IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Axis czy Alies, Kim się lepiej gra...?
blacktyger
post 10:58, 30 11 2003
Post #1

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Hmmm wiele wypowiedzi było na temat np. broni obu "ras" wink.gif z tego wynika, że Axis mają lepszą broń MG40 niż Alies Thompson ... mam takie na marginesie pytanko dlaczego jest lepsza ? rolleyes.gif
Wracając do tematu (dla niektórych off-) topica czy nie sądzicie, iż ich zadania są nudne....na każdej mapie (oprócz rail gun) Alies atakuje, Axis natomiast broni hmmm.. poza tym spotkałem się ze stwierdzeniami, że Axis mają zawsze więcej xp (oczywiście jeśli poziom graczy jest wyrównany) dlaczego? dlaczego oni mają łatwiej zdobywać xp? mam swoje skromne podejżenie, ale czekam na wasze wypowiedzi biggrin.gif ażeby jeszcze rosrzeżyć pole manewru waszych wypowiedzi zapyatm się, czy wedłóg was CovertOps jest w ogóle do czgo kolwiek potrzebny Axis? smile.gif aha i jescze jedno pytanie na uboczu... smile.gif dlaczego żaden server nie ściąga tego patcha zmieniającego znaki Axis na Swastyki smile.gif miałbym znacznie większą frajde zabijać prawdziwych szfabów cool.gif to chyba na tyle czekam na mądre i związane z tematem topica wypowiedzi, jeśli taki temat już był, to proszę moderatorów o podanie mi linku do niego i skasowanie tego smile.gif dziękuję miłej lektury życzę ph34r.gif

---- edytowany przez moderatora ----
rozszerzyć
według
Go to the top of the page

+Quote Post
5 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Swiety
post 11:29, 30 11 2003
Post #2

General
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 306

Czy Mp40 jest lepsze od Thompsona w ET ?
Takie dyskusje można było robić w RTCW chociaż przypominało to dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świetami Wielkiej Nocy biggrin.gif
Praktycznie obydwie bronie są do siebie bardzo podobne
- Ta sama szybkostrzelność w ET (ok 200 na minute) - w RTCW mp40 było szybsze od thompsona
- Ten sam damage 50/40/18 (hs bez hełmu, hs z hełmem, korpus) - w RTCW było inaczej dla każdej z broni.
- Rozrzut ? no własnie nie wiem jak jest z rozrzutem w ET, ale zauważyłem że grając mp40 mam więcej hsów
czy mp40 ma rozrzut mniejszy niż thompson (tak jak było w RTCW ?).
Ktoś wie jak jest z rozrzutem ? ale dokładnie a nie na oko bo na oko to sam moge se sprawdzić.

Jak się komuś nudzi grać wciaż axis lub tylko allies to niech gra stopwatcha.

Axis z reguły mają więcej xp bo z reguły bronią (oprócz railgun). Łatwiej jest bronić i łatwiej zdobywać fragi w obronie (nie licze tu kampowania przez allies respa w kampaniach).
Poza tym do ataku (allies) potrzeba większego zgrania niż do obrony (axis)

Covert Axis przydaje się na battery do rozwalania rampy i może na fuledump jako snajper. W innych przypadkach to tylko marnowanie slotu który mógłby zając bardziej przydatny med, fops, pf lub eng.

+Quote Post
Runos
post 11:36, 30 11 2003
Post #3

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 563

Hmm... Mozna duzo polenizowac..... Bo np. bronie axis mozna przeladowac nie to co bronie Allies... Dlatego wole grac Axis.... Nie chodzi o wszystkie bronie takie sa ale K43(axis) i Gernad(czy jakos tak u allies)...

+Quote Post
Dajmos
post 12:16, 30 11 2003
Post #4

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 264

jeśli chodzi o Covera i o Enga to tylko Axis . Ale to zależy od mapy ........na jednej lepiej być Axis na innej Allies tongue.gif

+Quote Post
Sagitarius
post 12:38, 30 11 2003
Post #5

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 513

Zadane tutaj pytania mogą mieć każda p o100 odpowidzi.Po pierwsze zalezy na jakim serwie gracie i czy team jest zgrany...Po drogie zalezy jak czesto kto uzywa broni Mp40 a jak thopsona.Moim zdaniem thopson ma gorszą celność od mp40.Mp40 ma więcej w magazynku o 2 naboje a czasami o pokonaniu przeciwnika decyduje jeden strzal..więc rożnie to bywa...zdecydowanie latwiej jest bronic się axisami niż atakowac aliesami smile.gif..S laugh.gif ami wiecie ile to razy spada na was rakieta przy konstrolowaniu mostu........ biggrin.gif

+Quote Post
LOKI 65t
post 13:05, 30 11 2003
Post #6

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 330

Rowniez wydaje mi sie ze mp40 ma mniejszy rozrzut - ba nawet z ta szybkostrzelnoscia to nie wiem czy thomp dorownuje.

A w axis wiecej xpa mozna zarobic ze wzgledu na ulozenie plansz - medycy axisu stoja i rzucaja apteki w okolicach walki (battery , fuel , radar , rhine 2 ) a z drugiej strony medycy aliantow czesciej gina od pfa czy arta starajac sie podniesc. Filedzi axisu wiedza ze alianci musza przejsc przez konkretne gardla , natomiast field allies jak rzuci arta to axis rozbiegna sie bo moga.

Ja w axis gram rzadko bo mi nie daje satysfkacji bycie szkopem i koszenie aliantow. Poza tym ciut zbyt banalne sa obj axisu - bo sprowadzaja sie do koszenia max ilosci wroga gdy u aliantow potrzeba skutecznej akcji w danym miejscu. Na takiej battery to fieldowie axisu z reguly wybiegaja ze sprintem ze spawna , rzucaja arta/nalot i gina od mozdzierza. Po 10 s powtorka. unsure.gif

+Quote Post
dNkN!
post 13:20, 30 11 2003
Post #7

Nr użytkownika: 200

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 9:29, 30 11 2003)
Czy Mp40 jest lepsze od Thompsona w ET ?
Takie dyskusje można było robić w RTCW chociaż przypominało to dyskusje o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świetami Wielkiej Nocy biggrin.gif
Praktycznie obydwie bronie są do siebie bardzo podobne
- Ta sama szybkostrzelność w ET (ok 200 na minute) - w RTCW mp40 było szybsze od thompsona
- Ten sam damage 50/40/18 (hs bez hełmu, hs z hełmem, korpus) - w RTCW było inaczej dla każdej z broni.
- Rozrzut ? no własnie nie wiem jak jest z rozrzutem w ET, ale zauważyłem że grając mp40 mam więcej hsów
czy mp40 ma rozrzut mniejszy niż thompson (tak jak było w RTCW ?).
Ktoś wie jak jest z rozrzutem ? ale dokładnie a nie na oko bo na oko to sam moge se sprawdzić.

Jak się komuś nudzi grać wciaż axis lub tylko allies to niech gra stopwatcha.

Axis z reguły mają więcej xp bo z reguły bronią (oprócz railgun). Łatwiej jest bronić i łatwiej zdobywać fragi w obronie (nie licze tu kampowania przez allies respa w kampaniach).
Poza tym do ataku (allies) potrzeba większego zgrania niż do obrony (axis)

Covert Axis przydaje się na battery do rozwalania rampy i może na fuledump jako snajper. W innych przypadkach to tylko marnowanie slotu który mógłby zając bardziej przydatny med, fops, pf lub eng.

rozebrałem gre (pk3) na części i szczerze mówiąc, nie znalazłem tam nic dla mnie czytelnego odnośnie parametrów broni, poza tymi które określają ich animacje (trzesięnie broni, odrzut, zmiana, wyrzucenie broni, etc.). Być może nie ma tych parametrów w paczkach, bądź są zapisane w nieczytelnej dla mnie formie i nie zwróciłem na nie uwagi.

mi osobiście też lepiej gra się mp40, chociaż jeszcze nigdy nie udało mi się nikogo trafić w głowe tongue.gif. thomson z kolei daje wy...isty hałasik podczas strzelania, nie potrafię uzasadnić dlaczego mp40.

+Quote Post
blacktyger
post 13:40, 30 11 2003
Post #8

Generalmajor
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 318

Jeśli chodzi o "wole"... to wole thopmsona i aliantów i jeśli tylko moge to gram alies a jeśli musze to axis tongue.gif

+Quote Post
Patrol
post 14:30, 30 11 2003
Post #9

Leutnant
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 218

Co do broni to mi to różnicy nie robi i nie definiuje mojego upodobania do grania po którejkolwiek ze stron. Zdecydowanie wolę jednak grać po stronie allies gdyż atak sprawia mi więcej frajdy (na railgunie wolę grać axis). Poza tym atakując można rundę skończyć w krótkim czasie, a broniąc MUSISZ wytrzymać te 20 minut, bo innej drogi do zwycięstwa nie ma. Co jak co, ale w pewnym momencie mnie to strasznie nudzi :-/. A dodatkowym czynnikiem "nudowym" jest fakt, że broniący często muszą grać statycznie aby osiągnąć zamierzony cel. Dynamika ataku - to jest to!

+Quote Post
Ghost
post 16:04, 30 11 2003
Post #10

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 539

Tutaj wszystko jest wyrównane - Thompson M1923A1 ma nieco większą siłę ognia, MP40 Shmeiser ma o 2 naboje więcej. K43 Karabiner Gewehr daje się przeładowywać w każdej chwili, ale jest nieco słabszy od M1 Garanda. Luger P08 Parrabellum ma nabój więcej od Colta M1923A1, ale jest odrobinę wolniejszy. Za to w rzeczywistości aliancki granat odłamkowy MarkII Fragmentation Grenade był znacznie silniejszy od niemieckiego granatu trzonkowego Fragen Stielhandgranatte II.

Alianci mają często ciekawszą robotę - cały czas się biją o spawn i o objective.
Axis zaś ma szansę wygrać nawet kiedy zostanie zepchnięty do spawna - wystarczy kumaty Soldat z Flamethrowerem :/

+Quote Post
Thoro
post 16:22, 30 11 2003
Post #11

Major
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 519

Jak zaczalem grac w ET i bylem kompletnym noobem gralem tylko aliantami, bo stwierdzilem, ze nie lubie Niemcow (jesli chodzi o II WŚ). Jak przystapilem do klanu zupelnie przestalem na to zwracac uwage i teraz na FFA gram tam gdzie jest mniej osob. Co do coverta w axis wolf powiedzial, ze przydaje sie on na battery i fuel czasami. Zgadzam sie, ale ja dodalbym jeszcze Railgun. Znajduje miny przy szlabanie i ew. rzuca zaslony dymne.

+Quote Post
Maczo
post 19:09, 30 11 2003
Post #12

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

Ja lubię i przeważnie staram się grać po stronie Axis. MP40 jest o wiele lepsza niż THOMPSON. Fajniej też wygląda! smile.gif

Tylko nie uważajcie mnie za jakiegoś zwolennika nazistów i ich ideologii. biggrin.gif

+Quote Post
Majcok(12)
post 19:44, 30 11 2003
Post #13

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 523

Ja przewaznie gram Axis, bo maja lepsza bron tzn. mp40 nie ma takiego rozrzutu jak thompson i ma wieksza sile, no i mam wieksze wyczucie w tej broni niz w thompsonie. A thopmson jest bedziej szybko strzelny. (moje spostrzezenia). No i lubie jak kolesie sie rozwalaja na moich minach. Allied gram w ostatecznosci (za duzo ludzi w axis).

PZdr

+Quote Post
DestroyerX
post 20:40, 30 11 2003
Post #14

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 21

hmmm gram mniej więcej po równo - lubię atakować ale również lubię bronić (tylko jeżeli kumaty team - nie ma nic gorszego od gry Niemcami z głupimi ludźmi w zespole) co do wyposażenia - mp40 ponad thomsonem ale garand zamiast k43 smile.gif
ale co do sympatii to wolę Niemców - zarówno w ET jak i z historycznego punktu widzenia oczami fana II WŚ smile.gif

+Quote Post
Tnicu
post 20:50, 30 11 2003
Post #15

Schutze

Nr użytkownika: 823

Hehehe, oczywiście że Axis są najlepsi.
1.MP40-perfekcyjnie wyglądająca i brzmiąca giwera, thompson taki bardziej wytłumiony
2.K43-w przeciwieństwie do Garanda można przeładować w środku magazynka i magazynek jest bardziej pojemny
3.Konstrukcja map-zdecydowanie faworyzuje ona Axis, można się wybronić z każdej sytuacji.

+Quote Post
zUBER
post 20:57, 30 11 2003
Post #16

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 755

mi to obojetne po ktorej jestem stronie ale o wiele ciekawiej gra sie Allies niz Axis.
co do mp40 i thompsona to uwazam zupelnie odwrotnie niz MajCock12

+Quote Post
Go��_[=||=]no0by
post 0:34, 1 12 2003
Post #17

Goście

1. AXIS FOREVER ! ! ! - kolor mundurow / modele postaci / sentyment lub wszystko naraz, no i klimacik :>
2. MP40 > THOMPSON why? nie znosze nowego dzwieku thompsona chodzi mi o roznice miedzy RTCW a RTCW:ET co do celnosci MP40 jest celniejsza na 100% ( niestety oprzec to moge jedynie na filmiku 4K prezentujacym porownanie obu broni w ET i starym RTCW
3. Co do covertow : Swiety nie masz racji nie tylko battery/fuel. NP Axis covert na Radar rozwalajacy Cmdpost w eastentrance i zabierajacy allies resp w ten sposob. Ktos powiedzial ze miny widac na 4 lvl "czujnosci" mam taki conf ze na sniegu nie widze i co wtedy? watpie tez aby na innych confach na sniegu bylo je widac.

+Quote Post
Buli
post 1:15, 1 12 2003
Post #18

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 481

najlepiej sie gra na specie bo masz wszystko w dupie hyhy
imo axis rox
mp40 rox

+Quote Post
kira
post 8:04, 2 12 2003
Post #19

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 606

Allies. Dzwiek mp40 mnie wnerwia na potege. trajkocze tym metalem

+Quote Post
Ghost
post 15:39, 2 12 2003
Post #20

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 539

A czego się można spodziewać po broni z początku lat 40. - jakbyś się urodził tamtego roku i byś usłyszał odgłos powiedzmy, M-16, to byś narzekał, że to takie ciche tongue.gif

Pojedynek jest wyrównany:

Allies: Mają nieco silniejszy sprzęt (jednak jest mniej celny i ma mniej pocisków) i ciekawsze zadania
Axis: Mają nowocześniejszy sprzęt (ale nieco słabszy od amerykańskiego) i dynamiczną obronę.

+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi