Witam ... mam takie zdanie ... moje zdanie ... i znajomych z realnego swiata, ET tez ... nawet najlepsze jednostki nie stworza wspolnie dobrej druzyny jesli nie beda ze soba wspolpracowac i trenowac ...
Reprezentacja nasza ... (mecz z FIN) ... nie zdaje sobie sprawy z tego, ze REPREZENTUJA ludzi z calej Polski ze sceny ET ... to nie jest zwykla gra, zwykle treningi i zwykle mecze ... skoro chca grac za nas, to my wymagamy zeby byli przygotowani ... zeby razem trenowali, zeby razem rozmawiali, zeby byli obecni na treningach ... to ich wybor, ze sa zbieranina najlepszych, a nie jednym klanem (mam inne zdanie co do trafnosci tej decyzji, ale nie mialem na to wplywu nawet w zwyklym glosowaniu, wiec wspolnie pracujmy nad tym co jest) ...
Chcemy wiedziec kiedy trenuja i czy byli obecni .. czy wszyscy tam grajacy czuja sie w tej druzynie ... czy sa w stanie sie zgrac i czy zdaza sie przygotowac do nastepnego meczu ... reprezentacja Polski w pilce noznej ma organizacje nad soba .. PZPN ... oni biora odpowiedzialnosc za wybor druzyny ... to co z tego wyniknie ogladamy w telewizorach ...
W przypadku ET nie jest tak jak tam .. nie mozna napisac pisma i wyslac do PZPN ... (pomijam co to da) ... bardziej ide w strone tego ze mozemy tu napisac co myslimy ..tak jak teraz ja ... i ze ludzie z tej REPREZENTACJI POLSKI moga to przeczytac ... zobacza czy inni .. nawet Ci co zaczynaja maja o nich dobre zdanie ... czy widza w nich swoich przedstawicieli .. i czy chca zeby oni grali i pokazywali calemu swiatu na co nas stac ...
Pisze to po rozmowie na ten temat z czlowiekiem, ktoremu rowniez zalezy na dobrym imieniu polskiego ET i gra w jednym z czolowych klanow, wiec nie jestem osamotniony z taka opinia.
Propozycje ...
zredagowanie strony www REPREZENTACJI ET lub podpiecie jej pod istniejaca
umieszczenie na niej dat treningow z opisem ... odbyl sie/nie odbyl sie
obecnosc na treningach na spect ludzi, ktorzy sa w stanie ocenic gre w teamie ... nie jednostki ... i sa w stanie powiedziec ... X ... nie ... Y .. tak
umieszczenie opisow treningow na tej stronie i link do tematu forum: REPREZENTACJA, zebysmy mogli wypowiadac sie na temat dem, opisow, ilosci i dlugosci treningow
stworzenie forum na ktorym musem bylyby komentarze graczy po meczu .. co mysla i co chca poprawic next time ...
CZAS ZACZAC NAS REPREZENTOWAC OFICJALNIE; ZACZNIJCIE WIDZIEC, ZE TO NIE TYLKO GRA SIE LICZY - REPREZENTACJA CIAGNIE ZA SOBA WIECEJ !
spanzik
18:11, 27 11 2003
gralem w reprezentacji polski w RTCW i przez takich jak ty odechciewalo mi sie. Kolejny "zrobcie tak" zrobcie to , a tam to zmienic to. Chcesz to zmien , zrob cos a nie biadol i wytykaj co zmienic. Przyjdz z gotowym pomyslem co gdzie i jak.
over and out
No tak.... Na nasha reprezentacje spoczywa duza odpowiedzialnosc.... Ale co ty (słowo na k)A kcesh zrobic??!! Fan Club czy co??!! Wez taki pomysl wedlug mnie z dupy wziety...... Najwazniejshe jest to ze wiemy kto nas reprezentuje i jakie osiagaja wniki... A najlepiej jak kcesh to se SAM zrob REPREZENTACJE i se tam zrob fan club i te inne p...y......
agresywna reakcja ...
konkrety ?
najlepszy klan powinien byc reprezentacja, a nie ludzie nie znajacy sie na codzien ...
runos ... uwazasz, ze nie ma fun clubu wsrod ludzi ogladajacych dema ? to po co ogladaja ? gadanie od rzeczy
spanzik ... zrob cos ... zrobilem jest ten temat .. zabralem sie za temat .. widzisz ? Ty graj najlepiej jak potrafisz, bo jestes lepszy ode mnie .. ale jak jestes w reprezenatacji to nie mow, ze "gralem w reprezentacji polski w RTCW i przez takich jak ty odechciewalo mi sie" ... bo to nie na miejscu troche
Tylko jest taki problem że reprezentanci Et SAMI MÓWIĄ że nie mają czasu na treningi - Rover mówi że takte na railgun przygotowywali 20 minut przed meczem. Angel mówi że Finowie grają po 12 h na dobę a wiekszosć reprezentantów Polski tak naprawdę nie ma czasu na grę.
Że mają inne sprawy na głowie (w tym swoje własne klany), część rezygnuje bo nagle okazuje się że nie mają czasu (nie pierwszy raz tak się zdarza)
Skoro nie mają czasu to po co się pchali ? Po to żeby tylko zaistnieć ? Żeby ich ksywa znalazła się w reprezentacji ?
Jeszcze mówienie typu "krytykujesz - zrób to sam lepiej" - to jest buractwo. Obrażanie się na wszystkich, którzy mają jakieś konkretne uwagi.
Sory ale reprezentacja to nie jakiś prywatny klan, któremu opinia innych może zwisac i powiewać tylko to REPREZENTACJA - reprezentacja wszystkich graczy ET w Polsce a nie reprezentacja grupki osób z najlepszych klanów.
I dlatego gracze ET w Polsce mają chyba prawo wiedzieć czy reprezentacja trenuje jaki im idzie na treningach itp.
Jak reprezentacj wyjdzie z grupy albo zajdzie daleko w play-off (czego jej życzę) to pewnie wszystkie tego typu głosy umilkną. Ale znając życie pewnie nie wyjdzie

. Zaczną się tłumaczenia że nie było czasu, że lagi że jeszcze coś tam i znowu zaczną się głosy (już jak najbardziej słuszne) dlaczego reprezentacja nie trenowała, że za mało czasu poświęcili itp.
Pomysl zrobienia jakiejs strony kooordynujacej dzialania reprezentacji sam w sobie nie jest zly. Gorzej wyglada sprawa wykonania takiej stronki a jeszcze gorzej wytypowania osob, ktore by tym zarzadzaly. W zwiazku z tymi trudnosciami zostawie sprawe poza komentarzem. Chcialbym przyczepic sie jednak do innej kwestii - do treningow.
Zacytuje w tym miejscu slowa nikramo, ktory relacjonuje mecz FIN-POL na stronie Poison.
| QUOTE |
Runda pierwsza czyli - raligun. No do tej mapy byliśmy od razu sceptycznie nastawieni, bo prawdę mówiąc nigdy jej razem nie graliśmy |
Grupy Nations Cup znane byly od 5 listopada, a mecz odbyl sie 17. Bylo troszke czasu aby przynajmniej raz odbyc trening na kazdej z map dopuszczonych do rozgrywek w regulaminie Nations Cup. Te mapy to radar (timelimit: 15 mins); oasis (timelimit: 20 mins); fueldump (timelimit: 20 mins); goldrush (timelimit: 25 mins); battery (timelimit: 15 mins); railgun (timelimit: 15 mins); base (timelimit 15 mins).
Troche kiepskim rozwiazaniem w omawianych rozgrywkach jest to, iz przynajmniej w fazie grupowej, teamy dowiadajuja sie o tym na jakich mapach beda grac tuz przed spotkaniem - tak przynajmniej mowi teoria, czyli regulamin.
Reasumujac
Panowie nie wolno zapominac o treningach. Rozumiem iz na pewno macie natlok zajec, mecze klanowe, treningi w klanach no i kiedys trzeba jeszcze odpoczac, lecz z drugiej strony zgodziliscie sie na gre w reprezentacji.
Wierze ze next time zagracie rownie dobrze jak ostatnio, z wiekszym zrozumieniem w teamie, a wynik bedzie po naszej mysli.
Zycze niskich pingow i powodzenia!
| QUOTE (Runos @ 17:20, 27 11 2003) |
No tak.... Na nasha reprezentacje spoczywa duza odpowiedzialnosc.... Ale co ty (słowo na k)A kcesh zrobic??!! Fan Club czy co??!! Wez taki pomysl wedlug mnie z dupy wziety...... Najwazniejshe jest to ze wiemy kto nas reprezentuje i jakie osiagaja wniki... A najlepiej jak kcesh to se SAM zrob REPREZENTACJE i se tam zrob fan club i te inne p...y...... |
Zastanowcie sie nad znaczeniem slow reprezentacja Polski. Chyba chodzi o to, ze grupka ludzi REPREZENTUJE Polakow!!! Tak mi sie przynajmniej wydaje!!! Dlatego nie rozumiem twojej wypowiedzi, bo chyba wszytim nam zalezy, zeby Polacy wypadli jak najlepiej. Twoja wypowiedz zrob sobie sam reprezentacje jest idiotyczna jak caly post. Wybor reprezentacji z tego co wiem polegal na tym, ze zostala wybrana jedna osoba, ktora dobrala reszte zawdnikow. I co z tego, ze mamy w reprezentacji najlepszych skoro w ET liczy sie przede wszystkim teamplay. Mysle, ze lepiej by bylo gdyby gralo kilku gorszych (nie mowie o amatorach tylko ludziach, ktorzy graja naprawde swietnie, ale nie sa tak popularni na scenie ET), ale mieliby czas na codzienne treningi. Na poczatku wszystko fajnie, bo mamy xtra reprezentacje i zwyciestwo jest nasze, a pozniej nie ma czasu na treny na spary i teraz sie okazalo, ze czesc odeszla z druzyny. Jak ktos nie ma czasu to niech przyjmuje zaproszenia do reprezentacji!!!
Uwazam tez, ze za reprezentacje wstawic najlepszy lan tez jest zlym pomyslem :/, bo reprezentacja ma miec najlepszych zawodnikow, a nie najlepszy klan. A co do na narzekan mysle, ze sa one sluszne.
Thoro:
Czy w moim poscie bylo cos na temat ze Reprezentacja jest do bani i ze nie kce zeby wypadla b. dobrze reprezentujac nasha ojczyzne??!! Raczej nie.... Chodzilo mi o pomysl robienia z reprezentacji jakis (słowo na k)a p...... Ja chcialbym zeby nasha Reprezentacja wtgrala to cale CB... Tak jak Adam Małysh puchar swiata...

Ale chyba robienie stronek Rep. to chyba przesada... Jesli jush mozna zalozyc na Forum Reprezentacji cos takiego....
Dadu:
Wiesh co to fan club??!! Chyba nie... Ogladanie filmikow reprezentacji to jest tak jak mecze polakow czy cos....A nie od razu Fan Club..:/ Ogladanie i patrzenie jak to robia najlepsi... I czy myslish ze to pomoze np. ze bedziemy wiedzieli kiedy trenowali... Co robili... Kiedy (słowo na k)a sie poszli wysikac??!! To chyba beda mieli jeszcze mniej czasu zeby wogole o tym opowiadac..... A jak im to nie pomoze to co to nam da??!! Chyba NIC...
Zgadzam sie z lecz nie do konca.... prawda ,ze nasza reprezentacja powinna zdac sobie sprawe z tego ,ze reprezentuje nasz kraj, co jest ogromna odpowiedzialnoscia. (nie wiem jak bylo naprawde) Ale z tego co przeczytalem i uslyszalem to malo bylo treningow i dlatego brakuje zgrania, dlatego trzeba zwrocic uwage lub jakos przemowic do rozsadku ,aby sie przylozyli. Rozumiem ,ze nie zawsze kazdy ma czas albo mozliwosci ,ale przeciez tak nie jest zawsze. Pomysl z tym nadzorowaniem treningo to juz jest przesada. Co to bedzie ?? Kilku szeryfow bedzie kontrolowalo treningi.Pozniej kazdy bedzie chcial cos powiedziec i bedzie narzekal -a ten to, a tamten to tamto. Wtedy owa reprezentacja sie rozpadnie albo polowa odejdzie, bo nie zniosa krytyki od 10 osob jednoczesnie i beda mieli dosc ciaglych narzekan. Jezeli beda mieli problemy albo potrzebowali pomocy w treningach to sami o nia poprosza, gdzie sie pchac niepotrzebnie! Trzeba jedynie im zaufac i zdac sie na ich odpowiedzialnosc. Bo jezeli dla kogos jest obojetna gra w reprezentacji i ja olewa to trzeba by takiemu osobnikowi podziekowac i pomachac. Lecz nie sadze ,ze nikomu nie zalezy na grze w rep...
Rowniez nie mozna osadzac gry naszej reprezentacji po jednym meczu i to z takim przeciwnikiem.
P.S.
demka z meczu FIN vs POL
standardowo jak to bywa u nas ... przgiecia w kazda strone
co do fun clubu
wiem co to fun club ... mialem " " uzyc to bys zrozumial pewnie ... nie wyjasnilem w poscie, ze nie chodzi o doslowny fun club tylko o to, ze dazymy ich sympatia za samo bycie po naszej stronie ...
czy cos da to, ze bedziemy wiedzieli kiedy ida sie wysikac ? - nie
ale da to kiedy bedziemy wiedzieli czy byli na treningu i czy trening byl
po kilku spotkaniach wiadomo, ze X olewa ludzi z ET .. nie tylko swoj Team ... czyli reprezentacje ..
w tym temacie chodzilo o uzmyslowienie tym co nie przychodza na treningi (wiecie, ze tak jest) - co to jest reprezentacja i co soba reprezentuje (bardzo ladnie niektorzy to opisali, wiec nie bede sie powtarzal)...
ktos napisal, ze klan nie bylby dobrym pomyslem ... klan sie zna .. jest najlepszy .. doszedl wysoko .. nowy team musi sie 'przegryzc', a to trwa :(
SpajdaPL
3:27, 28 11 2003
Witammmm!!!
(post po 1 pifie + 2 tabletki polopiryny.. ahhh chemia...więc z dużym przymrużeniem okka pliz

)
Proponuję ściepkę na reprezentację POL : ET , zasponsorujemy im pobyt w dobrym hotelu (np. Gołębiewski na Mazurach) na 2 tygodnie. Chłopaki się poznają dobrze, będą mieszkać w 1 pokoju na 6 osób + dla każdego panienka do masowania nadgarstka, i nie będą nic robić tylko naparzać w ET, kąpać się w basenie i zabawiać się w nocy z panienkami. Wstawimy im do pokoju 6 full wypasionych kompów intel xeon 10,5 GB z 40 BG pamięci i 100 GB internet, zrobimy relację z pobytu na żywo, i będziemy patrzyli, jak się chłopaki integruja i zgrywają. Dopóki tego nie zrealizujemy (lol), to proponuję dać im spokój, pod pewnymi warunkami:
1. Yo, chłopaki. Jesli pojadę do kumpla z NIemiec, i będę chciał pyknąć rundkę w ET, to kumpel z niemiec powie: Nein, du bist zu gut, ich werde mit du spielen nicht!!!Dein freunde nach Polen haben beste team auf ganze weld!!!Ich habe dazu auf clanbase gelesen.
Nie będę tłumaczył, bo wszystcy wiedzą o co chodzi (POL rulez)
2. Osiągnąć to można siadając z chłopakami chociaż na 2h dziennie przed kompem. ROZUMIEM, ze każdy ma swoje obowiązki, sam mam ich duuużo, ale zawsze sobie 2-3 h pogram w ET.
3. Możecie troszq "zaniedbać" swoje klany (ok. 10 osó

, poświęcając czas dla reprezentacji POLSKI (ok. 40.000.000 osó

4. Jeśli nie możecie tego uczynić, to ( tutaj powstrzymam się od komentarza, za który byłbym zjechany całkowicie, konkluzja jest taka: po co jestescie w reprezentacji?)
5. Zadajcie sobie pytanie: co jest ważniejsze? i ustalcie priorytety. Ja jeśli widzę, że nie daję rady, to po prostu otwarcie z tego rezygnuję (nie mędrkuje, to jest IMO)
6. Jesteście NIE DO OBJECHANIA !!! I tak dla mnie jesteście po prostu terminatorami, ale chciałbym żeby tak sądził cały świat!!!
7. Trzymam za was kciuki, tak samo jak 99.99999% graczy tej sceny, tylko:
- istotnie DADU miał rację, nie można się dowiedzieć więcej o tych meczach, sparingach więcej bez szukania
- pomysł srtonki ze statystykami - 3/5, ale info, dema, 100% popieram
Do boju chłopaki, i nie bierzcie do serca bazgrołów ludzi, bo oni tylko mówią co im nie pasuje... Looz, będzie dobrze.
Pozdrawiam
| QUOTE |
| najlepszy klan powinien byc reprezentacja, a nie ludzie nie znajacy sie na codzien |
ty sie zapoznaj z regulaminem nations cup lepiej zamiast pisac farmazony. najwiecej glupot piperza Ci, ktorzy dowiedzieli sie o nc od juz wybranej reprezentacji, czyli ludzie, ktorzy sami z siebie by nc przespali, nawet nie wiedzac o istnieniu czegos takiego lol.
Spajda: i kazdy z graczy et daje po 5.ooo pln, a gracze reprezentacji olewaja dom, rodzine i prace
gl&hf
Prosper
14:33, 28 11 2003
najwiekszym bolem jest to ze naprawde nie ma w pl graczy ktorzy prezentuja naprawde europejski poziom i graja po np 6h dziennie. Do tego jeszcze dochodzi komp i lacze. Zebrac to do kupy i nie ma w czym wybierac w zasadziec.
Swiety do rep nikt sie nei pchal- mozesz mi uwierzyc. Niektore osoby trzeba bylo namawiac i prosic. Ja na cap sie nie pchalem i musialem zrezygnowac ze wzgledu na real. Teraz chyba moge grac wiec zrobie co jeszcze bede mogl.
To nie jest tak ze kazdy olewa rep i chce tylko miec ladnego taga i byc wpisany do skladu.
Tak naprawde nikt z was nie wie ze sporo czasu poswiecilismy na treny, na takty i na sprawy organizacyjne. Tego nie widac, wiec od razu glosy ze rep nic nie gra.
Fakt ze do meczu z fin bylismy przygotowanie slabo. Nie bede wnikac w szczegoly ale tak wyszlo. Do meczu z Bel bedziemy przygotowani lepiej i nie bedziemy szukac zadnych wymowek.
Co do rep a klanow... zapytajcie kogos z poison co ja ustalilem w momencie gdy powstala rep... Akurat w stosunku do mojego klanu te zarzuty sa calkiem nie na miejscu
| QUOTE (Prosper @ 13:33, 28 11 2003) |
Co do rep a klanow... zapytajcie kogos z poison co ja ustalilem w momencie gdy powstala rep... Akurat w stosunku do mojego klanu te zarzuty sa calkiem nie na miejscu |
Prosper, ale Ty sie nie skarzyles, ze musisz zrezygnowac z reprezentacji, bo nie masz czasu na klan tylko miales inne powody, natomiast chyba 2 osoby wypowiedzialy sie , ze musza zrezygnowac z reprezentacji, bo w konfrontacji klan - rep. wybieraja klan. Ja uwazam, ze na czas turnieju Nations Cup powinni pokazywac sie w meczach klanowych i na trenach rzadziej skoro nie maja czasu, co nie wiaze sie z rezygnacja z klanu i mysle, ze inni klanowicze zrozumieliby Was. Na ty poziomie, ktorzy prezentuja reprezentaci Polski, mysle ze 2 miesieczna absencja w klanie nie mialaby az takiego przelozenia w grze w klanie w przyszlosci. Mam nadzieje, ze nie zagmatwalem za bardzo:P
SpajdaPL
5:36, 29 11 2003
Witammm!!!
Roverku, mój drogi! :
Gdybym był w stanie, dałbym nawet 10.000 zł bylebyście skopali wszystkim dupy, i zdobyli złoty puchar świata, a nawet wszechświata.
Jak najbardziej powaznie szanuję wasz CZAS i róóóóóóżne żeczy, jakie macie na głowie. Nie śmiałbym nawet ingerować w waszą rodzine, pracę, czy naukę (bo to na 1szym miejscu).
Jednak jest jakieś ale. Być w reprezentacji, to jest zaszczyt, i obowiązek. To tak, jakbyś dostał nadgodziny w pracy, dodatkowe wykłady, czy urodziłoby się ci dziecko. Mimo wszystko, wszystcy gracze ET w Polsce patrzą na was, i oczekują jak najlepszych wyników i wzorowej postawy, fairplay, itp.
Wiem, że jest ciężko, ale piłkaże też maja pressing nie tylko od trenera.
Sam jestem przedstawicielem Samorządu Uczelnianego, i reprezentuję 11.000 studentów przed Rektorem. Staram się to robić jak najlepiej, i poświęcam sprawie więcej czasu niż (ehhh) na naukę. Kwestia ułożenia sobie planu.
Nie piszę tego wszystkiego żeby was objechać, tylko żeby zmotywować do działania. Cała Polska liczy na was, ja szczególnie.
Pozdrawiami życzę POWODZENIA !!! (GL & HF)
| QUOTE (dadu @ 16:34, 27 11 2003) |
| najlepszy klan powinien byc reprezentacja, a nie ludzie nie znajacy sie na codzien ... |
wtrace sie ...
nei wiem jak jest tearz na clanbase ale za czasaow rtcw w narodowej reprezentacji mogly grac chba max 3 osoby z jednego klanu.
dlatego np. asutria nie radzila sobie zadobrze majac 3 os z planB i reszte, bo jak wiadomo w ausstrii liczylo sie tak naprawde tylko planB
hahahahahahaha paranoja
"Zle sie dzieje..."
Czytam te wasze wypociny i mnie skreca (zdazaja sie wyjatki z sensownymi myslami).
To czy gracz robi sobie "wakacje" w swoim klanie zeby grac w reprezentacji czy nie, to juz jego sprawa (tak jak w pilce noznej, zdazaja sie pilkarze ktorzy odpuszczaja sobie gre w reprezentacji). Przeciez nie mozna im niczego narzucac. Nie sadze, zeby ci ludzie co sa w PT pchali sie do niego (bo to sa ludzie na poziomie, tak wnioskuje z ich wypowiedzi).
na zakonczenie: duzy lol
nara all
Kadra ma mocny sklad i mocna rezerwe
Graja w niej ludzie ktorzy gotowi sa poswiecic jej swoj czas i dla ktorych gra w niej jest kwestia prestizu (Jakikolwiek gra w reprezentacji mogla byc dac bo dla mnie to tam prestiz zaden gra jak kazda inna

).
Sa odpowiednio umotywowani i chca udowodnic sobie i wam ze tanio skory nie sprzedadza i ja jestem pewien ze tak wlasnie bedzie . Licze ze oba mecze sa w ich zasiegu i raczej bez wiekszych problemow wyjda na 2 miejscu z grupy .Ja tam licze na polfinal ale czas pokaze

Ja osobiscie moze gram w ET 2 razy w tygodniu ostatnimi czasy wiec chyba zrozumiale jest ze z kadry zrezygnowalem (nie bede udawal ze to nie ma wplywu - bo ma i to bardzo istotny ) wiec wolfszlagier najpierw sie doinformuj u osob bezposrednio nadzorujacych kadre a potem komentuj i wystawiaj wnioski .
Wynika z tego jedno - nie potraisz sobie planować czasu i organizować czasu.
Pakujesz się w reprezentację po czym stwierdzasz że nie masz czasu, że grasz tylko 2 razy w tygodniu.
Miałeś jakieś wielkie nieszczęścię że nagle brakuj ci czasu ? Ktoś ci umarł ? Szef nagle każe ci pracować po 16 godzin na dobe ? Nagle okazało się że masz 50 róznych egzaminów ?
Sory ale tłumaczenia że musiałem zrezygnowac z reprezentacji z braku czasu to jest dziecinada. Bo każdy normalny dorosły człowiek potrafi planować sobie i jak wie że nie będzie miał problemy z czasem to się nie pakuje w kolejne obowiązki. A nie z rozbrajającą szczerością stwierdza że nie ma czasu.
A k.urwa gdyby tak każda z osób które zadeklarowały się że wezmą udział w NC nagle powiedziała ze nie ma czasu ?
TheAbyss
22:20, 2 12 2003
Święty chcę ci tylko powiedzieć, że Baal dla treningów reprezentacji opuszczał mecze klanowe 17tek w ClanBase INT, więc naprawdę jesteś bardzo nie fair w stosunku do niego. A co do powodów, dla których nie może grać, to jest jego życie, więc przepraszam za ostre słowa ale nic ci do tego. To jest gra komputerowa i za granie w reprezentacji na dodatek mu nie płacą, więc wg. mnie odpowiedzialniej z jego strony jest powiedzieć że nie ma czasu bo ma ważniejsze sprawy na głowie (tak, jest DUŻO ważniejszych spraw niż gra nawet w reprezentacji Polski w głupią grę komputerową) niż udawać że nic się nie dzieje i siedzieć w reprezentacji zajmując miejsce innym, lepiej 'dysponowanym' graczom.
Swiety nie pakowalem sie w kadre na sile . Zgodzilem sie ze jesli bede w stanie bardzo chetnie pomoge . Mowie doinformuj sie to sie dowiesz ze od poczatku raczej nastawialem sie na rezerwe ale poniewaz kadra posiada juz i tak silna rezerwe graczy (2-3 srednio) wiec ja nie jestem im az tak bardzo potrzebny.
Nie chce sie wdawac z toba w polemike bo szczerze nie mam na to ochoty
Znalazlbym czas dla rezprezentacji ale nie mam juz odpowiedniej ilosci czasu gry FFA (Nie planowalem pewnych rzeczy , a same wyszly ) . Wiec chyba jest logiczne ze same treny z repra nic nie wniosa a kazdy gracz potrzebuje regularnego roztrenowania FFA .Moge sie z toba klocic ale ty i tak od zawsze byles dla mnie na nie

( Moze dlatego ze 17 ).Cenie cie i szanuje ale czasami moglbys sie w swoich sadach pohamowac.
Zgadza się że ch.uj mi do tego co ludzie robią w prywatnym życiu.
Tylko że tu chodzi o reprezentacje.
Nie chodzi mi raczej o konkretne osoby które odeszły z reprezentacji ET (bo w sumie reprezentacja ET zbyt dużo nie straciła) ale o ogólny fakt, że jest sporo ludzi, którzy najpierw angażują się w różne reprezentacje w różnych grach a później z rozbrajającą szczerością stwierdzają że nie mają czasu. A może TL miał jakies plany co do odchodzącej osoby i ich nieodpowiedzialne odejście rozwala jakąś tam koncepcje czy taktyke.
Pomijam przypadki losowe, bo komuś umarł ojciec i matka, wybuchła bomba w środku domu czy nagle popsuł mu się dobrze działający net (jak się komuś zbyt często psuje to powinien zastanowić się czy jest sens wstępować do reprezentacji).
Trzeźwo myślący człowiek potrafi przewidzieć ile w dwóch kolejnych miesiącach zajmie mu czau praca, nauka i gra. Jeśli jest jakieś podejrzenie że tej roboty czy nauki będzie miał nagle więcej to nie powinien się angażować w coś innego (reprezentacje) bo to poprostu jest nieodpowiedzialne.
Nadal traktuję tłumaczenia ludzi, którzy wycofują się z powodu braku czasu za dziecinade,
Czy potraficie wyobrazić sobie jak np trener czy gracz reprezentacji piłki nożnej mówi dziennikarzom i kibicom że chuj wam do tego jak prowadze reprezentacje i jak gramy ?
Nawet żadnemu po głowie to nie chodzi bo gdyby tylko ktoś coś takiego powiedziałe to natychmiast zostałby zj.ebany przez dziennikarzy, kibiców innych zawodników i trenerów a na koniec wyrzucony przez PZPN na zbity pysk.
Gra w reprezentacji obojętnie czy to reprezentacja w bierki, w Wolfa czy w piłke nożną to traktuje to jako zaszczyt i obowiązek.
I jeśli chodzi o reprezentacje każdy największy lamer i n00b jeśli nawet tylko w kilku procentach ma coś sensownego do powiedzenia - ma prawo się wypowiedzieć, bo to nie jest jakiś klan czy grupka znajomych ale reprezentacja - reprezentacja zarówno tego wymiatacza z dobrego klanu i reprezentacja tego lamera.
Bo nawet jakieś warzywo może się utożsamiać z reprezentacją - bo to reprezentacja Polski.
| QUOTE (WOLFszLAGIER @ 15:59, 3 12 2003) |
Gra w reprezentacji obojętnie czy to reprezentacja w bierki, w Wolfa czy w piłke nożną to traktuje to jako zaszczyt i obowiązek.
|
Obowiazek? Zaszczyt dobra, ale obowiazek? Nie przesadzaj. Czlowiek jest wolny w tym kraju i nie mozna narzucic komukolwiek grania w reprezentacji.
A czy sie dobrze zachowali odchodzac (a raczej przyjmujac zaproszenie) to imo wszystko jedno. Stalo sie. Umiesz cofnac czas? Nie sadze. Mysle, ze przy nastepnej okazji taka sytuacja sie nie powrorzy.
Btw. Jak widze najlepiej by bylo gdyby CB zamrozilo (hibernowalo) wszystkie ligi (laddery itp) na czas NC. Nie bylo by problemu.
ss|KuBeK
20:21, 20 12 2003

heh fajnie jak by rep poszło dalej choc uwazam ze zajdziemy daleko nie widze zebysmi trenowali ehhh oni przecie graja za nas a strona rep nie musi byc super wupaśna tu nie o to chodzi mowie wam bedzie spoko "Do BoJU PolSkO"
EmbeZZlemEnt
3:57, 21 12 2003
No k#!@a zawsze musi byc ktos kto sie przyczepi.
Osoby byly wybrane ze starej reprezentacji RTCW, bo wiadomo ze nie zagraja ponizej pewnej normy. Doszlo tez troszke nowych ludzi, ktorzy zaswiecili skill'em na poczatku istnienia sceny Et i basta. Mysle, ze mieszania w skladzie nie ma sensu bo ekipa juz sie mniej wiecej rozumie (mysle ze za rok bedzie repeta tego, co teraz - zarowno jesli chodzi o sklad, jak i "ale ..." ludzi)
Siwety, ogolnie rzecz ujmujac zgadzam sie z toba, ale czasami ciezo jest przewidziec co sie bedzie robic za 3 dni, a co dopiero za jakies 2 miesiace. U mnie na uczelni moja sytuacja na koniec semestru zmienila sie prawie o 180 z zaliczen nagle porobily mi sie n'ki ( i trzeba bylo za-(słowo na p)c i poprawiac).
Pozatym jesli do reprezentacji dolaczaja nowe osoby to nie musza byc one konkretnie po to by grac, rownie dobrze moga one pisac taktyki dobierac sklad, zalatwiac servy i teamy na vs.
Jesli ktos ma k#!@a watpliwosci co do kwfalisfikacji to niech sie zglosi do polteamu, jesli bedzie na tyle dobry ogol z pewnoscia chetnie go przyjmie. Zreszta bez sensu byloby branie wszystkiego co sie rusza, lepiej zeby szefu wytypowal jakis ludzi, a potem kilka osob indywidualnie do nich zagadalo. Tym bardziej czemu wszystko ma byc na glowie TL czy CL to tez tylko k#!@a ludzie!
Zreszta Swiety mowisz, ze najwiekszy n00b ma nawet cos do powiedzenia jesli jest to w mire sensowne ? Skoro warzywo = n00b, a noboby nie mysla to po co ich sie o zdanie pytac ? Taki jest tok twojego myslenia czasami sam sobie zaprzeczasz.
Nie dziwie sie, ze ludzie rezygnuja z reprezentacji, bo czasem jakas grupa osob sie zaprze i bedzie w nich miesem rzucac.
beda wtedy pretensje typu czemy on, a nie ja czemu tak stoja i graja, a nie inaczej, potem dojdzie do sytuacji ze polowa ludzi da nogi bo beda mieli najzwyczajniej dosc!
Z tego co tu przeczytalem wywnioskowalem ze wielu z PT dolaczylo bo ich proszono o to. Bardzi trudno jest znajezc osoby ktore graja na bardzo wysokim poziomie i maja duzo czasu wolnego PT to osoby pelnoletnie majace prace, nauke, rodzine wiec nie wymagajcie od nich za duzo. Jak ktos stwierdza ze nie bedzie mial czasu na gre w reprezentacji to trzeba jego decyzje uszanowac. Ludzie z PT napewno sa dumni ze reprezentuja caly nasz klaj i kazdy z nich jak juz jest w reprezentacji to stara sie grac ile moze i jak najlepiej, ale sami wiecie jak to w zyciu bywa czasem cos wyskoczy i czlowiek nic nie moze z tym zrobic. Wiec zamiast pisac bluzgi starajcie sie zrozumiec ich.
| QUOTE (Phantom @ 15:35, 3 01 2004) |
| Wiec zamiast pisac bluzgi starajcie sie zrozumiec ich. |
Thx.
Aczkolwiek Swiety ma troche racji. Tka konstruktywna krytyka przydaje sie. I tak ten POLteam ma duzo szczescia ze jest tyle zyczliwych osob 
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak taki cos dopinguje- gra sie dla ludzi ktorzy w ciebie wierza
Na pewno jest jeszcze duzo wiecej osob grajacych na dosc wysokim poziomie jak cichociemni, 4fun, hunters, ale tak naprawde sami nie wiedza czy sie nadaja czy nie. Jesli oficjalnie byloby powiedziane, ze kazdy moze sie dostac to po 3 dniqach prosper ma zatkana skrzynke pocztowa i migrene jak nic

Tym bardziej, ze wielu osobom brakuje samokrytkyki. Lepszym rozwiazaniem jest wbijanie sie ludziom na serva i lukanie ze specty (oczywiscie za pozwoleniem) i wylowienie "perelek". Lepiej pytac ludzi czy chca grac w POL teamie niz brac jak popadnie, przynajmniej beda wlasciwi ludzie w uznaniu CL czy TL
Co do tego że do reprezentacji zostali wybrani ludzie najlepsi skillowi i z dużym doświadczeniem to nie ma żadnej dysksuji. To że pochodzą a najlepszych klanów to też nie dziwne. W końcu Poison C4 3m czy 17 są dlatego dobre bo grają tam dobrzy gracze
Co prawda zdarzały się głosy z dupy np Mada że to jakaś kilka C4-poison bo grają tam tylko oni a nie gra nikt z KMH. Ale czy taka reprezentacja złożona z połowy graczy KMH miałaby szansę na wyjście z grupy ?
Chociaż np w PlHunter CC czy 4fun też jest sporo dobrych graczy to jednak nie reprezentują oni takiego poziomu jak Angel, Farsight czy Daniel.
Natomiast wielkorotnie była na tym forum omawiana sprawa zaangażowania i ilości treningów reprezentacji.
Dotychczasowe sukcesy POL team raczej uciszyły na dłuższy czas wszelkich malkontentów.
Hehe a ja sie z toba Swiety nie zgodze bo znam takich kolesi bez klanowych i takich ze "slabszych" klanow ktorzy bardzod dobrze graja a nie sa nawet wymienieni dlaczego ?? bo sa ze slabych klanow ??

tak to jest wymienia sie najlepszych a ci najlepsi czasu nie maja hehe no coz to nie lepiej wybrac ludzi ktorzy maja czas dla reprezentacji i co najwazniejsze checi i chetnie poswieca czas dla reprezenatcji dla ffa aby skilla cwiczy i dla klanu ?? przeciez nie moze byc reprezentacja z ludzi ktorzy nie chca byc albo nie maja czasu, teraz niedlugo wazny mecz dla Reprezenatcji trzymam kciuki ale jak tam dalej bedzie to nic z tego nie wyjdzie kazdy z reprezentacji mowi co innego hehe

Troszke sami zamieszania robicie

a poza tym kazdy wie o tym ze bez trenow to sie niczego nie osiagnie a reprezentacja na laurach nie moze spoczywach ze przeszlii dalej to jeszcze o niczym nie swiadczy
No nic troszke sobie napisalem peace to @ll
EmbeZZlemEnt
3:48, 11 01 2004
Ja sie zgadzam z ever'em. Byc moze ffa nie znam zadnego czlowieka, ktory reprezentuje na tyle wysoki poziom zeby zagrac w reprezentacji, ale w slabszych i srednich klanach tego bedzie. Wiadomo jesli klan slaby to i gracz nie ma wysokich statsow, bo jak mowi goralskie przyslowie "nawet Rambo dupa, kiedy ludu kupa". Zreszta nie bede teraz nawet wymienial ludzi, ktorzy sie nadadza, bo po pierwsze jest juz zgrany team i po co brac nowych, a po drugie dobor druzyny do teamu ejst zamkniety. W sumie teraz szefu reprezentacji Polski bedzie mial duzo czasu do zastanowienia i byc moze obsada sie zmieni na nastepne CB int.
GL&HF
Ja mam pomysł jak rozwiązać ten problem na przyszłośc. Nie wiem czy ta rada pomoże w czymś, ale mysle ułatwiło by to nieco tworzenie reprezentacji na przyszłość. Otóż myśle, że TL reprezentacji (obecnie Prosper) wyznacza datę "zgrupowania" kadry. I teraz kto miałby znaleźć się na tym zgrupowaniu... otóż CL-owie poszczególnych klanów rozmawiają ze swoimi klanowiczami na temat: kto miałby czas, chęci czy się nadawałby się do reprezentacji itp. i podaje listę zawodników TL reprezentacji. Powiedzmy klany z wyższej półki mogłyby powołać 4 klanowiczów (chociarz tylko 3 moze grać mecz) a te gorsze po 2 czy też 1. TL wybierze wśród takich 30-40 ludzi wybrałby 15 (coś na zasadzie eliminacji) którzy tworzyliby trzon reprezentacji. Problem tylko w tym czy:
1. Zależy nam na pokazaniu Europie, że Polacy też umieją
2. TL-owi repry będzie się chciało to wszystko robić
3. Dojdziemy wreszcie do porozumienia co i jak i nie znajcie się np. taki Mad (no offence), który powołałby połowe kmh :|.
Taki mój pomysł, a co wyjdzie w Waszych rękach elito

.
WinterS
17:52, 11 01 2004
Zamiast sie kłucic juz od teraz trzymajmy kciuki za dzisiejszy mecz

Ginuś pomysł imo trafiony, ale to juz w rekach TLa. Przed TeamPoland wazny mecz wiec Trzymac kciuki

3Majcie sie chłopaki. Wierze w was jak i reszta narodu

GL & HF. MTFBWY.
Ok to pokażcie mi nicki osób które lepiej zagrają w reprezentacji niż np MrX Daniel Angel czy Prosper ?
Bo jak narazie to sporo osób krzyczy jak to poszkodowani są gracze ze słabszych klanów bo nikt ich nie uwzględnia w reprezentacji.
To ja się ku.rwa pytam kto ? Kto lepiej zagrałby od tych co są teraz w reprezentacji ?
Koleś z FFA w reprezentacji ? wtf omg lol ? - Kompletna bzdura !
1) Nie ma takich kolesi z FFA którzy grają na najwyższym poziomie bo 99 % z nich siedzi w klanach a 90 % w klanach najlepszych.
2) Koleś z FFA nawet jeślibyłby za!@#isty to poprostu nie ma doświadczenia w Clan Wars.
Bo klanówki a FFA to dwie odrębne gry.
Nie wypleni się zbyt szybko złych przyzwyczajeń z FFA - to co skuteczne na FFA zawodzi całkowicie na clan wars. Rozsądne zachowania na FFA okazują się nieprzydatne na klanówkach.
imo Swiety ostatnia argumentacja z rzucaniem nickow z dupy, bo albo sie pokrzywdzi ludzi z reprezentacji albo nicki, ktore beda podane. znam ludzi z reprezantacji, ich slabe i mocne strony i wiem ze na moment powolywania reprezentacji po prostu nie mozna bylo inaczej jej powolac. z prozaika powodu - nikt tak naprawde nie znal sceny, a jedyni pewni ludzie znajdowali sie w pewnych klanach. wyjatkami moga byc mardock i del! - bylem zdziwiony ze nie dano im szansy, ale to tl wybiera sklad i nalezy to uszanowac.
zdania nie zmienie, zostal wybrany optymalny sklad.
teraz, wraz z rozwojem sceny pojawiaja sie nowe kozaczki (darkangel, dankan), inni sie specjalizuja w szybkim tempie (nurse i jego pieprzony pf

), inni chwytaja wiatr w zagle. teraz. a sklad byl wybierany w innych realiach i w innym czasie.
imo gl hf reprezentacjo wroc z tarcza i pokaz ze reprezentujesz jedna z lepszych scen et, a nad nastepna reprezentacja (jezeli dozyjemy takich czasow) bedziemy sie zastanawiac (wszyscy

) w odpowiednim czasie.
wedlug mnie jest dobrze, a moze byc jeszcze lepiej.
| QUOTE (Usagi @ 19:44, 12 01 2004) |
| imo Swiety ostatnia argumentacja z rzucaniem nickow z dupy, bo albo sie pokrzywdzi ludzi z reprezentacji albo nicki, ktore beda podane. |
No lol. to jest właśnie zdanie z dupy.
Że się kogoś pokrzywdzi wymieniając jego nick jako kandydata do reprezentacji albo pokrzywdzi się już grających w reprezentacji. No big lol.
A ch.uj to kogoś obchodzi że ktoś będzie sie czuł pokrzywdzony. W reprezentacji ku.rwa mają grać najlepsi.
To że ktoś będzie sie czuł pokrzywdzony to ma taki sens jakbym powiedział że ja sam czuje sie pokrzywdzony bo niegram albo gram w reprezentacji
albo że czuje się pokrzywdzony bo są setki osób które lepiej grają ode mnie 
Jeśi nagle wytrzasnąłbyś 6 wymiataczy z Polski którzy zownują obecną reprezentację to dlaczego nie mieliby zagrać w następnym NC ?
Tak tak tylko nicki takich osób trzeba wymienić najpierw mając w dupie to czy ktoś będzie pokrzywdzony czy nie.
wymienilem tych ktorzy moga byc zajedobrzy, wystarczy dokladnie czytac... to jest, przeczytaj dokladnie moj poprzedni post. do nawiasu dodaje tylko jedna osobe (uporzadkuje: dankan, darkangel, babcia aka atomowki, mardock, del!, nurse z pf). a do wymiany? hm, ciach, teraz to i tak juz nic nie zmieni.
Ja chcialbym jeszcze jedno dodac, uwzgledniajac to co powiedzial swiety. W zyciu nie wezme kogos z ffa do skladu nawet jakby mnie jechal 50/0 w duelach. CW a ffa to tak jak warcraft a c&c- zupelnie inna bajka.
Wiem jacy sa wymiatacze w c4, ic, 17, wiem jak gra ss, kmh- bo gralem przeciw tym klanom nie raz. I gracze z tych klanow moga powiedziec to samo o mnie. Natomiast del, nurse czy darkangel to dla mnie ludzie z ffa

Sry taka jest brutalna prawda. Poki klany ktore chca wypromowac swoich graczy nei zaczna grac z najlepszymi (chocby w cb pl), tak naprawde sa wielka niewiadoma, a co za tym idzie nie mozna ocenic sklilla ich graczy (nei mam na mysli aima- to wyjasnienie dla tych co myla pojecia).
Dla mnie zawodnik ktory nadaje sie do nc to umie strzelac, myslec i miec doswiadczenie w graniu z dobrymi klanami/graczami.
Usagi gdzie Ty grasz???? Hmm jak bawimy się w typowanie ludzi do ewentualnego "sprawdzenia" to jedynie Mardock wyraźnie odbiega od średniej , dodałbym do niego Sioux'a i Maćka vel Brothers vel Ignor odemnie z klanu i tyle . Mówie o tych z którymi grałem trena lub mecz . I na litość boską przestancie pisać na forum i w komentarzach o jakiś gwiazdach ffa . Myśle że w przyszłości można liczyć również na graczy FF (uczą się mapek i taktyk chyba

).
Gram sporo ffa, klanówek , ffa na klanówkach

i czuje kiedy mam sito z head'a a kiedy mi ktoś pizga po nogach

.
Zresztą ufam w zdolnosci przywódce

Prospera i to on będzie decydował kogo i gdzie chce sobie podpatrzeć

.
okej, chcialem troche poklocic sie z termitem, ale szybko zrobilem ciach temat. jestem chory, zmeczony, moze stad rozdraznienie.
ale jedno napomne: wk#!@ia mnie zapatrzenie w gwiazdy w et. powodzenia. zdziwilibyscie sie gdybyscie zobaczyli z jakich klanow oni pochodzili i jak musieli sie starac zeby zostac gwiazdami. byscie zobaczyli jak oni sie starali i jak sie rozwijali, dzieki czemu i dlaczego. chocby dla przykladu, zobaczylibyscie droge rozwoju daniela, smirnoffa czy rovera...
a tutaj odwrotnie, widzicie 15 perel wsrod 500 swin, w tym 10 perel nie gra od dlugiego czasu w et. boshe ludzie tak uwazacie? to bardzo wam wspolczuje. no tak, jest jeszcze mardock i pewnie jeszcze kazdy klan wymieni swoja ulubiona maskotke.
btw: duzo gwiazd w rtcw "lapalo sie" na ffa, k#!@a, tak a propos przypomnienia. mozesz termit tego nie pamietac, nawet nie wiem czy wtedy grales (ale na dziewiecdziesiatke nie grales, nie wiem czy juz wtedy wiedziales co to rtcw). jak spojrzec na reprezentacje, tez widze ludzi, ktorzy przede wszystkim zablysneli na ffa w starych czasach. tutaj jest inaczej: ffa to nie gra i juz nie ma gadac o czym.
tak gwoli opamietania
Usagi wymieniłem wg swojej opini graczy którzy wg mnie mają największy wpływ na wyniki drużyny . Są to osoby z klanów nazwijmy średniej klasy . Cholera ja wiem że jest wpierony utalentowanych graczy ale jak sam zauwazyłeś czeka ich jeszcze długa droga . Gwiazdki z ffa wyłapuje się do klanów a nie reprezentacji .
Warunek najważniejszy to sposób i skutek gry z mocnymi klanami .
Usagi mówiać że do tej lub do poprzednich reprezentacji (RTCW) byli wybierani ludzie z FFA to poprostu wprowadzać ludzi nie znających tamtych czasów w błąd albo coś ci się po!@#ało. Najlepiej sięgnij do archiwów CB i zobacz kto wtedy grał.
Od chwili kiedy wystąpiła pierwsza reprezentacj w RTCW aż do obecnej reprezentacji ET nie było nigdy żadnej osoby z FFA.
Chyba tylko w którymś z NC wystąpił Jano, który wówczas nie grał w żadnym klanie ale wcześniej grał w klanach, baa grał nawet w Euro-Cup.
Ale zawsze do reprezentacji byli wybierani ludzie najlepsi skillowo i co może nawet ważniejsze ludzie doświadczeni w grach z europejską czołówką.
Popatrz na Baala MrX czy Daniela - to byli ludzie którzy rok temu niczym specjalnym się nie wyróżniali. Nikt ich wtedy nie myślał o powoływaniu ich do reprezentacji. Ale ci ludzie od tego czasu zapracowali na swój skill i swoje doświadczenie dzięki czemu grali w reprezentacji.
I jak ludzie z FFA zapracują na swój skill i doświadczenie to może wtedy zagrają w reprezentacji.
A co do przeszłości ? A k#!@a kogo obchodzi czyjaś przeszłosć. Każdy był kiedyś noobem. A do reprezentacji wybiera się najlepszych, najbardziej doświadczonych graczy na ten moment.
Kogo obchodzi ze Smirnoff był na wiosne 2002 r jeszcze noobem ? Ważne co prezentuje teraz.
Dlaczego WOLFszLAGIER nie gra w Reprezentacji PL ET?!
Jest bardzo dobrym Medem dzielacym się apteczkami z teamu

Chyba dlatego że nie jest w klanie ?!
Zastanówcie się czy WOLFszLAGIER'a (Swiety) nie wziaść do reprezentacji ET PL, to nie są żarty!!
OMG WTF ???
Takiego posta to dawno nie widziałem

Dlaczego nie gram ?
- Bo jest conajmniej kilkudziesięciu zawodników w PL którzy mają ode mnie lepszego skilla, który mi ostatnio zjechał w dół.
- Bo jest kilkuset zawodników w PL którzy mają lepsze łącze, które ostatnio mi się !@#ie
- Częsciowo Uszatek sobie sam odpowiedziałeś na pytanie - w reprezetnacji nie grają ludzie z FFA.
- I najważniejszy powód dlaczego ktoś nie gra w reprezentacji to Prosper, który jest kapitanem drużyny PL i on wybiera najodpowiedniejszych graczy. I gdyby mnie nawet Prosper wybrał do reprezentacji to straciłbym do niego szacunek jako do człowieka trzeźwo myślącego
Prosper
20:13, 17 01 2004
Usagi chyba troche nie zalapales o czym mowilismy. Wiadomo ze nowe talenty wylapuje sie z ffa. Ale to tylko talenty teraz. Trafiaja do klany z ligi 2. Tam ucza sie podstaw grania teamowo, jesli maja talent to graja coraz lepej i tafiaja najczesciej do klanu z ligi 1 (chyba ze potrafia wywindowac swoj klan do ligi 1- wtedy jest jeszcze lepiej). A grajac dopiero w lidze 1 i z klanami na takim poziomie, poznaja prawdziwa gre. Uwierz mi usagi, ze doswiadczenie zdobytego z meczach Dsky, GS, plan-B, i patrzenia jak graja najlepsi- nie zastapi zaden aim.
Dlatego jak ja bylem tle pl-teamu, to grali w nich gracze ktorzy wiedza jak sie gra z najlepszymi. Wiele ostrych slow padlo pod adrsem Dimitra- czemu gra? Bo wg kogos jest wielu lepiej strzelajacych. Mozliwe. Mze byc pare osob ktore na ctf wygraja z nim 6/4. Ale dam se reke uciac ze w meczu z dobrym klanem nie byliby w stanie zagrac na choc w polowie tak jak dimitr. Bo to gracz kompletny, rozumiejacy te gre. A ty tego nie mozesz wiedziec, bo nie przypominam sobie zebys gral vs poison

Dlatego chyba tez zostalem wybrany tlem, gdyz mam jakis tam szacunek u graczy, i bardzo doprze znam top klany z pl. A poki top klany beda najlepsze puty beda dostarczac reprezentantow. Bo doswiadczenie jakie one zdobywaja walczac jak rowny z rownym z naj klanami europejskimi, nie jest w stanie zastapic nawet najlepszy aim.
Taki jest moj pkt widzenia jako Tla.
p.s.
pf jest taka bronia ze potrafi zmienic losy kazdego meczu, ale w pl widzialem tylko 1 pfa ktory po prostu ownuje w kazdym tego slowa znaczeniu. Ktos dzieki komu chyba poison zaistnialo w europie- czyli adas. Klany z ktorymi adas gral moga to potwierddzic- c4 17thss. Jesli pf jest co najwyzej dobry- to nie ma sensu go brac. Pf musi byc albo geniuszem, albo nie oplaca sie go miec w skladzie imo.
imo affirmative pros negative swiety

nie pisalem o ffa jeno o graczach ze slabszych klanow, ktorzy maja skill i potrafia dobrze grac. jeden z wymienionych przeze mnie graczy byl posadzany przez renomowany polski klan przez odpowiedni okres czasowy o czity. hm, to chyba najlepsza rekomendacja.
pros dal odpowiedz apropo graczy z klanow 2giej klasy. ja napisalem ze to sa perelki i ze moga sie rozwijac w dobra strone. nigdzie nie pisalem ze bierzmy 10 bialych nickow do repry a tego co umie poslugiwac sie voicechatem robimy kapitanem. :/
---
juz wiem gdzie sa kontrowiersze... lapanie gwiazd z ffa... chodzilo mi o lapanie gwiazd z ffa do klanow drugiej kategorii, potem przerzut do lepszych klanow i super kariera w reprezentacji (czego zycze mlodym perlom). pisalem jakie moga byc mozliwosci "tych mlodszych". tak samo bylo w rtcw... w lutym pojawilo sie wielu mlodych, nieznanych wczesniej ludzi, ktorzy to bardzo, ale to bardzo namieszali na scenie. nagle okazalo sie ze tacy: spanz, jano, naprany, smirnoff, bigant maja wiele-wiele do powiedzenia. to mialem na mysli i to naszej scenie zycze.
tranx-san
6:22, 21 01 2004
heh... odgrzewam stare topic'y ?? sorry :> ale musialem dorzucic swoje trzy grosze...
Reprezentacja zagrała jak zagrała... cieszmy sie chociaż i z tego... ja nie obwiniam nikogo za porażki, nie chwale nikogo za zwyciestwa... ogladalem wszystkie demka z meczy... po co mam sie do kogos przyczepiac lub nie? Jak to bywa w naszych czasach w Polsce poza Malyszem nie mamy nic... pilkarze daja dupy, siatkarze daja dupy, koszykarze dno... wiara graczy et przerzuca sie na repre myśląc że zaraz "nasi" ograja caly swiat... tak nie ma... z tego co wiem to nasze klany sa wysoko w europie ale nie najwyzej... wiec nie ma sensu gadac zaraz o zwyciestwie... nasi walczyli zawsze do konca, bynajmniej taki mi sie wydaje...
wiec ja napisze jeszcze raz... CHWALA IM ZA TO ZE WYSZLI Z GRUPY...
przyznam jedna racje.. moglo byc lepiej... ale co na to poradzic.. przeciez Prosper nie wezmie ludzi "z ulicy" i nie zagra z nimi w rep bo to bylby blamaz... nowych twarzy zawsze trzeba szukac... bo et jak sport rodzi talenty... 1 sklad powinien byc wybierany z najlepszych klanow + kilka perelek z klanow klasowo nizszych...
co do tych wszystkich propozycji ktore padly na tym forum... kazdy by chcial cos dac od siebie.. wiadomo.. Polska to kraj piekny ktory kochamy i za ktory bysmy oddali zapewne zycie, wiec wspolna inicjatywa zrobmy cos na styl PZPN'u

sposrod tylu graczy znajdzie sie duzo ludzi chetnych pomoc... ja pomogam kazdemu kto pomocy potrzebuje, to reprezentacji mam nie pomoc?? Niech ktos da jakis ciekawy i wyczerpujacy pomysl odnosnie reprezentacji a napewno pomoge... tylko gadaja wszyscy.. a nikt tego nie moze zebrac do kupy...
z innej beczki... sluchaliscie hymnu narodowego przed meczem ?

btw widze ze padaja tu glosy ze ktos nie chce grac w rep bo nie ma czasu itp... ludzie dla kazdego sportowca jak i dla Was gra w czyms takim jak rep, czyli najlepsi ludzie z danej dziedziny sportu to nie powinien byc niechciany obowiazek czy strata czasu... Wy powinniscie byc z tego dumni! i robic wszystko aby rozslawic nasz wspanialy kraj

GO TEAM POLAND GO
EmbeZZlemEnt
4:09, 23 01 2004
| QUOTE (Prosper @ 18:13, 17 01 2004) |
Usagi chyba troche nie zalapales o czym mowilismy. Wiadomo ze nowe talenty wylapuje sie z ffa. Ale to tylko talenty teraz. Trafiaja do klany z ligi 2. Tam ucza sie podstaw grania teamowo, jesli maja talent to graja coraz lepej i tafiaja najczesciej do klanu z ligi 1 (chyba ze potrafia wywindowac swoj klan do ligi 1- wtedy jest jeszcze lepiej). A grajac dopiero w lidze 1 i z klanami na takim poziomie, poznaja prawdziwa gre. Uwierz mi usagi, ze doswiadczenie zdobytego z meczach Dsky, GS, plan-B, i patrzenia jak graja najlepsi- nie zastapi zaden aim. Dlatego jak ja bylem tle pl-teamu, to grali w nich gracze ktorzy wiedza jak sie gra z najlepszymi. Wiele ostrych slow padlo pod adrsem Dimitra- czemu gra? Bo wg kogos jest wielu lepiej strzelajacych. Mozliwe. Mze byc pare osob ktore na ctf wygraja z nim 6/4. Ale dam se reke uciac ze w meczu z dobrym klanem nie byliby w stanie zagrac na choc w polowie tak jak dimitr. Bo to gracz kompletny, rozumiejacy te gre. A ty tego nie mozesz wiedziec, bo nie przypominam sobie zebys gral vs poison  Dlatego chyba tez zostalem wybrany tlem, gdyz mam jakis tam szacunek u graczy, i bardzo doprze znam top klany z pl. A poki top klany beda najlepsze puty beda dostarczac reprezentantow. Bo doswiadczenie jakie one zdobywaja walczac jak rowny z rownym z naj klanami europejskimi, nie jest w stanie zastapic nawet najlepszy aim.
Taki jest moj pkt widzenia jako Tla.
p.s. pf jest taka bronia ze potrafi zmienic losy kazdego meczu, ale w pl widzialem tylko 1 pfa ktory po prostu ownuje w kazdym tego slowa znaczeniu. Ktos dzieki komu chyba poison zaistnialo w europie- czyli adas. Klany z ktorymi adas gral moga to potwierddzic- c4 17thss. Jesli pf jest co najwyzej dobry- to nie ma sensu go brac. Pf musi byc albo geniuszem, albo nie oplaca sie go miec w skladzie imo. |
D!mitr zagral moim zdaniem dobrze w meczu ze szwecja i nie mozna mu k#!@a niczego zarzucic, a to ze ktos go jedzie na ctf to co z tego jak przy spotkaniu na zwyklej mapie ginie co chwila. Wazniejsze jest to czy ktos czuje gre i spelnia dobrze powiezona mu funkcje, bo cb nie da sie wygrac na silly_ctf :] Pozatym ten duelowiec nie jest za!@#istym wymiernikiem skilla, bo ta mape jak kazda trzeba wypanowac.
BTW trax uwazasz, ze to za!@#isty obowaizek grac w reprezentacji ?
Pomysl logicznie jak leci krytyka non toper pod adresem reprezentacji/ludzi to nic dziwnego, ze moze sie odechciewac, bo po @#! sie pchac tam gdzie ciebie nie chca albo mieszaja ciebie z blotem.
tranx-san
4:33, 23 01 2004
| QUOTE (EmbeZZlemEnt @ 2:09, 23 01 2004) |
BTW trax uwazasz, ze to za!@#isty obowaizek grac w reprezentacji ? Pomysl logicznie jak leci krytyka non toper pod adresem reprezentacji/ludzi to nic dziwnego, ze moze sie odechciewac, bo po @#! sie pchac tam gdzie ciebie nie chca albo mieszaja ciebie z blotem. |
ehh... ja nei napisalem, że to obowiazek... tylko ze nie powinien to byc niechciany obowiazek :>
a wracajac do tematu... ja uważam, że pisanie bzdur na temat reprezentacji, obrzucanie jej błotem, to szczyt chamstwa i debilizmu :> (ladnie napisane?? LOL). Oczywiscie wiadomo, że jakas krytyka zawsze będzie.. i musi byc... chyba że chłopaki z POL Teamu będą zawsze wygrywać, co raczej jest niemożliwe, nawet gdyby wybrano World Team, napewno kiedyś by trafil na slabszy dzien i przegral. Mi chodzilo o to, aby ludzie z reprezentacji olali te wszystkie warzywne wypowiedzi w stylu "ten zagral jak ciota", "ten wlazil na wlasne miny", "a tamten to jest taki cienki ze nawet w rep Afganistanu nie powinien grac"... Ludzie przeciesh kazda reprezentacja ma fanow dla ktorych kazda porazka jest do wybaczenia (np mnie
).. Ci co pisza takie bzdury sa zazdrosni, o to, ze to wlasnie nie oni ta reprezentacje tworza...
Dla mnie POL TEam i tak jest the best... i nawet gdyba cala polska scena mnie obrzucala blotem to i tak chcialbym kiedys w niej wystapic...
Uwazam ze POL Team ma jeszcze przed soba przyszlosc i jeszcze cos ugra... a wtedy kazdego zdobytego fraga, kazdy zrobiony objective, beda dedykowac nam, ludziom ktorzy mimo przeciwnosci losu i tak w nia wierza :>
| QUOTE (EmbeZZlemEnt @ 3:09, 23 01 2004) |
D!mitr zagral moim zdaniem dobrze w meczu ze szwecja i nie mozna mu k#!@a niczego zarzucic, a to ze ktos go jedzie na ctf to co z tego jak przy spotkaniu na zwyklej mapie ginie co chwila. Wazniejsze jest to czy ktos czuje gre i spelnia dobrze powiezona mu funkcje, bo cb nie da sie wygrac na silly_ctf :] Pozatym ten duelowiec nie jest za!@#istym wymiernikiem skilla, bo ta mape jak kazda trzeba wypanowac.
BTW trax uwazasz, ze to za!@#isty obowaizek grac w reprezentacji ? Pomysl logicznie jak leci krytyka non toper pod adresem reprezentacji/ludzi to nic dziwnego, ze moze sie odechciewac, bo po @#! sie pchac tam gdzie ciebie nie chca albo mieszaja ciebie z blotem. |
ownage post... od klepania tylko dupa rosnie i nic poza tym. sorka, nie obraz sie, ale reprezentacja to reprezentacja. jakby na to nie patrzec. czy reprezentujesz kraj w pilke nozna, szachach, bierkach czy enemy territory - reprezentujesz kraj. to chyba oczywiste.
aha... na przyszlosc: d!mitr wedlug ciebie zagral za!@#iscie i na perfekt. tylko wedlug ciebie. wszystko punkt widzenia. wedlug mnie zagral dobrze, ale nie ownersko. kwestia gustu...
:|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.