IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Trickjumping na mapie gammajump, Chyba się nie da, ale czy na pewno?
mrluki3
post 16:16, 24 02 2004
Post #21

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 550

CZy trzeba naciskac spida podczas wyskoku jak widzialem na demkach to nie używają spida ?!?!?!?!?
Go to the top of the page

+Quote Post
blinkkin
post 16:26, 24 02 2004
Post #22

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

na demkach nie widzac sprintu, wiec wyglada jakby skakali bez. umiejetnnosc skakanie, a przynajmniej robienia strafe jumpow daje duza satysfakcje. jednak chyba nic poza tym? bardzo rzadko widzi sie jakiekolwiek jumpy podczas meczu, nie wspominajac juz o circle jumpach i innych odmianach. jedyne efektywne zastosowanie skakania to wall jump. zgodze sie takze z pogladem, ze dzieki jumpom mozna szybciej sie poruszac i/lub unikac nalotow. moze sie myle i najzwyczajniej jumperow w polsce jest bardzo malo?

p.s. jesli chcecie sie nauczyc strefe jumpow to lepiej sprobojcie na mapie jump 1.3. na gammie moga wam popuscic nerwy podczas kolejnego upadku z wysokosci. dodam, ze skakalem kilka razy na gammie (wole normalne ffa) i doskoczylem do 5 polki. moze potrenuje i doskacze na ostatnia?

+Quote Post
Schmidt
post 2:59, 25 02 2004
Post #23

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1105

trening czyni mistrza. sama wiedza jak zrobic strafe jumpa nie wystarczy. trzeba cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc. zreszta przeskoczenie kilku polek nie gwarantuje skoku przez mur na oasis czy wskoczenia z plazy na stanowisko mg40 w bunkrze na battery. grajac z kims na poziomie nie wykonasz tych skokow bo przy rozbiegu zginiesz badz w locie sad.gif

+Quote Post
Swiety
post 15:16, 25 02 2004
Post #24

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

Na demkach pasek sprintu, pasek energii nie jest dokładnie pokazywany. Dokładnie chodzi o to że jest pokazywany z pewnym opóźnieniem i nie ma nic wspólnego z aktualnym stanem.
Dlatego często oglądają dema mamy wrażenie, że koleś np strzela z pfa mając zerowy power bar lub skacze bardzo daleko mając zerowy pasek sprintu.

Co do skoków to z reguły przy każdym trick jumpie jest najważniejszy pierwszy skok, a dokładnie tzw circle jump, który w połączeniu z użytym sprintem służy nam do osiągnięcia dużej prędkości.

Dalej cała filozofia to nie wytracić prędkości przy kolejnych skokach czyli non stop skakać, ograniczająć kontak z ziemią do minimum. Oczywiście da się to zastosować tylko na pochyłych powierzchniach ponieważ w poziomie prędzej czy później tą początkową dużą prędkość sie wytraca. Dzięki pochyłym powierzchniom tą prędkość nie tylko urzymujemy ale możemy ją zwiększyć.

Dlatego przeskoczenie całego gamma jump z zatrzymywaniem jest niemożliwe gdyż tracimy wspomnianą prędkość, której już nie uda się odzyskać.

To tak ogólnie na temat trick jumpów natomiast na gamma jump pierwszy skok wcale nie jest najważniejszy, ważniejsze są kolejne. Co do używania sprintu to używać go rozsądnie czyli zaraz przed skokiem, podczas skoku i popuszczać i tak przy kolejnych skokach. I tak wam nie starczy tego sprintu do ostatniej półki i poprostu liczy się wasza uzyskana prędkość w kolejnych skokach i to jak umiecie skakać.

Przypatrzcie się na demka jaką techniką V-lock i billy pokonuje wszystkie półki (ach te zwinne kocie ruchy biggrin.gif ) i starajcie się robić to samo. Pod warunkiem że mniej więcej wiecie na czym polega strafe-jump, sprint-jump, circle jump. Jak nie wiecie to na forum technicznym są odpowiednei topici na ten temat i dłuuuga droga przed wami zanim przynajmniej będziecie skakac w połowie tak dobrze jak np V-lock.

Co do samej mapy gamma jump to większość ludzi, którzy jako tako dobrze skaczą, poruszają się doskoczyli do przedostatniej półki, natomiast ostatnia półka to tylko nieliczni biggrin.gif.

+Quote Post
Bastard PL
post 22:18, 4 03 2004
Post #25

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1102

A mnie się raz udało do ostatniego doskoczyć i wierzcie mi, że nie jest to łatwe. biggrin.gif

+Quote Post
dNkN!
post 0:31, 5 03 2004
Post #26

Nr użytkownika: 200

no, to prawda - gej'lock smile.gif ownuje swoimi jumpami, szczególnie tyłem ... ale on jest cyborgiem :S tak czy inaczej greetz

co do bulleta - skacze dobrze ale jest mało kreatywny, powoli mu idzie wymyślanie nowych skoków, ingiano trikdżampiano (znowu) nie gra bo ma focha na et więc pozostałem ja - ale ja skakać nie umiem, więc jest tylko lock.

co do skoku na railu o którym mówisz to jest debilnie prosty, jednak brawo dla kolesia, który go wymyślił - to nie lock. jak na razie najtrudniejszym skokiem jaki znam jest na fueldumpie, widziałem go na filmie essentialjumps ??, gdzie koleś z tego "silosa" (chyba na deszczówke, haha) 6 skokami dolatuje do bramy z jaskini, którą wyjeżdża czołg. jak podniosę z gleby swojego kompa to nagram go wam w demie.

+Quote Post
SzYbKi
post 16:28, 9 03 2004
Post #27

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 484

To ja tez rzuce swoje demo tongue.gif
Jump

+Quote Post
Majin
post 2:39, 10 03 2004
Post #28

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 18

Mapa wcale nie jest trudna :[ jedyny problem jaki mam to ze czesto przeskakuje ostatnie murki ohmy.gif! a co do Locka - chiter ! zbanowac go i wogole tongue.gif hehe biggrin.gif poprostu jest cyborgiem ohmy.gif

+Quote Post
dNkN!
post 2:52, 10 03 2004
Post #29

Nr użytkownika: 200

QUOTE (Majin @ 0:39, 10 03 2004)
Mapa wcale nie jest trudna :[ jedyny problem jaki mam to ze czesto przeskakuje ostatnie murki ohmy.gif! a co do Locka - chiter ! zbanowac go i wogole tongue.gif hehe biggrin.gif poprostu jest cyborgiem ohmy.gif

mapa jest debilnie prosta... ja mam problem z trafieniem w trzeci murek bo ostatnio non toper przelatuje :C

stare ale jare :C

+Quote Post
snow131
post 7:31, 10 03 2004
Post #30

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 931

Nierozumiem jak wy to robicie... Ta mapa jest debilne trudna!!! Nigdy niedoskoczę choćby na 3 murek a z 2 też jest ciężko:/

+Quote Post
Outs!d3r
post 12:47, 11 03 2004
Post #31

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 774

mhm....Ja z ARE$em z FBI legalnie doskakujemy do ostatniego bez wiekszych klopotow....Polecam rowniez mapke LMA TRIckjump. Link do niej jest w dziale MAPY I MODY.

+Quote Post
Sno0p
post 19:40, 22 03 2004
Post #32

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1543

Ja tam widziałem jak to skacze .Majin biggrin.gif ja nieumiem powiem tyle :C doskakuje do 3/4 schodka :C

BTW Udało sie to komuś całe (pewno .Lockowi sie to udalo bo widziałem jak wymiata gość skokami biggrin.gif)

.Lock To cheater tongue.gif:P:P

+Quote Post
Konik
post 20:38, 18 05 2004
Post #33

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1690

Ja widzialem na serwie jak kolesie doskakiwali na ostatnia polke i to prawie za kazdym razem! co tu duzo mowic treningi treningi i jeszcze raz treningi! Ja nie mam sie czym chwalic doskokuje tylko do 1 polki, brak mi cierpliwosci do takich rzeczy tongue.gif

+Quote Post
buzka
post 23:52, 18 05 2004
Post #34

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1006

lol snoop szczerze nie jest to jakos specjalnie trudne nie skacze tak jak lock biggrin.gif bo on lata po kazdej mapie ale gammajump przeskoczyc umiem ;]

+Quote Post
Estaloth
post 11:14, 19 05 2004
Post #35

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1257

Hrhr ściągnałem tę mapkę i zacząłem skakać, póki co na 43 FPS'ach doskakuje do pierwszego. Trochę wkurzony przy kolejnym spadaniu nacisnalem kucanie przed samym końcem i o dziwo 100 HP. :C. ->Tutaj Znajduje Się Demko<-, ale mam pytanie, czy na innych mapach spadanie z wysokości, z nacisniecięm kucania przed samym upadkiem niweluje obrażenia, czy tylko ta mapa ma taki bug? Od razu zaznaczam ze to nie zmniejszona grawitacja, można sprawdzic w konsoli lub obserwowac spadanie. :C Na tej mapce to nieprzydatne, ale jeśli działa to na innych to może być czasem nieocenione.

+Quote Post
kot
post 17:09, 19 05 2004
Post #36

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 993

Ten bug nazywa sie tarcza ;o

+Quote Post
Bastard PL
post 1:19, 22 05 2004
Post #37

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1102

A konkretniej nieśmiertelność po respawnie. Wystarczy od razu po respie biec przed siebie i tyle, cała filozofia...

+Quote Post
Estaloth
post 8:59, 22 05 2004
Post #38

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1257

Nieśmiertelność po respawnie to 3 sekundy. Spadanie to 2 sekundy. Na demku przes skokiem minelo jeszcze kilka sekund. :C Choć pewnie masz rację. happy.gif

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
3 Użytkowników czyta ten temat (3 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi