1:57, 19 01 2004
|
|
|
Feldwebel Grupa: ProPlay0r Postów: 60 Dołączył: 19-10-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 524 |
chciałem spytać czy ktoś tu w ogóle zagląda z graczy rtcw?
|
|
|
|
![]() |
23:21, 22 01 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Chociaż w RTCW już nie gram to nadal bardzo czuje się związny duchowo z RTCW
(To że nie gram w 90 % wybika z powodu client unknown to authorize i PB init failure - tutaj podziękowania dla mojego providera i jego adminów - co dziwne w ET takich problemów nie mam) To że RTCW padło w Polsce i pada aktualnie w EU to jest przykre, żal mi. Może to zabrzmi troche idiotycznie ale czasami miałem ochotę uronić łzę nad losem RTCW. Szczególnie jak się teraz ogląda stare dema z meczy w kórych grałem w CB z fUzz czy mecze wielkich klanów w Euro-Cup czy Nations-Cup albo przeglądając archiwa serwisów o RTCW czy oglądając jakieś produkcje filmowe o RTCW. Teraz jak to się oglada czy wspomina to wrażenie podobne jakby się oglądało jakieś zdjęcia czy film z bliską nam osobą, która na zawsze odeszła. W RTCW byłem bardzo zaangażowany. Wcześniej też długo (nawet dłużej niż w RTCW do tej pory) grałem w QW (Q1 na sieci), którą też uważam za grę kultową i grę wszechczasów ale to właśnie największe uczucia wiązałem zawsze z RTCW. Czasami człowiek miał wyrzuty do samego siebie że się nie zaangażował zbyt bardzo w redakcję serwisów o RTCW, że nie przyłożył się do organizacji D-Day II, jakieś ukryte zarzuty do czołowych klanów PL że przeszły na ET w momencie kiedy jeszcze scena RTCW w Eu trzymała się dobrze, zarzuty do kilku osób które w początkach ET bardzo propagowały ET, prczyniajać się w pewein sposób do upadku RTCW w PL a obecnie kompletnie leją na ET. Ostatno mogłem mieć też wyrzuty do samego siebie że nie zaangażowałem się w polski NC RTCW - zagrałem kilkanaście trenów i na tym koniec - ale tutaj jeśli juz miałbym się usprawiedliwiać to wynika to z moich problemów które opisałem powyżej. No ale trudno mieć takie wyrzuty tylko w stosunku do siebie czy innych osób. Co się miało stać to się stało. Byłem raczej jedną z ostatnich osób w PL, które zrezygnowały z gry w RTCW (listopad 2003). Patrząc teraz widze osoby grających w ET których wcześniej nawet nie posądzałbym że tkną kiedyś ET (FF - LuZzz, czy mój kolega inco Nawet czasami w złości na los RTCW życzyłem scenie ET, które to ET było gwoździem do trumny RTCW, żeby jak najszybciej (słowo na p)nęła, żebym mógł powiedzieć po tym jak padnie - a nie mówiłem że ET jest z!@#ane ? - no ale takie myśli były rzadko. RTCW padło, ale RTCW to była wielka gra. Można to porównać to jakieś wykwintnej restauracji, która padła bo obok otworzyli kilka MCDonaldów, do których teraz walą całe tłumy - oczywiście te MCDonaldy to ET. Co ciekawe sporo najlepszych europejskich klanów i graczy RTCW (4k, iNfensus - GMPO) przeszło na Cod-a, który w mojej opini jest dużo gorszy od ET a przecież ET jest pod względem gry najbliższy RTCW ! - To może coś dać do myślenia. Dla mnie nadal RTCW roxx. Niedawno po długiej przerwie grając na ctfie RTCW wyzwoliło znowu we mnie kupe adrenaliny. Oglądając nawet dema najlepszych klanów ET i porównując to z poziomem dem meczy RTCW nawet przed roku nadal stwierdzam że RTCW roxx. Ogladając niby najlepsze klany ET człowiek czasami łapie się ze głowę, czasami poprostu zasypia częsciej niż przy oglądaniu dem z RTCW RTCW przyzwyczaiło mnie do wysokiego poziomu, które Et chyba zbyt szybko tak nie osiągnie. Teamplay, skill, dynamikia i atrakcyjnośc meczy RTCW, a przecież większośc obecnych najlepszych graczy ET wywodzi się z RTCW, więc dlaczego tak duża różnica ? Dla mnie namiastką RTCW mogą być nadchodzące zmiany w ET (zmniejszenie ilości min, restrykcja xp, zwiększenie dynamizmu gry itp). Jeszcze jakby były bronie jak z RTCW i jeszcze bardziej drastczne zmiany to byłoby już wogóle cud miód i nie miałbym do siebie wyrzutów że nie gram już w RTCW Hmmm może wyjdzie jakiś mod ala ET z fizyką RTCW albo niektóre ligi będą miały te drastyczne ograniczenia co do xp, garandów, min itp - Może wtedy scena ET podzieli się na tych co wolą ET klasyczne (tak jak do tej pory) i ET idące w kierunku RTCW (ja o wiele chętniej będe grał w takie ET), tak jak np scena Q3 jest podzielona na zwolenników różnych modów ? Chociaż tu decyzja należy do CB a dotychczasowe zmiany idą w dobrym kierunku, chociaż prze niektórych zmiany krytykowane że zbyt rewolucyjne a przez innych że za mało rewolucyjne. Co ciekawe teraz uwidacznia się jak bardzo ET jest grą niedorobioną i wymagającą poprawy. Mnóstwo bugów na mapach ET (które pracowicie odnajduje i pokazuje mi Dankan W RTCW właściwie tylko jedyną znaczniejszą zmianą było wprowadzenie limitu pfów, reszta ważnych rzeczy pozostała w RTCW nie zmieniona po dziś dzień. W ET jakieś zmiany i propozycje zmian non stop. A co do forum. Dlaczego tu nikt nie pisze ? No a niby o czym ma pisać ? Jak chcesz dowiedzieć się coś o RTCW albo podyskutować na ten temat to najlepiej na zachodnich serwisach (zwłaszcza xfire). Serwis enemyterritory.pl jak sama nazwa wskazuje jest wyłącznie o ET to trudno wymagać żeby tutaj ludzie pisali na forum tego serwisu o RTCW. Zresztą et.pl jest jednym z nielicznych dużych serwisów w Europie który pisze wyłącznie o ET, większość skupia się na ET jak i RTCW. Oddaje to charakter sytuacji w Polsce - praktyczne zerowe zainteresowanie RTCW przeciwnie niż w Europie -chociaż tam ostatnio RTCW też bardzo ustępuję ET to nadal się o nim pisze. Poprostu jest za mało osób grających w RTCW w PL żeby myśleć o jakimś dużym forum poświęconym RTCW. Chociaż ostatnio sporo osób grających w ET coraz bardziej interesuje się RTCW - może jakaś oznaka poprawy ? Jednak to forum powinno być dalej - nie pozwole dobijać |
|
|
|
inco hallo 1:57, 19 01 2004
Swiety Tak
Ja 5:45, 19 01 2004
dNkN! janie, ja nie 5:47, 19 01 2004
inco Pytałem o tych, którzy grają w rtcw ... a nie j... 5:51, 19 01 2004
dNkN! no ja ostatnio gram, tzn zdarza mi się... sayetan... 5:52, 19 01 2004
Swiety QUOTE (inco @ 3:51, 19 01 2004) Pytałem o tych, k... 16:59, 19 01 2004
kober ja tez zagladam - jakkolwiek z jednej strony gram ... 19:25, 19 01 2004
EliMiNaToR Ja zagladam tylko ze nic sie tu nie dzieje :/ przy... 23:22, 23 01 2004
EmbeZZlemEnt RTCW bylo fajne, ale jak scena przykleka to zaczel... 4:25, 1 02 2004
logres no inco ja zaglądam . Narazie rtcw lamer ale a p... 9:38, 22 03 2004
Rollo Tomasi Nieczesto zagladam na forum enemyterritory.pl, ale... 14:45, 22 03 2004
Spl!nt3r Moim zdaniem scena rtcw siadła, ponieważ gracze ... 17:35, 22 03 2004
Rollo Tomasi QUOTE ponieważ gracze dostali za darmo ET (czyli ... 18:00, 22 03 2004
DaBi Czy ja wiem czy to RTCW było takie super ...
M... 19:19, 22 03 2004
kober QUOTE (DaBi @ 18:19, 22 03 2004) Kolejna kwestia i... 1:46, 23 03 2004
kr0pa QUOTE (Rollo Tomasi @ 13:45, 22 03 2004) Po drugie... 11:55, 25 03 2004
kr0pa QUOTE (DaBi @ 18:19, 22 03 2004)
Z drugiej strony... 12:02, 25 03 2004
Termit Nawet tc_base staje się mało grywalne jeżeli pr... 12:44, 25 03 2004
DaBi Hech... dla mnie to że mapy były projektowane po... 15:34, 25 03 2004
logres jezeli chodzi o samo rtcw to jest za!@#iste . ... 16:12, 25 03 2004
kr0pa QUOTE (logres @ 15:12, 25 03 2004) Chocby base z r... 16:54, 25 03 2004
Percy Wracajac do tematu. Ja tu zagladam czesto bo od ni... 0:33, 1 04 2004![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |