| QUOTE |
no wiec robisz plik o nazwie gold.cfg i wklejasz do niego cfg ktore Ci pasuje pozniej kiedy masz ów mapke wpisujesz w consoli
/exec gold.cfg |
a żeby było szybciej to możesz zrobić
bind x "exec gold.cfg" i teraz pod x masz cfg na golda. Można też zrobić skrypt żeby pod jednym przyciskiem było kilka cfg na inna mape ale już nie mam siły pisać...
lol - nie - po co robić milion bindów? takim sposobem jaki opisał adam musiałbyś zrobić tak:
bind x "exec gold.cfg"
bind y "exec radar.cfg"
bind z "exec oasis.cfg"
zrób to tak jak ja ci napiszę. zamiast miliona bindów a katalogu 'etmain' utwórz sobie następnujące pliki:
autoexec_oasis.cfg
autoexec_battery.cfg
autoexec_goldrush.cfg
autoexec_radar.cfg
autoexec_railgun.cfg
autoexec_fueldump.cfg
i wklep wewnątrz tych plików odpowiednie instrukcje i parametry - takie jakie uważasz za słuszne na te mapy. pliki te będę odp@!@ne automatyczne bez zbędnego motania z bindami.
dodatkowo możesz zrobić sobie takie pliki także na customy. wtedy jednak musisz się zorientować jak wyglądają unikalne nazwy map
np. dla tc_base -> autoexec_tc_base.cfg
np dla rhine -> autoexec_rhine.cfg
itd.
pzdr, nara
| QUOTE (blacktyger @ 14:35, 14 01 2004) |
| (...) o wyciąganie modeli 3d z ET Jak byś tu napisał co i jak (...) |
Samo wyciąganie modeli jest dość proste. Po prostu rozpakuj plik pak0.pk3 i tam masz wszystko pokatalogowane od tekstur po modele 3d i skrypty
. Modele występują w formatach: .md3 (QIII Arena) i .mdc (RTCW). Należy je zaimportować jakimś programem obsługującym te formaty (np. MilkShape 3D). I tyle
.
Czy mozna tak zrobic by pod jakims klawiszem mial zmiene configa i napis?? bo chcesz zrobic co s takiego ze np. mam pod f11 enga i chce ze jak nacisne klawisz zmienila mi sie klasa i config bo do kazde j postaci mam inne bindy:D da sie tak?? odpiszcie szybko:)
sayetan
16:58, 10 03 2004
tzn chodzi Ci o to ze pod jednym klawiszem miec wszystkie klasy?
oczywiscie ze tak mozna ale tylko w takiej kolejnosci jak sobie ustalisz
czyli np jezeli: soldier, medyk, field, eng, covert to po jednokrotnym nacisnieciu klawisza
bedzie soldier, po nastepnym bedzie med i tak wkolko
spox juz wiem jak:D a powie mi ktos jak dac binda glosowego (Fall Back) i napis razem??
bind x "vsay_team ftfallback; say_team cofnac sie!"
Ja wam podam swoje ustawienie :
wasd - chodzenie
q - weaponbank 5
e - weaponbank 6
f - activate
4 i 5 - informacja zalezna od mapy
r - kill
mouse3 - reload
whelldown - healme
whellup - resupplyme
First person
22:04, 24 03 2004
Siema
Ja w sprawach o których tu wspominacie jestem kompletne zer0

tzn. znam takie podstawowe komendy jak /com max fps , czy cl_maxpackets ,ale za cholerę nie rozumiem tych wszystkich bindów, skryptów i całych konfigów. Przykładem mojej skrajnej ułomności może być fakt , iż nie potrafię zrobić bind-a do tych pozostałych komend jak "Heal me" czy "Ressuply me" . Ale nie o tym chciałem mówić. Otóż mam pytanie czy można by (przy pomocy np. Dankana , Gatess-a ) utworzyć taki "uniwerslany" konfig ? podobny do tych jakie są do ściągnięcia ( cfg Spanza z C4 , Gatess-a i Krista ) . Ja rozumiem ,że to zależy od łączy itp. ale była by to dobra alternatywa dla nOObów i początkujących, do których ja się zaliczam. Ponieważ te cfg graczy nie wpełni odpowiadają , to był by to taki podręczny konfig
First person szczerze nie zabardzo czaje o co ci chodzi z uniwersalnym cfg ;o masz cfg na et.pl albo innych stronkach. sciagaj probuj i sobie jakis zostawe.bo uniwersalnego sie raczej nie da zrobic duzo osob gra na strzalkach ;o a inni graja na wsad ;] wiec raczej trudno zrobic uniwersalny cfg
a po 2 dankan na forum zrobil poradnik odnosnie cfg to przeczytasz i nie ma bata bindy zrobisz napewno ;]
oblookaj sobie strone
http://www.majin.prv.pl/ (klikni mu w baner ;P) i zobacz cfg
majin tam ma sporo cfg pr0playr0w
U mnie to wygląda tak:
strzałki = strafe'y, przód, tył
DEL, KP_END, KP_INS = SMG, strzykawa, apteczki (na przykładzie medyka)
CTRL = sprint
INS = prone
HOME = alt fire
SHIFT = kucanie
ENTER = granaty
KP_LEFTARROW = lorneta
Lewa mycha = strzał
Prawa mycha = skok
plus kilka hasełek ("medic", "need ammo" itd.) na literach. Config chyba dosyc nietypowy, ale najważniejsze jest przyzwyczajenie. Aha, sensitivity to 10.
siema, mam do was pytanie:)
jak zrobic taka rzecz, ze np. pod G bede mial binda cheer(v57) i chce by zamiast wyskakujacego napisu yohoo! badz Yes! i takie tam wyskoczyl moj napis. np. wysmienicie albo jaklos tam inaczej:). jak to zrobc ??
czlowiek
4:09, 31 03 2004
| QUOTE (Sarna @ 19:34, 30 03 2004) |
siema, mam do was pytanie:) jak zrobic taka rzecz, ze np. pod G bede mial binda cheer(v57) i chce by zamiast wyskakujacego napisu yohoo! badz Yes! i takie tam wyskoczyl moj napis. np. wysmienicie albo jaklos tam inaczej:). jak to zrobc ?? |
do polecen glosowych nie da sie zmienic textu bo juz jest przypisany, mozesz dodac jedynie jeskis dodatkowy w 2 linijce
| QUOTE |
siema, mam do was pytanie:) jak zrobic taka rzecz, ze np. pod G bede mial binda cheer(v57) i chce by zamiast wyskakujacego napisu yohoo! badz Yes! i takie tam wyskoczyl moj napis. np. wysmienicie albo jaklos tam inaczej:). jak to zrobc ?? |
lecz ja widzialem jak ktos tak mial. On zrobil sobie głos taking fire i swoj napis (nie dodatkowy bo to umiem lecz zamiast napisu taking fire)
skoro mówi ci, że się nie da tzn że choćbyś nie wiem jak bardzo chciał się nad tym spuszczać nie zrobisz tego bo to niemożliwe.
keNOOBie|PL
0:04, 1 04 2004
hmmm.. Dankan... nie mow hop.... ja tez osobiscie.. widzialem. .taka akcje.. gosc mowil Oops.. ale napis byl kolorowy.. wiec.. jak sie spytalem, jak on to robi.. powiedzial, ze daje v_saya i napis.. ale hmm.. jakos mi to nie pasuje.. moze to mozliwosc etpro nowego.. bo to dzialo sie na lublinie 6 map..
Jak ktos bedzie znal odp.. pisac na forum...
blacktyger
8:43, 5 04 2004
lol
odkąd ET Pro 3.0.0 jest to dużo ludziów tym spamuje, i Dankan to naprawde istnieje, np mówi Good Bye a pisze "szczala wieśniaki" ale nad ani pod tym nie pisze "good bye" zresztą nawet koleś z mojego klanu to ma ale nie chce powiedzieć jak to zrobić
czlowiek
17:50, 5 04 2004
zeby pojawil sie napis inny normalnie wystarczy dopisc to co ma sie wyswietlic np:
vsay_team ftdisarmlandmines rozbrajacminy
bind jakisklawisz "vsay_team ftdisarmlandmines rozbrajacminy"
dziala tylko w etpro, na innych modach dodatkowy text sie niewyswietla
po pierwsze juz wiem jak to sie robi i zaraz wam powiem:D. po drugie to dziala tylko na ETpro3.0.0 czyli np. DoD. i rbi t osie tak /bind x vsay Hi siema lamki:D. a teraz mam do was pytanie wiem ze to bedzie pyt. skierowane do innego pokoju ale tu wiecej ludzi bywa:D wiec mam filmik ale nie moge go otworzyc(kiedys dzialal:/) i wyskakuje mi błąd "gra nie jest zainstalowana/ nie jest znaleziona. nie moznazastosowac AVA" kto pomoze??
wOLfen_Eng.
14:14, 7 04 2004
Mam kilka podręcznych skryptów i zaraz wam je napisze
Pierwszy skrypt jest dla FieldOps-ów na szybkie naloty
z lornetki:
set naloty "+zoom; +attack; wait 5; -zoom; -attack"
bind x "vstr naloty"
Następny skrypt jest do włączania i wyłączania sprintu,
czyli raz naciskasz masz włączony sprint, drugi raz naciskasz
wyłączasz sprint

:
set szybko "+sprint; set biegam vstr wolno; echo ^2SZYBKO"
set wolno "-sprint; set biegam vstr szybko; echo ^1WOLNO"
set biegam "vstr szybko"
bind x "vstr biegam"
A teraz serwuje skrypt na przeładowywanie a dokładniej mówiąc
gdy masz broń główną, i wystrzeliwujesz czły magazynek,
naciskasz raz przycisk i zmienia ci na pistolet, a jeśli
naciśniesz drugi raz przeładowuje ci pistolet, zmienia na
broń główną, przeładowuje broń główną i...koniec

:
set pukawka "weaponbank 2; set bron vstr pukawka1"
set pukawka1 "+reolad; wait; weaponbank 3; wait; wait; wait; -reolad; set bron vstr pukawka"
set bron "vstr pukawka"
bind x "vstr bron"
Tylko jeszcze musicie se ustawić waity bo u każdego inaczej no i bindy.
I to wszystko na dzisiaj, no na jakiś czas bo napewno jeszcz coś wymyśle
---------------------------------------------------
I WSZYSTKO GRA
Mam pytanie otóż napisałem skrypt [odpowiedni dlamnie] na zmiane spanwpt oraz wybór klasy [tylko field]
wygląda to tak :
| CODE |
set a "team b 3 8 37; say ^0/^8A^0llie^8s^0/ ^0!^8F^0ield^8O^0p^8s^0! ^8w^0ith ^8T^0hompso^8n; set field vstr a1" set a1 "team r 3 3 38; say ^0/^8A^0xi^8s^0/ ^0!^8F^0ield^8O^0p^8s^0! ^8w^0ith ^8M^0P^840; set field vstr a" set field "vstr a" bind a "vstr field"
oraz :
set s "setspawnpt 0; say_team ^0/^8s^0pawn/^8c^0usto^8m^0/; set spawn vstr s1" set s1 "setspawnpt 1; say_team ^0/^8s^0pawn/^8s^0econ^8d^0/; set spawn vstr s" set spawn "vstr s"
bind s "vstr spawn"
|
Jeżeli jest coś w nich źle to prosze poprawcie mnie [to moja pierwsza "zabawa" z tym] , a problem mam taki : Po dodaniu do configa tych "skrypcików" nie działają w grze zostają tylko bindy
. A jak wpisze je podczas gry [ np : /set s "setspawnpt .... ] to wszytko jest OK . W czym tu tkwi błąd ?
btw. KreciK wydaje mi sie iż to : "bind x "say WIELKIE LITERY" " nie zadziała ponieważ bindy CHYBA nie obsługją "WIELKICH LITER"
sparrow88
20:52, 11 04 2004
moj conf wygląda tak
jedna zaznaczam, że troch wiencje widać niż na screenie
jak wygląda cały conf , można zobaczyć
TUTAJ
qBa3oo3
10:45, 12 04 2004
| QUOTE |
| a jak zrobic zmiane nicka przyciskiem z uwzglednieniem wielkich liter?? |
Niektorzy maja problemy z obsluga takich zaawansowanych funkcji tego boarda jak "szukaj"
set zmiana "vstr nick1"
set nick1 "name Dupa; set zmiana vstr nick2"
set nick2 "name kUpa; set zmiana vstr nick3"
set nick3 "name puPa; set zmiana vstr nick4"
set nick4 "name srakA; set zmiana vstr nick1"
bind x "vstr zmiana"
keNOOBie|PL
15:38, 12 04 2004
hmm.. mialem podobna sytuacje z niedzialaniem... i przyczyna mnie zaskoczyla..
poniewaz pod skryptem umiescilem opis w "//" w ktorym byly komendy i bindy pod klawisze juz wykorzystane..
po wykasowaniu wszystkiego pod skryptem.. wszystko dzialalo (ale do dzis nie wiem, dlaczego opis mial jakis wplyw na bindy)
Hmm..
moze zrob to tak...
-----------------------------------------
bind "a" "vstr field"
set alfild "team b 3 8 37; say ^0/^8A^0llie^8s^0/ ^0!^8F^0ield^8O^0p^8s^0! ^8w^0ith ^8T^0hompso^8n; set field vstr alfild2"
set alfild2 "team r 3 3 38; say ^0/^8A^0xi^8s^0/ ^0!^8F^0ield^8O^0p^8s^0! ^8w^0ith ^8M^0P^840;
seta field "vstr alfild"
===tutaj a zastapilem alfild , mozliwe ze intrerpretowal buttona a, ktorego ty bindujesz tez jako a i wtedy nie dziala===
oraz:
bind "s" "vstr spawny"
set spawn1 "setspawnpt 0; say_team ^0/^8s^0pawn/^8c^0usto^8m^0/; set spawny vstr spawn2"
set spawn2 "setspawnpt 1; say_team ^0/^8s^0pawn/^8s^0econ^8d^0/; set spawny vstr spawn1"
seta spawny "vstr spawn1"
imo powinno dzialac (nie wiem, bo nie mam teraz dostepu do ETka)..napisz czy dziala staraj sie uzywac nazw niepowtarzalnych...
i umiesc to np w pliku fild.cfg a w autoexec.cfg exec fild.cfg...
ja podzielilem to troche inaczej..
autoexec.cfg(w nim 1 linijka "exec kenoobie.cfg")
w kenoobie.cfg ostatnia linija "bindy.cfg"
w bindy.cfg "klasy.cfg" itd...
wszystkie pliki poza etconfig.cfg maja atrybut tylko do odczytu.. tak wiec podczas odp@!@nia wolfa.. zmienia sie tylko etconfig.cfg, co powoduje zostawanie ostatnich ustawien przy ponownym odpaleniu gry... uff
Pozdrawiam
qBa3oo3
18:02, 14 04 2004
Z nudow napisalem sobie skrypt do podkladania dynamitu, jednak moze sie on okazac calkiem przydatny:
| QUOTE |
//************************** // Dyna Script //**************************
set plant "vstr move_stop; +movedown; say_team ^1Planting Dyna!; weaponbank 6; wait 90; +attack; wait 60; -attack; +lookdown; wait 45; -lookdown; +right; wait 50; -right; +attack; wait 575; -attack; -movedown;vstr after" set move_stop "-movedown; -moveup; -left; -right; -moveright; -moveleft; -back; -forward" set after "say_Team ^1Dyna Planted!; +lookup; wait 45; -lookup; weaponbank 3; +left; wait 50; -left" bind x "vstr plant"
|
Mala uwaga: wykorzystalem tutaj sporo waitow, wiec skrypt ten dobrze dziala jedynie na com_maxfps 76.
Dla innych wartosci ilosc waitow nalezy sobie indywidualnie dobrac
Hello. Nie wiem jak wyłączyć to 'bujanie się' podczas gry. To się nazywa BOB (przynajmniej w UT tak się nazywało

). Nie wiedziałem, gdzie to umieścić dlatego dałem tutaj. Liczę na szybką pomoc. Chodzi mi o to bujanie się. Chcę to wyłączyć, nie wiem gdzie.
czlowiek
17:32, 16 04 2004
| CYTAT (Fuzzy @ 14:37, 16 04 2004) |
Hello. Nie wiem jak wyłączyć to 'bujanie się' podczas gry. To się nazywa BOB (przynajmniej w UT tak się nazywało ). Nie wiedziałem, gdzie to umieścić dlatego dałem tutaj. Liczę na szybką pomoc. Chodzi mi o to bujanie się. Chcę to wyłączyć, nie wiem gdzie. |
tu tez sa bob'y
<code>
seta cg_bobroll "0.000"
seta cg_bobpitch "0.000"
seta cg_bobup "0.000"
seta cg_bobyaw "0.000"
seta cg_runroll "0.000"
</code>
zmieniasz w confie albo autoexec.cfg
A ja mam pytanko dotyczace odtwarzania wavow w grze: na servie jest plik .pk3 z wavami. Jak mam zbindowac, zeby odtwarzany wave byl slyszalny dla wszystkich na servie?? Gdy wpisuje np. tak: bind p "say_team TEXT; play sound/misc/nazwa.wav" to ten nazwa.wav slysze tylko ja. Aha, kazdy kto gra na tym servie ma tem plik .pk3.
Jakub1990
15:14, 3 06 2004
Witam!
Jestm tu nowy wiec niebardzo sie orientuje we wszystkim. Jesli teraz zlamalem jakis regulamin to przepraszam (jeszcze nie czytalem regulaminu). Odrazu wziolem sie za pisanie posta. No to czas na pytanie:
Jak zrobic takie cos aby zmienic dzwiek w grze? Chodzi o np. "Need a Medic" albo "I need ammo" . Z góry dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam,
Jakub,
Wieliczka
blacktyger
14:23, 23 08 2004
muissz plik pk0.pk3 otworzyć jakimś archiwizatorem (np. Win rar, Win zip) nastepnie pszukać foldero sound i dalje jakos trafisz, aby je zaminić to muisz stworzyc swój o takiej samej nazwie jak ten który już tam jest i poprostu przeciągnąć do odpowiedniego katalogu, gdzie plik po poinformowaniu Cię zostanie zamieniony
Niestety nie bedziesz wtedy mógł grać na żadnym serwerze do ET, chyba że tylko u siebie na LAN'ie, Więc nie radze się tym bawić
Nie wiem czy ktoś jeszcze nie śpi / nie gra ale to moje ente dziś pytanie :>
Spróbowałem stworzyć dziś mój pierwszy config.
Dośc mierni mi poszło gdyż:
1. GDy próbuje zmienić imie na inne(dziele kompa z bratem...) , nie dość że się nie zmienia, to aktualne zmniejsza się, a to na które chce zmienić pokazuje się jako "echo"
2. Zbindowany klawisz "revive me" nie działa. (nie wiem czemu :/ )
3. "Zkopiowałem" z ET.pl skrypt do zmiany klasy. Zamieściłem go w confingu mojego profila. Lecz mimo to nie chce działać. Skopiowałem "ten dłuższy" jeśli ma to jakieś znaczenie.
4. Nie wiem czy to ma związek z confingiem lecz dzisiaj (moze przez to grzebólstwo..) cholernie "zwiększyła" się oddalenie radaru. Tj. rzeczy (ludzie, budynki, drogi etc.) są mniejsze niż zazwyczaj (naturalnie pokazuje też większy obszar). CZy to wina confinga? czy pomoże jakaś komenda??
Mój config:
cg_marktime 6000
cg_autoReload 0
cg_atmosphericEffects 0
seta cg_bobroll 0.000
seta cg_bobpitch 0.000
seta cg_bobup 0.000
seta cg_bobyaw 0.000
seta cg_runroll 0.000
cg_crossharipulse 0
cg_crosshariColor blue
cg_lagometer 1
r_ mapoverbrightbits 2
r_dynamiclight 0
bind k "kill; say Not this Time"
set zmiana "vstr nick1"
set nick1 "name ^5Mur^2doc; set zmiana vstr nick2"
set nick2 "name ^2Gor^3ill^5a; set zmiana vstr nick1"
bind n "vstr zmiana"
bind [ "vsay bye; quit"
bind , "vstr FTReviveMe "
set select_team vstr allies
set allies "echo ^4< A l l i e s > ^7team selected; vstr allies_binds; set select_team vstr axis"
set axis "echo ^1< A x i s > ^7team selected; vstr axis_binds; set select_team vstr allies"
...
Co w tym jest źle?
P.S.
@sparrow88
Czy przy takich ustawieniach, możesz spokojnie grać na każdym servie, na tych z PB też??
Pozdrawiam
blacktyger
2:12, 25 08 2004
Let's Go!
AD1wklej ten skrypt do pliku autoexec.cfg (inf. o pliku niżej)
AD2im0
bind x "vsay FTReviveme"
AD3zrób inaczej, w katalogu etmain utwórz plik o nazwie zmiana.cfg (robisz to w ten sposób -> open notatnik -> plik -> zapisz jako -> zmiana.cfg) następnie do tego pliku wklej owy skrypt z et.pl a pozniej utworz kolejny plik (chyba ze juz go masz) autoexec.cfg (tworzenie w ten sam sposob) i w owym pliku dodajesz linijke
exec zmiana.cfg
AD4zmienileś poprostu wartość cg_fov (czyli kąt widzenia

)
dostępne wartości (ograniczane przez PB) to :
90-120
im mniejszy kąt tym widzisz bliżej (złudzenie im0) ale na około siebie mnie
masterek
11:59, 1 09 2004
A jak zrobic zeby miec Piksele tak jak na tym screanie ?? z gury dzienx za pomooooc
Ja zadnego screena nie widze, ale chodzi o to? :
r_Texturemode GL_NEAREST_MIPMAP_NEAREST ? Bo to jest komenda ktora mozna osiagnac pixelowata grafike..
Jak nie, sorry za nabicie, mozna skasowac...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.