IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Trickjumpy cheat czy spryt?, Co sądzicie o trickjumach?
Flicker
post 20:50, 17 11 2004
Post #1

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 3207

Ja osobiście potrafię wykonać większość trickjumów ale nigdy ich nie stosuje podczas gry "realnej", wykonuje je tylko na mapach LNA trickjump. Osobiście na serwerach FFA czy też grach klanowych nie lubie gdy ktos je stosuje, np na fuelu miałem sytuacje że nikt z Allies nie zajmował się czołgiem (po zajęciu spawna Axis - by bliżej mieć biggrin.gif) tylko przeskakiwali sobie mur w najlepsze... Potem oasis nie zdążyłem się rozpędzić a tu już 4 kolei przez mur dziabneło i dynamit z drugiej strony 88'semki położyło mad.gif ... Seawall Battery... Tu grałem jako Allies nie mieliśmy w teamie żadnego coverta a po 5 min gun controls już niebyło. hmm... nawet rampy nie zbudowaliśmy.... Zero przyjemności z grania. Według mnie.
Go to the top of the page

+Quote Post
3 Stron V   1 2 3 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Bienio
post 21:02, 17 11 2004
Post #2

Schutze

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 3233

No tak, niszczy to przyjemność z grania ale jest to jakaś umiejętność. Nie jest to raczej czeat tylko nabyty skill. Nie jest to zabronione. Nie musisz ściągać żadnych programów czy coś, po prostu w pełni korzystasz z gry... A obrona musi być czujna i nie może dać się zajść.

+Quote Post
Flicker
post 21:12, 17 11 2004
Post #3

Oberschutze
Ikona Grupy

Wiadomo że obrona musi być czujna ale na serwach FFA nie wszyscy wiedzą o trick jumpach a zresztą mapy skonstruowano tak by dawały wycisk obronie i atakowi w tej samej mierze a tak allies mają przewagę i to zdecydowaną...

+Quote Post
dNkN!
post 21:22, 17 11 2004
Post #4

Nr użytkownika: 200

to sobie pogadaliście blink.gif lol?

gra została skonstruowana tak żeby sprytniejszy miał pole do popisu, a słabszy - czasem bardzo załosne - argumenty do obrony, wymówki, usprawiedliwienia siebie, niestety.

trick jump to skill - dziurawa obrona to brak skilla.

+Quote Post
Swiety
post 21:28, 17 11 2004
Post #5

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

FFA = Free for all.

Nawet nie wiesz ile przyjemnościa na FFA jest z przeskoczenia muru na oasis zaminowania wyjścia z respa axis i podłożenia dynamitu pod north na 29 s przed respem axis po czym udanie sie do south i zrobienia tego samego (bardzo nielubie jak nasi wezmą wcześniej flagę biggrin.gif).

Nawet nie wiesz ile przyjemności na FFA jest z przeskoczenia na fueldump depot defense i patrzenia z leana jak biegają bezradni axis.

Nie wiesz ile przyjemności jest patrzeć jak warzywa w axis wk#!@iają się i dają /callvote restart map.

+Quote Post
Flicker
post 21:37, 17 11 2004
Post #6

Oberschutze
Ikona Grupy

Na klanówkach jestem w stanie zrozumieć trckjumpy ale na serwach FFA ciężko jest zorganizować obronę biggrin.gif muszę sam biegać za takimi cwaniaczkami a reszta nawet o tym nie wie biggrin.gif. Zresztą postaw się na miejscu axis czy to aby nie dołujące biggrin.gif?

+Quote Post
dNkN!
post 21:38, 17 11 2004
Post #7

Nr użytkownika: 200

yyyy... je.bie mnie to?

+Quote Post
falubaz
post 22:38, 17 11 2004
Post #8

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

To ze dali sie przedrzec to juz problem teamu. W wiekszosci map mozna tak poustawiac noskill miny ze skutecznie uniemozliwi to probe trickjumpu.
Troche rozsmieszylo mnie to pytanie, ale rozumiem o co chodzilo autorowi.
Najprosciej to wytlumaczyc tak: jezeli tworcy gry stworzyli ja tak, by mozna t-jumpy wykorzystac , bez zadbych dod. progzow czy cziterskich skryptow, to znaczy ze jest jak najbardziej jest to dozwolone.
hcuj z tym. bijom naszych na stad de frens =C

+Quote Post
Smilli
post 23:18, 17 11 2004
Post #9

Schutze

Nr użytkownika: 3239

Trick jump jest to swego rodzaju umiejętność i niejest zabroniona jest t owykorzystywanie niedoróbek map i tyle.Jeśli ma to mi pomóc w wygranej to jak najbardziej wole jak ktos używa tego niż cheatów

+Quote Post
kaurz
post 0:06, 18 11 2004
Post #10

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3234

na FFA i tak duzo ciekawego sie dzieje, wiec TJ dodaja smaku, szczegolnie jak sie czyta w chacie "jak to?" itp ;]

+Quote Post
AdI-O
post 0:13, 18 11 2004
Post #11

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1724

CYTAT
... jest t owykorzystywanie niedoróbek map i tyle.

Jakich niedoróbek?? ph34r.gif
Przecież trcki z americki były specjalnie tak ustawione by w znacznej mierze ułatwić gre. Niesądze, że są to zwykłe potknięcia w konstruowaniu plansz, bo takich "bugów" jest multum.

Skok przez murek na supply z dwoma circlami > roX. Widziałem tylko na filimku "tondola 03" ale chyba zacznę próbować go zrobić :].
Praktyka czyni mistrza...

+Quote Post
falubaz
post 0:58, 18 11 2004
Post #12

Oberst
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 367

Moze co nie ulatwic ale zeby uatrakcyjnic i wyrownac gre. Niby to samo ale...
Ile razy w czasie cw sie zdarzalo ze aliez nie mogli odbic flagi a i tak roz!@#ali dziala. for example. tak samo jest z 1000 innymi miejscami do ustawienia sie etc etc. tych przykladow mozna mnozyc. Na defaultach przede wszystkim, bo na customach jest znacznie mniej tych miejsc.

+Quote Post
Flicker
post 18:25, 18 11 2004
Post #13

Oberschutze
Ikona Grupy

Dobra niech wam będzie przekonaliście mnie biggrin.gif. Ale moim zdaniem to jednak są "niedoróbki map" a moiże mały psikus (sic!) programistów biggrin.gif.

+Quote Post
kaurz
post 19:54, 18 11 2004
Post #14

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 3234

to tak jakby cheatem nazwac zwiekszanie sobie gamma smile.gif imo jesli tak jest w grze to tak ma byc, a nie, że niedoróbka tongue.gif

+Quote Post
blacktyger
post 9:34, 20 11 2004
Post #15

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

tak to są najnowsze na rynku cheaty, na allegro osiągneły cene 30 zł i rośnie więc kupować poki można, bo zabraknie na składzie a sprowadzenie kosztuje ... oj kosztuje.

Kto rano wstaje, temu czit umiejętności nowe dodaje ...

+Quote Post
Flicker
post 12:00, 20 11 2004
Post #16

Oberschutze
Ikona Grupy

Czy ja kiedykolwiek mówiłem że to cheaty? To tylko taki chwytliwy temat a ten właściwy to co o nich sądzicie ogólnie. Nigdy nie wierdziłem że to czit. < dobra teraz muszę komuś opchnąć ten trickjump czit który na tym rypanym allegro kupiłem >

+Quote Post
Smuggi
post 12:49, 20 11 2004
Post #17

Schutze

Nr użytkownika: 3198

imo tylko skill (nawet mnie jeden gosciu probowal nauczyc ^^), ale moze troche popsuc zabawe jak wszyscy sobie skacza :> a jeden nie potrafi i jak ma niby dalej isc skoro nikt nie wysadzi muru etc.? :>

+Quote Post
D!z3l
post 13:13, 20 11 2004
Post #18

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1539

CYTAT
a jeden nie potrafi i jak ma niby dalej isc skoro nikt nie wysadzi muru etc.? :>

Radził bym mu wypić Red Bulla i przelecieć XD

+Quote Post
tranx-san
post 4:50, 21 11 2004
Post #19

Major
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 551

owned topic... :>

trickjumpy r0x...

robienie walla czy przeskakiwanie fence'a jest kewl, jak pisal swiety... nuby czesto nawet sie nie wracaja, ajak wracaja to czekaja na nich miny :>
ale ilez to mozna... ja np grajac jakies ffa na oazie czesto grajac medem robie sobie walla i na-(słowo na p)m w plecy :> czy flaga jest czy nie smile.gif
fajnie sie tez spie.rdala przed wrogiem na speed jumpach walac do niego bo skaczemy do tylu smile.gif

osobiscie dla mnie granie na takich mapkach jak lna to strata czasu... pograc troche nauczyc sie lepiej skakac i trenowac trickjumpy ze standardowych map.. podziwiam ludzi grajacych na lna po 100h zeby tylko przeskoczyc wszystko po x razy

W sumie moglbym sie zgodzic z kolega ze robienie walla na oazie na ffa jest zdupy... ale tylko wtedy gdy gramy axisami... ale co to znowu za problem dac se /kill'a i cofnac sie po jumpera ? przeciez nie podlozy dwoch dzial na 29 sekund przed respem.. no chyba ze ich dwoch skoczylo smile.gif alke nie zapominajmy jeszcze o jednym fakcie.. na ffa zdarza sie czesto ze jakis eng spawnuje sie w bazie tylko po to aby odrazu nakrecic commanda i mgiete... przeciez to wiecej xp ohmy.gif

+Quote Post
other**
post 13:30, 25 11 2004
Post #20

Schutze

Nr użytkownika: 3291

A ja nie wiem jak się robi trickjumpy sad.gif jeżeli chodzi o to że jeden właźi na drugiego to wiem... ale jakoś inaczej można ?? napszicie plz smile.gif

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi