| Go��_Ghost:. |
14:46, 26 02 2004
|
|
Goście |
Mam pytanie.
Jaka klasa byłaby najlepsza dla początkującego gracza? Bo teraz jestem medykiem. .:Ghost:. |
|
|
|
![]() |
15:44, 26 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy Postów: 85 Dołączył: 24-02-2004 Nr użytkownika: 1333 |
Moim zdaniem taka która ci do gustu przypadnie byle dobrze się nauczyć nią grać . Ja grałem covertem ale nie był potrzebny za bardzo na meczach to zacząłem fieldem .Kumple zaczynali medami i po paru miesiącach naprawde nieźli z nich zielarze
|
|
|
|
15:56, 26 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 54 Dołączył: 29-01-2004 Skąd: Salusa Secunda !;o Nr użytkownika: 1181 |
Ja na początku grałem engiem z miotłą , a następnie medem. Obecnie gram dobrze każdą klasą o wybieram tą której w danym teamie nie ma.
|
|
|
|
17:20, 26 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 172 Dołączył: 12-11-2003 Skąd: Luboń Nr użytkownika: 717 |
Zaczynalem engiem z miotłą i medem, w pewnym czasie granatnikiem wymiatałem. Potem juz zupelnie przerzucilem sie na meda, a enga juz tylko z SMG uzywalem. Teraz mam kłopoty z granatnikiem (bywalo lepiej) ale medem gram bardzo dobrze. Fieldem tez umiem ale granie fieldem na FFA i na klanówce to zupełnie inna bajka
|
|
|
|
21:06, 26 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 347 Dołączył: 23-11-2003 Skąd: Starogard Gdański Nr użytkownika: 795 |
Na początku zaczynałem grać wszystkimi klasami
|
|
|
|
9:45, 27 02 2004
|
|||
|
Generalmajor Grupa: Half ProPlay0r Postów: 2750 Dołączył: 27-09-2003 Skąd: tychy Nr użytkownika: 318 |
O kurde Masta to jakieś przeznaczenie? LOS? identycznie jak Ty zaczynałem kariere Eng Miotła - grałem nim na tyle długo żę teraz zazwyczaj ja wykonuje w słabszym teamie obj Eng Thomp - później grałem nim i odkryłem dlaczego tak mało miałem fragów miotłą -mitełka z smg nie ma praktycznie szans możę 1 na 10 wygranych dueli Med / Field - różnie to bywało raz tym raz tym, później pamiętam mój pierwszy CL odradził mi gry Fieldem gdyż jest trudny (do dziś nie wiem co w nim trudnego MED - Przez Duże M E D teraz nawet jak jest mało innej klasy ale nie tak mało żeby zaszkodziło to wygrajen to biore Meda ze względu na - daje se apteczki i jestem BOSS - uleczm innych i mnie cieszy jak słysze "Thanks" - biore go tylko wtedy jesli widez conajmniej 1 Fielda w teamie (chyba z e gram na oasis to tam ammo jest przy 1 respie axis) - Można lepiej ćwiczyć, bo nei trzeba cały czas wychodzić ze Spawna tylko dawać se HP i żyje się Covert też się gdzieś przeplatał i to jakoś często skoro potrafie nim grać tak jak i wszystkimi innym klasami Jesyne czego nie potrafie to snajpić i posłogiwać się miotł a, wyleciało wszystko z głowy |
||
|
|
|||
11:51, 27 02 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 144 Dołączył: 13-02-2004 Skąd: Krzeszowice Nr użytkownika: 1276 |
Ja proponuję zacząć karierę w ET fieldem. Z tego względu, że jak komuś nie dasz ammo to się dużo niestanie, bo jak kiedyś grałem z Qoomplem, który był medem i chciałem, aby mnie uleczył: ten podleciał do mnie staną, popatrzył i odszedł spowrotem, bo zbytnio nie wiedział co zrobić
Engiem też nie masz co zaczynać, (bo nie chwaląc się Teraz takie rzeczy wydają się śmieszne, ale zawsze się jakoś zaczynało Weź i próbuj grać każdą z klas i wybierz tą, która Ci najbardziej "smakuje" ------------------------------------- It is our nature to kill, kill, kill! |
|
|
|
14:12, 27 02 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 16 Dołączył: 5-10-2003 Skąd: Zielona Góra Nr użytkownika: 378 |
Ja na początku grałem soldatem z Panzerem
|
|
|
|
16:14, 27 02 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Użytkownicy Postów: 262 Dołączył: 28-09-2003 Nr użytkownika: 328 |
imo najlepiej zacząć coverem z garandem
ta broń wymusza hsy i strafy, bo miesiącu grania garandem, weźmiesz sobie thompsona i zobaczysz, że bedziesz miał całkiem niezłą ilość fragów. Natomiast ważne jest, żeby później nie stracić nawyku HSowania, bo naprawde trudno go wyrobić od nowa |
|
|
|
22:54, 27 02 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 83 Dołączył: 24-09-2003 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 297 |
Pierwszy raz grasz, to wybierz zwykłego solda z TOMMYM/MP-40, później zmień na PF'a. Poprostu oswój się. Nie zwracaj uwagi na teksty NOOB, PANZER PUSSY (sory admini i moderatorzy), itp.
Po jakimś czasie zmień na enga. Najlepiej z Thompsonem/MP-40. Rozwijaj się właśnie nim bo na I levelu masz 8 granatów więc jest spox. później zmień ewentualnie na garanda/k43. Później próbuj innymi klasami, ale meda spróbuj dopiero kiedy umiesz dobrze strafować, masz dużą celność itd., gdyż med ma na początku tylko 30 pocisków i jak nie ma skrzynek to jesteś upieczony. Covert nie polecam, gdyż jest to klasa tych co chą łatwo zdobyć XP. Zresztą ona dużo wymaga ta klasa. Tak prawdę mówiąc to jeszcze tej klasy nie opanowałem do końca Dopiero pod końiec zacznij się bawić moździerzem, miotaczem. Acha MG42 to też jakoś na początku, żebyś go opanował Tak więc to jest mój plan rozwoju. Ja zacząłem od enga z garandem/k43, ateraz gram każdą kalsą z wyjątkiem CvOpsa, bo go nie lubie |
|
|
|
1:12, 28 02 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
imho
Na początek dobrze jest zacząć grać medem właściwie tylko dla siebie gra medykiem daje pewne fory, umożliwia dłuższe przetrwanie. na początku zacznij grąć właśnie tą klasą, ludzi ze swojego teamu lecz okazjonalnie, raczej skup się na fizyce et i dokładnie drąż ten właśnie temat. chodzi o to żeby jak najlepiej oswoić się z "dynamiką" gry (o ile można to tak określić :C), musisz nauczyć się cierpliwości, agresywności, kampienia i swojego miejsca w ataku. zaletą medyka jest to, że ma więcej hp, dodatkowo, każdy med w teamie daje swoim rodakom +10hp, co sprawia, że do pewnego stopnia team sam w sobie staje się silniejszy. medem uczysz się w/w kwesti - cierpliwości, agresywności, kampienia i miejsca w ataku. W drugiej kolejności preferowałbym gre fieldem. dlaczego? dlatego, że przyzwyczajając się do pewnego ściśle określonego zachowania w różnych okolocznościach, wiesz już jak traktować różnego typu zagrożenia lub ich brak - jesteś w stanie je wystopniować, więc możesz sobie pozwolić na ćwiczenie ajma (celowania/namierzania). field, tzw lojt może sobie pozwolić na "marnowanie" pestek - co z kolei może prowadzić do pewnych konkluzji wynikających z autorefleksji w konteśkcie swojej gry, tudzież samego ajma. jeżeli zaczynasz przygodę z et grając lojtem wal ile tylko możesz, naucz się dobrze strzelać. Jeżeli sądzisz / mniemasz, że dostatecznie opanowałeś dwie (wiele) w/w cechy od czasu do czasu graj covertem ze snajperką - why? otóż dlatego, że dobry snajper potrafi przewidzieć to, co potencjalnie może zrobić jego ofiara. każdy dobry snajper nie biega celownikiem bo całej mapie tylko obserwuje najbardziej niewralgiczne miejsca uwzględniając potencjalne ruchy wroga. to kolejne ćwiczenie, które przydaje się podczas dueli - chociażby po to żeby wyprzedzać o jeden krok przeciwnika. Gra pf'em. jeżeli nie wiesz na czym tak naprawę polega gra soldatem z tym typem broni powiem ci. pfem rasujesz swój zmysł bitewny miejąc świadomość, że przy każdym niecelnym strzale spada twoja szansa, a tym bardziej twojego teamu na przetrwanie. grając pfem musisz zrozumieć na czym polega różnica pomiędzy twoim fragiem, a pozycją teamu w danym meczu. jeżeli bęziesz walił o pierwszego lepszego , skupiając się na pojedynczych, właściwie beznadziejnych fragach nie zrozumiesz tej lekcji. Podsumowując Każdą klasą z smg (thomson/mp40) czy nawet bronią typu sten, miotła, etc. gra się praktycznie identycznie - w końcu tak samo celujesz, tak samo starasz się unikać ognia przeciwnika. jedyna różnica polega na mentalności, jaką trzeba wykazywać grając daną klasą: - medem biegasz z tyłu, kryjesz ogniem (nie lecisz na pierwszy ogień), nie ściagasz min, nie prowokujesz przeciwnika - lojtem jesteś mięsem, ściągasz miny, w miarę rozsąnie ładujesz się w zadymy (przecież masz meda za sobą, który cie podniesie), ściągasz miny, prokowujesz przeciwnika do otwierania ognia (co ujawnia jego pozycję reszcie teamu - engiem unikasz wszelkiego rodzaju zadym, raczej asekurujesz i współdziałasz, nie możesz sobie pozwolić żeby przeciwnik cie dobił, trzymasz się blisko mea - pfem, unikasz zadym, ściągasz maksymalnie najwięcej fragów, pojedyńcze fragi z tyłka się nie liczą - covertem nie grasz w ogóle to chyba tyle, IMHO |
|
|
|
| Go��_Ghost:. |
0:33, 29 02 2004
|
|
Goście |
OK! Thx wszystkim.
Ale tyle mi tego nadesłaliście, że nie wiem którą w końcu zacząć Dlatego gram medem Ghost |
|
|
|
| Go��_keNOOBie|PL |
3:59, 1 03 2004
|
|
Goście |
heh ... Dankan sie niezle napocil (z reszta jak zwykle) .. jedynie moge dodac do tego co juz bylo...
1) OBSERWACJA.... CZYLI PATRZ CO, GDZIE I JAK MOZNA ZROBIC... KIEDY DAWAC APTEKE, KIEDY NIE, GDZIE RZUCAC PUSZKE, GDZIE LUBIA KAMPIC PRZECIWNICY... (PRZECZYTAJ) CO DAJA POZIOMY KAZDEJ KLASY I CZYM ONE SIE ROZNIA... PATRZ ILE MOZNA... JEZELI CIE KILNA PATRZ OCZAMI INNYCH CO ROBIA (DANA KLASA) I GDZIE JEST PRZECIWNIK...i jak twoja klasa moze przeszkodzic wrogowi, nagrywaj dema Pozdrawiam Med Rulz |
|
|
|
22:35, 1 03 2004
|
|
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 129 Dołączył: 17-10-2003 Skąd: Bochnia Nr użytkownika: 513 |
ja zaczynalem engiem....ty wybierasz..kogo chcesz...na poczatek poproboj kazda postacia i wyciagnij z tego wnioski..:)napewno znajdziesz cos dla siebie..(..)
|
|
|
|
13:33, 2 03 2004
|
|||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 43 Dołączył: 10-11-2003 Nr użytkownika: 707 |
O tuataj dankan ma CALKOWITA racje. Wiele warzywek zaraz po zetknieciu sie z gra a dokladniej klasa medyka leczy fanataycznie swoich kumpli (takim warzytwkiem bylem ja (znaczy nadal jestem)) a na pocztaku nalezy praktycznie uczyc sie strzelac poznawac fizyke gry etc (wszytko co chcialem napisac napisac Sz p dankan) |
||
|
|
|||
18:13, 3 03 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 12 Dołączył: 1-03-2004 Nr użytkownika: 1367 |
Ja zaczynałem od enginiera, ale szybko przenisłem sie na coverta.Można bardzo dobrze wyćwiczyć sobie oko i jumpy.Choć jest przy tym dużo kampowania, daje to niezłej satysfakcji
|
|
|
|
19:38, 3 03 2004
|
|
|
Hauptmann Grupa: Half ProPlay0r Postów: 295 Dołączył: 10-02-2004 Skąd: Lublin Nr użytkownika: 1257 |
Ja polecam zwykłego Soldata z Thompsonem/Mp40. Grajac na poczatku Fieldem, Medykiem. Albo nie dbamy o Ammo, albo mamy Full Życia. Jednak Sold z Thompsonem/Mp40 nie dosc, że musi szanować, ammo to życie też. Potem można się przestawić na MG. Wtedy znajdujemy miejsca idealne do kampienia (potem jest łatwiej Coverem, mimo iz mamy mniej strzałow to jednak zoom i siła rażenia robi swoje). Zaczynamy pomagać teamowi oswając się z Teamworkiem. Potem oczywiscie Engineer z Thompsonem/Mp40. Kiedy już dzięki Soldatowi z MG i Coverowi wiemy gdzie przeciwnicy chodzą należy używać min. Wreszcie jesteśmy bardziej potrzebni dla teamu. Wykonywanie objective tez daje sporo radości. Teraz nastepuje skok. Medyk i Field. Trzeba nauczyć sie rozsadznie rozdawac Ammo, Apteczki, podnosić swoich i rzucać naloty. Potem jednak z doswiadczeniem, wiemy jak kampić, wiemy ze trzeba szanowac, życie, ammo i najwazniejsze gdzie co zrobić. Jezeli wystarczajaco dużo graliśmy wszystkimi klasami to wiemy jak zachowa sie dany przeciwnik i gdzie sa np. miny (każdy zna kilka pewnych miejscowek ale każdy zna te o których nikt nie wie
|
|
|
|
20:57, 3 03 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Estaloth kompletna bzdura, nie rób wody z mózgu noobom i nie wprowadzaj ich w błąd.
Sory Estaloth ale twoja rada to jest chyba typu jak zostać dobrym warzywem. Widziałeś jakiegoś dobrego gracza który gra często covertem lub o zgrozo soldierem z mp40 ? Ten ostatni to już wogóle nie jest do niczego potrzebny. Nie może dawać sobie i innym apteczek tak jak medyk, nie może sobie dawać ammo i innym tak jak fops, nie może wykonywać objective i go bronic tak jak eng. Soldier z mg ??? lol. Co jest takiego trudnego w graniu soldem z mg ? lepiej się uczyć odrazu meda fopsa lub enga. Jak już to opanujecie i będziecie mieć dobrego skilla to możecie sobie poLOLować grając coverem lub soldem z mp40 NeoAD - Kolejna genialna rada - o co chodzi z tymi jumpami ? grając coverem mozna wyćwiczyć sobie jumpy ? lol - nie wiedziałem Medem grają najczęściej team-killerzy ? lol już lepiej nic nie piszcie więcej tylko poczytajcie może jakieś poradnik dla noobów, pooglądajcie jakieś demka lepszych klanów. |
|
|
|
9:51, 5 03 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 41 Dołączył: 20-10-2003 Skąd: Wejherowo Nr użytkownika: 530 |
pooglądaj sobie dema z klanówek. To bardzo mi pomogło. Ponadto nie dolączaj się do gry od razy tylko wbij się na spekta i popatrz co robią inni, gdzie i oczywiście jak.
|
|
|
|
16:28, 5 03 2004
|
|||
|
Leutnant Grupa: Użytkownicy Postów: 125 Dołączył: 23-01-2004 Skąd: Skądinąd Nr użytkownika: 1138 |
Bez przesady. Sądzę że niegram źle Jednak najbardziej lubie na GoldRush pod niemieckim spawnem koło złota z satchelami kampować i rozwalać po 4 naraz |
||
|
|
|||
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |