blacktyger
12:41, 17 09 2004
z tego co mi wiadomo skill to nie tylko aim, skill to umiejętności w grze (nie tylko celowania ale np. naprawiania pompy ..) w rpgach (a raczem mmorpg) również są skille - jakieś nowe umiejętności postaci.
a na Boomie (wierz lub nie) nie grałem nigdy i nie mam zamiaru (gram tylko na polskich ewe. czasami niemeickich [z modem eths] serverach) więc nie masz racji :> (jak zwykle !:D)
btw. tyle postów a tranx jak zwykle coś odemnie chce ;p opanuj sie !:D
| CYTAT |
No nie mogę, poprostu ręce opadają, huh. Czy wy wogóle przeczytaliście tytuł topika? Nie brzmi on "Jak oceniasz swą grę w ET na podtawie xp", tylko swego skilla!!!! Może trzeba tłumaczyć trudne wyrazy? A więc droga młodzieży - skill jest to twój aim, czyli to, jak portrafisz szczelać, mierzyć do przeciwnika wciskając attack, zabijać go, killować, eliminować, m@!dować, exterminować etc. Może inaczej, wyobraźcie sobie, że gracie duela, czyli jeden przeciwko jednemu i jeżeli zawsze wygrywasz jesteś bardzo dobry, prawie zawsze - więcej niż dobry, więcej wygrywasz niż przegrywasz - dobry itd. Oczywiście ważne jest też z kim grasz. Darujcie więc sobie wymienianie ilości xp na takim, czy innym serwerze z kampanią na 10 map. A jak nie rozumiecie prostych pytań to rowy kopać, przynajmniej jakiś pozytek z was będzie, albo idźcie pograć w klasy, to łatwiejsze zajęcie heh. Ps. Kucze chciałam kogoś obrazić, albo co, bo nudno, ale sorry, nie wyszło mi. Następnym razem lepiej się postaram, heh. |
Jak juz chcesz kogos pouczac (w tym przypadku jechac po nim), to wypadaloby samemu wiedziec co znaczy tlumaczone przez Ciebie slowo...
Hyhy a jednak się ruszyło, no i fajnie. Tak trzymać! Och pouczcie mnie jeszcze proszę, no proszę. Jestem, brzydką niegrzeczną dziewczynką. No Bobin ukaraj mnie, daj klapsa

A co do tłumaczenia, to jakbyś tak poczytał (ja wiem, że to męczy, ale..) parę postów wyżej, to byś zauważył, że Tranx dał definicję skilla, z którą ja się zgodziłam, a nawet do niej odniosłam

Próbowałam najprościej jak się da nakierować na główny temat topika, bo niektórzy mają z tym problemy, no ale okazało się, że nadal to zatrudne. Ba, nie tylko za trudne, ale jeszcze widzę Bobin, że dla niektórych niezrozumiałe. Cieszy mnie twoja świetna znajomość niektórych wyrazów, ale jakbyś tak jeszcze rozumiał co czytasz, to już by było normalnie w pyte!!!!
| CYTAT |
| No Bobin ukaraj mnie, daj klapsa |
Bij mnie i mów do mnie brzydko

Nie wiedziałem że tak lubisz bandage ymma??
A tak wracając do tematu: tych którzy mówią że skill jest prezentowany przez punkty xp, można łatwiej zadzgać kombinerkami niż strzelać do nich z MP czy Thompa... po co tracić amunicje
Przypisywanie sobie chwały że: o miałem na 3x10^8 plansz srał dupy nie czuł x xp to jedna wielka parodia. Chyba że punkty tez dobywał w pojedynkach a nie na budowanie po jednej stronie a wysadzaniu po drugiej

Choć są i takie odmiany graczy...
tranx-san
17:31, 17 09 2004
| CYTAT (blacktyger @ 10:41, 17 09 2004) |
z tego co mi wiadomo skill to nie tylko aim, skill to umiejętności w grze (nie tylko celowania ale np. naprawiania pompy ..) w rpgach (a raczem mmorpg) również są skille - jakieś nowe umiejętności postaci.
a na Boomie (wierz lub nie) nie grałem nigdy i nie mam zamiaru (gram tylko na polskich ewe. czasami niemeickich [z modem eths] serverach) więc nie masz racji :> (jak zwykle !:D)
btw. tyle postów a tranx jak zwykle coś odemnie chce ;p opanuj sie !:D |
black, black, black... znowu masz zwidy...
Ja sie tylko grzecznie zapytalem czy grasz na BOOM'ie jak 50% naszych rodakow.. Nie grasz to ok :> Ja tez nie gram

Nie wiem ludzie czy BOOM'y to jakies pr0 serwery czy co ? Juz kilka klanow proponowalo mi cw na BOOM'ie
A ja na polskich serwach nie gram

jedynie czasami polski gather lub/i jakis tenbit... na reszcie serwow panuje atmosfera wrzucania + ciaglych vote'ow na wszystko.. poczawszy od zmiany mapy skonczywszy na wywaleniu kogos..
A jak pisza wszyscy: Skill to nie tylko Aim i nie tylko myslenie... We wczesniejszym poscie ladnie rozpisalem moja definicje skilla...
BTW graliscie kiedys w quaka ? Tam sie liczy glownie szybka raczka

+ movement... a Aim sie przydaje tylko gdy uzywamy Raila lub MachineGun'a
W Wolfie jest troszke inaczej bo najwazniejsze sa Head'y ale bez dobrego movementu daleko tez nie zajedziemy...
btw: black nie mam nic do Ciebie :> Lubie poprostu z Toba dyskutowac na ciekawe tematy
blacktyger
17:44, 17 09 2004
szczerze mówiąc to nawet nie wiem jakie IP mają te boomy i dlaczego są takie slawne ;[ mniejsza o to, chcialem jeszcze dodac apropo oceniania skilla po Xp, to równiez zalezy od towarzystwa i servera :> bo jesli gramy na eths (ctf_multi) to expo jest jak najbardziej wyznacznikiem skilla a raczej ( w tym konkretnym wypadku) aima (skoro wchodz tylko hs ...) no movementu ofcors. poza tym jesli gramy na tenbicie wieczorem gdzie 1/3 to /-/ pare 17 / 4fun to imo można zauważyć że na 7 w teamie (czy 8) 6 to medycy, więc tam praktycznie również liczy się tylko skill jako aim + movement. naprawianie pomp czy niszczenie postów raczej nie wchodzi wtedy w gre. no trzeba jescze patrzeć na to że imo axis > allies pod względem ilości xp ale to już inna sprawa ^^
ale to byl off top bo generalnie swietemu chodzi o zwykla samoocene siebie jeśli chodzi o to co najważniejsze w tej grze - (poraz któryś set użyte pojęcie) skill :>
btw tranx ja też Cie kocham :*
| CYTAT |
| W Wolfie jest troszke inaczej bo najwazniejsze sa Head'y ale bez dobrego movementu daleko tez nie zajedziemy... |
W wolfie...Mowcie ET bo np. w RTCW jak ma sie b.dobrego aima nie trzeba miec super movementa zeby lac kolesi patrz : Raziel.W ET jest to konieczne bo sa tam tak s(słowo na p)one hitchboxy ze nic nie wchodzi i trzeba latac 3s po mapie na jednego duela

.Napisales ze wybiegniecie na 4 to smierc,a wlasnie ze nie.Tu wlasnie sie przejawia skill tzn. ktorym sie zaslonic ,w ktorego walnac jako pierwszego itd. czyli krotko mowiac miec zimna krew a nie podniecac sie ze wlasnie do kogos strzelasz

.
Juz dawno minal mi czas w ktorym mialem "!@#a" na punkcie gry, wiec nie bede ocenial bo wydaje mi sie to troche smieszne

tzn "ocen jak potrafisz sie strzelac zolnierzykami"

Wg. mnie wplywaja na to glownie: - czas jaki poswiecasz grze (oj bardzo, a u mnie z tym ciezko, ale nie zaluje, bo szkoda tracic tyle godzin na gierke) - sprzet i lacze (256 ramu i skaczacy ping +100 rzadzi

) - fart (jak we wszystkim) - noi talent
A tera z innej beczki
| CYTAT |
| No Bobin ukaraj mnie, daj klapsa |

Karac to Cie nikt nie bedzie, a na pewno nie ja. Chodzilo mi tylko o to, ze wyprowadzasz goscia z bledu, wskazujacy inny blad jako prawde. Przy tym, mowilas jakbys jakas nieomylna encyklopedia byla
| CYTAT |
| parę postów wyżej, to byś zauważył, że Tranx dał definicję skilla, z którą ja się zgodziłam, a nawet do niej odniosłam |
Przeciez ten "jadacy" kogos tam post jest twoim ostatnim postem (nie wliczajac tego "Ukaraj mnie" :-D) Skoro ustosunkowalas sie do definicji tranxa to dlaczego post "jadacy" jest postem nowszym i mowiacym, ze aim=skill od tego w ktorym sie zgodzilas z tranxem, a on raczej tak nie powiedzial, czegos tu nierozumiem, ale jestem zapewne mlody i glupi.
| CYTAT |
| Cieszy mnie twoja świetna znajomość niektórych wyrazów, ale jakbyś tak jeszcze rozumiał co czytasz, to już by było normalnie w pyte!!!! |
!! Z pretensjami to do Pani przedszkolanki, ktora mnie obecnie uczy ! Nic na to nie poradze, moze bede rozumial jak do zerowki pojde ?!
| CYTAT |
CYTAT No Bobin ukaraj mnie, daj klapsa
Karac to Cie nikt nie bedzie, a na pewno nie ja. |
siłą wyżej zainstniałego faktu zgłaszam się na ochotnika. swojego skilla w klapsowaniu oceniłbym jako przeciętny czeladnik (subjektywie), i lokalny wirtuoz, maestro, primabalerina (objektywnie). zapewniam cie, że moje speciale, tj: strejf-klapsy, trick-palce, dany-majty, itd. doskonale potrafią zownować uczestników, jak i spectatorów. zapraszam!
| CYTAT |
| siłą wyżej zainstniałego faktu zgłaszam się na ochotnika. swojego skilla w klapsowaniu oceniłbym jako przeciętny czeladnik (subjektywie), i lokalny wirtuoz, maestro, primabalerina (objektywnie). zapewniam cie, że moje speciale, tj: strejf-klapsy, trick-palce, dany-majty, itd. doskonale potrafią zownować uczestników, jak i spectatorów. zapraszam |
Hmmm, hmmm....hmmm taaa, hmmmmmm
| CYTAT (blacktyger @ 10:41, 17 09 2004) |
| z tego co mi wiadomo skill to nie tylko aim, skill to umiejętności w grze (nie tylko celowania ale np. naprawiania pompy ..) |
No tak skill w naprawianiu pompy jest bardzo ważny - LOL czy wogóle naprawianie pompy można nazwać skillem ? Przeciez do tego nie trzeba żadnych umiejętności.
blacktyger
17:23, 19 09 2004
ehh to był przykład dla urozmaicenia nudne tekstu

chodzi poprostu o to że wszyscy mówią o skillu jak o szczelaniu, a to nie tylko to. to są umiejętności czego dowodem są np. odznaczenie (skoro przykład z pompom się nie podoba ;C)
battle sense skill ale tu raczej chodzi o zachowanie się na polu walki niż o naciskanie fire zresztą jak widze że koleś macha kombinerkami w powietrzu żeby naprawić pompe, choć przed chwilą podłożył mur to mam ochote powiedzieć że jednak "naprawianie pompy" wymaga skilla - myślenia ;o? (może to też jest do nabycia ...)
no to sprubuj zrobić high skilled klan z ludzi uważanych przez ciebie za tzw skillowców
| CYTAT |
| Hmmm, hmmm....hmmm taaa, hmmmmmm |
czuje się jakbym dostał kosza oświadczając się kobiecie na kolanach w samym środku rynku, obok stoiska z nabiałem

| CYTAT |
| z tego co mi wiadomo skill to nie tylko aim, skill to umiejętności w grze (nie tylko celowania ale np. naprawiania pompy ..) |
hehe, delikatny ołnydż.
może nieco popłyniemy i zbudujemy najlepszą definicje skilla? imo skill to:
1) AIM - z tym że AIM nieco szerzej pojmowany bo trudno tu ograniczyć się tylko i wyłącznie do samego celowania, którego miarą jest stosunek wystrzelonych w przestrzeń i przeciwników pocisków. imo AIM to też umiejętność stawiania ognia zaporowego, krzyżowego, a także umiejętne wstrzymywanie ognia w pojedynkach typu: 3vs2, 2vs4, 2vs2, etc. do tej grupy zaliczył bym też obsługę granatów i rifle granade'a (chociaż go kurewsko nie lubie)
2) MOVEMENT - to przede wszystkim umiejętność indywidualnego poruszania się;znajomość i umiejętność wykorzystania strafe jumpów, trick jumpów, rzeźby terenu, strafe'ów w duelach; rozsądne wykorzystywanie sprintu; to umiejętność i świadomość swojej pozycji w terenie adekwatnie do klasy.
3) BATTLE SENSE - trudno mi znaleść odpowiednio krótkie i sensowne określenie w języku polskim dla tego elementu. BATTLE SENS to umiejętność zachowania się w terenie, w różnorodnych sytuacjach i nieprzewidywalnych okolicznościach tak by swoją śmiertelność ograniczyć do minimum, wykorzystując przy tym maksymalnie jak tylko można swoją żywotność - nie mylcie tego z kamperstwem, chodzi o to żeby efektywność (jako jednostki/teamu) na tym nie cierpiała.
4) TEAM PLAY - jak sama nazwa wskazuje to umiejętność pracy w drużynie. definicji tego elementu - jak sądze - nie można ograniczyć tylko i wyłącznie do rzucania apteczek i ammo pack'ów - chociaż taka (dość okaleczona) definicja jest bardzo popularna. prawdę mówiąc, gry zespołowej nie da się wyrobić grając na FFA bo bardzo mocno wiąze się z tym znajomość gry i zachowań ludzi ze swojego teamu, własnych przyzwyczajeń, wad i zalet swoich kolesi.
komentarze, uwagi, sugestie, pojazdy, etc. mile wskazane.
No i zbliżamy się do coraz pełniejszej definicji skilla. Tak sobię myślę, że to całkiem dobry pomysł, by takową stworzyć. Robi nam się tu jakoś tak poważniej i fachowo wręcz. Taaa, czasem (no tylko czasem

) można by tak coś więcej aniżeli tylko jazdeczki jednych na drugich.
| CYTAT |
| czuje się jakbym dostał kosza oświadczając się kobiecie na kolanach w samym środku rynku, obok stoiska z nabiałem |
Hmmm, a zrobiłbyś to?
dominik pl
20:21, 20 10 2004
Witam jesli chodzi o skilla to u mnie nie jest chyba tak zle, aczkolwiek bywaja slabsze dni kiey wszyscy mnie leją niemilosiernie, ale jak mam dobry dzien to grajac na procku 700 MHz i voodoo3 mam best fragger, highest battel sense i co najlepsze mam tez best medic

. Swojego skilla oceniam na solidnego rzemieslnika ale mam tez cos z lokalnego wirtuoza bo nie spotkalem sie na zywo z nikim kto by mnie pokonal w Q3 lub ET na necie oczywiscie lepszych bylo wielu. Pozdrawiam
spoko.. jakos idze w Et gram od pół roku, cały czas staram sie udoskonalać z biegem czasu bede najlepszy...
| CYTAT (dominik @ 18:21, 20 10 2004) |
mam best fragger, highest battel sense i co najlepsze mam tez best medic .
|
Widać że nie rozumiesz co to jest skill.
| CYTAT (dominik) |
Swojego skilla oceniam na solidnego rzemieslnika ale mam tez cos z lokalnego wirtuoza bo nie spotkalem sie na zywo z nikim kto by mnie pokonal w Q3 lub ET na necie oczywiscie lepszych bylo wielu. Pozdrawiam |
To wejdź np póznym wieczorem tutaj
*BiO* Clanserver - www.fpsclanservers.net ip: 212.13.197.137:27964
PS grałeś w Q3 z Fatality lub Zero4
dominik pl
22:06, 21 10 2004
Niechcialem zeby o brzmialo jak wychwalanie. Poza tym chyba zle mnie zrozumiales bo mam dookala siebie samych nieudacznikow ale grajac w necie spotkalem wielu lepszych od siebie. Sens tej wypowiedzi mial byc taki ze chetnie spotkal bym NA ZYWO, oko w oko kogos kto by byl lepszy ode mnie i nauczyl by mnie czgos(nie przez net).
P.s wytlumacz mi co to jest skil(bo moze faktycznie czegos nie rozumiem a zarejestrowalem sie po to zeby sie czegos nuczyc). Czekam na modre rady. POzdrawiam.
VISTORANTE
22:12, 21 10 2004
Skill to umiejetnosci gry. Nie pokaze ci tego zaden medalik z ffa i zadna cyferka. :>
btw dominik trzeba bylo jechac na cgc q3 do warszawy i pogadac na przyklad z matroxem <3
dominik pl
22:18, 21 10 2004
Jesli natomiiast chodzi i wchodzenie na
*BiO* Clanserver - www.fpsclanservers.net ip: 212.13.197.137:27964
to musze cie rozczarowac ze mnei tam nie bedzie gdyz w tym momencie siedze w akademiku za natem, serwerem proxy, i innymi ograniczeniami wiec moge pograc sobie jedynie pozno w nocy jak admin juz spi i podszywam sie pod jego ip.Do tego okazyjnie gram(w weekendy i to tez niedlugo) u Mojej Dziewczyny na kompie, tak wiec sorry ale nie pokarzesz mi jestes lepszy(pewnie tak jest).
Ech,nie wiem co ze mna jest ale coraz gorzej gram.Pomijajac ping 300 i samsung optical + szmaciaka to naprawde nie idzie mi ostatnio najlepiej.I sie wlasnie zastanawiam czy to przez to ze gram z glownie gorszymi od siebie (dialog et :OOO) ,czy moze z jakiegos innego powodu.Swiety,czemu mu dales adres BiO?CZASEM kolo 22 nawet ja mam dobre staty jak na ten serv (typu 32/18 itd.) .Imo lepiej Efterlyst - tam zawsze jest pare osob z czolowki cb eu,chociaz ostatnio strasznie ciezko tam wejsc (dlatego gram na tych dialogach :/).
dominik pl
22:55, 21 10 2004
Czemu dal adres *Bio* moze po to zebym zobaczyl gdzie znajduje sie moje miejsce w szeregu. CHetnie bym sie dowiedzial ale nie mam takiej mozliwosci na dzien dzisiejszy no ale moze niedlugo jakos uda mi sie tam wejsc na moment jak admin zasnie

ale pewnie nie dzisaj bo jutro mam na 8 :/ . Dac wam znac kiedy mozecie mi skopac dupe?? Moze sie jakos umowimy? (jak mi juz skopiecie to pewnie bedziecie sie miesiac wysmiewac no ale trudno trzeba poniesc konsekwencje swoich słow)
Meat Man
13:27, 29 10 2004
Ha Ha !!! Dalem "solidny rzemieslnik z dzida pradziada"
kto ze mna gral na pewno przyzna mi racje.
Koraxis
17:27, 29 10 2004
A ja tam oceniam się na zeladnika. Czasami jeśli mam dobry dzień gram na prawdę dobrze a czasami to kompletna lipa (np. kiedy mam doła) Ale myślę, że gram już trochę i coś tam umiem
n'GP PapUs
18:14, 29 10 2004
powiem wam jak sie gra po 3 miesiacach przerwy... z pamieci nei pamietalem klawiszy gdzie co i jak. W rzeczywistocsci czlowiek siada i rece same robia cos co powinny az bylem w szoku ;] Inna sprawa ze po takiej przerwie i do tego z paskudnymi pingami nie masz wiekszych szans z graczem dobrym o bardzo dobrym nie wspominajac ^ ^ Jednak trening trening i jeszcze raz trening sprawiaja ze lapiesz jak prawdziwy sportowiec forme. Cos w tym jest...osobiscie uwazam siebie za gracza ze srednim skillem za to bardzo przebieglego i sprytnego

Czasami to jest wazniejsze

) Jednym slowem jestem warzywem
Wydaje mi się, że jestem powyżej przeciętnej krajowej

. Niestety tydzień gry w UT 2004 i już nie umiałem grać w ET

. Nawet jako eng na battery w rampe nie mogłem trafić ^ ^ (ale to chyba nie spowodu przerwy w ET

). Ogłólnie jest dorze i luźno.
(kolejny mój post z dupy imo ^ ^)
MATRIX WAS MA
TyTuS_PL
14:00, 4 05 2005
wedug mojego skromnnego zdania jestem : "Lokalny wirtuoz, maestro lub primabalerina"
monitorexx
9:18, 14 06 2005
Ja powiem że swój skill oceniam pozytywnie

ale niestety nie jestem najlepszy
ja siebie ocenilaem na 'rzemielsnika' ;] po prawie rocznej przerwie wrocilem do ET i jak na tak dluga przerwe to forma jest rowna i gorsze dni sie nie zdarzaja

a na sprzet nie mam co narzekac, bo mam w miatre dobry, jedyny mankament to lacze, ktore w ciagu dnia ma wachlarz pingow od 50 do 9999
Tutaj wszystko zależy od pingu.Ogólnie swój skill oceniam na rzemieślnika i tak też zagłosowałem.Oczywiście zdażają się też wzloty i upadki
| CYTAT (Buli @ 0:51, 5 12 2003) |
| jak ping mam za...isty i fpsy to daje sobie czeladnika , a jak z dupy to kompletne beztalencie |
to samo co kolega tutaj

jak mam fps k***a 20 i nie widze prawie goscia to mnie k***ica bierze bo sie grac nie da , a tak to chyba taki straszny nie jestem(tak mysle)
DaWiDsOn
17:25, 13 09 2005
Ja siebie ocenilem na "Solidny rzemieślnik z dziada pradziada", ale zeby wiedziec jak naprawde dobrze gram to chcialbym zagrac duela na kogos z dobrego klanu (mowiac dobrego mam na mysli 4fun, AoD, Polewka, no powiedzmy WoW

itp)... Jesli ktos z powyzszych klanow jest chetny czekam na gg (oczywiscie zawsze niewidoczny :])...
shalashaska
7:55, 15 09 2005
U mnie skil zależy od mojego samopoczucia:P.Stałe 125 fps itp,ogólnie oceniam na nienajlepszy a i nie najgorszy.Gram w byłym M.o.H-u;)
Mój skill zależy głównie od servera(lagi) ale tez w durzym stopniu od Graczy
< superhipermegagwiazda
Lokalny wirtuoz, maestro lub primabalerina
ja oceniam sie na solidnego rzemieslnika. medem dobrze gram pomagam druzynie jak moge i idzie mi dobrze.
SPIDIvonMARDER
14:15, 8 12 2006
Ja też uważam, że zasłużyłem na rzemieślnika. Gram dopiero od sierpnia, ale w klasyfikacji końcowej mam zazwyczaj pierwsze miejsca. Wcześniej trenowłem Quaku, RTCW i Serious Samie.Dalej się rozwijam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.