![]() ![]() |
1:57, 19 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 524 |
chciałem spytać czy ktoś tu w ogóle zagląda z graczy rtcw?
|
|
|
|
5:45, 19 01 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Tak
Ja |
|
|
|
5:47, 19 01 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
janie, ja nie
|
|
|
|
5:51, 19 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 524 |
Pytałem o tych, którzy grają w rtcw ... a nie jakichś lamerów o:
|
|
|
|
5:52, 19 01 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
no ja ostatnio gram, tzn zdarza mi się... sayetan ostatnio ostro pociska w rtcw.
|
|
|
|
16:59, 19 01 2004
|
|||
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
W takim razie powinieneś się sam wykasować ze swojego topica |
||
|
|
|||
19:25, 19 01 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Validating Postów: 221 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 20 |
ja tez zagladam - jakkolwiek z jednej strony gram wylacznie w rtcw ( no i w cod poznymi nocami ), a z drugiej jestem lamerem, wiec nie wiem czy powinienem sie wypowiadac
|
|
|
|
23:21, 22 01 2004
|
|
|
Chociaż w RTCW już nie gram to nadal bardzo czuje się związny duchowo z RTCW
(To że nie gram w 90 % wybika z powodu client unknown to authorize i PB init failure - tutaj podziękowania dla mojego providera i jego adminów - co dziwne w ET takich problemów nie mam) To że RTCW padło w Polsce i pada aktualnie w EU to jest przykre, żal mi. Może to zabrzmi troche idiotycznie ale czasami miałem ochotę uronić łzę nad losem RTCW. Szczególnie jak się teraz ogląda stare dema z meczy w kórych grałem w CB z fUzz czy mecze wielkich klanów w Euro-Cup czy Nations-Cup albo przeglądając archiwa serwisów o RTCW czy oglądając jakieś produkcje filmowe o RTCW. Teraz jak to się oglada czy wspomina to wrażenie podobne jakby się oglądało jakieś zdjęcia czy film z bliską nam osobą, która na zawsze odeszła. W RTCW byłem bardzo zaangażowany. Wcześniej też długo (nawet dłużej niż w RTCW do tej pory) grałem w QW (Q1 na sieci), którą też uważam za grę kultową i grę wszechczasów ale to właśnie największe uczucia wiązałem zawsze z RTCW. Czasami człowiek miał wyrzuty do samego siebie że się nie zaangażował zbyt bardzo w redakcję serwisów o RTCW, że nie przyłożył się do organizacji D-Day II, jakieś ukryte zarzuty do czołowych klanów PL że przeszły na ET w momencie kiedy jeszcze scena RTCW w Eu trzymała się dobrze, zarzuty do kilku osób które w początkach ET bardzo propagowały ET, prczyniajać się w pewein sposób do upadku RTCW w PL a obecnie kompletnie leją na ET. Ostatno mogłem mieć też wyrzuty do samego siebie że nie zaangażowałem się w polski NC RTCW - zagrałem kilkanaście trenów i na tym koniec - ale tutaj jeśli juz miałbym się usprawiedliwiać to wynika to z moich problemów które opisałem powyżej. No ale trudno mieć takie wyrzuty tylko w stosunku do siebie czy innych osób. Co się miało stać to się stało. Byłem raczej jedną z ostatnich osób w PL, które zrezygnowały z gry w RTCW (listopad 2003). Patrząc teraz widze osoby grających w ET których wcześniej nawet nie posądzałbym że tkną kiedyś ET (FF - LuZzz, czy mój kolega inco Nawet czasami w złości na los RTCW życzyłem scenie ET, które to ET było gwoździem do trumny RTCW, żeby jak najszybciej (słowo na p)nęła, żebym mógł powiedzieć po tym jak padnie - a nie mówiłem że ET jest z!@#ane ? - no ale takie myśli były rzadko. RTCW padło, ale RTCW to była wielka gra. Można to porównać to jakieś wykwintnej restauracji, która padła bo obok otworzyli kilka MCDonaldów, do których teraz walą całe tłumy - oczywiście te MCDonaldy to ET. Co ciekawe sporo najlepszych europejskich klanów i graczy RTCW (4k, iNfensus - GMPO) przeszło na Cod-a, który w mojej opini jest dużo gorszy od ET a przecież ET jest pod względem gry najbliższy RTCW ! - To może coś dać do myślenia. Dla mnie nadal RTCW roxx. Niedawno po długiej przerwie grając na ctfie RTCW wyzwoliło znowu we mnie kupe adrenaliny. Oglądając nawet dema najlepszych klanów ET i porównując to z poziomem dem meczy RTCW nawet przed roku nadal stwierdzam że RTCW roxx. Ogladając niby najlepsze klany ET człowiek czasami łapie się ze głowę, czasami poprostu zasypia częsciej niż przy oglądaniu dem z RTCW RTCW przyzwyczaiło mnie do wysokiego poziomu, które Et chyba zbyt szybko tak nie osiągnie. Teamplay, skill, dynamikia i atrakcyjnośc meczy RTCW, a przecież większośc obecnych najlepszych graczy ET wywodzi się z RTCW, więc dlaczego tak duża różnica ? Dla mnie namiastką RTCW mogą być nadchodzące zmiany w ET (zmniejszenie ilości min, restrykcja xp, zwiększenie dynamizmu gry itp). Jeszcze jakby były bronie jak z RTCW i jeszcze bardziej drastczne zmiany to byłoby już wogóle cud miód i nie miałbym do siebie wyrzutów że nie gram już w RTCW Hmmm może wyjdzie jakiś mod ala ET z fizyką RTCW albo niektóre ligi będą miały te drastyczne ograniczenia co do xp, garandów, min itp - Może wtedy scena ET podzieli się na tych co wolą ET klasyczne (tak jak do tej pory) i ET idące w kierunku RTCW (ja o wiele chętniej będe grał w takie ET), tak jak np scena Q3 jest podzielona na zwolenników różnych modów ? Chociaż tu decyzja należy do CB a dotychczasowe zmiany idą w dobrym kierunku, chociaż prze niektórych zmiany krytykowane że zbyt rewolucyjne a przez innych że za mało rewolucyjne. Co ciekawe teraz uwidacznia się jak bardzo ET jest grą niedorobioną i wymagającą poprawy. Mnóstwo bugów na mapach ET (które pracowicie odnajduje i pokazuje mi Dankan W RTCW właściwie tylko jedyną znaczniejszą zmianą było wprowadzenie limitu pfów, reszta ważnych rzeczy pozostała w RTCW nie zmieniona po dziś dzień. W ET jakieś zmiany i propozycje zmian non stop. A co do forum. Dlaczego tu nikt nie pisze ? No a niby o czym ma pisać ? Jak chcesz dowiedzieć się coś o RTCW albo podyskutować na ten temat to najlepiej na zachodnich serwisach (zwłaszcza xfire). Serwis enemyterritory.pl jak sama nazwa wskazuje jest wyłącznie o ET to trudno wymagać żeby tutaj ludzie pisali na forum tego serwisu o RTCW. Zresztą et.pl jest jednym z nielicznych dużych serwisów w Europie który pisze wyłącznie o ET, większość skupia się na ET jak i RTCW. Oddaje to charakter sytuacji w Polsce - praktyczne zerowe zainteresowanie RTCW przeciwnie niż w Europie -chociaż tam ostatnio RTCW też bardzo ustępuję ET to nadal się o nim pisze. Poprostu jest za mało osób grających w RTCW w PL żeby myśleć o jakimś dużym forum poświęconym RTCW. Chociaż ostatnio sporo osób grających w ET coraz bardziej interesuje się RTCW - może jakaś oznaka poprawy ? Jednak to forum powinno być dalej - nie pozwole dobijać |
|
|
|
23:22, 23 01 2004
|
|
|
Schutze Grupa: ProPlay0r Postów: 7 Dołączył: 22-09-2003 Nr użytkownika: 277 |
Ja zagladam tylko ze nic sie tu nie dzieje :/ przydalby sie ktos od wymyslania topicow :>
Ale najwazniejsze, ze jeszcze czasami uda sie zebrac na toadiem pelny serwerek ludzi grajacych w rtcw. I chwala im za to |
|
|
|
4:25, 1 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: ProPlay0r Postów: 147 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Gliwitz Nr użytkownika: 528 |
RTCW bylo fajne, ale jak scena przykleka to zaczelo sie grac jakos jalowo
Wiadomo z rodakami najlepiej, a nie bawi mnie jak jakies zygzaki cos odemnie chca a nawet nie wiem co mowia. Ogolnie stwierdzilem, ze wole pograc w ET z rodakami niz w RTCW [ ciagle jeszcze gram jako pf w tcg.pl] z zygzakami. Rozumiem ciebie swiety dosc dobrze, chodz moze do oswojenia sie z et trzeba czasu. Zanim zobaczylem RTCW u mnie na topie byl q2. Po kilku tygodnaich sie dopiero wkrecilem :] Przypuszczam, ze meczy ciebie tez scena ET - ludzie z dupy nowe geby. Sam przyznam, ze brakuje mi ludzi z BK, fuuZ'u, BIA bylo to unikatowe ze scena byla mala, ale nie szalalo po niej tyle lam. Gra byla prowadzona na jakims poziomie scena polska fajnie sie rozwijala sama w sobie. Teraz to jesli chce sie zostac skillowa dupa wystarczy pujsc na polskie ffa - co tam sie dzieje O_o. Brakuej tej izolacji miedzy dobrymi a beadziejnymi, nowa, a stara scena Moze to jakis rodzaj uprzedzenia, ale naprawde nie bawi mnie wysluchiwanie jak jakis koles mowi jaki jest za!@#isty bo na kampanii mial 800xp :/ No k#!@a boze ty widzisz a nie grzmisz |
|
|
|
9:38, 22 03 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Half ProPlay0r Postów: 67 Dołączył: 27-10-2003 Nr użytkownika: 584 |
no inco ja zaglądam
|
|
|
|
14:45, 22 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 409 |
Nieczesto zagladam na forum enemyterritory.pl, ale jesli juz zagladam to rowniez i tu
Swiety wielkie brawo za post... Czuję dokladnie to samo. Mysle, ze wielkiego powrotu z ET do RTCW niestety sie nie doczekamy. Osobiscie widze to tak: ET jest denne - fakt nie zbity Niestety w tej chwili wiekszosci rtcwgraczy ciezko bedzie przyznac sie do bledu i wrocic. Po pierwsze, kazdy z nich wie jak bardzo spadl mu skill od jego najlepszego okresu. Po drugie, RTCWPLAYERZY zaczynaja byc powoli doganiani skillem przez ETPLAYEROW, z bardzo prostej przyczyny. Dla wiekszosci rtcwgraczy et jest dosc nudna gra, ze wzgledu na cechy, ktore wymieniano juz setki razy i nie sa oni w stanie spedzac nad nia 4, 6 godzin dziennie. Osobiscie moglem grac w rtcw codziennie 8h jesli tylko mialem czas (chyba kazdy z nas mial okres nie wstawania od gry). Dla etgraczy et jest wlasnie tym czym bylo dla nas rtcw (gra idealna, ta jedyna, najlepsza), potrafia wiec usiedziec nad nia 8h przez 2 dni a trzeciego nie zmuszac sie do pogrania kilku kolejnych. Poza tym etgracze maja cala wiedze na talezu (wystarczy zasiegnac porady starszego doswiadczeniem playera). W miare jak rtcwgracze beda spychani do scenowej rezerwy (przestana byc tymi najlepszymi z najlepszych), beda coraz mniej czasu spedzac na graniu, a w koncu zrezygnuja z gry calkowicie. Z pewnoscia nie dotyczy to wszystkich niektorym po prostu ET bardziej pasuje, ale nie znam zadnego RTCWgracza, ktory nie wspominalby RTCW jako czegos: lepszego, pelniejszego, ciekawszego. Coz moze wydawac sie to calkowitym bezsensem, ale wlasnie taki na dzien dzisiejszy jest moj poglad na wolfa. (sorka inco za posta z dupy) |
|
|
|
17:35, 22 03 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 125 Dołączył: 23-01-2004 Skąd: Skądinąd Nr użytkownika: 1138 |
Moim zdaniem scena rtcw siadła, ponieważ gracze dostali za darmo ET (czyli RTCW tyle że bardziej rozbudowane). Dlatego ludzie myślą - poco tracić te 69 zeta (bodajże) za coś , co mogę mieć za friko ?
Przyznam sie że w rtcw grałem tylko singla (bo w mp mi ciągle wyskakiwało "Invalid cd-key" |
||
|
|
|||
18:00, 22 03 2004
|
|||||||
|
Gefreiter Grupa: ProPlay0r Postów: 41 Dołączył: 7-10-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 409 |
Szkoda, ze forum hive.pl juz nie istnieje, bo znajdowalo sie tam wiele topicow porownujacych obie gry. Pokrotce ET i RTCW to 2 podobne, acz praktycznie inne gry. Roznice tkwią przede wszytkim w predkosci , dynamice rozgrywki, fizyce broni i strzalow (wiekszy jest rozrzut i szybkosc broni). Dodakowo mapy sa mniejsze i (tego nie jestem pewien) hit pointy postaci rowniez - trudniej wchodza hsy. W efekcie rozgrywka trwa krocej (8-12 min fulltime). Mysle, ze prawdziwym powodem upadku byla raczej pogon za nowosciami. Niestety moim zdaniem ET okazalo sie mniej dopracowana, troche zabugowna i po prostu gorsza gra.
Bo jest darmowe ? Dodatkowo wg prawa Kopernika gorszy pieniadz wypiera lepszy
Po prostu brak ci skali porownawczej Niestety twoje pytania zachodza na zupelnie inna dyskusje (roznice miedzy et, a rtcw, oraz dlaczego rtcw upadlo?) i nie pasuja do tematu hallo :> |
||||||
|
|
|||||||
19:19, 22 03 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Czy ja wiem czy to RTCW było takie super ...
Można polemizować. Dynamika i szybkość rozgrywki zgadza się wiekszy dynamizm jest w RTCW akcja jest szybsza. Czy to jest lepsze ? Nie każdemu to pasuje niektórym pasuje .. tu jednak dla mnie RTCW bylo fajniejsze. Mapy ... Cieżko porównywać z jednej strony mamy piękne skomplikowane mapy w ET które sa zazwyczaj mało grywalne na clanwarsach. W RTCW mamy natomiast mapki prostsze i chyba bardziej grywalne. Co prawda map podstawowych w ET jest 6 a grywalnych na klanówkach 4 ( odrzucamy fuel i battery ) w RTCW mieliśmy wiecej map grywanych często. Base/ Beach do usrania dalej village, assault to chyba najlepsze mapy z podstawowej wersji do grania klanówek z Goty dochodził jeszcze świetny ice. Choć i w RTCW byly niegrywalne w stylu castle to i tak jest lepiej. Z drugiej strony Do ET dochodzą konwersje i dziwia mnie niektóre głosy że to nie beach to nie base to nie ice itp. Skoro mapka jest identyczna a jedyna różnica jest to że zasady gry są z ET oraz dodano w paru miejscach ( a to tez raczej sensownie.) commanda na mapie oraz jakiś stojak z ammmem to nie sprawia że mapa jest niegrywalna. Chyba że nagle ktoś stwierdzającże nie da się wykonac jego ulubionego strafe jumpa to mapa jest z dupy. Czyli tutaj jest moim zdaniem remis z niewielka przewaga RTCW bo konwersje pochodza nawet z tej gry. Czyli 2-0 dla RTCW (a dla nie lubiących szybkiej gry 1-0 ) Kolejna kwestia uzbrojenie. W RTCW mamy Nóż , Pistolety , Thomson , Mp 40 , PAncerfaust, Flamer , Venom gun, Sniper rifle, Sten, granaty W ET Nóż, pistolety , SMG (lacznie thomson i mp 40) Pancerfaust, Mobile MG 42, Mortar, Flamer, FG 42, snajperki, Sten, granaty, Rifly z granatnikami, miny RTCW to gra pure smg gdzie w uzyciu znajdują się powrzechnie praktycznie na kazdej mapie 3 bronie ( Mp40 , Thomson i PF ) + dochodzi snajpa na niektórych z nich oraz naturalnie granaty i pistolety. Czyli 3 bronie głowne i 2 zapasowe. Co by nie mówić o wspaniałej ich fizyce to jest to mało. ET tutaj smg ma pzrewage ale już nie tak wielka. W powszechnym użyciu znajdują się MP40, Thomson, PFy, Rifly z granatnikiem, miny. Nie jest o oszałamiajaca ilość ale jednak przewaga drobna jest po stronie ET. Lepiej ją widać w broniach rzadziej używanych. Porównanie przydatności Mobile Mg i Venom guna wypada stanowczo na korzyść tego pierwszego. Nawet Flamer w ET wydaje się lepszy choć o nim nie warto wspominać. Mortar nie ma odpowiednika w RTCW. I musze powiedzieć że znajduje zastosowanie niekiedy bardzo skuteczne. Plus dla RTCW w kwestiach broni to jest sniperka. Co tu ukrywać jest lepsza niż w ET. Choć najlepsze imo byloby połączenie ich cech. W RTCW stzrelanie z niej przypominało praktycznie ogień seryjny aby w cel. W ET mamy powolne strzały zazwyczaj ( jeśli chcemy walić tam gdzie mierzymy) ktore nawet z hsem robią tyle co nic. najlepiej by było jakby po prostu damage przy hsie dawał insant killa ( w RTCW to było 200 damaga bodajże a przy strzałach w klatę około 60 ) Ale nie o snajpie miałem pisać. Tylko o tych 2 grach. A wiec bronie według mnie to punkt dla ET Mamy 2-1 Kolejna kwestia istotna to klasy postaci. W RTCW mamy w sumie 4 klasy postaci Soldiera,Lieutanta, Medica oraz Inżyniera W ET Soldiera,Fielda,Medica,inżyniera oraz Covert opsa Ilościowo jest nieznacznie po stronie ET plus. Przygladając się przydatności klas nalezy teraz. Tu nie mam żadnych watpliwości kto jest zwyciezcą. nawet jeśli zignorujemy całkowicie covert opsa jako klase "dla warzyw na warzywniakach" to chyba nikt nie ma wątpliwości gdzie klasy są lepiej wyważone i mają wiecej możliwości. W ET rola enginnera nie sprowadza się w tym momencie już tylko do 1 minuty meczu( naturalnie na niektórych mapach) kiedy trzeba podłożyć dynamit aby pojść dalej. Podczas gdy w RTCW po prostu eng to taki soldat tylko że ma wiecej granatów o 4 i podkłada dynanity a reszta go chroni bo tylko do tego sie nadaje i sam nie powalczy Troszke się tutaj zmienilo i grać zaczeła jedna klasa wiecej. W dodatku całkiem ciekawa. Tak wiec robi nam się 2-2 I tak dla mnie pozostaje. Starałem się być obiektywny. RTCW znam długo i wiem o czym piszę. ET mnie nie zachwyca całkowicie ale nie uważam go za jakiegoś crapa. RTCW grało sie miło ale widziałem też wady. Jest jedno kryterium którego tutaj nie zamieściłem a jest ono dosyć istotne na obraz RTCW w PL i ET w PL Nie zamieściłem tego w zwiazku z tym że nie zalezy to od gry a raczej od tego kto w nią gra. A mianowicie scena... I tu jest dla wielu RTCW 1 ET 0 Wyszłoby wtedy dla wielu RTCW 3 ET 2 I tak to jest wedle mojego myślenia. Zastanawiające jest to że osoby które najgośniej darły się że RTCW do grobu Et roox ( po demku które ssało na całej linni) aktualnie coś niezbyt udzielają się na scenie. Zapewne krzyczą teraz gdzieś... Krwawe maszynki do miesa 5 roox.... wszystko sux. Nie ma jak pęd ku nowości. Jednak nie we wszystkim była lepsza a czasami zbyt idealizujemy staaare dobre czasy. Myśle ,że część z Was przynajmniej w części sie ze mną zgodzi. |
|
|
|
1:46, 23 03 2004
|
|||
|
Hauptmann Grupa: Validating Postów: 221 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 20 |
imo typowa druzyna w rtcw to bylo: 3x med + 2x lojt + 1x pf, czasami dochodzil eng i snajpa. a w et jak to wyglada ? 3x med + 2x eng + 1x lojt, albo pf... imo gra sie taka sama iloscia klas, tyle ze ciezar zostal przeniesiony z lojta na enga... covera sie nie uzywa, tak samo snajpy, pf zdecydowanie rzadziej .... a lojt to tylko by blokowac jakies przejscia artami, bo ammo mozna sobie znalezc .... |
||
|
|
|||
11:55, 25 03 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 78 Dołączył: 25-03-2004 Nr użytkownika: 1597 |
Bez przesady - popatrz na mth aka niezapomniane [<<] z RTCW - nie ma mocnych na nich ,a są to sami byli gracze w RTCW. Większość top clanów składa się w dużej części z byłych graczy RTCW i świerzynki ,które zaczęły grę w ET od 0 jeszcze długo ich nie dogonią.Gracze RTCW mają ogromną przewagę przedewszystkim dlatego że RTCW jest grą o wiele,wiele szybszą i wymaga o wiele większego refleksu np: w duelach. |
||
|
|
|||
12:02, 25 03 2004
|
|||
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 78 Dołączył: 25-03-2004 Nr użytkownika: 1597 |
Ale te mapy były projektowane pod RTCW i jego bronie,fizykę itp. A jak sobie pomyślę o ice z minami na wyjściu z south halls albo minami dookoła krypty na village to aż mnie skręca.A swoją drogą tylko base jakoś się przyjęło a reszta okazała się totalną klapą. |
||
|
|
|||
12:44, 25 03 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: ProPlay0r Postów: 204 Dołączył: 16-10-2003 Nr użytkownika: 499 |
Nawet tc_base staje się mało grywalne jeżeli przeciwnik dobrze operuje mortarem szybko sprząta NT i niedobitki z mostku i okolic r01. Skończy się to predzej czy później tym że większosć klanów zacznie bronić r02 a engi z rifle obsiądą korytarze
Zgadzam się z kr0pą w kwesti że minie jeszcze sporo czasu kiedy "nowalijki" dorównają skillem byłym graczom RTCW . ET w porównaniu z RTCW daje większą szanse klanom złożonym z graczy ze średnim skillem w konfrontacji z dużo lepszymi skillowcami (gra na remis) . Większe znaczenie ma taktyka , umiejętność kampy . Mi osobiście RTCW daje dużo wiecej satysfakcji bo jest dynamiczne , stąd większe emocje , wszystko przezywa się szybciej . W ET po wygranym meczu jestem s(słowo na p)ony kampą , ide się odlać , zapale papieroska , popije pepsianką , wracam do kompa , wchodze na kanał klanowy , połowa klanu już śpi , z resztą lizemy się chwile po dupach jakie z nas mastahy, po paru minutach dochodzimy do wniosku ze wygralismy z nubami większymi od nas i idziemy spać . |
|
|
|
15:34, 25 03 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Moderatorzy Postów: 304 Dołączył: 3-07-2003 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 19 |
Hech... dla mnie to że mapy były projektowane pod RTCW nie pzrekreśla ich w żaden sposób w ET.
nie wiem swoją drogą czemu nie grana jest np taka beach skoro tam stawianie min jest wyłączone całkowicie na terenie całej mapy. Co do ice to grałem parę razy i jakoś nie widzę wiekszych pzreciwkazań aby ją grać . Na pewno będzie lepsza niż taki fuel. A argument że base jest niegrywalna bo można ściagnąć Mortarem cała obronę z NT oraz z mostku jest właśnie imo na korzyść tej konwersji. kto powiedział że taktyki znane z RTCW muszą być tak samo zastosowane w ET ? W takim wypadku nie należy bronić w tym miejscu tylko w jakimś innym. Nie twierdzę że RTCW jest gorsze bo nie jest ale jakiejś znaczącej miażdzącej przewagi nie widzę. A tak jak miałbym być szczery to granie na starych mapach w nowych okolicznościach mnie akurat bawi. trzeba się liczyć z nowymi broniami z możliwosciami jakie dają klasy i z nieco inną fizyką. Ot rzecz gustu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |