.
AciD
blink imho masz racje tak mniej wiecej wyglada scena tylko ze sa tzw whinerzy ze to i tamto im nie dziala i sa inni ktorzy maja swoje poglady, moze i takie ze grali w rtcw i ci ktorzy graja dopiero od ET sa gorsi czego doswiadczyli na meczach/ffa z nimi, i nie probuja oplakac i krytykowac wszystkiego na tej pozalowania godnej scenie tylko graja swoje i ich podejscie do tego wygladu sceny jest raczej obchodzone z ironia...
Moze niektorzy nie wrocili do RtCW dlatego ze stwierdzili ze w ET idzie im lepiej, ze teraz kto inny jest meczony na ffa bo oni maja juz za soba pewien staz, ktory czyni ich lepszymi od tych ktorzy dopiero zaczynaja z wolfem, a na scenie ET pojawilo sie ich wiele, moze nie wrocono do RtCW dlatego ze za duzo ludu sie przenioslo na ET i nie bylo by juz tego samego czaru, scena RtCW i tak juz powoli umierala poniewaz z tego co pamietam stala sie bardzo zamknieta nie bylo juz nowych nabytkow sceny thx to wysmiewanie byly tylko osoby ja opuszczajace, to nie tylko ET przesadzilo o opuszczeniu RtCW...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.