Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WOLFENSTEIN ENEMY TERRITORY 2
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Wolfenstein: Enemy Territory > W:ET Ogólne
Stron: 1, 2
SPIDIvonMARDER
Premiera ET:QW jest juz tylko kwestią czasu, jednak krąży oficjalna plotka, że ma powstać też kontynuacja starego dobrego ET osadzone w II wojnie.
Czego byśmy się spodziewali po tym sequelu? Jakich poprawek, zmian, czy nowości?
prezes12321
Tak, ET:QW już nie długo, ET to szit, niedorobiony niewypał więc wiele osób czeka na RTCW2 wub.gif czyli kontynuację hitu thumbsup.gif
SPIDIvonMARDER
Ja RTCW pamitam glównie za booooskiego singla, jednak jego premiera sie wydaje strasznie odlegla.... verymad.gif Najlepiej jakby równoczesnie wyszlo RTCW 2 (singiel) i ET 2 (multi). To dopiero bylby wunderteam.....
A co do ET, to jest równie dobre jak RTCW (biorac pod uwage samo multi)
conish
rtcw mial dobrego singla ? Et ma rownie dobry multi jak rtcw? Lo, matko, w jakas inna gre gram... :(
MorFeuS
Single w RTCW był fajny, miło się grało. Multi zaczałem grac jakos rok temu, dla funu i wole ET, bo sie lepiej gra. Dlaczego chcesz by wyszedł RTCW 2 jako single a ET 2 jako mutli? Przeciez te dwie gry różni kilka szczegółów, nic wiecej, wiec RTCW 2 ugasi nam zapotrzebowania na kontynuajce ET. Niech RTCW 2 wypuszcza na przelomie 2008/2009 i bedzie dobrze, a ET 2 niech poczekają na jakąs nowe technologie i wypuszcza to w roku 2020 :<!
SPIDIvonMARDER
CYTAT(conish @ 14:57, 8 04 2007) [snapback]60850[/snapback]
rtcw mial dobrego singla ? Et ma rownie dobry multi jak rtcw? Lo, matko, w jakas inna gre gram... :(

Mi singiel się podobał, a co do multi, to pomiedzy nimi postawiłem znak równości, żeby właśnie nikt nie narzekał: "że on uważa, że jednak to drugie jest lepsze". Mi osobiście się ET bardziej podoba, ale TO TYLKO MOJE ZDANIE, zwłaszcza, ze nie jest to temat tego tematu! Wróćmy do naszych oczekiwań, a nie do porównywania! down.gif
Konik
Ja moge ci napisac, jakie mam oczeiwania wobec ET: QW, bo RTCW2 to baaaardzo daleka przyszlosc. Wiec:
1- taka sama dynamika i movemet co w ET, uwazam, ze to wlasnie jest jednym z atutow ET i nie obrazilbym sie gdyby jej nastepca pod tym wzgledem byl zblizony.
2- realne wymagania sprzetowe, w co raczej nie chce mi sie wierzyc i prawdopodobnie trzeba bedzie wymienic sprzecik
3- grywalnosc, grywalnosc i jeszcze raz grywalnosc (na to sie duzo rzeczy sklada)
MorFeuS
CYTAT
1- taka sama dynamika i movemet co w ET, uwazam, ze to wlasnie jest jednym z atutow ET i nie obrazilbym sie gdyby jej nastepca pod tym wzgledem byl zblizony.
2- realne wymagania sprzetowe, w co raczej nie chce mi sie wierzyc i prawdopodobnie trzeba bedzie wymienic sprzecik
3- grywalnosc, grywalnosc i jeszcze raz grywalnosc (na to sie duzo rzeczy sklada)

1. No tutaj się zgodze, gdyż to własnie dynamika ET sprawia, że jest ta gra jest lepsza aniżeli RTCW.
2. www.quakewars.com.pl:
System: Windows XP lub Linux
Procesor: Pentium 4 2.4GHz lub Athlon64 3000 lub lepszy.
Karta graficzna: GeForce FX 5700 lub Radeon 9600 lub lepsza.
CD-ROM: CDRom 52x lub DVD-ROM 16x
RAM: 512MB RAM
Internet: 1024KBPS lub lepszy

Wymagania nie są złe, ale jak wiemy - trzeba miec lepszy sprzet niz podają aby miec stałe FPSy:O

Ale z drugiej strony mamy to:

System: Windows 98/2000/ME/XP lub Linux
Procesor: Pentium PIII 800 MHz Process lub AMD Athlon
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 2™ lub ATI Radeon™ 7000
CD-ROM: 4X
RAM: 256MB RAM
Internet: 512KBPS

Czyli nie jest źle, ale to pewnie sprzet na 30 FPSów xd

3. Grywalna pod jakim względem? Pod wzgledem poruszania się, strzelnia, łatwosci obłsugi?? Czy samej gry zespołowej... Ja osobiscie uważam, że potworów tam być nie powinno.. ale się okaze, moze ta gra zła nie bedzie?

RTCW 2 to daleko przyszłosc, myślę, ze realnym terminem na ta gre jest rok 2009...
QbicA
Ja niestetz w Quake wars nie pogram...ya sabz PCet ale mam w planach dokupui grafe ram itp i mzđle e spruzbje pare rayz yagrac,ale napewno poyostane pryz ywzkzm ET Ł=
kaurz
o k#!@a jaki szyfr :dddddddddddddd

ja mam nadzieje, ze QW bedzie bardziej standard-fpsowe niz battlefieldowe
MorFeuS
Kaurz trzeba chyba uzyc enigmy, aby to rozszyfrowac :U Ja mam nadzieje, że w ET:QW będzie się atakowało w 6 osób, a nie w 32 :O
ymma
CYTAT
ja mam nadzieje, ze QW bedzie bardziej standard-fpsowe niz battlefieldowe

Sęk w tym, że właśnie będzie battlefieldowe - wystarczy popatrzeć na wielkość map tych z zapowiedzi confused.gif
a jak takie będzie, to zapomnijcie o dynamice i wiodącej roli skilla - to tylko moje gdybania, tyle, że bardzo prawdopodobne. A najśmieszniejsze, że gra nazywać się ma ET:QW a pewnie nie będzie miała wiele wspólnego z żadną z gier zasugerowanych w tytule. No w każdym razie pożyjemy zobaczymy.

QbicA - to jest forum a nie mirc, czy gg - pisz poprawnie i zrozumiale dla wszystkich.
SPIDIvonMARDER
CYTAT(MorFeuS @ 14:36, 9 04 2007) [snapback]60916[/snapback]
System: Windows XP lub Linux

To nie bedzie wersji na Viste???? thumbsup.gif
kaurz
i to wlasnie najbardziej boli, zrobia z tego lotto arcade. mapy z samolotami, czolgami AD 2598
MorFeuS
CYTAT
To nie bedzie wersji na Viste???? thumbsup.gif

Oho :D Byc może nie, bo gra powstała w sumie przed Vista, ze tak powiem ;) Ale to dobrze, więcej ludzi kupi gre:O Mam nadzieje, że RTCW2 nie bedzie na viste :(

CYTAT
i to wlasnie najbardziej boli, zrobia z tego lotto arcade. mapy z samolotami, czolgami AD 2598

Mi się to podoba:D tak jak no quarter mod.. ale to tylko dlatego, że ET już mi się znudziło i szukam czegoś nowego. Wiec ludzie się podjarają tym, ze sa czolgi, samoloty itp, ktorymi mozna kierowac, ale później zrobią moda, gdzie to usuna ;)
TgcRap4
Jakas gra dla pedalow wogole to ET2
]
MorFeuS
Ożesz w świńskie dupsko, TGC!! Co tam porabiasz:D? Ciagle prowadzisz Twój jakże żałosny blog:D? May the force be with you!
kaurz
CYTAT(MorFeuS @ 17:54, 9 04 2007) [snapback]60945[/snapback]
Mi się to podoba:D tak jak no quarter mod.. ale to tylko dlatego, że ET już mi się znudziło i szukam czegoś nowego. Wiec ludzie się podjarają tym, ze sa czolgi, samoloty itp, ktorymi mozna kierowac, ale później zrobią moda, gdzie to usuna ;)

ok ok, byloby dobrze, gdyby to bylo w czasach IIWS ale bedzie jakies zdupy kosmiczne teleportowanie rakiet z wysokowybuchowego materialu wysokowybuchowego

w tym modzie usuna te czolgi/samoloty i bedziesz za-(słowo na p)l te 10 km do respa przeciwnika z buta?
lam:.
CYTAT(kaurz @ 21:33, 10 04 2007) [snapback]61014[/snapback]
ok ok, byloby dobrze, gdyby to bylo w czasach IIWS ale bedzie jakies zdupy kosmiczne teleportowanie rakiet z wysokowybuchowego materialu wysokowybuchowego

w tym modzie usuna te czolgi/samoloty i bedziesz za-(słowo na p)l te 10 km do respa przeciwnika z buta?

Widac ze niewiesz jak wyglada rozgrywka w QW ;d

Ja tam moge nawet sperma strzelac biegac (nazwa przyrodzenia)ami i walczyc kto bedzie lepszy byle by byl sponsoring w miare fajna grywlanosc i rozwienieta scena.
MorFeuS
CYTAT(kaurz)

Nom, byłoby fajnie, ale ten klimat jest już zarezerwowany przez RTCW2 (mam nadzieje :x).

CYTAT

Powstaną nowe mapy!:D Swoja droga, ostatnio na jakąś gre, chyba Halo, są mapy, za które trzeba płacić bo tak MS się zachciało :P

CYTAT
by byl sponsoring w miare fajna grywlanosc i rozwienieta scena.

No to jest ważne, aby gra mogła sie rozwinać czyli nowe mody, mapy etc. No i taka gra może przetrwać naprawde sporo lat ze względu własnie na sponsoring. Albo szybko upaść ze względu na niską grywalnośc...
kaurz
CYTAT(lam:. @ 22:15, 10 04 2007) [snapback]61015[/snapback]
Widac ze niewiesz jak wyglada rozgrywka w QW ;d

Ja tam moge nawet sperma strzelac biegac (nazwa przyrodzenia)ami i walczyc kto bedzie lepszy byle by byl sponsoring w miare fajna grywlanosc i rozwienieta scena.

no bo nie wiem :D
SPIDIvonMARDER
Ja przedewszystkim chciałbym, żeby był nowy silnik fizyczny itp.
W ET wkurza, że np. jeżeli ktoś wystawia głowę zza pół metrowego murka i w ten murek przyrżnie panzer, to gościowi się nic nie dzieje :(
Można się zablokować w drzwiach zahaczając o framugę ramieniem.... zresztą wszyscy znają te babole, które podwyższają ciśnienie sick.gif Dlatego mam nadzieję, że ET2/RTCW2 będzie bardziej realistycznie.
O nowych mapach, broniach czy klasach nie ma co nawet wspominać.... turned.gif
(apropo szkoda, że w ET:QW nie będzie nowych klas. Przydałby się np. specjalista od obsługi pojazdów, pojazdami oczywiście by możnabyło poruszać się niezależnie)
MorFeuS
CYTAT
(apropo szkoda, że w ET:QW nie będzie nowych klas. Przydałby się np. specjalista od obsługi pojazdów, pojazdami oczywiście by możnabyło poruszać się niezależnie)

A nie można nimi kierować? Myślałem, że własnie o to chodzi w ET:QW by sobie samemu latac samolotami oraz jeździć samochodami :P Chyba musze poczytać na oficjalnej stronie, bo widocznie gówno wiem XD
conish
Oczywiscie, ze mozna nimi kierowac. Tak samo jak.. hmm... bf?!
jarpen
bf nie był zły, zresztą grałem w niego wcześniej niż w rtcw
znalazłem jakieś info przed chwilą
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=32701
prezes12321
http://quakewars.pl/?galeria
ee jakoś tak się nie widzę w tej grze :/ a stare dobre czasy RTCW już nie wrócą... sad.gif
MorFeuS
CYTAT
ee jakoś tak się nie widzę w tej grze :/ a stare dobre czasy RTCW już nie wrócą... sad.gif

PODOBNO były już screeny (ja uważam, że to były fake'i) z RTCW2 z mapy mp_beach :o I klimat był z IIWŚ, o ile wierzyć... bo równie dobrze mógł to być kolejny deiblny żart wolfpl ;D
rudy^
omg... widzialem jakies tam zapowiedzi rtcw2 i ogolnie z dupy bedzie... ale o wszystko co pokazuja to single... a single juz w rtcw byl dziwny, jakies z!@#ane zombie i panienki w lateksach biegaly. nie widzialem nigdzie info o multi ale modle sie zeby bylo takie jak w rtcw, czyli oldschool allies vs axis. !@#as jakies qw w ktore nikt nie bedzie gral. to juz lepiej w bfa 2142 pograc.
kaurz
lul jakie zdupy skriny, starcraft fps. WP!
ymma
CYTAT
byle by byl sponsoring w miare fajna grywlanosc i rozwienieta scena.

Lam ty byś i w chińczyka grał jakby był sponsoring ^^

CYTAT
a single juz w rtcw byl dziwny, jakies z!@#ane zombie i panienki w lateksach biegaly.

A co w nim dziwnego? Taka fabuła lekko hellboyowa i tyle, a panienki były spoxik i fajne wygibasy robiły. Mi tam się singielek podobał, ale to rzecz gustu wiadomo.
CYTAT
oldschool allies vs axis

to jakby zrobili grecy vs persowie (to tak na czasie ^^) to byłoby lepiej, bo bardziej oldschool? :D

Inna sprawa, że ja ET:QW nie mam zamiaru kupować - nie nawidze niczego co ma w sobie choćby cień symulacji kierowania jakimikolwiek pojazdami. A w pojawienie się RTCW2 jakoś nie wierze.
falubaz
QW FU.
A i tak mam nadzieje ze pojdzie mi na laptopie. Ostatnio tylko trakmanie na-(słowo na p)m :D. A w RTCW2 tez juz nie wierze. Wierza naiwne geje. No chyba ze bedzie na PS3, albo iksboksa. No ale po robocie 2 miesiecznej w Norwegii ktora zalatwi mi kaurz wszystko w zasiego mojego pe...ortfela.
Konik
CYTAT(falubaz @ 21:44, 11 04 2007) [snapback]61060[/snapback]
QW FU.
A i tak mam nadzieje ze pojdzie mi na laptopie. Ostatnio tylko trakmanie na-(słowo na p)m :D. A w RTCW2 tez juz nie wierze. Wierza naiwne geje. No chyba ze bedzie na PS3, albo iksboksa. No ale po robocie 2 miesiecznej w Norwegii ktora zalatwi mi kaurz wszystko w zasiego mojego pe...ortfela.

PRzeciez strzelanki na konsole to jest porazka, ale to jeszcze nie dotarlo do producentow gier. Gra jest wolniejsza, wrogowie z opoznieniem strzelaja do ciebie i w ogole celowanie galka troche jest nieporozumieniem. Tak samo jakbys celowal strzalkami na klawiaturze i strzelal enterem
kaurz
@Konik: do ps3 mozesz podpiac myszke i klawe :)
@falubaz: poklocilem sie z nia permanentnie i teraz sam musze przylizac dupke, zeby chciala ze mna gadac :D ale nie trac wiary !:D
falubaz
Dobra dobra nie sciemniaj!!!!11111111111111111
NIE LUBIE CIE JOOSZ!
kaurz
pShEpRasHaM CiEu fAlUbAsQ, nIe WsHyStKo StRaConE! <3
SPIDIvonMARDER
CYTAT(Konik @ 21:55, 11 04 2007) [snapback]61062[/snapback]
PRzeciez strzelanki na konsole to jest porazka, ale to jeszcze nie dotarlo do producentow gier. Gra jest wolniejsza, wrogowie z opoznieniem strzelaja do ciebie i w ogole celowanie galka troche jest nieporozumieniem. Tak samo jakbys celowal strzalkami na klawiaturze i strzelal enterem

hmmmmmmmmmmm............... jak za starych dobrycz czasów [Hexen 2 (1997)]
ale faktycznie. Takie np. Call of Druty na PS1/2/3/4 to porazka....
MorFeuS
No tylko teraz macie już takie Wii gdzie w sumie można by pograc w strzelanke, albo PS3. Pad PS3 ma wbudowane takie czujnii czy jak to tam sie zwie, ze w sumie przechylajac pad w lewo wychylasz sie w lewo :P To sa poczatki ale niedlugo beda pewnie jakies rekawice czy cos w tym stylu, cos ala Raport Mniejszosci i wtedy by się fajnie gralo ;D
Konik
NA lamach portalu gry-online podali kolejne informacje odnosnie ET:QW, niby malo jest powiedziane, ale widac, ze premiera niedlugo stanie sie faktem.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4973
jarpen
bez ograniczeń wiekowych?
wtf
może dadzą jako bonus do neo
saruman
Na pewno się postarają i Ci którzy czekają na ta grę z pewnością będą zadowoleni.
A do neo chyba już coś dawali ??
Konik
Saruman niezly avatar, bardzo mi sie podoba turned.gif
SPIDIvonMARDER
Jakie QW będzie - to każdy zobaczy. Ja uważam, ze będzie to kawał dobrej gierki.
Liczę na ciekawe mapy (i lepiej by ich było bazowo więcej niż sześć)
MorFeuS
CYTAT
Saruman niezly avatar, bardzo mi sie podoba turned.gif

A muzyka z tego filmu jeszcze jest lepsza! Requiem for a Dream!

SPOILER!
BTW. ten kolo mial za!@#ista reke =o! Dosłownie mnie reka zaczynała bolec jak ją widziałem....
falubaz
Super! Zacznijcie nie robic offtopu na kazdym miejscu, bo merytoryki tutaj brak, a (słowo na p)enia za duzo.
saruman

Jak sie ogląda zapowiedzi na google wideo QW to wygląda to bardzo fajnie i ludzie którzy testują ta grę mówią ze w coś takiego jeszcze nie grali (w sumie za to im płacą, wiec co innego można mówić). Ale patrząc na ich minki... ja im wierzę. Chyba najbardziej istotna dla mnie sprawa będzie to że nie będzie to darmowa gierka, z jednej strony to minus ale jeżeli popatrzymy sie na to, co dzieje sie na serwerach ET i ile tam HAXÓW biega, to chyba jednak będzie warto wydać trochę grosza na czysta grę. Aspekt global bana i wywalonych pieniędzy w błoto powinno odstraszać dość dobrze.

Sorki za dalsza cześć bo to offtop. Konik... dzięki, mi też sie podoba jak na niego patrze to ślinka zaczyna mi lecieć.
MorFeus... nie mailem zielonego :) pojęcia, ze jest to z jakiegoś filmu, będę musiał niedługo zaspokoić swą ciekawość i zobaczyć ten filmik.
ymma
CYTAT
MorFeus... nie mailem zielonego :) pojęcia, ze jest to z jakiegoś filmu, będę musiał niedługo zaspokoić swą ciekawość i zobaczyć ten filmik.

To przestanie ci ślinka lecieć :>

wątpię, czy ET:QW zrobi większą karierę i wątpię żeby spodobał się tym, co oczekują kontynuacji ET. To będzie zapewne coś nowego, i może nawet sympatycznego dla niektórych, ale z ET wiele wspólnego mieć nie będzie.
Ja licze na to ze scena ET wypusci mod QWPRO XD I dostosuje nowy silnik do naszych wymagan ;]
jarpen
może ktoś zrobi mod a'la forgotten hope do bf2 i znów będzie tradycyjny szoter w starych klimatach ;D
CYTAT(jarpen @ 12:59, 20 04 2007) [snapback]61340[/snapback]
może ktoś zrobi mod a'la forgotten hope do bf2 i znów będzie tradycyjny szoter w starych klimatach ;D

Z tego co sie orientuje to FH2 robia i robia i robia i robia ;] Project reality do bfa2 > all
SPIDIvonMARDER
Fajnie, jakby dali w ET2 jakiś prosty w obsłudze edytor map itd. Przykładem niech będzie choćby Serious Sam. Dołączony tam edit jest łatwiejszy w obsłudze od grabi teehee.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.