![]() ![]() |
19:40, 29 09 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Ha Widzisz - ale jeśli nawet zwiększy np 2 razy timescale a 2 razy zmniejszy g_speed to jeszcze zostaje szybkość opadania (czyli grawitacja).
Nie wiem czy się nie mylę bo ostatnimi dniami nie mam dostępu do kompa z Wolfem ale czy g_speed ma wpływ na szybkość opadania ? Bo napewno szybkość od grawitacji nie zależy liniowo od g_gravity. |
|
|
|
2:29, 4 10 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
teoretycznie
wartość g_speed kontroluję tylko i wyłącznie wartość wektorów na płaszczyznach X i Z (p. poziomej), z kolei g_gravity określa wartość wektora osi Y (p. pionowa - czynnik symulujący grawitację). praktycznie manipulując parametrami g_gravity, g_speed, timescale nie da się stabilnie utrzymać stosunku jaki panuje przy domyślnych wartościach w/w komend od momentu kiedy manipulacja ma na celu zmniejszenie czasu regeneracji staminy do skillowania strafe jumpów bo już sam strafe jump jest anomalią, która nie występuje w fizyce. |
|
|
|
15:52, 19 11 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 10 Dołączył: 18-11-2004 Skąd: Śląsk Nr użytkownika: 3243 |
Co trzeba wpisac w campaigncycle.cfg by odpala sie 1 campania np. 6map ale resza byla dostepna w vote ??
|
|
|
|
22:50, 19 11 2004
|
|
|
Grupa: Użytkownicy Postów: -999899 Dołączył: 9-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 200 |
unikalną nazwę kampani, którą masz na myśli?
|
|
|
|
| Go��_keNOOBie|PL |
10:08, 20 11 2004
|
|
Goście |
Hmm chyba wiem o co ci chodzi...
wiec tak... 1. skoro potrafisz odpalic serwer z jakas kampania, to praktycznie nic wiecej nie potrzebujesz.... reszte kampani umieszczasz w tym samym folderze (i w momencie trybu Campaign), widnieja mozna zaglosowac na pozostale ... przy zmianie trybu gry na np SW mozesz wybracposzczegolne mapy itd.... mam nadzieje, ze o to ci chodzilo... jezeli nie.. opisz troche bardziej szczegolowo problem.... Pozdrawiam |
|
|
|
15:07, 22 11 2004
|
|
|
Oberschutze Grupa: Użytkownicy Postów: 10 Dołączył: 18-11-2004 Skąd: Śląsk Nr użytkownika: 3243 |
Nie chodzi mi o to ze jak dopalam server ma byc np nazwa kampani wolf6map i jak sie zakonczy by nie zmienial sie na inna tylko byla 1 w kolko. ale reszat kampani byla dostepna w vote.
ok juz znalazem tu Configuracja Teraz jak zrobic by po wlczeniu servera czas ustawiony byl na 30 minut nie na 20 Ten post edytował keNOOBie|PL 15:48, 26 11 2004 |
|
|
|
13:38, 24 11 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 1 Dołączył: 22-11-2004 Nr użytkownika: 3259 |
Witam
Jaką komendę należy wpisać w konsoli aby zaktualizować pb na serku, i czy można to zrobić z refa czy czeba z rcona ?? |
|
|
|
21:30, 29 11 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 22 Dołączył: 25-07-2004 Nr użytkownika: 2417 |
Mam rcona do serwer, który stoi pod linuxem
podłączyłem się , zalogowałem (\rconpassword xxx) zmieniłem i dodałem pare wpisów do konfiga: \rcon seta .Loacation "Poland" \rcon server_motd3 "Super Serwer" \rcon sv_wwwBaseUrl "www.wp.pl" i tym podobne sprawy, wyszedłem z gry, zaznaczyłem w ASE ten serwer i wcale nie wyświetlało mi tych wpisów co dodałem; wbiłem się jeszcze raz, i posprawdzałem wpisy komendami \rcon sv_wwwBaseUrl \rcon server_motd3 itd. i pokazywało moje wpisy. Pewnie trzeba zrestartować serwer, ale fizycznie nie mam do niego dostępu. Co w takim razie trzeba zrobić, żeby zmiany odniosły skutek?? |
|
|
|
1:15, 30 11 2004
|
|
|
General Grupa: Użytkownicy Postów: 6661367 Dołączył: 26-09-2003 Skąd: z dupy Nr użytkownika: 306 |
Sam odpowiedziałeś na swoje pytanie. Serwer trzeba położyć i ponownie postawić (zresetować). Niestety z rcona można tylko położyć serwer ale do postawienia jest potrzebny fizyczny dostęp (lub przez telnet, ssh - najlepiej abyś wyrzeźbił od admina tego serwera dosep przez telnet)
Jeśli serwerem opiekuje się jakiś porządny admin to powinien ustawić opcję automatycznego resetowania serwera co jakiś czas (bo serwer czym dłużej pracuje tym jest większa sznasa że może sie coś krzaczyć) - niech napisze jakiś skrypcik które powoduje że np serwer ulega killowaniu i wstaje o jakieś godzinie (najlepiej coś koło 5 rano bo wtedy gra najmniej osó Ewentualnie niech dopisze proces serwera do crontab - wtedy jeśli nawet serwer ktoś skilluje (np ty rcona) to zaraz wstanie. Ustawienia typu motd działają od razu (wystarczy dać map restart aby zobaczyć skutek). Natomiast cvary które chciałeś dodać z kropką na początku tak aby w eye był widoczny opis (postawienie . lub _ powoduje że są wyświetlna na początku) będą działać dopiero po restarcie serwera. Spróbuj ewentualnie zamiast seta . zrobić sets. Sets w przeciwnieństwie do seta jest dedykowane do definiowania własnych tekstów. |
|
|
|
16:12, 1 12 2004
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy Postów: 22 Dołączył: 25-07-2004 Nr użytkownika: 2417 |
Mam jescze pytania odnoście kilku wpisów w konfigu:
Co mam wpisać w net_ip jak serwer ma dwa adresy (LAN 192.168.xxx.xxx i PUB 212.xxx.xxx.xxx). Dwa razy wpisać tą linijke, raz z IP LAN a drugi z PUB??? Do czego służy komenda sv_maxRate Domyślam się Co mam wpisać tam wpisać? A to do czego sv_lanForceRate pmove_fixed pmove_msec Jak jest prawidłowo g_synCHronousclient czy g_synCronousclient |
|
|
|
15:49, 11 12 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 3 Dołączył: 11-12-2004 Nr użytkownika: 3395 |
mam problem z zrobieniem serwa
jak zrobie serwa i naniego wejde to nikt nie może sie do niego dołączyć ( jednej osobie sie udało ale to wszystko) nie wiem co robic i nie wiem jak co ustawic aby dobże zrobis serwa(naj lepiej bym prośił o fotke jak i co trzeba zrobić) prosze o natychmiastową pomoc na mojego maila [email protected] |
|
|
|
14:05, 14 12 2004
|
|
|
Jaka komanda w configu moza wylaczyc granat na rifla
|
|
|
|
3:28, 28 12 2004
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 3 Dołączył: 28-12-2004 Nr użytkownika: 3440 |
Witam, moja sprawa wygląda następująco.
Mam neo 1 Mbit i mam server ktory mi udostepnia polaczenie. Przekierowalem porty: 27960 udp/tcp 27950 tcp/udp Z tego co wyczytalem to powinno wystarczyc, ale jak zakladam serva w ET to itak jest to localhost i dziala tylko w lanie. Byćmoze musze wiecej portow przekierowac, ale nie znalazlem nic na ten temat:/ Prosze was o pomoc |
|
|
|
21:36, 19 01 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 22 Dołączył: 22-06-2004 Nr użytkownika: 2135 |
Może w CFG serva nie dałeś opcji , że server jest widoczny na "zewnątrz" tzn z Internetu (jush nie pamietam jak to się dokłądnie nazywało) tesh mam z routerem podobny problem tyle że dotyczący ts-a na linuksie,
|
|
|
|
0:43, 25 01 2005
|
|
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 38 Dołączył: 15-06-2004 Skąd: Gdynia Nr użytkownika: 2097 |
Witam, mam zamiar postwic serva na headshot_modzie tylko jedna rzecz mnie wk-denerwuje, jaka komenda odpowiada za ustawienie spawntime'u? komenda g_alliedspawntime "x" oraz axis..... nic nie daje (jezeli to sa zle komendy to nie pytajcie skad je wyczesałem). Czy jest mozliwe ze etmain tej komendy nieobsługuje? Nie chce mi sie ciagle wlazic w giere i recznie ustawiac spawntime.
Pozdrawiam LCF |
|
|
|
20:19, 27 01 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 2 Dołączył: 27-01-2005 Nr użytkownika: 3650 |
[SIZE=1]
Mam założyć serw ET na mojej osiedlowej sieci (mam byc adminem itd.) Problem w tym że dowiedziałem się że system na serwerze to jakiś FreeBSD 5.1-RELEASE-p17 nie mam pojęcia co to za g***o 1. Czy na tym systemie możliwe jest w ogóle stawianie serwa pod ET. 2. Jeśli tak to prosze o instrukcje jak to zrobić. Odpowiedzi tu na forum bądź na adres e-mail - [email protected] |
|
|
|
| Go��_keNOOBie|PL |
22:17, 27 01 2005
|
||
|
Goście |
LouCypher Hmm pytanie ... na etmain ??? dlaczego nie etpro ... jezeli chodzi o respawn time to NIE nie mosisz ustawiac go za kazdym razem recznie... do tego sluzy skrypt umieszczony np w pk3 ... najlepiej zrozumiesz jak otworzysz jakis plik pk3 (najlepiej jakis wiekszy zawierajacy mape/y) za pomoca winrara i zlookasz nastepujacy plik.... <plik>.pk3/maps/<nazwa_mapy>.script masz tam rozne sekcje odnoszace sie do roznych ustawien.. tutaj mozesz robic prawie wszystko... z mapa/objectivami/spawnami/respawntimem i wiele innych... Przykladowy wycinek takiego pliku...
Have Fun |
||
|
|
|||
19:16, 2 03 2005
|
|||||
|
Gefreiter Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 38 Dołączył: 15-06-2004 Skąd: Gdynia Nr użytkownika: 2097 |
nie śpieszno mi było z odpowiedzia
headshot_mod współgra z etmainem (etmain hitboxes roxx :]) Nie wiem czy na etpro mozna ustawić instant gib po jednym HS, a o to mi głównie chodzi. Chce jeszcze dorzucic etadmin_moda który niestedy działa bezproblemowo na linuxie a moj serwer leży na chaniebnej windzie. Lecz wyszukałem alternatywe o nazwie cygwin (środowisko linuxa dla windowsa) wiec bede musial pokombinowac. Jak ktos bawił sie admin modem na windzie to prosze o jakis kontakt.
Dzieki za instruktarz lecz te 2 komendy wsumie wystarczają set g_useraxisrespawntime "10" set g_useralliedrespawntime "10" tylko jesli jakis łeb zmieni kampanie na northafrica lub centralEU to respawn time wraca do standardowego :| wiec jak mnie to zacznie wkur.zać to zastosuje twoją metode. |
||||
|
|
|||||
4:18, 8 03 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy pbm Postów: 6 Dołączył: 7-12-2004 Nr użytkownika: 3378 |
Witam
Chcialbym sie dowiedziec jak uruchomic na serwerze funkcje semiadmin, znalazlem jakies funkcje dla semiadmina ale nie wiem jak to ugryzc |
|
|
|
11:11, 13 03 2005
|
|
|
Schutze Grupa: Użytkownicy Postów: 9 Dołączył: 11-03-2005 Nr użytkownika: 3850 |
mam pytanie co trzeba wzucic na serwer [ jakie pliki ] zeby załozyc serwer ET ??
i czy da sie go kontrolowac na odległosc, mam serwer u kolesia ktury daleko odemnie mnieszka [ i niegra w ET ] a ja mam byc głównym adminem tego serwera?? da sie cos takiego zrobić ?? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi |