IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> GTK Radiant - Obsługa, Czy jest manual po polsku ?
Bastard PL
post 1:30, 22 05 2004
Post #41

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 1102

No i doszło do tego, że sam sobie odpisuję... Aby zrobić pojedyńczą kratkę należy stworzyć bryłę, pokryć ją caulkiem, a następnie tylko 1 ściankę (tą na której ma być kratka) pokryć texturką kratki. Czy to takie trudne?? NIE!! Tylko nikomu nie chciało się chyba pisać...... dry.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Planeta
post 23:27, 9 06 2004
Post #42

Schutze

Nr użytkownika: 2060

Może wróćmy do stworzenia ściany pod która można podlozyc dynamit... ja mam ten sam problem co ktoś kto już to tu poruszył. Nie wiem o co chodzi z tym skryptem ;/ Moge prosić o pomoc ?? Plisss.
----Nie tylko ty !@#!@!#----
Oto odpowiedz...
Przy robieniu pliku pk3 robimy 5 folderow. Zgodnie z instrukcja na www.enemyterritory.pl . Tam w folderze maps tworzymy plik nazwaTwojejMapy.script. I dokladnie kopjujemy tego skrypta ktorego podal nam Sin do tego pliku. Kiedy ustawiamy key script w radiancie to value musi sie zgadzac z nazwa na samej gorze skrypta. Dla przykladu: moja sciana nazywala sie TestDynamitu. taki tez value tam wpisalem. A następnie zmienilem naglowek scripta (tego nazwAtwojejMapy.script) na TestDynamitu. Wszystko dziala poprawnie. Jesli ktos chce moze w tym skrypcie rozniez zmieniac parametry np. ze to axis musi wysadzic. jest to krotki skrypt wiec nie powinno byc problemow wiecej.
Dziekuje za uwage.
Pozdro! rolleyes.gif

+Quote Post
Planeta
post 22:51, 14 06 2004
Post #43

Schutze

Nr użytkownika: 2060

Odpowiadajac na pytanie raziela... dot. jump padow. Nie widzialem jeszcze mapy z nimi. Za to przerabialem mape z RTCW do ET i tam byly jump pady. Niestety po 3 dniach walki i trudzen za zadne skarby nie udalo mi sie ich uruchomic. Poprostu nie dzialaja. Nie ma tam rozniez zadnego trigera co to bym mogl zastompic triger push. Wiec na chlopski rozum nie da sie zrobic tzw. jump pada do ET. Moge sie mylic rolleyes.gif . Moze mozna odpalic skrypta jakiego w tym celu. W kazdym razie mi sie zdaje ze nie mozna. tongue.gif
------------------jestem genialny------------- thanks for Northpole-------
Wczoraj powiedzial mi kumpel ze na mapie northpole ejst cos takiego jak peirdniecie renifera... nie mogelm tam zajrzec wczoraj i mialem koszmary z tego powodu ale to inne historia. Dzis wziolem sie za dekompilacje i sprawdzenie w jaki sposob ww. jump pierd zostal zrobiony biggrin.gif i co;] oczywisce juz wiem wszystko jesli chodzi o robienie jump pada. Trzeba zrobic 4 rzeczy . Bryle pokryta textura triger, potem target_push, i info_null. Z trigera sie wybijamy w kierunku target pusha (oczywiscie kazdy chyba umie targety i targetname`y skonfigurowac?? ) ale z bardzo maja sila. Dlatego target_push musi byc blisko a kiedy jest wystarczajaco blisko to dopiero tam nabieramy ustawionej predkosci (key:speed value:xxxx) i lecimy do infonulla biggrin.gif Aktualnie przerabiam mp_q3dm17 na Et i musze prznac ze chyba mi sie uda do przyszlego tygodnia biggrin.gif o ile nie bedzie wiecej takich problemow jak ten ;/. Raziel mam nadzieje ze rozumiesz co napisalem. Jak nie to moje gg2059441.

+Quote Post
Umbra
post 18:21, 6 12 2004
Post #44

Schutze

Nr użytkownika: 3148

Powtórzę pytania innych z początku tego tematu, ale cholernie nie rozumiem tego edytora. Coś tam powoli zaczynałem kumać i znowu nic. Jest jakiś poradnik (po polsku) czy inny help odnośnie tego jak się robi mapy w tym programie.
Gdziekolwiek jeśli jest podajcie link proszę.

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi