Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co ulepszyc? I za jaka cene??
Forum Serwisu: Polskie Centrum Enemy Territory > Problemy techniczne z sprzętem, sterownikami, systemami operacyjnymi > Hardware & other Software
Stron: 1, 2, 3, 4
Kleryk
Oferma, na Asrocka xe imo szkoda pieniedzy, bo lepiej doplacic 80zl do epoxa na nforce2 lub z 60zl na kt600 i do etgo z sata. Sam sie chyba skusze na cos takiego http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6438 , na gieldzie mozna ja dostac ponizej 350zl. Wracajac do Asrocka, to jak ktos nie ma za duzo pieniedzy na modernizacje to lepiej tego k7s8x. Tez slyszalem, ze to dobre istabilne plytki, niektorzy nawet niezle kreca na nich.
Tej zasilki nie polecam bo ma za duze wachania przy 12v, moj stary syfiasty megabajt lepiej trzyma te napiecie :/ Co innego ta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 .
Co do problemow z Twinmoskami i nforcem to z tego co wiem problrm jest tylko z tymi pamieciami z cl 3, na 2.5 jest ok.

Switch daruj sobie teksty, ze 9200 to syf tylko napisz co polecasz komus kto ma w domu "zlom" (bez urazy :) i 400zl na modernizacje, a nie wyjedzasz z jakas "okazja" kupna radka za 1200zl. Imo za ponizej 300zl nieznajdziesz lepsze karty niz uzywany gef3 lub 9200 (128 bit) radek.

aha wlasnie mi sie przypomnialo, poodbno ten nf7 ma jakies zgrzyty z sblive, slyszeliscie cos o tym?
oferma
Oo
ale asrock XE to ~180 max 200pln
wiec gdzie ty chcesz kupic za 280 nforce2?? chyba single channel ktory jest tak samo dobry jak ten sis
bo dualchannel (ktory realnie daje max 5% wydajnosci :]) 310 - a to juz prawie kosc 256MB dodatkowa ...
no ale jak kto lubi
K7s8x tez zla nie jest, tylko ze staram sie nie polecac sprzetu ktorego nie mialem w rekach
i niestety tej nie mialem :/
co do zasilacza to fakt - 350GT jest lepsiejszy, tylko ostatnio go nie widzialem na gieldzie
jak komus sie uda dostac - naprawde fajna sprawa

co do nf7 i sblive - nie slyszalem nic, jedynie co to via + sblive ... oooo powodzenia zycze biggrin.gif
miedzy innymi dlatego never-ever nie zloze komus kompa na via
chyba ze Via Envy24 HT/HT-s (w sensie karta muzyczna smile.gif

pozdrawiam
Kleryk
http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=9 a na gieldzie zawsze mozesz sie potargowac jeszce smile.gif

nforce ma tez lepsza wydajnosc w single schanell jezeli chodzi o pamiec, sam w sobie jest szybszy, a mozliwosci o/c asrocka w porownaniu do epoxa sa bardzo slabe tak, ze kupujac plyte imo nie ma co zalowac i nawet pozcekac troche czasu i dolozyc te kilkdziesat zlotych.
hawk
Cześć.

Mam do wydania 400zł. co polecacie i dlaczego to.

Mój sprzęt :
Duron 1200
ECS k7s5a v1.0
768mb ddr
gf 2 mx 400 64mb
dysk 60gb Maxtor 7200

Dzięki za pomoc.
Kleryk
Oferma, a co do tego SBLive! to juz jestem kompletnie zamotany, jedni mowia, ze wlasnie na via sa problemy, inni, ze n anforce,a na fn7 to juz w ogole ciezko ja zmusisc do pracy. Nawet w instrukcji piszee, zeby ja wsadzac tylko do 3 lotu pci, sajgon :/

Pozatym to juz praktycznie osstanie plyty pod Athlona, nowe pod 64bit procki beda juz na innym sockecie,a najtanszy/najslabszy procek pod takie mobo to bedzie Athlon 3200, wiec oplavas aise kupic teraz lepsza plyte i krecic :D, a starczy nam na bardzo dlugo.
Switch
jak dla mnie liczy sie wydajność, możliwości o/c i dalszej rozbudowy, jeśli sie decyduje to tylko na nf2 ewentualnie na kt600. Na płycie nie warto oszczędzać
co do grafy to miała byc ciekawostka, i mimo jej ceny ze sklepów jak sie pokażą to szybko sie sprzedają wiec nie gadaj że tak mało ludzi ma na tyle kasy. Często widze w sygnaturkach na pclab.pl jakieś super wydajne karty (typu 9700pro)

co do probemów Twimossów to nie chodzi i dual chanel tylko że nie chcą pracować na swoich nominalnych częstotliwościach
chodzi tu dokładniej o serie:

TwinMosy na Kostkach M.Tec TTD..E50D, TwinMos TTM...E50D sa w technologii 0,13mikrona

TwinMosy na Kostkach M.Tec TTD..E50B, TwinMos TTM...E50B sa w technologii 0,15mikrona
jak widać są wukonane w innej technologi (013, 0.15) i właśnie przez to coś sie pie***

Jeszcze co do pamięci: ja słyszalem tylko o Twinmosach na kostkach M.TEC Twinmos, elixir, winbond i hynix, skąd Ty wiziełeś takie na kostkach infineon, gdzie takie mozna kupić?

Ludzie co mają zamiar kupić 9800se All in Wonder to chyba na tyle wiedzą że nie warto tego kupować jśli ma sie powiedzmy procek 1200MHz
Juz sama suma za te grafe budzi respect i chyba nikt nie wyda tyle kasy na to skoro jego cały komp jest tyle warty

pozniej biedny ludek majac guano a nie sprzet i 1kpln w kieszeni wybuli cala kwote na cos co nijak mu nie pomoze
a zdawalo mi sie ze mialo byc o tym jak rozsadnie wydac nasze marne zasoby gotowkowe?
i nie - nie mowimy tu o kompach z plytami za 800pln, prockami za kolejne 1200 i grafikami za 2kpln ...
tu ma byc o tym jak czlowiek zbierajacy pol roku na upgrade kompa 3letniego ma przezyc sajgon na gieldzie i nie dac sobie wcisnac zlomu

z tego co ty tutaj scharakteryzowałeś to morzna wywnioskować że na darmo polecasz pamięci Twinmoss. 30 zł w do przodu to już coś. A nie oszukujmy sie dobre pamięci sie kupuje nie mniej nie wiecej do o/c (ewentualnie jak ktoś ma duzo kasy dla pewnoscie że bedzie wszystko działać ok ale tu takich ludzi nie ma wg. ofermy). Po co komu jak to juz wcześniej powiedziałeś 5 % róźnicy? Kupić NONAME i po sprawie. A twinmossy pozostawić dla tych którzy chcą kręcić i utrzymywać magistrale proca/pamięci 1:1. I nierozumiem tego: z jednej strony polecasz asrocka a z drugiej markowe pamięci, cos jest nie tak

Klery faktycznie z tymi athlonami 64 przedymane, jak ktoś będzie chciał zmienić ze zwylkłego na fx to juz tylko wymiana moba sad.gif
aha oferma nie mów że sis a nforce2 singe chanel są takie same w wydajności (LOL)

Cześć.

Mam do wydania 400zł. co polecacie i dlaczego to.

Mój sprzęt :
Duron 1200
ECS k7s5a v1.0
768mb ddr
gf 2 mx 400 64mb
dysk 60gb Maxtor 7200

hawk sharakteryzuj mi tą płyte(tzn. jakie ma mozliwości)
i powiedz czy komp Ci służy do takich gier jak et (pewnie tak bo byś nie znalazł sie inaczej na tym forum) tongue.gif
Kleryk
Hawk dozbieraj stowe na radka 9500 (takiego zmoliwoscia odblokowanie dodatkowych 4 potokow), a pozniej wsadz jakiegos durona 1400-1600.
green
Switch Asrock to nic innego jak Asus. Swietne plyty dla tych ktorzy chca miec tanio, szybko, stabilnie i bez zbednych dupereli.

Co do kupna 1x512 vs 2X256, imho kupujcie 2 kostki ale nie u "pana Kazia za rogiem", tylko w sklepie ktory gdy dozbieracie kaske na rozbudowe bez problemu je przyjmie i wymieni za doplata na wieksze.
Switch
hmm tak patrząc jak być miał "tylko" 400zł do wydania to byś mógł kupić: za 190 zł Durona 1600, i z tego ci zostaje 210zł, wiec jesteś skazany na karte nie najlepszej wydajności geforce 4 mx 440. Niektórzy to określają jako shit (chociaż je pewnie bede też na to skazany vo wiecej kasy nie bede miał). I tak albo kupisz to alebo dozbierasz i kupissz z drigiej ręzki gf 3 ti/radka 9100/8500 lub jeszcze dozbiersz i kupisz gf4 ti 4200 64/128MB, lub jeszcze dozbierasz smile.gif i kupisz radka 9500 do przerobienie lub też nie
polecam lekture: tego
czyli żeby zmodować do 9700 trzeba kupić radka 9500 NON PRO z układem pamięci L 256bitową magistarlą pamięci, i jeśli dodatkowe 4 potoki będą prawne to...macie radka 9700 smile.gif
P.s co do tych drogich graf to ostatnio przegladając forum widziełem wypowiedz gościa który ma gf fx 5900 i co nie lepiej było kupić radka 9800se AIW? smile.gif
Switch
Switch Asrock to nic innego jak Asus. Swietne plyty dla tych ktorzy chca miec tanio, szybko, stabilnie i bez zbednych dupereli.

LOL asrock sie nie umywa do asusa. Co to za nowe torie asrock=asus. No dobra moze byc stabilny, ale wydajnoscią, mozliwościami o/c, wyposarzeniem, możliwościami biosu, i innymi drobniejszymi sprawami to sie do niego nie umywa.

Co do kupna 1x512 vs 2X256, imho kupujcie 2 kostki ale nie u "pana Kazia za rogiem", tylko w sklepie ktory gdy dozbieracie kaske na rozbudowe bez problemu je przyjmie i wymieni za doplata na wieksze.

Takie rozwiązanie było by b. dobre ale także bardzo trudno do zrealizowanie
dual channel daje od średni z 5 % wzrostu wydajnośći, wiec jak ja bym był na miejscu nietórych to bym brał 1x512.
green
Switch specjalnie dla Ciebie napisze to jeszcze raz: Asrock to budzetowa linia plyt Asusa, przeznaczona dla tych ktorzy chca miec tanio, stabilnie, wydajnie i nie potrzebuja dodatkow ktore podnosza funkcjonalnosc plyt (raidy, dodatkowe usb itp.) a przede wszystkim nie chca placic za marke. Twoje LOLowanie nic tu nie zmieni. Przykro mi wink.gif

Pozdrawiam
Switch
QUOTE (green @ 18:48, 14 02 2004)
Switch specjalnie dla Ciebie napisze to jeszcze raz: Asrock to budzetowa linia plyt Asusa, przeznaczona dla tych ktorzy chca miec tanio, stabilnie, wydajnie i nie potrzebuja dodatkow ktore podnosza funkcjonalnosc plyt (raidy, dodatkowe usb itp.) a przede wszystkim nie chca placic za marke. Twoje LOLowanie nic tu nie zmieni. Przykro mi wink.gif

Pozdrawiam

A ja też jeszcze raz napisze: że nie można sie po nich niczego wielkiego spodziwać poza stabilnością
asrock nie może być porównywany do asusa bo ustępuje mu pod wieloma względami.
Na płytach nie warto oszczędzać
Kleryk
qreen, niestety nie, myszli sie smile.gif Asus nawet z uwagi na dobro wlasnej marki wydal oficjalne oswiadczenie w ktorym stwierdzil, ze ze produkty Asrocka nie maja nic wspolnego z Asusem i sa to dwie rozne firmy. Prawda jest jednak, ze Asrock kiedys wspolpracowal z Asusem, nie znam szcegolow tej wspolpracy. Jednak teraz jedyne co lazy obie firmu to "as" na poczatku nazwy smile.gif)
marazm
A co Ja moge zrobić ze swoim złomem (PIII 1G, 256 Ramu, GF4 MX 440) żeby mi
Enemy Territory chodziło po ludzku bo wyciągam maxymalnie 20 klatek na sekunde sad.gif
Dodam, że w tym czasie nie mam nic włączonego oprócz wolfa
Phantom
Oto moj komp Duron 950 256SDRAM GeForce 2 MX 400 64 sad.gif chce kupic 512 DDR 400 no i oczywiscie musze plyte zmienic no i tu mam do was pytanie jaka plyte polecicie (zeby wytrzymala tez mocnego procka bo chce tez wymienic smile.gif, lan mam wiec nie trzeba mi ale audio na plycie by sie przydalo.
BTW:
A co Ja moge zrobić ze swoim złomem (PIII 1G, 256 Ramu, GF4 MX 440) żeby mi
Enemy Territory chodziło po ludzku bo wyciągam maxymalnie 20 klatek na sekunde
Dodam, że w tym czasie nie mam nic włączonego oprócz wolfa

blink.gif
dziwne bo ja na moim wyciagam 20-43 moze nie masz wszystkiego na low i zmien rozdzielczosc na 640-480 smile.gif
xman
A mój sprzęt to:
Pentium 4 2400 mhz; 256ram; Geforce 4 Ti 4200 a Et i tak się haczy, a moja sis ma tylko o 256 ram i 200mhz wiecej i chodzi jej jak złoto (na high detalach), dlaczego? to wina ramu?
Phantom
Zakladam ze masz wszystko wlaczone i na high ale jaka masz rozdzielczosc bo to ma duze znaczenie smile.gif i nie napisales czy masz SDR czy DDR bo to tez duza roznica biggrin.gif jak SDR to lipa bo taki procek wymaga troche ramu no a jak masz win XP to tez wiecej by sie przydalo smile.gif najlepiej dla Ciebie by bylo 512 DDR 400 smile.gif wtedu bedzie Ci smigac. Ale i tak cos jest nie tak bo przy takim sprzeciez powinienes miec przynajmniej stale 76 fps blink.gif
xman
Nie wiem jaki mam ram, ale haczy mi sie nawet na normal detalach, nie wiem jaki mam ram (gdzie to pisze?) i mam XP. Next question plz.
Phantom
Dziwne ze nie wiesz jaki masz ram huh.gif jak kupowales to nie wiesz czy sdr czy ddr ale watpie bys mial sdr przy takim sprzecie bo nikt rozsadny nie wsadzi SDRAM do takiego kompa to bo bezsens biggrin.gif w narzedziach systemowych jest informacja o systemie tam jest wszytsko czego dusza zapragnie gdzies tam powinno byc ale nie chce mi sie szykac bo jeszcze nigdy nie sprawdzalem czy mam ddr czy sdr bo wiem to laugh.gif
a tak na powaznie to przy takim kompie nie powinno byc zadnych zaciec blink.gif G4Ti 4200 to dobra karta proca masz mocnego a nawet gdybys mial SDRAM to ET powinno i tak smigac. Moze masz jakis syf w rejestrze programy szpiegowskie wiruski itd. na 4um bylo juz napisane o takich programach wiec poczytaj inne tematy sciagnij programy dyski zeskanuj. A tak wogole to nie napisales ile fps wyciagasz wink.gif w konsoli wpisz /cg_drawFPS 1 i zobacz ile fps wyciagasz bo nie chce mi sie wierzyc ze gra ci muli huh.gif moj kolega ma P 2.4 256 DDR i G4ti 4200 i gra na max fps 125 a Tobie przy takiej samej konfiguracji gra sie rwie ohmy.gif
Kleryk
Phantom, zapomnij o dz!#@owej na plycie, imo to jakas pomylka. Lepiejkupic za sto pare zlotych jakiegos live 5.1. Ale jak chcesz sie juz w takie cos pakowac to Abit NF7-S ma soundstorma na pokladzie, podobno ladniej gra niz SB, tylko ze do gier to nie widze innej alternatywy jak SB. Co do plyty to kup Epoxa 8RDA3I (ok 290zl) lub Abita NF7 rev2 (ok 340zl) albo jak masz malo kasy Asrocka K7S8X (nie kupuj K7S8XE). Sam narazie go uzywam i jestem zaskoczony jego mozliwosciami i stabilnoscia jak na taka cene. Niestety do o/c za bardzo sie nie nadaje. Co do proca to bieez Athlona 2500+ (barton), jakies markowe pamieci i koniecznie dobry zasilacz. Taniej wziasc durka, ale t trzeba sie jeszce znac jako tako na o/ci miec dobrej jakosci reszte pozespolow.

Moze komus to sie przyda. Moj wplyw modernizacji sprzetu na FPS, na bazie demka z radaru, ktorego od zawsze uzywam:
1 - The Beggining: Duron 1GHz, 256 SDRAM, Radeon 8500 Pro 275/550
FPS = 54
2 - 256 SDRAM -> 512 DDRAM 400MHz (TwinMos)
FPS = 64
3 - Duron 1GHz (FSB=100) -> Duron 1400MHz (FSB=133)
FPS = 94
4 - Duron 1400 @ 2100 (10.5x200, FSB=200, RAM=400MHz)
FPS = 136

Dzwiek ON, przy wylaczonym jakies +15 FPS.

Widze, ze szybko Ci Phantom odpowiedzialem smile.gif Ostatnio prawie nie gram w ET, wracam do wspanialego NWN smile.gif
Phantom
thx Kleryk ale co do ramu to czy oplaca sie kupic 512 DDR Twinmos za 445 zl skoro 512 DDR jakiejs malo znanej firmy kosztuje 345 to jest cale 100 zl za marke blink.gif bo przeciez nie ma chyba roznicy wydajnosci.
Lepiejkupic za sto pare zlotych jakiegos live 5.1.

lol ja wiem ze duzo lepiej kupic oddzielna karte ale ja mam 2 glosniki (pierdziawki bez basu laugh.gif ) i w sensie z dobrym glosem chodzi mi o to by jak uzywam TS2 nie bylo trzaskow itd. bo komp nie sluzy mi do muzy ale do grania i siedzenia w necie wiec wystarczy chyba jakas plyte z 6 kanalowym dzwiekiem.
A co do proca to mysle nad:
Athlon 2400+ zegar 2000 fsb 266
Barton 2500+ zegar 1833 huh.gif fsb 333
Athlon 2600+ zegar 2133 fsb 266
dziwne bo ten barton ma wiecej fsb ale zegar mniejszy i z tego co w CD-A napsiali to lepiej 2400+ lub 2600+ biggrin.gif
a zasilacz to ja mam 300 (bo stary sie spalil por roku temu biggrin.gif)wiec powinien wystarczyc a kasy na nowy dobry 150 zeta to ja nie mam dry.gif

mozecie mi pomoc jeszcze w jedneh rzeczy smile.gif? otoz moj duron 950 i moje 256 ram 133 w biosie maja po 100 ohmy.gif i trace na wydajnoscii myslalem by podkrecic mojego durona do 1100 i zobaczyc jak chodzi (wkoncu jak spale to to nic bo i tak proc i plyta bedzie new biggrin.gif ) ale jak komp mi chodzi np. 15 h non stop i temperatura proca zawsze jest 48 to chyba nie jest zle i moj wiatraczek jest dosc dobry wiec jak podkrece to nie powinien sie spalic laugh.gif moze ktos tez ma duronka 950 a jak tak to niech powie na ile go mozna podkrecic by sie napewno nie spalil z gory thx biggrin.gif

BTW: Zobacz w topicu "plyta glowna" napisalem o jakich 2 mysle ale nie wiem czy one sa dobre wiec prosze o porade biggrin.gif
Kleryk
Phantom, markowe pamieci oplaca sie kupowac jak najbardziej, tylko nie wiedzialem ze tak ceny podskoczyly. Ja za swoje jeszce niedawno dalem 310zl.
Co do proca nawet sie nie zastanwaiaj ibierz Bartona 2500+. Jak wymienisz zasilacz ten Barton nawet bez zmiany napiecia powinien Ci pojsc 11x200. Zasilacz potrzebny dobry bo szyna FSB=200 to juz nihe przelewki smile.gif Przkladowo Athlon 3200+ to wlasnie 11x200.

"z tego co w CD-A napsiali to lepiej.." omg, lol Nie wyskocz z czyms takim tylko na forum jakiegos serwisu sprzetowego z prawdziwego zdarzenia biggrin.gifD

Ten Twoj durek to chyba jeszce na rdzeniu spitfire, wiec za abrdzo nie pokrecisz, strasznie sie grzeja. zobacz czy ma mnioznik odblokowany i podkrecaj go przez FSB. Na przykald Druon 1GHz (5x200) bedzie duuuuzo szybszy od takiego 10x100. Jak mnoznik masz odblokowany to posc go na poczatek 7x133 i ozbacz czy dziala, jak komputer nie bedzie chcial sie ponownie wlaczyc daj clear cmos. W procesorach AMD najlepsze wyniki uzyskasz krecac wlasnie przez fsb. Krecenie na twoim duronku nie ejst zbyt bezpieczne bo one nie maja jeszce diody termicznej ktora przy wiekszej temperaturze proca automatycznie go wylaczy. pozdro
Phantom
Phantom, markowe pamieci oplaca sie kupowac jak najbardziej, tylko nie wiedzialem ze tak ceny podskoczyly. Ja za swoje jeszce niedawno dalem 310zl.

ceny ram niezle poszly w gore jakis miech temu blo 350 a teraz 445 dry.gif ale przeciez parametry maja takie same to co to za roznica placic 100 wiecej za firme blink.gif wedlug mnie to glupota skoro sie nie roznia wydajnoscia. Ja na kreceniu wogole sie nie znam i jestem noob na maxa biggrin.gif
Na przykald Druon 1GHz (5x200) bedzie duuuuzo szybszy od takiego 10x100. Jak mnoznik masz odblokowany to posc go na poczatek 7x133 i ozbacz czy dziala, jak komputer nie bedzie chcial sie ponownie wlaczyc daj clear cmos.

lol nawet nie wiem gdzie to sprawdzic i zmienic ph34r.gif ja jestem totalna lama w sprawie krecenia i biosu :/
jak mozesz to napisz jaka plytke bo slychalem rozne opinie jedni mowia ze plyt od dobrych producentow nie ma co kupowac a inni ze tylko markowe wiec sam juz nie wiem sad.gif i jak napisalem nie chodzi mi o jakis wy!@#any w kosmos dzwiek bo i tak z tych glosnikowo co mam to gowno leci ale zeby miala 6 kanalowy i zeby nie bylo czegos takiego ze w ts mi bedzie trzeszczec smile.gif
Jak wymienisz zasilacz ten Barton nawet bez zmiany napiecia powinien Ci pojsc 11x200. Zasilacz potrzebny dobry bo szyna FSB=200 to juz nihe przelewki

mam zasilacz 300 i to malo? huh.gif ja i tak nie bede krecil tego proca co kupie bo mi w 100% wystarczy czyli i tak musze kupic zasilacz za jakies 150 zeta ? ohmy.gif ja na to kasy nie mam sad.gif
Kleryk
Phantom napisz mi ile masz pieniedzy na modernizacje, a ja ci napisze co masz kupic smile.gif O podkrecaniu narazie zapomnijmy smile.gif
Phantom
Hmm powiedzmu 1100, 1200 max totalny do potrzebuje jeszcze duuuuuuuuuuuzo kasy na wazniejsze rzeczy niz komp biggrin.gif Chcialbym proca wlasnie cos kolo 2.5 512 DDR 400 no i plytka ofkorz mysle ze powinienem sie zmiescic smile.gif Mowie z gory ze dobra plyta nie jest mi potrzebna komp po tym upgradzie komp nie bedzie juz rozbudowywany jak juz to tylko grafa bo za poltora roku na studia wyjade i wtedy bedzie nowy komp ofkorz laugh.gif
Kleryk
procesor 390 Athlon 2500+ (barton) @ Athlon 3200+ (11x200)
plyta 290 epox 8rda3i
ram 370 twinmos 512 ddram cl 2.5
zasilacz 150 modecom 350 gtf (bierzesz ta zasilke bez gadania smile.gif
razem 1200zl i bezproblemowo 50zl albo i wiecej utargujesz - albo nawet kupisz po nizszych cenach, bo te co pdalem to normalne ceny w wawie.

i masz super sprzet do ktorego pasuje tylko jakis radeon 9800 lub geforce 5900.

Wersja ekonomiczna:
zamiast Bartona Duron 1600 @ 2000 (12x166) za 180zl
zamiast Epoxa Asrock k7s8x za 130zl

-370zl
evil_lord
pyt.1Tak widzę i czytam że znawcą sprzętu jest Kleryk. Wobec tego mam pytanie: Czy nie bardziej opłacało by sie kupić płytę dwuprocesorową i dwa procki p4. 1.5 niż cholernie drogi na dzień dzisiejszy p4 3.0 ghz. Na wiosne przymierzam sie do wymiany całego kompam prócz karty graficznej, tak gdzieś za ok.2000 zł biggrin.gif . pyt.2 Myślę nad kupnem kompa i patrząc na cennik na allegro pytam się czy jest jakaś tania, i nawet wydajna płyta głowna do p4 3.o ghz BoX??
pyt. 3 Czym się rózni procek p4 Presccot (czy jakoś tak) od zwykłej p4 z ht?
Kleryk
evil_lord, intel to niestety nie moja dzialka, wiec Ci nie pomoge. Wydajnosc komputerow na bazie Intela jest w ogole nie proporcjonalna do ich ceny. A co do 1 pytania to nie wnikajac w szczegoly, nie oplaca sie.
oferma
evil: to moze ja ci odpowiem
dual jest bardzo fajny ... o ile uzywasz kompa do PRACY a nie gier
dlaczego? bo 2 prockow "Zwykla" aplikacja nie wykorzysta - bedzie chodzic na 1, czyli realnie na 1500
CHYBA ze odpalisz tych aplikacji kilka, wtedy 2 aplikacje na dualu 1,5 beda prawdopodobnie chodzic lepiej niz na p4 3000
ale z drugiej strony jak to sa aplikacje ktore same z siebie potrzebuja potfora a nie komputer, to te 1500 moze nie starczyc i nawet 2 beda chodzic lepiej na p4
gier obslugujacych SMP (SymmetricMultiPRocessing) jest malo, albo nie ma ich wcale (jedynym wyjatkiem jaki znam to quake3 i pochodne, ale z tego co widzialem to owszem chodzi - pod linuxem ... po winda z zalozenia sie wypie***, a nawet jak dziala to przyrost predkosci jest ... no ciezko go zauwazyc wink.gif
ale taki grafik ktory potrzebuje miec w danym momencie odpalonego photoshopa, illustratora, 3dsmax cos w tle liczy itp itd - ogolnie duzo niemalych aplikacji, bedzie jak najbardziej szczesliwy z takiej maszyny
tylko ze ... o jednym zapomniales
P4 nie wystepuje w konfiguracjach wieloprocesorowych
o ile P3 chodzi, Athlona XP (Czasem) daje sie przerobic, to P4 nijak sie nie daje
only Xeon i pochodne serverowe wynalazki intela - czytaj te 2kpln wydasz na procki, a gdzie reszta?
plyta dualna na chipsecie serverworks XXX (nowa oczywiscie) to wydatek min. 2kpln
pamieci? only ddr2100 (266) ECC registered - czyli cena pewnie x2 (wzgledem zwyklych)
sumujac .... nie stac cie
sorry

plyta mowisz ...
proponuje MSI (Microstar) NEO 848P (MS-6580) - ok 365pln
wydajna, tania, BARDZO ladnie sie podkreca smile.gif
brakuje jej dualchannela, ale i tak chodzi prawie jak i865pe smile.gif
jak drozej to:
Abit AI7 na i865PE za ok 500pln
podobnie jak wyzej ale bardziej rozbudowana, i dualchannel itp itd

2x wiecej pamieci L2 cache (512k -> 1M), 13 nowych instrukcji sse3, inna technologia wykonania, itp itd
prawde mowiac albo kupisz p4 2400 HT @fsb=800 za ok. 750pln
albo P4 (prescott) 2800 HT 1MB cache @fsb=800 za ok 900pln
zaleznie od funduszy
a dokladniejsze informacje znajdziesz na twojepc.pl chocby - ostatnio mieli ladny artykul na temat prescotow

pozdrawiam
Switch
QUOTE (Phantom @ 20:25, 11 03 2004)
ceny ram niezle poszly w gore jakis miech temu blo 350 a teraz 445 ale przeciez parametry maja takie same to co to za roznica placic 100 wiecej za firme wedlug mnie to glupota skoro sie nie roznia wydajnoscia.

kupują markowe pamięci mamy przede wszystkim pewność że będą działay stabilnie. Parametry markowych a noname'ów sie różnią chodziz to o timingi (CL, RAS to CAS delay, Row Address Strobe itd.) Noname zazwycaj pracują na CL 3 a markowe w zależności od taktowania (2 | 2,5 |3,0) Im niższe timingi tym lepsza wydajność oczywiśćie dużej różnicy nie bedzie. I 3 sprawa to to że markwe pamięci dużo lepsze są do o/c. Oczywiśćie kupując nanoame można trafić na "perełki" które są na na dobrych kostkach. np. ja kupiłem noanme a są na kostkach infineona :]
D!z3l
[B] Najważniejszą częścią w kompie żeby ET dobrze działało jest karta graficzna. Polecam poczciwego gf 4 ti. Jest to juz stara konstrukcja lecz przebija zdecydowanie droższą karte jaką jest fx 5600. Procek -- Athlon 1700+ spokojnie starcza do ET, natomiast co do pamięci to im więcej tym lepiej---256 TO PODSTAWA. Jeżeli niemasz zamiaru podkrecać kompa to wystarczą no name.

Phantom
Jaka karte graficzna polecicie? Bo ja myslalem nad stara juz ale jara GeForce 4 Ti 4200 128 DDR AGPx8 ale ta karta wychodzi juz z produkcji no i tu mam problem. Czy kupic ja teraz poki jeszcze jest czy poczekac i po wakacjach kupic jakas lepsza (tylko jaka karta jest dobra i tania --> grafa max 650 zł) H31P M3 (help mi dla noobow tongue.gif)
Pozdro.
AdI-O
Za taki hajs dobrej karty nie kupisz. Musisz uzbierać przynajmniej o 150 zł więcej.
Geforce 4 4200 to już lekki przeżytek. Powoli oddawajcie go do muzeum tongue.gif
Teraz na topie są radeony. Może nie najtańszą ale o dobrych parametrach jest radeon 9600 pro.
Jego parametry są oczywiście wyższe od geforce'a. Dodatkowo Radeon obsługuje więcej standardów. W klasy fikacji na benchmarku radeon przebija zarówno Ge 4 Ti 4200, 4400 i 4800 SE. Najważniejsze jest to że ta karta jest dobrym królikiem doświadczalnym do podkręcania. Przy maksymalnym podkręceniu pamięci i procesora możesz wyciągnąć z niej tyle co z radeona 9800 XT ohmy.gif Ceny wachają sie od 650 do 900 zł. Czyli powoooooli spadają ... Jeśli aż tak bardzo ci sie śpieszy to kup geforce'a. Dobry i sprawdzony sprzęt. Ale jeżeli masz czas i pograsz jeszcze troche na starym kompie(jakiego masz?? huh.gif ), to wyluzuj i zbieraj na radeona.
Pzdr
Phantom
Mam zloma Duron 950,K7S5A, 2x 128 SDRAM, GeForce 2 MX 400 64 w przyszlym tygodniu upgrade Athlon 2500+ Barton, 2x 256 DDR Twinmos Cl 2.5, epox 8rda3i (mialem go zrobic daawano (ale poczekalem az ceny troche spadna) smile.gif no i teraz mam problem bo jak mam kupic G4Ti 4200 a proca pozniej bo to jest ostatnia szansa zeby kupic ta karte a jak nie to kupiewszystko teraz a karte (jakas inna nie wiem jeszcze jaka) jesienia.
AdI-O
Według mnie kupywanie karty i procka oddzielnie nie ma sensu. Pomiędzy obydwoma podzespołami jest taka zależność że jeżeli masz karte cienką jak dupa węża a procka wywalonego w kosmos, to karta nie będzie nadążała za mocą obliczeniową procesora. I na odwrót.
Ja mam taką sytuacje( nie miałem wyboru-niska cena karty tongue.gif ). Mój duron 800 nienadąża za radeonem, przez co moc karty tylko sie marnuje. A na procka hajsu ni ma. Tylko czekać...

Pzdr

Edit:Nie będe pisał nowego posta bo nie wypada tongue.gif
Jeśli tak to poczekaj i kup sobie Radeona.Chyba że, tak jak już mówiłem, śpieszy ci sie i nie możesz już wytrzymać żeby nie wydać pieniędzy wink.gif Oszczędność to dobra cecha.
Phantom
No ja wiem ze jest zaleznosc miedzy procem a grafa ale chodzi mi o to czy kupic tego G4Ti 4200 teraz czy poczekac i na jesieni kupic cos innego? Bo jak nie ma sensu tej karty to rozboduje teraz (proc ram plyta) a na jesieni kuoie karte.
ArmaGedoN
Inwestowanie w GeForce 4 Titanum to bardzo dobra decyzja,
Nie polecam Radeonów gdyż tylko nowe modele za około 800 zł i wyżej mają obsługę DirectX 9.0
Sam kupię tą kartę ale model nieco inny niż 4200 mianowicie 4600 albo 4800...
Jeżeli dodatkowo kupisz Gainwarda to możesz kartę elegancko podkręcić...

Pozdrawiam ph34r.gif
AdI-O
QUOTE (ArmaGedoN @ 22:17, 26 05 2004)
Nie polecam Radeonów gdyż tylko nowe modele za około 800 zł i wyżej mają obsługę DirectX 9.0

Mały zonk rolleyes.gif
Już radeon 9600 za 490 zł Gigabyte ma obsługe directa 9.Wszystkie radony począwszy od 9500 wzwyż mają obsługe dx 9 i open gl 1.4. Nadal stoje za radeonami smile.gif
Pzdr
Phantom
IMO nie klocic sie tylko powiedziec mi jaka grafe kupic, Powiedzmy do 650 max. smile.gif ale lepiej zeby byla kolo 500 laugh.gif ( o ile jest jakas dobra w tej cenie) huh.gif
kr0pa
QUOTE (Phantom @ 15:35, 27 05 2004)
IMO nie klocic sie tylko powiedziec mi jaka grafe kupic, Powiedzmy do 650 max. smile.gif ale lepiej zeby byla kolo 500 laugh.gif ( o ile jest jakas dobra w tej cenie) huh.gif

A jakie wymagania ?Jak tylko do ET to polecam jakiegoś dobrego ti4200/4400/4600 ,który rozkłada wszysktie 9600 (oczywiście nie pro i tx).
Daruj sobie FX`y 5700,5600,5500.
Za te pieniądze powinno ci się udać dostać 9600pro.
ArmaGedoN
Witam,

Odejdę od teamtu Radeon vs GeForce bo jest bezsensu... 75-80% gier jest robionych pod chipsety NVIDIA pozostałe to ATi... Ja osobiście wolę GeForce, weź zobacz ile lat ma już GeForce 2 i weź spróbuj zagrać w jakąś grę na chipsecie ATi z tamtych lat dry.gif Mnie się to wydaje nie możliwe aczkolwiek nie wątpie że może da się w coś zagrać... Nie wątpie również że obecne karty na procach ATi są zaawansowane technologicznie tak żeby dorównywać albo wyprzedzać konkurencję... A z tą obsługą DirectX to są cyrki to że aktualnie produkowane modele z serii Pro mają obsługę DirectiX 9.0 było tylko pewną zmianą konstrukcji tych kart... Przy czym GeForce-y były od początku projektowane na DirectX 9.0...

Pozdrawiam ph34r.gif
kr0pa
QUOTE (ArmaGedoN @ 22:42, 27 05 2004)
Ja osobiście wolę GeForce, weź zobacz ile lat ma już GeForce 2 i weź spróbuj zagrać w jakąś grę na chipsecie ATi z tamtych lat dry.gif A z tą obsługą DirectX to są cyrki to że aktualnie produkowane modele z serii Pro mają obsługę DirectiX 9.0 było tylko pewną zmianą konstrukcji tych kart... Przy czym GeForce-y były od początku projektowane na DirectX 9.0...

Pozdrawiam ph34r.gif

LOL biggrin.gif
Takich bajek już dawno nie czytałem smile.gif
Po pierwsze - 2 lata temu królował Radeon 8500 i GF3 ,które były równej siebie klasy przeciwnikami.
Rok 2001 - 7500 vs GF2 i też w miarę wyrównana walka.
Rok 2000 - Radeon vs Geforce to samo co wyżej.
Więce najpierw się trochę poducz i przestań wypisywać głupoty.

A o modele z serii pro i DX9 to już wogóle nie wiem o co ci chodzi.Wszystkie Radeony od 9500 wzwyż mają pełną obsługę DX9 w niczym nie ustępującą swoim Nvidiowym odpowiednikom.

To byłem ja,szczęśliwy posiadacz ti4200 wink.gif
ArmaGedoN
Przeczytaj dokładnie co napisałem, bo chyba nie zrozumiałeś co miałem na myśli...

Zagraj w UT2004 na Radeonie 7500 a GeForce 2...

Czy ja mówię że ustępują, pod względem wydajności? Testy wykazują że nowe GeForce-y są lepsze na DirectX 9.0 a nowe radeony na DirectX 8.1...

Gdzie ty tu masz jeszcze jakieś bajki? Bo wiesz takie napisanie w jakim roku jaki Radeon był i że dorównywał on GeForce to o dupe rozbić... Szkoda że "75-80% gier jest robionych pod chipsety NVIDIA pozostałe to ATi" tego jeszcze nie nazwałeś bajką?

GeForce 3 był "równy" Radeonowi 8500? Radeony 8500 są kartami aktualnie nadającymi się do wymiany przy czym na GeForce 3 Titanum można spokojnie pograć... O tą różnicę mi chodziło mam nadzieję że zrozumiałeś...

Obecnie produkowane modele Radeonów mają już obsługę DirectX 9.0 ale ich pierwowzory nie miały...

Pozdrawiam ph34r.gif
Kleryk
Armageddon, ten Twoj ostatnii post to przyklad na takiego typowego, z definicji lamera. Nie masz na dany temat bladego pojecia, prawie kazde zdanie to jak "kula w plot", a do tego jeszcze ten autorytatywny ton biggrin.gif Naprawde daj sobie spokoj z tym sprzetowym patriotyzmem, bo nic dobrego z tego nie wyniknie smile.gif
Jaw0hl
ja się nie będę kłócił z wami tongue.gif tylko od razy walne konfiguracje mego kompa

Athlon 1.7+xp, Win98se, Gf4ti4200 68mb, 60gb barracude, 256ddr i AC97 (chyba taka karta dzwiekowa)

mam do dyspozycji około 2000tys. i narazie ciułam. Każda gra chodzi bez zarzutu, a jedynie w FarCry'a nie moge grac na b.wysokie. Zastanawiam sie nad podkreceniem procka oraz karty graficznej, wiec bede musiał kupic jakis lepszy wiatraczek??!! Chciałbym tesh dokupic ram i zastanawiam sie czy bede mógł połączyc np.: moje 256ddr z 512ddr. Myślę tesh nad zakupem nowej karty dzwiękowej (moze cos z sound blaster) i monitorkiem. Mam 15cali i monitorek ma ush 3 lata. czekam ash się zepsuje i lecę do sklepu po Flatrona17/Cały płaski 17. Nie wiem jak sie mowi na te drugie (plazma czy co tongue.gif ??) Mam nadzieję, że mi pomozecie. A co do konfliktów GFvsRadeon to jestem całkowicie zadowolony z mojej 4200 i jak chodzę do kolegi (radek 8500) to widze duzą róznice, tyle ze on ma gorszego kompa (1.5mHz,256ram radek8500,win xp).

Help&Danke - Jaw0hl
ArmaGedoN
Konkrety proszę...

Nic tu nie jest strzelone z dupy...

"Nie masz na dany temat bladego pojecia" wiesz co mówisz? blink.gif Mnie się wydaje że chyba nie...

Ludzie zrozumcie że NVIDIA ma dużo więcej pieniędzy niż ATi na badania i rozwój nowych technologi, podziwiam ATi za to że mając o wiele mniejsze fundusze skonstruowało chipsety dorównujące tym z NVIDIA...

Napisz mi gdzie ty widzisz te "kule w płocie", wszystko jest poprzedzone artykułami bądź testami...

-----

Jaw0hl <----

Nie zabardzo orientuję się o co chodzi z tym procesorem czy jest to 1.7GHz czy 1700+. Jeżeli 1700+ to zabardzo go nie podkręcisz... (Zresztą wszystko zależy jaki masz wiatrak na procu powinienś dojechać do 2100-2200+).

1700+ to 1466 MHz

Jeżeli chcesz kręcić grafe (Przy karcie tego typu) to wiatraczek raczej da mały efekt... Jeżeli już coś to układy chłodzące Zelmana bądź innej firmy. No i możesz dokleić radiatory na pamięć na karcie graficznej za pomocą kleju termoprzewodzącego... Jeżeli chcesz dokładnie poczytać na ten temat zapraszam na:

dzikie.net
tweak.pl

Grafikę przy obecnym chłodzeniu powinno dać się lekko podkręcić, dużo też zależy od firmy jaka wyprodukowała kartę (WinFast, Gigabyte, Gainward, ProLink... itp.). Dokupienie ramu też powinno dużo dać, jeżeli twoja płyta główna obsługuję pamięć w dualu to jeszcze lepiej...

Pozdrawiam ph34r.gif
Kleryk
Armageddon, as u wish:

"Zagraj w UT2004 na Radeonie 7500 a GeForce 2..."

Engine Unreala byl pisany pod chipy nVidii i to za czasow kiedy Ati praktycznie sie nie liczylo. Stad jego lepsza wdajnosc, nie tylko na przykladzie GF2 i R7500, ale i nowszych kart nvidii i jej odpowiednikow w kartach ati i nowszych wersji silnika. Konkluzja? przyklad do bani. Pozaty jakbys nie wiedzial to Epic Games i nVidia scisle ze soba wspolpracuja.

"Czy ja mówię że ustępują, pod względem wydajności? Testy wykazują że nowe GeForce-y są lepsze na DirectX 9.0 a nowe radeony na DirectX 8.1..."

Jakie testy? Przeciez taki GF FX 5700 Ultra II jest wolniejszy w 3DMark2003 od starego Radeona 9500 pro. Konkrety prosze.. A tak powaznie, to kazda karta ati ma swoj odpowiednik w cenie i wydajnosci w karcie nVidii, wiec to co napisales to taka gadka o wyzszosci swiat BN nad wielkanocnymi. Pozatym cos zle uslyszales, bo to wlasnie na DX9 geforcow wszyscy psy wieszaja, a zachwalaja wydajnosc tego z kart Ati.

Szkoda że "75-80% gier jest robionych pod chipsety NVIDIA pozostałe to ATi"
hehe masz jakies statystyki, czy znowu intuicja tak Ci podpowiada?

GeForce 3 był "równy" Radeonowi 8500?
--- bardzo ciekawe, bo zwykly Radeon 8500 by Ati (275/550) jest szybszy od GF 3 Ti 500 i znacznie blizej mu do GF4 niz GF3.

"Radeony 8500 są kartami aktualnie nadającymi się do wymiany przy czym na GeForce 3 Titanum można spokojnie pograć..."
--- buhahahahahaa a ja dzis przeszedlem bete2 (co prawda 3 pierwsze poziomy plus kilka mapek dodatkowych) Dooma 3 na swoim 8500 pro i gralo sie calkiem przyjemnie. Przez wiekszosc czasu gry spokojnie ponad 20 fps, lekkiej zadyszki komp dostawal przy powyzej 2 przeciwnikach i na abrdziej otwartych przestrzeniach, ale nie bylo tragicznie, zadnych "zabich skokow" jedynie powstawal taki ciekawy, matrixowy efekt "spowolnionej plynnosci animacji" smile.gif)) Aha detale ma max prawie, 32bit kolot, 1024x769, anizo filtering, bumb maping i reszta wlaczone. FSAA oczywsicie off. Tak na marginesie to gra srednio mi sie podoba, bardziej czekam na HL2, ktore tez wlasniem sie sciaga. Co jeszcze.. gram teraz w zasadzie tylko w AA, ktory jest na silniku UT2003 (grafa niektorych mapek jest naprawde sliczna) i przy detalacj ma maksa mam srednio 50fps podczas gry. Zreszta mam tam podobny problem jak w ET, czy ustawie detale na maks czy na low zawsze mam mniej wiecej tyle samo fps.

"Obecnie produkowane modele Radeonów mają już obsługę DirectX 9.0 ale ich pierwowzory nie miały..."
--- Ze co? Moze rozwiniesz mysl, bo nie bardzo rozumiem.

"Ludzie zrozumcie że NVIDIA ma dużo więcej pieniędzy niż ATi na badania i rozwój nowych technologi, podziwiam ATi za to że mając o wiele mniejsze fundusze skonstruowało chipsety dorównujące tym z NVIDIA..."
--- nowy post i znowu dales ciala smile.gif Te badania nVidii to miedzy innymi przejecie firmy Voodoo Graphics, jej dorobku tworczego i patentow na rozwiazania w dziedzinie procesorow graficznych, ktore wykorzystuje teraz miedzyinnymi przy kartach z rodziny FX. Pozatym nie wiem, czy wiesz, ale juz wczesniej nVidia byla pozywana do sadu o kradziez patentow wspomnianego juz Voodoo i jeszce jakiejs firmy.

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-1.html
http://www.tweak.pl/artykul/r9600_fx5600
http://www.tweak.pl/artykul/r9700_fx5800
ArmaGedoN
"Nie masz na dany temat bladego pojecia" <-- To nie do Ciebie Jaw0hl to był cytat...

Dobra odpisze na ten post ale zakończmy już ten temat bo zupełnie nie dotyczy on Topicu, nasza dyskusja jest conajmniej bezsensowna bo walka Radeon vs ATi jest bezsensowna i trwa już parę lat... Karty obecnie produkowane przez obie firmy za pośrednictwem różnych dystrybutorów są zbliżone tak do siebie wydajnościowo, że różnica polega tylko na projektowaniu aplikacji pod dane karty graficzne... Co do tego UT2004 jest to właśnie typowy tego przykład... Testy wydajności są zawarte w Komputer Świat Ekspert (Bodajże Styczeń 2004) Jest dokładnie tak jak mówisz Radeon 9500 Pro jest szybszy od FX5600 Ultra II jest również szybszy od Radeona 9600 Pro... Na wyższe miejsca w tabeli nie ma co już patrzeć bo granica cenowa minęła... W teście brał udział również GeForce 3 Titanum 500 jednak Radeon 8500 nie (nie wiem może o nim zapomnieli)... Te statystki 75%-80% są wygenerowane przezemnie na podstawie oglądania intr z nowych gier... Gdyby twój Radeon był rzeczywiście taki dobry napewno byłby w powyższym teście, przy takim taktowaniu jak podałeś (275/550 a standardowe jest 275/275) jest szybszy od GeForce 4 Titanum 4200. Co do tej bety Dooma3 to mój kumpel też ją ma aczkolwiek jej nie przeszedł, ma Radeona 9700 i na średnich detalach i rozdzielczości 800x600 ma 25-30 FPS... W AA na Ultra Low mam 40 FPS ta gra ma bardzo duże wymagania więc z tego co mówisz to twoje FPS w tej grze są godne pozazdroszczenia (co do tej grafiki w AA to nie jest aż ona taka wypaśna). Skoro przejeła VooDoo to miała na to pieniądze, a skoro przejeła VooDoo to jak mogła ukraść jego patenty? Testy które dałeś pokazują co prawda wyższą prędkość taktowania Procesora i Pamięci u FX jednak nie zawsze szło to w parze z wydajnością podstawowe Radeony nie wyprzedziły podstawowych wersji FX. Dopiero podkręcenie obu tych kart (w tym momencie Radeony wyprzedziły) i dokładnie z tym się zgadzam że Radeony to karty które zdecydowanie lepiej nadają się do kręcenia... Proszę mój nick pisać poprawnie tak jak go używam... A nie tak jak podobne słowo figuruje w języku angielskim...

Pozdrawiam ph34r.gif
Szczepan07
Nie no jak patrze na wypowiedzi Kleryka to mi się płakać chce ty chyba nigdy nie grałeś w bete dooma III, a ja grałem a w swoim kompie posiadam karte typu Ati Radeon 9700 Pro 128mb i jakoś musze grać w 800 x 600 z detalami na medium to a reszta kompa to procek 2.0 ghz i 768mb ramu DDr 333 więc nie mów że ty grasz na pełnych w 1024 x 768 laugh.gif laugh.gif bo asz mi się śmiać chce laugh.gif a i dodam jeszcze bo przed chwilą doczytałem że przez niecałe 2 lata miałem tego gf3 500 którego podkręciłem dzięki czemu po tych przeróbkach ważył 450g to zostawiał daleko w tyle Radeona 8500 a dościgał gf4 ti 4200 biggrin.gif
kr0pa
QUOTE (ArmaGedoN @ 15:52, 28 05 2004)
Czy ja mówię że ustępują, pod względem wydajności? Testy wykazują że nowe GeForce-y są lepsze na DirectX 9.0 a nowe radeony na DirectX 8.1...

Znowu bajki,już ci inni odpisali więc nie będę meczył klawiatury smile.gif

QUOTE (ArmaGedoN @ 21:09, 29 05 2004)
Testy wydajności są zawarte w Komputer Świat Ekspert (Bodajże Styczeń 2004)

I wszystko jasne smile.gif
Jeszcze fakty z "Faktów" i będzie komplet biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.