IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Proponowane Bindy, przeze mnie :)
Phantom
post 20:57, 21 02 2004
Post #41

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 1021

Blacktyger ja tez mam A4 tech tylko 2 przyciski i 2 rolki (jedna da sie wciskac). Rozwiazalem ten problem juz sam laugh.gif u mnie nie byla to kwestja sterownikow poprostu w win mialem trzeci przycisk(rolke) ustawionu na "do gory" i ET mi nie rozpoznawalo ale jak przestawilemna "srodkowy" to ET nie ma juz problemow. W win nie bede mogl przycisku uzywac ale za do w ET tak biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
blacktyger
post 21:32, 21 02 2004
Post #42

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

hhe no i problem rozwiązły jak to mówiła pewna postać w "różowej pantarze" (filie nie bajce biggrin.gif)
no tak w sumie sterowniki były by Ci potrzebne gdybyś miał więcej przycisków .. a mam do Ciebie pytanie czy Tobie obydwie rolki działają jako przewijanie i możesz ustawić sobie na nich coś różnego ? (np. na jeden żę przesuwasz bronie a na 2 że zmieniasz kolor celownika) no mnie to zastanawia wink.gif

+Quote Post
Switch
post 22:28, 21 02 2004
Post #43

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 737

QUOTE (Chronos @ 21:08, 11 02 2004)
QUOTE (blacktyger @ 22:00, 11 02 2004)
Aha i mam pytanie do "bindowiczów" smile.gif czy jest możliwe zbindowanie "v6" czyli swojej profesji ? smile.gif bo nijak nie moge siętego doszukac .. a przydało by mi się aby informowac team  kim gram pod jednym przyciskiem :/ z góry thx

A po cholere(za przeproszeniem) ci takie coś?? smile.gif nawiązuje do tego co napisałeś o "cheer". Sory jeśli ktoś chce mieć cheer to niech ma i to jest jego wola. Tak samo po co v6, skoro nikt na to uwagi nie zwraca, pomimo że mówie że jestem np. medem i mówie ..v6.. to gó.... ka-ka to obchodzi gościa mającego 10HP, gdyż i tak idzie na front (spotykam się z tym zadziwiająco często). Jeśli ktoś powie, że I need eng to po co mówić że jesteś eng skoro jesteś po drugiej stronie mapy i to w środku walki.

nieraz mi sie tak zdaża że wchodze na serva mówie Hallo, połowa mi odpowiada a potem I'm a medic i ktoś mówi Yes.

+Quote Post
Phantom
post 1:37, 22 02 2004
Post #44

Hauptmann
Ikona Grupy

Ja mam do mychy sterowniki smile.gif a rolki to obie przewijaja bron moze i da sie je jakos zbindowac ale ja nie wiem jak zrobic by 2 dzialaly oddzielnie sad.gif
EDIT: Wlasnie czy wie ktos jak zbindowac oddzielnie 2 rolki?

+Quote Post
Phantom
post 21:07, 26 02 2004
Post #45

Hauptmann
Ikona Grupy

Z gory sorry za mowego posta ale ten stary jest juz pare dni i nikt nie odpisal sad.gif
Chodzi mi o to ze mam myszke z 2 rolkami i mam binda reload na rolke o tak:
bind mwheelup "+reload"
bind mwheeldown "+reload"
i co jakis czas te bindy mi siadaja bo przestaje dzialac reload na rolce w jeda strone blink.gif robi sie cos takiego:
bind mwheelup "+reload"
bind mwheeldownq1 "+reload" (lub 1q nie jestem pewnien bo juz to zmienilem na tak jak byc powinno)
nie wiem czemu sie tak dzieje ale mam wszystko ok pogram i za pare dni znowu do mwheeldown dopisuje sie to gowno sad.gif nie wiem moze to jest spowodowane tym ze mam 2 rolki. Jest do dosc denerwujace bo widze ze ktos biegnie wiec biore reload a tu nic blink.gif musze wtedy jeszcze raz krecic rolka ale jak wiadomo w ET ulamki sekundy decyduja o tym czy jestes trupem czy nie no i czesto przez to gone do nie moge sie przyzwyczaic ze co kilka dni nie dziala mi rolka w jedna strone dry.gif HELP MI PLIZ

+Quote Post
VISTORANTE
post 21:42, 26 02 2004
Post #46

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 568

Zmień typ configu na read-only (tylko do odczytu). powinno pomóc.

+Quote Post
Phantom
post 22:20, 26 02 2004
Post #47

Hauptmann
Ikona Grupy

Dzieki za pomoc ale dopiero za pare dni sie przekonam czy pomoglo smile.gif
Mam jeszcze jedno pytanie czy da sie zrobic by SMG mialo wylaczone autoreload a pistol wlaczone bo mam takie cos i nie dziala dry.gif
bind 2 "weaponbank 2;cg_autoreload 1"
bind r "weaponbank 3;cg_autoreload 0"
jak mam tak to i pistol i SMG same sie przeladowywuja blink.gif czy da sie to jakos zrobic?

+Quote Post
blacktyger
post 9:34, 27 02 2004
Post #48

Generalmajor
Ikona Grupy

QUOTE (Switch @ 21:28, 21 02 2004)
QUOTE (Chronos @ 21:08, 11 02 2004)
QUOTE (blacktyger @ 22:00, 11 02 2004)
Aha i mam pytanie do "bindowiczów" smile.gif czy jest możliwe zbindowanie "v6" czyli swojej profesji ? smile.gif bo nijak nie moge siętego doszukac .. a przydało by mi się aby informowac team  kim gram pod jednym przyciskiem :/ z góry thx

A po cholere(za przeproszeniem) ci takie coś?? smile.gif nawiązuje do tego co napisałeś o "cheer". Sory jeśli ktoś chce mieć cheer to niech ma i to jest jego wola. Tak samo po co v6, skoro nikt na to uwagi nie zwraca, pomimo że mówie że jestem np. medem i mówie ..v6.. to gó.... ka-ka to obchodzi gościa mającego 10HP, gdyż i tak idzie na front (spotykam się z tym zadziwiająco często). Jeśli ktoś powie, że I need eng to po co mówić że jesteś eng skoro jesteś po drugiej stronie mapy i to w środku walki.

nieraz mi sie tak zdaża że wchodze na serva mówie Hallo, połowa mi odpowiada a potem I'm a medic i ktoś mówi Yes.

Ehh po kolei smile.gif

A po cholere(za przeproszeniem) ci takie coś?? smile.gif nawiązuje do tego co napisałeś o "cheer". Sory jeśli ktoś chce mieć cheer to niech ma i to jest jego wola.

hehe Oczywiście ale to denerwujące , bo jak trzeba w stukać v57 to już nie zawsze się chce milion rayz to robić, a jak ktoś ma to pod jevdnym klawem to naciska i trzyma a uszy pękają od "Jaahaa".

Tak samo po co v6, skoro nikt na to uwagi nie zwraca, pomimo że mówie że jestem np. medem i mówie ..v6.. to gó.... ka-ka to obchodzi gościa mającego 10HP, gdyż i tak idzie na front (spotykam się z tym zadziwiająco często)

Oj sorki że się z tym tak czętso spotykasz może czas do Klanu ? ph34r.gif

Jeśli ktoś powie, że I need eng to po co mówić że jesteś eng skoro jesteś po drugiej stronie mapy i to w środku walki.

to robisz
Bind k "kill"
i już jesteś w spawnie smile.gif

Jednym słwoem mówiąc mówisz o FFA a ja mówie o klanówkach smile.gif jesli ktoś używa skryptu zmiany klas to warto aby oprócz napisu "going medic with thompson" jescze mówieł i'm medic. a tak w ogóle nie odpowiedziałeś na moje pytanie ph34r.gif zreszta ja też zrobiłem off topa

BTW Sorki Phantom ja się na tm nie znam ale możesz zrobić np. tak
wziąć jakąś gre typu Vice City (pewne bo sprawdzone) i tam masz w ustawieniach sterowania broń do przodu i wstecz więc pokręć jedną rolką potwm drógą możę będzie różnica nazw obydwu rolek i wtedy tak wpiszesz jak jak tam było to nazwane w etconfig.cfg albo autoexec.cfg

Co do problemu z autoreoladed to chyba nie da się zrobić żeby zmieniał magazynek sad.gif poprsotu on jak gdzieś się pojawi w ETconfig "cg_autoreoladed 1" to traktuje to chyba dla wszystkich typów broni sad.gif

Pzdr

+Quote Post
Phantom
post 16:20, 27 02 2004
Post #49

Hauptmann
Ikona Grupy

BTW Sorki Phantom ja się na tm nie znam ale możesz zrobić np. tak
wziąć jakąś gre typu Vice City (pewne bo sprawdzone) i tam masz w ustawieniach sterowania broń do przodu i wstecz więc pokręć jedną rolką potwm drógą możę będzie różnica nazw obydwu rolek i wtedy tak wpiszesz jak jak tam było to nazwane w etconfig.cfg albo autoexec.cfg

lol dobre biggrin.gif ale co ma Vice City do ET huh.gif w VC rolki obie mi dzialaja ok a wlasnie w ET co jakis czas sie zmienia ale pomysl VISTORANTE moze mi pomoze wiec dopiero za pare dni sie przekonam smile.gif A do tego reload to szkoda bo w SMG to wiadomo ze autoreload powinien byc na 0 a w pistol to przydal by mi sie ale skoro nie mozna to trudno sad.gif Thx za pomoc smile.gif

+Quote Post
Slash_PL
post 12:42, 21 03 2004
Post #50

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm 3
Nr użytkownika: 1486

Oto "mój" (ulepszyłem troche ten od zmiany klasy cool.gif ) skrypt:
KLIKNIJ ABY POBRAĆ smile.gif
Tak samo się wybiera klasę postaci jak w standardowym skrypcie, ale równocześnie z wybraniem postaci uruchamia osobny config cool.gif
Na przykład po naciśnięciu HOME execnie med.cfg a po naciśnięciu END execnie field.cfg cool.gif
Zakładając, że za pomocą skryptu wybrałeś meda po naciśnięciu Q wyciągnie medpaka i walnie do team chata: >>Rzucam Apteczki<< smile.gif a po wybraniu (przy pomocy skryptu zmiany klasy!!) fielda >>Rzucam Ammo<<

+Quote Post
Remol
post 22:40, 22 03 2004
Post #51

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 769

Witam!

1.Czy da się jakoś zrobić tak, że włącza się oaze, wybiera meda i mówi "idę leczyć pod działo", a w goldrushu "Pilnujcie czolgu" bez wstukiwania np. "oasis-med", "goldrush-soldier" itp?
2.Czy da się ustawić, by przy np. 30-1 hp zaczac krzyczec "heal me", a przy 0HP "revive Me" bez wciskania klawiszy?
3.Czy jeżeli zrobię "Soldier.cfg", to trzeba wrucać wszystkie ustawienia czy wystarczy tylko potrzebne skrypty?
4.Podam swoje przykłady skryptów

//rozwalanie satchelkiem przez cova
bind 6 "vstr niszczenie"
set niszczenie "weaponbank 6; wait 100; +attack; -attack; wait 50; +back; wait 200; +attack; wait 60; -attack; weaponbank 3; echo Demolition Completed ;-)"

W ten sposób rzucamy satchelka, oddalamy się i detonujemy satcelka, i wyjmujemy bron wink.gif

//Wsparcie artyleryjskie fielda
bind e "vstr Okular"
set Puszka "+zoom; wait 60; +attack; wait 20; -attack; -zoom; echo Artylria w drodze"

Obieramy kursorem miejsce nalotu, wciskamy e, i juz reszta robi swoje wink.gif

//Leczenie medem
bind 5 "vstr medic_revive"
set medic_revive "+movedown; weaponbank 5; wait 60; +attack; wait 50; -attack; wait 40; weaponbank 6; wait 60; +attack; wait 40; +attack; wait 40; -atatck; weaponbank 3; -movedown; echo Auto_revive"

W ten sposób kucamy, strzelamy z syringe, wyjmujemy apteczke, rzucamy2 razy i bierzemy SMG.

..::Pozdro::..

+Quote Post
dNkN!
post 11:36, 23 03 2004
Post #52

Nr użytkownika: 200

1.Czy da się jakoś zrobić tak, że włącza się oaze, wybiera meda i mówi "idę leczyć pod działo", a w goldrushu "Pilnujcie czolgu" bez wstukiwania np. "oasis-med", "goldrush-soldier" itp?

tak, ale tylko jeżeli używasz skryptu do zmiany klas. w tym przypadku zamiast odpalać jeden ogólny skrypt modyfikujesz go w miarę potrzeb definiując za pomocą 'set' szeregi bindów dla danych klas i wrzucasz do autoexec_oasis.cfg, autoexec_goldrush.cfg

2.Czy da się ustawić, by przy np. 30-1 hp zaczac krzyczec "heal me", a przy 0HP "revive Me" bez wciskania klawiszy?

z tego co wiem - nie.

3.Czy jeżeli zrobię "Soldier.cfg", to trzeba wrucać wszystkie ustawienia czy wystarczy tylko potrzebne skrypty?

nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi ale... wystarczy, że wrzucisz tam bindy, skrypty opowiednie dla danej klasy, no chyba, że chcesz robić różne tweaki grafy dla różnych klas (po co? nie wiem smile.gif) to wrzucisz tam odpowiednie komendy.

+Quote Post
Go��_Tigerius
post 17:35, 25 03 2004
Post #53

Goście

Hello

Moje bindy to:
e- pistol
t- SMG
y- szczykawka biggrin.gif
3- nusz tongue.gif
4-grenates
5-ammo
mwheelup- altfire
mwheeldown-reload
RMB- sprint

jak dziala komenda wait x, chodzi mi o to , ze przy 80 fps wait 80= 1 sec??
pozdrawiam
Tigerius

+Quote Post
Rafal_Pila
post 17:56, 28 03 2004
Post #54

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 1319

QUOTE (buli2 @ 5:06, 21 02 2004)
Ja mam problem z zbindowaniem reszty klawiszy na mojej Logitech MX 700 (MOUSE1 i MOUSE2 oczywiscie daja sie bindowac wink.gif). A wiec mam 6 wolnych przyciskow na mojej myszcze ktore chcial bym wykorzystac w wolfie. Probowalem juz instalacji najnowszych terownikow ale i to nie pomoglo. Moze kto zna rozwiazanie mego problemu??

Zainstaluj najnowsze drivery --> wejdz w mouse properties --> potem zakładka Buttons --> wybierz przycisk i kliknij modify --> przypisz mu funkcję keystroke a w polu poniżej wpisz wybrany klawisz (np. DEL) --> od teraz nasiśnięcie tego przycisku na myszce będzie równoznaczne z naciśnięciem klaiwsza DEL --> to oznacza, ze w cfg możesz teraz zbindowac np. funkcję +prone z klawiszem DEL a następnie nasiskasz przycisk myszki, żeby paść na glebę biggrin.gif

Najlepiej jako keystroke wybrać jakieś dziwne klawisze, zwykle nie używane, jak np. : \

Mam nadzieję, że zrozumiałeś coś z tego biggrin.gif, ale to działa. Ja mam zbindowane wszystkie przyciski na mojej mx700 - sporo to ułatwia.

+Quote Post
skrzat
post 3:20, 24 04 2004
Post #55

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 871

według mnie bind typu strzykawka, czy strzykawka w dupsko są niepotrzebne co innego reload wtedy lojci wiedzą ile ammo komuś zostało
granat jest przydatny bo wiadamo kiedy się odsunąć ale puszka????? wystarczy krzyknąć fire in the hole. Według mnie bardzo przydatny jest bind call air strike lub art. zapewne zostanę za to zjechany ale to moja opinia smile.gif

+Quote Post
blacktyger
post 8:57, 24 04 2004
Post #56

Generalmajor
Ikona Grupy

oprócz tego ze reoladed jest potrzebny (dla mnie zbędny i wk#!@iający, jak ktoś ammo nie ma to woła i już)
to zgadzam się z Tobą

+Quote Post
Slash-PL
post 11:09, 24 04 2004
Post #57

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1575

Widziałem, że da się zrobić coś takiego: -HealMe- i równo z tym krzyczy HealMe! ale nie ma napisu w chacie.
Jak to zrobić? Jeśli coś takiego już było tutaj opisane to przepraszam ph34r.gif ale jakoś znaleźć nie mogę.

+Quote Post
blacktyger
post 13:25, 24 04 2004
Post #58

Generalmajor
Ikona Grupy

było smile.gif ale nie chce mi sie szukać i dawać Ci linka

/bind x "vsay_team FTHealme Ulecz mnie lolqu =]"

rezultat

krzyczy HealMe!
Pisze Ulecz mnie lolqu =]

bind x vsay oops OOOPPPSIIKKK biggrin.gif"
rezultat

krzyczy Oops!
pisze OOOPPPSIIKKK biggrin.gif

Pzdr

+Quote Post
AciD
post 20:38, 5 05 2004
Post #59

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Do ciezkiej cholery czy wy myslicie za takie spamy typu "ZABIJAM SIE" "UWAGA GRANAT" "UWAGA MAM W REKU APTECZKI I CHCE JE WYRZUCIC" pomaga w czyms ? Mysle ze o wieeeele latwiej samemu sie domyslec tego co sie dzieje niz czytac chata, no chyba ze ktos jest milosnikiem gier tekstowych :X Takie bindy sa jedynie irytujace, bo nawet niesmieszne. Bindy na HealMe i say ulecz mnie sa jeszcze zjadliwe bo tak czy siak jak sie lezy spami sie need a medic a to tylko sposob na zroznicowanie tego zjawiska, bindy takie jak "OOOOOOPS" itd sa na tyle dobre na ile dobre jest czyjes poczucie humoru, ale do FFS pomyslcie po co komus napisane co chwila na chacie UWAGA GRANAT, DALEM KILLA, BIEGNE DO PRZODU, SKACZE, ja wiem fajnei sobie podopieszczac giere ale to tak jak z tuningowaniem poldka, im wiecej bajerow tym wiekszy respekt... na wsi...

+Quote Post
KleSzczU
post 20:24, 13 05 2004
Post #60

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 1919

QUOTE (blacktyger @ 12:25, 24 04 2004)
/bind x "vsay_team FTHealme Ulecz mnie lolqu =]"

rezultat

krzyczy HealMe!
Pisze Ulecz mnie lolqu =]

Hello

Jestem nowy na forum, ale tez od niedawna gram w ET i dopiero tego wszystkiego sie ucze... Chcialbym o cos sie zapytac rolleyes.gif

Skopiowalem to co napisales do autoexec'a, ale efekt jest taki, ze owszem "krzyczy", ale nic nie "pisze" unsure.gif

Zmienilem to troche w ten sposob, np.:

bind x "vsay_team CommandAcknowledged;say_team Juz lece... nie umieraj =]"

bind x "vsay oops;say Nie wyszlo :/"

bind x "vsay_team FTDeployLandmines;say_team biegiem, biegiem =]"

Efekt jest taki, ze "krzyczy" i "pisze" tylko problem w tym, ze oba komunikaty sie wyswietlaja. Chcialbym sie zapytac czy mozna zrobic tak, aby bylo slychac komende, np. : Command Acknowledged a widac Juz lece... nie umieraj =]?? Moze ktos mnie zrozumie i bedzie w stanie mi odpowiedziec smile.gif

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi