IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Mysz razer viper, czy sie oplaca?
blinkkin
post 12:11, 28 07 2004
Post #21

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 547

teraz cala prawda o viperze jest znana, na szescie kupilem boomslanga i jestem zadowolony. chociaz na poczatku mialem pewne problemy z utrata kontaktu myszki z podlozem. jednak zmiana podkladki na stara i rozciagniecie sprezyny od kolka dociskajacego kulke do podloza pomogla. gralem w cs'a na naprawde malych czulosciach i nie zauwazylem wiekszych problemow.

koncowy wniosek, jesli optyk to tylko logitech mx.
Go to the top of the page

+Quote Post
JcHASmEtEk.pl
post 23:15, 16 08 2004
Post #22

Oberschutze
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 2582

Ja polecam MX 310 moj kolega ma MX 510 i (przynajmniej ja) nie czuje różnicy, bardzo dobra myszka i tańsza o Razera (170-180zł)

+Quote Post
qBa3oo3
post 11:25, 25 08 2004
Post #23

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 729

Jeszcze jeden artykul o Viperze - klik.
Z ciekawszych rzeczy:

CYTAT
Dobre pierwsze wrażenie zostało niemal w całości zatarte przez dwie okropnie przeszkadzające mi wady. Pierwsza, to akceleracja wsteczna, występująca w zwiększonych rozmiarach na moim Steelpadzie 3S, co w praktyce uniemożliwia grę w jakikolwiek FPS przy niskim i średnim ustawieniu czułości. Akceleracja wsteczna to efekt, który pojawia się, gdy podczas gwałtowniejszego ruchu mysz wysyła więcej danych w pakietach, niż jednostka jest w stanie jednorazowo przyjąć - w ten sposób tworzą się "zatory" na kablu, część pakietów jest "gubiona", a kursor miast wykonać piękny i płynny ruch, drga tylko w miejscu.

CYTAT
Ale pokaz prawdziwego oblicza Żmiji miał dopiero nastąpić. W chwili podłożenia pod teflonowe ślizgacze myszy Icemata Black w optycznego Razera wstąpił nowy duch. Jeden-dwa ruchy i eureka - to jest to! Stuprocentowa precyzja, zero oporu i prawie żadnej akceleracji wstecznej! Okej, ale przecież to były stosunkowo wysokie ustawienia czułości - a jak ta mysz spisze się na low-sensie? Odpalam swój cfg w Quake'u, ustawienia czułości i akceleracji standardowo 2-2, do tego obniżam czułość w sterownikach myszy do 4.0. I co? Ano nic, wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Czyli jednak da sie z nia zyc ;o

+Quote Post
R383L!4N7
post 11:37, 25 08 2004
Post #24

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2578

ja mimo i tak polecam MX510 które zakupiłem smile.gif

+Quote Post
FarSight
post 2:11, 26 08 2004
Post #25

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 92

CYTAT (qBa3oo3 @ 9:25, 25 08 2004)
.
Czyli jednak da sie z nia zyc ;o

Spotkales sie z opinniami o zacinajacych sie mxXXX lub IE 3.0-4.0...bo ja nie???
A zobacz ile jest takich opinni o Viperze, i to powinno wystarczyc zeby omijac ta mysze szerokim lukiem.

+Quote Post
Mengele
post 15:10, 28 08 2004
Post #26

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 834

Warto pzreczytac recenzje Vipera rutaj...

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...azer_Viper.html

Z ciekawszych

CYTAT
"Razer Viper jest reklamowany jako superwygodna mysz dla graczy o niewiarygodnej wręcz precyzji. Owszem, precyzję ma niezłą, ba, może nawet bardzo dobrą, ale co z tego, skoro układ optyczny cierpi na chorobę znaną ze starych (lub tanich) modeli myszek - przeskakuje przy szybkich ruchach - np. szybkie przesunięcie gryzonia w lewo powoduje pozostanie wskaźnika myszy w miejscu lub wręcz jego skok w prawo. Jak na "błyskawicznie szybką mysz dla graczy" (co możemy przeczytać na pudełku) jest to moim zdaniem nieporozumienie. Przecież to właśnie układ optyczny i "błyskawicznie" szybkie ruchy miały być głównym powodem do zakupienia myszy.

CYTAT
Wydaje mi się, że firma Razer bardzo starała się wydać ciekawy produkt, ale brak doświadczenia i rutyny w produkcji myszek nie pozwolił jej na spełnienie wszystkich oczekiwań. Gryzoń jest zdecydowanie przereklamowany, a sensowność jego zakupienia podważa niedopracowany układ optyczny. Mimo swoich wyraźnych wad, Viper jest wciąż produktem co najmniej dobrym, ale przeskakujący wskaźnik w kosztującej 200 złotych (jedynie trzyprzyciskowej myszy) pozostawia bardzo duży niesmak. Dla niektórych zbyt duży.

da sie zyc ze wszystkim nawet z syfem ^^

pozdrawiam

+Quote Post
AdI-O
post 9:22, 30 08 2004
Post #27

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1724

A co powiecie o Creative Optical Mouse 3000

grafika zapastowana przez użytkownika

Po obejrzeniu najnowszego komputer świata odrazu wzmorzyłem czujność i czekam na moment żeby skoczyć... i kupić tą myche. Jako że jest to nowy produkt potrzebuje jakiś opinii. 800 dpi to przuzwoita czułość, za to ceny nie znajdziemy bardziej "promocyjnej".

+Quote Post
Mengele
post 0:23, 31 08 2004
Post #28

Gefreiter
Ikona Grupy

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...tical_3000.html

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...tical_5000.html

nie ma dokladnie testu 3000 z kabelkiem , ale mozesz posilkowac sie tymi testami ( imo sensor optyczny i wykonianie jest takie samo)

pozdrawiam

+Quote Post
Ow!cZ
post 10:42, 31 08 2004
Post #29

Oberschutze
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 2696

Ja urzywam Razer Viper osobiście i każdemu bym tą hiper myche polecił !
Razer Viper - jego siłą są parametry, choć i wygląd (szczególnie w nocy) jest niezwykły.
Choć do Logitecha Mx 510 też nic nie mam :/

+Quote Post
RobertG
post 15:17, 31 08 2004
Post #30

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1907

CYTAT (Ow!cZ @ 9:42, 31 08 2004)
Ja urzywam Razer Viper osobiście i każdemu bym tą hiper myche polecił !

Widzisz Mengel a ty sie na Viperze nie poznales tongue.gif

+Quote Post
blinkkin
post 16:38, 31 08 2004
Post #31

Nr użytkownika: 547

niedawno pojawil sie logitech laser 1000 (nie pamietam dokladnie nazwy). korzysta z technologi laserowej, ktora jest podobno znacznie dokladniejsza od dotychczasowych. narazie dostepne sa tylko i wylacznie modele radiowe, a co za tym idze dosyc ciezko i do tego istnieje ryzyko rozladowania sie akumulatorkow podczas gry (male rozgraniecie gracz i niedopilnowanie z jego strony). wszystko przed nami.

+Quote Post
Mengele
post 17:13, 31 08 2004
Post #32

Gefreiter
Ikona Grupy

CYTAT (RobertG @ 14:17, 31 08 2004)
Widzisz Mengel a ty sie na Viperze nie poznales  tongue.gif

Hehehe jak jest zadowolony to good. Ja wiem swoje i nikt mnie nie pzrekona biggrin.gif ( szkoda ze demka nie nagralem w ET...byloby widac o co chodzi :[ )

A niektorzy chwala bo glupio im przyznac ze wyrzucili 200zl w bloto ^^

Btw, a jakie to On ma parametry znowu??? 1000 dpi?? ( IE 3.0 maja po 400 i dzialaja doskonale ) , zlota wtyczka USB ( mega przydatne!!!), 3 przyciski?? Oj slabiutkie e parametry Zmiji :> Teraz sie smieje , a wczesniej sam sie na te parametry nabralem :DDDDD

pozdro

+Quote Post
AdI-O
post 17:43, 31 08 2004
Post #33

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 1724

Też miałem zakupić Vipera Szmelcera ,szczególnie z powodu 1000 dpi.
Ale porównując wyżej wymienionego z Creativem, nie było sie nad czym zastanawiać.
Co te pieniądze robią z ludzi. Ale imo lepiej zaoszczędzić te 140 zł i kupić na dokładke ice mata. Mycha bez zarzutu, choć ergonomia lekko szwankuje.
Nie każdy będzie czuł sie dobrze z tym gryzoniem w ręku. Poza tym, no problem...
Sprawe może rozwiązać podkładka z żelowym podkładem pod nadgarstek. smile.gif

+Quote Post
blacktyger
post 19:53, 31 08 2004
Post #34

Generalmajor
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 318

nie wiem blink o co Ci chodzi, ja używam radiowej myszki praktycznie odkąd mam nowego kompa ( ponad 3 lata) i bynajmniej nie narzekam na rozładowywanie się akumulatorków (mam 4 więc 2 się ładują a 2 są w myszce) czasami podczas gry musze ją przerwać na około 20s żeby wymienić baterie - nieprorównywalnie lepszeod myszki z kablem (im0 ...)

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi