IPBIPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> czy et to gra dla starszych graczy ?, wiek oto jest pytanie ...?
Ghost
post 20:10, 21 10 2003
Post #21

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 539

Czy ET to gra dla starszych graczy? Przytoczę jeden przykład:

Mój mały kuzyn młodszy odemnie o 4 lata (ja mam 14) strzela celniej niż nie jeden macho - ostatnim razem za pomocą snajperki zkosił w 60 sekund 9 gości celnym headshotem.
Go to the top of the page

+Quote Post
mrluki3
post 14:01, 24 10 2003
Post #22

Gefreiter
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy
Nr użytkownika: 550

Ja myśłe ze ET to gra dla każdego !!

+Quote Post
BadIDea
post 14:21, 24 10 2003
Post #23

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: ProPlay0r
Nr użytkownika: 339

ET nie jest dla dzieci.

Q3 - tam 14stki daja rade. Wystarczy reflex i spryt.

W Et wazna jest takze umiejetnosc myslenia perspektywicznego. - Przewidywania nastepstw swoich czynow:) heh
Jesli zapoznacie sie z danymi naukowymi na temat rozwoju czlowieka - dowiecie sie, ze Super inteligentny 14stolatek i tak bedzie podejmowal debilne decyzje (bez urazy)

Swiadomosc konsekwencji swoich poczynan rosnie wolno - nie od parady pelnoletosc osiaga sie w wieku 18 - 21 lat.

Do tego wkracza jeszcze praca (fuj) w zespole smile.gif (umiejetnosc wspoldzialania w grupie - kiedy liczy sie nie jednosta a team (komuna?) hehe
DO wojska tez raczej dzieci nie biora.

Pisze tutaj o zwyklym FFA...
Kiedy w gre wkracza Klan, Granie PRO, ligi...

Wybaczcie !
Humorzastym, malym gnojkom mowie stanowcze NIE. (I wiem co mowie - poniewaz przez C4 przewinelo sie duzo roznych osob)

I co z tego ze raczkujace niemowlaki wymiataja jak roboty? ET to nie Kwak123.

BTW - oblukajcie sobie CSa - gadalem kilka razy z 14stolatkami - oni wszyscy nie kumali wogole o co chodzi smile.gif I kazdy z nich palowal sie przy nowych Aimbotach i wallhackach.

POzdro dla Sina! Ktory slawny jest na calym necie - lecz chyba nie ma co zazdroscic takiej "Slawy"
Jak zaczeli go ...ac na forum splashdamege - pomyslalem- co za faszystowskie gnoje?!
Jak poczytalem sobei o nim na tym boardzie ... zrobilo mi sie wstyd.
Sin ma 14 lat smile.gif

No offence Sin - lecz dajesz dupy na maxa.

Gra jest o lat 15stu. ( Ja podciagnalbym ta granice o rok, dwa. - 16-17)

what's your age ?
10-20
21% [ 10 ]
20-30
53% [ 25 ]
30-40
17% [ 8 ]
40-50
8% [ 4 ]
>50
0% [ 0 ]

Total Votes : 47

Ankietka z SD:

http://www.splashdamage.com/forums/viewtop...opic.php?t=5108

+Quote Post
BadIDea
post 14:30, 24 10 2003
Post #24

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 339

QUOTE (bERT gDAŃSK @ Oct 5 2003, 01:31 PM)
Hmmm Wiek? Ja mam 31 lat i gram w ET dość często. Jeśli w wynku tej dyskusji okaże się,  że to gra nie dla takich starych pierdzieli jak ja to popadnę w depresję! wink.gif

Kilka osob przedstawia sie tak
:
34, ok 35 in December -- I'm part of the 'old' man crew....
36, and many people who play my maps don't know it!

22, married, 1 child

true age = 32

children add and extra 10years to ya life

39 and damn proud of it. Long live the 80's generation!

im, wait... no im err... shite ive forgotten again... bugger i had it and it went. What was the question again. Oh yeah 27 i think but don't quote me on that oldies

I got that 30 year itch right around the corner. 1 child.... another coming in FOUR days!!!!

Born 1966.
I like Pink Floyd eery music, Mark Knopflers guitarsolos and all other good stuff.

Drakir - 34 - ten od rihne bridge, bridge z Rtcw i innych mapek.

BadIdea: 29

Czym ty sie przejmujesz:)

To jest spoko:

I'm 17 as well, but it was my father ("DC29 CAN", who is 45) who actually got me into Wolfenstein. I found his copy of Wolf-3D and played it... best old FirstPersonShooter game ever!

+Quote Post
AciD
post 14:57, 24 10 2003
Post #25

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Dobra, ja mam 15 i jestem l4m0r, to by sie zgadzalo Bad Idea... jak podrosne skopie wam dupska !:D

+Quote Post
EmbeZZlemEnt
post 16:51, 24 10 2003
Post #26

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 528

QUOTE (AciD @ 12:57, 24 10 2003)
Dobra, ja mam 15 i jestem l4m0r, to by sie zgadzalo Bad Idea... jak podrosne skopie wam dupska !:D

AciD, az strach sie bac biggrin.gif
BadIdea ma racje srednia wieku w ET jest troszku wyzsza czytaj 18+ (jak co niektore programy tongue.gif ) Nie jest powiedziane ze mlodsi maja problem z dyscyplina, zgraniem itp itd, ale niektore rzeczy raczje gorzej do nich trafiaja biggrin.gif

+Quote Post
Dajmos
post 23:59, 24 10 2003
Post #27

Feldwebel
Ikona Grupy

Grupa: Użytkownicy pbm
Nr użytkownika: 264

ale spójżmy nato z innej strony Et niejest tak brutalne jak inne FPP np. Q3 - tam jest wiecej krwi niż w Fundacji Krwiodawców !!!! wiec czemu Et miało by być ttylko dla starszych graczy ???

+Quote Post
tsc
post 13:34, 25 10 2003
Post #28

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 262

QUOTE (Dajmos @ 21:59, 24 10 2003)
ale spójżmy nato z innej strony Et niejest tak brutalne jak inne FPP np. Q3 - tam jest wiecej krwi niż w Fundacji Krwiodawców !!!! wiec czemu Et miało by być ttylko dla starszych graczy ???

omg krew mozna bez problemu wylaczyc. Chodzi o to, ze osoby wiekszosc osob mlodszych nie bardzo wykazuje zdolnosci jezeli chodzi o bardziej taktyczna gre w teamie.

+Quote Post
AciD
post 13:57, 25 10 2003
Post #29

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 488

Embezz a ty wogole w co grasz ? biggrin.gif Bo w ET ciebie chyba nie widac... sorry ze moze myle fejki or something... to ty byles Omega Ra ? jesli nie to sorry ale jesli tak to wiesz gdzie to sobie mozesz takie 'strach sie bac' teges... nie ? kk thx

Mysle ze bardziej sie liczy jak dlugo grasz w ET 'n' RtCW i wogole fpp glownie na enginie q3 niz to ile masz lat... nie mowie ze to sie zupelnie nie liczy wiadomo ze mlodszym ciezej pewne rzeczy pojac i popelniaja idiotyczne pomylki ale no offence znam kolesi w wieku 20+ lat ktorzy popelniaja wieeele wiecej durnych bledow ode mnie ^^

btw. Jesli chodzi juz o moje zdanie nt. tego "aaa krew w grze to nie dla dzieci i wogole fuj be" to omg... chcecie ukryc przed dziecmi to ze ludzie sie zabijali, zabijaja i beda zabijac ? Chcecie im wmowic ze niemieccy zolnierze robili cmok cmok puci puci z aliantami ? Jesli dziecko po grze stanie sie agresywne popelni morderstwo czy cos w ten desen to to dziecko ma nasrane w pusty leb a nie gra mu namieszala. Smierc, krew, masakra... to normalne rzeczy ktore podazaly za ludzmi od kiedy tylko powstali wiec stop pretending you can't smell your own shit ^^

btw btw Mysle ze wogole do 'dzieci' nie dociera to w ten sposob ze ktos tam kogos zabija tylko cos w stylu 'ja strzelam lepiej on padl ja wygralem jestem w ta gre lepszy' czy cos w tym stylu a nie 'aaa zabilem go krew uaa ale super killing is cool'

+Quote Post
tsc
post 15:57, 1 11 2003
Post #30

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 262

A tak w ogole to moje dzieci beda graly w et od 2 roku zycia =)

+Quote Post
everyman
post 14:30, 21 11 2003
Post #31

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 782

mysle, ze wiek nie odgrywa wiekszej roli (na necie wszyscy sa rowni), ale wiadomo jest mniej 50-latkow, ktorzy w to graja, a wiecej 15-latkow... jakosc gry zalezy glownie od refleksu, percepcji i ilosci czasu poswieconego - tego ostatniego mi brakuje sad.gif no coz jestem juz stary (19.8) i w tygodniu siedze na studiach poza chata ;-( zostaja mi tylko weekendy i to niecale (ale dobre i to smile.gif ) - dzisiaj jestem chory i moglbym kurcze pograc a tu net zamula mad.gif 5-8 zamiast 50+ kabekow...

+Quote Post
Maczo
post 8:44, 27 11 2003
Post #32

Hauptmann
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 795

uważam, że w tą grę grają ludzie z przedziału od 15 do 25 lat. Tych jest najwięcej i oni z racji swojej przewagi wystawiają najlepszych zawodników. Chociaż zdarzają się też przykrzy cheaterzy. Raz byłem na serwerze, gdzie prawie wszyscy używali kodów. sad.gif I byli to Polacy! sad.gif
Jeden ciągle biegał i zabijał wszystkich nożem. Byli tak ciency, że gdyby grali uczciwie, to bym sam z nimi wszystkimi wygrał.

+Quote Post
eXtreme
post 9:20, 27 11 2003
Post #33

Hauptmann
Ikona Grupy

Grupa: Half ProPlay0r
Nr użytkownika: 81

QUOTE (tsc @ 13:57, 1 11 2003)
A tak w ogole to moje dzieci beda graly w et od 2 roku zycia =)

Najpierw trzeba odejść na jakiś czas od kompa i zarwać jakąś dziewczyne,
która będzie chciała mieć dzieci z gościem co ma czerwone oczy od gapienia się w ekran. laugh.gif

Poważnie to właśnie sie zastanawiałem nad tym jak to niektórzy ułożą sobie życie,
jeżeli grają po 10-14 godzin dziennie. blink.gif

+Quote Post
dorbi
post 15:23, 27 11 2003
Post #34

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 530

Sam 27 lat. W fpp gram.....hmmm, nie pamiętam od kiedy. Może się uzbierać z 10 lat. W multiplayera gram od niedawna i myślę, że jestem średni. Dlatego, bo mam ograniczone możliwości grania sad.gif Młodsi mają więcej czasu i mniej problemów na głowie. Łatwiej się mogą wyluzować i wciągnąć. Niedługo jednag montuje sobie stałę łącze i wtedy będą w biedzie, oj będą wink.gif Bo doświadczenie daje dużo. Starszy gracz, który gra z głową i często to najlepsza broń! Młodzi mają oko i reflexks, a starsi mają refleksję nad tym co robią.

Może trochę przydziadowałem z tą wypowiedzią, sorry biggrin.gif

+Quote Post
whatever
post 15:32, 27 11 2003
Post #35

Feldwebel
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 682

Jest taki klan, OMO, US - Canada based. OMO to "Old Men Online", zreszta sami mozecie obejrzec ich strone pod www.oldmenonline.com Klan ten jest o tyle specyficzny, ze graja w nim ludzie wylacznie 35+. Ostatnio jak sprawdzalem, liczyl ponad 100 aktywnych osob, a najstarszy gracz mial bodajze 62 lata.

Dlaczego to wszystko pisze? Poniewaz po tym jak totalnie zrabali kiedys w MW4 (Loki powinien ich tez znac, btw, pod jakim nickiem grales?) jakas grupe zlozonych z nabuzowanych hormonami 15-to letnich gowniarzy o wykreconym w kosmos refleksie (sedziowalem ten mecz) jeden z nich powiedzial:

"remember, sonny. Old age and treachery will always overcome youth and skill"

W wolnym - bardzo - tlumaczeniu:

"doswiadczeniem i podstepem zawsze wygrasz z zapalem i talentem"

+Quote Post
Swiety
post 18:18, 27 11 2003
Post #36

General
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 306

QUOTE (BadIDea @ 12:21, 24 10 2003)
ET nie jest dla dzieci.

Q3 - tam 14stki daja rade. Wystarczy reflex i spryt.

W Et  wazna jest takze umiejetnosc myslenia perspektywicznego.  - Przewidywania nastepstw swoich czynow:) heh

Tylko że 14 latek w Q3 też ma marne szanse na zostanie mistrzem, podobnie w Wolfie.
I również w kwakach i innych grach fps też jest ważne perspektywiczne myślenie smile.gif.

Wystarczy przejrzeć strony www najlepszych zachodnich multiklanów oraz poszukać info o zwycięzcach wielkich imprez aby zorientować się że najwięcej wymiataczy jest w wieku 18-20 lat (bez względu na to czy to Quake czy Wolf czy coś innego).
Generalnie trudno znaleść dobrego gracza w wieku poniżej 15 lat ale jeszcze turdniej znaleść dobrego gracza w wieku powyżej 35 lat smile.gif
Młodsi mają problemy z jakby to powiedzieć ... myśleniem smile.gif. Starsi są starzy i mają problemy z refleksem oraz często mają inne obowiązki (praca, rodzina itp).

Średnia najlepszych graczy RTCW w Polsce w porównaniu z resztą Europy była dość duża (często grubo powyżej 20). Ponieważ z najlepszych graczy RTCW wywodzi się większość najlepszych graczy ET to tak samo w Polsce średnia wieku najlepszcyh graczy ET też jest dość duża (jeszcze zdążyli się od tego czasu postarzeć). Jak widać w RTCW pomimo sporego wieku klany i reprezetnacja PL nic dużego nie osiągnęła.
w porównaniu z młodszymmi rywalami z zachodu. Zobaczymy jak będzie w ET.

Oczywiście częśc starych pierdzieli będzie udowadniać że aby coś osiągnać w ET to trzeba mieć grubo powyżej 20 lat smile.gif. Tak jak wcześniej powiedziałem - imo najlepszy wiek do gier fps to 18-20 lat. Może troche więcej w Wolfie trochę mniej w Cs-ie, mniej więcje tyle samo w Q3 ale ogólnie 18-20 lat.

+Quote Post
SpajdaPL
post 3:07, 28 11 2003
Post #37

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 764

Witammm.....

Wiek ma ISTOTNE znaczenie, jeśli chodzi o gry wymagające zdolności PRACY ZESPOŁOWEJ. każdy dzieciak (sorry) grając w JAKĄKOLWIEK grę, mysli że jest SUPER, Nieśmiertelny, i żadna gra nie sprawia mu trudności. Gra do bólu (tzn. do czasu, aż mu się znudzi to, że nie może jakiejś planszy przejść) i włącza czita (o, przeszedłem gre w 30 minut...ale ze mnie mastah).

Gracze Starsi (np. 23 lata, 5-letni staż w qw, q3, i inne fps), jesli nie umieją czegość przejść, to siedzą przed kompem dopóty dopóki nie wymyślą, jak przejśc daną przeszkodę.

TEAMWORK:
Dzieci(sorka) niebardzo lubią dzielić się zabawkami, a co dopiero obowiązkami w grze, więc o czym my mówimy...
DZieciak (znowu sorry) może mieć dobry aiming, reflex, młode oczka są lepsze do monitora, nie to co starzy wyjadacze, którym gałki oczne gotują się po 2h grania...ale niestety muszą dorosnąć do pewnych dorosłych decyzji - że nie liczy się ilośc fraguff, tylko wygrana plansza... Chyba że lecicie na XP i medale (looknijcie sobie na posta "propozycja meczu forumowego" NCMTS), to polecam FFA z kolegami z podstawowki +cheat.

Pozdrawiam

+Quote Post
IC|Daxx
post 12:11, 29 11 2003
Post #38

Gefreiter
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 83

QUOTE (WOLFszLAGIER @ 16:18, 27 11 2003)
Starsi są starzy i mają problemy z refleksem

Swiety z tym refleksem u starych to nie jest az tak tragicznie jak to okresliles. Wszystko to indywidualne predyspozycje. Zapraszam w imieniu IC na kolejny zlocik do "Eleganckiego Bolka" w Wawie (stoi tm taki automat z "grucha bokserska") biggrin.gif A co do czasu mozliwego na poswiecenie sie ET czy wczesniej RTCW to w duzej mierze w przypadku "starszych" graczy uwarunkowany jest faktycznie od rodziny i obowiazkow z nia zwiazanych (autopsja w czystym wydaniu : mam zone i 2 dzieci). Jezeli ktos nie pracuje 20h na dobe a jest uzalezniony od FPP do zapewniam - znajdzie czas. Czesto pogrywam z synem w ET a nalezymy do skrajnych grup wiekowych wymienionych w tym topicu.

Z harcerskim pozdrowieniem "Czuwaj" unsure.gif

PS. A jesli chodzi o "KULTURE"/"MYSLENIE" w czasie gry i nie tylko tych"mlodszych" ,to tylko sprawa wychowania. Farsight i Berti moga cos na ten temat napisac biggrin.gif

+Quote Post
Guy7
post 15:44, 29 11 2003
Post #39

Leutnant
Ikona Grupy

Nr użytkownika: 258

QUOTE (dorbi @ 13:23, 27 11 2003)
Młodzi mają oko i reflexks, a starsi mają refleksję nad tym co robią.

Tak, tak. Z wiekiem (godzinami spędzonymi przd monitorkiem) przybywają okularki (coraz grubsze), refleks nie ten sam (reumatyzm, zwyrodnienia stawów), a co do tych refleksji, tski dziadziuś około 60-tki to nie myśli zbyt szybko. tongue.gif tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif

Tak na serio. Dzieciaki nie grają najlepiej, bo chodzi im o XP ("chłopaki wczoraj narąbałem XXX XP w ciągu jednej misji i co słabiaki?"), starsi lepiej (mają doświadczenie). Małolaty jednak szybciej się uczą i zdobywają w ten sposób doświadczenie.
Ja według niektórych na forum to jeszce dzieckiem jestem sad.gif (wiek <18+ dry.gif , ale >15+). Skoro niedługo będe "dorosłym" popieram stwierdzenie, że gracze w wieku 18+ są lepsi od tych młodszych, a maluchy to niech idą do szkoły się pouczyć tongue.gif biggrin.gif .

+Quote Post
Go��_M!ke
post 11:11, 14 12 2003
Post #40

Goście

Witajcie tongue.gif. Właśnie ja mam 12 lat i nie powiedzialbym ze slabo gram, nie uzywam aimbotow i wallhackow bo wlasciwie po co tongue.gif ? W Et gram 4 miesiace, a rozwinalem sie dzieki BRATU (ktory bardzo mi pomagal np. w ustanieniu configu), grze z dobrymi graczami, grze w kalnie (najpierw PN pozniej WP i na koniec Fallen tongue.gif), wiec nie uwazam smile.gif czy ktosiek ponizej 14 lat moze sie pozegnac z graniem tongue.gif. Niestety mam dosyc slabe lacze :/ i to aktualnie nieumozliwia mi gry w klanie............

CZekam na pojechanie mojego postu tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi