IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ile śpicie ?, czyli jakie z was śpiochy :p
Ile na dobe odpoczywacie śpiąc :o ?
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 56
Goście nie mogą głosować 
Bobin
post 19:01, 21 02 2004
Post #1

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 496

Postanowilem otworzyc ten temat poniewaz przeraza mnie jedna rzecz... Mianowicie gdy patrze czasami na daty a raczej godziny postow ogarnia mnie przerazenie blink.gif Lookam a tu taki WOLFszLAGIER o czwartej nad ranem klepiej w klawiare biggrin.gif (czekam na twoja odpowiedz tongue.gif odnosnie twojego czasu spania ) albo Prosper ktory publicznie przynal sie do bezsennosci w jednym z topicow biggrin.gif Noi itd. Pozdro smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Swiety
post 19:27, 21 02 2004
Post #2

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Komputer mam odpalony prawie zawsze 24h na dobe - w tym irca i konsole boarda - dlatego ktoś może mieć wrażenie że wcale nie śpie tylko przebywam na ircu i pisze na forum a faktycznie cały czas jestem away.

Ja naprawde nie wiem co wybrać w tej ankiecie bo są takie dni że nie śpie wogóle i są takie dni gdzie śpie po 12 lub więcej godzin (odsypiam zaległości). Jeśli jednak wyciągnąć by jakąś średnią to wyszłoby raczej dość mało - może jakieś niecałe 6 godzin ? Często też sypiam na raty - czyli np jakieś 4 godziny w nocy i później 2 godziny drzemki wieczorem lub popołudniu.
Imo taki sen na raty jest lepszy dla organizmu, lepszy niż jeden długi sen dziennie - dlatego moge jakoś normalnie funkcjonować pomimo ekstremalnych warunków długości snu i jego pory.
W normalnym 8 godzinnym śnie tylko krótka czasowo faza odpowiada za pełen wypoczynek organizmu. Jeśli zrobimy sobie poobiednią drzemkę to prawie cały czas tego snu to pełen wypoczynek organizmu. Dlatego spiąc na raty można tego snu używać mniej niż normalnie i osiągnąć ten sam efekt wypoczynku.

Problemy z bezsennością ? Raczej problemy z zasypaniniem o określonej porze. Najczęściej poprostu zasypiam ze zmęczenia. Stwierdzam że jestem na tyle zmęczony że już nic nie moge robić, rzucam wszystko w p!#@u, myje się i kłade się do łóżka. Ale żeby tak regularnie o określonej porze - co to to nie biggrin.gif

Studiuje zaocznie czyli szkoła to dla mnie tylko weekendy. A w tygodniu praca o różnych porach dnia bez stałych godzin, czasami kilka czasami więcej godzin , czasami wogóle - Dlatego czasami pojawiam się np na serwerze o 4 rano (wstaje o 3 rano), czasami pojawiam się na serwerze o 4 rano (bo jeszczen nie poszedłem spać). Takie po!@#ane życie biggrin.gif

Internet najlepiej mi chodzi w nocy (jak każdemu) tylko że u mnie w nocy dopiero naprawdę zaczyna chodzić.
Dlatego staram się tak ustawić aby właśnie w nocy albo wcześnie rano korzystać z netu (grać, pisać, czytać itp).

Ilość snu zależy od tego co się robi. Aktualnie raczje życie mam lekkie (niestety ta lekkość ie przekłada się na pieniądze), ale wcześniej pracowałem dość dużo fizycznie jednoczesnie się ucząć. Jak przychodziłem do domu to nie miałem czasu już na nic i myślałem żeby tylko iść do wyra - Skutek - 2 lata rozbratu z netem i sieciowymi grami biggrin.gif

+Quote Post
blacktyger
post 20:19, 21 02 2004
Post #3

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

hmm ja jak każdy nastoletek powinien około 6-7 h (tzn powinien podręczikowo 9 ale kto tyle śpi?smile.gif )
Myśle że spanie do późnych godzin (czyt. 9-10rano) jest bez sensu o net najlepiej chodzi w nocy więc noc się wykorzystuje a w dzień śpi smile.gif robił bym tak gdyby nie fakt szkoły (codziennie na 7:10 blink.gif ) więc te minimum (4-5) godzin musze spać. jak na ironie najmniej spie w dni wolne aby maksymalnie wykorzystac dobre pingi ... całymi nocami żadko siedze przy kompie raczej w takich wypadkach robie tak jak Święty czyli na raty ... ogólnie rzecz biorąc średnia wynosi 6 h i tyle też zaznaczyłem smile.gif

pzdr

+Quote Post
Maczo
post 21:10, 21 02 2004
Post #4

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

W tygodniu chodzę spać o 1, 2 w nocy i wstaje o 7, bo trzeba do szkoły, czyli śpię około 6-5 godzin. W sobotę budzę się o 12 w południe i nie śpię aż do 3, 4 w nocy, w niedzielę późno się budzę i późno idę spać i tak w koło Macieju. Zaznaczyłem 4-6 godzin.

+Quote Post
Spl!nt3r
post 22:10, 21 02 2004
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1138

Powiem tyle że sypiam. Trochę. Jak akurat niegram tongue.gif
Zależy też w co gram bo ostatnio pykam w demko ut2004 to zdaża mi się zapominać o tak prozaicznych czynnościach jak np. spanie.
Ciężkie życie nałogowca . dry.gif

+Quote Post
blinkkin
post 23:41, 21 02 2004
Post #6

Nr użytkownika: 547

ostatnio troche mi przeszlo, ale praktycznie pol roku to byl sen 3-4 godziny dziennie, a na wakacjach max. dwie (mowie calkiem powaznie). najkrocej spalem 15 minut (nie licze nieprzespanych nocy), a najdluzej na nogach bylem 56 godzin. oczywiscie nie spedzielem tego i tylko wylacznie przy kompie. byl to wariowany okres, pozniej odsypialem z piatku na sobote 10 godzin i tak caly czas. obecnie przesypiam okolo 6 godzin dziennie, wiec jest mozna powiedziec, ze wrocilem do normalnosci. odradzam wszystkim taki tryb zycia, poniewaz predzej czy pozniej odbije sie to na zdrowiu, ja schydlem w przeciagu 5 miesiecy okolo 15 kilogramow (nie ma zartow).

+Quote Post
VISTORANTE
post 0:20, 22 02 2004
Post #7

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 568

Był w wakacje okres kiedy chodziłem spać o 2 w nocy (grało sie z mlodym sk8erem - pozdr. tongue.gif) i wstawałem o 7 ale razem z wrześniem sie skończył. Teraz zazwyczja chodze spać o 24-1 i wstaje koło 9. Wy sie macie fajnie, nie macie w nocy lagów - ja raz specjalnie wstałem o 3 w nocy żeby sobie bez lagów pograć - skutek: ping 600. Tak to jest że u mnie piepsz.eni kazzowicze ściągają bez przerwy i byle co - byleby ściągać. ph34r.gif

+Quote Post
Zioman
post 14:03, 23 02 2004
Post #8

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1327

Ja zasypiam koło 0.00 a wstaje przeważne koło 6, a komp jest na razie cały czas na chodzi ponieważ rąbie sie cos i jak wyłącze to ju zmoe sie nie włączyć. Nie chce mi sie brać go do serwsiQ.......

+Quote Post
MEDIC
post 14:25, 23 02 2004
Post #9

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1202

z racji tego, że studiuje wieczorowo - to gram zawsze do 16 i po 22 wink.gif
Tak samo jak inni śpie po 4-6 godzin oczywiście na raty huh.gif kłade sie o 3-4 wstaje około 8 i jak mnie muli to kimam jeszcze za dnia z godzine czy dwie ph34r.gif wesołe jest życie studenta - oczywiście są wyjątki jak sie przesadzi z browarami to zdarza sie zasnąć przy kompie laugh.gif
jestem ciekawy czy tak jak ja macie raz na 2 tygodnie uczucie że nie dajecie już rady i kładziecie sie spać o 22 !! żadko mi sie to zdarza ale ze 2 razy w miesiącu po intensywnym dniu po prostu nie daje rady unsure.gif

+Quote Post
MastaBlasta
post 17:13, 23 02 2004
Post #10

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1181

Hmm ogólnie spie z 6 H (Bo niestety egzaminy sie zbliżaja i do rana grac sie nie da biggrin.gif )
A w wakacje to spie z 4 h (bo po co spac jak czas na spanie można poswiecic na Gre w ET ) laugh.gif biggrin.gif tongue.gif

+Quote Post
krsSs
post 18:36, 23 02 2004
Post #11

Schutze

Nr użytkownika: 1329

W tygodniu ok. 6 h, bo do budy trzeba wstac, w weekend ok. 11h :>

+Quote Post
Nem3sis
post 19:32, 23 02 2004
Post #12

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 900

Jak trzeba leźć do budy to około 7 godzin, w weekend i wolne około 12 :C . (1:00-13:00)

+Quote Post
Guy7
post 22:52, 23 02 2004
Post #13

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 258

Wow blink.gif ! Ja w porównaniu do was jestem prawdziwym śpiochem (śpię ok 7-8 godzin). Pomyślcie, że wstaję rano o 6.00, potem powrót codziennie 17.00, zostaje mi niewiele czasu, aby się pouczyć i pograć, czasem poprogramować. Tak wygląda niecałkiem wesołe życie ucznia liceum (czekam tylko na jakieś wolne dni bez szkoły).

+Quote Post
Thoro
post 0:25, 24 02 2004
Post #14

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Ja spie w zaleznosci od tego jak sie obowiazki ustawiaja. Zazwyczaj chodze spac miedzy 1 a 3. Jak sa rano zajecia wstaje o 7 jak sa pozniej wstaje o 11, a jak nie ma wogole wstaje o 13, ogolnie lubie sobie pospac biggrin.gif

+Quote Post
maclin
post 0:58, 24 02 2004
Post #15

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 717

Ja zazwyczaj chodzę spać grubo po pierwszej, chociaz zdazają sie wypadki ze zasypiam wcześniej. Mój rekord ostatnio to polozylem się o 18.30 biggrin.gif ale wtedy to sie zle czulem. A raz to wogóle zapomniałem zasnąć, patrze na zegar, a tu siódma czas do budy laugh.gif o kurde a teraz to dopiero północ cool.gif

+Quote Post
sparrow88
post 10:39, 1 03 2004
Post #16

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 328

ja sypiam około 7 godzin ( 23:30 do 6:30) w tygodniu, a w weekendy od 3 do 10. Jest to już wyrobiona norma, i jeżeli prześpie mniej, to później jestem cąły dzieńz!@#any sad.gif

+Quote Post
Sagitarius
post 16:15, 12 03 2004
Post #17

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

Zależy..w mormalne dni spię normalnie.. tongue.gif.Ale kiedy nadaża sie sytuacja gdy mamusi nie ma w domu to sobie wstaje tak wieczorkiem i gram do rana.Tak apropos to ostatnio tak grałem..szkoda,że nie widzieliscie mnie w szkole tongue.gif laugh.gif

+Quote Post
MPM
post 10:09, 13 03 2004
Post #18

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 233

W tygodniu to ja sypiam okolo 8 godzin zazwyczaj klade się spać okolo 22 - 23 i wstaje 6 nie lubie grac po nocach jestem wtedy zbyt zmęczony i słabo mi idzie więc zresygnowałem z tego trybu życia - a w weekendy spie jeszcze dłużej smile.gif od 23 - 9 hhehe no chyba że jakaś impra się trafi a to w życiu studenta bardzo często się zdażą wtedy bywa różnie

+Quote Post
Slash_PL
post 17:46, 17 03 2004
Post #19

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm 3
Nr użytkownika: 1486

Najwcześniej wstałem: 5.30 tongue.gif
Najmniej spałem: 6 i pół godziny tongue.gif
Najdłużej: 12-13 biggrin.gif
Najpóźniej wstałem: 13.30 tongue.gif

+Quote Post
eXtreme
post 21:11, 28 04 2004
Post #20

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 81

Ja śpie od 23:30 do 7:00 - zawsze na tygodniu
W soboty i w niedziele od 0:30 do 9:00. laugh.gif

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi