Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyka...
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Z zupełnie innej beczki > Hyde Park
Stron: 1, 2
Lucky <PL>
Piszcie tu o swoich ulubionych typach muzy i zespołach.
Ja najbardziej lubie polski punk,a z zespołów to Farben Lehre(www.farbenlehre.ploman.pl).
Khain
Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Children Of Bodom, Vader i wiele innych w podobnym klimacie czasem jakis rock.
Kapral_Dud
i tak pewnie o czyms zapomnialem - Myslovitz, CKOD, Negatyw, Ścianka, Sigur Rós, Placebo, Coldplay, Moby, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Evanescence, Lenny Valentino, Radiohead, Mogwai, The White Stripes, Sonic Youth, Akurat
MoVo
Ulubione, hmmmm. Niech pomyślę. To bedzie Iron Maiden, Moonspell, Hammerfall, Therion, Black Sabbath. No chyba tyle.
eXtreme
Tylko i wyłącznie
Queen
ogólnie lata 60,70 i 80 no może jeszcze początek 90-tych
EmbeZZlemEnt
Hmm z moich ulubionych (niekoniecznie zespolow):
Chris Liebing
DJ Arcane.de
TomashGee
Hell
Rush
Wazin
Siasia
Gogo
TgcRap4
KAT biggrin.gif
kober
ostatnio enigma, wczesniej linkin park, a jeszcze wczesniej metallica, a poza tym wiekszosc wykonawcow w stylu nickelback, czy tez jakies r&b ( wszystko tylko nie lopez )...
s1ayer
QUOTE (<Lucky><PL> @ 12:57, 12 10 2003)
Piszcie tu o swoich ulubionych typach muzy i zespołach.
Ja najbardziej lubie polski punk,a z zespołów to Farben Lehre(www.farbenlehre.ploman.pl).

Warto isc na ich koncert lucky? bo nie dlugo bedzie w mojej wiosce i nie wiem czy sie nie przejsc, taka mala rozgrzewka bo 3 grudnia KSU biggrin.gif

A tak ogolnie to: Offspring, Slayer, Dropkick Murphys, KSU, A Fire Inside, The Ataris, Dead Kennedys
everyman
sluchgam praktycznie wszystkiego (no moze poza disco-polo i country, no i za HH nieprzepadam ale nieraz slucham)... ulubionego zespolu brak... lubie: ATB, Roberta Miles, Groove Armada, Queen, Metallica, Papa Roach, Philla Collinsa itd itp itd itp... raczej lubie nagrania a nie zespoly (wykonawcow)

PS JEST DOSTEPNY NOWY WINAMP - WINAMP5rc8 mozna go sciagnac np z http://members.lycos.co.uk/winamp4ever/vie...wtopic.php?t=11 uwaga jesli w miedzyczasie wyjdzie nowszy to bedzie tez na tej stronce (zazwyczaj jest)...
2_Blind
allman brothers band, gov't mule i ostatnio molly hatchet

a tu jest prawie wszystko czego potrzebuja moje uszy smile.gif http://allsouthernrock.com 24h/day :>
Vermin
Slayer, Carcass, Obituary, Death, Vader, Satyricon, Marduk, Brujeria... i wiele wiecej trash, death i black smile.gif.
Mrozu
Ja słucham punk rocka, rocka i metalu m.in. linkin park, P.O.D., Metalica, Sepultura, Slayer, Black Sabbath, gardzę takimi zespołami jak Nickelback.
BoB3R
TooL Rox & Rules ;]
Metal i Rock to jest to ;]
RagE
Britney Spears - nie ma to jak ciezka muze wink.gif
spiewa Ops! - mily akcent z ET wink.gif
blacktyger
lubie prawie wszystko najbardziej hip-hop, ale i rock i pop i niektóre kawałki metalu is cool cool.gif
Maczo
ostanio słucham: Evanescence, Limp Bizkit, Linkin Park, Nickelback, Soundtrack z Matrixa 2. I tadam - najlpesza ścieżka dźwiękowa z filmu - Ostatni Mohikanin. Niepobity od dobrych kilku lat.
Enzo
Ja tam slucham tego co w radiu leci (zalezy jakie radio bo radio maryja to dla nie wiem kogo jest)Tez bardzo lubie amerykanski i polski HIP&HOP:)
Patrol
Słucham praktycznie wszystkiego (poza disco-polo ofcoz biggrin.gif), ale jeśli mam podać moich ulubionych wykonawców to będą to: Korn, Metallica, Daft Punk, The Cure, Kylie Minogue, Queen, Aerosmith, Madonna, Guns & Roses i wiele innych.
LameBoy
Millencolin, Boysetsfire, Lostprophets ostatnio, zawsze Metallica, NOFX, Bad Religion, poza tym stary rock - Led Zeppelin, Jimi Hendrix, z nowszych rzeczy zawsze lubiłem Guns n' Roses, Stone Temple Pilots i takie tam, no i nie zapomnijmy o asie pik - MOTORHEAD biggrin.gif
Luck4s
ja sobie slucham :

1.Radiohead
2.Nickelback
3.The Cure
4.Farben Lehre
5.Britney Spirs tongue.gif
6.Odgłosów z ET
7.Rano - Budzika biggrin.gif
AciD
1. Ostra... Slipknot, RATM, SOAD, Children of Bodom, Norther (ostatnimi czasy sobie slucham...)
2. Drum'n'Bass || Jungle : wszystko co szybkie i masywne miedzy setkami tworcow : Adam F, Bad Company, Bes, Dillinja, DJ Hype, DJ Aphrodite, John B, Omni Trio, Roni Size.
3. HH... Wu-Tang, Method Man & Redman, itd random ktore wpadaja w ucho.
eInHeRjER_pL
Ja uwielbiam black, heavy i viking metal: sentenced (heavy), summoning (black), einherjer (viking), satyricon (black), immortal (black), burzum (black). Uwielbiam szczegoolnie muzyke z poisenki: Awaiting the winter frost <-- jest normalnie eXtra. Su[er jest jeszcze: Lugburz, over old hills (oba summoning) i death moon rising i excuse me while i kill myself (oba sentenced) i crimson rain (einherjer) i kilka oiosenek satyricionu, immortala i burzum
BLACK METAL RULEZZ BLACK METAL RULEZZ BLACK METAL RULEZZ BLACK METAL RULEZZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eInHeRjER_pL
Widze ze duzo ludu slucha komercyjnej muzyczki zamiast poszukac czegos ci im sie bardziej podoba. W kazdym razie tak mi sie zdaje.
kaczor
Ja slucham prawie wszystkiego... Ale glownie Hip-Hopu I ostatnio Reggae tongue.gif. A zespoly to:Zipera, Włodi, Vienio&Pele, Guano Apes, Saun Paul, Tedzi, Bob Marley (3 ostatnie nazwiska to calkowicie wymiatajace ludki moim zdaniem tongue.gif) A tak poza tym to jeszcze czesto jak sobie przed telewizrkiem siedze to jeszcze R&B, Techo (dosc czesto), House.
Gooral
A ja sobie słucham Dimmu Borgir, Immortal, Behemoth, Vader, Metallica, Iron Maiden, Nickelback, Offspring, czyli ROCK & METAL biggrin.gif
SzAq
Ja slucham Metalu , Grange , oraz Rock'a biggrin.gif

1.POD
2.SoaD
3.Metallica
4.Nickelback
5.Nirvana
6.Rob Zombie
7.Panthera
8.Iron Maiden
9.Guano Apes
10......
eInHeRjER_pL
metallica to chodząca komercha. Bez obrazy ale nie rozumiem jak mozna tego sluchac. Przeciez oni nagrywaja muze dla forsy i slawy.
Gooral
QUOTE (eInHeRjER_pL @ 15:34, 9 01 2004)
metallica to chodząca komercha. Bez obrazy ale nie rozumiem jak mozna tego sluchac. Przeciez oni nagrywaja muze dla forsy i slawy.

troszkę jest w tym racji, bo ostatnie albumy (St. Anger i S&M) faktycznie nie są w ich stylu, chociaż wsłuchaj się za!@#iste brzmienie w czarnym albumie z 91 roku (poprzednie też są niezłe) - to jest arcydzieło, bo następne albumy są już troszkę komercją zajeżdżają. A tak na merginesie, to jaki zespół nie nagrał czegoś komercyjnego? Słyszałeś nowy album Sweet Noise'ów? CZYSTA KOMERCJA - death metal, hip-hop, rock i w ogóle chyba wszystkie gatunki muzyki na jednym krążku... ph34r.gif
Maczo
Nie zawsze to, że jest dużo gatunków na płycie oznacza komercję. Wielu artystów próbuje "poszerzyć horyzonty", spróbować czegoś innego. Przykład - najnowsza płyta Stinga. Prawie każde nagranie to inny gatunek.
Gooral
QUOTE (Maczo @ 18:25, 9 01 2004)
Nie zawsze to, że jest dużo gatunków na płycie oznacza komercję. Wielu artystów próbuje "poszerzyć horyzonty", spróbować czegoś innego. Przykład - najnowsza płyta Stinga. Prawie każde nagranie to inny gatunek.

No tak, ale bez przesady, w jednej piosence występuje Peja, a w innej Nergal z Behemotha... Death Metal, a Hip-Hop to troszkę skrajna różnica gatunku...
eInHeRjER_pL
A tak na merginesie, to jaki zespół nie nagrał czegoś komercyjnego

Posłuchaj Summonig - 11 tys. sprzedanych egzemplarzy na swiecie moowi samo za siebie. Wystarczy poroownac z takimi metalicami ktoore maja po kilka milionoow sprzedanych (nie wiem ile naprawde wiec strzelam).
evil_lord
A więc tak:
- Behemoth
- Children of Bodom
- Sepultura
- Coal Chamber
- Cradle of Filth
- Summonig biggrin.gif
- Bolth Thrower
W skrócie: metal rządzi !
FreeZz
TECHNO ONLY Ale raczej remiXy niz Orginaly wink.gif Ostanio najbardziej podobaja mi sie remiXy BASE ATTACK ph34r.gif I tak pewnie malo kto wie o czym ja tu w ogole pisze laugh.gif Ale to tak samo jak ja nie wiem co ta sa te jakies heady etc :| Co to wogole za nazwy ?? O czym to moze swiadczyc ? laugh.gif
EliMiNaToR
Imo nie mozna od razu powiedziec, ze skoro jakis wykonawca sprzedaje miliony albumow to od razu jest komercja. Najlepiej sprzedajace sie albumy pochadza z lat 70-80. Np. moj ulubiony zespol AC/DC nigdy nie nagral komerchy a album Back In Black z roku 1980 sprzedal sie w 42mln egzemplarzy.
Soulless
Dla mnei roxuja: Samael, Kredki, Dimmu, Slayer, Therion, Moonspell, Anathema, Blind Guardian, Korn (o.o), Cannibale, Iced Earth, Machine Head, Napalm i .... (tu wzbudzamy sensacje wink.gif Slipknot biggrin.gif)
LETKAS
Ich troje (a nas czworo), Różowy Miś, Kotek Niecnotek, Ferajna ze Sczawina, Młodzi z Grójca, Szperające Bobry i inne fajne zespoły disco. Extra mówie wam. biggrin.gif
PS.
Brujeria się reaktywowała? Bo Slipknot jush zdaje się że nie istnieje.
HATEBREED RULEZ
Soulless
Jak to nie istnieje? ohmy.gif
Przeciez pytke wydaja niebawem jakos huh.gif
LETKAS
Hehe, ja tam nie wiem czy wydają "pytke" ale tak na poważnie to SLIPKNOT przecież się rozpadł (bo odejscie wokala z tej grupy uważam za koniec). Ale na otarcie łeż sam założył nową.
Maczo
Przydałaby się jakaś ankieta na ulubiony gatunek muzyczny. Myślę, że na tym forum najwięcej jest ludzi słuchających metalu i jego odmian.
Mrozu
Przydałaby się jakaś ankieta na ulubiony gatunek muzyczny. Myślę, że na tym forum najwięcej jest ludzi słuchających metalu i jego odmian.

Myślę że użyłeś złego wyrażenia, ponieważ to metal jest swego rodzaju odmianu rocka...
Gooral
QUOTE (MRozu @ 0:45, 14 01 2004)

Myślę że użyłeś złego wyrażenia, ponieważ to metal jest swego rodzaju odmianu rocka...

tak, ale nie tylko metal jest spokrewniony z rockiem, od rocka pochodzi także pop, blues, grunge (chociaż to jest praktycznie brat bliźniak z rockiem), a pozatym to od rocka sie wszystok zaczęło, te wszystkie hip-hopy, techna itp, bo chcięli być oryginalnie i stworzyli inny gatunek, przełożyli na inne instrumenty (chociaż techno to raczej ustawianie programu muzycznego... takie moje odczucie, bez obrazy)
Ankieta powinna wyglądać tak:

Rock
Metal
Pop
Blues
Techno
Hip-Hop

i w tym wypadku zaznaczyłbym oczywiście metal
Gis
To wiecie od czego pochodzi Disco polo?Od ROCKA!Tak jest napisane w mojej książce od muzyki.A posłuchajcie co jest o metalu."Póżniejsze odmiany muzyki rockowej zmierzały ku prymitywizmowi, agresywności brzmienia,uproszczeniom formalnym i wyrazowym:heavy-metal-rock(zwlaszcza niektóre odmiany tzw.metalu, jak np.glam death, hardcore, power, thrash)" Ja z kumplami zlinczowałem tą książke i nawróciłem nauczycielke.To jest totalna bzdura.Piszcie co o tym sądzicie
Sagitarius
to co leci w radiu sluacham tongue.gif
sparrow88
Cradle of Filth, Iron Maiden, HammerFall, Led Zeppelin, Children of Bodom,TSA, Perfect, Dream Theater

Giselher

Ja bym ją zabił niech sobie posłucha, typowo monofincznego zespołu np Iron Maiden biggrin.gif i mówi że metal jest prymitywny
Gis
Wiesz sparrow zgadzam się z tobą.Dla mnie prymitywna jest muzyka w której pada k**wa co 2 słowo.NIe chce obrażać fanów hh ale takie moje zdanie...........
cyp!s
Z tego topicu zaczalem sie dowiadywac roznych ciekawych rzeczy, np. tego, ze Linkin Park czy POD to metal - uwazam, ze trzeba kilka rzeczy wyjasnic.
Nu-metal, a własciwie new-metal to jest jak sama nazwa wskazuje nowoczesny metal, a jego przedstawicielami są takie grupy jak Machine Head, Soulfly i rodzimy NONE. Nu-rock (new-rock) to nowoczesny rock o czym także doskonale mówi nazwa, a chyba najlepszym przedstawicielem tego nurtu jest The White Stripes. No i na koniec crossover, jest to łączenie rapu z gitarami, czyli zespoły typu Linkin Park, POD. Na tym kończę i mam apel do wszytskich, nie mieszajcie tych trzech gatunków ze sobą! dry.gif
D!z3l
Widze że mało jest "ziomali" na forum, szkoda. I tak HIP-HOP NAJLEPSZY JEST (polski) !!!!!

user posted image
AdI-O
Wszystko jak leci. Nie mam jakiegoś typu, słucham to co wpada w ucho.
Hip hop, techno, metal(rzadko), disco.
Ale jak słysze disco polo to odrazu kojarzy mi sie z reklamówką do wyborów Leppera tongue.gif
Big shit
smoke
Bylem ciekaw czego tez ludzie sluchaja smile.gif a szczegolnie ci ktorzy graja w rtcw i et. Wypowiadac sie jaka muzyke mam puszczac w radiu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.