IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Config dla hardcore wolnych..., POMOCY GRACZE SZYBSI ODEMNIE... ;)
falubaz
post 0:35, 26 09 2004
Post #1

Oberst
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 367

Czy posiada ktokolwiek jakies cfg sprecyzowane dla notebooka? chodzi mi szczegolnie o grafe, bo normalny jakis z!@#any jest i nie moge dobrze wszystkiego poustawiac.
Proc. 2.2 ghz
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dNkN!
post 20:43, 6 10 2004
Post #2

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 200

CYTAT
Nie trzeba znać wszystkich komend cud miód, ale tylko te które odpowiadają za pozytywne podniesienie fps. Będe taki wielki prOplay lol jak tranx i też dam ci kilka rad. Weź przykład z tego albo nie..

(...)
r_texturebits 16(lub 8)
r_colorbits 16(lub 8)
com_hunkMegs 128
com_zoneMegs 32
(...)

nie przyłożyłeś się Adi do czytanego tekstu albo nie do końca wiesz co robisz.

koleś wspomniał, że ma 256mb ramu i karte z chipsetem graficznym, których nie stosuje się już nawet w czujnikach natężenia światła w latarniach. bez względu na to jaki ma zainstalowany system założe się, że zaraz po boot'cie jest z miejsca w plecy 70-100mb ramu czyli zostaje mu ~150mb wolnej pamięci - jak można deklarować przestrzeń pamięci, której nie ma? po co mu 128mb na hunkmegs? mówiłem kiedyś do czego służy ta komenda i na co ma wpływ, wspomniałem też, że po stronie klienta jest mało istotna więc nie ma sensu szastać pamięcią w jej kontekście. powiedz mi: po co ma wymuszać 16bitowy tryb, przecież jego karta nie obsługuje 32bitowego trybu w rozdzielczościach większych od 320x240, poza tym większość steroników do kart graficznych przy redukcji kolorów stosuje programowe ditheringi różnego typu, najczęściej dyfuzje floyda-steinberga co ma bardzo negatywny wpływ na fpsy... a zresztą, tobie też przydałby się kurs bo twój mini-cfg co prawda ustabilizował by fpsy ale na poziomie 3-4fps blink.gif

CYTAT
Człowieku ta karta (muzealny zabytek) nie tyle co przyspiesza co wogóle jeszcze zwalnia grę

buahaha!
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi